Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:18:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magazyn Ekspresu Reporterów - sekta En-ki  (Przeczytany 182270 razy)
0 u¿ytkowników i 20 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Wrzesieñ 23, 2009, 09:28:20 »

Ka¿dy mo¿e prosiæ o datki na cel jaki mu sie podoba. Chodzi jednak o sposób pozyskiwania ¶rodków - namawiania do blokad kont wspó³ma³zonków czy wrêcz rozwodów - i to przez "pa³aj±cego mi³o¶cia" byta z któregos tam nieba? No we¼, nie rozwalaj mnie doszczêtnie. Tuatj widzimy nagran± relacjê z takiego zachowania £obos, Ty natomiast ¿adasz aby nie braæ tego pod uwagê, poniew¿ jak Ty proponowa³e¶... Si³a argumentów/dowodów jest znacz±co ró¿na. Pytasz gdzie chciwo¶æ - wiêc odsy³am do reporta¿u i wypowiedzianych s³ów £obos - wp³acajcie, ratujcie siê, jak rodzina siê nie zgadza to blokada konta lub rozwód - to jaet udowodniona chciwo¶æ. W imiê pozyskania srodków z cynicznym usmiechem na twarzy namawia siê/rozwala ludziom zycie.

Kobieta z pewno¶c± nie mo¿e byc obiektywna, bo dotknê³a ja straszna tragedia. Jest to jednak tragiczny przyk³ad jak mo¿e skoñczyæ siê bezkrytyczne podejscie do "rewelacji" ró¿nej ma¶ci mediów i wizjonerów - w tym pch.

No w³a¶nie co kryje siê pod kosció³kiem na ¦le¿y? Co konkretnie ODKRYTO, nie to o czym mówiono, ¿e zapewne zostanie odkryte lecz co autentycznie odkryto.
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Wrzesieñ 23, 2009, 09:32:26 »

Skoro Ty zauwa¿y³e¶ to zauwa¿a zapewne i inni - dla mnie te¿ to by³a czytelna informacja: "wp³aæcie na D¦" - £obos nie wyci±ga³a bezpo¶rednio rêki.
Pozniej sie dziwisz, ze z³o¶liwo¶ci lec± z mojej strony. Zauwazylem, ze informacja wcale nie byla taka czytelna, jak byc powinna!!! A co do £obos, to przeciez wg reportarzu zbiera³a na w³asne cele - przeciez to.. taka czytelna informacja by³a... nie wy³apa³e¶ jej...Co¶

Co do wykopalisk - zdecydowanie wola³bym aby brali w tym udzia³ fachowcy i to oni nadzorowali prace - ich zakres, czas i d³ugo¶æ.
A ja siê nie zgodzê, bo gdyby ci fachowcy mieliby nadzorowaæ to wszystko, to pewnie by tak bylo juz wczesniej. Jednak karma inaczej zadecydowa³a.
Oczywiscie trzeba zaznaczyæ, ¿e same wykopaliska nie maj± miejsca bez (jak to nazwa³e¶) fachowców, poniewa¿ z ramienia UW wystêpuj± profesorowie, których kompetencje nigdy Ci siê nie uda podwa¿yæ!

Z³osliwo¶æ nie jest potrzebna - nie przy³ozy³em do tego nawet palca. Tak jak wspomina³em owoce wychodz± na ¶wiat³o dzienne, tak¿e oblicze które starano siê przykryc róznymi maskami. Prawda wyjdzie na jaw to kwestia czasu.
Twój kolejny post na tym forum coraz bardziej "ocieka" negatywnymi wibracjami. Przykro mi to stwierdziæ, ale masz wielk± radochê, gdy podstawisz komu¶ nogê, a potem powiesz: "HA! Przewróci³ siê!!! A mówi³em, ¿e nie umie chodziæ??!!"

Thotal, dlaczego siedzê w tym? Na pocz±tku z ciekawo¶ci i chêci weryfikacji, potem dla pewnej równowagi i przedstawienia drugiej strony medalu, a raczej prawdziwego oblicza - czyli tego które pojawia siê za zamkniêtymi drzwiami gabinetu.
A czy Ty chocia¿ raz by³e¶ w gabinecie, do którego siê tak ochoczo odnosisz...Co¶

Aktualnie - aby chroniæ "¶wie¿aczków" przed naiwno¶ci±. Ponadto aby zweryfikowaæ pewne wiadomo¶ci, pseudo-wiadomo¶ci, przemy¶lenia i spostrze¿enia.
Proponowa³bym Ci zaj±æ sie swoj± w³asn± osob±, aby¶ kszta³ci³ siê i do¶wiadcza³ w pozytywnym tego s³owa znaczeniu. Ja przez moment na pocz±tku te¿ znalaz³em w sesjach wiele odpowiedzi na trapi±ce mnie pytania, ale najwa¿niejsze ¿e sam bez Twojej pomocy "przejrza³em na oczy".

Twoje s³owa "chroniæ ¶wie¿akow" przywo³uja mi na mysl tylko jedno stwierdzenie: "samozwañczy, subiektywny, ¶lepy przewodnik"...

Edit:

Ka¿dy mo¿e prosiæ o datki na cel jaki mu sie podoba. Chodzi jednak o sposób pozyskiwania ¶rodków - namawiania do blokad kont wspó³ma³zonków czy wrêcz rozwodów - i to przez "pa³aj±cego mi³o¶cia" byta z któregos tam nieba?
Tu siê zgodzê, cel szlachetny - forma przedstawiona w reportarzu juz nie..

Kobieta z pewno¶c± nie mo¿e byc obiektywna, bo dotknê³a ja straszna tragedia. Jest to jednak tragiczny przyk³ad jak mo¿e skoñczyæ siê bezkrytyczne podejscie do "rewelacji" ró¿nej ma¶ci mediów i wizjonerów - w tym pch.
Chcialbym wszystkim zwróciæ uwagê ne pewien aspekt. Jest to pierwszy tego typu przypadek przy "wdowim groszu", jednak trzeba zauwarzyæ jedn± rzecz:

automaty do gier i kasyna. Tam przypadek opisany przez t± kobiete, jest na porz±dku dziennym. Ludzie wci±gniêci w hazard wysprzedaj±  swoje auta, domy, maj±tki, czêsto kosztem swojej rodziny... Tyko szkoda, ze nie mo¿na o tym poogl±daæ w Ekspresie reporterów...

No w³a¶nie co kryje siê pod kosció³kiem na ¦le¿y? Co konkretnie ODKRYTO, nie to o czym mówiono, ¿e zapewne zostanie odkryte lecz co autentycznie odkryto.
Musisz siê ze mn± zgodziæ, ¿e dzieki badaniom w ko¶ciele na ¦lê¿y obalono pewn± tezê. Teza ta g³osi³a, ¿e pod ko¶cio³em znajduje siê LITA SKA£A i ¿e prowadzenie w tamtym miejscu jakichkolwiek badaæ nie ma sensu. Czy¿ nie zgodzisz siê ze mn±?? Chyba ¿e nie s³ysza³e¶ wcze¶niej o tych rewelacjach..
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 11:19:24 wys³ane przez Sobek » Zapisane
karipaw
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Wrzesieñ 23, 2009, 11:25:39 »

WITAM WSZYSTKICH PO RAZ PIERWSZY:)

Jestem obserwatorem PCh, ani zwolennikiem, ani te¿ przeciwnikiem tego przedsiêwziêcia.
Interesuj± mnie z racji moich duchowych (g³ównie sny nafaszerowane mistyk± towarzysz±ce mi od m³odych lat) prze¿yæ wszelkie przejawy odmienno¶ci i oryginalno¶ci odnosz±ce siê do potencjalnych teorii wszech¿ycia cz³owieka.

Osoby, które zarzucaj± PCh interesowno¶æ finansow±, niechaj u¶wiadomi± sobie ile z³ota i innych kruszców ludzie przez wieki przeznaczali dla ¶wi±tyñ religijnych oraz ile mamony wpompowali w egzystencjê kap³anów. Bardzo czêsto dzia³o siê to kosztem swoich najbli¿szych lub innych ubogich ludzi. Je¶li interesowno¶æ ta ba³aby argumentem za nazywaniem zgromadzeñ wiary sektami wówczas s³owo SEKTA odnosi³oby siê do wszystkich religii ¶wiata (mo¿e z wyj±tkiem buddyzmu).

Fanatyzm jest bardzo bliski sprawom ducha i wiary. Jest wynikiem problemów emocjonalnych ludzi a nie przyczyn± dzia³añ tego czy owego. Ka¿da religia ma swoich radykalnych wyznawców, gdzie np. w islamie fanatyzm religijny jest skutkiem wychowania a jego brak mo¿e byæ to¿samy z odrzuceniem przez spo³eczeñstwo. Dlatego te¿ wybrane w reporta¿u przypadki fanatyzmu s± realn± konsekwencj± dzia³alno¶ci PCh i mnie przynajmniej nie dziwi± (tak jak to, ¿e niektóre starsze panie po³owê emerytury wydaj± na KK).

Ot tak, taka ma³a prywata...

Pozdrawiam forumowiczów:)

"Ciekawo¶æ jest pierwszym krokiem do piek³a, piek³o jest obszarem najwy¿szej ciekawo¶ci"
Aza
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Wrzesieñ 23, 2009, 12:10:38 »

Wszystko jedno, co by nie mówiæ, bardzo siê rozczarowa³am samym reporta¿em!   Z politowaniem Chyba TVN robi³ kiedy¶ program z Lucyn±, mogli by poci±gn±æ ten w±tek ...
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Wrzesieñ 23, 2009, 13:00:10 »

Macie i ruchajta sie

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/reportaz-2012

=================================================

A co do Pana Kota, to mam podejrzenia, że jest wiernym wspólnikiem pch, który za wszelką cene broni wszytkiego i wszystkich w pch.
PCH, a konkretniej Lucyna posuneła się za daleko proponując rozwód, przelewanie poteznych pieniedzy, a najlepiej 25 000$ za jakieś spawane gractwo, które ma na celu chronić czy też zwracać na siebie uwage kim się jest noszać takie coś. Proponuje sprzedawanie gwoździ oplątanymi w sznurki do powieszenia na szyje, bo taniej wyjdzie robić takie coś na opych. Może taki gwozdz bedzie mial większą wartość, gdzy przyjdą takie czasy, gdy nie bedzie czym złączyć deske do deski, a kamień do wbicia zawsze się znajdzie.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 13:38:14 wys³ane przez t0m3k12 » Zapisane
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Wrzesieñ 23, 2009, 13:49:59 »

t0m3k12 dziêki za linka przed chwil± zobaczy³em i powiem szczerze ¿e nawet trochê siê zdziwi³em. My¶la³em ¿e Pani Lucynka jest skromniejsza i wy³udza mniejsze kwoty ale widaæ ostatnio ich przypili³o i teraz kosz± z ludzi kasê ostro.

Jedno wiem na pewno. Nie ¿al mi tych którzy stracili swoj± kasê wp³acaj±c na t± ¶mieszn± fundacjê. Taka kara za ich g³upotê.
Mam nadziejê ¿e po tym reporta¿u Urz±d Skarbowy lub inna instytucja maj±ca odpowiednie uprawnienia prze¶wietli konta fundacji i sprawdzi na co kasa fundacji jest rzeczywi¶cie wydawana. Bynajmniej nie dlatego ¿eby oddaæ tym co bezmy¶lnie wp³acali. Mam nadziejê ¿e po likwidacji tej sekty pieni±dze zostan± przekazane na jakich szczytny cel.
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Wrzesieñ 23, 2009, 14:02:13 »

t0m3k12 dziêki za linka przed chwil± zobaczy³em i powiem szczerze ¿e nawet trochê siê zdziwi³em. My¶la³em ¿e Pani Lucynka jest skromniejsza i wy³udza mniejsze kwoty ale widaæ ostatnio ich przypili³o i teraz kosz± z ludzi kasê ostro.

Nie ma za co Mrugniêcie
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Wrzesieñ 23, 2009, 14:21:22 »

Ka¿da SEKTA lubi naiwnych, zastanawiam siê jednak nad sposobem selekcjonowania przez media i nadawania wiêkszych warto¶ci sektom niewiele znacz±cym, a pomija te SUPER WA¯NE Z³y

Czy zdajecie sobie sprawê ile rozwodów spowodowa³ ojciec dyrektor?
Ile dóbr materialnych (na które pracowa³o wiele pokoleñ)zosta³o poch³oniêtych przez dominuj±c± religiê?

Moim zdaniem, to Lucynka pope³ni³a b³êdy polityczne... Powinna sprzedawaæ wino z wizerunkiem ksiêdza Jankowskiego (z Wa³ês±) w klapie, albo "piramidki" promuj±ce jak±¶ kampaniê wyborcz± Du¿y u¶miech

Widzê "upadaj±ce religie", k³amstwa i manipulacje bêd± OBNA¯ANE... Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #133 : Wrzesieñ 23, 2009, 19:52:05 »

Ostatnio nie nad±¿am za wszystki, ale jak zauwa¿y³em, do¶æ czêsto powtarza siê, moim skromnym zdanie wy¶wiechtany ju¿ zarzut nak³aniania do pieniêdzy. Jak nie dasz to ... .
pewnie ¿e mozna i tak to przedstawiaæ, zw³aszcza po odpowiednim zm±towaniu materia³u, ja jednak mam zupe³nie inne dane i to z pierwszej rêki.
Oto fragment mojej sesji z En-Ki'm:

Cytat: sesja prywatna Darka
DARIUSZ:
W jaki sposób mogê pomóc poza tym ¿eby g³osiæ, bo bo finansowo nie staæ mnie na to aby jako¶ tam udzielaæ siê, wiecznie wiatr mi w oczy wieje, ale co poza tym mówieniem móg³bym czyniæ?

EN-KI:
To jeszcze ma³o?

DARIUSZ:
My¶lê, ¿e mo¿na wiêcej, tylko co, bo nie widzê ... ?

EN-KI:
Ja widzê. W mówieniu si³a. Dariusz, je¶li siê ma dar przekonywania, to mo¿na za sob± poci±gn±æ t³umy. Taka jest prawda. Poci±gn±æ mo¿na tych, którzy pieniadze maj±, to wiadomo. Czy misja ratowania Ziemi to nie tylko mówienie, ale trzeba fizycznie, tak, dos³ownie fizycznie wykopaæ tego budowniczego, który dalej czeka. Czeka na to ujrzenie S³oñca i w³o¿enie go do pustego sarkofagu.To jest ten sygna³, który bêdzie dany do otwarcia wszystkich zabezpieczeñ na ca³ej Ziemi. Wiêc mów Dariusz, mów a wiatr nie bêdzie ci dmucha³ w oczy ale w plecy. S³ucham.
...

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2396.75

Szkoda pr±du na roztrz±sanie tego.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 20:22:20 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #134 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:01:02 »

Masz racjê Darku Chichot zw³aszcza ¿e te 25.000 $ potrzebne jest na wznowienie wykopalisk w listopadzie.S³ysza³am to w audycji p.Barbary Choroszy. S³owa Lucyny mog³y byæ wyjête z kontekstu ,to wszystko wyglada na monta¿ jak ktos tu trafnie zauwa¿y³.Takie jest moje zdanie.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:06:10 »

A moje zdanie jest takie, ¿e zostali dok³adnie poinformowani jak sprawê nale¿y przedstawiæ.

Tok rozumowania identyczny. Mrugniêcie
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:15:18 »

A moje zdanie jest takie, że zostali dokładnie poinformowani jak sprawę należy przedstawić.

Tok rozumowania identyczny. Mrugniêcie

Przecież to oczywiste. Ekspres reporterów ma głównie nieść pomoc poszkodowanym i faktycznie niesie pomoc psychiczną. Gdyby nie ta rodzina tego Marcina przedstawionego, to nie było by tego programu o 2012. Rodzina ta teraz wie, że dziennikarze starali się zrobic wszystko co w swojej mocy, więc już są zaspokojeni, bo sądzą, że zrobili to czego chcieli, jakby juz wołali o pomste do nieba i ją dostali. Teraz pozostaje tylko czekać na oficjalną reakcje ze strony PCH, bądź w ogóle takiej reakcji nie będzie, bo nikt nigdzie o tym nie wspomni. Czas zrobi swoje czy ktoś tego chce, czy nie. Dobra filiżanka kawy i można pomyślec co tu wymyśleć.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 20:15:54 wys³ane przez t0m3k12 » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:23:44 »

No to mo¿e nale¿y naprawdê zaj±æ siê ta rodzin± i tym co w niej faktycznie piszczy, bo to co przedstawiali mo¿na wyczytaæ w internecie.

Poza tym mimika charakterystyczna Mrugniêcie, no i teksty i¶cie aktorskie. Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:41:07 »

Poza tym mimika charakterystyczna Mrugniêcie, no i teksty i¶cie aktorskie. Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech
Masz na my¶li £obos z reporta¿u?
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:49:19 »

Poza tym mimika charakterystyczna Mrugniêcie, no i teksty iście aktorskie. Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech
Masz na myśli Łobos z reportażu?

Heheh dobre Mrugniêcie Najbardziej utkwiła mi w pamięci mina Łobosowej w przybliżeniu jej twarzy, taka Zawstydzony jakby złośliwa, jakby chciała odrazu słowami zabić tych dziennikarzy jak się przedstawili.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 20:50:29 wys³ane przez t0m3k12 » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:54:58 »

Atreq, zanim co¶ napiszesz, to najpierw przeczytaj co chcesz komentowaæ, bo gruszki to nie.......pietruszki. Jêzyk
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:57:14 »

Przeczyta³em i zastanowi³em siê - opis pasuje w³a¶nie do £ucynki.
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Wrzesieñ 23, 2009, 21:01:52 »

Dla Ciebie Barbaro
A dla Ciebie arteq

I ¿eby nie by³o ¶wiêtujmy dzi¶, póki ¿yjemy, bo nie wiadomo, kiedy przyjdzie czas umieraæ.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Wrzesieñ 23, 2009, 21:09:08 »

TOm3k12, dziekujê bardzo za kwiecisty u¶miech.

Artqu, Tobie pasuje, a innym nie.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Wrzesieñ 23, 2009, 21:33:15 »

U¶miech U¶miech U¶miech
W jaki sposób mogê pomóc poza tym ¿eby g³osiæ, bo bo finansowo nie staæ mnie na to aby jako¶ tam udzielaæ siê, wiecznie wiatr mi w oczy wieje, ale co poza tym mówieniem móg³bym czyniæ?

Odpowiedz Lucyny...
Taka jest prawda. Poci±gn±æ mo¿na tych, którzy pieniadze maj±, to wiadomo.

Mówi Ci to co¶?...Sam nie masz ..to pociagnij tych ,którzy maja...

I znów cytujê s³owa Osho.."Moje nauczanie jest proste:¯adnego credo,zadnej religii.Ufaj tylko temu czego jeste¶ w stanie sam do¶wiadczyæ,we wszystko inne w±tp. U¶miech U¶miech

Pamietacie jak pisa³am ,ze by³am na sesji z £ucyn± ? Nie napisa³am wszystkiego...Szkoda by³o mi zwolenników..tak bardzo wierzyli.
Niestety bardzo ma³o wiedzia³am o PCH wiec si³± rzeczy pyta³am o sprawy prywatne....Wysz³±m lekka jak nigdy...Swoj± prawdê
mia³am .,NIe jest mi potrzebny program telewizyjny,zadne reporta¿e.Nic juz mnie nie jest w stanie przekonaæ ,ze pani Lucyna mówi prawdê.Po powrocie wesz³±m na foum ,by sprawdzic jak bardzo ludzie daja sie oszuiwac......Po ostatnim reporta¿u widac ,ze ..bardzo.Nie sprawdzi³o sie nic ...o czym mówi³a pani Lucyna,niczego nie zgad³a...w niczym nie pomog³a przemawiajac jako EN-KI.Najgorsze by³o jednak to ..,¿e k³ama³a ,ze jest w kontakcie z En ki.Wim to na pewno ,poniewa¿ w pewnej chwili zaczê³a
mówiæ jako kobieta ..a nie jako Samuel.Kiedy odkry³a swoj± pomy³ke ...wpad³a w ogromne zmieszanie...i przez pare minut trudno by³o jej dzyskac pewnosc siebie i spokój.Ja bym niczego nie zauwazy³a..ale ona mysla³a,ze jest inaczej ..i zaczê³a sie t³umaczyc...
by³a bardzo zmieszana..a ja w tym momencie odzyska³am spokój...i reszta wizyty to by³y kolejne przyk³ady utwierdzania sie w pewnosci,ze to spotkanie nie by³o z En ki, ale tylko z Lucyna £obos.Tego dnia na pewno nie by³a w kontakcie z ¿adnym bytem...
Moze bywa³a..ale tego dnia nie...po co wiec k³ama³a...?My¶la³am ,ze przyjdzie czas ,ze ludzie sie obudz± ..,ze w koncu zaczna myslec...Po ostatnim reporta¿u nie mam juz nadzieji ,ze to sie stanie...dlatego uwazam,ze o tym napisac muszê..

Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Wrzesieñ 23, 2009, 21:51:13 »

Lindo, a jak to siê sta³o, ¿e pobieg³a¶ na sesjê prywatn± do p. Lucyny, a nie np. do jakiej¶ wró¿ki, skoro chodzi³o Ci o sprawy prywatne?
Sk±d o niej us³ysza³a¶? Skoro posz³a¶, to zapewne kto¶ zaufany Ci j± poleci³.
Dlaczego tak oszczêdzasz zwolenników? Czy jeste¶ a¿ taka dobrotliwa?
Czy uwa¿asz, ¿e Twoje dzisiejsze zwierzenia s± w stanie zmieniæ wizerunek p. Lucyny?
A gdyby nie by³o tego programu, to wyjawion± dzisiaj wiedzê dalej trzyma³aby¶ dla siebie?
A mo¿e pamiêtasz co mówi³ o sesji prywatnej niejaki Grzegorzati?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Wrzesieñ 23, 2009, 22:00:10 »

Dobrze ze napisalas Lindo, bo dzieje sie tak bardzo czesto iz ludzie majacy kiedys kontakt z jakoms Energia , po stracie go udaja iz jest on nadal.
Ba, zwyczajnie nie potrafia wyjsc z dawnej roli , ktora w jakis sposob im nadawala wyjatkowosci.
Czy tak jest z P. Lucyna? Nie wiem, ale wiem ze Enki mial odejsc z Ziemi jakis czas temu, jako opiekun.
Tak wiec napisz prosze kiedy byla Twoja sesja, jestem ciekawa czy potwierdza sie z moja wiedza.
Wiem , ze nie chcial odejsc i przedluzal wszelkimi mozliwymi sposobami swoj pobyt. Ale wiem tez iz eksmisja z 21 czerwca definitywnie , bez odwolania stala sie prawem.
Mial jeszcze 3 miesiace na "pozbieranie" sie i to juz koniec jego zurydykcji na Ziemi.
Od 22 wrzenia straznikiem Ziemi jest ktos inny , straznikiem , bo tak nazywa sie ta "funkcja" naprawde.

Jednak bytnosc Enki na ziemi jeszcze nie dobiegla konca, musi dokonczyc swoje ludzkie sprawy, wywiazac sie ze wszystkich obowiazkow jako Czlowiek.

