Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:41:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magazyn Ekspresu Reporterów - sekta En-ki  (Przeczytany 182356 razy)
0 u¿ytkowników i 23 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:24:12 »

Jak tu piszê, nigdy nie uznam samcia za Ducha ¦w.
Bo tym samym, robi wielkie ¶wiêtokradztwo, nazywaj±c siê Nim osobi¶cie.
I tu te¿ wpad³, w tej swej "dobroci" dla ludzko¶ci. Du¿y u¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:24:44 »

Jestem zdegustowana brakiem obiektywizmu i profesjonalizmu autora tego reportazu.To w³a¶ciwe by³y same oskar¿enia bez mo¿liwo¶ci obrony.Dlaczego nie poproszono o wypowiedzi kogo¶ z Pch  ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:27:21 »

Rozumiem w takim razie, ¿e materia³ zosta³ po prostu spreparowany i zas³yszane tam s³owa: "wp³aæcie" nie pad³y z ust £obos?

edit: ¿al Ci go? naprawdê? Przeciez £obos sama przyzna³a siê, ¿e namawia³a [takie s³owa pada³y z jej ust]: "rozwied¼ siê"  czy "zablokuj ¿onie konto"...

jestes cyniczny i tyle, nie napisalem ze zosta³ spreparowany, tylko ze zosta³a przedstawiona jedna strona medalu.... Sprawa jest prosta, jezeli dziennikarka ktora chciala by zachowaæ swój dziennikarski obiektywizm opisa³a by dwie strony medalu, tak jak czêsto to robi± dobrzy dziennikarze.

Nie jest mi ¿al £obos, tylko tego go¶cia co wyskoczy³ przez okno. A co do ¿alu to tak - jest mi go ¿al, ale Ty tego uczucia artku nigdy nie poznasz
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:29:02 »

Widocznie "wielebny Andrzej " i s-ka, maj± siê dobrze, i ¶± w ¶ci¶le tajnej organizacji, która, nie musi siê tam pojawiaæ.
Có¿ dziegi p³yn±, czyli sakiewki ...pop³ynê³y , jak to stwierdzi³ samu¶. Du¿y u¶miech
Co bêdzie dalej, có¿ , zobaczymy wkrótce.
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:29:31 »

En-ki podobno potrafi czytaæ w my¶lach a jako¶ siê nie zorientowa³ ¿e to prowokacja dziennikarska coraz bardziej sk³ania siê ku twierdzeniu ¿e En-ki to wyobra¼nia Lucyny i pomy¶leæ ¿e kiedy¶ by³em zwolennikiem projektu.
nataniel
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:30:27 »

Bardzo dobre zap³aæ albo zginiesz co za wspania³a piramida finansowa dla naiwnych.
Przy takich tekstach nawet sam ojciec dyrektor mo¿e siê schowaæ.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:31:10 »

Nie o¶mieszajcie siê i nie k³am Chanell - £obos mia³a szansê siê wypowiedzieæ we w³asnej obronie - czy¿ nie jest "osob± z pch"? Tylko jako¶ nie potrafi³a sensownie uzasadniæ swoich wcze¶niejszych wypowiedzi.

No i ten wspania³y lek - na wszystko pomaga, nie wa¿ne gdzie i jak stosujesz...

edit:
Constantin - z ust mi to wyj±³e¶. Czyta w my¶lach i nie zorientowa³ siê. Ale jaka¿ to niby prowokacja? Zapisali siêna sesjê, zap³acili, porozmawiali - nie wk³adali £obos ¿adnych s³ów w usta - po prostu przedstawili jej wypowied¼. Czy¿by musia³a siêwstydziæ za to co powiedzia³a? Dlaczego?

Czekam na gromy o pogwa³ceniu prywatno¶ci - ale zaraz zaraz, przeciez samcio pozwala nagrywaæ i robiæ sobie notatki.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2009, 21:35:56 wys³ane przez arteq » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:35:44 »

Po takich atakach na pch, tylko teraz czekaæ nale¿y na now± sesjê(102) i
oczekiwaæ jak z tego teraz "wybrnie" samcio.
Mo¿e na ca³ego przy¶piesz± na wykopaliskach i odkryj± Hufu.(samcia- w rentgenie- do "zmartwych-wstania" na Orion. Du¿y u¶miech
A potem, ju¿ tylko " Witajcie Nowy Porz±dku ¦wiata i kochane Jaszczurki. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:35:44 »

Pragnê tak zupe³nie po cichutku zauwa¿yæ, ¿e sama rozmowa z Lucyn± vel Enki mog³a byæ wyci±gniêta z kontekstu...nie zmienia to jednak faktu, ¿e z chêcia zobaczê jak prezentuje siê pani dobrodziejka w z³ocie i diamentach (a mo¿e i koronê zamówi³a?)
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:36:24 »

Jestem zdegustowana brakiem obiektywizmu i profesjonalizmu autora tego reportazu.To w³a¶ciwe by³y same oskar¿enia bez mo¿liwo¶ci obrony.Dlaczego nie poproszono o wypowiedzi kogo¶ z Pch  ?

Przestañ!!!
jak mo¿esz tak pisaæ???
Rozumiem,¿e walczy siê do koñca,ale nadszed³ dzieñ ostatecznej klêski Lucyny, Oszuka³a tylu ludzi,wy³udzi³a ogromne pieni±dze,rozbi³a rodziny,
Nadszed³ moment w którym zwolennicy pCH powinni z³o¿yæ broñ ,poddaæ siê, i przyznaæ siê do pora¿ki... to ju¿ koniec
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:36:25 »

Jednym s³owem ca³y projekt to wielka ¶ciema i nie mam ju¿ ¿adnych w±tpliwo¶ci.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:37:25 »

Nie przyznaj± siê do pora¿ki - niektórzy pomimo deklaracji poszli w zaparte.
strefa-niewyjasnionych
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:39:58 »

To by³o straszne Smutny Nie dziwiê siê ¿e Lucynkê tak zatka³o... zaprasza ludzi do swojego domu prywatnego na sesje... £¿± w ¿ywe oczy...A potem przychodz± z kamerami i j± oskar¿aj±... Niektórzy ludzie s± okropni...

A ca³y meteria³ widaæ ¿e by³ dobrze zmontowany, wycieli wiêkszo¶æ, i posk³adali najkorzystniejsze dla siebie fragmenty... BRAK OBIEKTYWIZMU... A na koñcu jeszcze ten ojciec/ksi±dz...  Chcieli pogr±¿yæ t± ,,sektê"

Jest mi bardzo ¿al P. Lucynki... Niektórzy ludzie (dziennikarze) s± naprawdê okrutni.
Spotka³em siê osobi¶cie z P. Lucynk± i wiem jaka jest z niej przesympatyczna osoba... Smutny
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:41:23 »

Pragnê tak zupe³nie po cichutku zauwa¿yæ, ¿e sama rozmowa z Lucyn± vel Enki mog³a byæ wyci±gniêta z kontekstu...nie zmienia to jednak faktu, ¿e z chêcia zobaczê jak prezentuje siê pani dobrodziejka w z³ocie i diamentach (a mo¿e i koronê zamówi³a?)
Dok³adnie.U¶miech
Wiesz kolie ju¿ do niej jad±, i inne ¶wiecide³ka, .
Wkrótce zazdro¶ciæ jej bêdzie sama Królowa Elizabeth. Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2009, 21:41:55 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #64 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:44:43 »

Rozumiem Kamil ¿e juz ciê nie zobaczymy na tym forum,skoroto juz koniec Co¶ Jêzyk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:45:07 »

To by³o straszne Smutny Nie dziwiê siê ¿e Lucynkê tak zatka³o... zaprasza ludzi do swojego domu prywatnego na sesje... £¿± w ¿ywe oczy...A potem przychodz± z kamerami i j± oskar¿aj±... Niektórzy ludzie s± okropni...

A ca³y meteria³ widaæ ¿e by³ dobrze zmontowany, wycieli wiêkszo¶æ, i posk³adali najkorzystniejsze dla siebie fragmenty... BRAK OBIEKTYWIZMU... A na koñcu jeszcze ten ojciec/ksi±dz...  Chcieli pogr±¿yæ t± ,,sektê"

Jest mi bardzo ¿al P. Lucynki... Niektórzy ludzie (dziennikarze) s± naprawdê okrutni.
Spotka³em siê osobi¶cie z P. Lucynk± i wiem jaka jest z niej przesympatyczna osoba... Smutny

Nie potrafisz przegrywaæ!
-Jeste¶ za s³aby
Brak Ci odwagi?!

kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:48:00 »

Nie potrafisz przegrywaæ!
-Jeste¶ za s³aby
Brak Ci odwagi?!

z przykro¶ci± zauwa¿am, ¿e dla niektórych mo¿no¶æ komentowania pewnych rzeczy niemal na ¿ywo nastrêcza zbyt wielu problemów. Ja te¿ siê nieraz "podpalam", ale radzê zachowaæ pewien "styl".
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:48:46 »

Zadali jej konkretne pytania dajac mozliwo¶æ odpowiedzi - £obos po prostu nie by³a w stanie "zgrabnie" wywin±æ siê z ju¿ wypowiedzianych s³ów i tyle. To, ¿e reporta¿ bêdzie na "niekorzy¶æ" pch by³o widaæ po tytule i zapowiedzi - jednak w ¿aden sposób nie wp³ywa to na to, ¿e s³owa pad³y jakie pad³y - wp³acajcie oraz "nie chce pomóc to siê rozwied¼" - tak ie dawa³a porady.
Co do dominikanina - udziela³ ogólnych rad - szczególnie zachêcaj±c do weryfikacji jako spsobie obrony przed manipulacj± - czyli do stosowania tego czego tak wiele osób boi siê na tym forum.
strefa-niewyjasnionych
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:50:12 »

Kiedy Ci "dziennikarze" przyszli do Lucyny, i powiedzieli jej ¿e s± dziennikarzami mo¿emy zobaczyæ szybki monta¿...
Kiedy Lucyna zaczyna siê broniæ :
- Zobaczymy co bêdzie w 12 roku... TUTAJ PRZERYWAJ¡, i ZARAZ ZACZYNAJ¡ Z TEGO SAMEGO UJÊCIA, widz my¶li ¿e to jest ci±g³e.. natomiast widaæ ¿e co¶ wycieli... Lucyna mog³a powiedzieæ o wiele wiêcej.. ale zosta³o to WYCIÊTE...
Mam ten materia³ ju¿ zgrany na komputer i teraz go ogl±dam... BRAK OBIEKTYWIZMU !!
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:50:29 »

Ale "gromy" siê posypa³y. Du¿y u¶miech
Brakuje tu teraz jeszcze naszej Kiary.U¶miech
Co do tego kanonika, to powiedzial tylko standardow± "regu³kê" o tych bytach co rabi± z lud¼mi, i
ich metody dzia³ania.
Tak naprawdê rozstrzygnie siê wszystko w roku 2011. U¶miech
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:52:01 »

Arteq temat weryfikacji oraz jego sposoby to ju¿ osobny temat, sam zauwa¿y³e¶ zapewne, ¿e rozbie¿no¶ci rozmówców w sposobie postrzegania pewnych kwestii s± na tyle du¿e, ¿e nie udaje siê jednoznacznie "zapodaæ gotowca" - oczywi¶cie nie powinno mieæ to wp³ywu na relacje a takowy niestety ma. Mrugniêcie
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:52:22 »

Mam krótkie pytanie ... czy jest podstawa po tym reporta¿u, ¿e okre¶lenie "sekta" dotyczy te¿ mnie.
Reszta mnie jako¶ ma³o obchodzi bo wiem swoje i nie potrzebuje osób 3 do t³umaczenia mi na czym polega ¿ycie.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:53:14 »

BRAK OBIEKTYWIZMU !!
Czy brakiem obiektywizmu wyt³umaczysz niektóre w±tpliwej jako¶ci porady £obos? - np. "rozwied¼ siê" czy "zablokuj konto ¿onie"?
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:54:22 »

Mam krótkie pytanie ... czy jest podstawa po tym reporta¿u, ¿e okre¶lenie "sekta" dotyczy te¿ mnie.
Reszta mnie jako¶ ma³o obchodzi bo wiem swoje i nie potrzebuje osób 3 do t³umaczenia mi na czym polega ¿ycie.

a czujesz siê sekciarzem?
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Wrzesieñ 22, 2009, 21:56:37 »

hm czuje siê kim¶ Wiêkszym ;P
Ale to ja lubiê decydowaæ kim jestem, a nie pozwalam manipulowaæ sob± bez swojej zgody.

pzd Maciej
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: