Trel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 17, 2009, 17:04:38 » |
|
Artequ lubie twoje rozprawki,ale zaczynasz sie zagolopopywac w nich i wychodzi ci belkot juz. Chanell dala ci link,ty nie umiesz czytac czy poprostu probujesz udowdnic wszystkim ze biale jest czarne. Sekta dotyczy przekonan religilnych(tylko religijnych jakbys jeszcze nie zrozumiał) WGLEDEM PRZYJETYCH DOKTRYN KOSIOLOW. Co oznacza ze w Polsce masz tylko 1 kosciół jako doktryne ogólno przyjeta i jest nia Kler.I to Kler wpisuje sekte.Ale by to zrobił potrzebuje nieoglnie przyjetych dogmatow tych religi.A Swiadkowie,zielonoswiadkowcy,islam,prawoslawie itd. opieraja sie na bibli i koranie.A to oglnie przyjete dogmaty.Wiec sektami zrobic ich nie moga.I to oznacza pojecie sekty jest czysto klerowkie odkad ono istnieje. Wiec nie kombinuj z porownywaniem PCh do sekty bo przesadzasz i zwyczajnie gadasz bzdury. A to ze posiada pewne elemnty,ktore działaja jak sekta tu sie zgodze.Ale takie elmnty posiada buddyzm ktory jest filozofia zycia a nie religia ,kazda sepultura od Neonazizmu po Hipsów.Orkiestra swiatecznej pomocy to tez sekta wedle twoich przekonan.Zastanow sie troche nad tym co mowisz.Nie twierdze ze Pch ma dobre strony i ze nie wplywa na mozg ludzi,twierdze jednak ze to nie pojecie sekty.Pozatym tez tu troche juz siedze i jakos mozgu mi nie zlasowało. A siedzisz tu dlatego ze nie jest to takie glupie jak probujesz nam udowdnic.Poza minusami sa tez plusy.I ty jestes czlonkiem PCH czy ci sie podba czy nie dla tych plusów.I chodzbys pluł na cały PCh i uwazal ze tak nie jest.To zwyczajnie bys siebie oszukiwał.Wiec zastanów sie najpierw czy jest tak jak piszesz czy moze poprostu pomijasz to co powoduje ze lubisz wyrazic swoja krytyke na tym forum. Czlonek to ktos kto bierze udzial w PCH i nie musi sie zgadzac wcale z ideologia tego projektu.Wystarczy ze staje sie jego czescia.(Jakbys nadal nie rozumiał  ).
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 17:09:18 wysłane przez Trel »
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 17, 2009, 19:30:42 » |
|
Chyba bardziej irytujacy jest obszerny material na forum o naduzyciach KK, i jego niechlubnosci , oraz falszach.
I bardziej to moze byc powodem do ataku z argumetem niby sektowosci niz P.Ch. jako calosc.
To ta wyszkolona grupa obroĂącĂłw KoÂścioÂła, do ktĂłrej rĂłwnieÂż ja naleÂże, podpowiedziaÂła dziennikarzom z TVP2, Âże sprawa PCh/Samuela/Lucyny moÂże byĂŚ niezÂłym tematem na reportaÂż  To taka nasza zemsta za niesprawiedliwe ataki na KRK  Na Ciebie Kiaro teÂż niedÂługo coÂś siĂŞ znajdzie 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 17, 2009, 19:36:17 » |
|
JuÂż tyle stosĂłw podpalono, Âże jeszcze jeden z KiarÂą niczego nie zmieni... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 17, 2009, 19:57:17 » |
|
Uwazaj Thotal, bo mnie i ciebie tez moga podpalic.
pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 17, 2009, 20:00:26 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 17, 2009, 20:14:46 » |
|
Obiektyw Pan, zalozyl temat "Sad Ostateczny"- moze byc ze to on ma czarna teczke kto pojdzie na stosik.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 17, 2009, 20:20:45 » |
|
Nie bĂłjta sie, oni sami sÂą w strachu, tylko nie wiedzÂą jak go wyraziĂŚ, a jak wyraÂżajÂą, to od razu widaĂŚ kto czym zionie  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Dry007
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 17, 2009, 20:31:38 » |
|
Thotal ma racjĂŞ, zresztÂą jest tzw "Prawo" i kaÂżdy czy mu siĂŞ podoba czy nie musi siĂŞ do niego stosowaĂŚ. Tu mamy swoje prawo internetowe http://www.vagla.pl/Osoby w TVP 2 teÂż nie sÂą ponad nim wiĂŞc poczekajmy.. poÂśpiech jest zÂłym doradcÂą. Na razie jest 1:0 dla nas za sÂłowo sekta. Ale mecz trwa dalej. PS MoÂże zaÂłoÂżymy ekipĂŞ aby zagraĂŚ partyjkĂŞ brydÂża sportowego  z TVP2 kto ma racje ....
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 17, 2009, 21:32:30 » |
|
JuÂż tyle stosĂłw podpalono, Âże jeszcze jeden z KiarÂą niczego nie zmieni... Pozdrawiam - Thotal  Jeszcze czego! Ja tam zadnej ofiary z siebie nie mam zamiaru skladac za nic i nikogo! Chociaz ustawa o paleniu czarownic nie jest zniesiona a tylko zawieszona ( tak na wszelki wypadek), to i tak sie to nie uda , bo stosowanie stosow od dawna nie modne. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 21:35:00 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 17, 2009, 21:48:42 » |
|
Po co stos jak sÂą szczepionki 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 17, 2009, 21:49:12 » |
|
Tyle razy czu³em siê podpalony, ¿e jeszcze, ten nastêpny raz nie zrobi mi ró¿nicy. pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 17, 2009, 22:17:11 » |
|
Tyle razy czu³em siê podpalony, ¿e jeszcze, ten nastêpny raz nie zrobi mi ró¿nicy. pozdrawiam - Thotal  Cos Ty Tociu? Ale tak publicznie? Na oczach wszystkich?  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 22:18:14 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 18, 2009, 07:32:19 » |
|
Widzisz artku, swoim cytatem daÂłeÂś siĂŞ podpuÂściĂŚ... Bo ja zachowujÂąc swĂłj OBIEKTYWIZM opisaÂłem dwie strony medalu... Ty dopasowaÂłeÂś do swojej wypowiedzi jak zwykle tylko tÂą jednÂą, ktĂłra bardziej "Ci leÂży"... Twoja sprawa... Nie znamy siĂŞ osobiÂście, ale jestem przekonany, Âże dla Ciebie wystarczy Âże tylko jeden punkt MIAÂŁBY znamiona sekty i pasowaÂłby pod nie to by oznaczaÂło ze jest to sekta... Po to zostaÂły wyszczegĂłlnione siedem punktĂłw, gdzie po speÂłnieniu ich wszystkich nie ma wÂątpliwoÂści, ze jest to.. sekta. Zapytam siĂŞ ciebie tak: pociÂąg i samochĂłd: majÂą koÂła, jeÂżd¿¹ do przodu i do tyÂłu, przewo¿¹ pasaÂżerĂłw. CZY TO OZNACZA, ÂŻE SAMOCHĂD JEST POCIÂĄGIEM.....   NIEEEEEE!!! ONE MAJÂĄ TYLKO CECHY WSPĂLNE... Twoje zarzuty wobec mnie sÂą chybione poniewaÂż: 1. Nigdzie nie twierdziÂłem, Âże pch JEST sektÂą tylko Âże ma pewne cechy/punkty wspĂłlne. ByĂŚ moÂże nie czytasz uwaÂżnie i podpi¹³eÂś mnie pod wuypowiedzi osĂłb kltĂłre STWIERDZIÂŁY Âże pch JEST sektÂą. JA wÂłaÂśnie raczyÂłem zauwaÂżyĂŚ pewne wspĂłlne cechy - wiĂŞc wypada mi podziĂŞkowaĂŚ Ci za przykÂład samolot/pociÂąg - bo wÂłaÂśnie wskazaÂłem na wspĂłlne cechy - koÂła, przewoÂżenie osĂłb... 2. Nie wykazaÂłem siĂŞ brakiem obiektywizmu bo z 7 wskazaÂłem na 4 cechy, jednoczeÂśnie przyznajÂąc, Âże pozostaÂłych 3 nie widzĂŞ. Moje dodatkowe punkciki znajduja siĂŞ w wielu definicjach/cechach sekt wskazywanych przez praktykujÂących psychologĂłw. MoÂżesz przekonaĂŚ siĂŞ o tym odwiedzajÂąc jedna z poradni uzaleÂżnieĂą/rozmawiajÂąc z wykwalifikowanym psychologiem. Dlaczego zarzucasz mi "poziom intelektualny" skoro JASNO odniosÂłem siĂŞ do wskazanych przez Ciebie punktĂłw? RĂłwniez jasno dodaÂłem, Âże UWAÂŻAM Âże naleÂżaÂłoby rozwin¹Ì tĂŞ listĂŞ - dlaczego i skÂąd - wyjaÂśniÂłem w aktualnym poÂście. Sekta dotyczy przekonan religilnych(tylko religijnych jakbys jeszcze nie zrozumiaÂł) WGLEDEM PRZYJETYCH DOKTRYN KOSIOLOW. Co oznacza ze w Polsce masz tylko 1 kosció³ jako doktryne ogĂłlno przyjeta i jest nia Kler.I to Kler wpisuje sekte.Ale by to zrobiÂł potrzebuje nieoglnie przyjetych dogmatow tych religi.A Swiadkowie,zielonoswiadkowcy,islam,prawoslawie itd. opieraja sie na bibli i koranie.A to oglnie przyjete dogmaty.Wiec sektami zrobic ich nie moga.I to oznacza pojecie sekty jest czysto klerowkie odkad ono istnieje. Wiec nie kombinuj z porownywaniem PCh do sekty bo przesadzasz i zwyczajnie gadasz bzdury. O, to ciekawe, bo jak w dodanym punkcie 8 wskazaÂłem na kolejnÂą cechĂŞ - niechĂŞĂŚ do religii to Sobek mnie wyÂśmiaÂł i zarzuciÂł brak obiektywizmu. PodaÂł rĂłwnieÂż definicjĂŞ Centrum do PrzeciwdziaÂłania Psychomanipulacji - czyÂżby to rĂłwnieÂż byÂła klerowska organizacja? Czy mĂłgÂłbyÂś poprzeĂŚ jakimiÂś argumentami dlaczego gadam bzdury? Czy mĂłgÂłbyÂś wskazaĂŚ ktĂłre ze wskazanych cech pch - zgodnie z definicjÂą wskazanÂą przez Sobka - sÂą bzdurami czy tez nie pasujÂą - jeÂżeli tak to dlaczego - do pch? To tak w trosce aby nie padaÂły bzdury w dyskusji [o ile suche stwierdzenie: "gadasz bzdury"] moÂżna nazwaĂŚ rzeczowÂą dyskusjÂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2009, 07:40:35 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 18, 2009, 09:55:08 » |
|
Ateizm... http://pl.wikipedia.org/wiki/AteizmNo to wedlug KRK dluga bedzie lista osobspelniajacych warunek przynaleznosci do sekty z powodu odrzucenia religijnej doktryny KK, oj dluga. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 18, 2009, 11:39:34 » |
|
Ludzie nie pozabijajcie siê bo nie doczekacie emisji programu  Ja wolê najpierw obejrzeÌ ten reporta¿ a póŸniej siê wypowiedzieÌ. Na miejscu admina ca³y ten w¹tek bym wyczyœci³ 
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 18, 2009, 12:50:00 » |
|
Ludzie nie pozabijajcie siê bo nie doczekacie emisji programu  Ja wolê najpierw obejrzeÌ ten reporta¿ a póŸniej siê wypowiedzieÌ. Na miejscu admina ca³y ten w¹tek bym wyczyœci³  S³usznie prawi. Ja równie¿ oczekujê w cierpliwoœci. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2009, 12:51:47 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 18, 2009, 18:08:50 » |
|
Ludzie nie pozabijajcie siê bo nie doczekacie emisji programu  Ja wolê najpierw obejrzeÌ ten reporta¿ a póŸniej siê wypowiedzieÌ. Na miejscu admina ca³y ten w¹tek bym wyczyœci³  S³usznie prawi. Ja równie¿ oczekujê w cierpliwoœci.  Do 22.09. mamy jeszcze trochê czasu, wiêc s³usznie zauwa¿yli dwaj ostatni postowiczowie, ze wstrzymajmy siê z wyrokowaniem do emisji programu. Na temat sekt s¹ juz odpowiednie w¹tki i tam mo¿emy przenieœÌ dyskusjê. Do tego czasu temat zamykam.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 22, 2009, 20:20:44 » |
|
JuÂż za chwileczkĂŞ, juÂż za momencik..Magazyn ReporterĂłw zacznie siĂŞ krĂŞciĂŚ.  Pozdrawiam i do usÂłyszonka wieczorkiem po programie. 
|
|
|
|
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 22, 2009, 21:12:36 » |
|
Ja teÂż chcĂŞ taka koliĂŞ...moÂże i chÂłop ze mnie, ale przyszÂłej oblubienicy jak znalazÂł...  a tak na serio..tragedia ludzka. Co najbardziej utkwiÂło mi w pamiĂŞci i daje do myÂślenia? Jest to mina pani Lucyny ÂŁ. w momencie, kiedy dowiedziaÂła sie o prowokacji, jej niewyszukany, wprost cyniczny sposĂłb obrony - za wszystko inne zapÂłacisz karta MasterEnki 
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 22, 2009, 21:17:13 » |
|
subiektywny strasznie byl ten reportaz, bylem u Enkiego dokladnie cztery razy i ani razu nie zostaÂło mi nawet zasugerowane abym wplacil jaki kolwiek "wdowi grosz" na tÂą "sekte"
co do przykladu tego goÂścia, to jest mi przykro, ze "poleciaÂł" w swojej wyobraÂźni i to tak... strasznie...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 22, 2009, 21:18:54 » |
|
Rozumiem w takim razie, Âże materiaÂł zostaÂł po prostu spreparowany i zasÂłyszane tam sÂłowa: "wpÂłaĂŚcie" nie padÂły z ust ÂŁobos?
edit: Âżal Ci go? naprawdĂŞ? Przeciez ÂŁobos sama przyznaÂła siĂŞ, Âże namawiaÂła [takie sÂłowa padaÂły z jej ust]: "rozwiedÂź siĂŞ" czy "zablokuj Âżonie konto"...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 21:20:11 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 22, 2009, 21:19:11 » |
|
Swoj¹ drog¹, to sporo po wp³acali. 200 tys. z³, i jeszcze na dodatek rozwód. NieŸle. Po trupach do celu.  Jeden "wy³azi" przez balkon. Ciekawe, na którym piêtrze mieszka³. Ale to zawsze szybciej mo¿e "przejœÌ" w ascendencjê i o jedn¹ kolejn¹ istotê ludzk¹ bêdzie mniej na Ziemi. Czyli Ziemia szybciej opustoszeje, projekt znakomicie siê sprawdza³. Wczeœniej by³ Falung Gong- i "spalacze". I jeszcze jedno. Wiêc , ju¿ maj¹ te pieni¹dze, do kolejnych wykopalisk, z kieszeni ludzkich "dziengów"  Có¿, naiwnoœÌ nie zna granic. Pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 22, 2009, 21:20:13 » |
|
Pic na wodê fotomonta¿. Tak na prawdê to nawet nie postarali siê aby ca³e to zjawisko by³o choÌ trochê realnie wygl¹da³o. A co do ratowania œwiata... gdyby wszechmadry i wszechpotê¿ny enki pokaza³ choÌ jeden dowód przemawiaj¹cy za tym zjawiskiem to dam sobie rêkê uci¹Ì ¿e nastêpnego dnia w egipcie pojawi³oby siê 3 miliony osób z ³opatami...
NastĂŞpnym razem polecam zaopatrzeĂŚ siĂŞ w jakiegoÂś dobrego fachowca od PR.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 22, 2009, 21:20:40 » |
|
mam nadziejĂŞ Âże bĂŞdzie dostĂŞpny program w internecie bo jestem teraz w pracy i nie mogÂłem obejrzeĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 22, 2009, 21:23:52 » |
|
maÂło straciÂłeÂś...pomimo wspomnianego juÂż subiektywizmu brakowaÂło mi bardzo choĂŚ paru zdaĂą o forum 
|
|
|
|
|
|
|
|