Prawdziwy Enki inkarnowal w naszych czasach ( pisalam juz o tym), musial i chcial, by nie byc uwiezionym w zamykajacym sie III wymiarze.  Nie wiem czy kiedykolwiek komukolwiek powiedzial o tym, ale jest to fakt , ktory kiedys ujrzy swiatlo dzienne.
Chociaz caly czas jednak myslal iz uda mu sie zrealizowac swoj plan zatrzymania ludzkosci w swiadomosci zbiorowej bez wolnej woli w sytemie hierahicznym wladca niewolnik, nie wyszlo.
Czas mija bezpowrotnie, nie mozna go cofnac, tak  wiec ten dany mu na realizacje Jego zamyslu dawno minol. Niestety On nie potrafi przyznac sie do swojej kleski, nie potrafi uznac pomylki, nie potrafi zrezygnowac z wladzy....
A musi , musi by mogl ISTNIEC wiecznie, bo istotnie jest "Synem" Stworcy, piekna Energia , ktora z racji swojej osobowosci  , oraz potecjalu energetycznego  jest zupelnie inna niz Jezus.
Inaczej , przez inne zdarzenia usilujaca zyc.
Rozwoj caloksztaltu stworzenia Boskiego wymaga rowniez transformacji Samuela oraz wszystkich Energii o podobnej osobowosci jak On ( inaczej Jego rodu), wiem ze bedzie to dla niego bardzo trudne doswiadczenie, ale wiem ze mu sie uda. Co nie zmienia faktu , a moze jeszcze bardziej wymaga , Jego odejscia z Ziemi. Jest  to niezbedne by mogl wrocic, ale juz inny.
Czego zycze mu z calego serca.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 22:18:19 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Wrzesieñ 23, 2009, 22:05:51 »

U¶miech
Dlaczego tak oszczêdzasz zwolenników? Czy jeste¶ a¿ taka dobrotliwa?
Czy uwa¿asz, ¿e Twoje dzisiejsze zwierzenia s± w stanie zmieniæ wizerunek p. Lucyny?
 :)A gdyby nie by³o tego programu, to wyjawion± dzisiaj wiedzê dalej trzyma³aby¶ dla siebie

Nie wiem dlaczego mnie atakujesz?  My¶lisz ,ze tym sposobem zmienisz prawde?.Tak .... gdybym nie by³o tego programu ..nie wiedzia³abym ,ze to a¿ tak niebezpieczne..Wiesz..mówi³o sie ca³y czas o wdowim groszu..a po³owa domu za 200 tys to chyba róznica..Do wczoraj mysla³am,ze to niewielkie datki...np..za masa¿...i nawet kiedys tej dzia³alnosci broni³am..
Nie czuje satysfakcji ,zadnej..ale mam taka zasade..jestem wolna.i bez wzgledu na to czy kogos lubiê czy nie piszê prawdê..dlatego nie interesuje mnie co kto pisa³ czy mów³...zawsze sprawdzam..doswiadczajac...przynajmniej tak sie staram...
Nie wystarczy ,ze ktos raz mnie poklepie po plecach i juz nie zareaguje na zdanie z którym sie nie  zgadzam...Nie jestem w zadnym z obozów jakie tu sie potworzy³y....chociaz bardzo lubiê Kota...wiem ,ze robie mu przykrosc...ale wolnosc dla mnie jest najwazniejsza..NIe bede jak niektórzy  udawaæ ¿e nie zauwazam niewygodnych postów...  Mrugniêcie Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Wrzesieñ 23, 2009, 22:13:35 »

Niezbyt trafne okreslenie. Je¿eli ju¿ to nie zmieniæ lecz ukazaæ jej prawdziwy wizerunek.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Wrzesieñ 23, 2009, 22:30:00 »

Artqu, a wiêc za co na Konferencji w Egipcie Twoim zdaniem wyró¿niona zosta³a p.Lucyna?
Czy¿by za to, co jej zarzucasz?
A wiêc w Egipcie te¿ jest "sekta"?
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: