Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:59:24

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magazyn Ekspresu Reporterów - sekta En-ki  (Przeczytany 182424 razy)
0 u¿ytkowników i 23 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #200 : Wrzesieñ 24, 2009, 22:21:14 »

ave satan
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #201 : Wrzesieñ 24, 2009, 22:48:37 »

Prawdziwy Enki inkarnowal w naszych czasach ( pisalam juz o tym), musial i chcial, by nie byc uwiezionym w zamykajacym sie III wymiarze.  Nie wiem czy kiedykolwiek komukolwiek powiedzial o tym, ale jest to fakt , ktory kiedys ujrzy swiatlo dzienne.

Kiaro.
Ale co mnie interesuje Enki i jego inkarnacje !
Niech sobie bêdzie kim chce i to jego problem.
Nawet gdybym siê dowiedzia³, ¿e Enki to prez.Obama, Papie¿, czy ktokolwiek, to czy ta informacja  co¶ zmieni ? Co zmieni ?, Hê ?
Ka¿dy odpowiada za siebie, za swój byt i tyle !
Chyba, ¿e Pan Enki przyby³ tu, poniewa¿ wie, ¿e : nasza planeta zosta³a ju¿ dawno  sprzedana obcym i za chwilê obcy tu wkrocz±, ba ju¿ dawno tu s± i  teraz wreszcie  obudzi³o siê w nim ''serce'' i mo¿e próbuje co¶ zrobiæ ?
Mnie nie intersuje  kto jest kto i jakie tam ma on problemy ( bo zosta³ uwiêziony w III wymiarze, czy gdzie¶ ), tylko interesuje mnie co robi i w imiê czego robi.
Jak pwiedzia³ Winter , nie liczy siê ilo¶æ pracowników, tylko jako¶æ i tego co mog± oni uczyniæ !
A co mo¿e uczyniæ Enki ?
Ma za swoimi plecami kilka potê¿nych cywilizacji, które opanowa³y ten ¶wiat ju¿ dawno.
Gdzie by³ wtedy gdy rz±dy ¶wiatowe sprzedawa³y z premedytacj±  Planete Ziemiê ?
Nawet teraz jak piszê ten post, to czuje, ¿e ''cieñ'' przy mnie stoi.
Wiêc co mnie obchodzi Enki, obchodzi mnie moja ¶cie¿ka mocy, bo jak j± nie odnajdê to zabior± mnie na ''gadzi pok³ad''.
Nikt nikogo nie krzywdzi, jak robisz tak masz.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2009, 22:55:15 wys³ane przez Silver » Zapisane
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #202 : Wrzesieñ 24, 2009, 23:01:10 »

Ja jestem w trzecim wymiarze. Aktualnie w drugiej gêsto¶ci, ale nied³ugo przejdê do czwartej gêsto¶ci, a wymiar zmienie na szósty jak mi czwarty zbrzydnie.

MrugniêcieMrugniêcie
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #203 : Wrzesieñ 24, 2009, 23:05:22 »

No to SIUP!! na g³ówkê. U¶miech U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #204 : Wrzesieñ 24, 2009, 23:05:47 »

Ja jestem w trzecim wymiarze. Aktualnie w drugiej gêsto¶ci, ale nied³ugo przejdê do czwartej gêsto¶ci, a wymiar zmienie na szósty jak mi czwarty zbrzydnie.

MrugniêcieMrugniêcie

Powiedz to lepiej dzieciom na osiedlowym podwórku, kim  jeste¶ i gdzie jeste¶, mo¿e Ci uwierz±.
Chyba, ¿e jeste¶ internetowym trolem, który tu przypadkiem trafi³ i chce obwie¶ciæ ¶wiatu, ¿e istnieje.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2009, 23:07:50 wys³ane przez Silver » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #205 : Wrzesieñ 24, 2009, 23:09:51 »

MrugniêcieMrugniêcie

t0m3k12 ty nawet wygl±dasz jakbys by³ z szóstego wymiaru Du¿y u¶miech  Ba !!! nawet z siódmego Jêzyk Jêzyk Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2009, 23:10:09 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #206 : Wrzesieñ 24, 2009, 23:12:29 »

Ja jestem w trzecim wymiarze. Aktualnie w drugiej gęstości, ale niedługo przejdę do czwartej gęstości, a wymiar zmienie na szósty jak mi czwarty zbrzydnie.

MrugniêcieMrugniêcie

t0m3k12 ty nawet wyglądasz jakbys był z szóstego wymiaru Du¿y u¶miech  Ba !!! nawet z siódmego Jêzyk Jêzyk Du¿y u¶miech

Dzięki  Cool Cool

Afro Afro
 : Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2009, 23:13:39 wys³ane przez t0m3k12 » Zapisane
Trel
Go¶æ
« Odpowiedz #207 : Wrzesieñ 24, 2009, 23:47:29 »

Ja nie wiem co wy chcecie udowdnic i czemu tak krytykujecie kogos kto mowi wam rzeczy oczywiste.Istnieje cos takiego jak moralność i wartosci.
Co byscie nie mysleli i jakbyscie nie wierzyli to wyraznie w reportarzu Lucyna ich nie przedstawia.

-wyłudza pieniadze niby dla wyzszego szczytnego celu - to chyba twoje słowa kiara nie ?
-doradza ludzia rzeczy ktore niszcza ich zycie dla kozysci PCH czyli znowu wyzszego celu!(To nie miłośc a zwykle bydlackie oszustwo).
-sprzedaje super lek,ktory super lekiem nie jest i to za zdrowo przesadzone kwoty (zwazywszy ze mowimy w dodatku o fundacji)
-mowi bzdury medyczne na sesji prywatnej o zmniejszeniu dawek lekow,ktore u starszych ludzi w wielu przypadkach moga skonczyc sie zgodem.
-mataczy
-przepowiada przyszlość na sesjach prywatnych wrecz nakazuja ludzia obranie tego prawidłowego kierunku z tego samego zrodla co sesje i z tego samego zrodla ktore praktycznie niczym sie nie sprawdziło(jawne igranie ludzkim zyciem i ich bliskimi poprzez wlasny egoizm badz zwykle oszustwo).
-nie wykazuje kompletnie zadnych cech miłosci,troski jakiegokolwiek zrozumienia a tylko chce brać.
-mowi w sposob hipnotyczny,wykozystujac podstawy hipnozy i transu wprowadzajac rozmówce w letarg otumanienia.
Tyle wiemy z reportazu!

Odpowiedz fundacji !
Zwykła paplanina bez krzty sensu i oceny osoby o ktorej sie mowi.Program dotyczył lucyny a pan W klada nam gadke o fundacji ktora w ogole nie została w programie przedstawiona.O jakim statucie fundacji pan W nam opowiada.Czy potencjany wplacajacy ma bezposredni dostep do tego statutu,czy ma dostep doczegokolwiek Co¶?.Oczywiscie ze nie ma,i pan W oczywiscie dobrze o tym wie i z pelna premedytacja uzywa tego jako argumentu.Jest to poprostu zalosne i podle.Wykopaliska prowadzone były w konkretnym celu i poprzez ten konkretny cel ludzie wlacali na to pieniadze.Mowienie teraz ze jezeli przepowiednie sie nie sprawdza to zawsze pozostana sukcesy z wykopalisk ,ze wykopaliska kierowały sie tez wizjami pani Lucyny a nie były bezposrednio wynikiem tych wizji jest w ogole zmiana całkowicie PCH i jego sensu.Drobny szczegol ktory umknał panu W??? ,nie sadze mysle ze raczej jak argument z dowodami statusowego zarzadzania kapitałem fundacji został tu zamieszczony w takiej tresci celowo.A czy pan W i reszta smietanki rozmawia z czlonkami PCh Co¶,bo z tego co widze to jedynie raz na jakis czas spotyka sie z nimi,bez mozliwosci tak naprawde bezposredniej rozmowy wrzucajac gotowy obraz na sale i realizujac program dnia.A zarzuca reportera ze z nimi nie porozmawiali Co¶??.Nawet nie wchodza na to forum,nawet nie rozmawiaja z tymi ktorzy nie chca wplacac.Szczeze mowiac to rzecznika prasowego fundacja ma beznadziejnego,a sposob w jaki działa jest niestety bardzo plytki a proba powoływania sie na niego wrecz beszczelna.

Sa to fakty oczywiste i bezsprzeczne.I chodz wiele razy z artequ sie nie zgadzam to tak własnie to wyglada.Kiara jak zwykle probuje robic swoje wesołe miasteczko tematycznosci tak krecac i gadajac takie pokrecone rzeczy ze ludzie maja sie w nim pogubic znajdujac to co kiara da im pod nos.Zwykle posmiewisko i brak jakiejkolwiek albo wlasnej wartosci by przyznac sie do bledu badz zatracenie czegos czym sie mysli.Kota rozumiem,mało argumentuje za to zarzuca nienawisc.Ma w tym troche racji,niemniej tez nie rozumiem czemu uidaje ze nie widzi tego co ma miejsce.To ze fundacja przegina i zaczela robic durni z jej czlonków wiedzieliscie juz wczesniej z sesji.Ten reportarz moze i atakujacy wcale nie majacy na celu pokazanie tej prawdziwej prawdy to niestety fakt.I dla tych ktorzy mieli jeszcze watpliwosci z sesji powinno to juz byc jasne.

To wszystko nadal nie przekresla projektu,przekresla jedynie intecje Lucyny i bezszczelność fundacji ktora w zamian za cel,posuneła sie do srodków ktorymi sama gardziła.I pomimo wyjascia prawdy na swiatło dzienne nie ma nawet odwagi przyznac sie do błedu i oszustwa.Chcecie dokladac reke do tych kłamstw,mowic o milosci i udawac ze wszystko to wina zlych reporterow?Co¶.Wina lezy po stronie fundacji i lucyny i to ze traci zaufanie,autorytet to juz fakt.Pytanie tylko czy chodzi o iscie po trupach do celu oszustwa czy jest czastka prawdy w tym oszustwo ktorego sie dopuscili.Zachowujcie sie jak dorosli ludzie a nie jak nawiedzone osoby.Pewne rzeczy trzeba zakaceptowac i otwarcie mowic o nich nawet jesli nie sa nam miłe.I zejdzie z artequa bo facet mowi moze i troche z nienawiscia ale argumentuje rzeczowo i dobrze.Dali plame i wszyscy doskonale o tym wiecie.

A to ze sceptycy maja czasem racje,takie jest zycie niestety.Krytyka chodz w wielu przypadkach przesadzona i wyolbrzymiona czasem trafia w sedno prawdy.A proba odwracania ogonem,bo nam to nie pasuje do zwykla dziecinada.Zyjemy w rzeczywistosci a nie w iluzji,a iluzja tym sie rozni od rzeczywistosci ze czasem musimy sobie radzic z prawda ktora nas przytlacza znajdujac rozsadne rozwiazanie,a nie wstawiac sobie fickyjne usprawiedliwienia i zdarzenia by sie oszukiwac i trwac w tym co chcielibysmy by wygladalo tak jak ma wygladać.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 00:05:28 wys³ane przez Trel » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #208 : Wrzesieñ 25, 2009, 00:23:11 »

" Kiara jak zwykle probuje robic swoje weso³e miasteczko tematycznosci tak krecac i gadajac takie pokrecone rzeczy ze ludzie maja sie w nim pogubic znajdujac to co kiara da im pod nos..."

Trel mozesz mi wyjasnic co miales na mysli piszac te zdania na moj temat? Bo jakos ciezko to zrozumiec.
Tak wiec badz uprzejmy tym razem jasno zformuowac swoje mysli.
Dziekuje.

Kiara U¶miech U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #209 : Wrzesieñ 25, 2009, 00:29:13 »

Skoro wiesz   Ptaku , to po co pytasz? On , On , cala dzielna "zaloga" jest na ziemi, by moc dokonac transformacji siebie w IV wymiar.

Aha ! Przepraszam, bo wcze¶niej tego nie doczyta³em.
cytujê : dzielna ''za³oga'' jest tutaj od dawna, by móc dokonaæ transformacji SIEBIE w IV wymiar. Podkre¶lam s³owo-  SIEBIE.

Podtrzymuje swoje pytanie : co mnie obchodzi ta ''dzielna za³oga''.
Powiedz im KIARO, ¿e ''ja'' Silver z forum PCH stwierdzam, ¿e ¿adnej transformacji nie dokonaj± i mog± obie o tym tylko i wy³acznie pomarzyæ.
Bo gdzie byli i czego siê nauczyli, gdy Matkê Ziemiê degradowano, niszczono ¿ycie, gdzie wyginê³y tysi±ce gatunków zwierz±t bezpowrotnie,
gdzie miliony hektarów Ziemii zamieniono w pustyniê, gdzie wyprodukowano miliardy ilo¶ci broni masowej zag³ady, po to , aby innych zabiæ.
Gdzie by³a wtedy ta .... dzielna ''za³oga''  i gdzie jest TERAZ.
Niech spadaj± st±d czym prêdzej i mogê im jeszcze dokopaæ, aby sobie st±d szybciej poszli.
Planeta Ziemia jak wszystko co jest nieocenionym darem i  nale¿y do tych, którzy ja kochaj±. Kochaj±, szanuja, broni±, walcz± o jej dobro i piêkno. To nasz wspólony DOM.
Reszta to stado opêtanych os³ów, jakich¶ chorych, odrealnionych istot.
Ludzie nie czytajcie tych g³upot od PCH, Enkim i innych bzdetach.
Wkroczcie na swoj± potê¿n±  ¶cie¿kê wewnêtrznej mocy, ¶cie¿kê swojego piêkna, swojej nieograniczonej wielko¶ci, swojego nieocenionego bytu.

Jak d³ugo mam pisaæ, ¿e s± tu istoty, które Was tylko chc± odwie¶æ od tego, chc± Wam pokazaæ wszystko, tylko ¿eby Was odwie¶æ od swojej wielko¶ci, od swojej
to¿samo¶ci, od swojej prawdy, opowiadaj±c Wam ró¿ne bzdety, po to tylko, ¿eby Was odciagn±æ od siebie samego.
Precz z nimi !

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 13:11:25 wys³ane przez Silver » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #210 : Wrzesieñ 25, 2009, 00:36:31 »

No coz Silver sam to zrob , przeciez mozesz im to powiedziec sam. Nie potrzeba Ci zadnych posrednikow.
Jednak z takim swiatopogladem i stosunkiem wojowniczym trzeba bedzie duzo pracy wlozyc by te wymiary przekroczyc .... , kazdemu , kto taka postawe prezetuje.

Zanim zaczniesz oceniac innych ocen siebie, i jeszcze jedno doskonali nie urodzili sie na ziemi w tych czasach. Nie mieli by po co. Ci , ktorym duzo brakuje do doskonalosci , sa wszyscy, dostali kolejna szanse.
Kazdy dostal do rak temat z ktorego byl najslabszy ( nie najmocniejszy) , by mogl sobie poradzic w tym egzaminie przekraczania wymiarow.
Popatrz z czym sie borykasz a bedziesz wiedzial czego Ci brakuje, jak zrozumiesz to u siebie, wowczas zrozumiesz innych. Lepiej , lub gorzej radzacych sobie ze swimi lekcjami zycia.
Powodzenia.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 00:39:54 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #211 : Wrzesieñ 25, 2009, 00:50:12 »

No coz Silver sam to zrob , przeciez mozesz im to powiedziec sam. Nie potrzeba Ci zadnych posrednikow.
Jednak z takim swiatopogladem i stosunkiem wojowniczym trzeba bedzie duzo pracy wlozyc by te wymiary przekroczyc .... , kazdemu , kto taka postawe prezetuje.

Zanim zaczniesz oceniac innych ocen siebie, i jeszcze jedno doskonali nie urodzili sie na ziemi w tych czasach. Nie mieli by po co. Ci , ktorym duzo brakuje do doskonalosci , sa wszyscy, dostali kolejna szanse.

Kiara U¶miech U¶miech

Ja im tego mówi³ nie bêdê to bo nie moi kolesie, tylko raczej Twoi skoro siê tu o nich rozpisujesz.
 Tak.
Przygladam siê prawdzie w oczy.Niczego wielkiego nie napisa³a¶ co mog³oby pomóc innym.Wszystko na takim poziomie ogólno¶ci, zawaluowane, ¿e nic siê z tym wiele nie da zrobiæ.
Wiêc zapytam po co tu jeste¶my.
Powiesz mi, ¿e piszesz, dlatego, ¿e  chcesz wpisaæ w pole ogólnej ¶wiadomo¶ci
pewne rzeczy ?
Ale nie musisz wcale pisaæ, wystarczy, ¿e bêdzie bardzo chcieæ.
To jest metoda i sposób.
Wiêc jeszcze raz zapytam. Gdzie byli Ci ''wielcy'' i ''wspaniali'' , którym obojêtny by³ los planety. Gdzieeeee ?
Skoro by³ im obojêtny i z poczucia swojej walki o przetrwanie chc± mi mówiæ o mi³o¶ci. Nie...  tych g³upot nie da siê ju¿ nawet s³uchaæ.
Bo to be³kot, a w podziemnych bazach buduje siê coraz doskonalsze rodzaje broni do zabijania.Czy mi³o¶æ mo¿e pozwoiliæ na to. Pozwoliæ obojêtnym, owczym, bezmy¶lnym wzrokiem patrzyæ na to ! patrzec na degradacjê i czynic z siebie ''ofiarê''
w imiê mi³o¶ci. Jakiej mi³o¶ci ? Czym jest mi³o¶æ ?
Dlatego nie pisz tutaj o jakich¶ Samuelach Enki , o ''dzielnych za³ogach'' bo to bajki dla doros³ych dzieci, które mnie, ani nikogo tu chyba nie interesuj±.

Lito¶ci zero - wspó³czucia wiele.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 01:22:49 wys³ane przez Silver » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #212 : Wrzesieñ 25, 2009, 01:30:29 »

Gdybysmy mieli swoja kreacje w istnieniu wyrazac tylko mysla , nie inkarnowali bysmy w swiecie materialnym. W ktorym realizujemy swoje msli za pomoca mowy i dzialania ( pisanie jest dzialaniem) na miare naszych mozliwosci.

Ocenianie innych istot , nie jest moja domena , moja jest informowanie o tym o czym informuje. Krytykowanie ideologji , zachowan i tresci, a nie osob.
Ani Enki, ani zadna istota , ktora zyje nie posiada mniejszej wartosci , niz ja i Ty , i nie mnie te wartosci oceniac. Jest to sprawa miedzy Stworca a kazda z istot.
Milosc to akceptacja, ale nie ofiara, milosc nigdy nie sklada siebie w ofiarze, ale tez nie ingeruje w wole innych istot, w ich swiadome wybory.
Niech sobie buduja, ja nie walcze z cudzymi decyzjami , nie zmieniam ich na sile, bo jest to nie mozliwe. Ja przemieniam siebie i  niech kazdy robi to jak najlepiej a caly swiat stanie sie piekny i szczesliwy , rozkwitnie w nim dobro.
Jak to zrozumiesz sercem , a nie logika glowy , nie bedziesz pisal takich postw jak ten powyzszy.
Czym jest milosc? Milosc jest dobrem, dobrem , ktore odczowa kazdy na swoim poziomie odczowania.
Tak wiec innym dla mnie , innym , dla Ciebie i innym dla Enki, bo kazdy z nas jest inny, kazdy korzysta z innego systemu wartosci. Ale wszyscy dazymy do doskonalosci, jeden wolniej inny szybciej.

Kiara U¶miech U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #213 : Wrzesieñ 25, 2009, 01:50:57 »

Czym jest milosc? Milosc jest dobrem, dobrem , ktore odczowa kazdy na swoim poziomie odczowania.

Nie widzê powodu, aby siê zajmowaæ Enkim i innymi ''Bogami'' -Szamuelami.
Wiêc jak zrozumiesz sercem, czyli osi±gniesz swoj± ¶wiadomo¶c serca, to nie bêdziesz  pisaæ o Samuelach i  innych ''dzielnych za³ogach'', bo tylko odci±ga ludzi od ich w³asnych problemów, wiêc nie wiem po co to ?
I nic wiele to nie ma  z m±dro¶ci± serca.
Mi³o¶æ jest jedna z wieloma odcieniami, które mo¿na wyraziæ.Tak jak zachód s³onca jest jeden, ale mo¿na go opisywaæ na ró¿ne sposoby.
Jednak obojêtno¶æ wobec losów ¶wiata, obojêtno¶æ wobec tego co czyni± nie¶wiadome si³y z Matk± Ziemi± nie jest mi³o¶ci±.
Gdyby taka obojêtno¶æ istnia³a, to dzisiaj mo¿e by¶my siedzieli w hitlerowskich obozach, a nie przy swoich komputerach.
Tymczasem wielu ludzi odda³o swoje ¿ycie, aby zmieniæ losy ¶wiata, które ju¿ wtedy by³y kreowane, w taki sam sposób i  przez takie same si³y jak i dzisiaj.
Odpowied¼ na pytanie co siê tareaz dzieje, da³ w wywiadzie jeden z Iluminatów.Wywiad jest na stronie Leszka.
Iluminat powiedzia³ : ludzie siê nie intersuj± tym co sie dzieje globalnie.
Intersuje ich tylko w³asne podwórko, swoje domowe pielesze, a reszte zrzucaj± odpowiedzialno¶æ na kogo¶ innego.
Tymczasem mi³o¶æ - to te¿ odpowiedzialno¶æ droga Kiaro !

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 02:31:26 wys³ane przez Silver » Zapisane
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #214 : Wrzesieñ 25, 2009, 06:24:04 »

KOMENTARZ NA TEMAT PROGRAMU „EKSPRES REPORTERÓW“ DOTYCZ¡CY LUCYNY £OBOS

23 wrze¶nia 2009 roku

Wiele listów i komentarzy dotar³o do naszej Fundacji po programie pt. „Sekta En-Ki“ wyemitowanym w TVP 2 „Ekspres Reporterów“ wieczorem, 22 wrze¶nia.  Program by³ ewidentn± prób± przedstawienia Lucyny jako guru „sekty En-Ki“, która usi³uje wy³udziæ pieni±dze od ludzi „strasz±c rokiem 2012“.

Tym, którzy ten program ogl±dali (i znaj± Projekt Cheops) nie trzeba t³umaczyæ, ¿e by³a to niebotyczna bzdura, specjalny monta¿ wybranych i wyrwanych z kontekstu wypowiedzi Lucyny, aby osi±gn±æ jeden cel:  skompromitowaæ Lucynê i ca³y Projekt. Nie zwrócono uwagi na rzetelno¶æ informacji czy choæby - nie podejêto próby porozmawiania – poza Lucyn± - z kimkolwiek z nas, cz³onków Fundacji.  Z programu wynika³o, ¿e Lucyna za³o¿y³a „sektê“ aby czerpaæ z tego osobiste korzy¶ci.

Oczywi¶cie, nikt z reporterów filmuj±cych ukryt± kamer± sesje z Lucyn± mówi±c± o pieni±dzach nie zada³ sobie trudu, aby umie¶ciæ informacje na co wydawane s± owe „wy³udzane“ pieni±dze.  Bo przecie¿ wielko¶æ i wa¿no¶æ wykopalisk w Egipcie redaktorów TVP2 nie interesuje. Bo fakt wspó³pracy dwóch znacz±cych Uniwersytetów z Kairu i z Wroc³awia wspieranych finansowo przez Fundacjê „Dar ¦wiatowida“ jest „wirtualnym wymys³em“ samej  Fundacji.  Interesowa³o ich wy³±cznie udowodnienie, ¿e jest to kolejna „sekta“ i zwi±zana z tym sensacja.  Nikt z nich nie zaznaczy³ w reporta¿u, ¿e pokazana na filmie kolia, któr± Lucyna chcia³a „sprzedaæ“, to prezent, który Lucyna otrzyma³a jako prezent ¶lubny w Chicago i który ofiarowa³a dla Fundacji, aby zebraæ fundusze na wykopaliska (bo akurat brakowa³o pieniêdzy, aby je przes³aæ na konto Uniwersytetu).  Nikt z reporterów nie sprawdzi³, ¿e w roku 2008 i 2009 Lucyna £obos i jej m±¿, Bill Brown wp³acili na konto Fundacji „Dar ¦wiatowida“ znacz±ce darowizny.  Lucyna i Bill s± powa¿nymi sponsorami wykopalisk (dowodami s± wydruki bankowe wp³at na konto Fundacji). Jak wiadomo, ka¿da z³otówka wp³acona na konto Fundacji musi byæ rozliczona zgodnie z celami statutowymi – szczególnie w takiej Fundacji jak nasza, która jest obserwowana ze szczególnym pietyzmem.

Dlatego przedstawianie Lucyny jako osoby, która „wy³udza“ pieni±dze dla w³asnych korzy¶ci jest nie tylko niemoralne, ale jest podstaw± bardzo powa¿nego procesu o znies³awienie, nie mówi±c ju¿ o zaskar¿eniu TVP za u¿ycie s³owa „sekta“ w kontek¶cie dzia³alno¶ci Fundacji „Dar ¦wiatowida“.

Osobi¶cie powa¿nie traktujê sprawê roku 2012. Wprawdzie w tej chwili nikt nie jest w stanie powiedzieæ z ca³± pewno¶ci± czy za trzy lata, czekaj± nas kataklizmy, które - jak twierdzi poprzez Lucynê En-Ki - mog± zdziesi±tkowaæ ludzi i zniszczyæ Ziemiê, czy s± to tylko przepowiednie, które siê nie sprawdz±.  Niemniej jednak wykopaliska w Egipcie s± faktem, odkrycie wej¶cia do Wielkiego Labiryntu jest bardzo prawdopodobne, podobnie jak kolejne fazy badañ, czyli wykopaliska ko³o Trzech Piramid w Gizie.  Je¶li zagro¿enie rzeczywi¶cie istnieje, a wiele ¼róde³ naukowych, nie mówi±c ju¿ o przekazach Majów, Indian Hopi, itp. twierdzi, ¿e tak (wystarczy obejrzeæ film dokumetalny „Nostradamus 2012“ wyprodukowany w tym roku przez History Channel aby siê o tym przekonaæ) – to wykopaliska w Egipcie mog± byæ rzeczywi¶cie jedynym ratunkiem.  Ale ¿eby to sprawdziæ, trzeba zrobiæ wykopaliska.  A ¿eby kontynuowaæ wykopaliska trzeba mieæ fundusze.

Komu¶ jednak wyra¼nie zale¿a³o, aby Projekt Cheops skompromitowaæ i zatrzymaæ nasze dzia³ania. Komu? Kto zleci³ jego nagranie? Kto¶, kto widzia³ program mo¿e sam wyci±g±æ wnioski.  Có¿ – zrezygnowæ z Projektu Cheops by³oby bardzo ³atwo. Nikt z nas, zaanga¿owaych w pracê Fundacji nie zarabia na Projekcie Cheops ¿adnych pieniêdzy, s³awy nam nie przybywa, krytyków nie brakuje.  Nie jeste¶my te¿ archeologami, wiêc - czy Egipcjanie znajd± co¶ w Hawarze albo w Gize, czy nie znajd± – nie przysporzy to nam tytu³ów.  Jako ludzie, wierzymy tylko w g³êbszy sens przekazów, bo wydaj± siê nam bardzo logiczne i bardzo spójne w kontek¶cie tego, co dzieje siê w ostatnich latach na Ziemi i co by³o przepowiadane ju¿ wiele lat temu w sesjach, w przekazach.  Mo¿emy oczywi¶cie za³o¿yæ rêce i czekaæ na grudzieñ roku 2012, aby zobaczyæ co siê stanie i czy co¶ siê stanie.  To by³oby naj³atwiejsze rozwi±zanie.

Dziêkujê wszystkim, którzy napisali do nas listy z komentarzami na temat owego programu.  Zainteresowanym sugerujê, aby¶cie napisali o swoich odczuciach bezpo¶rednio do twórców Ekspresu Reporterów na adres mailowy: ekspres.reporterow@tvp.pl gdy¿ dobrze by by³o, aby Panowie Redaktorzy wiedzieli nieco wiêcej o owej rzekomej „sekcie“ o nazwie Projekt Cheops.  Byæ mo¿e zaczn± my¶leæ, choæ patrz±c na sposób ich pracy wydaje siê to trudne.

Liczymy, i¿ po zapoznaniu siê z tre¶ci± niniejszego pisma, Redakcja Ekspresu Reporterów  podejmie odpowiednie kroki, zmierzaj±ce do  wyja¶nienia zaistnia³ej sytuacji. Pozwoli to na polubowne rozwi±zanie przedmiotowej kwestii.

Andrzej Wójcikiewicz
                                                                                                                                          Prezes Zarz±du
                                                                                                              Fundacji Wspierania Badañ Archeologicznych „Dar ¦wiatowida“

Materia³ w tym temacie tak lawinowo siê powiêksza, ze niewielu ma mo¿liwo¶æ, a niekiedy i chêci by na bierz±co ¶ledziæ jego zawarto¶æ, dlatego pomimo i¿ tekst powy¿szy zosta³ przedstawiony po raz drugi, to uwa¿am iz mo¿e tu pozostaæ, choæby dla tych którzy nie zagl±daj± wstecz tematu.
Darek.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 08:22:10 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #215 : Wrzesieñ 25, 2009, 06:52:53 »

kolega sobek ju¿ zapoda³ ten list...o tutaj:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3549.150

nastêpnym razem u¿yj opcji szukaj, albo czytaj uwa¿nie bo dostaniesz minusa, albo co¶ tam - od samego siebie Jêzyk Du¿y u¶miech
Trel
Go¶æ
« Odpowiedz #216 : Wrzesieñ 25, 2009, 08:33:19 »

Kiaro piszesz wiele postów,ale tresc ich jest bardzo podobna.Opisujesz jedno i to samo na wiele sposobów,popierasz to argumentami wyciagnietymi z rekawa mozna rzecz czysto fantastycznymi i tylko tobie znanymi.Probujesz przedstawiac pewne rzeczy w sposob w jaki ty je chcesz widziec i dopasowujesz do nich swoje fantastyczne argumenty.W ogole w twoich postach jest prawie zero swiata nauki,rzeczywistosci jakichkolwiek stosunkow miedzyludzkich czy faktów globalnych.Jest tylko swiat Kiary tak dalece fantastyczny i potwierdzony jedynie ta sama fantastyk±.

Gdy rozmawiasz poprostu poruszasz w swoich postach watek za watkiem,skaczesz z jednego na drugi powodujac ze nawet czytajac te fantastyczny niby argumnty ciezko znalesæ w nich jakikolwiek zwiazek pomiedzy zamieszczonymi watkami.Krotko mówiac duzo swiata kiary zero wynikajacych z tego argumentów.Dlatego porówna³em do weso³ego miasteczka,bo tam cz³owiek wybiera sobie jedna maszyne i zaraz po niej wchodzi na kolejna w celu mi³ego spedzenia czasu.Tak dla mnie wygladaja kiaro twoje posty w tematach w ktorych nalezy rozmawiac o rzeczywistosci i twardych faktach a nie miekkich i w dodatku tylko przez ciebie stworzonych badz posklejanych argumentów.

Silver bardzo ladnie podsumowa³ twoja mi³osæ i próby wciskania jej wszystkim na 1000 sposobów.Bo jak sam zauwazy³ nic z tego wciskania nie wynika i nie o tym powinna byc tu mowa.To nie jest krytyka,bo dla mnie to co napisa³em jest oczywiste tak jak dla wszystkich gdy czytaja kap³ana718 wiadomo ze to osoba ktora probuje interpretowac zabawe w liczby tylko na swoj spossób i dopasowywac tak jak jemu to pasuje.Ty robisz poprostu podobnie i stad weso³e miasteczko.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #217 : Wrzesieñ 25, 2009, 09:03:31 »

W po¶cie sobka tre¶æ komentarza Wójcikiewicza ginie - Stolo zamie¶ci³ j± duzo bardziej czytelniej. - jego post to 100% tre¶ci wypowiedzi Wójcikiewicza.
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #218 : Wrzesieñ 25, 2009, 09:13:41 »

1. nie k³amiê i nie naci±gam.
2. nie zbieram od nikogo pieniedzy.
3. zawsze rozliczê siê ze z³ozonych s³ów i deklaracji
4. nie napadam kolegów którzy ewentualnie chcieliby zakoñczyæ ze mna znajomo¶æ
5. nie wmawiam nikomu ¿e jestem jedynym ratunkiem dla ¶wiata
6. zachêcam aby osoby oceniaæ po czynach i weryfikowaæ wyg³oszone s³owa
7. i wiele wiele innych
Ad1. Nie wiem czy k³amiesz, ale czêsto naci±gasz... prawdê na swoje potrzeby
Ad2. Na forum publicznie tego nie robisz, ale nie wiem co robisz po godzinach pod sklepem czy ko¶cio³em.. Mrugniêcie
Ad3. Zawsze to chesz rozliczaæ innych ze z³o¿onych s³ów i deklaracji, nawet je¿eli owe deklaracje i s³owa nie by³y sk³adane bezpo¶rednio na Twoje rêce
Ad4. Forumowych kolegów nie napadasz, ale jak± mam pewno¶æ, ¿e nie robisz tego ze swoimi kolegami z osiedla\szko³y\pracy...?
Ad5. Tego nie wmawiasz, ale wmawiasz ¿e jeste¶ jedynym ratunkiem dla "forumowych wierzaków"...
Ad6. A ja Ciê zachêcam aby¶ w koñcu przejrza³ na oczy i zastanowi³ siê nie nad swoimi pogl±dami, ale nad form± wyg³aszania ich.. Wydajesz siê by¶ naprawdê inteligentn± osob±, ale co z tego, skoro negatywna energia "a¿ wylewa ci siê uszami"... Nie widzisz tego? Moze przypomnê jeszcze raz kartê do gry Illuminati:

Przyjrzyj siê Artku tej karcie i odnajd¼ siê na niej:
- czy jeste¶ tym policjantem, który pod naporem walki nie radzi sobie, aby stan±æ w obronie prawa, którego strze¿e...?
- czy jeste¶ hipisem, którego pogl±dy nie maja nic wspólnego z wojn±, walka, agresj±, ale który zatraci³ siê w swojej walce, ze sta³ siê tym - przed czym chcia³ uchowaæ.. "¶wierzaków"..Co¶
Ad7. "I wiele innych" nie zabrzmia³o ani skromnie, ani z pokor±... Troszkê Ci chyba brakujê tych dwóch - jak wa¿nych w dzisiejszych czasach - cech charakteru.

Co do Twojej odpowiedzi na niusa AW, to pozostawie to bez komentarza... Chcê tylko zauwarzyæ, ze AW nie pisa³ tego tylko dla Ciebie, ale Ty to potraktowa³e¶ bardzo personalnie. Nie wierzysz? Dam ci konkretne przyklady
Cytat: arteq
PAnie Andrzeju, gwarantujê
musze powiedzieæ - by³y, Panie Wójcikiewicz - by³y
Mi³o, ¿e spuszcza Pan z tonu w oficjalnym komentarzu
Alez Panie Andrzeju - dlaczego polubowne?

Traktuj dalej w swoim sercu to wszystko co sie dzieje jako wojnê, to forum jako pole bitwy, zwolenników projektu jako wrogów, a przeciwników jako swoich sojuszników. Tylko Panie Generale, zastanów siê czasami: z kim walczysz, o co walczysz i jaki jest sens twojej walki. A jak odpowiesz sobie na te pytania, to na sam koniec zastanów siê nad energia s³owa "WALKA"....

EDIT:

W po¶cie sobka tre¶æ komentarza Wójcikiewicza ginie - Stolo zamie¶ci³ j± duzo bardziej czytelniej. - jego post to 100% tre¶ci wypowiedzi Wójcikiewicza.

A w moim ile jest tresci komentarza AW...? 40%?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 13:46:25 wys³ane przez Sobek » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #219 : Wrzesieñ 25, 2009, 10:00:12 »

przepraszam, ¿e siê wtr±cê, ale s³uzê pomoc±:

w-AL-Ka

mo¿na to czytaæ, jako: "w-Boskiej-Duszy"
mo¿na to czytaæ, jako: "w-Boga-Duszy"
inaczej: w 'Bog'a programie

Zatem: projekt "bog" = projekt "wojna"

Buziak
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 11:08:54 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #220 : Wrzesieñ 25, 2009, 10:10:00 »

przepraszam, ¿e siê wtr±cê, ale s³uzê pomoc±:

w-AL-Ka

mo¿na to czytaæ, jako: "w-Boga-Duszy"
inaczej: w 'Bog'a programie

Zatem: projekt "bog" = projekt "wojna"

Buziak

no to jeszcze rozkmiñ takie s³owa jak: wojna, bitwa, agresja.
Jak bardzo by¶ tych s³ów nie rozk³ada³ na "czynniki pierwsze", to i tak nie zmienisz ich negatywnych wibracji
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #221 : Wrzesieñ 25, 2009, 10:12:35 »

Program "Ekspres Reporterów" nic nie wskóra(³). Upewni³ i ucieszy³ sceptyków swoim ogólnopolskim zasiêgiem, a zniesmaczy³ tych drugich.

1. Jesli labiryntu nie ma, to "Ekpres" powiedzia³ swoje a próby wykopania bêd± prowadzone nadal.
2. Jesli natomiast dojdzie do odkrycia Wielkiego Labiryntu to "Ekspres Reporterów" siê schowa w cieñ, a inny program TVP "napisze" o wielkiej Polce.
Tronk
Go¶æ
« Odpowiedz #222 : Wrzesieñ 25, 2009, 10:15:26 »

Taki fajny program jak expres tych co siebie nazywaj± reporterami -  pora¿ka.
Autor "reporta¿u" u¿ywa zwrotów których zupe³nie nie rozumie , a ja siê pytam Gdzie jest jaka¶ obiektywna ocena?
Zaszczuæ cz³owieka jest bardzo ³atwo.
Tragedia to s³owo mi siê narzuca po tym co zobaczy³em na antenie dwójki.
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #223 : Wrzesieñ 25, 2009, 10:31:15 »

kolega sobek ju¿ zapoda³ ten list...o tutaj:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3549.150

nastêpnym razem u¿yj opcji szukaj, albo czytaj uwa¿nie bo dostaniesz minusa, albo co¶ tam - od samego siebie Jêzyk Du¿y u¶miech

Tak czy inaczej dosta³em ten list wczoraj od p.Wójcikiewicza z pro¶b± o umieszczenie. Je¿eli kto¶ to wcze¶niej umie¶ci³ to chwa³a mu a ja i tak zrobiê to o co prosi³ p.Andrzej.

...poniewa¿ dosta³em to bezpo¶rednio ze ¼ród³a i umie¶ci³em w niezmienionej formie
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2009, 10:32:49 wys³ane przez stolo » Zapisane

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

orion250
Go¶æ
« Odpowiedz #224 : Wrzesieñ 25, 2009, 13:20:20 »

No dobra, wszystko ³adnie i piêknie.Wed³ug mnie, to TV to jedna ogromna sekta. Ma kto¶ ten reportarz na kompie? Bym se lukn±³ albo jakiego¶ linka zapodajcie ale darmowego.Fajna dyskusja, chêtnie bym siê przy³±czy³.........jak obejrzê program.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: