Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 12:00:28

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magazyn Ekspresu ReporterĂłw - sekta En-ki  (Przeczytany 183196 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #125 : Wrzesień 23, 2009, 09:28:20 »

Ka¿dy mo¿e prosiÌ o datki na cel jaki mu sie podoba. Chodzi jednak o sposób pozyskiwania œrodków - namawiania do blokad kont wspó³ma³zonków czy wrêcz rozwodów - i to przez "pa³aj¹cego mi³oœcia" byta z któregos tam nieba? No weŸ, nie rozwalaj mnie doszczêtnie. Tuatj widzimy nagran¹ relacjê z takiego zachowania £obos, Ty natomiast ¿adasz aby nie braÌ tego pod uwagê, poniew¿ jak Ty proponowa³eœ... Si³a argumentów/dowodów jest znacz¹co ró¿na. Pytasz gdzie chciwoœÌ - wiêc odsy³am do reporta¿u i wypowiedzianych s³ów £obos - wp³acajcie, ratujcie siê, jak rodzina siê nie zgadza to blokada konta lub rozwód - to jaet udowodniona chciwoœÌ. W imiê pozyskania srodków z cynicznym usmiechem na twarzy namawia siê/rozwala ludziom zycie.

Kobieta z pewnoœc¹ nie mo¿e byc obiektywna, bo dotknê³a ja straszna tragedia. Jest to jednak tragiczny przyk³ad jak mo¿e skoùczyÌ siê bezkrytyczne podejscie do "rewelacji" ró¿nej maœci mediów i wizjonerów - w tym pch.

No w³aœnie co kryje siê pod kosció³kiem na Œle¿y? Co konkretnie ODKRYTO, nie to o czym mówiono, ¿e zapewne zostanie odkryte lecz co autentycznie odkryto.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #126 : Wrzesień 23, 2009, 09:32:26 »

Skoro Ty zauwaÂżyÂłeÂś to zauwaÂża zapewne i inni - dla mnie teÂż to byÂła czytelna informacja: "wpÂłaĂŚcie na DÂŚ" - ÂŁobos nie wyciÂągaÂła bezpoÂśrednio rĂŞki.
Pozniej sie dziwisz, ze zÂłoÂśliwoÂści lecÂą z mojej strony. Zauwazylem, ze informacja wcale nie byla taka czytelna, jak byc powinna!!! A co do ÂŁobos, to przeciez wg reportarzu zbieraÂła na wÂłasne cele - przeciez to.. taka czytelna informacja byÂła... nie wyÂłapaÂłeÂś jej...CoÂś

Co do wykopalisk - zdecydowanie wola³bym aby brali w tym udzia³ fachowcy i to oni nadzorowali prace - ich zakres, czas i d³ugoœÌ.
A ja siĂŞ nie zgodzĂŞ, bo gdyby ci fachowcy mieliby nadzorowaĂŚ to wszystko, to pewnie by tak bylo juz wczesniej. Jednak karma inaczej zadecydowaÂła.
Oczywiscie trzeba zaznaczyĂŚ, Âże same wykopaliska nie majÂą miejsca bez (jak to nazwaÂłeÂś) fachowcĂłw, poniewaÂż z ramienia UW wystĂŞpujÂą profesorowie, ktĂłrych kompetencje nigdy Ci siĂŞ nie uda podwaÂżyĂŚ!

Z³osliwoœÌ nie jest potrzebna - nie przy³ozy³em do tego nawet palca. Tak jak wspomina³em owoce wychodz¹ na œwiat³o dzienne, tak¿e oblicze które starano siê przykryc róznymi maskami. Prawda wyjdzie na jaw to kwestia czasu.
TwĂłj kolejny post na tym forum coraz bardziej "ocieka" negatywnymi wibracjami. Przykro mi to stwierdziĂŚ, ale masz wielkÂą radochĂŞ, gdy podstawisz komuÂś nogĂŞ, a potem powiesz: "HA! PrzewrĂłciÂł siĂŞ!!! A mĂłwiÂłem, Âże nie umie chodziĂŚ??!!"

Thotal, dlaczego siedzĂŞ w tym? Na poczÂątku z ciekawoÂści i chĂŞci weryfikacji, potem dla pewnej rĂłwnowagi i przedstawienia drugiej strony medalu, a raczej prawdziwego oblicza - czyli tego ktĂłre pojawia siĂŞ za zamkniĂŞtymi drzwiami gabinetu.
A czy Ty chociaÂż raz byÂłeÂś w gabinecie, do ktĂłrego siĂŞ tak ochoczo odnosisz...CoÂś

Aktualnie - aby chroniĂŚ "ÂświeÂżaczkĂłw" przed naiwnoÂściÂą. Ponadto aby zweryfikowaĂŚ pewne wiadomoÂści, pseudo-wiadomoÂści, przemyÂślenia i spostrzeÂżenia.
Proponowa³bym Ci zaj¹Ì sie swoj¹ w³asn¹ osob¹, abyœ kszta³ci³ siê i doœwiadcza³ w pozytywnym tego s³owa znaczeniu. Ja przez moment na pocz¹tku te¿ znalaz³em w sesjach wiele odpowiedzi na trapi¹ce mnie pytania, ale najwa¿niejsze ¿e sam bez Twojej pomocy "przejrza³em na oczy".

Twoje sÂłowa "chroniĂŚ ÂświeÂżakow" przywoÂłuja mi na mysl tylko jedno stwierdzenie: "samozwaĂączy, subiektywny, Âślepy przewodnik"...

Edit:

Ka¿dy mo¿e prosiÌ o datki na cel jaki mu sie podoba. Chodzi jednak o sposób pozyskiwania œrodków - namawiania do blokad kont wspó³ma³zonków czy wrêcz rozwodów - i to przez "pa³aj¹cego mi³oœcia" byta z któregos tam nieba?
Tu siĂŞ zgodzĂŞ, cel szlachetny - forma przedstawiona w reportarzu juz nie..

Kobieta z pewnoœc¹ nie mo¿e byc obiektywna, bo dotknê³a ja straszna tragedia. Jest to jednak tragiczny przyk³ad jak mo¿e skoùczyÌ siê bezkrytyczne podejscie do "rewelacji" ró¿nej maœci mediów i wizjonerów - w tym pch.
Chcialbym wszystkim zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ ne pewien aspekt. Jest to pierwszy tego typu przypadek przy "wdowim groszu", jednak trzeba zauwarzyĂŚ jednÂą rzecz:

automaty do gier i kasyna. Tam przypadek opisany przez tÂą kobiete, jest na porzÂądku dziennym. Ludzie wciÂągniĂŞci w hazard wysprzedajÂą  swoje auta, domy, majÂątki, czĂŞsto kosztem swojej rodziny... Tyko szkoda, ze nie moÂżna o tym pooglÂądaĂŚ w Ekspresie reporterĂłw...

No w³aœnie co kryje siê pod kosció³kiem na Œle¿y? Co konkretnie ODKRYTO, nie to o czym mówiono, ¿e zapewne zostanie odkryte lecz co autentycznie odkryto.
Musisz siĂŞ ze mnÂą zgodziĂŚ, Âże dzieki badaniom w koÂściele na ÂŚlĂŞÂży obalono pewnÂą tezĂŞ. Teza ta gÂłosiÂła, Âże pod koÂścioÂłem znajduje siĂŞ LITA SKAÂŁA i Âże prowadzenie w tamtym miejscu jakichkolwiek badaĂŚ nie ma sensu. CzyÂż nie zgodzisz siĂŞ ze mnÂą?? Chyba Âże nie sÂłyszaÂłeÂś wczeÂśniej o tych rewelacjach..
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 11:19:24 wysłane przez Sobek » Zapisane
karipaw
Gość
« Odpowiedz #127 : Wrzesień 23, 2009, 11:25:39 »

WITAM WSZYSTKICH PO RAZ PIERWSZY:)

Jestem obserwatorem PCh, ani zwolennikiem, ani teÂż przeciwnikiem tego przedsiĂŞwziĂŞcia.
Interesuj¹ mnie z racji moich duchowych (g³ównie sny nafaszerowane mistyk¹ towarzysz¹ce mi od m³odych lat) prze¿yÌ wszelkie przejawy odmiennoœci i oryginalnoœci odnosz¹ce siê do potencjalnych teorii wszech¿ycia cz³owieka.

Osoby, które zarzucaj¹ PCh interesownoœÌ finansow¹, niechaj uœwiadomi¹ sobie ile z³ota i innych kruszców ludzie przez wieki przeznaczali dla œwi¹tyù religijnych oraz ile mamony wpompowali w egzystencjê kap³anów. Bardzo czêsto dzia³o siê to kosztem swoich najbli¿szych lub innych ubogich ludzi. Jeœli interesownoœÌ ta ba³aby argumentem za nazywaniem zgromadzeù wiary sektami wówczas s³owo SEKTA odnosi³oby siê do wszystkich religii œwiata (mo¿e z wyj¹tkiem buddyzmu).

Fanatyzm jest bardzo bliski sprawom ducha i wiary. Jest wynikiem problemĂłw emocjonalnych ludzi a nie przyczynÂą dziaÂłaĂą tego czy owego. KaÂżda religia ma swoich radykalnych wyznawcĂłw, gdzie np. w islamie fanatyzm religijny jest skutkiem wychowania a jego brak moÂże byĂŚ toÂżsamy z odrzuceniem przez spoÂłeczeĂąstwo. Dlatego teÂż wybrane w reportaÂżu przypadki fanatyzmu sÂą realnÂą konsekwencjÂą dziaÂłalnoÂści PCh i mnie przynajmniej nie dziwiÂą (tak jak to, Âże niektĂłre starsze panie poÂłowĂŞ emerytury wydajÂą na KK).

Ot tak, taka maÂła prywata...

Pozdrawiam forumowiczĂłw:)

"CiekawoœÌ jest pierwszym krokiem do piek³a, piek³o jest obszarem najwy¿szej ciekawoœci"
Aza
Gość
« Odpowiedz #128 : Wrzesień 23, 2009, 12:10:38 »

Wszystko jedno, co by nie mĂłwiĂŚ, bardzo siĂŞ rozczarowaÂłam samym reportaÂżem!   Z politowaniem Chyba TVN robiÂł kiedyÂś program z LucynÂą, mogli by pociÂągn¹Ì ten wÂątek ...
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #129 : Wrzesień 23, 2009, 13:00:10 »

Macie i ruchajta sie

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/reportaz-2012

=================================================

A co do Pana Kota, to mam podejrzenia, że jest wiernym wspólnikiem pch, który za wszelką cene broni wszytkiego i wszystkich w pch.
PCH, a konkretniej Lucyna posuneła się za daleko proponując rozwód, przelewanie poteznych pieniedzy, a najlepiej 25 000$ za jakieś spawane gractwo, które ma na celu chronić czy też zwracać na siebie uwage kim się jest noszać takie coś. Proponuje sprzedawanie gwoździ oplątanymi w sznurki do powieszenia na szyje, bo taniej wyjdzie robić takie coś na opych. Może taki gwozdz bedzie mial większą wartość, gdzy przyjdą takie czasy, gdy nie bedzie czym złączyć deske do deski, a kamień do wbicia zawsze się znajdzie.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 13:38:14 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
BRAIN
Gość
« Odpowiedz #130 : Wrzesień 23, 2009, 13:49:59 »

t0m3k12 dziĂŞki za linka przed chwilÂą zobaczyÂłem i powiem szczerze Âże nawet trochĂŞ siĂŞ zdziwiÂłem. MyÂślaÂłem Âże Pani Lucynka jest skromniejsza i wyÂłudza mniejsze kwoty ale widaĂŚ ostatnio ich przypiliÂło i teraz koszÂą z ludzi kasĂŞ ostro.

Jedno wiem na pewno. Nie Âżal mi tych ktĂłrzy stracili swojÂą kasĂŞ wpÂłacajÂąc na tÂą ÂśmiesznÂą fundacjĂŞ. Taka kara za ich gÂłupotĂŞ.
Mam nadziejĂŞ Âże po tym reportaÂżu UrzÂąd Skarbowy lub inna instytucja majÂąca odpowiednie uprawnienia przeÂświetli konta fundacji i sprawdzi na co kasa fundacji jest rzeczywiÂście wydawana. Bynajmniej nie dlatego Âżeby oddaĂŚ tym co bezmyÂślnie wpÂłacali. Mam nadziejĂŞ Âże po likwidacji tej sekty pieniÂądze zostanÂą przekazane na jakich szczytny cel.
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #131 : Wrzesień 23, 2009, 14:02:13 »

t0m3k12 dziĂŞki za linka przed chwilÂą zobaczyÂłem i powiem szczerze Âże nawet trochĂŞ siĂŞ zdziwiÂłem. MyÂślaÂłem Âże Pani Lucynka jest skromniejsza i wyÂłudza mniejsze kwoty ale widaĂŚ ostatnio ich przypiliÂło i teraz koszÂą z ludzi kasĂŞ ostro.

Nie ma za co MrugniĂŞcie
Thotal
Gość
« Odpowiedz #132 : Wrzesień 23, 2009, 14:21:22 »

KaÂżda SEKTA lubi naiwnych, zastanawiam siĂŞ jednak nad sposobem selekcjonowania przez media i nadawania wiĂŞkszych wartoÂści sektom niewiele znaczÂącym, a pomija te SUPER WAÂŻNE ZÂły

Czy zdajecie sobie sprawĂŞ ile rozwodĂłw spowodowaÂł ojciec dyrektor?
Ile dĂłbr materialnych (na ktĂłre pracowaÂło wiele pokoleĂą)zostaÂło pochÂłoniĂŞtych przez dominujÂącÂą religiĂŞ?

Moim zdaniem, to Lucynka pope³ni³a b³êdy polityczne... Powinna sprzedawaÌ wino z wizerunkiem ksiêdza Jankowskiego (z Wa³ês¹) w klapie, albo "piramidki" promuj¹ce jak¹œ kampaniê wyborcz¹ Du¿y uœmiech

WidzĂŞ "upadajÂące religie", kÂłamstwa i manipulacje bĂŞdÂą OBNAÂŻANE... DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #133 : Wrzesień 23, 2009, 19:52:05 »

Ostatnio nie nad¹¿am za wszystki, ale jak zauwa¿y³em, doœÌ czêsto powtarza siê, moim skromnym zdanie wyœwiechtany ju¿ zarzut nak³aniania do pieniêdzy. Jak nie dasz to ... .
pewnie Âże mozna i tak to przedstawiaĂŚ, zwÂłaszcza po odpowiednim zmÂątowaniu materiaÂłu, ja jednak mam zupeÂłnie inne dane i to z pierwszej rĂŞki.
Oto fragment mojej sesji z En-Ki'm:

Cytat: sesja prywatna Darka
DARIUSZ:
W jaki sposĂłb mogĂŞ pomĂłc poza tym Âżeby gÂłosiĂŚ, bo bo finansowo nie staĂŚ mnie na to aby jakoÂś tam udzielaĂŚ siĂŞ, wiecznie wiatr mi w oczy wieje, ale co poza tym mĂłwieniem mĂłgÂłbym czyniĂŚ?

EN-KI:
To jeszcze maÂło?

DARIUSZ:
MyÂślĂŞ, Âże moÂżna wiĂŞcej, tylko co, bo nie widzĂŞ ... ?

EN-KI:
Ja widzê. W mówieniu si³a. Dariusz, jeœli siê ma dar przekonywania, to mo¿na za sob¹ poci¹gn¹Ì t³umy. Taka jest prawda. Poci¹gn¹Ì mo¿na tych, którzy pieniadze maj¹, to wiadomo. Czy misja ratowania Ziemi to nie tylko mówienie, ale trzeba fizycznie, tak, dos³ownie fizycznie wykopaÌ tego budowniczego, który dalej czeka. Czeka na to ujrzenie S³oùca i w³o¿enie go do pustego sarkofagu.To jest ten sygna³, który bêdzie dany do otwarcia wszystkich zabezpieczeù na ca³ej Ziemi. Wiêc mów Dariusz, mów a wiatr nie bêdzie ci dmucha³ w oczy ale w plecy. S³ucham.
...

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2396.75

Szkoda prÂądu na roztrzÂąsanie tego.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 20:22:20 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #134 : Wrzesień 23, 2009, 20:01:02 »

Masz racjĂŞ Darku Chichot zwÂłaszcza Âże te 25.000 $ potrzebne jest na wznowienie wykopalisk w listopadzie.SÂłyszaÂłam to w audycji p.Barbary Choroszy. SÂłowa Lucyny mogÂły byĂŚ wyjĂŞte z kontekstu ,to wszystko wyglada na montaÂż jak ktos tu trafnie zauwaÂżyÂł.Takie jest moje zdanie.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #135 : Wrzesień 23, 2009, 20:06:10 »

A moje zdanie jest takie, Âże zostali dokÂładnie poinformowani jak sprawĂŞ naleÂży przedstawiĂŚ.

Tok rozumowania identyczny. MrugniĂŞcie
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #136 : Wrzesień 23, 2009, 20:15:18 »

A moje zdanie jest takie, że zostali dokładnie poinformowani jak sprawę należy przedstawić.

Tok rozumowania identyczny. MrugniĂŞcie

Przecież to oczywiste. Ekspres reporterów ma głównie nieść pomoc poszkodowanym i faktycznie niesie pomoc psychiczną. Gdyby nie ta rodzina tego Marcina przedstawionego, to nie było by tego programu o 2012. Rodzina ta teraz wie, że dziennikarze starali się zrobic wszystko co w swojej mocy, więc już są zaspokojeni, bo sądzą, że zrobili to czego chcieli, jakby juz wołali o pomste do nieba i ją dostali. Teraz pozostaje tylko czekać na oficjalną reakcje ze strony PCH, bądź w ogóle takiej reakcji nie będzie, bo nikt nigdzie o tym nie wspomni. Czas zrobi swoje czy ktoś tego chce, czy nie. Dobra filiżanka kawy i można pomyślec co tu wymyśleć.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 20:15:54 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #137 : Wrzesień 23, 2009, 20:23:44 »

No to mo¿e nale¿y naprawdê zaj¹Ì siê ta rodzin¹ i tym co w niej faktycznie piszczy, bo to co przedstawiali mo¿na wyczytaÌ w internecie.

Poza tym mimika charakterystyczna MrugniĂŞcie, no i teksty iÂście aktorskie. MrugniĂŞcie Chichot DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #138 : Wrzesień 23, 2009, 20:41:07 »

Poza tym mimika charakterystyczna MrugniĂŞcie, no i teksty iÂście aktorskie. MrugniĂŞcie Chichot DuÂży uÂśmiech
Masz na myÂśli ÂŁobos z reportaÂżu?
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #139 : Wrzesień 23, 2009, 20:49:19 »

Poza tym mimika charakterystyczna MrugniĂŞcie, no i teksty iście aktorskie. MrugniĂŞcie Chichot DuÂży uÂśmiech
Masz na myśli Łobos z reportażu?

Heheh dobre MrugniĂŞcie Najbardziej utkwiła mi w pamięci mina Łobosowej w przybliżeniu jej twarzy, taka Zawstydzony jakby złośliwa, jakby chciała odrazu słowami zabić tych dziennikarzy jak się przedstawili.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 20:50:29 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #140 : Wrzesień 23, 2009, 20:54:58 »

Atreq, zanim coÂś napiszesz, to najpierw przeczytaj co chcesz komentowaĂŚ, bo gruszki to nie.......pietruszki. JĂŞzyk
arteq
Gość
« Odpowiedz #141 : Wrzesień 23, 2009, 20:57:14 »

PrzeczytaÂłem i zastanowiÂłem siĂŞ - opis pasuje wÂłaÂśnie do ÂŁucynki.
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #142 : Wrzesień 23, 2009, 21:01:52 »

Dla Ciebie Barbaro
A dla Ciebie arteq

I Âżeby nie byÂło ÂświĂŞtujmy dziÂś, pĂłki Âżyjemy, bo nie wiadomo, kiedy przyjdzie czas umieraĂŚ.
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #143 : Wrzesień 23, 2009, 21:09:08 »

TOm3k12, dziekujĂŞ bardzo za kwiecisty uÂśmiech.

Artqu, Tobie pasuje, a innym nie.
Linda
Gość
« Odpowiedz #144 : Wrzesień 23, 2009, 21:33:15 »

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
W jaki sposĂłb mogĂŞ pomĂłc poza tym Âżeby gÂłosiĂŚ, bo bo finansowo nie staĂŚ mnie na to aby jakoÂś tam udzielaĂŚ siĂŞ, wiecznie wiatr mi w oczy wieje, ale co poza tym mĂłwieniem mĂłgÂłbym czyniĂŚ?

Odpowiedz Lucyny...
Taka jest prawda. Poci¹gn¹Ì mo¿na tych, którzy pieniadze maj¹, to wiadomo.

MĂłwi Ci to coÂś?...Sam nie masz ..to pociagnij tych ,ktĂłrzy maja...

I znĂłw cytujĂŞ sÂłowa Osho.."Moje nauczanie jest proste:ÂŻadnego credo,zadnej religii.Ufaj tylko temu czego jesteÂś w stanie sam doÂświadczyĂŚ,we wszystko inne wÂątp. UÂśmiech UÂśmiech

Pamietacie jak pisaÂłam ,ze byÂłam na sesji z ÂŁucynÂą ? Nie napisaÂłam wszystkiego...Szkoda byÂło mi zwolennikĂłw..tak bardzo wierzyli.
Niestety bardzo ma³o wiedzia³am o PCH wiec si³¹ rzeczy pyta³am o sprawy prywatne....Wysz³¹m lekka jak nigdy...Swoj¹ prawdê
mia³am .,NIe jest mi potrzebny program telewizyjny,zadne reporta¿e.Nic juz mnie nie jest w stanie przekonaÌ ,ze pani Lucyna mówi prawdê.Po powrocie wesz³¹m na foum ,by sprawdzic jak bardzo ludzie daja sie oszuiwac......Po ostatnim reporta¿u widac ,ze ..bardzo.Nie sprawdzi³o sie nic ...o czym mówi³a pani Lucyna,niczego nie zgad³a...w niczym nie pomog³a przemawiajac jako EN-KI.Najgorsze by³o jednak to ..,¿e k³ama³a ,ze jest w kontakcie z En ki.Wim to na pewno ,poniewa¿ w pewnej chwili zaczê³a
mĂłwiĂŚ jako kobieta ..a nie jako Samuel.Kiedy odkryÂła swojÂą pomyÂłke ...wpadÂła w ogromne zmieszanie...i przez pare minut trudno byÂło jej dzyskac pewnosc siebie i spokĂłj.Ja bym niczego nie zauwazyÂła..ale ona myslaÂła,ze jest inaczej ..i zaczĂŞÂła sie tÂłumaczyc...
byÂła bardzo zmieszana..a ja w tym momencie odzyskaÂłam spokĂłj...i reszta wizyty to byÂły kolejne przykÂłady utwierdzania sie w pewnosci,ze to spotkanie nie byÂło z En ki, ale tylko z Lucyna ÂŁobos.Tego dnia na pewno nie byÂła w kontakcie z Âżadnym bytem...
Moze bywaÂła..ale tego dnia nie...po co wiec kÂłamaÂła...?MyÂślaÂłam ,ze przyjdzie czas ,ze ludzie sie obudzÂą ..,ze w koncu zaczna myslec...Po ostatnim reportaÂżu nie mam juz nadzieji ,ze to sie stanie...dlatego uwazam,ze o tym napisac muszĂŞ..

Barbarax
Gość
« Odpowiedz #145 : Wrzesień 23, 2009, 21:51:13 »

Lindo, a jak to siê sta³o, ¿e pobieg³aœ na sesjê prywatn¹ do p. Lucyny, a nie np. do jakiejœ wró¿ki, skoro chodzi³o Ci o sprawy prywatne?
SkÂąd o niej usÂłyszaÂłaÂś? Skoro poszÂłaÂś, to zapewne ktoÂś zaufany Ci jÂą poleciÂł.
Dlaczego tak oszczĂŞdzasz zwolennikĂłw? Czy jesteÂś aÂż taka dobrotliwa?
Czy uwaÂżasz, Âże Twoje dzisiejsze zwierzenia sÂą w stanie zmieniĂŚ wizerunek p. Lucyny?
A gdyby nie byÂło tego programu, to wyjawionÂą dzisiaj wiedzĂŞ dalej trzymaÂłabyÂś dla siebie?
A moÂże pamiĂŞtasz co mĂłwiÂł o sesji prywatnej niejaki Grzegorzati?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #146 : Wrzesień 23, 2009, 22:00:10 »

Dobrze ze napisalas Lindo, bo dzieje sie tak bardzo czesto iz ludzie majacy kiedys kontakt z jakoms Energia , po stracie go udaja iz jest on nadal.
Ba, zwyczajnie nie potrafia wyjsc z dawnej roli , ktora w jakis sposob im nadawala wyjatkowosci.
Czy tak jest z P. Lucyna? Nie wiem, ale wiem ze Enki mial odejsc z Ziemi jakis czas temu, jako opiekun.
Tak wiec napisz prosze kiedy byla Twoja sesja, jestem ciekawa czy potwierdza sie z moja wiedza.
Wiem , ze nie chcial odejsc i przedluzal wszelkimi mozliwymi sposobami swoj pobyt. Ale wiem tez iz eksmisja z 21 czerwca definitywnie , bez odwolania stala sie prawem.
Mial jeszcze 3 miesiace na "pozbieranie" sie i to juz koniec jego zurydykcji na Ziemi.
Od 22 wrzenia straznikiem Ziemi jest ktos inny , straznikiem , bo tak nazywa sie ta "funkcja" naprawde.

Jednak bytnosc Enki na ziemi jeszcze nie dobiegla konca, musi dokonczyc swoje ludzkie sprawy, wywiazac sie ze wszystkich obowiazkow jako Czlowiek.

Prawdziwy Enki inkarnowal w naszych czasach ( pisalam juz o tym), musial i chcial, by nie byc uwiezionym w zamykajacym sie III wymiarze.  Nie wiem czy kiedykolwiek komukolwiek powiedzial o tym, ale jest to fakt , ktory kiedys ujrzy swiatlo dzienne.
Chociaz caly czas jednak myslal iz uda mu sie zrealizowac swoj plan zatrzymania ludzkosci w swiadomosci zbiorowej bez wolnej woli w sytemie hierahicznym wladca niewolnik, nie wyszlo.
Czas mija bezpowrotnie, nie mozna go cofnac, tak  wiec ten dany mu na realizacje Jego zamyslu dawno minol. Niestety On nie potrafi przyznac sie do swojej kleski, nie potrafi uznac pomylki, nie potrafi zrezygnowac z wladzy....
A musi , musi by mogl ISTNIEC wiecznie, bo istotnie jest "Synem" Stworcy, piekna Energia , ktora z racji swojej osobowosci  , oraz potecjalu energetycznego  jest zupelnie inna niz Jezus.
Inaczej , przez inne zdarzenia usilujaca zyc.
Rozwoj caloksztaltu stworzenia Boskiego wymaga rowniez transformacji Samuela oraz wszystkich Energii o podobnej osobowosci jak On ( inaczej Jego rodu), wiem ze bedzie to dla niego bardzo trudne doswiadczenie, ale wiem ze mu sie uda. Co nie zmienia faktu , a moze jeszcze bardziej wymaga , Jego odejscia z Ziemi. Jest  to niezbedne by mogl wrocic, ale juz inny.
Czego zycze mu z calego serca.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 22:18:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
Linda
Gość
« Odpowiedz #147 : Wrzesień 23, 2009, 22:05:51 »

UÂśmiech
Dlaczego tak oszczĂŞdzasz zwolennikĂłw? Czy jesteÂś aÂż taka dobrotliwa?
Czy uwaÂżasz, Âże Twoje dzisiejsze zwierzenia sÂą w stanie zmieniĂŚ wizerunek p. Lucyny?
 :)A gdyby nie byÂło tego programu, to wyjawionÂą dzisiaj wiedzĂŞ dalej trzymaÂłabyÂś dla siebie

Nie wiem dlaczego mnie atakujesz?  MyÂślisz ,ze tym sposobem zmienisz prawde?.Tak .... gdybym nie byÂło tego programu ..nie wiedziaÂłabym ,ze to aÂż tak niebezpieczne..Wiesz..mĂłwiÂło sie caÂły czas o wdowim groszu..a poÂłowa domu za 200 tys to chyba rĂłznica..Do wczoraj myslaÂłam,ze to niewielkie datki...np..za masaÂż...i nawet kiedys tej dziaÂłalnosci broniÂłam..
Nie czuje satysfakcji ,zadnej..ale mam taka zasade..jestem wolna.i bez wzgledu na to czy kogos lubiĂŞ czy nie piszĂŞ prawdĂŞ..dlatego nie interesuje mnie co kto pisaÂł czy mĂłwÂł...zawsze sprawdzam..doswiadczajac...przynajmniej tak sie staram...
Nie wystarczy ,ze ktos raz mnie poklepie po plecach i juz nie zareaguje na zdanie z ktĂłrym sie nie  zgadzam...Nie jestem w zadnym z obozĂłw jakie tu sie potworzyÂły....chociaz bardzo lubiĂŞ Kota...wiem ,ze robie mu przykrosc...ale wolnosc dla mnie jest najwazniejsza..NIe bede jak niektĂłrzy  udawaĂŚ Âże nie zauwazam niewygodnych postĂłw...  MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #148 : Wrzesień 23, 2009, 22:13:35 »

Niezbyt trafne okreslenie. JeÂżeli juÂż to nie zmieniĂŚ lecz ukazaĂŚ jej prawdziwy wizerunek.
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #149 : Wrzesień 23, 2009, 22:30:00 »

Artqu, a wiêc za co na Konferencji w Egipcie Twoim zdaniem wyró¿niona zosta³a p.Lucyna?
CzyÂżby za to, co jej zarzucasz?
A wiĂŞc w Egipcie teÂż jest "sekta"?
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: