memphis
Gość
|
 |
« Odpowiedz #100 : Wrzesień 22, 2009, 22:23:38 » |
|
Arteq, tez czuje sie lekko zdegustowany tym co zobaczylem, ale i w mojej opinii, reportaz mial udowodnic teze zawarta w tytule....mimo wszytko niesmak pozostanie....niesmak i nowe pytania, zdecydowanie bez odpowiedzi...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #101 : Wrzesień 22, 2009, 22:25:42 » |
|
Kto ja  nik mnie za nic nie z³apa³ i nie mam zamiaru nawet na ten temat dyskutowaÌ.Stwierdzi³am tylko fakt Czyz swojego czasu nie wypar³aœ siê w³asnych s³ów/deklaracji? Bêdê równie¿ zobowi¹zany gdy mówi¹c/sugeruj¹c przek³amania bêdziesz wskazywa³a na konkretne s³owa/obrazy. edit: swojego casu uczciwie przyzna³em, ¿e s¹ liczne wspólne cechy pch i sekty, ale nie mozna mowiÌ o pch jako o rasowej sekcie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 22:27:05 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Dry007
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Wrzesień 22, 2009, 22:28:43 » |
|
Arteq, tez czuje sie lekko zdegustowany tym co zobaczylem, ale i w mojej opinii, reportaz mial udowodnic teze zawarta w tytule....mimo wszytko niesmak pozostanie....niesmak i nowe pytania, zdecydowanie bez odpowiedzi...
Wiele osĂłb ktĂłre obejrzaÂły reportaÂż zapewne po tytule i tym co zobaczyli juÂż majÂą zdanie o "sekcie i forum". Obym siĂŞ myliÂł ;(
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #103 : Wrzesień 22, 2009, 22:29:26 » |
|
GĂłral, jak wziĂŞto go na badania dotyczÂące "ojcostwa" teÂż mĂłwiÂł do reszty: - nie bĂłjta sie, s palca bierum... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #104 : Wrzesień 22, 2009, 22:29:39 » |
|
Ja nie widzialam tego programu , wiec kometowac nie moge.Jednak zasadniczym tematem bylo udowodnienie , ze Projekt Cheops to sekta, no niby take bylo zalozenie i cel programu. Czy udowodniono to, czy potwierdzily sie przypuszczenia? Inna sprawa sa rozne nieprawidlowosci , a jescze inna tedecyjnosc dziennikarzy , ktorzy juz na wstepie mieli przewage , gdyz to oni montowali material wedlog swojego widzimisie. Albo pokazujemy calosc w 100% i do tej calosci sie odnosimy , albo musimy przyznac sie do bycia manipulantami z jakiegos powodu. Jezeli nie bylo calego materialu byla to manipulacja swiadomoscia ogladajacych niczym nie rozniaca sie od takiej , ktorej dopuszcza sie Samuel wielokrotnie. Nieuczciwosci nie wartosciuje sie druga nieuczciwoscia , bo to sa idetyczne wartosci. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #105 : Wrzesień 22, 2009, 22:31:45 » |
|
D))))) Ale ³atwo pokierowaÌ wasz¹ uwag¹  )) Podniecacie siê tym programem, jakby to by³o cokolwiek. A tu jakis ³ysiêj¹cy dziennikarzyna prowadzi dysputy z Dominikanirzyn¹ by³o nie by³o.. Jak z Najwiêkszej prawdziwej SEKTY przedstawicielem siê gada jako expertem - to ju¿ wiadomo na czyje zleconko. MentalnoœÌ artkowa.. skupiÌ siê na detalu i straciÌ sedno z oczu. Ale za to p. Lucynka dosta³a kopalnie pieni¹¿ków na swoje zajêcia Kaska chyba pop³ynie obficie, gdy Spo³eczeùstwo Polskich Wa³ów zap³aci koszty procesu za nazywanie projektu "sekt¹" - co jest jawnym prawa ³amaniem.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #106 : Wrzesień 22, 2009, 22:35:43 » |
|
To niesmak sterowany.On z zewn¹trz do Ciebie przyszed³ Memphisie. Taki by³ plan abyœ Ty i inni go doœwiadczyli. Gdyby by³o trzeba-odwrotny efekt mo¿naby osi¹gn¹c odpowiednio kamerk¹ krêc¹c. Ale niestety-potrzeba inna by³a. Jak ktoœ puœci³ b¹czka,to nie oznacza dla nas,¿e mamy siê delektowaÌ jego g³êbi¹.Nie musimy równie¿ zapisywaÌ go w pamiêci dok³adnie. To by³ tylko b¹czek. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 23:02:59 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
memphis
Gość
|
 |
« Odpowiedz #107 : Wrzesień 22, 2009, 23:03:02 » |
|
I byc moze bym sie z Toba zgodzil Kocie, gdyby watpliwosci permanentnych projekt od dluzszego czasu nie wzbudzal...w sterowanie zadnej wiary nie daje, gdyz osoba sternika i intencje jego sa dla mnie calkowicie abstrakcyjne i logiki jakiejkolwiek pozbawione...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #108 : Wrzesień 22, 2009, 23:14:33 » |
|
A tu jakis ÂłysiĂŞjÂący dziennikarzyna prowadzi dysputy z DominikanirzynÂą byÂło nie byÂło.. Jak z NajwiĂŞkszej prawdziwej SEKTY przedstawicielem siĂŞ gada jako expertem - to juÂż wiadomo na czyje zleconko.
Ale za to p. Lucynka dosta³a kopalnie pieni¹¿ków na swoje zajêcia Kaska chyba pop³ynie obficie, gdy Spo³eczeùstwo Polskich Wa³ów zap³aci koszty procesu za nazywanie projektu "sekt¹" - co jest jawnym prawa ³amaniem. O to mo¿e skorzystaj¹ z jasnie oœwieconej rady i Ciebie zdoj¹ - wszak miotasz tutaj dziennikarzynami i dominikaninarzynami oraz w³aœnie sektami. Wycieczki do wygl¹du zewnêtrznego cz³owieka s¹ ¿a³osne Phi i œwiadcz¹ o Twojej u³omnoœci - czy te¿ po³amanej mentalnoœci... Nazywasz okreslenie pch mianem sekty jako ³amanie - i to jawne - prawa, a sam co robisz kilka linijek dalej - nazywasz KK/KrK w³aœnie sekt¹. Hipokryzja i bezczelnoœÌ w czystej postaci. Kocie, jak widzê je¿eli nie staje argumentów to starasz siê zbagatelizowaÌ zaistnia³e wydarzenia którymi to £obos/samcio strzelili sobie w kolano. Je¿eli ktoœ tutaj produkuje zgni³a woù k³amstwa i manipulacji to pch w tej ods³onie w osobie £obos. Kocie co byœ nie zrobi³ to nie cofniesz s³ów £obos które dobrowolnie wypowiedzia³a - "wp³acajcie" - a bezczelnie i gówniarsko zarzuca³eœ mi oczernianie gdy mówi³em, ¿e takowe nawo³ywania maj¹ miejsce. Tak samo jak s³ów o blokowaniu kont, czy te¿ poradach rozwodowych gdy ma³¿onek nie chce wierzyÌ i dotowaÌ misji "ratowania" œwiata. Jak zwykle zamiast rzeczowej rozmowy jakieœ popisywanie bez wiêkszego ³adu i sk³adu. P.S. mo¿e teraz osoba której tak przeszkadza zdrabnianie imion i ¿ali siê ci¹gle o to do adminów/modów, tym razem doniesie na Phi za "Lucynkê". Bêdzie mia³a tyle konsekwencji?
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 23:20:57 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #109 : Wrzesień 22, 2009, 23:25:46 » |
|
W tym programie PCh gÂłosu nie zabieraÂł,wiĂŞc z tej strony manipulacja Ci nie grozi.
Ale mogĂŞ Ci poleciĂŚ inne pozycje,skoro tak powaÂżnie traktujesz to,co ktoÂś nakrĂŞciÂł.
Aby wykorzystaÌ moment wiary g³êbokiej u Ciebie poogl¹daj proszê-na you tubie filmiki z Nibiru.
Nie traĂŚ czasu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 23:32:24 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #110 : Wrzesień 22, 2009, 23:33:12 » |
|
KRK jest sektÂą z definicji sekty, ktĂłrÂą sami wypreparowali.. Oni sie juÂż kompletni zagubili...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Wrzesień 22, 2009, 23:35:13 » |
|
Krótko: je¿eli któraœ czeœÌ reporta¿u jest wed³ug Ciebie - co jak widze starasz siê zasugerowaÌ - k³amstwem vel efektami specjalnymi wygenerowanymi komputerowo - to wska¿ jasno która i bêdziemy rozmawiaÌ. Je¿eli chcesz prawdziwoœÌ zarejestrowanych ujêÌ zdyskredytowaÌ przyrównuj¹c je do jakiœ bli¿ej nie sprecyzowanych filmików na yt - to oœmieszasz siê i ujawniasz swoj¹ bezsilnoœÌ. Co maj¹ Twoje "porady" wspólnego z rejestracj¹ materia³u o którym prowadzona jest tutaj przez niektórych forumowiczów dyskusja? To nie jest kwestia wiary - w materiale zamieszczone s¹ FAKTY - prawdziwe ujêcia, prawdziwe zdarzenia i realnie wypowiedziane s³owa. Nie mówiê tutaj o komentarzach autorów materia³u ale o samym MATERIALE.
JeÂżeli w tym temacie zamierzasz znowu swoim zwyczajem pisaĂŚ lakoniczne "porady" ktĂłre sÂą ÂżaÂłosnÂą prĂłbÂą obrony pch poprzez oÂśmieszanie i odbieganie z sedna tematu zamiast rzeczowo odnosiĂŚ siĂŞ do treÂści materiaÂłu to stanowczo nie ze mnÂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 23:36:26 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #112 : Wrzesień 22, 2009, 23:39:25 » |
|
Wybacz..
Ale dla mnie DziennikarzynÂą jest - nie dziennikarzem, czÂłowiek ktĂłry zapodaje "reportaÂż o projekcie"
Podczas gdy nawet nie wspomniano o ksi¹¿kach Barbary Choroszy. Wiesz..ja nie jestem fanem Lucyny, ale MiernoœÌ tandetciarsko-katolickiego Polactwa dostrzegam.
(kiedyœ go promowa³em nawet, jak z t¹ urocz¹ panna programy prowadzi³) Ale jak ta Niunia siê œlizga po polach Lednickich, gdzie imprezy siê robi w ho³dzie upamietniania dnia, gdy nó¿ wbito w rody S³owian.. to dla mnie Ci ludzi s¹ infantylnymi karierowiczami. Amatorami... nie dzinnikarzami z prawdziwego zdarzenia...
Takie tam popierdy lizodupcze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 22:06:58 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #113 : Wrzesień 22, 2009, 23:44:44 » |
|
Faktem jest,Âże manipulowano materiaÂłem montujÂąc go w ten sposĂłb,Âże sam byÂś tego lepiej nie zrobiÂł.
Ale co to za argument?-prawda?
WaÂżne,ze nie ma rysunkowych wstawek i wszystko jest prawdziwe.
Jesli nakrecisz wypowiedÂź kogokolwiek-najlepiej wroga swego i wytniesz kilka zdaĂą z wypowiedzi,to siĂŞ okaÂże,ze gosc z nagrania bredzi.
A Ty oczywiscie przytakniesz,bo nie widaĂŚ nic,co wygenerowane komputerowo by byÂło.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #114 : Wrzesień 22, 2009, 23:46:37 » |
|
Ja programu nie oglÂądaÂłem ale powinniÂście wiedzieĂŚ Âże express reporterĂłw nie jest programem dokumentalnym ale poszukiwaniem sensacji
Nie mam Âżadnych wÂątpliwoÂści Âże dziennikarze starali siĂŞ udowodniĂŚ z gĂłry zaÂłoÂżonÂą tezĂŞ - pewnie doszÂło do jakiejÂś manipulacji materiaÂłami itd i oczywiÂście brak chyba byÂł widoku "z drugiej strony" - no ale to nie dokument wiĂŞc w zasadzie jest to dopuszczalne. ProponujĂŞ by nie pisaĂŚ komentarzy na gorÂąco ale najwyÂżej coÂś rano naskrobaĂŚ jak juÂż bĂŞdziemy wyspani i umysÂł bĂŞdzie ÂświeÂższy a i emocje opadnÂą.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #115 : Wrzesień 22, 2009, 23:53:04 » |
|
Zaprezentowany byÂł spory kawaÂłek rozmowy dziennikarzy z ÂŁobos podczas sesji - nie moÂże wiĂŞc byĂŚ tutaj mowy o wyrywaniu z kontekstu. Kwestia "dotacji" byÂła ciÂągniĂŞta dosyĂŚ dÂługo. Aby Ci to uzmysÂłowiĂŚ dam pewien przykÂład: gdyby zamiast ÂŁobos siedziaÂł tam ksiÂądz i zamiast projekt pch widniaÂł np. caritas to zapewne Twoje zdanie byÂłoby drastycznie odmienne... a materiaÂł nosiÂłby znamiona bezstronnego, ujawniajÂącego prawdziwe oblicze oraz kompletnego. Niestety obraz i sÂłowa ÂŁobos wyraÂźnie mĂłwiÂą do jakich podÂłych "porad" jest zdolna aby pozyskaĂŚ Âśrodki na pch/wizyty w sÂłonecznym Egipcie.
Tak samo jak rozmowa na temat "cudownego" eliksiru produkowanego pod skrzydÂłami "pch". No i w pewnym momencie Pani wysypaÂła siĂŞ nt. zawartoÂści/skÂładu "leku".
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #116 : Wrzesień 22, 2009, 23:55:58 » |
|
Chyba pomyli³eœ adresy - ja do zwolenników PcH na pewno nie nale¿ê. Pani Lucynie nie wierzê.
Ale widziaÂłem juÂż programy z tej serii i po prostu wiem jak sÂą skonstruowane. WeÂź takÂże pod uwagĂŞ, Âże np ksiÂądz miaÂł jakiÂś czas na przygotowanie odpowiedzi natomiast pani Lucyna na pewno nie (no chyba, Âże siĂŞ zdziwiĂŞ). Te programy to po prostu tanie poszukiwanie sensacji jak najmniejszym wysiÂłkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #117 : Wrzesień 22, 2009, 23:58:17 » |
|
Arteq, programu nie widzia³em, nie musia³em... Zastanawia mnie tylko postawa tych, którzy widzieli, a dalej tkwi¹ w swych EGOtycznych punktach p³askiego rozumowania... Jeœli ju¿ wiesz, czujesz ca³ym sob¹, ¿e to co masz przed sob¹ jest k³amstwem, to dlaczego dalej tkwisz w tej brei... Kogo oszukujesz? Mnie?... OszukiwaÌ mo¿na wszystkich, ale prawdê ka¿dy musi przynieœÌ z powrotem do DOMU... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Trel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #118 : Wrzesień 23, 2009, 00:08:45 » |
|
Moze ktos to zamiescic kto nagraÂł,bo nie moglem niestety obejrzec.
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : Wrzesień 23, 2009, 00:15:08 » |
|
Faktem jest,Âże manipulowano materiaÂłem montujÂąc go w ten sposĂłb,Âże sam byÂś tego lepiej nie zrobiÂł.
Fakt jest taki, ze zwolenników po reportarzu nie przybêdzie, a przeciwnicy maj¹ kolejny argument. Niestety nie wró¿y to dobrze wykopaliskom, których mimo wszystko i jedni i drudzy efekty chcieliby zobaczyÌ. Proszê o wyjaœnienie który z pokazanych obrazów/przekazanych s³ów by³y fa³szywe i nie istniej¹ce? Ciekawy sposób obrony - z³apana za rêkê mówi - to nie moja rêka.
Nie chodzi o to, Âże ktĂłrys fragment byÂł nieprawdziwy. Ale musisz siĂŞ zgodziĂŚ, Âże nie pokazano tej innej strony medalu.. Nie powiedziano, Âże pieniÂądze sÂą wpÂłacane jako darowizny na konto fundacji("a nie do rÂączki pod stoÂłem do masarzu"), ktĂłra wedÂług swojego statusu wydaje je na wykopaliska.. Nieee, sorki - a widzisz: powiedziano wÂłasnie sobie przypomniaÂłem, albo bardziej nazwaÂłbym to krĂłciutkÂą wzmiankÂą o DÂŚ, ktĂłra dla widza nie bĂŞdÂącego w temacie - jest nie do wychwycenia... I tutaj muszĂŞ pogratulowaĂŚ Artkowi: odniosÂłeÂś dzisiejszego wieczory wielki triumf!!!(moÂże ta dziennikarka trafiÂła na to forum i jÂą zainspirowaÂły Twoje posty  ) Tylko pamiĂŞtaj - nie spocznij na laurach... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 00:37:36 wysłane przez Sobek »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #120 : Wrzesień 23, 2009, 01:23:11 » |
|
Skoro Ty zauwa¿y³eœ to zauwa¿a zapewne i inni - dla mnie te¿ to by³a czytelna informacja: "wp³aÌcie na DŒ" - £obos nie wyci¹ga³a bezpoœrednio rêki. Cieszê siê, ¿e nie negujesz prawdziwoœci przekazanych informacji w przedstawionym materiale - nagraniu. Zreszt¹ ciê¿ko zaprzeczyÌ namacalnym faktom. Co do wykopalisk - zdecydowanie wola³bym aby brali w tym udzia³ fachowcy i to oni nadzorowali prace - ich zakres, czas i d³ugoœÌ. Z³osliwoœÌ nie jest potrzebna - nie przy³ozy³em do tego nawet palca. Tak jak wspomina³em owoce wychodz¹ na œwiat³o dzienne, tak¿e oblicze które starano siê przykryc róznymi maskami. Prawda wyjdzie na jaw to kwestia czasu.
Thotal, dlaczego siedzĂŞ w tym? Na poczÂątku z ciekawoÂści i chĂŞci weryfikacji, potem dla pewnej rĂłwnowagi i przedstawienia drugiej strony medalu, a raczej prawdziwego oblicza - czyli tego ktĂłre pojawia siĂŞ za zamkniĂŞtymi drzwiami gabinetu. Aktualnie - aby chroniĂŚ "ÂświeÂżaczkĂłw" przed naiwnoÂściÂą. Ponadto aby zweryfikowaĂŚ pewne wiadomoÂści, pseudo-wiadomoÂści, przemyÂślenia i spostrzeÂżenia.
ValDee - post byÂł kierowany jako odpowiedÂź na Kota wiadomoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
strefa-niewyjasnionych
Gość
|
 |
« Odpowiedz #121 : Wrzesień 23, 2009, 06:12:34 » |
|
NAMACALNYCH FAKTĂW ? EWIDENTNIE widaĂŚ Âże wycieli rozmowĂŞ z LucynÂą pod koniec, SÂĄ TAM CIĂCIA... Kiedy Lucyna zaczĂŞÂła siĂŞ broniĂŚ i powiedziaÂła : PomrÂą...zobaczymy co bĂŞdzie w 12 roku.... CIĂCIE ! WidaÂż jak Lucyna porusza ustami..czyli COÂŚ mĂłwi.. ale nie ma gÂłosu... WIDAĂ ÂŻE WYCIELI FRAGMENT ROZMOWY ! A caÂłoœÌ jest przedstawiona jakby to byÂł ciÂąg wypowiedzi... Co do tych datkĂłw na Projekt Cheops... jedno jest pewne materiaÂł dobrze zmontowany, natomiast nie twierdzĂŞ Âże jakieÂś sÂłowa generowali komputerowo... DLa mnie jest to zrozumiaÂłe Âże potrzebujÂą pomocy na wykopaliska bo sami tego nie zrobiÂą.
PO drugie zachĂŞcam do zaznajomienia siĂŞ z tym czym naprawdĂŞ jest FUNDACJA : Fundacja - forma prawna organizacji pozarzÂądowej, ktĂłrej istotnym substratem jest kapitaÂł przeznaczony na okreÂślony cel oraz statut zawierajÂący reguÂły dysponowania tym kapitaÂłem.
Czyli... pieni¹¿ki które s¹ wp³acane na konto fundacji id¹ na OKREŒLONY cel (na wykopaliska) nikt nie mo¿e sobie wyp³acaÌ pieniêdzy dla siebie... tak wiêc bzur¹ jest to ¿e PCh ma z tego korzyœci maj¹tkowe
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #122 : Wrzesień 23, 2009, 07:52:34 » |
|
Dojdzie do tego,Âże 2012 rok z sektÂą bĂŞdzie kojarzony.
Na Sympozjum jedenastego paÂździernika w Warszawie zjedzie siĂŞ sekta,choĂŚ PCh w niej nie uczestniczy.
Takie efekty w niektĂłrych gÂłowach prawdopodobnie wywoÂłaÂł ten program.
Czy zgadza sĂŞ Artqu to z TwojÂą uczciwoÂściÂą.
Czy program nie zdeformowaÂł prawdy?
Czy godnie zachowaÂł siĂŞ kamerzysta,bo dziennikarzem,to autor raczej nie jest.
Szczêœliwie dwójka ma³¹ ogl¹dalnoœc ma.
|
|
|
|
|
|
|
Fugazi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #123 : Wrzesień 23, 2009, 08:09:47 » |
|
Dajecie siê nabraÌ na telewizyjne manipulacje, widaÌ wyraŸnie przy pytaniach na koùcu programu ¿e dziennikarze u¿yli szybkiego monta¿u i z wypowiedzi Lucyny pozostawili tylko to co im pasowa³o, to po pierwsze, po drugie PCH ma tylu zwolenników, a przed kamerê znaleŸli tylko jedn¹ kobietê (szczerze jej wspó³czujê za mê¿a), która na pewno nie by³a obiektywna po tym jak zareagowa³ jej m¹¿. Po trzecie sam organizowa³em spotkania z Lucyn¹, proponowa³em Andrzejowi zbiórkê pieniêdzy na PCH i dwukrotnie mi osobiœcie odmówi³! Po spotkaniu zadzwoni³a do mnie Iwona i zaproponowa³a mi zwrot kosztów za wynajêcie sali. A wiêc gdzie ta chciwoœÌ ze strony PCH? Je¿eli TV2 zechce bardzo chêtnie opowiem o tym przed kamerami, a w¹tpiê by takimi wypowiedziami by³ ktokolwiek tam zainteresowany. Po czwarte, czy¿by ju¿ wszyscy zapomnieli kto odkry³ to co znajduje siê pod koœcio³em na Œlê¿y? Kto pokaza³ gdzie znajduje siê Labirynt u Egipcie i o pierwszych odkryciach w Hawarze? W listopadzie kontynuowane zostaj¹ wykopaliska myœlê ¿e warto zobaczyÌ jak siê sprawa dalej potoczy. Sesja 102 mam nadziejê niebawem zostanie upubliczniona, tym razem z Chicago.
Pozdrawiam wszystkich bez wyjÂątku Fugazi
|
|
|
|
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #124 : Wrzesień 23, 2009, 09:11:31 » |
|
Fugazi i w³aœnie takich newsów brakuje. Niestety wiêkszoœÌ naszych rozprawek tutaj zamieszczanych oparta jest na gdybaniu. Z pewnoœci¹ brak danych jakie chocia¿by Ty Kolego zamieœci³eœ trzeba zapisaÌ na niekorzyœÌ PCh. Dla czego? Zdajmy sobie sprawê, ¿e ka¿da aura tajemniczoœci prowadzi nie tylko do ciekawoœci, ale i do niewiedzy/domys³ów/snucia fantazji. Podam przyk³ad aby mnie lepiej zrozumiano - Opus Dei, Zakon Jezuitów itd - jaka siê otoczka zrobi³a wokó³ podanych przyk³adów wiemy doskonale, ale nie wiemy za to "z czym to siê je" i jak naprawdê to wygl¹da. To samo tyczy siê PCh bo nikt z "wierchuszki" nie kwapi siê zaspokoiÌ NASZEJ ciekawoœci, same sympozja i sesje to za ma³o. Pomijamy tez fakt, ¿e wiêkszoœÌ "takich" przedsiêwziêÌ jak PCh jest doskona³ym miejscem tworzenia kó³ek wzajemnej adoracji, powodowane jest to poczuciem elitarnoœci, bycia lepszym, mo¿noœci uczestniczenia w czymœ zgo³a odmiennym od wyzwaù ¿ycia codziennego - je¿eli do³o¿ymy do tego slogan jakim jest misja ratowania œwiata to mamy...wspania³y zal¹¿ek na sektê! Program, który wczoraj przyku³ Nasz¹ uwagê ze wszech miar nie nale¿y uznawaÌ za opiniodawczy i z pewnoœci¹ nie jest równie¿ obrazoburczy. A to czy ktoœ da radê wystawiÌ obiektywna opiniê/cenzurkê jakimkolwiek projektom bez pe³nego wgl¹du w jego funkcjonowanie pozostawmy tzw. sumieniu i rozs¹dkowi. 
|
|
|
|
|
|
|
|