Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 09:07:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Reinkarnacja ...  (Przeczytany 226885 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #325 : Październik 21, 2009, 15:57:44 »

Reinkarnacja to nic innego,jak sposĂłb na wytÂłumaczenie  istnienia nierĂłwnoÂści spoÂłecznych i ró¿nic klasowych.
ZwykÂła Âściema.
east
Gość
« Odpowiedz #326 : Październik 21, 2009, 23:06:37 »

proponujê przenieœÌ ten temat do wczeœniej wa³kowanego w¹tku o reinkarnacji

WÂątki scaliÂłam, Janneth.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2009, 13:35:56 wysłane przez janneth » Zapisane
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #327 : Październik 23, 2009, 06:19:36 »

A czy moÂżna siĂŞ zreinkarnowaĂŚ jako wÂłasne dziecko?
Thotal
Gość
« Odpowiedz #328 : Październik 23, 2009, 07:29:43 »

Bratnie dusze, doœwiadczaj¹ce ze sob¹ fizycznych relacji mog¹ podj¹Ì decyzjê o szybkim powrocie reinkarnacyjnym z powodu nag³ej œmierci. Mo¿e siê to zdarzyÌ w sytuacji przedwczesnej œmierci noworodka, reinkarnuje on w postaci nastêpnego dziecka. Nie s³ysza³em o takiej regresyjnej relacji, by nagle umieraj¹cy niedosz³y ojciec wcieli³ siê w postaÌ w³asnego syna, teoretycznie jest to mo¿liwe.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #329 : Październik 23, 2009, 10:37:50 »

To jest moÂżliwe, Âże ktoÂś reinkarnuje jako wÂłasny syn i zakochuje siĂŞ ze wzajemnoÂściÂą we wÂłasnej matce(swojej ukochanej z poprzedniego Âżycia)?
Thotal
Gość
« Odpowiedz #330 : Październik 23, 2009, 10:53:21 »

Tak, jest to moÂżliwe...
CzytaÂłem sporo relacji z regresingĂłw, ale nie spotkaÂłem siĂŞ nigdy z takÂą sytuacjÂą, teoretycznie jest to moÂżliwe. Dusze odbierajÂą siĂŞ i kontaktujÂą na kilku poziomach, ten fizyczny jest istotny, ale nie dominujÂący.
Zmarli mê¿owie ciesz¹ siê z intymnych kontaktów swoich ¿on (wdów), nic nie robi¹c sobie z fa³szywej moralnoœci panuj¹cej na Ziemi. Martwi¹ siê smutkiem swoich najbli¿szych, pocieszaj¹ jak mog¹, namawiaj¹ na radoœÌ ¿ycia.

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #331 : Październik 23, 2009, 11:26:33 »

Tak, jest to moÂżliwe...
CzytaÂłem sporo relacji z regresingĂłw, ale nie spotkaÂłem siĂŞ nigdy z takÂą sytuacjÂą, teoretycznie jest to moÂżliwe. Dusze odbierajÂą siĂŞ i kontaktujÂą na kilku poziomach, ten fizyczny jest istotny, ale nie dominujÂący.
Zmarli mê¿owie ciesz¹ siê z intymnych kontaktów swoich ¿on (wdów), nic nie robi¹c sobie z fa³szywej moralnoœci panuj¹cej na Ziemi. Martwi¹ siê smutkiem swoich najbli¿szych, pocieszaj¹ jak mog¹, namawiaj¹ na radoœÌ ¿ycia.

a nie bojÂą siĂŞ, Âże z takich zwiÂązkĂłw urodzÂą siĂŞ upoÂśledzone genetycznie dzieci? (kazirodztwo jest zakazane chyba we wszystkich kulturach nie bez powodu)
Thotal
Gość
« Odpowiedz #332 : Październik 23, 2009, 11:38:55 »

One niczego siĂŞ nie bojÂą, ale Ciebie namawiam - TwĂłj wyrachowany umysÂł, byÂś stosunki do swego szeroko rozumianego myÂślenia miaÂł bardziej, bardziej powÂściÂągliwe, Âżeby nie kierowaÂły siĂŞ w stronĂŞ pokracznych zakamarkĂłw.

east
Gość
« Odpowiedz #333 : Październik 23, 2009, 11:58:30 »

Tak jak ja to rozumiem kazirodztwo ma naturĂŞ genetycznÂą , a nie duchowÂą.
Trudno by³oby sobie zreszt¹ wyobraziÌ wiêksze kazirodztwo w sytuacji, gdy wszyscy pochodzimy z tego samego Ÿród³a. Na najg³êbszym poziomie istnienia jesteœmy ze sob¹ po³¹czeni i stanowimy Jedno.
Nawet w KoÂściele ksiÂądz mĂłwi "bracia i siostry". Nie powiesz mi Val dee, Âże namawia do kazirodztwa MrugniĂŞcie

Odradzanie duchowe czasami ma wymiar powszechnych ÂświÂąt. Vide zbliÂżajÂące siĂŞ ÂświĂŞto zmarÂłych. U nas to smutne ÂświĂŞto peÂłne zadumy i refleksji. Zawsze mnie fascynowaÂło to morze zniczy na cmentarzach. Po cichu zawsze nazywaÂłem ten czas ÂświĂŞtem ÂświatÂła. Widok morza pÂłonÂących zniczy to jest zawsze ten moment wielkiej magii dla mnie.  W Indiach na przykÂład nazywa siĂŞ ono DIWALI. ZwyciĂŞstwo ÂświatÂła nad ciemnoÂściÂą i dobra nad zÂłem. WÂłaÂśnie w zwiÂązku z tym ÂświĂŞtem, ktĂłre tam teraz trwa , otrzymaÂłem od znajomego hindusa przepiĂŞkne Âżyczenia, ktĂłre sÂą wÂłaÂściwie dla kaÂżdego.
Dear All,
May This Diwali be as bright as ever.
May this Diwali bring joy, health and wealth to you.
May the festival of lights brighten up you and your near and dear ones lives.
May this Diwali bring in u the most brightest and choicest happiness and love you have ever Wished for.
May this Diwali bring you the utmost in peace and prosperity.
May lights triumph over darkness.
May peace transcend the earth.
May the spirit of light illuminate the world.
May the light that we celebrate at Diwali show us the way and lead us together on the path of peace and social harmony

“WISH U A VERY HAPPY DIWALI”

Œwiêto Diwali ma w kontekœcie tego forum pewne g³êbsze znaczenie.
Niech zamiast komentarza posÂłuÂży to zdjĂŞcie

zuza
Gość
« Odpowiedz #334 : Październik 23, 2009, 12:23:55 »

Tak, jest to moÂżliwe...

a nie bojÂą siĂŞ, Âże z takich zwiÂązkĂłw urodzÂą siĂŞ upoÂśledzone genetycznie dzieci? (kazirodztwo jest zakazane chyba we wszystkich kulturach nie bez powodu)

Decyzje o takiej, a nie innej reinkarnacji sÂą podejmowane na innych poziomach, nie poziomach fizycznych...
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #335 : Październik 23, 2009, 15:57:38 »

Tak jak ja to rozumiem kazirodztwo ma naturĂŞ genetycznÂą , a nie duchowÂą.
Trudno by³oby sobie zreszt¹ wyobraziÌ wiêksze kazirodztwo w sytuacji, gdy wszyscy pochodzimy z tego samego Ÿród³a. Na najg³êbszym poziomie istnienia jesteœmy ze sob¹ po³¹czeni i stanowimy Jedno.
Nawet w KoÂściele ksiÂądz mĂłwi "bracia i siostry". Nie powiesz mi Val dee, Âże namawia do kazirodztwa MrugniĂŞcie

Chcesz mi powiedzieĂŚ, Âże kazirodztwo jest uzasadnione i jest czymÂś normalnym?
east
Gość
« Odpowiedz #336 : Październik 23, 2009, 16:12:03 »

Jeszcze raz, aby jasnoœÌ by³a : kazirodztwo dotyczy genetyki . I to jest niedobre, niepo¿¹dane, chore.
Nie moÂżna mĂłwiĂŚ o kazirodztwie w sensie duchowym , a reinkarnacja to wĂŞdrĂłwka dusz.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #337 : Październik 23, 2009, 16:29:49 »

Ale ta dusza wywĂŞdrowaÂła do ciaÂła ktĂłre zawiera geny ojca i matki i pÂłodzi potomstwo z jednym z dawcĂłw wÂłasnych genĂłw...

Poza tym tak biorÂąc wszystko to kazirodztwa potĂŞpiaĂŚ nie moÂżna bo skÂąd wiemy, Âże to nie dwie dusze kochajÂące siĂŞ w ten sposĂłb siĂŞ odnalazÂły?
east
Gość
« Odpowiedz #338 : Październik 23, 2009, 16:55:26 »

a co ma dusza do genĂłw ?
Gen to gen . Dusza to dusza. To nawet nie ego. Czysta œwiadomoœÌ, która pochodzi z Jednego ród³a.
Kazirodztwo pope³nia ego, chory umys³ w fizycznym ciele, a nie œwiadomoœÌ. Ona jest wieczna, nieœmiertelna, bo to dusza. Za dusze zmar³ych bêdziesz siê modli³ wkrótce w œwi¹tyniach.

WyobraÂź sobie , Âże ciaÂło jest ubraniem. Czy to wstyd dla matki, Âże cĂłrka nosi jej ciuchy ? Albo Âże syn idzie do Âślubu w garniturze ojca ? MĂłwimy oczywiÂście o genach, o kazirodztwie, a wiĂŞc sprawĂŞ rozpatrujemy z naszej, egotycznej perspektywy "ubrania". Z tej perspektywy jest to szalenie gorszÂąca i niedopuszczalna sprawa, ale z punktu widzenia dusz moÂże to nic nie znaczyĂŚ jak w przykÂładzie z ciuchami.

A wracajÂąc do reinkarnacji w kontekÂście zbliÂżajÂącego siĂŞ ÂświĂŞta. Dusze zmarÂłych kiedyÂś powstanÂą z martwych. Tak gÂłosi KK. OdrodzÂą siĂŞ w subtelnych ciaÂłach , a moÂże w ciaÂłach fizycznych ? To zapowiedÂź reinkarnacji , a w kaÂżdym razie uznanie reinkarnacji. Nie bardzo sobie wyobraÂżam takÂą hurtowÂą moÂżliwoœÌ zmartwychwstania , ale za³ó¿my , Âże w wyniku jakichÂś przemian na Ziemi do tego dochodzi. Pismo siĂŞ dopeÂłnia. Przychodzi mesjasz, religia musi otrzymaĂŚ nowe wytyczne, bo inaczej nie znajdzie siĂŞ dla niej Âżadnego uzasadnienia. 
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #339 : Październik 23, 2009, 17:09:10 »

Kazirodztwo jest zakazane ze wzglĂŞdĂłw genetycznych - w innym przypadku byÂłoby tak samo dozwolone jak np homoseksualizm.

Dusza ktĂłra Âświadomie popeÂłnia kazirodztwo naraÂża swoje potomstwo na degeneracjĂŞ - to ma wspĂłlnego z genami
Thotal
Gość
« Odpowiedz #340 : Październik 23, 2009, 20:36:57 »

Valdee,
Bredzisz bo lubisz? czy jarasz?
kamil771
Gość
« Odpowiedz #341 : Październik 26, 2009, 11:59:39 »

Mam pytanie do osĂłb ktĂłre wierzÂą,Âże Âżycie kaÂżdego czÂłowieka zostaÂło starannie zaplanowane i nic nie dzieje siĂŞ przypadkowo.
Jak myœlicie,data urodzenia ma jakieœ g³êbsze znaczenie? Mo¿e mieÌ wp³yw na charakter cz³owieka?
Jak urodzi³em siê 1 wrzeœnia i uwa¿am,ze to jest wyj¹tkowa data,mo¿e st¹d moja stanowczoœÌ i wola walki??
Ciekawe......
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #342 : Październik 26, 2009, 12:05:31 »

Wszysto ma nas wpÂływ, jeszcze lepiej Kamilu, kiedy relacja siĂŞ odwraca i to my zaczynamy mieĂŚ wpÂływ na wszystko, a wiĂŞc i na datĂŞ urodzenia  (czyli planety, gwiazdy rĂłwnieÂż).

Czego ÂżyczĂŞ z caÂłego serca.

koliberek33
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #343 : Październik 26, 2009, 12:06:25 »

Mam pytanie do osĂłb ktĂłre wierzÂą,Âże Âżycie kaÂżdego czÂłowieka zostaÂło starannie zaplanowane i nic nie dzieje siĂŞ przypadkowo.
Jak myœlicie,data urodzenia ma jakieœ g³êbsze znaczenie? Mo¿e mieÌ wp³yw na charakter cz³owieka?
Jak urodzi³em siê 1 wrzeœnia i uwa¿am,ze to jest wyj¹tkowa data,mo¿e st¹d moja stanowczoœÌ i wola walki??
Ciekawe......

odpowiedziaÂłeÂś sobie SAM UÂśmiech

ciekawe jest zadajÂąc pytanie odpowiadajÂąc sobie samemu na nie - niech to Ci da do myÂślenia, wiesz jaka jest odpowiedÂź tak piszÂąc...

718'
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #344 : Październik 26, 2009, 12:17:02 »

Ciekawe......

Sprechst du deutsch?
A ÂŻydĂłw to lubisz czy nie? ;P
kamil771
Gość
« Odpowiedz #345 : Październik 26, 2009, 12:26:36 »

Sprechst du deutsch?
A ÂŻydĂłw to lubisz czy nie? ;P

Chyba mnie Âźle zrozumiaÂłeÂś....
ÂŻyd,murzyn,chiĂączyk czy europejczyk,wszyscy sÂą sobie rĂłwni.
Kolor skĂłry nie decyduje jakim jest siĂŞ czÂłowiekiem,
ByÂłeÂś Auschwitz-Birkenau ?
Ja odwiedziÂłem to miejsce,niedawno jakieÂś trzy tygodnie temu,
JeÂżeli "tak" to wiesz jak to jest przeÂżycie i co siĂŞ czuje....
Hej
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #346 : Październik 26, 2009, 12:30:11 »

Ciekawe......

Czemu akurat uwaÂżasz Âże skoro urodziÂłeÂś siĂŞ 1 wrzeÂśnia to takie cechy zostaÂły Ci z gĂłry przyporzÂądkowane?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #347 : Październik 26, 2009, 12:31:35 »

Val Dee ale kamil miaÂł z pewnoÂściÂą na myÂśli, Âże on TAKI JEST a data to ciekawostka a nie, Âże ta data i dlatego uwaÂża, Âże taki ma byĂŚ - ja tak zrozumiaÂłem wÂłaÂśnie...

718'
kamil771
Gość
« Odpowiedz #348 : Październik 26, 2009, 12:38:18 »

Val Dee ale kamil miaÂł z pewnoÂściÂą na myÂśli, Âże on TAKI JEST a data to ciekawostka a nie, Âże ta data i dlatego uwaÂża, Âże taki ma byĂŚ - ja tak zrozumiaÂłem wÂłaÂśnie...

718'

DokÂładnie.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #349 : Październik 26, 2009, 12:40:28 »

A no to w takim razie Âźle zrozumiaÂłem post. DziĂŞkujĂŞ za wytÂłumaczenie UÂśmiech
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: