Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:23:26

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co jest z tymi Egipskimi "wykopkami"? ...  (Przeczytany 143341 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Grudzieñ 01, 2009, 08:56:39 »

To¿ to jeden klan.
Ale nie ta sama osoba.U¶miech
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Grudzieñ 01, 2009, 12:47:55 »

Moje prze¶wiadczenie o postêpie prac w egipcie kolejny raz siê potwierdzi³o. min±³ kolejny miesi±c i dalej nic. dla mnie to nic nowego i dziwnego. dla niektórych z was wrêcz przeciwnie. ale pewnie i tak znajdziecie kilka powodów na wyja¶nienie tych niepowodzeñ.

==================================

"A Ty nie wiesz iz ..."(Kiara)

Wiem, Kiaro. Dlatego pisa³am o intencjach cz³owieka. Ale badam wszelkie próby cz³owieka i jego drogi do realizacji pragnieñ zapisanych w sercu i DNA.

A jakimi metodami pomiarowymi siê pos³ugujesz do okre¶lenia miary stopnia relalizacji tych pragnieñ? Interesuje mnie zw³aszcza to w kontek¶cie badania struktury DNA.

Zaraz dos³ownie "pokulam siê" ze ¶miechu... U¶miech Czy ty rozumiesz co piszesz?

============================================================

Moja  drobna uwaga w tym temacie:
proszê siê nie spodziewaæ podania daty odkopania labiryntu i faraona z dok³adno¶ci± do miesi±ca a nawet roku.
prognozowanie zdarzeñ, gdzie w grê wchodzi "materia³ ludzki", generuj±cy uczucia i emocje to wymys³ cz³owieka i jego te¿ wymagania, by duchowi opiekunowie podawali wszystko "na talerzu" z uwzglêdnieniem czasu linearnego, jakim pos³uguje siê cz³owiek.
Je¶li ktokolwiek przyjrzy siê s³owom jednego z najwiêkszych nauczycieli ludzko¶ci, mo¿e zweryfikowaæ trochê swoje pojêcie czasu...

to mnie rozbawi³a¶ , nie chodzi o dok³adn± datê ale mówi±c ¿e nie mo¿na podaæ jej co do roku to ju¿ przegiêcie przecie¿ zosta³o 2 lata , wiec mog± min±æ siê o miesi±c i ju¿ klops a co dopiero rok  Szok  Chichot  Chichot  Chichot

frosk, przy³anczam siê bo mnie ze ¶miechu ju¿ bol± boki... U¶miech  Dawno nie s³ysza³em (czyta³em) tak rozlaz³ych wywodów które nijak siê kupy nie trzymaj±. Dla mnie Nr 1 pretenduj±cy do minana "dyrdyma³ów-pierdó³ek" U¶miech

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2009, 14:42:15 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #227 : Grudzieñ 03, 2009, 12:23:01 »

Dalsze motywowanie powodów swego tu klikania mo¿ecie kontynuowaæ w tym w±tku:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.0

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Grudzieñ 03, 2009, 12:59:24 »

Darek, nie obra¼ siê ale zachowanie merytorycznej tre¶ci w±tku od cenzury dzieli cienka czerwona linia. Bardzo ³atwo j± przekroczyæ. Moim zdaniem chêæ zachowania porz±dku nie mo¿e prowadziæ do stricte mechanicznego przenoszenia lub usuwania wypowiedzi gdy¿ jako takie zostaj± wyrwane z kontekstu i dziêki temu bardzo czêsto staj± siê niezrozumia³e dla postronnych obserwatorów. A genez± sporu jest bardzo czêsto wymiana pogl±dów których ju¿ nie przenosicie. Dziêki temu zaciera siê lokalny koloryt toczonej dyskusji, wymiany zdañ, pogl±dów lub ocen. Czasami lepiej je pozostawiæ ni¿ odrazu wycinaæ. Takie jest moje zdanie. Mo¿esz siê z nim zgodziæ, mo¿esz siê nie zgodziæ ale na pewno warto siê nad tym zastanowiæ. Wszak cenzurê ju¿ mieli¶my, a od tego tylko krok do dyktatury i systemów totalitarnego my¶lenia.

Obra¿aæ nie mam siê o co, zreszt± wyros³em juz z tego.  Mrugniêcie
Gdyby¶cie pisali na temat wykopalisk lub co¶ w pobli¿u, nie przenosi³bym tego. Wy jednak skupili¶cie siê na ocenianiu swych postaw a to nijak ma siê do jakiejkolwiek formy omawiania wykopalisk.

No i ten post równie¿ ni w z±b nie pasuje do tego watku. U¶miech
Darek
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 04, 2009, 15:51:20 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Grudzieñ 04, 2009, 14:36:02 »

Wycinaæ! Du¿y u¶miech
A co do wykopków w Egipcie -> wci±¿ "constans".
Czyli nic nowego jak do tej pory.
Niech siê lepiej postaraj±, bo wkrótce projekt "zaro¶nie" pajêczyn± - jak to jest w "wielkim labiryncie". U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #230 : Grudzieñ 04, 2009, 15:53:46 »

Cytat: Komandos
Niech siê lepiej postaraj±, bo wkrótce projekt "zaro¶nie" pajêczyn± - jak to jest w "wielkim labiryncie".

Taki stan rzeczy raczej nie grozi Projektowi, ju¿ choæby to forum jest przyczynkiem jego ¿ywotno¶ci.  U¶miech Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Grudzieñ 04, 2009, 15:56:28 »

Cytat: Komandos
Niech siê lepiej postaraj±, bo wkrótce projekt "zaro¶nie" pajêczyn± - jak to jest w "wielkim labiryncie".

Taki stan rzeczy raczej nie grozi Projektowi, ju¿ choæby to forum jest przyczynkiem jego ¿ywotno¶ci.  U¶miech Mrugniêcie Du¿y u¶miech
Fakt.Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Grudzieñ 04, 2009, 22:18:04 »

Z tego co widzê to zwolennicy te¿ zaczynaj± rozumieæ, ¿e byli kiwani i dostrzegaj±, ¿e nie maj± argumentów na obronê pch...
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Grudzieñ 04, 2009, 22:23:07 »

Znaczy siê wzrok na staro¶æ s³abiej dzia³a a umys³ coraz gorzej analizuje. U¶miech Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Grudzieñ 04, 2009, 22:36:33 »

Czyli niektórzy nadal pozostaj± naiwni, tak?

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Grudzieñ 04, 2009, 23:05:20 »

Chyba tak.
Naiwno¶ci± bowiem jest przekonanie o swojej nieomylno¶ci. U¶miech U¶miech
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Grudzieñ 04, 2009, 23:49:39 »

Chyba tak.

Czesto potrafisz mnie rozszmieszyæ.

Dawno nie zaglada³em na forum, drugi w±tek jaki otwieram, i co ? No oczywi¶cie artq i kot, ch³opaki znów na swojej ulubionej fali.

ps. skoro nic sie nie dzieje to troche nabije licznik
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Grudzieñ 05, 2009, 00:10:43 »

Twój niewspó³miernie do naszego nabi³ ale wpadaj do nas czê¶ciej Bernardzie Be.

My¶lê,¿e jaka¶ optymistyczna wiadomo¶æ na temat interesuj±cych nas wykopalisk niebawem nasyci nasze

oczekiwania. U¶miech U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Grudzieñ 05, 2009, 10:55:31 »

Chyba tak.

Czas poka¿e kto by³ a kto nie by³ naiwny - i to ju¿ wkrótce:
1. nie wierzy³em £obos, ¿e religie upadn± do koñca 2009 r - poczekajmy jeszcze 4 tygodnie i zobaczymy kto jest naiwniakiem - [ten punkt do wyja¶nienia za 4 tygodnie]
2. nie wierzy³em, ¿e przyleci nibiru [bêdzie nagle widoczna] w zapowiadanym czasie i w ci±g³e przestawianie dat jej pojawienia siê - nadal jej nie ma - fakt
3. nie wierzy³em w "rozmach prac" w Egipcie widz±c ten "zaawansowany" sprzêt - prace le¿±, a do tej pory by³y to prace porz±dkowe a nie archeologiczne - fakt
4. nie wierzy³em w harmonogram prac [taki jak zapowiada³a £obos] - harmonogram le¿y - fakt
5. pomimo zapowiedzi prace na ¦lê¿y nie ruszy³y - fakt
6. pomimo zapowiedzi ¦lê¿a nie by³a wybuchem w ¶wiecie archeologicznym - fakt, [za przeproszeniem nie by³a nawet pierdniêciem]
7. gdzie to zalewanie po wpadniêciu meteorytu? - nie ma - fakt

Takie s± fakty i to tyle w zakresie nieomylno¶ci i naiwno¶ci. Twoje kontrargumenty to jedynie prywatne wycieczki i suche uszczypliwo¶ci, zero konkretów. Chêtnie z Tob± porozmawiam, ale przy u¿yciu konkretów - o które sam kiedy¶ tak apelowa³e¶. Osobiste wycieczki mnie nie interesuj±, pomimo tego, ¿e bez problemu mogê wykazaæ Twoj± naiwno¶æ i zerowy poziom sensownych argumentów.

Oczywi¶cie nie uwa¿am siê za nieomylnego - ale potrafiê zauwa¿yæ gdy kto¶ ³¿e - szczególnie gdy jest to podane na tacy.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Grudzieñ 05, 2009, 11:26:56 »

Nie wierzy³em...
nie wierzy³em...
Nie wierzy³em...
Nie wierzy³em...
..nie ruszy³y...
..nie by³a wybuchem...
Gdzie to zalewanie...

Tak to z boku wygl±da.Wszystko na NIE.

Masz wiêc problem,w którym ja na pewno Ci nie pomogê a inni równie¿-twierdzê,bo od dawna znane mi s± Twoje pogl±dy,które mocno akcentujesz.
Ja niestety inaczej wszystko widzê.
Identyczne wydarzenie komentujemy zupe³nie inaczej.
Ty zawsze masz racjê,wiêc z t± racj± musisz siê pogodziæ.
Nie naprawiaj kalekich umys³owo,którzy prawdy Twojej nie akceptuj±,bo jak widzisz jest to syzyfowa praca.
Po co chcesz ze mn± rozmawiaæ,gdy jednocze¶nie podkre¶lasz zerowy poziom moich argumentów.
Ty przed dyskusj± ze mn± podkre¶lasz brak sensownej argumentacji i do rozmowy jednocze¶nie mnie zapraszasz.
Mi³y jeste¶. U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #240 : Grudzieñ 05, 2009, 11:33:58 »

w temacie i trochê obok,- ci±gle mnie zastanawia logiczna sprzeczno¶æ stanowisk pewnych ludzi którzy zaprzeczaj± czemu¶ co nie istnieje ich zdaniem???

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Grudzieñ 05, 2009, 14:02:29 »

Zaprzeczam temu, ¿e £obos mówi³a prawdê. Powy¿sze zaprzeczenia s± na to dowodem [¿e k³amie].

Kocie, zawsze bêdê na nie gdy bêdzie w grê wchodzi³o wykorzystywanie ludzi. I nadal ¿adnych argumentów z Twojej strony - tylko stwierdzenie, ¿e jestem na nie...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Grudzieñ 05, 2009, 14:11:02 »

zaprzeczam, ¿e arteq zaprzecza zaprzeczaj±c zaprzeczania zaprzeczaj±cych...

tak to mo¿na by podsumowaæ  Z³y

718'
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Grudzieñ 05, 2009, 14:26:59 »

Ja nie widzê tu wykorzystywania ludzi.

Kto i jak Ciebie wykorzysta³?

Kto mnie wykorzysta³ i w jaki sposób?

Wyja¶nij to na naszym przyk³adzie.

Nie na przyk³adzie innych.Na naszym. U¶miech U¶miech

blekitnyadam
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Grudzieñ 05, 2009, 20:19:57 »

tez siê chêtnie dowiem kto i jak mnie wykorzysta³
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Grudzieñ 05, 2009, 20:49:58 »

Lepiej siê cieszcie ¿e nic z tego nie wynika, ni¿ rozpaczaæ.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Grudzieñ 06, 2009, 13:59:02 »

zaprzeczam, ¿e arteq zaprzecza zaprzeczaj±c zaprzeczania zaprzeczaj±cych...
718'
tak to mo¿na by podsumowaæ  Z³y

Kap³an , gadasz teraz jak diabe³, mieszaj±c w kotle s³ów.Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2009, 14:00:07 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Grudzieñ 06, 2009, 21:14:09 »

Kocie czy nie zauwa¿asz groteskowo¶ci swoich zarzutów? Kilka postów wy¿ej masz mi za z³e, ¿e nie da³em siê oszukaæ...

Podsumowuj±c:
Nie da³em siê wykorzystaæ w ¿aden sposób.
Ciebie z tego co widaæ, udaje im [pch] siê wykorzystywaæ do walki o zwolenników. Wykorzystuj± Ciê jako fanatycznego obroñcê wmawianych k³amstw. Doprowadzili do tego, ¿e sta³e¶ siê niewiarygodny, straci³e¶ twarz, k³ama³e¶ - to jest do udowodnienia na podstawie Twoich wypowiedzi na forum. Wiêcej móg³bym siê wypowiedzieæ gdyby¶ raczy³ dok³adnie opisaæ swoj± przygodê z pch - czy bywa³es na sesjach, czy wp³aca³e¶ datki, czy pomaga³e¶ w organizowaniu "zlotów", etc, etc...
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Grudzieñ 06, 2009, 22:20:44 »

To ja Ci k³amstwo udowodni³em na forum,wiêc to Ty k³amiesz.

Id±c Twoim tokiem my¶lenia Krk wykorzystuje Ciebie,jako fanatycznego obroñce wielu k³amstw,które g³osi.

Doprowadzili do tego,ze jeste¶ kompletnie niewiarygodny,nie masz twarzy,bo dawno j± straci³e¶ i pos³ugujesz siê

k³amstwem w walce o Twoje w±tpliwe,jak widaæ dla wiekszo¶ci forumowiczów racje.

Wiêcej chorego uzale¿nienia Twojego od KRK móg³bym wymieniæ ale szkoda czasu.

Ciekawe ile wydojono z Ciebie datków(wygl±dasz na sknerê)ale mimo wszystko sposobem ka¿dego mozna

podej¶æ,ile czasu tracisz na coniedzielne sesje,moze nawet zbierasz,jako podstarza³y ministrant na tacê?

I tak dalej... U¶miech U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #249 : Grudzieñ 06, 2009, 22:30:02 »

Kocie i Artqu  U¶miech proszê przenie¶æ dyskusjê do w±tku "wyra¿ siebie" http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.0 albo na  forumowy czat.Bêdê usuwaæ posty niedotycz±ce tego tematu.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2009, 22:32:05 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: