Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:00:00

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dusza i wszystko o niej ...  (Przeczytany 171423 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #250 : Maj 16, 2012, 07:19:02 »

Tekst generalnie ok tylko moim skromnym zdaniem troszkê autor po³±czy³ dusze ze ¶wiadomo¶ci± i hm z ,,monad±" z naszym dorobkiem (wiedz±)
Trzy w jednym - mo¿e taka ma³a promocja U¶miech
Dodam tylko, ze ró¿nica miêdzy dusz± a, ego czy intelektem  jest taka, ¿e s± to narzêdzia takie jak np rêka, dusza jest jednym z elementów naszego przejawu.
Jednym z elementów budowy w/g klucza budowy hm...Ziemian Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #251 : Maj 16, 2012, 09:23:43 »

Niektóre Stare Dusze czuj± siê nieswojo ze swoj± szorstko¶ci± lub brakiem emocjonalnego ciep³a i staraj± siê nadrobiæ ten jak im siê wydaje – brak, chocia¿ czasem nie maj± takiego odczucia.

Có¿, na ka¿dym etapie rozwoju aktualna to¿samo¶æ uwiera Chichot Co dalej ? Kiedy powrót do m³odych i dojrza³ych jest ju¿ pozbawiony sensu, a to¿samo¶æ "staro¶ci" równie¿ zdaje siê ograniczaæ Duszê, to jaki jest kolejny etap rozwoju ?
Kosmiczna, bezosobowa ¦wiadomo¶æ ?
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #252 : Maj 16, 2012, 09:53:21 »

Niektóre Stare Dusze czuj± siê nieswojo ze swoj± szorstko¶ci± lub brakiem emocjonalnego ciep³a
nie wiem z sk±d pomys³, i¿ tak w³a¶nie jest??

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #253 : Maj 16, 2012, 18:17:32 »

Czytaj±c wczoraj zamieszczony przez Chanell  tekst o starych duszach, na ekranie pojawi³ mi siê go¶æ.
A ¿e akurat by³o tam co¶ o aparacie fotograficznym, to zrobi³am z niego u¿ytek.
I teraz zastanawiam siê, co ma znaczyæ owa wizyta, skoro nie ma przypadków?  Du¿y u¶miech I dlaczego æma?  Chichot
¦lepi jeste¶my jak te æmy, czy co? I jeszcze mój odcisk palca obok owada… tego ju¿ stanowczo za du¿o!!!  Z³y
No chyba, ¿e to kosmiczna, bezosobowa ¶wiadomo¶æ mi siê objawi³a?  Cool

east
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Maj 16, 2012, 19:18:17 »

To skrzydlate co¶ przylecia³o do ptaszyny Mrugniêcie Normalnie jak swój do swego Mrugniêcie
¯arty na bok... Du¿y u¶miech
Sprawd¼ na co , w momencie robienia zdjêcia, wskaza³ go¶æ. Mo¿e ta synchronizacja byæ zabawna Chichot Pomijaj±c to, ¿e i tak dzisiaj nie ogarniesz czego w Ca³o¶ci to ma dotyczyæ. Nie ogarniesz, poniewa¿ JA nie ma takich mo¿lwo¶ci ... ¶wiadomo¶æ zrobi³a co mia³a zrobiæ ...
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #255 : Maj 16, 2012, 19:20:14 »

my¶lê, ¿e chodzi o to.. Szok

<a href="http://www.youtube.com/v/_fglzCnPlec?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/_fglzCnPlec?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #256 : Maj 16, 2012, 19:24:34 »

No, songo, to¶ przywali³ ... Ptaszynie potrzebny spokój teraz, a nie duchy z przesz³o¶ci ... no chyba ¿e.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #257 : Maj 16, 2012, 19:45:38 »

Przestañcie siê ¶miaæ!  Z³y Najpierw pêkaj±ca ¿arówka, potem æma na czytanym tek¶cie o duszy
oraz na odcisku mego palca i co jeszcze?  Szok
Mam zacz±æ siê baæ, czy szykowaæ do drogi? Znaczy siê tej ostatniej? Kto¶ wie?  Co¶
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #258 : Maj 16, 2012, 19:47:38 »

Przestañcie siê ¶miaæ!  Z³y Najpierw pêkaj±ca ¿arówka, potem æma na czytanym tek¶cie o duszy
Mam zacz±æ siê baæ, czy szykowaæ do drogi? Znaczy siê tej ostatniej? Kto¶ wie?  Co¶

..do drogi, nie ostatniej bynajmniej Mrugniêcie
¿ycie to podró¿- wiêc leæ Ptaku Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2012, 19:50:47 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #259 : Maj 16, 2012, 19:52:33 »

Cytat: Songo1970
wiêc leæ Ptaku  Chichot   

…tylko dok±d?
W now± inkarnacjê?  Z³y
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #260 : Maj 16, 2012, 19:57:50 »

Cytat: Songo1970
wiêc leæ Ptaku  Chichot  

…tylko dok±d?
W now± inkarnacjê?  Z³y

tego to ja nie wiem, ja nie wró¿ Mrugniêcie

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #261 : Maj 16, 2012, 20:13:55 »

Darek!
Czytalam dzis na watkach wpisy Astre o zrodle energii, i bardzo mnie zafascynowaly.
Facet rodzinie PLAN porobil, kiedy i o ktorej godzinie... no fakt, za prad^^^nie placi, bo ma kolektory i ... 4 akumulatory.
A JA pytam (chodz nie z kopalni Bytom), , ile miejsca trzeba jeszcze, w naszych komorkach... drogo oplaconych, aby ta cala seria mogla dzialac,,,
Bo to jest wlasnie ARKA!

U¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #262 : Maj 16, 2012, 20:46:31 »

Zdarzenia dziej± siê .Nie masz na nie wp³ywu, wiêc nie si³uj siê na odpowiedzi, ani na dzia³anie. Pozwól na przep³ywy energii i nie martw siê, poniewa¿ nic nie dzieje siê po to, aby Ciê przestraszyæ. Natura tak nie dzia³a U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #263 : Maj 16, 2012, 21:11:57 »

lepiej idz na piwo i sie wyluzuj i miej ..to Ty sama przylecialas z innego wymiaru:) od Ciebie zalezy czy juz tam chcesz byc U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #264 : Maj 16, 2012, 21:19:04 »

Wiedzia³am ¿e ten tekst wywo³a emocje,ale ¿eby æmy do niego lecia³y  Szok

Przebi¶nieg piszesz ¿e kto¶ pomiesza³ pojêcia duszy ,ego i ¶wiadomo¶ci.Mo¿e tak jest ,ale mi siê bardzo podoba taki opis duszy Chichot.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #265 : Maj 16, 2012, 21:45:19 »

lepiej idz na piwo i sie wyluzuj i miej ..to Ty sama przylecialas z innego wymiaru:) od Ciebie zalezy czy juz tam chcesz byc U¶miech

Quetz, dziêki, jestem wyluzowana jak nigdy dot±d. Piwo mówisz?  Chichot
To raczej przysmak przebi¶niega, ja mam za s³ab± g³owê.  Du¿y u¶miech
A w inne wymiary wcale mi siê nie spieszy. Ale, kto wie, co moja dusza postanowi³a?
Mo¿e ju¿ czas? Lecz tak bez towarzystwa? I przed grudniem?

Poza tym east nie radzi si³owaæ siê, bo wszystko i tak dzieje siê samo.
Jeste¶my ubezw³asnowolnieni, jak te æmy bez swego „ja”. Ot, i na co nam przysz³o…  Chichot

Chanell, no widzisz przecie¿, ¿e æma by³a na tek¶cie. Nie wymy¶li³am tego.  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #266 : Maj 17, 2012, 07:34:16 »

ptak Du¿y u¶miech
Moim skromnym zdaniem raczej masz przestaæ siê baæ Jêzyk
Szanow...hm ten no ptak albo znasz swoje s³abo¶ci i ¿yjesz z nimi, zauwa¿asz i neutralizujesz, albo...piwko na rozlu¼nienie  Jêzyk
Proces wielkiego oczyszczania i wielkich zmian trwa. Jêzyk
Poniewa¿ nie istnieje ¿aden inny sposób, aby natura mog³a siê odnowiæ, a my wszyscy jeste¶my czê¶ci± tej wspania³ej Uniwersalnej Natury. (ptaki równie¿) Du¿y u¶miech
Wszystkie Nasze ma³e tragedie s± odzwierciedleniem du¿o wiêkszych perturbacji, zachodz±cych na ca³ym ³onie Matki Natury – w³±czaj±c w to nasz± Ziemiê i z pewno¶ci± s³oñce, s³oneczny uk³ad i galaktykê.  Jêzyk
Ka¿da planetarna, s³oneczna, galaktyczna niæ w kosmicznym kro¶nie jest dok³adnie przeczesywana.
Nic nie zostaje pozostawione bez zmian. (pêkaj± ¿arówki etc) Du¿y u¶miech
Dzieje siê dzieje, urzeczywistnia siê w skali kosmicznej.
Wiêc dobrze jest posiadaæ wystarczaj±co du¿e szk³o powiêkszaj±ce lub soczewkê, by dostrzec poszczególne wydarzenia Cool
Je¿eli siê nie nabêdzie ,,sprzêtu” to wszystko mo¿e wydaæ siê  hm..  przera¿aj±ce.(moze pêkn±æ ¿arówka np. ) Du¿y u¶miech
Najpro¶ciej strach, zamieniæ na mi³o¶æ (znaczy nie sex choæ...). Z³y
Warto zneutralizowaæ lêk przed strat±, pozwoliæ temu lêkowi, przekszta³ciæ siê (zamieniæ go dostrzec)  przepu¶ciæ przez serducho,( ale nam siê duszyczka rozgrzeje i nie bêdzie szorstka o nie ) Du¿y u¶miech
Moim skromnym zdaniem czas ostateczny to m/innymi te¿ wzbogacenie kolorystyczne duszy. (programatorka)
Wygl±da to naprawdê jak niespodziewane, staniêcie w obliczu ¶mierci.
Dla ka¿dego co innego lecz albo jeste¶my cia³em albo mamy cia³o Du¿y u¶miech
Wiem kim jestem dlaczego jestem i co tutaj robiê, albo latam jak æma do telewizora  Jêzyk
Stary ¶wiat i wszystko, co wiemy o nim przekszta³ca siê zmienia Z³y
Nie jestem specem od channelingów, ale wedle nich niewiele pozosta³o w³a¶ciwie lat, aby przygotowaæ siê na koniec – na Czas Zamkniêcie Cyklu.  Jêzyk
Czas zauwa¿yæ co jest stare, co przesta³o mnie s³u¿yæ.  Z³y
Wa¿ne,by nie zmarnowaæ niesamowitej okazji do wyæwiczenia i wykorzystania swoich przejawów (duszy te¿)  Du¿y u¶miech

Znaczy bezkrólewie ¶lepy los - figa z makiem Jêzyk
Oczywi¶cie si³owa³ siê nie bêdê bo mi si³ zabraknie by s±siadowi wyroby zrobiæ, a ¶winiaczka wczoraj oprawi³ Du¿y u¶miech
chanell
Wiedzia³am ¿e ten tekst wywo³a emocje,ale ¿eby æmy do niego lecia³y

Przebi¶nieg piszesz ¿e kto¶ pomiesza³ pojêcia duszy ,ego i ¶wiadomo¶ci.Mo¿e tak jest ,ale mi siê bardzo podoba taki opis duszy .
Tez mi siê podoba³ co do emocji to raczej ludzie dodawali co wiedz± i raczej w emocje nie wchodzili ja przynajmniej ¿adnych z³ych emocji nie odczu³em Du¿y u¶miech
Warto tylko zauwa¿yæ pewne informacje by w przysz³o¶ci nie dzia³aæ na zasadzie ch³op swoje baba swoje Du¿y u¶miech
Jak kto¶ lubi ¶wie¿yznê zapraszam Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 07:41:58 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #267 : Maj 17, 2012, 08:34:00 »

@Ptaku
Jeste¶my ubezw³asnowolnieni, jak te æmy bez swego „ja”. Ot, i na co nam przysz³o…
@Przebi¶nieg 
Znaczy bezkrólewie ¶lepy los - figa z makiem
Tak trudno przyznaæ, ¿e siê nie ma kontroli nad przep³ywem energii ¿ycia ? Kontroler silnie trzyma stery. Nawet jak i tak nie ma wp³ywu na ¿arówki pêkaj±ce, ani na æmê na komputerze to bêdzie siê upiera³ ¿e ma.
A co mówi Wam królewskie Serce ? Jakie¶ przeczucia ? One wiêcej informacji dostarcz± , ni¼li logicznie kombinuj±ce JA (którego istnienie to iluzja). Iluzoryczne wydawa³oby siê przeczucie niesie prawdziw± informacjê, a silne przekonanie na temat siebie i swoich racji to iluzje Chichot Ot ¿ycie ..

@Przebi¶nieg
Wygl±da to naprawdê jak niespodziewane, staniêcie w obliczu ¶mierci (..) Czas zauwa¿yæ co jest stare, co przesta³o mnie s³u¿yæ.(..)
"Finish it " - jak mówi³ duch ukochanej bohaterowi filmu pt "¬ród³o" (The Fountain). Dokoñcz to teraz. ¦mieræ JA wydaje siê byæ czym¶ tragicznym, godnym poematu co najmniej. Co na to rodzina, co spo³eczeñstwo ? Co Bóg ? Czy wyprawi± "mi" godny pogrzeb ? Chcê le¿eæ w sektorze z babci± ... hehehehe. Jakby to mia³o w ogóle jakie¶ znaczenie dla Ciebie, który ju¿ nie ¿yjesz, poniewa¿ Twoje istnienie jest iluzj±. Jest, poniewa¿ w³a¶nie stan±³e¶ w obliczu ¶mierci, a je¶li jeszcze nie, to na pewno siê to kiedy¶ stanie. "Kiedy¶" to zaledwie mgnienie oka w skali nieskoñczono¶ci Wszech¶wiata. JA traci sens w obliczu ¶mierci. Ale Istnienie nie umiera. ¯ycie siê dalej toczy. Toczy toczy , swój dar uroczy .... tyle, ¿e ju¿ bez Ciebie. Mo¿esz nareszcie opu¶ciæ to zabójcze JA. Teraz jest na to czas. Czas na Istnienie.

@chanell
Wiedzia³am ¿e ten tekst wywo³a emocje,ale ¿eby æmy do niego lecia³y
Æmy lec± do ¦wiat³a Mrugniêcie
Mo¿e s± i g³upie, bez tego JA, ale ... jak¿e piêknie ¿yj± ! Niczym Ikar. Na chwilê przed spaleniem formy staj± siê w pe³ni O¶wiecone Mrugniêcie
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #268 : Maj 17, 2012, 10:40:38 »

Hej Ptaku,

Æma i zarówka ... jeste¶ mocno pobudzona duchowo i zaczynasz siê synchronizowaæ z otoczeniem, wchodzisz schodami w dó³ w kraine mroku. Æma jest symbolem przeobrazajacej siê duszy, duszy zmar³ych, wystepuje w wielu kulturach jako symbol umar³ych czasami jako aspekt wampiryczny. Pekajaca zarówka swiadczy o tym wymownie, przechodzisz do obszaru mroku, to pocz±tek okresu niepokoju, U¶miech)))).

"Then the true demon, after existing for a span of years equivalent to a human lifetime, dies and changes into a certain species of giant butterfly or moth called wampan. This creature has markings on its wings which lend it the appearance of an owl’s face. All the wampan are believed to be souls and are said always to be hungry, as is the case with any of the forms which the true soul takes. When a wampan flies into a house, one of the persons there tosses a small piece of sweet manioc or a few drops of manioc beer in its direction. The Jivaro believe that since the wampan might be the soul of a dead relative or friend it would be wrong to neglect its hungry. They do not fear the creature, however but show sympathy on them."
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 10:43:29 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #269 : Maj 17, 2012, 10:58:47 »

ptaku - nie ma czego sie bac, sa to manifestacje. Kiedys na takie rzeczy nie zwracalas uwagi, ale teraz wciagnelo Cie to, no i wiesz juz wiecej. Od siebie dodam, ze takie manifestacje moga byc najrozniejsze, jak w filmie. Nie strac glowy, gdy nagle zobaczysz kogos bliskiego (zyjacego, czy nie), ale w innej sytuacji np. w tramwaju.
W takich gierkach (tych sil) chodzi o wywolanie emocji, nie boj sie i nie daj sie, teraz TY bedziesz decydowac i wybierac. No albo ... cma za Ciebie;)

P.S. Mozna zabezpieczyc sie przed takimi "goscmi", widac faktycznie Ziemia:) podnosi wibracje.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #270 : Maj 17, 2012, 17:49:44 »

Ta jak siê manifestuj± u Fair Lady to ta naci±ga rêkawice i manifestantów naparza Du¿y u¶miech
Jak nie ma w Tobie agresji szacowna ptak czyli tak jak u mnie Mrugniêcie
Polecê Ci mój w³asny sposób.
Ano jak siê zaczn± manifestowaæ napij siê piwa ile mo¿esz zmie¶ciæ w polichach i ich obryzgaj Z³y
Jak mimo to nie zrobi± chodu skutkuje puszczenie b±ka tylko, ¿e wcze¶niej trzeba du¿o kapusty zje¶æ Cool
PS
Jak to nie bêdzie skutkowa³o napisz co¶ tam wymy¶limy coby tam Twoja dusza by³a spokojna Jêzyk
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Maj 17, 2012, 19:32:45 »

Wlasnie tak!
Walka to np. tez uznanie swej nizszosci i kompleksow, jak niestety szacowny Przebisniegu masz bez liku.
My mamy czas, ale przyjdzie ta chwila, w ktorej zrozumiesz, ze nie da sie tylko "jesc, pic i miec grzeszne mysli"Mrugniêcie
Zbyt mocno wisisz na siatce ... ogolu!

Buduj! A wtedy Architekci przyjda i ocenia:)
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #272 : Maj 17, 2012, 20:09:56 »

OK
Zapozna³by¶ mnie z jakim¶ architektem szacowna Fair Lady Cool
Choæ przyznam, ¿e architekt raczej mi siê kojarzy z twórca a nie kontrolerem  Jêzyk
Có¿ dla ka¿dego co innego
Walka to np. tez uznanie swej nizszosci i kompleksow,
Dok³adnie. Du¿y u¶miech
Doda³bym wiêcej - to zni¿enie siê do poziomu, w którym jaki¶ np fanatyk czy ...jest mistrzem i na tym poziomie mo¿na ponie¶æ tylko klêskê, ba ju¿ zej¶cie na ten poziom jest klêsk± Z³y
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 20:10:11 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #273 : Maj 17, 2012, 22:18:40 »

KochaniU¶miech dziêki za te wszystkie wspania³e rady, tylko, ¿e ja siê wcale nie bojê.
A ¿eby by³o ¶mieszniej, to po jawie z ¿arówk± i æm± ci±g dalszy nast±pi³ w snach.

W pierwszym ¶nie, jecha³am poci±giem w ostatnim wagonie. Poci±g zatrzyma³ siê, wysiad³am na chwilê
rozprostowaæ ko¶ci i nie zd±¿y³am wsi±¶æ, gdy poci±g niespodziewanie ruszy³.
Zacz±³ obje¿d¿aæ jakie¶ rondo, ja widz±c to, przebieg³am po ¶rednicy ronda na drug± stronê i co widzê?
Ostatni wagon wykolejony i wszyscy pasa¿erowie (30 osób) s± nie¿ywi. A mia³am byæ w tym wagonie,
gdybym wcze¶niej nie wysiad³a.
Drugi sen, zaraz po tym. Ulic± idê z moj± mam± (nie¿yj±c± od paru lat) lekkim i tanecznym krokiem.
Jeste¶my radosne i roze¶miane. Mama jest m³oda i dziwiê siê trochê, ¿e tak wygl±da.

Ciekawe, co dalej? Chyba co¶ siê jednak kroi…  Du¿y u¶miech
Mo¿e jednak wypijê w koñcu to piwo, co zalega w lodówce od miesi±ca?
Zanim wejdê w krainê mroku, jak sugeruje nagumulululi.?   Chichot
east
Go¶æ
« Odpowiedz #274 : Maj 17, 2012, 22:51:19 »

Ptaku, a nie zapomnij nabraæ tego piwa pe³ne policzki i jakby co to ...wiesz co Przebi¶nieg doradza Du¿y u¶miech
Ale to nie w obronie, co ze ¶miechu  bardziej Mrugniêcie
Masz rzadki dar posiadania g³upawki, a g³upawka ratuje, jak wiadomo z ka¿dej opresji przede wszystkim dlatego, ¿e daje wolno¶æ ¶miania siê z siebie wiêc wyobra¿enia pryskaj± .. no, wiadomo ..... jak bañki (a nie jak piwo po tapecie ) Mrugniêcie
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: