Bober
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #150 : Styczeñ 14, 2009, 10:22:04 » |
|
Tene i z tym siê zgodze a moje imie oznacza sprawiedliwo¶æ , bior±c pod uwagê ¿e zodiakaln± wag± jestem ...jako¶ sie dobrze zgra³o to ze sob± i mn±. Wykorzystam sytuacjê i zrobiê maleñki apel do Nas wszystkich..... Zwracajmy uwagê pisz±c o kim¶ kto jest jakiej p³ci ,mamy przecie¿ znaczki damskie i mêskie przy opisie
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #151 : Styczeñ 14, 2009, 15:10:40 » |
|
jeszcze nie ka¿dy je umie¶ci³.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #152 : Styczeñ 18, 2009, 21:20:08 » |
|
a moje imiê co oznacza, wie kto¶? Mój profesor mawia³ ¿e; " wszystkie ch³opaki to Maæki,a dziewczyny to Ka¶ki " Moja ukochana, ma w³a¶nie na imiê Kasia.:** Kocham J± ponad ¿ycie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2009, 21:22:48 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #153 : Styczeñ 19, 2009, 13:43:09 » |
|
LECH i LESZEK
Pochodzenie: Pochodzenie: s³owiañskie Znaczenie imienia: "chytry, przebieg³y" Liczba dla imienia: 7 Znak zodiaku: Wodnik Planeta: Merkury Imieniny obchodzi: 29 Lutego, 12 Sierpnia
Leszek, Lech (a jeszcze dawnej "Lestek") to imiona, które w ¶redniowieczu by³y w³asno¶ci± ksi±¿êcego rodu Piastów, podobnie jak Boles³aw, Mieszko i W³adys³aw. Dlatego nie zaginê³y, jak wiêkszo¶æ starych, s³owiañskich imion. Imiê Lech mia³ te¿ nosiæ mityczny za³o¿yciel Gniezna.
Co znaczy³o to imiê? S³owo, od którego ono pochodzi, zosta³o zapomniane. Gdyby siê zachowa³o, brzmia³oby dzi¶ "lestki" i znaczy³oby "chytry", "przebieg³y", "³ebski". Przebieg³o¶æ, umiejêtno¶æ przechytrzenia przeciwników by³a cnot± wysoko cenion± u dawnych S³owian, czego dowodem jest drugie imiê o tym samym znaczeniu, Przemys³ (dzisiejszy Przemys³aw).
Oba imiona - Lech i Leszek - maj± te sam± liczbê, siedem. Siódemka spo¶ród wszystkich liczb, jakie rozwa¿a numerologia, najmniej jest zwi±zana z konkretn±, namacaln± rzeczywisto¶ci±, a ludzie siódemki zdolni s± do najdalszych wycieczek w ¶wiat ducha i wyobra¼ni. Jedni pod wp³ywem tej liczby staj± siê fantastami i marzycielami, inni odmiennie - zdolni s± do intelektualnych kombinacji.
Lechowie i Leszkowie obdarzeni s± rozumem planistów, graczy i strategów. Mo¿na ich sobie wyobraziæ jako szachowych mistrzów, ale równie¿ jako mózgi kieruj±ce firmami, partiami i grupami nacisku. Potrafi± dostrzegaæ w ¶wiecie wp³ywy, tendencje i uk³ady, umiej± planowaæ swoje posuniêcia, i w przemy¶lany sposób odpowiadaæ na ruchy przeciwników. Ludzi o tym imieniu rzeczywi¶cie trudno jest przechytrzyæ! A do tego dziêki ochronnemu dzia³aniu siódemki zdolni s± do wyrzeczeñ i potrafi± d³ugo zadowalaæ siê niewielkimi osobistymi korzy¶ciami. We w³a¶ciwym momencie ¶mia³o jednak siêgaj± po g³ówn± wygran±. Planetarny patron Lechów (i Leszków), Merkury, sprawia, ¿e dobrze czuj± siê we wszelkich zajêciach jemu podleg³ych, a wiec w handlu, w reklamie, w podró¿ach, a tak¿e w pisaniu i mówieniu do mikrofonu; nie razi ich te¿ ¶wiat³o reflektorów. Ale zanim Lech czy Leszek znajdzie swoje miejsce w spo³eczeñstwie, bêdzie - jako dziecko czy nastolatek - rozbrykany i niepos³uszny; musi na w³asnej skórze do¶wiadczyæ masy przygód. Z niespokojnych m³odzieñców wyrastaj± oni na dobrych ojców rodzin i zaufanych cz³onków organizacji.
Na oba te imiona czekaj± te znaki zodiaku, które podlegaj± szczególnym wp³ywom Merkurego, a wiêc Wodnik, Bli¼niêta i Panna, w tej w³a¶nie kolejno¶ci. Dodajmy do tej listy jeszcze Skorpiona. Nie ma te¿ przeszkód, by Lechem albo Leszkiem zosta³ nazwany Baran, Lew, Strzelec czy te¿ Waga lub Rak. Kozioro¿com imiona te mog± siê wydaæ za ma³o powa¿ne. Energia z nimi zwi±zana raczej obca jest Rybom i Bykowi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2009, 13:45:41 wys³ane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #155 : Styczeñ 24, 2009, 23:27:34 » |
|
Witajcie jam jest £ukasz pochodzi od ³aciñskiego lucius, czyli urodzony o ¶wicie. Inne znaczenie to pochodz±cy z Lukanii (region W³och), a tak¿e ten, który wstaje o ¶wicie[1]. wed³ug Encyklopedji Jako¶ to do mnie nie pasuje bo lobiê spaæ Pozdrowienia dla wszystkich o otwartych umys³ach Witajcie. Dopiero teraz dobrnê³am do tego dzia³u. Moje imiê znaczy to samo, co £ukasz, bo ma ten sam ³aciñski zród³os³ów. I rzeczywi¶cie, urodzi³am siê o 7 rano w styczniu. No i te¿ bardzo lubiê spaæ. Na forum nie mam nicka, bo bardzo lubiê swoje imiê
|
|
|
|
|
|
|
helgoland
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #156 : Styczeñ 28, 2009, 22:48:44 » |
|
mam na imiê Olga, które to imiê pochodzi od skandynawskiego Helga, bo to Wikingowie z terenów obecnej Szwecji, podbili Ru¶ Kijowsk± i ustanowili tam pañstwo. Z czasem wiêc przez "oboczno¶æ" (zmiany w wymowie) Helga przekszta³ci³a siê w Olga. Interesujê siê Skandynawi± i Wikingami st±d mój nick Helgoland pozdrawiam :-)
|
|
|
|
|
|
|
Krons
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #157 : Luty 04, 2009, 11:15:29 » |
|
Witam Ja naomiast zwê siê W³adys³aw.Z tego co mi wiadomo to jest rzadko stosowane imiê.Tak mi siê zdaje,¿e chyba jestem jedyn± osob± co ma takie takie na tym forum Pochodzenie: Pochodzenie: s³owiañskie Znaczenie imienia: "s³awnie w³adaj±cy (panuj±cy) Liczba dla imienia: 1 Znak zodiaku: Rak Planeta: Jowisz Imieniny obchodzi: 11 Maja, 27 Czerwca W³adys³aw to jedno z tych s³owiañskich imion, które jest wci±¿ dla nas zrozumia³e bez specjalnego t³umaczenia. Wiemy przecie¿, co znaczy "s³awa" oraz "w³adaæ". Istnieje równie¿ druga odmiana tego imienia: Wodzis³aw. Imiê to wymy¶lono kiedy¶ dla w³adców, nosili je polscy królowie. Najbardziej s³awni z W³adys³awów to £okietek, który odbudowa³ pañstwo polskie i zatrzyma³ podboje Krzy¿aków; nastêpnie W³adys³aw Jagie³³o, który zjednoczy³ Polskê i Litwê, oraz W³adys³aw IV, za którego Polska siêga³a najdalej na wschód. Liczba imienia W³adys³aw to jeden. Jedynka oznacza za³o¿ycieli, pionierów, tych którzy staj± na czele i s± pierwsi w szeregu. W³adys³awowie nie lêkaj± siê ryzyka. Ju¿ w klasie nie boj± siê podnosiæ rêki, potrafi± zabraæ g³os, jak równie¿ przyznaæ siê do b³êdu. Lubi± byæ lepsi od innych. W wieku ch³opiêcym graj± role hardych twardzieli i gotowi s± w nocy chodziæ na cmentarz. Gdy minie ha³a¶liwa m³odo¶æ, W³adys³awowie okazuj± siê lud¼mi powa¿nymi i odpowiedzialnymi, którzy chêtnie przyjmuj± urzêdowe funkcje i pierwsi zaczynaj± zarabiaæ prawdziwe pieni±dze. Jednak¿e czêsto d³ugo pozostaje im zami³owanie do wêdrówek, podchodów i spania w namiocie. Do swych pó¼nych lat szczyc± siê tytu³ami harcmistrzów. W³adys³awowie - zgodnie z królewsk± przesz³o¶ci± tego imienia - dobrze siê sprawdzaj± na kierowniczych stanowiskach i s± godnymi zaufania szefami. Wielu W³adys³awów w historii dowodzi³o wojskiem i pewnie to zami³owanie pozosta³o im do dzi¶. W³adys³awowie dbaj± o tradycje, dumni s± z osi±gniêæ swoich ojców i dziadów oraz staraj± siê w takim samym duchu wychowaæ swoich synów. Imiê to odpowiednie jest dla Raka, który spo¶ród wszystkich znaków zodiaku najbardziej dba o rodzinê, tradycjê i historiê. ¦mia³o te¿ mog± je nosiæ mê¿czy¼ni z tych znaków, które odznaczaj± siê si³± woli i zdrowym, ¿yciowym rozs±dkiem, jak Kozioro¿ec, Lew, Strzelec, a tak¿e Byk. Dla Skorpiona imiê W³adys³aw mo¿e byæ zbyt prostolinijne. Wodnika, który bywa w³óczykijem i fantast±, to imiê zwi±¿e z domem i rodzin±. Pannom pozwoli lepiej dbaæ o innych ludzi. Dla Bli¼ni±t, Wag i Ryb to imiê jest zbyt powa¿ne, a ruchliwe Barany mog± siê czuæ nieco skrêpowane jego wibracjami. PS.Dzieki Zuza za tego linka
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 11:37:19 wys³ane przez Krons »
|
|
|
|
|
agawardak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #158 : Luty 08, 2009, 18:33:54 » |
|
Witam wszystkich, mam na imiê Agnieszka
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #159 : Luty 08, 2009, 18:40:11 » |
|
Witaj Agnieszko , czuj sie z nami dobrze. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #160 : Luty 08, 2009, 23:41:30 » |
|
Cze¶æ Agnieszko witamy w rodzinie pozytywnie zakrêconych
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #161 : Luty 08, 2009, 23:46:42 » |
|
A moje imiê Andrzej . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #162 : Luty 08, 2009, 23:55:00 » |
|
A moje imiê Andrzej . Pozdrawiam Hello Andrzej, pzdrawiam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #163 : Luty 11, 2009, 15:49:51 » |
|
No elo, elo wszystkim nowym. Tak w³a¶ciwie to ilu jest aktywnych u¿ytkowników? Mo¿e komu¶ chce siê policzyæ?
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #164 : Luty 11, 2009, 19:27:43 » |
|
Pi razy drzwi - 15
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #165 : Luty 11, 2009, 22:10:36 » |
|
Mora, wystarczy zerkn±æ na stronê g³ówn± tego forum, na samym dole jest wykazane ilu jest danego dnia online. W chwili, w której piszê tego posta, jest nas 32 na linii. Ka¿dego dnia wygl±da to inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #166 : Luty 11, 2009, 22:13:17 » |
|
Ale czê¶æ tych ludzi online to bierni czytacze, a Mora pyta³ o aktywnych.
|
|
|
|
|
|
|
Neo Killuminati
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #167 : Luty 14, 2009, 00:26:34 » |
|
Jooooo³ !!!! A ja Maaciej jestem (nie maciek co w numerologii daje 666<z³oooo> ) Podobnno "najmilsze" wra¿enie robi imiê MAciej i Krzysztof ze wszystkich mêskich imion , wzbudzaj± zaufanie .. ? Or somethink like thisss Jestem z zodiaku byczek <si³aaaa> Wyczyta³em ¿e imiê Maciej jest "doskona³ym" imieniem do znaku zodiaku Byk , znaczy tym "najtrafniejszym" . Gratulacje MAMO MAciej to podobno filozof , z numerologii jestem 9 tez podobno to filozofy.. , do tego urodzony w imieniny maja 05.05 co tez podobno daje cechy filozoficzne heheh <prawie jestem mesjasz hehehhe> Pozdrawiam wszystkich , szczególnie Maciejów czy tam MAcieji (nie maæków)
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #168 : Luty 16, 2009, 01:05:22 » |
|
Louis Natalia
|
|
|
|
|
|
|
Mauri
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #169 : Marzec 02, 2009, 10:14:53 » |
|
W dowodzie Marek. Mauri-od numerologa. Mówi± te¿ na mnie Jezus (³api±c siê za g³owê )
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #170 : Marzec 02, 2009, 12:09:12 » |
|
W dowodzie Marek. Mauri-od numerologa. Mówi± te¿ na mnie Jezus (³api±c siê za g³owê ) dobrze, ¿e nie klêkaj±c
|
|
|
|
|
|
|
maro23
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #171 : Marzec 02, 2009, 22:04:22 » |
|
Hej,moje imie to Marek .Witam i pozdrawiam wszystkich! Ps,w tym miejscu zatracaja sie wszystkie granice....oby wiecej takich na forum ..
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #172 : Marzec 02, 2009, 22:19:19 » |