Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:18:02

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co jest z tymi Egipskimi "wykopkami"? ...  (Przeczytany 143332 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Wrzesieñ 09, 2009, 07:15:48 »

To jak to Kamilu jest z ta Twoja informacj±?

Oszukujesz nas troszeczkê?
Agawa
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Wrzesieñ 09, 2009, 08:42:06 »

Widze, ¿e na forum troszke wiara opad³a, co normalne jest, w momencie kiedy kto¶ podsyca niepewno¶æ i przekonanie, ze w ciula nas robi±
ja ze swojej strony powiem tyle, ¿e jestem w stanie wiele zrozumieæ, je¶li chodzi o brak info z Egiptu,
w koñcu tak jak prawi strefaniewyja¶nionych - to jest do¶æ powa¿na sprawa a nie zabawa(przynajmniej daleko to wszystko juz zasz³o)
forum to LUZ - tu kazdy gada co chce, ostatnio bardzo duzo tu mówi sie na NIE o PCH,
jaka energie wysy³amy, taka tez otrzymujemy z powrotem c'nie U¶miech 2

czy ja w to wierzê? - na dzieñ dzisiejszy, tak(choæ mam ró¿ne w±tpliwo¶ci), wierze - zostane oszukana-ryzykantka;], albo prze¿yje co¶ wspania³ego, nie wierze - nie mam nic

przypuszczam, ze jakies info bedzie po Konferencji w W-wie, i o konfie i o wykopaliskach, pzdr
ciekawe tylko, kiedy Samuel co¶ powie nowego
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Wrzesieñ 09, 2009, 09:09:11 »

e tam

wiara wzro¶nie jak bêd± przychodziæ na forum pocztówki z pla¿y egipskich gdzie organizatorzy PcH opalaj± siê topless i popijaj± zimne drinki za pieni±dze wiadomo sk±d ;P
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Wrzesieñ 09, 2009, 12:44:11 »

Najlepiej spakujmy sie ..pojedzmy i sprawdzmy...nie ma to jak informacje z pierwszej rêki.

Bylyby spore problemy z dostaniem sie do "strefy zakazanej",czyli
Fayum,Hawara.Lepszym pomyslem jest poproszenie naszych forumowych
Ptaszkow o loty zwiadowcze nad "kukulczym gniazdem",a taki koliberek,
to nawet w bardzo mala szczeline sie wcisnie niezauwazenie.Mozna
jeszcze skorzystac z programow satelitarnych,ktore choc z duzym
poslizgiem,oferuja zdjecia dowolnie wybranych miejsc na Ziemi.
Mialem kiedys linki i namiary,ale diabli wszystko wzieli,jak moj
twardy dysk zaniemogl.Moze forumowicze pomoga odnalezc ten program
i wtedy wszyscy  moga sledzic z satelity,czy cos sie tam dzieje,
czy nie.Zdjecia sat.(o ile wiem),sa uaktualniane co jakis czas.,no
i Mr.Hawass nie ma jeszcze wladzy nad nimi.
Pozdrawiam.

Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Wrzesieñ 09, 2009, 13:01:21 »

Tutaj mo¿na sobie co nieco zobaczyæ:
http://mapy.pomocnik.com/mapy-satelitarne/?mapa=28
xadamex
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Wrzesieñ 09, 2009, 13:05:25 »

Widze, ¿e na forum troszke wiara opad³a, co normalne jest, w momencie kiedy kto¶ podsyca niepewno¶æ i przekonanie, ze w ciula nas robi±
ja ze swojej strony powiem tyle, ¿e jestem w stanie wiele zrozumieæ, je¶li chodzi o brak info z Egiptu,
w koñcu tak jak prawi strefaniewyja¶nionych - to jest do¶æ powa¿na sprawa a nie zabawa(przynajmniej daleko to wszystko juz zasz³o)
forum to LUZ - tu kazdy gada co chce, ostatnio bardzo duzo tu mówi sie na NIE o PCH,
jaka energie wysy³amy, taka tez otrzymujemy z powrotem c'nie U¶miech 2

czy ja w to wierzê? - na dzieñ dzisiejszy, tak(choæ mam ró¿ne w±tpliwo¶ci), wierze - zostane oszukana-ryzykantka;], albo prze¿yje co¶ wspania³ego, nie wierze - nie mam nic

przypuszczam, ze jakies info bedzie po Konferencji w W-wie, i o konfie i o wykopaliskach, pzdr
ciekawe tylko, kiedy Samuel co¶ powie nowego

Fajnie napisane i ja siê tez podpisze pod tym U¶miech
przestane wierzyæ - to przestanê siê tematem interesowaæ
jezli ca³y PCH bedzie lip± nic nie mam do stracenia U¶miech

pozdr
Adam
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:06:53 »

e tam

wiara wzro¶nie jak bêd± przychodziæ na forum pocztówki z pla¿y egipskich gdzie organizatorzy PcH opalaj± siê topless i popijaj± zimne drinki za pieni±dze wiadomo sk±d ;P

Byæ mo¿e Val Dee tak wygl±da³aby smutna prawda,gdyby  podobny projekt opanowali ludzie

tacy,jak Ty.

Po Twoim tek¶cie nie mam z³udzeñ z kim mam do czynienia.

W³asn± miar± oceniasz ale mylisz siê.

Nie wszyscy dorównuj± Tobie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2009, 15:11:32 wys³ane przez kot » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:16:30 »

Kocie, chyba siê nie znasz na ¿artach Mrugniêcie
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:24:30 »

Ja znam siê na ¿artach ale sk±d mam wiedzieæ,¿e kto¶ mo¿e w ten sposób z powa¿nych spraw ¿artowaæ.

Nie wiem,czy Val Dee uzna³by za ¿art swój tekst,gdyby jego w³asnej osoby dotyczy³.

Gdy w ¿artach sugerowane oszustwo jest,

to chyba nie s± ¿arty.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2009, 15:26:39 wys³ane przez kot » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:27:41 »

Gdy w ¿artach sugerowane oszustwo jest,
to chyba nie s± ¿arty.

Jaki¶ czas temu sugerowale¶, ¿e Linda to Mora, pó¼niej napisa³e¶ jej, ¿e to by³ tylko taki ¿arcik. A wiêc sugerowa³e¶ jej oszustwo pisz±c, ¿e jest ona Mor±, ale podaje siê za kogo¶ innego, czyli oszukuje/wprowadza ¶wiadomie w b³±d spo³ecznosæ tego forum  Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2009, 15:31:13 wys³ane przez Symeon » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:30:13 »

Kiepskie porównanie kolego.

Ja Lindê przeprosi³em za ¿arcik.

A kto przeprosi przedstawicieli PCh?
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:34:48 »

Val Dee winien przeprosiæ, je¶li jego zarzuty okaza³yby siê nieprawd± U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:39:51 »

nie chcia³em wywo³aæ swoimi postami k³ótni

przepraszam wszystkich, którzy poczuli siê dotkniêci
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:43:01 »

Val Dee winien przeprosiæ, je¶li jego zarzuty okaza³yby siê nieprawd± U¶miech

Bardzo "m±dra" odpowied¼ Symeonie.

Po co Ty siê bawisz w adwokata,gdy Ciê nikt nie prosi?

Pozwól,¿e odniose sie do Twojej adwokackiej mowy.

Je¶li nazwê Ciê ³obuzem i z³odziejem Symeonie,to przeproszê Ciê tylko wtedy,gdy udowodnisz

mi ,¿e tak nie jest.

Czy tak bêdzie sprawiedliwie?

Val Dee!!

Takie nieodpowiedzialne posty krzywdz± ludzi,wiêc pamiêtaj o tym w przysz³o¶ci. U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2009, 15:45:23 wys³ane przez kot » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:55:12 »

Heh, Kocie , mo¿na by rzec, ¿e wpad³e¶ we w³asne sid³a U¶miech Nie denerwuj siê tak, bo z³o¶æ urodzie szkodzi U¶miech

Artqa np. nie przeprosi³e¶ za to, ze zarzuci³e¶ mu "chlipanie zió³ek" mimo, i¿ wielokrotnie temu zaprzecza³, kolejny przyk³ad: forumowiczów, którym zarzuca³e¶, ¿e s± Mor± te¿ nie przeprosi³e¶ (no oprócz Lindy) mimo, i¿ wiele razy zaprzeczali a Stolo specjalnie ich "prze¶wietla³" i nie stwierdzi³ klonowania. Zatem mo¿na stwierdziæ na podstawie wy¿ej wyemienionych przyk³adów, ¿e kierujesz siê t± zasad±: "przeprosze kiedy kto¶ mi udowodni ( a nie tylko zaprzeczy), ¿e nie jest tak jak napisa³em"
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:57:34 »

No i "kocia odnowa" leg³a w gruzach. Jak on obsmarowuje to oczywi¶cie ¿arcik - jak kto¶ zrobi to samo, to juz nie ma mowy o ¿artach, bo z powa¿nych spraw siê nie ¿artuje... Mentalno¶æ Kalego: Kali zrobiæ- wiadomo, ¿arcik, Kalemu zrobic - powa¿na sprawa.
Na li¶cie obsmarowanych masz jeszcze wiele osób do przeproszenia za "¿arciki".

Parafrazuj±c Kota: takie "niewinne ¿arciki" krzywdz± ludzi, wiêc pamiêtaj o tym w przysz³o¶ci"
Analogicznie do adwokata - dlaczego on ma nie pobawiæ siê w czyjego¶ adwokata, skoro sam jeste¶ fanatycznym adwokatem pch?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #141 : Wrzesieñ 09, 2009, 15:58:12 »

Do¶æ tego obijania siê, wracamy do kopania piachu.
czyli koniec ofa.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
strefa-niewyjasnionych
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Wrzesieñ 09, 2009, 16:09:05 »

Przed chwil± pojawi³ siê news na stronie g³ównej Projektu Cheops...
CO MAJ¡ DO POWIEDZENIA TERAZ CI KTÓRZY TAK USILNIE CHCIELI NAM WMÓWIÆ ¯E TO JU¯ KONIEC  Projektu  ?
Misja faraon ma siê dobrze U¶miech

9 wrze¶nia 2009 r.

WIZYTA WILLIAMA BROWNA W HAWARZE I PLANOWANE WZNOWIENIE PRAC BADAWCZYCH - LISTOPAD 2009 ROKU.

Jak ju¿ wspominali¶my - w okresie od maja do wrze¶nia br. finansowana przez nasz± Fundacjê Egipsko - Polska Misja Archeologiczna w Hawarze nie prowadzi³a ¿adnych prac ze wzglêdu na brak funduszy.  Okaza³o siê jednak, ¿e w maju br. dr Zahi Hawass zdecydowa³ siê osobi¶cie w³±czyæ w badania przy piramidzie mu³owej. Pod bezpo¶rednim kierownictwem Najwy¿szej Rady Staro¿ytno¶ci zosta³y przeprowadzone prace wykopaliskowe w rejonie Hawary - po zachodniej stronie piramidy mu³owej, poza kana³em, który przep³ywa ko³o piramidy (czyli - nie w rejonie, gdzie prowadzone s± nasze badania – strona wschodnia, pó³nocna i po³udniowa).  Prace by³y prowadzone przez miesi±c i zosta³y wstrzymane.  W rejonie badañ odkryto szereg ogromnych g³azów i murów, które s± prawdopodobnie pozosta³o¶ciami po stro¿ytnym mie¶cie Crocodilopolis (Miasto Krokodyli).  Informacja o wykonaniu tych badañ bardzo nas ucieszy³a, gdy¿ ¶wiadczy o wielkim zainteresowaniu dra Zahi Hawassa tym rejonem i o jego zaanga¿owaniu w poszukiwanie legendarnego Wielkiego Labiryntu.

Jako delegat Fundacji „Mysteries of the World“ z Chicago (która tê podró¿ finasowa³a) oraz Fundacji „Dar ¦wiatowida“ William Brown (m±¿ Lucyny £obos-Brown) pojecha³ do Kairu i do Hawary w celu przeprowadzenia rozmów z osobami, które ze strony egipskiej kieruj± „Projektem Hawara“. Bill by³ w Egipcie od 1 do 7 wrze¶nia.  Odwiedzi³ rejon przy piramidzie mu³owej, zbada³ obecn± sytuacjê i przeprowadzi³ szereg rozmów z dr Red± i prof. Shaheenem (Dyrektorem Generalnym Projektu).

Wiemy ju¿, ¿e wznowienie prac badawczych w Hawarze na podstawie podpisanej umowy pomiêdzy Uniwersytetem Wroc³awskim i Uniwersytetem w Kairze - planowane jest na pocz±tek listopada br. Ze wzglêdu jednak na czasowe zatrzymanie prac, potrzebna jest do tego kolejna decyzja Sta³ej Komisji przy Najwy¿szej Radzie Staro¿ytno¶ci w Kairze. Najbli¿sze zebranie Komisji planowane jest w pierwszej po³owie pa¼dziernika br.  W okresie od 23 sierpnia do 23 wrze¶nia jest w Egipcie okres Ramadanu i st±d - ¿adne prace nie s± obecnie prowadzone.

Przy okazji chcia³em bardzo serdecznie podziêkowaæ wszystkim Darczyñcom, którzy na konto naszej Fundacji wp³acali i wp³acaj± darowizny.  Dziêki Waszym wp³atom Fundacja „Dar ¦wiatowida“ mo¿e ju¿ wywi±zaæ siê z  zobowi±zañ wobec Uniwersytetu Wroc³awskiego i Uniwersytetu w Kairze aby dalej kontynuowaæ badania w Hawarze wed³ug ustalonego wcze¶niej przez Uniwersytety kosztorysu.   

Andrzej Wójcikiewicz
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2009, 16:09:58 wys³ane przez strefa-niewyjasnionych » Zapisane
lukasz245
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Wrzesieñ 09, 2009, 17:44:53 »

heh no i wypas  Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Wrzesieñ 09, 2009, 18:57:39 »

Nom, i Hawass swoim autorytetem ratuje pch dupê. Cieszcie siê.
Natomiast widzê prawid³owo¶æ w poczynaniach pch - jak wtopa to milcz± jak zaklêci - zakaz rozpowszechniania informacji i takie tam, jak przeb³ysk - to zaraz siê chwal± [popatrzcie, ¿e Brown wróci³ z Egiptu 7 wrze¶nia - 2 dni temu!].
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Wrzesieñ 09, 2009, 19:09:37 »

Bêdê siê uwa¿nie przygl±da³ tej sprawie i mam nadziejê, ¿e PCh dotrzyma terminu wykopalisk - listopad tego roku.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Wrzesieñ 09, 2009, 20:06:15 »

o, to by³by jeden z nielicznych przypadklów w których dotrzymaliby obietnicy. No ale "oczywi¶cie" mo¿e kto¶ im rzuciæ k³ody pod nogi...
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Wrzesieñ 09, 2009, 20:27:06 »

Wiemy ju¿, ¿e wznowienie prac badawczych w Hawarze na podstawie podpisanej umowy pomiêdzy Uniwersytetem Wroc³awskim i Uniwersytetem w Kairze - planowane jest na pocz±tek listopada br. Ze wzglêdu jednak na czasowe zatrzymanie prac, potrzebna jest do tego kolejna decyzja Sta³ej Komisji przy Najwy¿szej Radzie Staro¿ytno¶ci w Kairze.

Skoro dr.Hawass zainteresowal sie na dobre wykopkami w Fayum(Hawara),
to z otrzymaniem zezwolenia na prace badawcze ze strony Najw. Rady
Starozytnosci moga byc powazne problemy i umowy miedzy uniwerkami nie
maja tu zadnej mocy zobowiazujacej.Zauwazmy rowniez,ze ekipa Z.Hawassa
caly czas grzebala w innym miejscu,gdy prace w miejscach wyznaczonych
przez PCH byly wstrzymane.No i P.Lucyna jednak klamala,opowiadajac
na sesjach prywatnych,ze prace wykopaliskowe trwaja caly czas.Mialem
wiec jednak racje piszac,ze p.Lucyna nie wie co sie dzieje w PCH,a
PCH nie wie,co tez p.Lucyna naklamie w sesjach prywatnych.

Dzieki Symeonie za linki do "googleearth",jak bede mial troche wiecej
czasu,to pobawie sie tym programem.Nie wiem nawet teraz,czy ten daje
zblizenia wystarczajace,aby widziec ludzi,samochody i inne szczegoly.
Wiem natomiast,ze najnowszy "google 2009"jest platny.
Pozdrawiam.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Wrzesieñ 09, 2009, 20:34:41 »

tak, darmowe s± nieaktualne.. mozesz powidoki poogl±daæ
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Wrzesieñ 09, 2009, 20:39:58 »

Skoro dr.Hawass zainteresowal sie na dobre wykopkami w Fayum(Hawara),
to z otrzymaniem zezwolenia na prace badawcze ze strony Najw. Rady
Starozytnosci moga byc powazne problemy i umowy miedzy uniwerkami nie
maja tu zadnej mocy zobowiazujacej.

Czy chodzi Ci o to, ¿e bêdzie chcia³ wszystko zrobiæ poza projektem i ewentualny sukces przypisaæ tylko sobie?

Na Wikipedii znalaz³em o nim m.in. takie informacje:
"Chocia¿ Zahi Hawass cieszy siê w¶ród archeologów niekwestionowanym autorytetem w sprawach staro¿ytnego Egiptu oraz uznaniem za popularyzowanie egiptologii na ¶wiecie, czêsto zarzuca siê mu zbytnie reklamowanie w³asnej osoby w programach telewizyjnych z jego udzia³em[1]. Niektórzy zarzucaj± mu równie¿, ¿e przesadnie wyolbrzymia on wagê swoich dokonañ w programach telewizyjnych, a rzekome transmisje z badañ archeologicznych (np. przewiercenie otworu przez kamienne drzwi w piramidzie Cheopsa czy otwarcie licz±cego ponad 4500 lat sarkofagu) s± w rzeczywisto¶ci inscenizowane po wcze¶niejszym wykonaniu w³a¶ciwych badañ przez Zahiego Hawassa[2].

Niektórzy zarzucaj± mu równie¿, ¿e jako szef Najwy¿szej Rady Staro¿ytno¶ci odsuwa od badañ innych egiptologów, aby móg³ sobie samemu przypisaæ zbadanie danego zagadnienia[1]"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zahi_Hawass
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2009, 20:41:11 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: