Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:55:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 18 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Reinkarnacja ...  (Przeczytany 216720 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 04, 2009, 18:46:00 »

ja bym doda³ jeszcze:
u¿ywanie mia¿d¿±cych argumentów w rozmowie - mia¿d¿yca ;P
rzucanie kamieniami - kamienie ¿ó³ciowe
;P

...kichanie-zapalenie kiszki. U¶miech Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 04, 2009, 18:46:16 »

Thotal... Odg³osem no¿yczek nie martwi³ by siê ten, kto uderzaj±c w stó³ posiada logiczny argument.
Uderzaæ w stó³ by uderzyæ? Przysporzy³o Ci to jakich¶ wymiernych korzy¶ci?

Inaczej powiem, by pro¶ciej przysz³o Ci zrozumieæ.
Czy naprawdê s±dzisz, ¿e fakt i¿ nie zgadzam siê z Twoimi pogl±dami wywo³uje u mnie stres tak niebotycznych rozmiarów, ¿e mog³y by przezeñ ucierpieæ moje narz±dy wewnêtrzne? Czy nie za bardzo sobie w ten sposób my¶l±c pochlebiasz?
Czy mo¿e Twe prorocze s³owa powinnam rozumieæ w ten sposób:
"Je¶li siê odwracasz ode mnie lito¶ciwego nauczyciela i s³owa moje masz za nic, cierpieæ bóle bêdziesz, albowiem jedno od drugiego zale¿nym jest"?

Kim Ci siê wydaje, ¿e jeste¶?
Zejd¼ na ziemiê, id¼ do szpitala i medytuj nad tym, czemu noworodek z wad± serca siê urodzi³! Wszak w tym ¿yciu nawet nie mia³ czasu nic nabroiæ, ani te¿ mi³o¶ci matczynej zaznaæ. Mo¿e w tamtym ¿yciu b±d¼ w kilku poprzednich by³ zbójem i bandyt±, a teraz przysz³o mu pokutowaæ za to?

O mi³o¶ci rozmawiaæ w temacie reinkarnacji nie bêdê, bo i tak ju¿ dzisiaj przysporzy³am wiele pracy Dariuszowi. Tobie te¿ proponujê to uszanowaæ. Wyra¼ mi³o¶æ sw± szacunkiem dla czyjej¶ pracy i je¶li masz ochotê za³ó¿ osobny temat.
Z reszt± jaki sens w tym upatrywaæ, gdy rozmówca wie ju¿ wszystko i sk³onny jest jedynie siê sw± wiedz± dzieliæ, s³uchaæ nie potrafi. Na co takim jak Ty forum? Za³ó¿ bloga b±d¼ stronê internetow±. Wtedy bêdziesz samcem alfa. Wtedy bêdziesz mia³ odpowiednie zabawki, by wystarczaj±co ego po³echtaæ. Nawet je¶li no¿yczki siê odezw±, bêdziesz mia³ prawa wyg³uszyæ ra¿±cy Ciê d¼wiêk braku zgodno¶ci z w³asnymi przemy¶leniami.

EDIT:
Chanell - z Thotalem poró¿nili¶my siê dzisiaj ju¿ w kilku tematach.
Thotal ¶mie mi imputowaæ, ¿e moja choroba spowodowana jest tym, ¿e siê z nim nie zgadzam i jestem niepokornym uczniem.
Nawet ju¿ za okno wyjrza³am, czy plaga szarañczy mi tu nie wlatuje.
Ch³odem zawia³o.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2009, 18:48:33 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 04, 2009, 18:51:12 »

a¿ mnie dreszcz przeszed³
jakie to choróbska mnie dopadn± ¿e siê z Thotalem nie zgadzam...
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:21:42 »

Thotal nie przejmuj się wiem, że ręce opadają jak coś piszesz w dobrej wierze a i tak to jest źle odebrane U¶miech

Proponuje zapoznać sie : http://warszawa.pcts.pl/arts/CHOROBY-PSYCHOSOMATYCZNE-nadcisnienie-tetnicze-choroba-niedokrwienna-serca-przewlekly-gosciec-stawowy-nadczynnosc-tarczycy-luszczyca-cukrzyca-a1-20.html
 więcj google.pl

Pozdrawiam:)

Edit

Thotal pisz dalej nie zakładaj bloga, ponieważ jesteś jedną z niewielu osób, które piszą wyjątkowo przejrzyście i bez złośliwości:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2009, 19:24:57 wys³ane przez wiki » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:23:42 »

Janneth,
nawet nie wiesz jak podziwiam Twoj± osobowo¶æ, ale to wcale nie znaczy, ¿e siê z ni± uto¿samiam.
Mia³em problemy zdrowotne, przesz³y, pewne rzeczy zrozumia³em, inne s± w dalszym ci±gu do zrozumienia. Nie zjad³em wszystkich rozumów, poskramiam EGO na ka¿dym kroku, ale widocznie "ko³ek" w cudzym lesie jest bardziej widoczny, ni¿ ¼d¼b³o we w³asnym oku. Je¶li napisa³em co¶ co Tob± wstrz±sa, powinna¶ wzi±æ to pod uwagê, tylko ze wzglêdu na siebie.

Pozdrawiam serdecznie - Thotal
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:24:52 »

nikt nie neguje istnienia chorób psychosomatycznych

ale czy to t³umaczy moj± alergiê?

zastanówcie siê ;P
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:27:23 »

Nie t³umaczy i nikt nie twierdzi ¿e to jedyna przyczyna, jednak czasem warto co¶ przemy¶leæ i zastanowiæ siê dla swojego dobra... ale to ju¿  Wasz wybór....

Pozdrawiam U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:32:44 »

Valdeek,
alergie s± wynikiem spo¿ywania nabia³u, mleka, sera, jogurtu, kefiru, itd, itp...
Ka¿demu, kto potrzebuje porady na temat alergii, proponujê wywiad osobisty u znawców tematu.

pozdrawiam - Thotal:)
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:34:12 »

nie rozumiem ataku na Thotala Co¶ my¶lê ¿e zosta³ ¼le zrozumiany i nie rozumiem dlaczego siê z niego  na¶miewacie  Z³y  Val dee ,Arteq czy z was siê kto¶ na¶miewa ?
Uwypukli³em punkt widzenia Thotala - wszak stwierdzi³, ¿e choroba Janneth jest konsekwencj± jej "z³ego" prowadzenia siê. Poszed³em krok dalej, ale po ¶cie¿ce wskazanej przez niego. Czy¿by to by³o w Twoim mniemaniu na¶miewaniem siê? Dodatkowo stwierdzi³em fakty - ¿e Thotal uwa¿a siê za bardziej "zaawansowanego ni¿ ja" - przecie¿ nie stwierdzi³em, ¿e jest inaczej. Dodatkowo poprosi³em o wyja¶nienie - sama wszak stwierdzi³a¶, ¿e zosta³ ¼le zrozumiany - jako bardziej zorientowanego. Tak, wypowied¼ zawiera³a ironiê - ajk ju¿ wspomnia³em w celu uwypuklenia pewnych rzeczy.

Tak, ¶miej± siê ze mnie - nie broniê wszak im tego, co najwy¿ej proszê o nie u¿ywanie wulgaryzmów. ¦miech/na¶miewania siê ze mnie mi nie przeszkadza byle kontrargumentacja nie opiera³a siê wy³±cznie na nim.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:42:37 »

Reinkarnacja nie istnieje! dlaczego nie pamiêtam wcze¶niejszych wcieleñ?-dlatego,ze reinkarnacja to wymys³ ludzi którzy pewnie czêsto byli pod wp³ywem jaki¶ ¶rodków odurzaj±cych,tak to ju¿ jest...
Niektórzy wierz±,¿e Ziemia jest p³aska-inni,¿e istnieje reinkarnacja Cool
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:46:42 »

Valdeek,
alergie s± wynikiem spo¿ywania nabia³u, mleka, sera, jogurtu, kefiru, itd, itp...
Ka¿demu, kto potrzebuje porady na temat alergii, proponujê wywiad osobisty u znawców tematu.

pozdrawiam - Thotal:)

ale alergie s± od ma³ego - ja wtedy nawet o kefirze nie s³ysza³em ;P

a co z dzieæmi uczulonymi na nabia³? ich alergia to skutek czego? spo¿ywania wêdlin? ;P
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:49:30 »

alergie to zwykle zatrucie organizmu ( zatruty mo¿e byæ ju¿ w ³onie matki)tak przynajmnie twierdzi znajomy fitoterapeuta i je¿eli jeste¶ zainteresowny to mogê Ci daæ do niego namiar, wielu osobom ju¿ pomóg i to nie tylko w takich b³achych sprawach jak alergia..

Pozdrawiam U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:50:48 »

nie wiem czy alergia jest b³ah± spraw±

bardzo wielu ludzi umiera na wskutek szoku anafilaktycznego...
ale to drobiazg przecie¿
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:54:29 »

Kamilu!!

Id±c twoim tokiem rozumowania reinkarnacja w³a¶nie istnieje.

Inkarnowa³e¶ siê Kamilu w trzecim roku ¿ycia w swoje cia³o,nim Twój poprzednik je opu¶ci³.

Dowód?

Nie pamiêtasz przecie¿ pierwszych lat swojego ¿ycia.

Inkarnowa³e¶ siê w momencie odk±d pamietasz.

Przej±³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaæ. U¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2009, 19:56:12 wys³ane przez kot » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:56:10 »

S³uchaj nie wk³adaj komu¶ s³ów, których nie wypowiedzia³ w usta, poniewa¿ widzê ¿e to twoja metoda. ¦mieræ nie jest spraw± b³ah± i nigdzie tego nie napisa³am wiêc daruj sobie insynuacje... twierdzê ¿e radzi sobie z wiele bardziej powa¿nymi chorobami, prze których alergia to b³ahostka, mam na to dowody i dyskutowaæ i przerzucaæ  g³upimi tekstami siê nie bêdzê , jak chcesz to korzystaj jak nie to nie.........

Pozdrawiam U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:56:58 »

nikt nie pamiêta swoich pierwszych lat ;p

ju¿ Freud to t³umaczy³ ;P
znaczy ¿e ka¿dy sobie mieszka w naszym ciele przez 3-4 lata? i gdzie on sobie potem idzie? ;P

S³uchaj nie wk³adaj komu¶ s³ów, których nie wypowiedzia³ w usta, poniewa¿ widzê ¿e to twoja metoda. ¦mieræ nie jest spraw± b³ah± i nigdzie tego nie napisa³am wiêc daruj sobie insynuacje... twierdzê ¿e radzi sobie z wiele bardziej powa¿nymi chorobami, prze których alergia to b³ahostka, mam na to dowody i dyskutowaæ i przerzucaæ  g³upimi tekstami siê nie bêdzê , jak chcesz to korzystaj jak nie to nie.........

Pozdrawiam U¶miech

a poproszê o kontakt
ale na twoim miejscu nie bagatelizowa³bym alergii - jest naprawdê przyczyn± wielu zgonów
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2009, 20:00:03 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:59:22 »

nikt nie pamiêta swoich pierwszych lat

Dziwne ja pamiêtam....dowód? wszystko co powiedzia³am potwierdzi³a mama.... wiêc chyba pamiêtam Mrugniêcie i to ¿e kto¶ twierdzi ¿e nie pamiêtam, to znów bzdura...... U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 04, 2009, 19:59:33 »

Janneth,
nawet nie wiesz jak podziwiam Twoj± osobowo¶æ, ale to wcale nie znaczy, ¿e siê z ni± uto¿samiam.
Mia³em problemy zdrowotne, przesz³y, pewne rzeczy zrozumia³em, inne s± w dalszym ci±gu do zrozumienia.

Powiedz Thotal, czy Twoje problemy zdrowotne przesz³y, bo zacz±³e¶ inaczej my¶leæ? Mam nadziejê, ¿e mylnie pojê³am Twe s³owa, bo je¶li racjê mam i my¶lami potrafisz zarówno wykreowaæ chorobê jak i j± zniszczyæ, to mamy do czynienia z fenomenem na skalê ¶wiatow±! To¿ to trzeba nag³o¶niæ! Mo¿e potrafisz to powtórzyæ, mo¿e potrafisz nauczyæ tego innych chorych? W swej nieskoñczonej mi³o¶ci móg³by¶ wszak pomóc tysi±com osób... A ci biedni lekarze w szpitalach, ci chirurdzy którzy w ¶rodku nocy z potem ciekn±cym z czo³a przeprowadzaj± skomplikowane operacje, podczas których jednym drgniêciem rêki niechc±cy powoduj± czyj¶ zgon? Oni wreszcie mogliby poznaæ inne metody leczenia, mogliby wyrzuciæ skalpele, ca³± aparaturê, a jakie zaoszczêdzenie pieniêdzy? WO¦P od tej chwili móg³by zamiast koncertów odprawiaæ wspólne medytacje. Piêkny ¶wiat, czy¿ nie?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:00:08 »

wy¶lê na PW
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:00:18 »

Rozumiem ¿e choroby maj± powi±zanie z tym co klikn±³ Thotal, jednak temat tyczy reinkarnacji, mo¿e wiêc jednak przenie¶my te rozprawy w odpowiednie miejsce.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2009, 20:11:44 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:02:14 »

nikt nie pamiêta swoich pierwszych lat

Dziwne ja pamiêtam....dowód? wszystko co powiedzia³am potwierdzi³a mama.... wiêc chyba pamiêtam Mrugniêcie i to ¿e kto¶ twierdzi ¿e nie pamiêtam, to znów bzdura...... U¶miech

Pozdrawiam U¶miech

bez obrazy
ale co niby pamiêtasz?
to tylko z³udzenia - czê¶ciowo nalecia³o¶ci spowodowane wypowiedziami innych osób a czê¶ciowo w³asnej fantazji

to zjawisko badane naukowo U¶miech

wszystkim siê wydaje ¿e pamiêtaj± a tak naprawdê to tylko takie uogólnienia, ¿e trudno cokolwiek sensownego i konkretnego wysnuæ
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:02:55 »

"z³e" prowadzenie siê, w sensie religijnych i cywilizacyjnych dogmatów nie doprowadza w prostej linii do choroby.
Choroba jest nastêpstwem z³ego po³±czenia miêdzy ¶wiatem duszy i cia³a. Ci, którzy nie rozumiej± w³asnego wnêtrza, bêd± musieli zrozumieæ, ¿e my¶l tworzy rzeczywisto¶æ...

pozdrawiam - Thotal
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:05:30 »

Kamilu!!

Inkarnowa³e¶ siê Kamilu w trzecim roku ¿ycia w swoje cia³o,nim Twój poprzednik je opu¶ci³.

Dowód?

Przej±³em twój tok rozumowania,wiêc prosze mnie nie kamienowaæ. U¶miech Mrugniêcie

Kocie,zapewniam ciê,ze reinkarnacja nie istnieje!!!
Nie wiem co maj± pierwsze lata mojego ¿ycia do reinkarnacji,uwierz mi-nikt we mnie nie-"mieszka³"
Tak siê sk³ada,¿e ja pamiêtam dobrze pewn± sytuacjê,mia³em wtedy...3 lata,wiêc twój tok rozumowania jest b³êdny.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:12:45 »

bêd± musieli zrozumieæ, ¿e my¶l tworzy rzeczywisto¶æ...

Moja znajomo¶æ duszy z cia³em i tylko moja i czy bêdê musia³a zrozumieæ, ¿e my¶l tworzy rzeczywisto¶æ to te¿ moja wy³±cznie sprawa. W swym d±¿eniu do przedstawienia racji zagalopowa³e¶ siê, albowiem prawisz ju¿ jak prorok, nie nauczyciel. Teraz ju¿ nikt z nas nie ma nawet wolnej woli. Jest przymus ³±czenia ducha z cia³em wedle Twoich instrukcji.
Nikt nie musi tego robiæ, bo Thotal chce i choæby ba³ siê - zapewniam - ¿adna kl±twa z tego powodu go nie spotka.
Oczywi¶cie sympatycy uznaj± wielk± przemianê duchow± w 2012 wskutek przej¶cia planety z ery Ryb do ery Wodnika i biada tym nisko stoj±cym na duchowej drabinie... Ale w 2012 ci sympatycy strac± fundamenty, na których opierali swoje pogl±dy przez kilka, a nawet kilkana¶cie lat.
Byleby nie spostrzegli, ¿e ich dzieci zbytnio wyros³y, a nauka wyprzedzi³a ich o lata ¶wietlne i nawet komputerów nie daje siê rady w³±czyæ... ¦lepa pogoñ w imiê w³asnej arogancji nie zmieni Waszych ¿yæ na lepsze. Tylko czyny i my¶li oparte na empirycznych doznaniach zagwarantuj± Wam grunt pod nogami.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 04, 2009, 20:20:53 »

Kamilu!!

Dowód?

Kocie,zapewniam ciê,ze reinkarnacja nie istnieje!!!
Nie wiem co maj± pierwsze lata mojego ¿ycia do reinkarnacji,uwierz mi-nikt we mnie nie-"mieszka³"
Tak siê sk³ada,¿e ja pamiêtam dobrze pewn± sytuacjê,mia³em wtedy...3 lata,wiêc twój tok rozumowania jest b³êdny.

Pos³u¿y³em siê Twiom tokiem rozumowania Kamilu.

Skoro pamiêtasz sytuacjê z trzeciego roku swojego ¿ycia-oznacza to,¿e inkarnowa³e¶ sie w swoje cia³o w drugim roku swojego ¿ycia.

Wiki inkarnowa³a siê równo z urodzeniem,Ty dwa lata pó¼niej.

Ka¿dy ma troszeczkê inaczej.

Moje twierdzenia opieram na fundamencie Twojej wypowiedzi,¿e skoro czego¶ nie pamiêtamy,to nas wtedy nie by³o.

Czyli Ty jestes od prawie trzeciego roku swojego ¿ycia.

Pozdrawiam Ciebie i innych forumowiczów w zadumie nad tym,co napisa³em-przypominam,¿e korzysta³em z Twoich argumentów na temat czasu naszego istnienia Kamilu. U¶miech Mrugniêcie
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 18 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: