t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #200 : Wrzesień 24, 2009, 22:21:14 » |
|
ave satan
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #201 : Wrzesień 24, 2009, 22:48:37 » |
|
Prawdziwy Enki inkarnowal w naszych czasach ( pisalam juz o tym), musial i chcial, by nie byc uwiezionym w zamykajacym sie III wymiarze. Nie wiem czy kiedykolwiek komukolwiek powiedzial o tym, ale jest to fakt , ktory kiedys ujrzy swiatlo dzienne.
Kiaro. Ale co mnie interesuje Enki i jego inkarnacje ! Niech sobie bêdzie kim chce i to jego problem. Nawet gdybym siê dowiedzia³, ¿e Enki to prez.Obama, Papie¿, czy ktokolwiek, to czy ta informacja coœ zmieni ? Co zmieni ?, Hê ? Ka¿dy odpowiada za siebie, za swój byt i tyle ! Chyba, ¿e Pan Enki przyby³ tu, poniewa¿ wie, ¿e : nasza planeta zosta³a ju¿ dawno sprzedana obcym i za chwilê obcy tu wkrocz¹, ba ju¿ dawno tu s¹ i teraz wreszcie obudzi³o siê w nim ''serce'' i mo¿e próbuje coœ zrobiÌ ? Mnie nie intersuje kto jest kto i jakie tam ma on problemy ( bo zosta³ uwiêziony w III wymiarze, czy gdzieœ ), tylko interesuje mnie co robi i w imiê czego robi. Jak pwiedzia³ Winter , nie liczy siê iloœÌ pracowników, tylko jakoœÌ i tego co mog¹ oni uczyniÌ ! A co mo¿e uczyniÌ Enki ? Ma za swoimi plecami kilka potê¿nych cywilizacji, które opanowa³y ten œwiat ju¿ dawno. Gdzie by³ wtedy gdy rz¹dy œwiatowe sprzedawa³y z premedytacj¹ Planete Ziemiê ? Nawet teraz jak piszê ten post, to czuje, ¿e ''cieù'' przy mnie stoi. Wiêc co mnie obchodzi Enki, obchodzi mnie moja œcie¿ka mocy, bo jak j¹ nie odnajdê to zabior¹ mnie na ''gadzi pok³ad''. Nikt nikogo nie krzywdzi, jak robisz tak masz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 22:55:15 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #202 : Wrzesień 24, 2009, 23:01:10 » |
|
Ja jestem w trzecim wymiarze. Aktualnie w drugiej gĂŞstoÂści, ale niedÂługo przejdĂŞ do czwartej gĂŞstoÂści, a wymiar zmienie na szĂłsty jak mi czwarty zbrzydnie.  
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #203 : Wrzesień 24, 2009, 23:05:22 » |
|
No to SIUP!! na g³ówkê. 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #204 : Wrzesień 24, 2009, 23:05:47 » |
|
Ja jestem w trzecim wymiarze. Aktualnie w drugiej gĂŞstoÂści, ale niedÂługo przejdĂŞ do czwartej gĂŞstoÂści, a wymiar zmienie na szĂłsty jak mi czwarty zbrzydnie.   Powiedz to lepiej dzieciom na osiedlowym podwĂłrku, kim jesteÂś i gdzie jesteÂś, moÂże Ci uwierzÂą. Chyba, Âże jesteÂś internetowym trolem, ktĂłry tu przypadkiem trafiÂł i chce obwieÂściĂŚ Âświatu, Âże istnieje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 23:07:50 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #205 : Wrzesień 24, 2009, 23:09:51 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 23:10:09 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #206 : Wrzesień 24, 2009, 23:12:29 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 23:13:39 wysłane przez t0m3k12 »
|
|
|
|
|
Trel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #207 : Wrzesień 24, 2009, 23:47:29 » |
|
Ja nie wiem co wy chcecie udowdnic i czemu tak krytykujecie kogos kto mowi wam rzeczy oczywiste.Istnieje cos takiego jak moralność i wartosci. Co byscie nie mysleli i jakbyscie nie wierzyli to wyraznie w reportarzu Lucyna ich nie przedstawia. -wyłudza pieniadze niby dla wyzszego szczytnego celu - to chyba twoje słowa kiara nie ? -doradza ludzia rzeczy ktore niszcza ich zycie dla kozysci PCH czyli znowu wyzszego celu!(To nie miłośc a zwykle bydlackie oszustwo). -sprzedaje super lek,ktory super lekiem nie jest i to za zdrowo przesadzone kwoty (zwazywszy ze mowimy w dodatku o fundacji) -mowi bzdury medyczne na sesji prywatnej o zmniejszeniu dawek lekow,ktore u starszych ludzi w wielu przypadkach moga skonczyc sie zgodem. -mataczy -przepowiada przyszlość na sesjach prywatnych wrecz nakazuja ludzia obranie tego prawidłowego kierunku z tego samego zrodla co sesje i z tego samego zrodla ktore praktycznie niczym sie nie sprawdziło(jawne igranie ludzkim zyciem i ich bliskimi poprzez wlasny egoizm badz zwykle oszustwo). -nie wykazuje kompletnie zadnych cech miłosci,troski jakiegokolwiek zrozumienia a tylko chce brać. -mowi w sposob hipnotyczny,wykozystujac podstawy hipnozy i transu wprowadzajac rozmówce w letarg otumanienia. Tyle wiemy z reportazu! Odpowiedz fundacji ! Zwykła paplanina bez krzty sensu i oceny osoby o ktorej sie mowi.Program dotyczył lucyny a pan W klada nam gadke o fundacji ktora w ogole nie została w programie przedstawiona.O jakim statucie fundacji pan W nam opowiada.Czy potencjany wplacajacy ma bezposredni dostep do tego statutu,czy ma dostep doczegokolwiek  ?.Oczywiscie ze nie ma,i pan W oczywiscie dobrze o tym wie i z pelna premedytacja uzywa tego jako argumentu.Jest to poprostu zalosne i podle.Wykopaliska prowadzone były w konkretnym celu i poprzez ten konkretny cel ludzie wlacali na to pieniadze.Mowienie teraz ze jezeli przepowiednie sie nie sprawdza to zawsze pozostana sukcesy z wykopalisk ,ze wykopaliska kierowały sie tez wizjami pani Lucyny a nie były bezposrednio wynikiem tych wizji jest w ogole zmiana całkowicie PCH i jego sensu.Drobny szczegol ktory umknał panu W??? ,nie sadze mysle ze raczej jak argument z dowodami statusowego zarzadzania kapitałem fundacji został tu zamieszczony w takiej tresci celowo.A czy pan W i reszta smietanki rozmawia z czlonkami PCh  ,bo z tego co widze to jedynie raz na jakis czas spotyka sie z nimi,bez mozliwosci tak naprawde bezposredniej rozmowy wrzucajac gotowy obraz na sale i realizujac program dnia.A zarzuca reportera ze z nimi nie porozmawiali  ??.Nawet nie wchodza na to forum,nawet nie rozmawiaja z tymi ktorzy nie chca wplacac.Szczeze mowiac to rzecznika prasowego fundacja ma beznadziejnego,a sposob w jaki działa jest niestety bardzo plytki a proba powoływania sie na niego wrecz beszczelna. Sa to fakty oczywiste i bezsprzeczne.I chodz wiele razy z artequ sie nie zgadzam to tak własnie to wyglada.Kiara jak zwykle probuje robic swoje wesołe miasteczko tematycznosci tak krecac i gadajac takie pokrecone rzeczy ze ludzie maja sie w nim pogubic znajdujac to co kiara da im pod nos.Zwykle posmiewisko i brak jakiejkolwiek albo wlasnej wartosci by przyznac sie do bledu badz zatracenie czegos czym sie mysli.Kota rozumiem,mało argumentuje za to zarzuca nienawisc.Ma w tym troche racji,niemniej tez nie rozumiem czemu uidaje ze nie widzi tego co ma miejsce.To ze fundacja przegina i zaczela robic durni z jej czlonków wiedzieliscie juz wczesniej z sesji.Ten reportarz moze i atakujacy wcale nie majacy na celu pokazanie tej prawdziwej prawdy to niestety fakt.I dla tych ktorzy mieli jeszcze watpliwosci z sesji powinno to juz byc jasne. To wszystko nadal nie przekresla projektu,przekresla jedynie intecje Lucyny i bezszczelność fundacji ktora w zamian za cel,posuneła sie do srodków ktorymi sama gardziła.I pomimo wyjascia prawdy na swiatło dzienne nie ma nawet odwagi przyznac sie do błedu i oszustwa.Chcecie dokladac reke do tych kłamstw,mowic o milosci i udawac ze wszystko to wina zlych reporterow?  .Wina lezy po stronie fundacji i lucyny i to ze traci zaufanie,autorytet to juz fakt.Pytanie tylko czy chodzi o iscie po trupach do celu oszustwa czy jest czastka prawdy w tym oszustwo ktorego sie dopuscili.Zachowujcie sie jak dorosli ludzie a nie jak nawiedzone osoby.Pewne rzeczy trzeba zakaceptowac i otwarcie mowic o nich nawet jesli nie sa nam miłe.I zejdzie z artequa bo facet mowi moze i troche z nienawiscia ale argumentuje rzeczowo i dobrze.Dali plame i wszyscy doskonale o tym wiecie. A to ze sceptycy maja czasem racje,takie jest zycie niestety.Krytyka chodz w wielu przypadkach przesadzona i wyolbrzymiona czasem trafia w sedno prawdy.A proba odwracania ogonem,bo nam to nie pasuje do zwykla dziecinada.Zyjemy w rzeczywistosci a nie w iluzji,a iluzja tym sie rozni od rzeczywistosci ze czasem musimy sobie radzic z prawda ktora nas przytlacza znajdujac rozsadne rozwiazanie,a nie wstawiac sobie fickyjne usprawiedliwienia i zdarzenia by sie oszukiwac i trwac w tym co chcielibysmy by wygladalo tak jak ma wygladać.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 00:05:28 wysłane przez Trel »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #208 : Wrzesień 25, 2009, 00:23:11 » |
|
" Kiara jak zwykle probuje robic swoje wesoÂłe miasteczko tematycznosci tak krecac i gadajac takie pokrecone rzeczy ze ludzie maja sie w nim pogubic znajdujac to co kiara da im pod nos..." Trel mozesz mi wyjasnic co miales na mysli piszac te zdania na moj temat? Bo jakos ciezko to zrozumiec. Tak wiec badz uprzejmy tym razem jasno zformuowac swoje mysli. Dziekuje. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #209 : Wrzesień 25, 2009, 00:29:13 » |
|
Skoro wiesz Ptaku , to po co pytasz? On , On , cala dzielna "zaloga" jest na ziemi, by moc dokonac transformacji siebie w IV wymiar.
Aha ! Przepraszam, bo wczeœniej tego nie doczyta³em. cytujê : dzielna ''za³oga'' jest tutaj od dawna, by móc dokonaÌ transformacji SIEBIE w IV wymiar. Podkreœlam s³owo- SIEBIE. Podtrzymuje swoje pytanie : co mnie obchodzi ta ''dzielna za³oga''. Powiedz im KIARO, ¿e ''ja'' Silver z forum PCH stwierdzam, ¿e ¿adnej transformacji nie dokonaj¹ i mog¹ obie o tym tylko i wy³acznie pomarzyÌ. Bo gdzie byli i czego siê nauczyli, gdy Matkê Ziemiê degradowano, niszczono ¿ycie, gdzie wyginê³y tysi¹ce gatunków zwierz¹t bezpowrotnie, gdzie miliony hektarów Ziemii zamieniono w pustyniê, gdzie wyprodukowano miliardy iloœci broni masowej zag³ady, po to , aby innych zabiÌ. Gdzie by³a wtedy ta .... dzielna ''za³oga'' i gdzie jest TERAZ. Niech spadaj¹ st¹d czym prêdzej i mogê im jeszcze dokopaÌ, aby sobie st¹d szybciej poszli. Planeta Ziemia jak wszystko co jest nieocenionym darem i nale¿y do tych, którzy ja kochaj¹. Kochaj¹, szanuja, broni¹, walcz¹ o jej dobro i piêkno. To nasz wspólony DOM. Reszta to stado opêtanych os³ów, jakichœ chorych, odrealnionych istot. Ludzie nie czytajcie tych g³upot od PCH, Enkim i innych bzdetach. Wkroczcie na swoj¹ potê¿n¹ œcie¿kê wewnêtrznej mocy, œcie¿kê swojego piêkna, swojej nieograniczonej wielkoœci, swojego nieocenionego bytu. Jak d³ugo mam pisaÌ, ¿e s¹ tu istoty, które Was tylko chc¹ odwieœÌ od tego, chc¹ Wam pokazaÌ wszystko, tylko ¿eby Was odwieœÌ od swojej wielkoœci, od swojej to¿samoœci, od swojej prawdy, opowiadaj¹c Wam ró¿ne bzdety, po to tylko, ¿eby Was odciagn¹Ì od siebie samego. Precz z nimi !
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 13:11:25 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #210 : Wrzesień 25, 2009, 00:36:31 » |
|
No coz Silver sam to zrob , przeciez mozesz im to powiedziec sam. Nie potrzeba Ci zadnych posrednikow. Jednak z takim swiatopogladem i stosunkiem wojowniczym trzeba bedzie duzo pracy wlozyc by te wymiary przekroczyc .... , kazdemu , kto taka postawe prezetuje. Zanim zaczniesz oceniac innych ocen siebie, i jeszcze jedno doskonali nie urodzili sie na ziemi w tych czasach. Nie mieli by po co. Ci , ktorym duzo brakuje do doskonalosci , sa wszyscy, dostali kolejna szanse. Kazdy dostal do rak temat z ktorego byl najslabszy ( nie najmocniejszy) , by mogl sobie poradzic w tym egzaminie przekraczania wymiarow. Popatrz z czym sie borykasz a bedziesz wiedzial czego Ci brakuje, jak zrozumiesz to u siebie, wowczas zrozumiesz innych. Lepiej , lub gorzej radzacych sobie ze swimi lekcjami zycia. Powodzenia. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 00:39:54 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #211 : Wrzesień 25, 2009, 00:50:12 » |
|
No coz Silver sam to zrob , przeciez mozesz im to powiedziec sam. Nie potrzeba Ci zadnych posrednikow. Jednak z takim swiatopogladem i stosunkiem wojowniczym trzeba bedzie duzo pracy wlozyc by te wymiary przekroczyc .... , kazdemu , kto taka postawe prezetuje. Zanim zaczniesz oceniac innych ocen siebie, i jeszcze jedno doskonali nie urodzili sie na ziemi w tych czasach. Nie mieli by po co. Ci , ktorym duzo brakuje do doskonalosci , sa wszyscy, dostali kolejna szanse. Kiara  Ja im tego mówi³ nie bêdê to bo nie moi kolesie, tylko raczej Twoi skoro siê tu o nich rozpisujesz. Tak. Przygladam siê prawdzie w oczy.Niczego wielkiego nie napisa³aœ co mog³oby pomóc innym.Wszystko na takim poziomie ogólnoœci, zawaluowane, ¿e nic siê z tym wiele nie da zrobiÌ. Wiêc zapytam po co tu jesteœmy. Powiesz mi, ¿e piszesz, dlatego, ¿e chcesz wpisaÌ w pole ogólnej œwiadomoœci pewne rzeczy ? Ale nie musisz wcale pisaÌ, wystarczy, ¿e bêdzie bardzo chcieÌ. To jest metoda i sposób. Wiêc jeszcze raz zapytam. Gdzie byli Ci ''wielcy'' i ''wspaniali'' , którym obojêtny by³ los planety. Gdzieeeee ? Skoro by³ im obojêtny i z poczucia swojej walki o przetrwanie chc¹ mi mówiÌ o mi³oœci. Nie... tych g³upot nie da siê ju¿ nawet s³uchaÌ. Bo to be³kot, a w podziemnych bazach buduje siê coraz doskonalsze rodzaje broni do zabijania.Czy mi³oœÌ mo¿e pozwoiliÌ na to. PozwoliÌ obojêtnym, owczym, bezmyœlnym wzrokiem patrzyÌ na to ! patrzec na degradacjê i czynic z siebie ''ofiarê'' w imiê mi³oœci. Jakiej mi³oœci ? Czym jest mi³oœÌ ? Dlatego nie pisz tutaj o jakichœ Samuelach Enki , o ''dzielnych za³ogach'' bo to bajki dla doros³ych dzieci, które mnie, ani nikogo tu chyba nie interesuj¹. Litoœci zero - wspó³czucia wiele.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 01:22:49 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #212 : Wrzesień 25, 2009, 01:30:29 » |
|
Gdybysmy mieli swoja kreacje w istnieniu wyrazac tylko mysla , nie inkarnowali bysmy w swiecie materialnym. W ktorym realizujemy swoje msli za pomoca mowy i dzialania ( pisanie jest dzialaniem) na miare naszych mozliwosci. Ocenianie innych istot , nie jest moja domena , moja jest informowanie o tym o czym informuje. Krytykowanie ideologji , zachowan i tresci, a nie osob. Ani Enki, ani zadna istota , ktora zyje nie posiada mniejszej wartosci , niz ja i Ty , i nie mnie te wartosci oceniac. Jest to sprawa miedzy Stworca a kazda z istot. Milosc to akceptacja, ale nie ofiara, milosc nigdy nie sklada siebie w ofiarze, ale tez nie ingeruje w wole innych istot, w ich swiadome wybory. Niech sobie buduja, ja nie walcze z cudzymi decyzjami , nie zmieniam ich na sile, bo jest to nie mozliwe. Ja przemieniam siebie i niech kazdy robi to jak najlepiej a caly swiat stanie sie piekny i szczesliwy , rozkwitnie w nim dobro. Jak to zrozumiesz sercem , a nie logika glowy , nie bedziesz pisal takich postw jak ten powyzszy. Czym jest milosc? Milosc jest dobrem, dobrem , ktore odczowa kazdy na swoim poziomie odczowania. Tak wiec innym dla mnie , innym , dla Ciebie i innym dla Enki, bo kazdy z nas jest inny, kazdy korzysta z innego systemu wartosci. Ale wszyscy dazymy do doskonalosci, jeden wolniej inny szybciej. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #213 : Wrzesień 25, 2009, 01:50:57 » |
|
Czym jest milosc? Milosc jest dobrem, dobrem , ktore odczowa kazdy na swoim poziomie odczowania.
Nie widzê powodu, aby siê zajmowaÌ Enkim i innymi ''Bogami'' -Szamuelami. Wiêc jak zrozumiesz sercem, czyli osi¹gniesz swoj¹ œwiadomoœc serca, to nie bêdziesz pisaÌ o Samuelach i innych ''dzielnych za³ogach'', bo tylko odci¹ga ludzi od ich w³asnych problemów, wiêc nie wiem po co to ? I nic wiele to nie ma z m¹droœci¹ serca. Mi³oœÌ jest jedna z wieloma odcieniami, które mo¿na wyraziÌ.Tak jak zachód s³onca jest jeden, ale mo¿na go opisywaÌ na ró¿ne sposoby. Jednak obojêtnoœÌ wobec losów œwiata, obojêtnoœÌ wobec tego co czyni¹ nieœwiadome si³y z Matk¹ Ziemi¹ nie jest mi³oœci¹. Gdyby taka obojêtnoœÌ istnia³a, to dzisiaj mo¿e byœmy siedzieli w hitlerowskich obozach, a nie przy swoich komputerach. Tymczasem wielu ludzi odda³o swoje ¿ycie, aby zmieniÌ losy œwiata, które ju¿ wtedy by³y kreowane, w taki sam sposób i przez takie same si³y jak i dzisiaj. OdpowiedŸ na pytanie co siê tareaz dzieje, da³ w wywiadzie jeden z Iluminatów.Wywiad jest na stronie Leszka. Iluminat powiedzia³ : ludzie siê nie intersuj¹ tym co sie dzieje globalnie. Intersuje ich tylko w³asne podwórko, swoje domowe pielesze, a reszte zrzucaj¹ odpowiedzialnoœÌ na kogoœ innego. Tymczasem mi³oœÌ - to te¿ odpowiedzialnoœÌ droga Kiaro !
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 02:31:26 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #214 : Wrzesień 25, 2009, 06:24:04 » |
|
KOMENTARZ NA TEMAT PROGRAMU „EKSPRES REPORTERĂW“ DOTYCZÂĄCY LUCYNY ÂŁOBOS 23 wrzeÂśnia 2009 roku Wiele listĂłw i komentarzy dotarÂło do naszej Fundacji po programie pt. „Sekta En-Ki“ wyemitowanym w TVP 2 „Ekspres ReporterĂłw“ wieczorem, 22 wrzeÂśnia. Program byÂł ewidentnÂą prĂłbÂą przedstawienia Lucyny jako guru „sekty En-Ki“, ktĂłra usiÂłuje wyÂłudziĂŚ pieniÂądze od ludzi „straszÂąc rokiem 2012“. Tym, ktĂłrzy ten program oglÂądali (i znajÂą Projekt Cheops) nie trzeba tÂłumaczyĂŚ, Âże byÂła to niebotyczna bzdura, specjalny montaÂż wybranych i wyrwanych z kontekstu wypowiedzi Lucyny, aby osiÂągn¹Ì jeden cel: skompromitowaĂŚ LucynĂŞ i caÂły Projekt. Nie zwrĂłcono uwagi na rzetelnoœÌ informacji czy choĂŚby - nie podejĂŞto prĂłby porozmawiania – poza LucynÂą - z kimkolwiek z nas, czÂłonkĂłw Fundacji. Z programu wynikaÂło, Âże Lucyna zaÂłoÂżyÂła „sektĂŞ“ aby czerpaĂŚ z tego osobiste korzyÂści. OczywiÂście, nikt z reporterĂłw filmujÂących ukrytÂą kamerÂą sesje z LucynÂą mĂłwiÂącÂą o pieniÂądzach nie zadaÂł sobie trudu, aby umieÂściĂŚ informacje na co wydawane sÂą owe „wyÂłudzane“ pieniÂądze. Bo przecieÂż wielkoœÌ i waÂżnoœÌ wykopalisk w Egipcie redaktorĂłw TVP2 nie interesuje. Bo fakt wspó³pracy dwĂłch znaczÂących UniwersytetĂłw z Kairu i z WrocÂławia wspieranych finansowo przez FundacjĂŞ „Dar ÂŚwiatowida“ jest „wirtualnym wymysÂłem“ samej Fundacji. InteresowaÂło ich wy³¹cznie udowodnienie, Âże jest to kolejna „sekta“ i zwiÂązana z tym sensacja. Nikt z nich nie zaznaczyÂł w reportaÂżu, Âże pokazana na filmie kolia, ktĂłrÂą Lucyna chciaÂła „sprzedaĂŚ“, to prezent, ktĂłry Lucyna otrzymaÂła jako prezent Âślubny w Chicago i ktĂłry ofiarowaÂła dla Fundacji, aby zebraĂŚ fundusze na wykopaliska (bo akurat brakowaÂło pieniĂŞdzy, aby je przesÂłaĂŚ na konto Uniwersytetu). Nikt z reporterĂłw nie sprawdziÂł, Âże w roku 2008 i 2009 Lucyna ÂŁobos i jej m¹¿, Bill Brown wpÂłacili na konto Fundacji „Dar ÂŚwiatowida“ znaczÂące darowizny. Lucyna i Bill sÂą powaÂżnymi sponsorami wykopalisk (dowodami sÂą wydruki bankowe wpÂłat na konto Fundacji). Jak wiadomo, kaÂżda zÂłotĂłwka wpÂłacona na konto Fundacji musi byĂŚ rozliczona zgodnie z celami statutowymi – szczegĂłlnie w takiej Fundacji jak nasza, ktĂłra jest obserwowana ze szczegĂłlnym pietyzmem. Dlatego przedstawianie Lucyny jako osoby, ktĂłra „wyÂłudza“ pieniÂądze dla wÂłasnych korzyÂści jest nie tylko niemoralne, ale jest podstawÂą bardzo powaÂżnego procesu o zniesÂławienie, nie mĂłwiÂąc juÂż o zaskarÂżeniu TVP za uÂżycie sÂłowa „sekta“ w kontekÂście dziaÂłalnoÂści Fundacji „Dar ÂŚwiatowida“. OsobiÂście powaÂżnie traktujĂŞ sprawĂŞ roku 2012. Wprawdzie w tej chwili nikt nie jest w stanie powiedzieĂŚ z ca³¹ pewnoÂściÂą czy za trzy lata, czekajÂą nas kataklizmy, ktĂłre - jak twierdzi poprzez LucynĂŞ En-Ki - mogÂą zdziesiÂątkowaĂŚ ludzi i zniszczyĂŚ ZiemiĂŞ, czy sÂą to tylko przepowiednie, ktĂłre siĂŞ nie sprawdzÂą. Niemniej jednak wykopaliska w Egipcie sÂą faktem, odkrycie wejÂścia do Wielkiego Labiryntu jest bardzo prawdopodobne, podobnie jak kolejne fazy badaĂą, czyli wykopaliska koÂło Trzech Piramid w Gizie. JeÂśli zagroÂżenie rzeczywiÂście istnieje, a wiele ÂźrĂłdeÂł naukowych, nie mĂłwiÂąc juÂż o przekazach MajĂłw, Indian Hopi, itp. twierdzi, Âże tak (wystarczy obejrzeĂŚ film dokumetalny „Nostradamus 2012“ wyprodukowany w tym roku przez History Channel aby siĂŞ o tym przekonaĂŚ) – to wykopaliska w Egipcie mogÂą byĂŚ rzeczywiÂście jedynym ratunkiem. Ale Âżeby to sprawdziĂŚ, trzeba zrobiĂŚ wykopaliska. A Âżeby kontynuowaĂŚ wykopaliska trzeba mieĂŚ fundusze. KomuÂś jednak wyraÂźnie zaleÂżaÂło, aby Projekt Cheops skompromitowaĂŚ i zatrzymaĂŚ nasze dziaÂłania. Komu? Kto zleciÂł jego nagranie? KtoÂś, kto widziaÂł program moÂże sam wyciÂąg¹Ì wnioski. Có¿ – zrezygnowĂŚ z Projektu Cheops byÂłoby bardzo Âłatwo. Nikt z nas, zaangaÂżowaych w pracĂŞ Fundacji nie zarabia na Projekcie Cheops Âżadnych pieniĂŞdzy, sÂławy nam nie przybywa, krytykĂłw nie brakuje. Nie jesteÂśmy teÂż archeologami, wiĂŞc - czy Egipcjanie znajdÂą coÂś w Hawarze albo w Gize, czy nie znajdÂą – nie przysporzy to nam tytu³ów. Jako ludzie, wierzymy tylko w g³êbszy sens przekazĂłw, bo wydajÂą siĂŞ nam bardzo logiczne i bardzo spĂłjne w kontekÂście tego, co dzieje siĂŞ w ostatnich latach na Ziemi i co byÂło przepowiadane juÂż wiele lat temu w sesjach, w przekazach. MoÂżemy oczywiÂście zaÂłoÂżyĂŚ rĂŞce i czekaĂŚ na grudzieĂą roku 2012, aby zobaczyĂŚ co siĂŞ stanie i czy coÂś siĂŞ stanie. To byÂłoby najÂłatwiejsze rozwiÂązanie. DziĂŞkujĂŞ wszystkim, ktĂłrzy napisali do nas listy z komentarzami na temat owego programu. Zainteresowanym sugerujĂŞ, abyÂście napisali o swoich odczuciach bezpoÂśrednio do twĂłrcĂłw Ekspresu ReporterĂłw na adres mailowy: ekspres.reporterow@tvp.pl gdyÂż dobrze by byÂło, aby Panowie Redaktorzy wiedzieli nieco wiĂŞcej o owej rzekomej „sekcie“ o nazwie Projekt Cheops. ByĂŚ moÂże zacznÂą myÂśleĂŚ, choĂŚ patrzÂąc na sposĂłb ich pracy wydaje siĂŞ to trudne. Liczymy, iÂż po zapoznaniu siĂŞ z treÂściÂą niniejszego pisma, Redakcja Ekspresu ReporterĂłw podejmie odpowiednie kroki, zmierzajÂące do wyjaÂśnienia zaistniaÂłej sytuacji. Pozwoli to na polubowne rozwiÂązanie przedmiotowej kwestii. Andrzej WĂłjcikiewicz Prezes ZarzÂądu Fundacji Wspierania BadaĂą Archeologicznych „Dar ÂŚwiatowida“ MateriaÂł w tym temacie tak lawinowo siĂŞ powiĂŞksza, ze niewielu ma moÂżliwoœÌ, a niekiedy i chĂŞci by na bierzÂąco ÂśledziĂŚ jego zawartoœÌ, dlatego pomimo iÂż tekst powyÂższy zostaÂł przedstawiony po raz drugi, to uwaÂżam iz moÂże tu pozostaĂŚ, choĂŚby dla tych ktĂłrzy nie zaglÂądajÂą wstecz tematu. Darek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 08:22:10 wysłane przez Dariusz »
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #215 : Wrzesień 25, 2009, 06:52:53 » |
|
kolega sobek juÂż zapodaÂł ten list...o tutaj: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3549.150
nastĂŞpnym razem uÂżyj opcji szukaj, albo czytaj uwaÂżnie bo dostaniesz minusa, albo coÂś tam - od samego siebie 
|
|
|
|
|
|
|
Trel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #216 : Wrzesień 25, 2009, 08:33:19 » |
|
Kiaro piszesz wiele postĂłw,ale tresc ich jest bardzo podobna.Opisujesz jedno i to samo na wiele sposobĂłw,popierasz to argumentami wyciagnietymi z rekawa mozna rzecz czysto fantastycznymi i tylko tobie znanymi.Probujesz przedstawiac pewne rzeczy w sposob w jaki ty je chcesz widziec i dopasowujesz do nich swoje fantastyczne argumenty.W ogole w twoich postach jest prawie zero swiata nauki,rzeczywistosci jakichkolwiek stosunkow miedzyludzkich czy faktĂłw globalnych.Jest tylko swiat Kiary tak dalece fantastyczny i potwierdzony jedynie ta sama fantastykÂą.
Gdy rozmawiasz poprostu poruszasz w swoich postach watek za watkiem,skaczesz z jednego na drugi powodujac ze nawet czytajac te fantastyczny niby argumnty ciezko znalesĂŚ w nich jakikolwiek zwiazek pomiedzy zamieszczonymi watkami.Krotko mĂłwiac duzo swiata kiary zero wynikajacych z tego argumentĂłw.Dlatego porĂłwnaÂłem do wesoÂłego miasteczka,bo tam czÂłowiek wybiera sobie jedna maszyne i zaraz po niej wchodzi na kolejna w celu miÂłego spedzenia czasu.Tak dla mnie wygladaja kiaro twoje posty w tematach w ktorych nalezy rozmawiac o rzeczywistosci i twardych faktach a nie miekkich i w dodatku tylko przez ciebie stworzonych badz posklejanych argumentĂłw.
Silver bardzo ladnie podsumowaÂł twoja miÂłosĂŚ i prĂłby wciskania jej wszystkim na 1000 sposobĂłw.Bo jak sam zauwazyÂł nic z tego wciskania nie wynika i nie o tym powinna byc tu mowa.To nie jest krytyka,bo dla mnie to co napisaÂłem jest oczywiste tak jak dla wszystkich gdy czytaja kapÂłana718 wiadomo ze to osoba ktora probuje interpretowac zabawe w liczby tylko na swoj spossĂłb i dopasowywac tak jak jemu to pasuje.Ty robisz poprostu podobnie i stad wesoÂłe miasteczko.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #217 : Wrzesień 25, 2009, 09:03:31 » |
|
W poœcie sobka treœÌ komentarza Wójcikiewicza ginie - Stolo zamieœci³ j¹ duzo bardziej czytelniej. - jego post to 100% treœci wypowiedzi Wójcikiewicza.
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #218 : Wrzesień 25, 2009, 09:13:41 » |
|
1. nie k³amiê i nie naci¹gam. 2. nie zbieram od nikogo pieniedzy. 3. zawsze rozliczê siê ze z³ozonych s³ów i deklaracji 4. nie napadam kolegów którzy ewentualnie chcieliby zakoùczyÌ ze mna znajomoœÌ 5. nie wmawiam nikomu ¿e jestem jedynym ratunkiem dla œwiata 6. zachêcam aby osoby oceniaÌ po czynach i weryfikowaÌ wyg³oszone s³owa 7. i wiele wiele innych
Ad1. Nie wiem czy k³amiesz, ale czêsto naci¹gasz... prawdê na swoje potrzeby Ad2. Na forum publicznie tego nie robisz, ale nie wiem co robisz po godzinach pod sklepem czy koœcio³em..  Ad3. Zawsze to chesz rozliczaÌ innych ze z³o¿onych s³ów i deklaracji, nawet je¿eli owe deklaracje i s³owa nie by³y sk³adane bezpoœrednio na Twoje rêce Ad4. Forumowych kolegów nie napadasz, ale jak¹ mam pewnoœÌ, ¿e nie robisz tego ze swoimi kolegami z osiedla\szko³y\pracy...? Ad5. Tego nie wmawiasz, ale wmawiasz ¿e jesteœ jedynym ratunkiem dla "forumowych wierzaków"... Ad6. A ja Ciê zachêcam abyœ w koùcu przejrza³ na oczy i zastanowi³ siê nie nad swoimi pogl¹dami, ale nad form¹ wyg³aszania ich.. Wydajesz siê byœ naprawdê inteligentn¹ osob¹, ale co z tego, skoro negatywna energia "a¿ wylewa ci siê uszami"... Nie widzisz tego? Moze przypomnê jeszcze raz kartê do gry Illuminati:  Przyjrzyj siê Artku tej karcie i odnajdŸ siê na niej: - czy jesteœ tym policjantem, który pod naporem walki nie radzi sobie, aby stan¹Ì w obronie prawa, którego strze¿e...? - czy jesteœ hipisem, którego pogl¹dy nie maja nic wspólnego z wojn¹, walka, agresj¹, ale który zatraci³ siê w swojej walce, ze sta³ siê tym - przed czym chcia³ uchowaÌ.. "œwierzaków"..  Ad7. "I wiele innych" nie zabrzmia³o ani skromnie, ani z pokor¹... Troszkê Ci chyba brakujê tych dwóch - jak wa¿nych w dzisiejszych czasach - cech charakteru. Co do Twojej odpowiedzi na niusa AW, to pozostawie to bez komentarza... Chcê tylko zauwarzyÌ, ze AW nie pisa³ tego tylko dla Ciebie, ale Ty to potraktowa³eœ bardzo personalnie. Nie wierzysz? Dam ci konkretne przyklady PAnie Andrzeju, gwarantujê
musze powiedzieĂŚ - byÂły, Panie WĂłjcikiewicz - byÂły
MiÂło, Âże spuszcza Pan z tonu w oficjalnym komentarzu
Alez Panie Andrzeju - dlaczego polubowne?
Traktuj dalej w swoim sercu to wszystko co sie dzieje jako wojnê, to forum jako pole bitwy, zwolenników projektu jako wrogów, a przeciwników jako swoich sojuszników. Tylko Panie Generale, zastanów siê czasami: z kim walczysz, o co walczysz i jaki jest sens twojej walki. A jak odpowiesz sobie na te pytania, to na sam koniec zastanów siê nad energia s³owa "WALKA".... EDIT: W poœcie sobka treœÌ komentarza Wójcikiewicza ginie - Stolo zamieœci³ j¹ duzo bardziej czytelniej. - jego post to 100% treœci wypowiedzi Wójcikiewicza.
A w moim ile jest tresci komentarza AW...? 40%?
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 13:46:25 wysłane przez Sobek »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #219 : Wrzesień 25, 2009, 10:00:12 » |
|
przepraszam, Âże siĂŞ wtrÂącĂŞ, ale sÂłuzĂŞ pomocÂą:w-AL-Ka moÂżna to czytaĂŚ, jako: "w-Boskiej-Duszy" moÂżna to czytaĂŚ, jako: "w-Boga-Duszy" inaczej: w 'Bog'a programieZatem: projekt "bog" = projekt "wojna" 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 11:08:54 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Sobek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #220 : Wrzesień 25, 2009, 10:10:00 » |
|
przepraszam, ¿e siê wtr¹cê, ale s³uzê pomoc¹:w-AL-Ka mo¿na to czytaÌ, jako: "w-Boga-Duszy" inaczej: w 'Bog'a programieZatem: projekt "bog" = projekt "wojna"  no to jeszcze rozkmiù takie s³owa jak: wojna, bitwa, agresja. Jak bardzo byœ tych s³ów nie rozk³ada³ na "czynniki pierwsze", to i tak nie zmienisz ich negatywnych wibracji
|
|
|
|
|
|
|
BBernard
Gość
|
 |
« Odpowiedz #221 : Wrzesień 25, 2009, 10:12:35 » |
|
Program "Ekspres ReporterĂłw" nic nie wskĂłra(Âł). UpewniÂł i ucieszyÂł sceptykĂłw swoim ogĂłlnopolskim zasiĂŞgiem, a zniesmaczyÂł tych drugich.
1. Jesli labiryntu nie ma, to "Ekpres" powiedziaÂł swoje a prĂłby wykopania bĂŞdÂą prowadzone nadal. 2. Jesli natomiast dojdzie do odkrycia Wielkiego Labiryntu to "Ekspres ReporterĂłw" siĂŞ schowa w cieĂą, a inny program TVP "napisze" o wielkiej Polce.
|
|
|
|
|
|
|
Tronk
Gość
|
 |
« Odpowiedz #222 : Wrzesień 25, 2009, 10:15:26 » |
|
Taki fajny program jak expres tych co siebie nazywajÂą reporterami - poraÂżka. Autor "reportaÂżu" uÂżywa zwrotĂłw ktĂłrych zupeÂłnie nie rozumie , a ja siĂŞ pytam Gdzie jest jakaÂś obiektywna ocena? ZaszczuĂŚ czÂłowieka jest bardzo Âłatwo. Tragedia to sÂłowo mi siĂŞ narzuca po tym co zobaczyÂłem na antenie dwĂłjki.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #223 : Wrzesień 25, 2009, 10:31:15 » |
|
Tak czy inaczej dosta³em ten list wczoraj od p.Wójcikiewicza z proœb¹ o umieszczenie. Je¿eli ktoœ to wczeœniej umieœci³ to chwa³a mu a ja i tak zrobiê to o co prosi³ p.Andrzej. W poœcie sobka treœÌ komentarza Wójcikiewicza ginie - Stolo zamieœci³ j¹ duzo bardziej czytelniej. - jego post to 100% treœci wypowiedzi Wójcikiewicza.
...poniewaÂż dostaÂłem to bezpoÂśrednio ze ÂźrĂłdÂła i umieÂściÂłem w niezmienionej formie
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 10:32:49 wysłane przez stolo »
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
orion250
Gość
|
 |
« Odpowiedz #224 : Wrzesień 25, 2009, 13:20:20 » |
|
No dobra, wszystko ³adnie i piêknie.Wed³ug mnie, to TV to jedna ogromna sekta. Ma ktoœ ten reportarz na kompie? Bym se lukn¹³ albo jakiegoœ linka zapodajcie ale darmowego.Fajna dyskusja, chêtnie bym siê przy³¹czy³.........jak obejrzê program.
|
|
|
|
|
|
|
|