Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:03:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Jak masz na imiê?  (Przeczytany 164889 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #150 : Styczeñ 14, 2009, 10:22:04 »

Tene i z tym siê zgodze  U¶miech a moje imie oznacza sprawiedliwo¶æ , bior±c pod uwagê ¿e zodiakaln± wag± jestem ...jako¶ sie dobrze zgra³o to ze sob± i mn±.   

Wykorzystam sytuacjê i zrobiê maleñki apel do Nas wszystkich..... Zwracajmy uwagê pisz±c o kim¶ kto jest jakiej p³ci ,mamy przecie¿ znaczki damskie i mêskie przy opisie  Mrugniêcie
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #151 : Styczeñ 14, 2009, 15:10:40 »

jeszcze nie ka¿dy je umie¶ci³.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Styczeñ 18, 2009, 21:20:08 »

a moje imiê co oznacza, wie kto¶?

Mój profesor mawia³ ¿e; " wszystkie ch³opaki to Maæki,a dziewczyny to Ka¶ki "  Jêzyk

Moja ukochana, ma w³a¶nie na imiê Kasia.:**
Kocham J± ponad ¿ycie. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2009, 21:22:48 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #153 : Styczeñ 19, 2009, 13:43:09 »

LECH i LESZEK

Pochodzenie: Pochodzenie: s³owiañskie
Znaczenie imienia: "chytry, przebieg³y"
Liczba dla imienia: 7
Znak zodiaku: Wodnik
Planeta: Merkury
Imieniny obchodzi:
29 Lutego, 12 Sierpnia

Leszek, Lech (a jeszcze dawnej "Lestek") to imiona, które w ¶redniowieczu by³y w³asno¶ci± ksi±¿êcego rodu Piastów, podobnie jak Boles³aw, Mieszko i W³adys³aw. Dlatego nie zaginê³y, jak wiêkszo¶æ starych, s³owiañskich imion. Imiê Lech mia³ te¿ nosiæ mityczny za³o¿yciel Gniezna.

Co znaczy³o to imiê? S³owo, od którego ono pochodzi, zosta³o zapomniane. Gdyby siê zachowa³o, brzmia³oby dzi¶ "lestki" i znaczy³oby "chytry", "przebieg³y", "³ebski". Przebieg³o¶æ, umiejêtno¶æ przechytrzenia przeciwników by³a cnot± wysoko cenion± u dawnych S³owian, czego dowodem jest drugie imiê o tym samym znaczeniu, Przemys³ (dzisiejszy Przemys³aw).

Oba imiona - Lech i Leszek - maj± te sam± liczbê, siedem. Siódemka spo¶ród wszystkich liczb, jakie rozwa¿a numerologia, najmniej jest zwi±zana z konkretn±, namacaln± rzeczywisto¶ci±, a ludzie siódemki zdolni s± do najdalszych wycieczek w ¶wiat ducha i wyobra¼ni. Jedni pod wp³ywem tej liczby staj± siê fantastami i marzycielami, inni odmiennie - zdolni s± do intelektualnych kombinacji.

Lechowie i Leszkowie obdarzeni s± rozumem planistów, graczy i strategów. Mo¿na ich sobie wyobraziæ jako szachowych mistrzów, ale równie¿ jako mózgi kieruj±ce firmami, partiami i grupami nacisku. Potrafi± dostrzegaæ w ¶wiecie wp³ywy, tendencje i uk³ady, umiej± planowaæ swoje posuniêcia, i w przemy¶lany sposób odpowiadaæ na ruchy przeciwników. Ludzi o tym imieniu rzeczywi¶cie trudno jest przechytrzyæ! A do tego dziêki ochronnemu dzia³aniu siódemki zdolni s± do wyrzeczeñ i potrafi± d³ugo zadowalaæ siê niewielkimi osobistymi korzy¶ciami. We w³a¶ciwym momencie ¶mia³o jednak siêgaj± po g³ówn± wygran±. Planetarny patron Lechów (i Leszków), Merkury, sprawia, ¿e dobrze czuj± siê we wszelkich zajêciach jemu podleg³ych, a wiec w handlu, w reklamie, w podró¿ach, a tak¿e w pisaniu i mówieniu do mikrofonu; nie razi ich te¿ ¶wiat³o reflektorów. Ale zanim Lech czy Leszek znajdzie swoje miejsce w spo³eczeñstwie, bêdzie - jako dziecko czy nastolatek - rozbrykany i niepos³uszny; musi na w³asnej skórze do¶wiadczyæ masy przygód. Z niespokojnych m³odzieñców wyrastaj± oni na dobrych ojców rodzin i zaufanych cz³onków organizacji.

Na oba te imiona czekaj± te znaki zodiaku, które podlegaj± szczególnym wp³ywom Merkurego, a wiêc Wodnik, Bli¼niêta i Panna, w tej w³a¶nie kolejno¶ci. Dodajmy do tej listy jeszcze Skorpiona. Nie ma te¿ przeszkód, by Lechem albo Leszkiem zosta³ nazwany Baran, Lew, Strzelec czy te¿ Waga lub Rak. Kozioro¿com imiona te mog± siê wydaæ za ma³o powa¿ne. Energia z nimi zwi±zana raczej obca jest Rybom i Bykowi.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2009, 13:45:41 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Styczeñ 19, 2009, 15:06:42 »

http://www.imiona.dla-dzieci.org/adam,101.html  dla wszystkich, którzy chc± poczytaæ o swoim imieniu U¶miech
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #155 : Styczeñ 24, 2009, 23:27:34 »

Witajcie
jam jest   Â£ukasz  U¶miech

pochodzi od ³aciñskiego lucius, czyli urodzony o ¶wicie. Inne znaczenie to pochodz±cy z Lukanii (region W³och), a tak¿e ten, który wstaje o ¶wicie[1].  wed³ug Encyklopedji

Jako¶ to do mnie nie pasuje bo lobiê spaæ Mrugniêcie

Pozdrowienia dla wszystkich  o otwartych umys³ach

Witajcie. Dopiero teraz dobrnê³am do tego dzia³u. Moje imiê znaczy to samo, co £ukasz, bo ma ten sam ³aciñski zród³os³ów. I rzeczywi¶cie, urodzi³am siê o 7 rano w styczniu. No i te¿ bardzo lubiê spaæ.
Na forum nie mam nicka, bo bardzo lubiê swoje imiê U¶miech
helgoland
Go¶æ
« Odpowiedz #156 : Styczeñ 28, 2009, 22:48:44 »

mam na imiê Olga, które to imiê pochodzi od skandynawskiego Helga, bo to Wikingowie z terenów obecnej Szwecji, podbili Ru¶ Kijowsk± i ustanowili tam pañstwo. Z czasem wiêc przez "oboczno¶æ" (zmiany w wymowie) Helga przekszta³ci³a siê w Olga.
Interesujê siê Skandynawi± i Wikingami st±d mój nick Helgoland
pozdrawiam
:-)
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #157 : Luty 04, 2009, 11:15:29 »

Witam

Ja naomiast zwê siê W³adys³aw.Z tego co mi wiadomo to jest rzadko stosowane imiê.Tak mi siê zdaje,¿e chyba jestem jedyn± osob± co ma takie takie na tym forum

Pochodzenie: Pochodzenie: s³owiañskie
Znaczenie imienia: "s³awnie w³adaj±cy (panuj±cy)
Liczba dla imienia: 1
Znak zodiaku: Rak
Planeta: Jowisz
Imieniny obchodzi: 11 Maja, 27 Czerwca

W³adys³aw to jedno z tych s³owiañskich imion, które jest wci±¿ dla nas zrozumia³e bez specjalnego t³umaczenia. Wiemy przecie¿, co znaczy "s³awa" oraz "w³adaæ".

Istnieje równie¿ druga odmiana tego imienia: Wodzis³aw. Imiê to wymy¶lono kiedy¶ dla w³adców, nosili je polscy królowie. Najbardziej s³awni z W³adys³awów to £okietek, który odbudowa³ pañstwo polskie i zatrzyma³ podboje Krzy¿aków; nastêpnie W³adys³aw Jagie³³o, który zjednoczy³ Polskê i Litwê, oraz W³adys³aw IV, za którego Polska siêga³a najdalej na wschód.

Liczba imienia W³adys³aw to jeden. Jedynka oznacza za³o¿ycieli, pionierów, tych którzy staj± na czele i s± pierwsi w szeregu. W³adys³awowie nie lêkaj± siê ryzyka. Ju¿ w klasie nie boj± siê podnosiæ rêki, potrafi± zabraæ g³os, jak równie¿ przyznaæ siê do b³êdu. Lubi± byæ lepsi od innych. W wieku ch³opiêcym graj± role hardych twardzieli i gotowi s± w nocy chodziæ na cmentarz. Gdy minie ha³a¶liwa m³odo¶æ, W³adys³awowie okazuj± siê lud¼mi powa¿nymi i odpowiedzialnymi, którzy chêtnie przyjmuj± urzêdowe funkcje i pierwsi zaczynaj± zarabiaæ prawdziwe pieni±dze. Jednak¿e czêsto d³ugo pozostaje im zami³owanie do wêdrówek, podchodów i spania w namiocie. Do swych pó¼nych lat szczyc± siê tytu³ami harcmistrzów.

W³adys³awowie - zgodnie z królewsk± przesz³o¶ci± tego imienia - dobrze siê sprawdzaj± na kierowniczych stanowiskach i s± godnymi zaufania szefami. Wielu W³adys³awów w historii dowodzi³o wojskiem i pewnie to zami³owanie pozosta³o im do dzi¶. W³adys³awowie dbaj± o tradycje, dumni s± z osi±gniêæ swoich ojców i dziadów oraz staraj± siê w takim samym duchu wychowaæ swoich synów.

Imiê to odpowiednie jest dla Raka, który spo¶ród wszystkich znaków zodiaku najbardziej dba o rodzinê, tradycjê i historiê. ¦mia³o te¿ mog± je nosiæ mê¿czy¼ni z tych znaków, które odznaczaj± siê si³± woli i zdrowym, ¿yciowym rozs±dkiem, jak Kozioro¿ec, Lew, Strzelec, a tak¿e Byk. Dla Skorpiona imiê W³adys³aw mo¿e byæ zbyt prostolinijne. Wodnika, który bywa w³óczykijem i fantast±, to imiê zwi±¿e z domem i rodzin±. Pannom pozwoli lepiej dbaæ o innych ludzi. Dla Bli¼ni±t, Wag i Ryb to imiê jest zbyt powa¿ne, a ruchliwe Barany mog± siê czuæ nieco skrêpowane jego wibracjami.

PS.Dzieki Zuza za tego linka U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 11:37:19 wys³ane przez Krons » Zapisane
agawardak
Go¶æ
« Odpowiedz #158 : Luty 08, 2009, 18:33:54 »

Witam wszystkich, mam na imiê Agnieszka U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #159 : Luty 08, 2009, 18:40:11 »

Witaj Agnieszko , czuj sie z nami dobrze. U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #160 : Luty 08, 2009, 23:41:30 »

Cze¶æ Agnieszko U¶miech witamy w rodzinie pozytywnie zakrêconych  Mrugniêcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #161 : Luty 08, 2009, 23:46:42 »

A moje imiê Andrzej . Pozdrawiam U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #162 : Luty 08, 2009, 23:55:00 »

A moje imiê Andrzej . Pozdrawiam U¶miech
Hello U¶miech Andrzej, pzdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #163 : Luty 11, 2009, 15:49:51 »

No elo, elo wszystkim nowym.
Tak w³a¶ciwie to ilu jest aktywnych u¿ytkowników?

Mo¿e komu¶ chce siê policzyæ? Chichot
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Luty 11, 2009, 19:27:43 »

Pi razy drzwi - 15  Cool
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #165 : Luty 11, 2009, 22:10:36 »

Mora, wystarczy zerkn±æ na stronê g³ówn± tego forum, na samym dole jest wykazane ilu jest danego dnia online. W chwili, w której piszê tego posta, jest nas 32 na linii. Ka¿dego dnia wygl±da to inaczej.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #166 : Luty 11, 2009, 22:13:17 »

Ale czê¶æ tych ludzi online to bierni czytacze, a Mora pyta³ o aktywnych.
Neo Killuminati
Go¶æ
« Odpowiedz #167 : Luty 14, 2009, 00:26:34 »

Jooooo³ !!!!

A ja Maaciej jestem (nie maciek co w numerologii daje 666<z³oooo> Chichot)
Podobnno "najmilsze" wra¿enie robi imiê MAciej i Krzysztof ze wszystkich mêskich imion , wzbudzaj± zaufanie .. ? Or somethink like thisss U¶miech

Jestem z zodiaku byczek <si³aaaa>
Wyczyta³em ¿e imiê Maciej jest "doskona³ym" imieniem do znaku zodiaku Byk , znaczy tym "najtrafniejszym" . Gratulacje MAMO Mrugniêcie
MAciej to podobno filozof , z numerologii jestem 9 tez podobno to filozofy.. , do tego urodzony w imieniny maja 05.05 co tez podobno daje cechy filozoficzne heheh <prawie jestem mesjasz hehehhe>

Pozdrawiam wszystkich , szczególnie Maciejów czy tam MAcieji (nie maæków) U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Luty 16, 2009, 01:05:22 »

Louis Natalia
Mauri
Go¶æ
« Odpowiedz #169 : Marzec 02, 2009, 10:14:53 »

W dowodzie Marek. Mauri-od numerologa. Mówi± te¿ na mnie Jezus (³api±c siê za g³owê Du¿y u¶miech)
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #170 : Marzec 02, 2009, 12:09:12 »

W dowodzie Marek. Mauri-od numerologa. Mówi± te¿ na mnie Jezus (³api±c siê za g³owê Du¿y u¶miech)

dobrze, ¿e nie klêkaj±c  Mrugniêcie
maro23
Go¶æ
« Odpowiedz #171 : Marzec 02, 2009, 22:04:22 »

Hej,moje imie to Marek .Witam i pozdrawiam wszystkich!                                                        Ps,w tym miejscu zatracaja sie wszystkie granice....oby wiecej takich na forum ..Mrugniêcie
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #172 : Marzec 02, 2009, 22:19:19 »

Witaj u nas Maro.
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #173 : Marzec 06, 2009, 00:35:30 »

Witam wszystkich serdecznie na imiê mam Tomasz, Pozdrawiam   U¶miech
diabolicq
Go¶æ
« Odpowiedz #174 : Marzec 09, 2009, 00:44:57 »

Witam wszystkich cieplutko.