Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:54:28

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magazyn Ekspresu Reporterów - sekta En-ki  (Przeczytany 182405 razy)
0 u¿ytkowników i 22 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Trel
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 17, 2009, 17:04:38 »

Artequ lubie twoje rozprawki,ale zaczynasz sie zagolopopywac w nich i wychodzi ci belkot juz.

Chanell dala ci link,ty nie umiesz czytac czy poprostu probujesz udowdnic wszystkim ze biale jest czarne.

Sekta dotyczy przekonan religilnych(tylko religijnych jakbys jeszcze nie zrozumiał) WGLEDEM PRZYJETYCH DOKTRYN KOSIOLOW.
Co oznacza ze w Polsce masz tylko 1 kosciół jako doktryne ogólno przyjeta i jest nia Kler.I to Kler wpisuje sekte.Ale by to zrobił potrzebuje nieoglnie przyjetych dogmatow tych religi.A Swiadkowie,zielonoswiadkowcy,islam,prawoslawie itd. opieraja sie na bibli i koranie.A to oglnie przyjete dogmaty.Wiec sektami zrobic ich nie moga.I to oznacza pojecie sekty jest czysto klerowkie odkad ono istnieje.
Wiec nie kombinuj z porownywaniem PCh do sekty bo przesadzasz i zwyczajnie gadasz bzdury.

A to ze posiada pewne elemnty,ktore działaja jak sekta tu sie zgodze.Ale takie elmnty posiada buddyzm ktory jest filozofia zycia a nie religia ,kazda sepultura od Neonazizmu po Hipsów.Orkiestra swiatecznej pomocy to tez sekta wedle twoich przekonan.Zastanow sie troche nad tym co mowisz.Nie twierdze ze Pch ma dobre strony i ze nie wplywa na mozg ludzi,twierdze jednak ze to nie pojecie sekty.Pozatym tez tu troche juz siedze i jakos mozgu mi nie zlasowało.

A siedzisz tu dlatego ze nie jest to takie glupie jak probujesz nam udowdnic.Poza minusami sa tez plusy.I ty jestes czlonkiem PCH czy ci sie podba czy nie dla tych plusów.I chodzbys pluł na cały PCh i uwazal ze tak nie jest.To zwyczajnie bys siebie oszukiwał.Wiec zastanów sie najpierw czy jest tak jak piszesz czy moze poprostu pomijasz to co powoduje ze lubisz wyrazic swoja krytyke na tym forum.

Czlonek to ktos kto bierze udzial w PCH i nie musi sie zgadzac wcale z ideologia tego projektu.Wystarczy ze staje sie jego czescia.(Jakbys nadal nie rozumiałJêzyk).
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 17:09:18 wys³ane przez Trel » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 17, 2009, 19:30:42 »

Chyba bardziej irytujacy jest obszerny material na forum o naduzyciach KK, i jego niechlubnosci , oraz falszach.

I bardziej to moze byc powodem do ataku z argumetem niby sektowosci niz P.Ch. jako calosc.

To ta wyszkolona grupa obroñców Ko¶cio³a, do której równie¿ ja nale¿e, podpowiedzia³a dziennikarzom z TVP2, ¿e sprawa PCh/Samuela/Lucyny mo¿e byæ niez³ym tematem na reporta¿ Mrugniêcie  Chichot  To taka nasza zemsta za niesprawiedliwe ataki na KRK Mrugniêcie Na Ciebie Kiaro te¿ nied³ugo co¶ siê znajdzie Mrugniêcie
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 17, 2009, 19:36:17 »

Ju¿ tyle stosów podpalono, ¿e jeszcze jeden z Kiar± niczego nie zmieni...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 17, 2009, 19:57:17 »

Uwazaj Thotal, bo mnie i ciebie tez moga podpalic.

pozdrawiam Rafaela
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 17, 2009, 20:00:26 »

No to i ja pewnie siê tez kwalifikujê Jêzyk
Kiaro Symeon ma czarn± teczkê w której ukrywa dowody na ciebie i pewnie na resztê ludzi te¿ Szok Z³y Jêzyk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 17, 2009, 20:14:46 »

Obiektyw Pan, zalozyl temat "Sad Ostateczny"- moze byc ze to on ma czarna teczke kto pojdzie na stosik.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 17, 2009, 20:20:45 »

Nie bójta sie, oni sami s± w strachu, tylko nie wiedz± jak go wyraziæ, a jak wyra¿aj±, to od razu widaæ kto czym zionie Du¿y u¶miech

Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 17, 2009, 20:31:38 »

Thotal ma racjê, zreszt± jest tzw "Prawo" i ka¿dy czy mu siê podoba czy nie musi siê do niego stosowaæ. Tu mamy swoje prawo internetowe http://www.vagla.pl/
Osoby w TVP 2 te¿ nie s± ponad nim wiêc poczekajmy.. po¶piech jest z³ym doradc±.
Na razie jest 1:0 dla nas za s³owo sekta.
Ale mecz trwa dalej.

PS
Mo¿e za³o¿ymy ekipê aby zagraæ partyjkê bryd¿a sportowego Mrugniêcie z TVP2 kto ma racje ....
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 17, 2009, 21:32:30 »

Ju¿ tyle stosów podpalono, ¿e jeszcze jeden z Kiar± niczego nie zmieni...

Jeszcze czego! Ja tam zadnej ofiary z siebie nie mam zamiaru skladac za nic i nikogo!
Chociaz ustawa o paleniu czarownic nie jest zniesiona a tylko zawieszona ( tak na wszelki wypadek), to i tak sie to nie uda  , bo stosowanie  stosow od dawna nie modne.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 21:35:00 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 17, 2009, 21:48:42 »

Po co stos jak s± szczepionki  Mrugniêcie
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 17, 2009, 21:49:12 »

Tyle razy czu³em siê podpalony, ¿e jeszcze, ten nastêpny raz nie zrobi mi ró¿nicy.

pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 17, 2009, 22:17:11 »

Tyle razy czu³em siê podpalony, ¿e jeszcze, ten nastêpny raz nie zrobi mi ró¿nicy.

pozdrawiam - Thotal U¶miech

Cos Ty Tociu? Ale tak publicznie? Na oczach wszystkich? Z politowaniem Z politowaniem Buziak

Kiara  U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 22:18:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 18, 2009, 07:32:19 »

Widzisz artku, swoim cytatem da³e¶ siê podpu¶ciæ... Bo ja zachowuj±c swój OBIEKTYWIZM opisa³em dwie strony medalu... Ty dopasowa³e¶ do swojej wypowiedzi jak zwykle tylko t± jedn±, która bardziej "Ci le¿y"... Twoja sprawa...

Nie znamy siê osobi¶cie, ale jestem przekonany, ¿e dla Ciebie wystarczy ¿e tylko jeden punkt MIA£BY znamiona sekty i pasowa³by pod nie to by oznacza³o ze jest to sekta... Po to zosta³y wyszczególnione siedem punktów, gdzie po spe³nieniu ich wszystkich nie ma w±tpliwo¶ci, ze jest to.. sekta.

Zapytam siê ciebie tak: poci±g i samochód: maj± ko³a, je¿d¿± do przodu i do ty³u, przewo¿± pasa¿erów.
CZY TO OZNACZA, ¯E SAMOCHÓD JEST POCI¡GIEM.....Co¶Co¶ NIEEEEEE!!! ONE MAJ¡ TYLKO CECHY WSPÓLNE...

Twoje zarzuty wobec mnie s± chybione poniewa¿:
1. Nigdzie nie twierdzi³em, ¿e pch JEST sekt± tylko ¿e ma pewne cechy/punkty wspólne. Byæ mo¿e nie czytasz uwa¿nie i podpi±³e¶ mnie pod wuypowiedzi osób kltóre STWIERDZI£Y ¿e pch JEST sekt±. JA w³a¶nie raczy³em zauwa¿yæ pewne wspólne cechy - wiêc wypada mi podziêkowaæ Ci za przyk³ad samolot/poci±g - bo w³a¶nie wskaza³em na wspólne cechy - ko³a, przewo¿enie osób...
2. Nie wykaza³em siê brakiem obiektywizmu bo z 7 wskaza³em na 4 cechy, jednocze¶nie przyznaj±c, ¿e pozosta³ych 3 nie widzê.

Moje dodatkowe punkciki znajduja siê w wielu definicjach/cechach sekt wskazywanych przez praktykuj±cych psychologów. Mo¿esz przekonaæ siê o tym odwiedzaj±c jedna z poradni uzale¿nieñ/rozmawiaj±c z wykwalifikowanym psychologiem.
Dlaczego zarzucasz mi "poziom intelektualny" skoro JASNO odnios³em siê do wskazanych przez Ciebie punktów? Równiez jasno doda³em, ¿e UWA¯AM ¿e nale¿a³oby rozwin±æ tê listê - dlaczego i sk±d - wyja¶ni³em w aktualnym po¶cie.

Cytat: Trel
Sekta dotyczy przekonan religilnych(tylko religijnych jakbys jeszcze nie zrozumia³) WGLEDEM PRZYJETYCH DOKTRYN KOSIOLOW.
Co oznacza ze w Polsce masz tylko 1 kosció³ jako doktryne ogólno przyjeta i jest nia Kler.I to Kler wpisuje sekte.Ale by to zrobi³ potrzebuje nieoglnie przyjetych dogmatow tych religi.A Swiadkowie,zielonoswiadkowcy,islam,prawoslawie itd. opieraja sie na bibli i koranie.A to oglnie przyjete dogmaty.Wiec sektami zrobic ich nie moga.I to oznacza pojecie sekty jest czysto klerowkie odkad ono istnieje.
Wiec nie kombinuj z porownywaniem PCh do sekty bo przesadzasz i zwyczajnie gadasz bzdury.

O, to ciekawe, bo jak w dodanym punkcie 8 wskaza³em na kolejn± cechê - niechêæ do religii to Sobek mnie wy¶mia³ i zarzuci³ brak obiektywizmu. Poda³ równie¿ definicjê Centrum do Przeciwdzia³ania Psychomanipulacji - czy¿by to równie¿ by³a klerowska organizacja?

Czy móg³by¶ poprzeæ jakimi¶ argumentami dlaczego gadam bzdury? Czy móg³by¶ wskazaæ które ze wskazanych cech pch - zgodnie z definicj± wskazan± przez Sobka - s± bzdurami czy tez nie pasuj± - je¿eli tak to dlaczego - do pch? To tak w trosce aby nie pada³y bzdury w dyskusji [o ile suche stwierdzenie: "gadasz bzdury"] mo¿na nazwaæ rzeczow± dyskusj±.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2009, 07:40:35 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 18, 2009, 09:55:08 »

Ateizm...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm
No to wedlug KRK dluga bedzie lista osobspelniajacych warunek przynaleznosci do sekty z powodu odrzucenia religijnej doktryny KK, oj dluga.

Kiara U¶miech U¶miech
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 18, 2009, 11:39:34 »

Ludzie nie pozabijajcie siê bo nie doczekacie emisji programu U¶miech

Ja wolê najpierw obejrzeæ ten reporta¿ a pó¼niej siê wypowiedzieæ. Na miejscu admina ca³y ten w±tek bym wyczy¶ci³ Mrugniêcie

komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 18, 2009, 12:50:00 »

Ja wolê najpierw obejrzeæ ten reporta¿ a pó¼niej siê wypowiedzieæ. Na miejscu admina ca³y ten w±tek bym wyczy¶ci³ Mrugniêcie
S³usznie prawi. Ja równie¿ oczekujê w cierpliwo¶ci. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2009, 12:51:47 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 18, 2009, 18:08:50 »

S³usznie prawi. Ja równie¿ oczekujê w cierpliwo¶ci. U¶miech

Do 22.09. mamy jeszcze trochê czasu, wiêc s³usznie zauwa¿yli dwaj ostatni postowiczowie, ze wstrzymajmy siê z wyrokowaniem do emisji programu.
Na temat sekt s± juz odpowiednie w±tki i tam mo¿emy przenie¶æ dyskusjê.
Do tego czasu temat zamykam.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 22, 2009, 20:20:44 »

Ju¿ za chwileczkê, ju¿ za momencik..Magazyn Reporterów zacznie siê krêciæ. Du¿y u¶miech

Pozdrawiam i do us³yszonka wieczorkiem po programie.U¶miech
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:12:36 »

Ja te¿ chcê taka koliê...mo¿e i ch³op ze mnie, ale przysz³ej oblubienicy jak znalaz³... Du¿y u¶miech

a tak na serio..tragedia ludzka. Co najbardziej utkwi³o mi w pamiêci i daje do my¶lenia? Jest to mina pani Lucyny £. w momencie, kiedy dowiedzia³a sie o prowokacji, jej niewyszukany, wprost cyniczny sposób obrony - za wszystko inne zap³acisz karta MasterEnki Co¶
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:17:13 »

subiektywny strasznie byl ten reportaz, bylem u Enkiego dokladnie cztery razy i ani razu nie zosta³o mi nawet zasugerowane abym wplacil jaki kolwiek "wdowi grosz" na t± "sekte"

co do przykladu tego go¶cia, to jest mi przykro, ze "polecia³" w swojej wyobra¼ni i to tak... strasznie...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:18:54 »

Rozumiem w takim razie, ¿e materia³ zosta³ po prostu spreparowany i zas³yszane tam s³owa: "wp³aæcie" nie pad³y z ust £obos?

edit: ¿al Ci go? naprawdê? Przeciez £obos sama przyzna³a siê, ¿e namawia³a [takie s³owa pada³y z jej ust]: "rozwied¼ siê"  czy "zablokuj ¿onie konto"...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2009, 21:20:11 wys³ane przez arteq » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:19:11 »

Swoj± drog±, to sporo po wp³acali.
200 tys. z³, i jeszcze na dodatek rozwód. Nie¼le. Po trupach do celu. Du¿y u¶miech
Jeden "wy³azi" przez balkon. Ciekawe, na którym piêtrze mieszka³.
Ale to zawsze szybciej mo¿e "przej¶æ" w ascendencjê i o jedn± kolejn± istotê ludzk± bêdzie mniej na Ziemi.
Czyli Ziemia szybciej opustoszeje, projekt znakomicie siê sprawdza³.
Wcze¶niej by³ Falung Gong- i "spalacze".
I jeszcze jedno. Wiêc , ju¿ maj± te pieni±dze, do kolejnych wykopalisk, z kieszeni ludzkich "dziengów" Du¿y u¶miech
Có¿, naiwno¶æ nie zna granic.

Pozdrawiam. Cool

Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:20:13 »

Pic na wodê fotomonta¿. Tak na prawdê to nawet nie postarali siê aby ca³e to zjawisko by³o choæ trochê realnie wygl±da³o.
A co do ratowania ¶wiata... gdyby wszechmadry i wszechpotê¿ny enki pokaza³ choæ jeden dowód przemawiaj±cy za tym zjawiskiem to dam sobie rêkê uci±æ ¿e nastêpnego dnia w egipcie pojawi³oby siê 3 miliony osób z ³opatami...

Nastêpnym razem polecam zaopatrzeæ siê w jakiego¶ dobrego fachowca od PR.

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:20:40 »

mam nadziejê ¿e bêdzie dostêpny program w internecie bo jestem teraz w pracy i nie mog³em obejrzeæ Smutny
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:23:52 »

ma³o straci³e¶...pomimo wspomnianego ju¿ subiektywizmu brakowa³o mi bardzo choæ paru zdañ o forum Du¿y u¶miech
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: