Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #150 : Styczeń 14, 2009, 10:22:04 » |
|
Tene i z tym siê zgodze  a moje imie oznacza sprawiedliwoœÌ , bior¹c pod uwagê ¿e zodiakaln¹ wag¹ jestem ...jakoœ sie dobrze zgra³o to ze sob¹ i mn¹. Wykorzystam sytuacjê i zrobiê maleùki apel do Nas wszystkich..... Zwracajmy uwagê pisz¹c o kimœ kto jest jakiej p³ci ,mamy przecie¿ znaczki damskie i mêskie przy opisie 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #151 : Styczeń 14, 2009, 15:10:40 » |
|
jeszcze nie kaÂżdy je umieÂściÂł.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #152 : Styczeń 18, 2009, 21:20:08 » |
|
a moje imiĂŞ co oznacza, wie ktoÂś? MĂłj profesor mawiaÂł Âże; " wszystkie chÂłopaki to MaĂŚki,a dziewczyny to KaÂśki "  Moja ukochana, ma wÂłaÂśnie na imiĂŞ Kasia.:** Kocham JÂą ponad Âżycie. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 21:22:48 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #153 : Styczeń 19, 2009, 13:43:09 » |
|
LECH i LESZEK
Pochodzenie: Pochodzenie: sÂłowiaĂąskie Znaczenie imienia: "chytry, przebiegÂły" Liczba dla imienia: 7 Znak zodiaku: Wodnik Planeta: Merkury Imieniny obchodzi: 29 Lutego, 12 Sierpnia
Leszek, Lech (a jeszcze dawnej "Lestek") to imiona, które w œredniowieczu by³y w³asnoœci¹ ksi¹¿êcego rodu Piastów, podobnie jak Boles³aw, Mieszko i W³adys³aw. Dlatego nie zaginê³y, jak wiêkszoœÌ starych, s³owiaùskich imion. Imiê Lech mia³ te¿ nosiÌ mityczny za³o¿yciel Gniezna.
Co znaczy³o to imiê? S³owo, od którego ono pochodzi, zosta³o zapomniane. Gdyby siê zachowa³o, brzmia³oby dziœ "lestki" i znaczy³oby "chytry", "przebieg³y", "³ebski". Przebieg³oœÌ, umiejêtnoœÌ przechytrzenia przeciwników by³a cnot¹ wysoko cenion¹ u dawnych S³owian, czego dowodem jest drugie imiê o tym samym znaczeniu, Przemys³ (dzisiejszy Przemys³aw).
Oba imiona - Lech i Leszek - majÂą te samÂą liczbĂŞ, siedem. SiĂłdemka spoÂśrĂłd wszystkich liczb, jakie rozwaÂża numerologia, najmniej jest zwiÂązana z konkretnÂą, namacalnÂą rzeczywistoÂściÂą, a ludzie siĂłdemki zdolni sÂą do najdalszych wycieczek w Âświat ducha i wyobraÂźni. Jedni pod wpÂływem tej liczby stajÂą siĂŞ fantastami i marzycielami, inni odmiennie - zdolni sÂą do intelektualnych kombinacji.
Lechowie i Leszkowie obdarzeni s¹ rozumem planistów, graczy i strategów. Mo¿na ich sobie wyobraziÌ jako szachowych mistrzów, ale równie¿ jako mózgi kieruj¹ce firmami, partiami i grupami nacisku. Potrafi¹ dostrzegaÌ w œwiecie wp³ywy, tendencje i uk³ady, umiej¹ planowaÌ swoje posuniêcia, i w przemyœlany sposób odpowiadaÌ na ruchy przeciwników. Ludzi o tym imieniu rzeczywiœcie trudno jest przechytrzyÌ! A do tego dziêki ochronnemu dzia³aniu siódemki zdolni s¹ do wyrzeczeù i potrafi¹ d³ugo zadowalaÌ siê niewielkimi osobistymi korzyœciami. We w³aœciwym momencie œmia³o jednak siêgaj¹ po g³ówn¹ wygran¹. Planetarny patron Lechów (i Leszków), Merkury, sprawia, ¿e dobrze czuj¹ siê we wszelkich zajêciach jemu podleg³ych, a wiec w handlu, w reklamie, w podró¿ach, a tak¿e w pisaniu i mówieniu do mikrofonu; nie razi ich te¿ œwiat³o reflektorów. Ale zanim Lech czy Leszek znajdzie swoje miejsce w spo³eczeùstwie, bêdzie - jako dziecko czy nastolatek - rozbrykany i niepos³uszny; musi na w³asnej skórze doœwiadczyÌ masy przygód. Z niespokojnych m³odzieùców wyrastaj¹ oni na dobrych ojców rodzin i zaufanych cz³onków organizacji.
Na oba te imiona czekajÂą te znaki zodiaku, ktĂłre podlegajÂą szczegĂłlnym wpÂływom Merkurego, a wiĂŞc Wodnik, BliÂźniĂŞta i Panna, w tej wÂłaÂśnie kolejnoÂści. Dodajmy do tej listy jeszcze Skorpiona. Nie ma teÂż przeszkĂłd, by Lechem albo Leszkiem zostaÂł nazwany Baran, Lew, Strzelec czy teÂż Waga lub Rak. KozioroÂżcom imiona te mogÂą siĂŞ wydaĂŚ za maÂło powaÂżne. Energia z nimi zwiÂązana raczej obca jest Rybom i Bykowi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 13:45:41 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #155 : Styczeń 24, 2009, 23:27:34 » |
|
Witajcie jam jest £ukasz  pochodzi od ³aciùskiego lucius, czyli urodzony o œwicie. Inne znaczenie to pochodz¹cy z Lukanii (region W³och), a tak¿e ten, który wstaje o œwicie[1]. wed³ug Encyklopedji Jakoœ to do mnie nie pasuje bo lobiê spaÌ  Pozdrowienia dla wszystkich o otwartych umys³ach Witajcie. Dopiero teraz dobrnê³am do tego dzia³u. Moje imiê znaczy to samo, co £ukasz, bo ma ten sam ³aciùski zród³os³ów. I rzeczywiœcie, urodzi³am siê o 7 rano w styczniu. No i te¿ bardzo lubiê spaÌ. Na forum nie mam nicka, bo bardzo lubiê swoje imiê 
|
|
|
|
|
|
|
helgoland
Gość
|
 |
« Odpowiedz #156 : Styczeń 28, 2009, 22:48:44 » |
|
mam na imiê Olga, które to imiê pochodzi od skandynawskiego Helga, bo to Wikingowie z terenów obecnej Szwecji, podbili Ruœ Kijowsk¹ i ustanowili tam paùstwo. Z czasem wiêc przez "obocznoœÌ" (zmiany w wymowie) Helga przekszta³ci³a siê w Olga. Interesujê siê Skandynawi¹ i Wikingami st¹d mój nick Helgoland pozdrawiam :-)
|
|
|
|
|
|
|
Krons
Gość
|
 |
« Odpowiedz #157 : Luty 04, 2009, 11:15:29 » |
|
Witam Ja naomiast zwê siê W³adys³aw.Z tego co mi wiadomo to jest rzadko stosowane imiê.Tak mi siê zdaje,¿e chyba jestem jedyn¹ osob¹ co ma takie takie na tym forum Pochodzenie: Pochodzenie: s³owiaùskie Znaczenie imienia: "s³awnie w³adaj¹cy (panuj¹cy) Liczba dla imienia: 1 Znak zodiaku: Rak Planeta: Jowisz Imieniny obchodzi: 11 Maja, 27 Czerwca W³adys³aw to jedno z tych s³owiaùskich imion, które jest wci¹¿ dla nas zrozumia³e bez specjalnego t³umaczenia. Wiemy przecie¿, co znaczy "s³awa" oraz "w³adaÌ". Istnieje równie¿ druga odmiana tego imienia: Wodzis³aw. Imiê to wymyœlono kiedyœ dla w³adców, nosili je polscy królowie. Najbardziej s³awni z W³adys³awów to £okietek, który odbudowa³ paùstwo polskie i zatrzyma³ podboje Krzy¿aków; nastêpnie W³adys³aw Jagie³³o, który zjednoczy³ Polskê i Litwê, oraz W³adys³aw IV, za którego Polska siêga³a najdalej na wschód. Liczba imienia W³adys³aw to jeden. Jedynka oznacza za³o¿ycieli, pionierów, tych którzy staj¹ na czele i s¹ pierwsi w szeregu. W³adys³awowie nie lêkaj¹ siê ryzyka. Ju¿ w klasie nie boj¹ siê podnosiÌ rêki, potrafi¹ zabraÌ g³os, jak równie¿ przyznaÌ siê do b³êdu. Lubi¹ byÌ lepsi od innych. W wieku ch³opiêcym graj¹ role hardych twardzieli i gotowi s¹ w nocy chodziÌ na cmentarz. Gdy minie ha³aœliwa m³odoœÌ, W³adys³awowie okazuj¹ siê ludŸmi powa¿nymi i odpowiedzialnymi, którzy chêtnie przyjmuj¹ urzêdowe funkcje i pierwsi zaczynaj¹ zarabiaÌ prawdziwe pieni¹dze. Jednak¿e czêsto d³ugo pozostaje im zami³owanie do wêdrówek, podchodów i spania w namiocie. Do swych póŸnych lat szczyc¹ siê tytu³ami harcmistrzów. W³adys³awowie - zgodnie z królewsk¹ przesz³oœci¹ tego imienia - dobrze siê sprawdzaj¹ na kierowniczych stanowiskach i s¹ godnymi zaufania szefami. Wielu W³adys³awów w historii dowodzi³o wojskiem i pewnie to zami³owanie pozosta³o im do dziœ. W³adys³awowie dbaj¹ o tradycje, dumni s¹ z osi¹gniêÌ swoich ojców i dziadów oraz staraj¹ siê w takim samym duchu wychowaÌ swoich synów. Imiê to odpowiednie jest dla Raka, który spoœród wszystkich znaków zodiaku najbardziej dba o rodzinê, tradycjê i historiê. Œmia³o te¿ mog¹ je nosiÌ mê¿czyŸni z tych znaków, które odznaczaj¹ siê si³¹ woli i zdrowym, ¿yciowym rozs¹dkiem, jak Kozioro¿ec, Lew, Strzelec, a tak¿e Byk. Dla Skorpiona imiê W³adys³aw mo¿e byÌ zbyt prostolinijne. Wodnika, który bywa w³óczykijem i fantast¹, to imiê zwi¹¿e z domem i rodzin¹. Pannom pozwoli lepiej dbaÌ o innych ludzi. Dla BliŸni¹t, Wag i Ryb to imiê jest zbyt powa¿ne, a ruchliwe Barany mog¹ siê czuÌ nieco skrêpowane jego wibracjami. PS.Dzieki Zuza za tego linka 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 11:37:19 wysłane przez Krons »
|
|
|
|
|
agawardak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #158 : Luty 08, 2009, 18:33:54 » |
|
Witam wszystkich, mam na imiĂŞ Agnieszka 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #159 : Luty 08, 2009, 18:40:11 » |
|
Witaj Agnieszko , czuj sie z nami dobrze.  Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #160 : Luty 08, 2009, 23:41:30 » |
|
CzeœÌ Agnieszko  witamy w rodzinie pozytywnie zakrêconych 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #161 : Luty 08, 2009, 23:46:42 » |
|
A moje imiĂŞ Andrzej . Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #162 : Luty 08, 2009, 23:55:00 » |
|
A moje imiĂŞ Andrzej . Pozdrawiam  Hello  Andrzej, pzdrawiam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #163 : Luty 11, 2009, 15:49:51 » |
|
No elo, elo wszystkim nowym. Tak wÂłaÂściwie to ilu jest aktywnych uÂżytkownikĂłw? MoÂże komuÂś chce siĂŞ policzyĂŚ? 
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #164 : Luty 11, 2009, 19:27:43 » |
|
Pi razy drzwi - 15 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #165 : Luty 11, 2009, 22:10:36 » |
|
Mora, wystarczy zerkn¹Ì na stronê g³ówn¹ tego forum, na samym dole jest wykazane ilu jest danego dnia online. W chwili, w której piszê tego posta, jest nas 32 na linii. Ka¿dego dnia wygl¹da to inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #166 : Luty 11, 2009, 22:13:17 » |
|
Ale czêœÌ tych ludzi online to bierni czytacze, a Mora pyta³ o aktywnych.
|
|
|
|
|
|
|
Neo Killuminati
Gość
|
 |
« Odpowiedz #167 : Luty 14, 2009, 00:26:34 » |
|
JoooooÂł !!!! A ja Maaciej jestem (nie maciek co w numerologii daje 666<zÂłoooo>  ) Podobnno "najmilsze" wraÂżenie robi imiĂŞ MAciej i Krzysztof ze wszystkich mĂŞskich imion , wzbudzajÂą zaufanie .. ? Or somethink like thisss  Jestem z zodiaku byczek <siÂłaaaa> WyczytaÂłem Âże imiĂŞ Maciej jest "doskonaÂłym" imieniem do znaku zodiaku Byk , znaczy tym "najtrafniejszym" . Gratulacje MAMO  MAciej to podobno filozof , z numerologii jestem 9 tez podobno to filozofy.. , do tego urodzony w imieniny maja 05.05 co tez podobno daje cechy filozoficzne heheh <prawie jestem mesjasz hehehhe> Pozdrawiam wszystkich , szczegĂłlnie MaciejĂłw czy tam MAcieji (nie maĂŚkĂłw)
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #168 : Luty 16, 2009, 01:05:22 » |
|
Louis Natalia
|
|
|
|
|
|
|
Mauri
Gość
|
 |
« Odpowiedz #169 : Marzec 02, 2009, 10:14:53 » |
|
W dowodzie Marek. Mauri-od numerologa. MĂłwiÂą teÂż na mnie Jezus (ÂłapiÂąc siĂŞ za gÂłowĂŞ  )
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #170 : Marzec 02, 2009, 12:09:12 » |
|
W dowodzie Marek. Mauri-od numerologa. MĂłwiÂą teÂż na mnie Jezus (ÂłapiÂąc siĂŞ za gÂłowĂŞ  ) dobrze, Âże nie klĂŞkajÂąc 
|
|
|
|
|
|
|
maro23
Gość
|
 |
« Odpowiedz #171 : Marzec 02, 2009, 22:04:22 » |
|
Hej,moje imie to Marek .Witam i pozdrawiam wszystkich! Ps,w tym miejscu zatracaja sie wszystkie granice....oby wiecej takich na forum .. 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #172 : Marzec 02, 2009, 22:19:19 » |