Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 05, 2025, 09:59:58

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 18 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Reinkarnacja ...  (Przeczytany 226649 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kot
Gość
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 04, 2009, 18:46:00 »

ja bym dodaÂł jeszcze:
u¿ywanie mia¿d¿¹cych argumentów w rozmowie - mia¿d¿yca ;P
rzucanie kamieniami - kamienie ¿ó³ciowe
;P

...kichanie-zapalenie kiszki. UÂśmiech MrugniĂŞcie Chichot DuÂży uÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 04, 2009, 18:46:16 »

Thotal... Odg³osem no¿yczek nie martwi³ by siê ten, kto uderzaj¹c w stó³ posiada logiczny argument.
UderzaÌ w stó³ by uderzyÌ? Przysporzy³o Ci to jakichœ wymiernych korzyœci?

Inaczej powiem, by proÂściej przyszÂło Ci zrozumieĂŚ.
Czy naprawdĂŞ sÂądzisz, Âże fakt iÂż nie zgadzam siĂŞ z Twoimi poglÂądami wywoÂłuje u mnie stres tak niebotycznych rozmiarĂłw, Âże mogÂły by przezeĂą ucierpieĂŚ moje narzÂądy wewnĂŞtrzne? Czy nie za bardzo sobie w ten sposĂłb myÂślÂąc pochlebiasz?
Czy moÂże Twe prorocze sÂłowa powinnam rozumieĂŚ w ten sposĂłb:
"JeÂśli siĂŞ odwracasz ode mnie litoÂściwego nauczyciela i sÂłowa moje masz za nic, cierpieĂŚ bĂłle bĂŞdziesz, albowiem jedno od drugiego zaleÂżnym jest"?

Kim Ci siĂŞ wydaje, Âże jesteÂś?
ZejdÂź na ziemiĂŞ, idÂź do szpitala i medytuj nad tym, czemu noworodek z wadÂą serca siĂŞ urodziÂł! Wszak w tym Âżyciu nawet nie miaÂł czasu nic nabroiĂŚ, ani teÂż miÂłoÂści matczynej zaznaĂŚ. MoÂże w tamtym Âżyciu bÂądÂź w kilku poprzednich byÂł zbĂłjem i bandytÂą, a teraz przyszÂło mu pokutowaĂŚ za to?

O mi³oœci rozmawiaÌ w temacie reinkarnacji nie bêdê, bo i tak ju¿ dzisiaj przysporzy³am wiele pracy Dariuszowi. Tobie te¿ proponujê to uszanowaÌ. WyraŸ mi³oœÌ sw¹ szacunkiem dla czyjejœ pracy i jeœli masz ochotê za³ó¿ osobny temat.
Z reszt¹ jaki sens w tym upatrywaÌ, gdy rozmówca wie ju¿ wszystko i sk³onny jest jedynie siê sw¹ wiedz¹ dzieliÌ, s³uchaÌ nie potrafi. Na co takim jak Ty forum? Za³ó¿ bloga b¹dŸ stronê internetow¹. Wtedy bêdziesz samcem alfa. Wtedy bêdziesz mia³ odpowiednie zabawki, by wystarczaj¹co ego po³echtaÌ. Nawet jeœli no¿yczki siê odezw¹, bêdziesz mia³ prawa wyg³uszyÌ ra¿¹cy Ciê dŸwiêk braku zgodnoœci z w³asnymi przemyœleniami.

EDIT:
Chanell - z Thotalem poró¿niliœmy siê dzisiaj ju¿ w kilku tematach.
Thotal Âśmie mi imputowaĂŚ, Âże moja choroba spowodowana jest tym, Âże siĂŞ z nim nie zgadzam i jestem niepokornym uczniem.
Nawet juÂż za okno wyjrzaÂłam, czy plaga szaraĂączy mi tu nie wlatuje.
ChÂłodem zawiaÂło.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 18:48:33 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 04, 2009, 18:51:12 »

aÂż mnie dreszcz przeszedÂł
jakie to chorĂłbska mnie dopadnÂą Âże siĂŞ z Thotalem nie zgadzam...
wiki
Gość
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 04, 2009, 19:21:42 »

Thotal nie przejmuj się wiem, że ręce opadają jak coś piszesz w dobrej wierze a i tak to jest źle odebrane UÂśmiech

