PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #250 : Wrzesień 16, 2009, 13:48:21 » |
|
hehe .. no tak teÂż moÂżna .. prĂłbowaĂŚ. Jesli chodzi o moje.. to nic z tych rzeczy.
Nie wiem , jak Wy, natomiast.. no mysmy nie mieli. Do tego "zabiegu" byÂłem Jogin, co moÂże wszystko.
Pozniej robi³em tez i takie jaja z wy³¹czaniem akcji pod EKG, mia³em ubaw, kiedy babka kopa³a/puka³a w sprzêt .. ¿e niby coœ nie kontaktuje ..no bo jak to jest, ze facet bez akcji serca nawija do niej ..i jeszcze sobie dowcipkuje. (przecie¿ "to niemozliwe")
..tak wiĂŞc mozna sie dostac do podÂświadomych procesĂłw.. i nimi regulowaĂŚ.
Jednak system nerwowy to nie serce(rytm), to nie pÂłuca (oddech), ktĂłre miaÂłem juÂż obcykane. ..teÂż ma swoje wrunki brzegowe
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 13:49:57 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
zitto
Gość
|
 |
« Odpowiedz #251 : Wrzesień 16, 2009, 14:29:40 » |
|
Zitto, bardzo ³adna ta opowieœÌ o Santi Dewi... W³aœnie j¹ przeczyta³am. Powêszy³am w tej sprawie po stronach, wpisa³am Santi Dewi w Google i w Youtube... Nie znalaz³am ani jednego Ÿród³a, które by o tym pisa³o, a które nie by³o by zwi¹zane z ezoteryk¹. Ma³o tego - nie znalaz³am nawet ¿adnego Ÿród³a w jêzyku angielskim. Za to wpad³am na ksi¹¿kê pt."Prawdziwa opowieœÌ o reinkarnacji" opowiadaj¹c¹ w³aœnie historiê tej dziewczynki. Ksi¹¿ka ma uwaga a¿ 18 stron Te¿ kiedyœ to sprawdza³em, wiêc nie jest to dla mnie nowina, ¿e nie ma innych Ÿróde³. A zreszt¹, czy jakiœ raport zamieszczony w internecie podpisany przez "prof. dra hab. Brahmaputrê" by³by dla Ciebie wiarygodny? Jak sama piszesz w internecie mo¿na zamieœciÌ wszystko. Nale¿a³oby podwa¿aÌ i w¹tpiÌ we wszystko co siê czyta w necie.. Mo¿e byÌ inny powód braku raportu w internecie. Na pocz¹tku XXw nie by³o internetu..  A informacja o tej dziewczynce kr¹¿y do tej pory po œwiecie wœród osób zainteresowanych tematem. Ta ksi¹¿eczka to pewnie czêœÌ tego co napisa³ Sture LÜnnerstrand [ ..klik.. ] badaj¹c tê sprawê. Mo¿na odnaleŸÌ jego ksi¹¿kê [Klik...] - 159 stronicow¹. Istniej¹c¹ pod numerami ISBN. Pomijaj¹c tê historiê, na któr¹ zwróci³em Wam szczególn¹ uwagê, w linku jest jeszcze kilkadziesi¹t artyku³ów. Oczywiœcie te historie te¿ mo¿na podwa¿yÌ..  Masz swój œwiatopogl¹d i nawet nie bêdê próbowa³ Ciê przekonaÌ. Nieprzekonanych nie przekonam - bo i po co? - a dla przekonanych te artyku³y to mo¿e byÌ coœ z czego siê uciesz¹ czytaj¹c. Szukaj¹c informacji na temat tej niezwyk³ej dziewczynki, znalaz³am czyjœ wpis na jednym z for, t³umacz¹cy czemu niektórzy z nas pamiêtaj¹ poprzednie wcielenia. Autor napisa³, ¿e naukowcy doszli do wniosków, i¿ u pacjentów po transplantacjach (przeszczepach organów) pojawiaj¹ siê obce nawyki, zachowania, pogl¹dy. Naukowcy t³umacz¹ to faktem, i¿ pamiêÌ nie jest zapisywana wy³¹cznie w mózgu cz³owieka, a tak¿e w ka¿dej komórce jego organizmu. To by oznacza³o, ¿e to co niektórzy pamiêtaj¹ mo¿e byÌ owocem przekazanym im w DNA przez ich przodków. Ciekawa teoria... Ale nie dla Was. Nastêpna, która burzy wiarê w reinkarnacjê. Nie, czemu? Ciekawa teoria..  Tylko gdzie jej weryfikowalne Ÿród³o, o które dopominasz siê u mnie? Wiesz jaka iloœÌ informacji (bitów, bajtów, kilobajtów, megabajtów, itd.) by³aby do tego potrzebna? Zapewniam Ciê, ¿e ogromna, skoro jeden statyczny obrazek to ok 1MB danych. I na dodatek z pokolenia na pokolenie ³aùcuch DNA musia³by siê wyd³u¿aÌ, ¿eby pomieœciÌ pamiêÌ kolejnych pokoleù.. Jakoœ nie s³ysza³em, ¿eby tak by³o. (porównaj z informacj¹ z wyk³adu prof. dra hab W. Ducha ...klik... ). ChoÌ jest czêœÌ DNA tzw. œmieciowe, które wydaje siê byÌ niepotrzebne organizmowi. No, ale o czym mówimy.. Skoro zaledwie DNA cz³owieka zosta³o zsekwencjonowane (Dnia 14 kwietnia roku 2003 opublikowano dokument stwierdzaj¹cy zakoùczenie sekwencjonowania 99% genomu z trafnoœci¹ 99,99%.).
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 16:17:34 wysłane przez zitto »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #252 : Wrzesień 16, 2009, 14:38:53 » |
|
Ja znieczulalam pilowanie zebow pod koronke,moja dentystka mowila iz to nie mozliwe , ale dala mi szanse. Ale przygotowala zastrzyk na wszelki wypadek, nie byl potrzebny. Robilam to conajmniej trzy razy w ciagu jednego dnia, nie bylo zadnego problemu. Jak bylam dzieckiem znieczulalam sie na uderzenia, tak ze kary cielesne mnie nie bolaly.  Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #253 : Wrzesień 16, 2009, 18:25:54 » |
|
Jak bylam dzieckiem znieczulalam sie na uderzenia, tak ze kary cielesne mnie nie bolaly.  niektĂłrzy dopatrzyliby siĂŞ w tym zdaniu wyjaÂśnieĂą Twoich zainteresowaĂą 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #254 : Wrzesień 16, 2009, 18:38:19 » |
|
Trudne dzieciùstwo wybieraj¹ sobie dusze dla zrozumienia ró¿nych mo¿liwoœci si³y MI£OŒCI. "LEKKIE" ¿ycie niczego nie wnosi do ogólnego pojêcia rozwoju duszy, w "kamienio³omach" uczymy siê prawdziwego ¿ycia. Czego i Wam ¿yczê - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #255 : Wrzesień 16, 2009, 18:42:40 » |
|
dziwne... to pewnie bardzo rozwiniĂŞte dusze wybraÂły sobie Âżywot w Auschwitz lub w guÂłagach...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #256 : Wrzesień 16, 2009, 19:02:57 » |
|
Twoje strzaÂły sÂą kierowane w dziesiÂątkĂŞ, trafiasz w sedno tematu... Jezus i jego krzyÂż, sÂą wÂłaÂśnie wykÂładniÂą Twojego rozumowania... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #257 : Wrzesień 16, 2009, 19:06:07 » |
|
czyli nie moÂżna oskarÂżaĂŚ hitlerowcĂłw ani sowietĂłw o zbrodnie bo ofiary same siĂŞ wybraÂły na to aby byĂŚ torturowane i mĂŞczone?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #258 : Wrzesień 16, 2009, 19:20:19 » |
|
MoÂżesz potĂŞpiaĂŚ faryzeuszy, OnteÂż mĂłgÂł, ale prawdziwa MIÂŁOÂŚĂ zwyciĂŞÂżyÂła, bez wzglĂŞdu na wszystko... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #259 : Wrzesień 16, 2009, 19:28:01 » |
|
ale w takim razie naleÂży odrzuciĂŚ podziaÂł na dobro i zÂło i zaprzestaĂŚ karania tak?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #260 : Wrzesień 16, 2009, 19:37:34 » |
|
Zacznij od siebie... JeÂśli potrafisz wybaczyĂŚ samemu sobie, to reszta przyjdzie bez problemĂłw. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #261 : Wrzesień 16, 2009, 19:51:41 » |
|
Pozniej robi³em tez i takie jaja z wy³¹czaniem akcji pod EKG, mia³em ubaw, kiedy babka kopa³a/puka³a w sprzêt .. ¿e niby coœ nie kontaktuje ..no bo jak to jest, ze facet bez akcji serca nawija do niej ..i jeszcze sobie dowcipkuje. (przecie¿ "to niemozliwe")
..tak wiĂŞc mozna sie dostac do podÂświadomych procesĂłw.. i nimi regulowaĂŚ. Czy sÂłusznie siĂŞ domyÂślam, Âże o udowodnieniu tych przechwaÂłek nie moÂże byĂŚ mowy? ChĂŞtnie zaproszĂŞ na oddziaÂł i przekonany siĂŞ o Twoich "umiejĂŞtnoÂściach"... Czy odwaÂżysz siĂŞ, czy teÂż mamy ÂłykaĂŚ Âściemy jak maÂła foczka?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #262 : Wrzesień 16, 2009, 19:58:38 » |
|
Arteq, nie udowadniaj nikomu duÂżej foczki... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #263 : Wrzesień 16, 2009, 20:04:19 » |
|
Phi, jak przyjmiesz zaproszenie od Arteq, to masz szansĂŞ pozamykaĂŚ usta wszystkim niedowiarkom tutaj i rozjaÂśniĂŚ ociemniaÂłe umysÂły racjonalistĂłw.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #264 : Wrzesień 16, 2009, 20:12:02 » |
|
Thotal, nie do Ciebie byÂło zaproszenie. I czy mĂłgÂłbyÂś mi wytÂłumaczyĂŚ co TwĂłj post wnosi do dyskusji? Co ma za zadanie wyjaÂśniĂŚ? Czemu ma sÂłuÂżyĂŚ? Czy z braku rozsÂądnych argumentĂłw przy jednoczesnej przemoÂżnej chĂŞci ukÂąszenia - tak sobie popisujesz? To ma byĂŚ argument? To ma przekonaĂŚ nas Âże Phi mĂłwi prawdĂŞ?
Spokojnie, moÂże i Ty bĂŞdziesz mĂłgÂł siĂŞ jeszcze wykazaĂŚ. SwojÂą drogÂą stara metoda - gadaĂŚ, gadaĂŚ, gadaĂŚ o moÂżliwoÂściach i wÂłasnych wspaniaÂłoÂściach, a jak ktoÂś powie; ok, sprawdzam to zaczyna siĂŞ mataczenie, rozmywanie, niechĂŞĂŚ, kpienie. A wystarczyÂłoby udowodniĂŚ i pozamykaĂŚ usta. Im ktoÂś bardziej "rozwiniĂŞty i uduchowiony" tym mocniej okoniem staje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 20:14:08 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #265 : Wrzesień 16, 2009, 20:17:03 » |
|
Arteq, poczekajmy jeszcze... Mo¿e Phi siê zgodzi... Masz zamiar tylko sprawdziÌ pracê serca pod EKG? Czy mo¿e nie poprzestaniesz na jednej metodzie i bêdziesz sprawdza³ jego wytrzyma³oœÌ na ból. Jeœli to drugie, to ja te¿ chcê przyjechaÌ. Na w³asne oczy zobaczyÌ 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #266 : Wrzesień 16, 2009, 20:22:08 » |
|
Arteq, nie chcĂŞ byĂŚ w Âżadnej opozycji, zadajÂąc proste pytania, staram siĂŞ opozycji wytrÂąciĂŚ broĂą... Bo nie o walkĂŞ tu chodzi, a zjednoczenie poglÂądĂłw. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #267 : Wrzesień 16, 2009, 20:24:25 » |
|
KiedyÂś staraÂłem siĂŞ zachĂŞciĂŚ sceptykĂłw do prywatnej sesji z En-Ki dla potwierdzenia lub rozwiania wÂątpliwoÂści i jakoÂś nie zostaÂło to uznane za argument przybliÂżajÂący do wyjaÂśnienia wÂątpliwiÂści. DziÂś pewnie byÂłby to dobry argument-widzĂŞ. Czasy i poglÂądy sie zmieniajÂą. 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #268 : Wrzesień 16, 2009, 20:27:03 » |
|
Jaka broù? Czyli co? ChwaliÌ siê mo¿na, opowiadaÌ ¿e jest siê w stanie odczuwanie bólu wy³¹czyÌ - te¿ mo¿na. Jak jednak ju¿ przychodzi do sytuacji patowej, gdzie ten niezwyczajny cz³owiek ma szansê siê wykazaÌ, to to ju¿ jest walka? Thotal, uwa¿am ¿e jeœli mówi siê A, to trzeba liczyÌ siê z tym, ¿e mo¿e bêdzie trzeba powiedzieÌ B. Jeœli Phi jest wyj¹tkowy i rzeczywiœcie potrafi robiÌ to, o czym mówi, to jaki problem widzisz? Ja nie widzê ¿adnego. Gdybym oœmieli³a siê tutaj powiedzieÌ, ¿e jestem w jakiejœ dziedzinie wyj¹tkowa, to cieszy³abym siê, gdyby znalaz³ siê cz³owiek, który t¹ moj¹ wyj¹tkowoœÌ bêdzie w stanie zweryfikowaÌ i póŸniej j¹ potwierdziÌ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #269 : Wrzesień 16, 2009, 20:34:27 » |
|
Ju¿ Kocie odpowiada³em Ci wielokrotnie na te zaczepki z sesj¹ prywatn¹. Aby byÌ pewnym, ¿e pch dopuszcza siê k³amstw nie potrzeba uczestniczenia w sesji prywatnej - wystarczy skorzystaÌ z sesji otwartych, ogólnodostêpnych - co tez czyni³em i wykazaÌ w nich k³amstwa. Czy sesja prywatna spowoduje, ¿e wypowiedziane k³amstwa znikn¹? - NIE. Czy sesja prywatna spowoduje, ¿e pewne niedotrzymane obietnice cudownie wype³ni¹ siê? - nie, bo deklarowany czas up³yn¹³.
Thotal, to weÂź no mi wskaÂż gdzie w Twoim poÂście [tym napisanym pod moim zaproszeniem do Phi] pada pytanie. WeÂź mi wskaÂż gdzie w nim pada jakieÂś konkretne stwierdzenie powiÂązane z tematem, czy moim postem - bo TwĂłj byÂł komentarzem do mojego. No gdzie?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #270 : Wrzesień 16, 2009, 20:39:05 » |
|
Janneth, ju¿ nie raz oœmieli³aœ siê do pokazania swej osobowoœci, bardzo podobnie okreœla sw¹ wyj¹tkowoœÌ Phiriori, wszyscy jesteœmy wyj¹tkowi... Bardzo czêsto piêknie siê ró¿nimy, cieszmy siê t¹ ró¿norodnoœci¹, nie dajmy siê og³upiÌ emocjom. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #271 : Wrzesień 16, 2009, 20:41:58 » |
|
JeÂśli chodzi o Ciebie Artqu,to Ty podajesz argumenty.
Kot-zaczepia.
Taki TwĂłj obiektywizm.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #272 : Wrzesień 16, 2009, 20:48:36 » |
|
Thotal, by nie byÌ go³os³ownym wska¿ przypadki z moich wypowiedzi, gdy powiedzia³am, ¿e mam wyj¹tkowe zdolnoœci, których inni nie maj¹ i nie s¹ one na tzw. "porz¹dku dziennym". Nie równowa¿ mojej wyj¹tkowej osobowoœci z wyj¹tkowymi zdolnoœciami (jak pamiêÌ poprzednich wcieleù, blokada odczuwania bólu czy rozmowy z nie materialnymi bytami). OsobowoœÌ ma ka¿dy z nas, to, ¿e j¹ pokazujê (te¿ dziwne - ka¿dy tu pokazuje swoj¹ osobowoœÌ pisz¹c posty) kompletnie nie oznacza, ¿e jestem bardziej wyj¹tkowa ni¿ ktokolwiek z Was.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #273 : Wrzesień 16, 2009, 21:02:11 » |
|
Jeœli chodzi o Ciebie Artqu,to Ty podajesz argumenty. Kot-zaczepia. Taki Twój obiektywizm. Jako zaczepianie okreœlam sytuacjê gdy ju¿ raz wypowiedzia³em siê w danym temacie/udzieli³em wyjaœnieù a Ty nie raczy³eœ rzeczowo siê do nich odnieœÌ - wykazaÌ w którym miejscu niby to siê mylê, a jednoczeœnie cyklicznie z tym powracasz - z sam¹ sucha propozycj¹, bez odniesienia siê do mojej wypowiedzi. To nazywam zaczepianiem.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #274 : Wrzesień 16, 2009, 21:03:53 » |
|
Przepraszam, powinienem byÂł napisaĂŚ, Âże Dzanet, to pÂłaska wyliniaÂła kotka, ktĂłra prĂłbuje siĂŞ wykreowaĂŚ na panterĂŞ... Dobranoc  Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
|