kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 04, 2009, 18:46:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 04, 2009, 18:46:16 » |
|
Thotal... Odg³osem no¿yczek nie martwi³ by siê ten, kto uderzaj¹c w stó³ posiada logiczny argument. UderzaÌ w stó³ by uderzyÌ? Przysporzy³o Ci to jakichœ wymiernych korzyœci?
Inaczej powiem, by proÂściej przyszÂło Ci zrozumieĂŚ. Czy naprawdĂŞ sÂądzisz, Âże fakt iÂż nie zgadzam siĂŞ z Twoimi poglÂądami wywoÂłuje u mnie stres tak niebotycznych rozmiarĂłw, Âże mogÂły by przezeĂą ucierpieĂŚ moje narzÂądy wewnĂŞtrzne? Czy nie za bardzo sobie w ten sposĂłb myÂślÂąc pochlebiasz? Czy moÂże Twe prorocze sÂłowa powinnam rozumieĂŚ w ten sposĂłb: "JeÂśli siĂŞ odwracasz ode mnie litoÂściwego nauczyciela i sÂłowa moje masz za nic, cierpieĂŚ bĂłle bĂŞdziesz, albowiem jedno od drugiego zaleÂżnym jest"?
Kim Ci siĂŞ wydaje, Âże jesteÂś? ZejdÂź na ziemiĂŞ, idÂź do szpitala i medytuj nad tym, czemu noworodek z wadÂą serca siĂŞ urodziÂł! Wszak w tym Âżyciu nawet nie miaÂł czasu nic nabroiĂŚ, ani teÂż miÂłoÂści matczynej zaznaĂŚ. MoÂże w tamtym Âżyciu bÂądÂź w kilku poprzednich byÂł zbĂłjem i bandytÂą, a teraz przyszÂło mu pokutowaĂŚ za to?
O mi³oœci rozmawiaÌ w temacie reinkarnacji nie bêdê, bo i tak ju¿ dzisiaj przysporzy³am wiele pracy Dariuszowi. Tobie te¿ proponujê to uszanowaÌ. WyraŸ mi³oœÌ sw¹ szacunkiem dla czyjejœ pracy i jeœli masz ochotê za³ó¿ osobny temat. Z reszt¹ jaki sens w tym upatrywaÌ, gdy rozmówca wie ju¿ wszystko i sk³onny jest jedynie siê sw¹ wiedz¹ dzieliÌ, s³uchaÌ nie potrafi. Na co takim jak Ty forum? Za³ó¿ bloga b¹dŸ stronê internetow¹. Wtedy bêdziesz samcem alfa. Wtedy bêdziesz mia³ odpowiednie zabawki, by wystarczaj¹co ego po³echtaÌ. Nawet jeœli no¿yczki siê odezw¹, bêdziesz mia³ prawa wyg³uszyÌ ra¿¹cy Ciê dŸwiêk braku zgodnoœci z w³asnymi przemyœleniami.
EDIT: Chanell - z Thotalem poró¿niliœmy siê dzisiaj ju¿ w kilku tematach. Thotal œmie mi imputowaÌ, ¿e moja choroba spowodowana jest tym, ¿e siê z nim nie zgadzam i jestem niepokornym uczniem. Nawet ju¿ za okno wyjrza³am, czy plaga szaraùczy mi tu nie wlatuje. Ch³odem zawia³o.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 18:48:33 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 04, 2009, 18:51:12 » |
|
aÂż mnie dreszcz przeszedÂł jakie to chorĂłbska mnie dopadnÂą Âże siĂŞ z Thotalem nie zgadzam...
|
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 04, 2009, 19:23:42 » |
|
Janneth, nawet nie wiesz jak podziwiam Twoj¹ osobowoœÌ, ale to wcale nie znaczy, ¿e siê z ni¹ uto¿samiam. Mia³em problemy zdrowotne, przesz³y, pewne rzeczy zrozumia³em, inne s¹ w dalszym ci¹gu do zrozumienia. Nie zjad³em wszystkich rozumów, poskramiam EGO na ka¿dym kroku, ale widocznie "ko³ek" w cudzym lesie jest bardziej widoczny, ni¿ ŸdŸb³o we w³asnym oku. Jeœli napisa³em coœ co Tob¹ wstrz¹sa, powinnaœ wzi¹Ì to pod uwagê, tylko ze wzglêdu na siebie.
Pozdrawiam serdecznie - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 04, 2009, 19:24:52 » |
|
nikt nie neguje istnienia chorĂłb psychosomatycznych
ale czy to tÂłumaczy mojÂą alergiĂŞ?
zastanĂłwcie siĂŞ ;P
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 04, 2009, 19:27:23 » |
|
Nie tÂłumaczy i nikt nie twierdzi Âże to jedyna przyczyna, jednak czasem warto coÂś przemyÂśleĂŚ i zastanowiĂŚ siĂŞ dla swojego dobra... ale to juÂż Wasz wybĂłr.... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 04, 2009, 19:32:44 » |
|
Valdeek, alergie sÂą wynikiem spoÂżywania nabiaÂłu, mleka, sera, jogurtu, kefiru, itd, itp... KaÂżdemu, kto potrzebuje porady na temat alergii, proponujĂŞ wywiad osobisty u znawcĂłw tematu.
pozdrawiam - Thotal:)
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 04, 2009, 19:34:12 » |
|
nie rozumiem ataku na Thotala  myœlê ¿e zosta³ Ÿle zrozumiany i nie rozumiem dlaczego siê z niego naœmiewacie  Val dee ,Arteq czy z was siê ktoœ naœmiewa ? Uwypukli³em punkt widzenia Thotala - wszak stwierdzi³, ¿e choroba Janneth jest konsekwencj¹ jej "z³ego" prowadzenia siê. Poszed³em krok dalej, ale po œcie¿ce wskazanej przez niego. Czy¿by to by³o w Twoim mniemaniu naœmiewaniem siê? Dodatkowo stwierdzi³em fakty - ¿e Thotal uwa¿a siê za bardziej "zaawansowanego ni¿ ja" - przecie¿ nie stwierdzi³em, ¿e jest inaczej. Dodatkowo poprosi³em o wyjaœnienie - sama wszak stwierdzi³aœ, ¿e zosta³ Ÿle zrozumiany - jako bardziej zorientowanego. Tak, wypowiedŸ zawiera³a ironiê - ajk ju¿ wspomnia³em w celu uwypuklenia pewnych rzeczy. Tak, œmiej¹ siê ze mnie - nie broniê wszak im tego, co najwy¿ej proszê o nie u¿ywanie wulgaryzmów. Œmiech/naœmiewania siê ze mnie mi nie przeszkadza byle kontrargumentacja nie opiera³a siê wy³¹cznie na nim.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 04, 2009, 19:42:37 » |
|
Reinkarnacja nie istnieje! dlaczego nie pamiĂŞtam wczeÂśniejszych wcieleĂą?-dlatego,ze reinkarnacja to wymysÂł ludzi ktĂłrzy pewnie czĂŞsto byli pod wpÂływem jakiÂś ÂśrodkĂłw odurzajÂących,tak to juÂż jest... NiektĂłrzy wierzÂą,Âże Ziemia jest pÂłaska-inni,Âże istnieje reinkarnacja 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 04, 2009, 19:46:42 » |
|
Valdeek, alergie sÂą wynikiem spoÂżywania nabiaÂłu, mleka, sera, jogurtu, kefiru, itd, itp... KaÂżdemu, kto potrzebuje porady na temat alergii, proponujĂŞ wywiad osobisty u znawcĂłw tematu.
pozdrawiam - Thotal:)
ale alergie sÂą od maÂłego - ja wtedy nawet o kefirze nie sÂłyszaÂłem ;P a co z dzieĂŚmi uczulonymi na nabiaÂł? ich alergia to skutek czego? spoÂżywania wĂŞdlin? ;P
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 04, 2009, 19:49:30 » |
|
alergie to zwykle zatrucie organizmu ( zatruty moÂże byĂŚ juÂż w Âłonie matki)tak przynajmnie twierdzi znajomy fitoterapeuta i jeÂżeli jesteÂś zainteresowny to mogĂŞ Ci daĂŚ do niego namiar, wielu osobom juÂż pomĂłg i to nie tylko w takich bÂłachych sprawach jak alergia.. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 04, 2009, 19:50:48 » |
|
nie wiem czy alergia jest bÂłahÂą sprawÂą
bardzo wielu ludzi umiera na wskutek szoku anafilaktycznego... ale to drobiazg przecieÂż
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 04, 2009, 19:54:29 » |
|
Kamilu!! Id¹c twoim tokiem rozumowania reinkarnacja w³aœnie istnieje. Inkarnowa³eœ siê Kamilu w trzecim roku ¿ycia w swoje cia³o,nim Twój poprzednik je opuœci³. Dowód? Nie pamiêtasz przecie¿ pierwszych lat swojego ¿ycia. Inkarnowa³eœ siê w momencie odk¹d pamietasz. Przej¹³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaÌ. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 19:56:12 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 04, 2009, 19:56:10 » |
|
S³uchaj nie wk³adaj komuœ s³ów, których nie wypowiedzia³ w usta, poniewa¿ widzê ¿e to twoja metoda. ŒmierÌ nie jest spraw¹ b³ah¹ i nigdzie tego nie napisa³am wiêc daruj sobie insynuacje... twierdzê ¿e radzi sobie z wiele bardziej powa¿nymi chorobami, prze których alergia to b³ahostka, mam na to dowody i dyskutowaÌ i przerzucaÌ g³upimi tekstami siê nie bêdzê , jak chcesz to korzystaj jak nie to nie......... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 04, 2009, 19:56:58 » |
|
nikt nie pamiêta swoich pierwszych lat ;p ju¿ Freud to t³umaczy³ ;P znaczy ¿e ka¿dy sobie mieszka w naszym ciele przez 3-4 lata? i gdzie on sobie potem idzie? ;P S³uchaj nie wk³adaj komuœ s³ów, których nie wypowiedzia³ w usta, poniewa¿ widzê ¿e to twoja metoda. ŒmierÌ nie jest spraw¹ b³ah¹ i nigdzie tego nie napisa³am wiêc daruj sobie insynuacje... twierdzê ¿e radzi sobie z wiele bardziej powa¿nymi chorobami, prze których alergia to b³ahostka, mam na to dowody i dyskutowaÌ i przerzucaÌ g³upimi tekstami siê nie bêdzê , jak chcesz to korzystaj jak nie to nie......... Pozdrawiam  a poproszê o kontakt ale na twoim miejscu nie bagatelizowa³bym alergii - jest naprawdê przyczyn¹ wielu zgonów
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 20:00:03 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 04, 2009, 19:59:22 » |
|
nikt nie pamiĂŞta swoich pierwszych lat Dziwne ja pamiĂŞtam....dowĂłd? wszystko co powiedziaÂłam potwierdziÂła mama.... wiĂŞc chyba pamiĂŞtam  i to Âże ktoÂś twierdzi Âże nie pamiĂŞtam, to znĂłw bzdura......  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 04, 2009, 19:59:33 » |
|
Janneth, nawet nie wiesz jak podziwiam Twoj¹ osobowoœÌ, ale to wcale nie znaczy, ¿e siê z ni¹ uto¿samiam. Mia³em problemy zdrowotne, przesz³y, pewne rzeczy zrozumia³em, inne s¹ w dalszym ci¹gu do zrozumienia.
Powiedz Thotal, czy Twoje problemy zdrowotne przesz³y, bo zacz¹³eœ inaczej myœleÌ? Mam nadziejê, ¿e mylnie pojê³am Twe s³owa, bo jeœli racjê mam i myœlami potrafisz zarówno wykreowaÌ chorobê jak i j¹ zniszczyÌ, to mamy do czynienia z fenomenem na skalê œwiatow¹! To¿ to trzeba nag³oœniÌ! Mo¿e potrafisz to powtórzyÌ, mo¿e potrafisz nauczyÌ tego innych chorych? W swej nieskoùczonej mi³oœci móg³byœ wszak pomóc tysi¹com osób... A ci biedni lekarze w szpitalach, ci chirurdzy którzy w œrodku nocy z potem ciekn¹cym z czo³a przeprowadzaj¹ skomplikowane operacje, podczas których jednym drgniêciem rêki niechc¹cy powoduj¹ czyjœ zgon? Oni wreszcie mogliby poznaÌ inne metody leczenia, mogliby wyrzuciÌ skalpele, ca³¹ aparaturê, a jakie zaoszczêdzenie pieniêdzy? WOŒP od tej chwili móg³by zamiast koncertów odprawiaÌ wspólne medytacje. Piêkny œwiat, czy¿ nie?
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 04, 2009, 20:00:08 » |
|
wyÂślĂŞ na PW
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 04, 2009, 20:00:18 » |
|
Rozumiem ¿e choroby maj¹ powi¹zanie z tym co klikn¹³ Thotal, jednak temat tyczy reinkarnacji, mo¿e wiêc jednak przenieœmy te rozprawy w odpowiednie miejsce.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 20:11:44 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 04, 2009, 20:02:14 » |
|
nikt nie pamiĂŞta swoich pierwszych lat Dziwne ja pamiĂŞtam....dowĂłd? wszystko co powiedziaÂłam potwierdziÂła mama.... wiĂŞc chyba pamiĂŞtam  i to Âże ktoÂś twierdzi Âże nie pamiĂŞtam, to znĂłw bzdura......  Pozdrawiam  bez obrazy ale co niby pamiĂŞtasz? to tylko zÂłudzenia - czĂŞÂściowo naleciaÂłoÂści spowodowane wypowiedziami innych osĂłb a czĂŞÂściowo wÂłasnej fantazji to zjawisko badane naukowo  wszystkim siĂŞ wydaje Âże pamiĂŞtajÂą a tak naprawdĂŞ to tylko takie uogĂłlnienia, Âże trudno cokolwiek sensownego i konkretnego wysnuĂŚ
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 04, 2009, 20:02:55 » |
|
"z³e" prowadzenie siê, w sensie religijnych i cywilizacyjnych dogmatów nie doprowadza w prostej linii do choroby. Choroba jest nastêpstwem z³ego po³¹czenia miêdzy œwiatem duszy i cia³a. Ci, którzy nie rozumiej¹ w³asnego wnêtrza, bêd¹ musieli zrozumieÌ, ¿e myœl tworzy rzeczywistoœÌ...
pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 04, 2009, 20:05:30 » |
|
Kamilu!! Id¹c twoim tokiem rozumowania reinkarnacja w³aœnie istnieje. Inkarnowa³eœ siê Kamilu w trzecim roku ¿ycia w swoje cia³o,nim Twój poprzednik je opuœci³. Dowód? Nie pamiêtasz przecie¿ pierwszych lat swojego ¿ycia. Inkarnowa³eœ siê w momencie odk¹d pamietasz. Przej¹³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaÌ.  Kocie,zapewniam ciê,ze reinkarnacja nie istnieje!!! Nie wiem co maj¹ pierwsze lata mojego ¿ycia do reinkarnacji,uwierz mi-nikt we mnie nie-"mieszka³" Tak siê sk³ada,¿e ja pamiêtam dobrze pewn¹ sytuacjê,mia³em wtedy...3 lata,wiêc twój tok rozumowania jest b³êdny.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 04, 2009, 20:12:45 » |
|
bêd¹ musieli zrozumieÌ, ¿e myœl tworzy rzeczywistoœÌ...
Moja znajomoœÌ duszy z cia³em i tylko moja i czy bêdê musia³a zrozumieÌ, ¿e myœl tworzy rzeczywistoœÌ to te¿ moja wy³¹cznie sprawa. W swym d¹¿eniu do przedstawienia racji zagalopowa³eœ siê, albowiem prawisz ju¿ jak prorok, nie nauczyciel. Teraz ju¿ nikt z nas nie ma nawet wolnej woli. Jest przymus ³¹czenia ducha z cia³em wedle Twoich instrukcji. Nikt nie musi tego robiÌ, bo Thotal chce i choÌby ba³ siê - zapewniam - ¿adna kl¹twa z tego powodu go nie spotka. Oczywiœcie sympatycy uznaj¹ wielk¹ przemianê duchow¹ w 2012 wskutek przejœcia planety z ery Ryb do ery Wodnika i biada tym nisko stoj¹cym na duchowej drabinie... Ale w 2012 ci sympatycy strac¹ fundamenty, na których opierali swoje pogl¹dy przez kilka, a nawet kilkanaœcie lat. Byleby nie spostrzegli, ¿e ich dzieci zbytnio wyros³y, a nauka wyprzedzi³a ich o lata œwietlne i nawet komputerów nie daje siê rady w³¹czyÌ... Œlepa pogoù w imiê w³asnej arogancji nie zmieni Waszych ¿yÌ na lepsze. Tylko czyny i myœli oparte na empirycznych doznaniach zagwarantuj¹ Wam grunt pod nogami.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 04, 2009, 20:20:53 » |
|
Kamilu!! Id¹c twoim tokiem rozumowania reinkarnacja w³aœnie istnieje. Inkarnowa³eœ siê Kamilu w trzecim roku ¿ycia w swoje cia³o,nim Twój poprzednik je opuœci³. Dowód? Nie pamiêtasz przecie¿ pierwszych lat swojego ¿ycia. Inkarnowa³eœ siê w momencie odk¹d pamietasz. Przej¹³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaÌ.  Kocie,zapewniam ciê,ze reinkarnacja nie istnieje!!! Nie wiem co maj¹ pierwsze lata mojego ¿ycia do reinkarnacji,uwierz mi-nikt we mnie nie-"mieszka³" Tak siê sk³ada,¿e ja pamiêtam dobrze pewn¹ sytuacjê,mia³em wtedy...3 lata,wiêc twój tok rozumowania jest b³êdny. Pos³u¿y³em siê Twiom tokiem rozumowania Kamilu. Skoro pamiêtasz sytuacjê z trzeciego roku swojego ¿ycia-oznacza to,¿e inkarnowa³eœ sie w swoje cia³o w drugim roku swojego ¿ycia. Wiki inkarnowa³a siê równo z urodzeniem,Ty dwa lata póŸniej. Ka¿dy ma troszeczkê inaczej. Moje twierdzenia opieram na fundamencie Twojej wypowiedzi,¿e skoro czegoœ nie pamiêtamy,to nas wtedy nie by³o. Czyli Ty jestes od prawie trzeciego roku swojego ¿ycia. Pozdrawiam Ciebie i innych forumowiczów w zadumie nad tym,co napisa³em-przypominam,¿e korzysta³em z Twoich argumentów na temat czasu naszego istnienia Kamilu. 
|
|
|
|
|
|
|
|