Proponuje zapoznać sie : http://warszawa.pcts.pl/arts/CHOROBY-PSYCHOSOMATYCZNE-nadcisnienie-tetnicze-choroba-niedokrwienna-serca-przewlekly-gosciec-stawowy-nadczynnosc-tarczycy-luszczyca-cukrzyca-a1-20.html
 więcj google.pl

Pozdrawiam:)

Edit

Thotal pisz dalej nie zakładaj bloga, ponieważ jesteś jedną z niewielu osób, które piszą wyjątkowo przejrzyście i bez złośliwości:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 19:24:57 wysłane przez wiki » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 04, 2009, 19:23:42 »

Janneth,
nawet nie wiesz jak podziwiam Twoj¹ osobowoœÌ, ale to wcale nie znaczy, ¿e siê z ni¹ uto¿samiam.
Mia³em problemy zdrowotne, przesz³y, pewne rzeczy zrozumia³em, inne s¹ w dalszym ci¹gu do zrozumienia. Nie zjad³em wszystkich rozumów, poskramiam EGO na ka¿dym kroku, ale widocznie "ko³ek" w cudzym lesie jest bardziej widoczny, ni¿ ŸdŸb³o we w³asnym oku. Jeœli napisa³em coœ co Tob¹ wstrz¹sa, powinnaœ wzi¹Ì to pod uwagê, tylko ze wzglêdu na siebie.

Pozdrawiam serdecznie - Thotal
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 04, 2009, 19:24:52 »

nikt nie neguje istnienia chorĂłb psychosomatycznych

ale czy to tÂłumaczy mojÂą alergiĂŞ?

zastanĂłwcie siĂŞ ;P
wiki
Gość
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 04, 2009, 19:27:23 »

Nie tÂłumaczy i nikt nie twierdzi Âże to jedyna przyczyna, jednak czasem warto coÂś przemyÂśleĂŚ i zastanowiĂŚ siĂŞ dla swojego dobra... ale to juÂż  Wasz wybĂłr....

Pozdrawiam UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 04, 2009, 19:32:44 »

Valdeek,
alergie sÂą wynikiem spoÂżywania nabiaÂłu, mleka, sera, jogurtu, kefiru, itd, itp...
KaÂżdemu, kto potrzebuje porady na temat alergii, proponujĂŞ wywiad osobisty u znawcĂłw tematu.

pozdrawiam - Thotal:)
arteq
Gość
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 04, 2009, 19:34:12 »

nie rozumiem ataku na Thotala CoÂś myÂślĂŞ Âże zostaÂł Âźle zrozumiany i nie rozumiem dlaczego siĂŞ z niego  naÂśmiewacie  ZÂły  Val dee ,Arteq czy z was siĂŞ ktoÂś naÂśmiewa ?
UwypukliÂłem punkt widzenia Thotala - wszak stwierdziÂł, Âże choroba Janneth jest konsekwencjÂą jej "zÂłego" prowadzenia siĂŞ. PoszedÂłem krok dalej, ale po ÂścieÂżce wskazanej przez niego. CzyÂżby to byÂło w Twoim mniemaniu naÂśmiewaniem siĂŞ? Dodatkowo stwierdziÂłem fakty - Âże Thotal uwaÂża siĂŞ za bardziej "zaawansowanego niÂż ja" - przecieÂż nie stwierdziÂłem, Âże jest inaczej. Dodatkowo poprosiÂłem o wyjaÂśnienie - sama wszak stwierdziÂłaÂś, Âże zostaÂł Âźle zrozumiany - jako bardziej zorientowanego. Tak, wypowiedÂź zawieraÂła ironiĂŞ - ajk juÂż wspomniaÂłem w celu uwypuklenia pewnych rzeczy.

Tak, œmiej¹ siê ze mnie - nie broniê wszak im tego, co najwy¿ej proszê o nie u¿ywanie wulgaryzmów. Œmiech/naœmiewania siê ze mnie mi nie przeszkadza byle kontrargumentacja nie opiera³a siê wy³¹cznie na nim.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 04, 2009, 19:42:37 »

Reinkarnacja nie istnieje! dlaczego nie pamiĂŞtam wczeÂśniejszych wcieleĂą?-dlatego,ze reinkarnacja to wymysÂł ludzi ktĂłrzy pewnie czĂŞsto byli pod wpÂływem jakiÂś ÂśrodkĂłw odurzajÂących,tak to juÂż jest...
NiektĂłrzy wierzÂą,Âże Ziemia jest pÂłaska-inni,Âże istnieje reinkarnacja Cool
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 04, 2009, 19:46:42 »

Valdeek,
alergie sÂą wynikiem spoÂżywania nabiaÂłu, mleka, sera, jogurtu, kefiru, itd, itp...
KaÂżdemu, kto potrzebuje porady na temat alergii, proponujĂŞ wywiad osobisty u znawcĂłw tematu.

pozdrawiam - Thotal:)

ale alergie sÂą od maÂłego - ja wtedy nawet o kefirze nie sÂłyszaÂłem ;P

a co z dzieĂŚmi uczulonymi na nabiaÂł? ich alergia to skutek czego? spoÂżywania wĂŞdlin? ;P
wiki
Gość
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 04, 2009, 19:49:30 »

alergie to zwykle zatrucie organizmu ( zatruty moÂże byĂŚ juÂż w Âłonie matki)tak przynajmnie twierdzi znajomy fitoterapeuta i jeÂżeli jesteÂś zainteresowny to mogĂŞ Ci daĂŚ do niego namiar, wielu osobom juÂż pomĂłg i to nie tylko w takich bÂłachych sprawach jak alergia..

Pozdrawiam UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 04, 2009, 19:50:48 »

nie wiem czy alergia jest bÂłahÂą sprawÂą

bardzo wielu ludzi umiera na wskutek szoku anafilaktycznego...
ale to drobiazg przecieÂż
kot
Gość
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 04, 2009, 19:54:29 »

Kamilu!!

IdÂąc twoim tokiem rozumowania reinkarnacja wÂłaÂśnie istnieje.

InkarnowaÂłeÂś siĂŞ Kamilu w trzecim roku Âżycia w swoje ciaÂło,nim TwĂłj poprzednik je opuÂściÂł.

DowĂłd?

Nie pamiĂŞtasz przecieÂż pierwszych lat swojego Âżycia.

InkarnowaÂłeÂś siĂŞ w momencie odkÂąd pamietasz.

Przej¹³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaÌ. Uœmiech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 19:56:12 wysłane przez kot » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 04, 2009, 19:56:10 »

SÂłuchaj nie wkÂładaj komuÂś s³ów, ktĂłrych nie wypowiedziaÂł w usta, poniewaÂż widzĂŞ Âże to twoja metoda. ÂŚmierĂŚ nie jest sprawÂą bÂłahÂą i nigdzie tego nie napisaÂłam wiĂŞc daruj sobie insynuacje... twierdzĂŞ Âże radzi sobie z wiele bardziej powaÂżnymi chorobami, prze ktĂłrych alergia to bÂłahostka, mam na to dowody i dyskutowaĂŚ i przerzucaĂŚ  gÂłupimi tekstami siĂŞ nie bĂŞdzĂŞ , jak chcesz to korzystaj jak nie to nie.........

Pozdrawiam UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 04, 2009, 19:56:58 »

nikt nie pamiĂŞta swoich pierwszych lat ;p

juÂż Freud to tÂłumaczyÂł ;P
znaczy Âże kaÂżdy sobie mieszka w naszym ciele przez 3-4 lata? i gdzie on sobie potem idzie? ;P

SÂłuchaj nie wkÂładaj komuÂś s³ów, ktĂłrych nie wypowiedziaÂł w usta, poniewaÂż widzĂŞ Âże to twoja metoda. ÂŚmierĂŚ nie jest sprawÂą bÂłahÂą i nigdzie tego nie napisaÂłam wiĂŞc daruj sobie insynuacje... twierdzĂŞ Âże radzi sobie z wiele bardziej powaÂżnymi chorobami, prze ktĂłrych alergia to bÂłahostka, mam na to dowody i dyskutowaĂŚ i przerzucaĂŚ  gÂłupimi tekstami siĂŞ nie bĂŞdzĂŞ , jak chcesz to korzystaj jak nie to nie.........

Pozdrawiam UÂśmiech

a poproszĂŞ o kontakt
ale na twoim miejscu nie bagatelizowaÂłbym alergii - jest naprawdĂŞ przyczynÂą wielu zgonĂłw
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 20:00:03 wysłane przez Val Dee » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 04, 2009, 19:59:22 »

nikt nie pamiĂŞta swoich pierwszych lat

Dziwne ja pamiĂŞtam....dowĂłd? wszystko co powiedziaÂłam potwierdziÂła mama.... wiĂŞc chyba pamiĂŞtam MrugniĂŞcie i to Âże ktoÂś twierdzi Âże nie pamiĂŞtam, to znĂłw bzdura...... UÂśmiech

Pozdrawiam UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 04, 2009, 19:59:33 »

Janneth,
nawet nie wiesz jak podziwiam Twoj¹ osobowoœÌ, ale to wcale nie znaczy, ¿e siê z ni¹ uto¿samiam.
MiaÂłem problemy zdrowotne, przeszÂły, pewne rzeczy zrozumiaÂłem, inne sÂą w dalszym ciÂągu do zrozumienia.

Powiedz Thotal, czy Twoje problemy zdrowotne przesz³y, bo zacz¹³eœ inaczej myœleÌ? Mam nadziejê, ¿e mylnie pojê³am Twe s³owa, bo jeœli racjê mam i myœlami potrafisz zarówno wykreowaÌ chorobê jak i j¹ zniszczyÌ, to mamy do czynienia z fenomenem na skalê œwiatow¹! To¿ to trzeba nag³oœniÌ! Mo¿e potrafisz to powtórzyÌ, mo¿e potrafisz nauczyÌ tego innych chorych? W swej nieskoùczonej mi³oœci móg³byœ wszak pomóc tysi¹com osób... A ci biedni lekarze w szpitalach, ci chirurdzy którzy w œrodku nocy z potem ciekn¹cym z czo³a przeprowadzaj¹ skomplikowane operacje, podczas których jednym drgniêciem rêki niechc¹cy powoduj¹ czyjœ zgon? Oni wreszcie mogliby poznaÌ inne metody leczenia, mogliby wyrzuciÌ skalpele, ca³¹ aparaturê, a jakie zaoszczêdzenie pieniêdzy? WOŒP od tej chwili móg³by zamiast koncertów odprawiaÌ wspólne medytacje. Piêkny œwiat, czy¿ nie?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
wiki
Gość
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 04, 2009, 20:00:08 »

wyÂślĂŞ na PW
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 04, 2009, 20:00:18 »

Rozumiem ¿e choroby maj¹ powi¹zanie z tym co klikn¹³ Thotal, jednak temat tyczy reinkarnacji, mo¿e wiêc jednak przenieœmy te rozprawy w odpowiednie miejsce.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 20:11:44 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 04, 2009, 20:02:14 »

nikt nie pamiĂŞta swoich pierwszych lat

Dziwne ja pamiĂŞtam....dowĂłd? wszystko co powiedziaÂłam potwierdziÂła mama.... wiĂŞc chyba pamiĂŞtam MrugniĂŞcie i to Âże ktoÂś twierdzi Âże nie pamiĂŞtam, to znĂłw bzdura...... UÂśmiech

Pozdrawiam UÂśmiech

bez obrazy
ale co niby pamiĂŞtasz?
to tylko zÂłudzenia - czĂŞÂściowo naleciaÂłoÂści spowodowane wypowiedziami innych osĂłb a czĂŞÂściowo wÂłasnej fantazji

to zjawisko badane naukowo UÂśmiech

wszystkim siĂŞ wydaje Âże pamiĂŞtajÂą a tak naprawdĂŞ to tylko takie uogĂłlnienia, Âże trudno cokolwiek sensownego i konkretnego wysnuĂŚ
Thotal
Gość
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 04, 2009, 20:02:55 »

"zÂłe" prowadzenie siĂŞ, w sensie religijnych i cywilizacyjnych dogmatĂłw nie doprowadza w prostej linii do choroby.
Choroba jest nastêpstwem z³ego po³¹czenia miêdzy œwiatem duszy i cia³a. Ci, którzy nie rozumiej¹ w³asnego wnêtrza, bêd¹ musieli zrozumieÌ, ¿e myœl tworzy rzeczywistoœÌ...

pozdrawiam - Thotal
kamil771
Gość
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 04, 2009, 20:05:30 »

Kamilu!!

InkarnowaÂłeÂś siĂŞ Kamilu w trzecim roku Âżycia w swoje ciaÂło,nim TwĂłj poprzednik je opuÂściÂł.

DowĂłd?

Przej¹³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaÌ. Uœmiech Mrugniêcie

Kocie,zapewniam ciĂŞ,ze reinkarnacja nie istnieje!!!
Nie wiem co majÂą pierwsze lata mojego Âżycia do reinkarnacji,uwierz mi-nikt we mnie nie-"mieszkaÂł"
Tak siê sk³ada,¿e ja pamiêtam dobrze pewn¹ sytuacjê,mia³em wtedy...3 lata,wiêc twój tok rozumowania jest b³êdny.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 04, 2009, 20:12:45 »

bêd¹ musieli zrozumieÌ, ¿e myœl tworzy rzeczywistoœÌ...

Moja znajomoœÌ duszy z cia³em i tylko moja i czy bêdê musia³a zrozumieÌ, ¿e myœl tworzy rzeczywistoœÌ to te¿ moja wy³¹cznie sprawa. W swym d¹¿eniu do przedstawienia racji zagalopowa³eœ siê, albowiem prawisz ju¿ jak prorok, nie nauczyciel. Teraz ju¿ nikt z nas nie ma nawet wolnej woli. Jest przymus ³¹czenia ducha z cia³em wedle Twoich instrukcji.
Nikt nie musi tego robiĂŚ, bo Thotal chce i choĂŚby baÂł siĂŞ - zapewniam - Âżadna klÂątwa z tego powodu go nie spotka.
OczywiÂście sympatycy uznajÂą wielkÂą przemianĂŞ duchowÂą w 2012 wskutek przejÂścia planety z ery Ryb do ery Wodnika i biada tym nisko stojÂącym na duchowej drabinie... Ale w 2012 ci sympatycy stracÂą fundamenty, na ktĂłrych opierali swoje poglÂądy przez kilka, a nawet kilkanaÂście lat.
Byleby nie spostrzegli, ¿e ich dzieci zbytnio wyros³y, a nauka wyprzedzi³a ich o lata œwietlne i nawet komputerów nie daje siê rady w³¹czyÌ... Œlepa pogoù w imiê w³asnej arogancji nie zmieni Waszych ¿yÌ na lepsze. Tylko czyny i myœli oparte na empirycznych doznaniach zagwarantuj¹ Wam grunt pod nogami.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Gość
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 04, 2009, 20:20:53 »

Kamilu!!

DowĂłd?

Kocie,zapewniam ciĂŞ,ze reinkarnacja nie istnieje!!!
Nie wiem co majÂą pierwsze lata mojego Âżycia do reinkarnacji,uwierz mi-nikt we mnie nie-"mieszkaÂł"
Tak siê sk³ada,¿e ja pamiêtam dobrze pewn¹ sytuacjê,mia³em wtedy...3 lata,wiêc twój tok rozumowania jest b³êdny.

PosÂłuÂżyÂłem siĂŞ Twiom tokiem rozumowania Kamilu.

Skoro pamiĂŞtasz sytuacjĂŞ z trzeciego roku swojego Âżycia-oznacza to,Âże inkarnowaÂłeÂś sie w swoje ciaÂło w drugim roku swojego Âżycia.

Wiki inkarnowa³a siê równo z urodzeniem,Ty dwa lata póŸniej.

KaÂżdy ma troszeczkĂŞ inaczej.

Moje twierdzenia opieram na fundamencie Twojej wypowiedzi,Âże skoro czegoÂś nie pamiĂŞtamy,to nas wtedy nie byÂło.

Czyli Ty jestes od prawie trzeciego roku swojego Âżycia.

Pozdrawiam Ciebie i innych forumowiczĂłw w zadumie nad tym,co napisaÂłem-przypominam,Âże korzystaÂłem z Twoich argumentĂłw na temat czasu naszego istnienia Kamilu. UÂśmiech MrugniĂŞcie
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 18 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: