Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:33:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magazyn Ekspresu Reporterów - sekta En-ki  (Przeczytany 182324 razy)
0 u¿ytkowników i 14 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #250 : Wrzesieñ 28, 2009, 10:11:25 »

Poszukiwacz zawsze bêdzie "naiwniakiem", gdy¿ ci±gle poszukuje w³asnej prawdy. Jest stale "w dodze do Ixtlan " - jak pewien Indianin w opowie¶ci Carlosa Castanedy.
To cena jak± siê p³aci za "bycie w drodze". Poszukiwacze i naiwniacy ci±gle przesuwamj± granice niemo¿liwego i nieprawdopodobnego, ale nie czyni± tego Ci, którzy swoj± prawdê ju¿ znale¼li.
W koñcu ka¿dy " prawdziwy poszukiwacz" porzuca skostnia³e lub k³amliwe idee , albo je przekszta³ca, transformuje i otrzymuje co¶ nowego - i tak bez koñca...

Niedoceniana jest moc  "poszukiwaczy"  Mrugniêcie
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #251 : Wrzesieñ 28, 2009, 14:35:07 »

Dziwi mnie tak¿e jak taki ka¿dy ezoteryk w mig rozpracuje ka¿dy spisek, wie kto za czym stoi, widzi rzeczywisto¶æ jako siec intryg w których siê po³apuje b³yskawicznie (vide teorie spiskowe) ale jak przychodzi do bajek wt³aczanych przez starsze panie to jako¶ mózg zaczyna cierpieæ na temporalny zanik czy co? ;P
Jason
Go¶æ
« Odpowiedz #252 : Wrzesieñ 28, 2009, 22:09:08 »

mi wyskakuje info aby wplacic oplate techniczn± jak chce obejrzec... moze dlatego, ze jestem za granic±?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #253 : Wrzesieñ 28, 2009, 22:46:42 »

Mówi³em Ci ju¿,¿e da³e¶ siê zmanipulowaæ.
Wiele rzeczy mówisz, bardzo rzadko jeste¶ w stanie poprzeæ je czym¶ konkretn

W tego typu reporta¿ach pokazuje siê gor±c± sensacjê z ostatnich chwil.
A tu reporta¿ oparty na sesji sprzed pó³ roku.
Wiêc jak w koncu - sprzed pó³ roku czy z ostatnich chwil.

Co oni robili z tym materia³em przez pó³ roku?Nie wiedzieli co z tym zrobiæ.
Sesja odby³a siê pó³ roku temu, a kiedy odby³a siê ostatnia - bite 3 miesi±ce temu, przedostatnia... tak, bite pó³ roku temu. Wiêc nie przesadza³bym tak bardzo z t± dezaktualizacj± - wszak w sumie jednak bazuj± na najnowszym materiale.
Nie wiemy równie¿ kiedy umówili siê na "masa¿".

Ile wart jest ten reporta¿,gdy nawet nie poinformowano w nim,jaki cel ma PCh i wspierana fundacja?
Jak rozumiem ostatecznym i g³ównym celem jest umieszczenie mumii w sarkofagu - tak? Skoro tak oburza Ciê "nierzetelno¶æ' i "zatajanie" informacji przez reporterów to czy móg³bys wskazaæ mi w statucie D¦ zapis który jasno o tym mówi? Mo¿e nie zamie¶cili go bo po rzetelnym siêgniêciu do statusu - nie znale¼li tam takiego zapisu. Pch przedstawia siê jako misja ratowania ¶wiata a a nie archeologiczna, prawda? No chyba, ¿e we wszystkich sesjach ³gali z tym.

G³ównym argumentem w naszej dyskusji jest argument stary,jak forum,¿e ja nie mam argumentów.
Prosi³em Ciê juz kilka b±d¼ kilkana¶cie razy - wska¿ mi konkretnie te Twoje RZECZOWE argumenty, no wska¿. Nie zas³aniaj siê ucieczkami "ju¿ pisa³em", "znajd¼ sobie" - bo autentycznie nie potrafiê, wiêc mi pomó¿ je dostrzec. Dlaczego to taki k³opot dla Ciebie? Czy dlatego, ¿e po prostu nie masz co przedstawiæ?

Celem reporta¿u by³o zapewne udowodnienie pewnej tezy zawartej w tytule - ¿e D¦/Pch nosi znamiona sekty. Dlatego w KOMENTARZU do ZAPREZENTOWANYCH MATERIA£ÓW starano siê tego dowie¶æ. Nie dyskutuje w tym momencie na temat zaprezentowanej interpretacji lecz monotonnie i uparcie proszê o wyja¶nienie WYPOWIEDZIANYCH s³ów przez £obos.

Dla u³atwienie i przejrzysto¶ci w punktach:
1. Czy negujesz którekolwiek z wypowiedzianych przez £obos s³ów zaprezentowanych w materiale?
2. Jak pogodziæ g³oszenie mi³o¶ci i deklarowanej troski o ludzi przez £obos/samcia ze s³owami nakazuj±cymi zablokowaæ konto lub nawet siê rozwie¶æ je¿eli ma³¿onek nie chce dawaæ pieniêdzy? Dlaczego w imiê pieniêdzy rozbija ludziom ¿ycie?
3. Jakim prawem nakazuje odstawiæ pewn± dawkê lekarstw i zast±piæ je preparatem Pch? Jakie £obos ma kwalifikacje do tego?
4. Czy uwa¿asz za odpowiedzialne i uczciwe nakazywanie za¿ywania ludziom "lekarstwa" które nie zosta³o przebadane klinicznie?
5. Czy uwa¿asz 25000$ za uczciw± cenê za "naszyjnik"? Czy je¿eli sprzeda³bym Ci go za 19000$ uzna³by¶ to za okazjê?
6. Dlaczego £obos podwa¿a w³asne s³owa aby ratowaæ skórê? "byc mo¿e ¼le siê wyrazi³am" - a wcze¶niej mówi³a bez zaj±kniêcia.
7. Czy etycznym jest wyci±ganie od ludzi WSZYSTKICH oszczêdno¶ci, bez rozpoznania ich stanu - zadeklarowane 5000 osczedno¶ci przez reporterów?

Proszê o konkretne odpowiedzi na zadane pytania, argumenty mile widziane. Je¿eli masz znowu uciekaæ i rozmywaæ to w ogóle siê nie wypowiadaj na mój post.
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Wrzesieñ 29, 2009, 09:50:24 »

Czesc Artku, moze ja postaram sie odpowiedzieæ na Twoje pytania. Mam nadzieje, ze tym razem nie zostawisz bez odpowiedzi posta skierowanego w Twoj± strone

1. Czy negujesz którekolwiek z wypowiedzianych przez £obos s³ów zaprezentowanych w materiale?
Nie negujê, ale mam ¶wiadomo¶æ tego, ¿e MOG£Y zostaæ zmanipulowane... Akurat forma reporta¿u bardzo Ci pasowa³a, wiêc zanik twojego obiektywizmu wzglêdem wypowiedzianych s³ów Pani £obos jest uzasadniony

2. Jak pogodziæ g³oszenie mi³o¶ci i deklarowanej troski o ludzi przez £obos/samcia ze s³owami nakazuj±cymi zablokowaæ konto lub nawet siê rozwie¶æ je¿eli ma³¿onek nie chce dawaæ pieniêdzy? Dlaczego w imiê pieniêdzy rozbija ludziom ¿ycie?
Jak ju¿ napisa³em wcze¶niej bylem a¿ cztery razy na "masa¿u" u Pani Lucyny oraz przeczyta³em wiêkszo¶æ sesji ze strony. Konfrontuj±c to co us³ysza³em osobi¶cie od Samuela z blokowaniem kont, to bardzo gryzie siê to we mnie i stawia moj± osobê w obronie Enkiego. Jednak jestem ¶wiadomy, ¿e Samuel mo¿e ro¿ne rzeczy opowiadaæ ró¿nym osobom, a czy Ty masz ta ¶wiadomo¶æ?

3. Jakim prawem nakazuje odstawiæ pewn± dawkê lekarstw i zast±piæ je preparatem Pch? Jakie £obos ma kwalifikacje do tego?
Przykro mi to stwierdziæ, ale chyba mia³e¶ naprawdê ciê¿kie dzieciñstwo, skoro nie potrafisz rozró¿niæ nakazu od sugestii.. A tak poza tym to w reporta¿u dziennikarka pojecha³a na ¦l±sk po ten niby preparat, preparat sk³ada³ siê z jaki¶ soli mineralnych i kosztowa³ 30pln. Z mojej wiedzy(a mogê siê myliæ) Suplement Ki jest produkowany w Warszawie, sk³ada siê ze sproszkowanego z³ota i kosztuje du¿o wiêcej jak 30pln...

4. Czy uwa¿asz za odpowiedzialne i uczciwe nakazywanie za¿ywania ludziom "lekarstwa" które nie zosta³o przebadane klinicznie?
To znalazlen na stronie producenta preparatu:
Producentem „Suplementu Ki“ bêdzie Laboratorium Pierwiastków ¦ladowych w Warszawie. W tej chwili trwa proces rejestracji tego specyfiku jako suplementu ¿ywieniowego.
masz tu linka:
http://www.analizawlosa.com.pl/strona.php?37575
Wiec jak widzisz tym razem to ja udowodni³em Twoj± nierzetelno¶æ w opieraniu siê na FAKTACH.
Je¿eli preparat zosta³ zarejestrowany, to oznacza ¿e nie wiele ró¿ni siê od tych suplementów, które ³ykam chodz±c na si³kê.

5. Czy uwa¿asz 25000$ za uczciw± cenê za "naszyjnik"? Czy je¿eli sprzeda³bym Ci go za 19000$ uzna³by¶ to za okazjê?
hehehe, je¿eli cena faktyczna naszyjnika to 25k$ to 19k$ czyni cenê okazjonaln±, 6k$ ró¿nicy w tym przypadku daje ponad 20% ceny(nie chce mi siê dok³adnie liczyæ).

6. Dlaczego £obos podwa¿a w³asne s³owa aby ratowaæ skórê? "byc mo¿e ¼le siê wyrazi³am" - a wcze¶niej mówi³a bez zaj±kniêcia.
Porównujesz s³owa L£ do s³ów Enkiego, które niestety maj± te samo "uj¶cie" czyli usta Pani Lucyny. Stwierdzenie "byæ mo¿e ¼le siê wyrazi³am" rzeczywi¶cie by³o niefartowne, bo Lucyna próbowa³a broniæ niestety nie swoich s³ów.

7. Czy etycznym jest wyci±ganie od ludzi WSZYSTKICH oszczêdno¶ci, bez rozpoznania ich stanu - zadeklarowane 5000 osczedno¶ci przez reporterów?
Ka¿dy mo¿e zostaæ darczyñc± ka¿dej fundacji na Ziemi, czy Ci siê to podoba czy nie. Od takiej osoby zale¿y w jak± formê przyjmie i w jaki sposób to bêdzie robiæ. Je¿eli chcesz siê doszukaæ w tym etyki, to proponujê Ci siê zarejestrowaæ na forum producentów oraz dystrybutorów automatów do gier hazardowych...

Proszê o konkretne odpowiedzi na zadane pytania, argumenty mile widziane. Je¿eli masz znowu uciekaæ i rozmywaæ to w ogóle siê nie wypowiadaj na mój post.
Przyznam Ci siê, ¿e wyci±gn±³e¶ wnioski z moich poprzednich postów. Zgodnie z moj± SUGESTI¡ (a nie NAKAZEM Mrugniêcie ) nie zmieni³es swoich pogl±dów, ale TON w jakim siê wypowiadasz.

Brawo dla Ciebie!!!  Afro

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #255 : Wrzesieñ 29, 2009, 10:09:58 »

Hmmm, wprawdzie to bylo do Arteqa skierowane, jednak w³±cze siê do dyskusji. Wiêc:

Nie negujê, ale mam ¶wiadomo¶æ tego, ¿e MOG£Y zostaæ zmanipulowane... Akurat forma reporta¿u bardzo Ci pasowa³a, wiêc zanik twojego obiektywizmu wzglêdem wypowiedzianych s³ów Pani £obos jest uzasadniony

Widzisz, w ten sposób my¶l±c dojdziemy do wniosku, ¿e WSZYSTKO mog³o zostaæ zmanipulowane. Przyk³adowo, relacje i zapisy z sesji moga byæ okrojone, wycinaj±c np zdania, w ktorych En-ki nawoluje do masowego mordowania ludzi i gwa³tów na nieletnich (oczywi¶cie nie sugerujê, ¿e tak JEST, ale ¿e id±c takim tokiem rozumowania mo¿emy sobie "wydumaæ" dos³ownie wszystko).

Jak ju¿ napisa³em wcze¶niej bylem a¿ cztery razy na "masa¿u" u Pani Lucyny oraz przeczyta³em wiêkszo¶æ sesji ze strony. Konfrontuj±c to co us³ysza³em osobi¶cie od Samuela z blokowaniem kont, to bardzo gryzie siê to we mnie i stawia moj± osobê w obronie Enkiego. Jednak jestem ¶wiadomy, ¿e Samuel mo¿e ro¿ne rzeczy opowiadaæ ró¿nym osobom, a czy Ty masz ta ¶wiadomo¶æ?

A czy to cokolwiek zmienia? Istotne jest to, ¿e PEWNYM osobom wciska do g³owy takie w³a¶nie rzeczy. To ¿e nie wszystkim nie usprawiedliwia tego, ¿e niektorym - OWSZEM.

Przykro mi to stwierdziæ, ale chyba mia³e¶ naprawdê ciê¿kie dzieciñstwo, skoro nie potrafisz rozró¿niæ nakazu od sugestii..

Widzisz, zauwa¿ tylko, ¿e ludzie, którzy je¿d¿± na sesje osobiste i deklaruja jako PROBLEM to, ¿e ich "druga po³ówka" nie zgadza siê z tym, co s±dz±/mówi±/robi± dla PCh, naprawdê musz± byæ ju¿ mocno indoktrynowani (skoro wa¿niejszy jest dla nich En-ki ni¿ rodzina, i to nie PCH, a zdanie RODZINY jest dla nich problemem). W takim przypadku si³a sugestii i nakazu s± w zasadzie równe. W zwi±zku z czym te¿ sugestia i nakaz s± równoznaczne w takim wypadku.

Je¿eli preparat zosta³ zarejestrowany, to oznacza ¿e nie wiele ró¿ni siê od tych suplementów, które ³ykam chodz±c na si³kê.

Tu naci±gasz pewien fakt. To, ¿e preparat zosta³ przebadany oznacza, ¿e nie ma NEGATYWNYCH skutków dla zdrowia. Nie oznacza to jednak, ¿e ma skutki POZYTYWNE. W zwi±zku z czym nakaz od³o¿enia leków (które mozliwe, ¿e jakos podtrzymuj± zdrowie) na co¶, co nie ma stwierdzonej SKUTECZNO¦CI LECZNICZEJ, nie jest ju¿ moralne.

hehehe, je¿eli cena faktyczna naszyjnika to 25k$ to 19k$ czyni cenê okazjonaln±, 6k$ ró¿nicy w tym przypadku daje ponad 20% ceny(nie chce mi siê dok³adnie liczyæ).

Powiedzmy sobie szczerze - gdyby naszyjnik by³ faktycznie tyle wart, Lucyna dosta³aby za niego tyle w pierwszej lepszej Desie czy od innego prywatnego kolekcjonera. Bez zni¿ania ceny. Chodzi wiec nie o to, ¿e cena 19 ty¶ wzglêdem 25 ty¶ nie jest atrakcyjna, ale o to, ¿e 19 ty¶ za taki naszyjnik to JU¯ przep³acenie, i to grubo.

Porównujesz s³owa L£ do s³ów Enkiego, które niestety maj± te samo "uj¶cie" czyli usta Pani Lucyny. Stwierdzenie "byæ mo¿e ¼le siê wyrazi³am" rzeczywi¶cie by³o niefartowne, bo Lucyna próbowa³a broniæ niestety nie swoich s³ów.

Ekhem...a nie zauwa¿y³e¶ tutaj, ¿e Lucyna sama "wpad³a", potwierdzaj±c, ze to ona, a nie En-ki mówi? W sytuacji zaskoczenia (czyli wtedy, gdy czlowiek nie ma czasu do namys³u) powiedzia³a o s³owach (rzekomo) En-kiego: "Byæ mo¿e [JA] ¼le siê wyrazi³am". Co Ty na to? Czy¿by te¿ pomy³ka, manipulacja etc?

Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #256 : Wrzesieñ 29, 2009, 11:12:44 »

Widzisz, w ten sposób my¶l±c dojdziemy do wniosku, ¿e WSZYSTKO mog³o zostaæ zmanipulowane. Przyk³adowo, relacje i zapisy z sesji moga byæ okrojone, wycinaj±c np zdania, w ktorych En-ki nawoluje do masowego mordowania ludzi i gwa³tów na nieletnich (oczywi¶cie nie sugerujê, ¿e tak JEST, ale ¿e id±c takim tokiem rozumowania mo¿emy sobie "wydumaæ" dos³ownie wszystko).
Widzisz, w ten sposób pokazali¶my, ze racja jest jak ... - kazdy ma swoj±. Przewag± dziennikarzy z reporta¿u by³o to, ¿e to oni montowali materia³ zgodnie ze swoim "widzimisie", wiec pytanie nad czym dumamy, nad forma reporta¿u czy nad form± przekazów

A czy to cokolwiek zmienia? Istotne jest to, ¿e PEWNYM osobom wciska do g³owy takie w³a¶nie rzeczy. To ¿e nie wszystkim nie usprawiedliwia tego, ¿e niektorym - OWSZEM.
Problem polega na tym, ¿e PEWNE osoby nie maj± swojego zdania w tym wszystkim co sie dzieje i sami sobie pozwalaj± wcisn±æ "do g³owy takie w³a¶nie rzeczy". Nie dzieje siê to tylko na p³aszczy¼nie PCh, ale ka¿dej dziedzinie naszego ¿ycia. To staram siê u¶wiadomiæ, podaj±c przyk³ad automatów do gier na kasê. Jako¶ nikt z tego nie robi problemu, a przecie¿ wystarczy spojrzeæ na dochody tylko w Polsce - id±ce w milionach, jak nie w miliardach z³otych, które (i tutaj mam ca³kowit± pewno¶æ) trafiaj± do r±k prywatych...

Widzisz, zauwa¿ tylko, ¿e ludzie, którzy je¿d¿± na sesje osobiste i deklaruja jako PROBLEM to, ¿e ich "druga po³ówka" nie zgadza siê z tym, co s±dz±/mówi±/robi± dla PCh, naprawdê musz± byæ ju¿ mocno indoktrynowani (skoro wa¿niejszy jest dla nich En-ki ni¿ rodzina, i to nie PCH, a zdanie RODZINY jest dla nich problemem). W takim przypadku si³a sugestii i nakazu s± w zasadzie równe. W zwi±zku z czym te¿ sugestia i nakaz s± równoznaczne w takim wypadku.
Jest pewien sens i logika w Twoim argumencie, niekiedy pod wp³ywem emocji jak równie¿ u¿ywaj±c technik socjologicznych, mo¿na wywo³aæ po¿±dany efekt. Jednak chce jeszcze raz zauwa¿yæ, ze Enki jak równie¿ L£ nie ukoñczyli studiów socjologicznych oraz bêd±c osobi¶cie na "masa¿u" nie dzia³a³ na mnie ¿aden "przekaz podprogowy" Mrugniêcie A co hierarchii wa¿no¶ci, do której sie odnios³e¶, to wczoraj widzia³em w sklepie babkê, która swoim ubiorem wskazywa³a na ¶redio-zamo¿n±, ale 50z³ na totka pu¶ci³a, bo jednak 40 000 000pln "rusza  wyobra¼ni±". Fajny argument zapoda³e¶, ale ja taki sam mogê znale¼æ "bli¿ej mojego domu"(bo owy sklep mam na rogu)

Tu naci±gasz pewien fakt. To, ¿e preparat zosta³ przebadany oznacza, ¿e nie ma NEGATYWNYCH skutków dla zdrowia. Nie oznacza to jednak, ¿e ma skutki POZYTYWNE. W zwi±zku z czym nakaz od³o¿enia leków (które mozliwe, ¿e jakos podtrzymuj± zdrowie) na co¶, co nie ma stwierdzonej SKUTECZNO¦CI LECZNICZEJ, nie jest ju¿ moralne.
Poczytaj sobie na temat suplementu diety, który siê nazywa HMB. Znajdziesz na jego temat identyczne opinie. Naukowo nic nie zosta³o potwierdzone, prócz tego, ¿e nie dzia³a NEGATYWNIE na organizm. A jednak ludzie go kupuj± i zarzywaj± U¶miech Na forum znajdziesz opisy typu: "HMB na jednych ludzi dzia³a, na inych nie dzia³a" i jako¶ nikt sobie nie zawraca g³owy tym preparatem jak wy suplementem Ki.

Powiedzmy sobie szczerze - gdyby naszyjnik by³ faktycznie tyle wart, Lucyna dosta³aby za niego tyle w pierwszej lepszej Desie czy od innego prywatnego kolekcjonera. Bez zni¿ania ceny. Chodzi wiec nie o to, ¿e cena 19 ty¶ wzglêdem 25 ty¶ nie jest atrakcyjna, ale o to, ¿e 19 ty¶ za taki naszyjnik to JU¯ przep³acenie, i to grubo.
Powiedzmy sobie szcze¿e - nie widzia³e¶ tego naszyjnika, nie trzyma³e¶ go w rêku i nie da³e¶ tego naszyjnika do wyceny... Wiêc dlaczego dyskutujesz na temat, w którym brakuje Ci wiedzy....Co¶ Ja nie mam pojêcia czy naszyjnik jest warty swojej ceny i szczerze mówi±c - nie interesuje mnie to!!!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #257 : Wrzesieñ 29, 2009, 12:14:26 »

Widzisz, w ten sposób pokazali¶my, ze racja jest jak ... - kazdy ma swoj±. Przewag± dziennikarzy z reporta¿u by³o to, ¿e to oni montowali materia³ zgodnie ze swoim "widzimisie", wiec pytanie nad czym dumamy, nad forma reporta¿u czy nad form± przekazów

Tu jest mowa o samym reporta¿u, i jak ma siê do reszty danych, ktore mamy. A to, co chcialem Ci wykazaæ, to to, ¿e je¶li za³o¿yliby¶my, ¿e wszystko mo¿e byæ zmanipulowane, to rozmowa na JAKIKOLWIEK temat nie mia³aby najmniejszego sensu - bo zawsze "to moglo byæ zmanipulowane".

Problem polega na tym, ¿e PEWNE osoby nie maj± swojego zdania w tym wszystkim co sie dzieje i sami sobie pozwalaj± wcisn±æ "do g³owy takie w³a¶nie rzeczy". Nie dzieje siê to tylko na p³aszczy¼nie PCh, ale ka¿dej dziedzinie naszego ¿ycia. To staram siê u¶wiadomiæ, podaj±c przyk³ad automatów do gier na kasê. Jako¶ nikt z tego nie robi problemu, a przecie¿ wystarczy spojrzeæ na dochody tylko w Polsce - id±ce w milionach, jak nie w miliardach z³otych, które (i tutaj mam ca³kowit± pewno¶æ) trafiaj± do r±k prywatych...

Owszem, dzieje siê, jednak dostawcy automatów do gier nie kreuj± siê na zbawców ludzko¶ci, pe³nych mi³o¶ci, chc±cych uratowaæ ukochany ¶wiat przed zag³ad±. Tu jest ta "drobna" ró¿nica. Je¶li uznamy PCh za dochodow± spó³kê, to owszem, jako taka dzia³a jak najbardziej fair. Ale je¶li uznamy PCH za pe³n± mi³o¶ci grupe ratowania ludzko¶ci - to przyznasz, ¿e wymagania moralne musz± byæ nieco wieksze, i tu ju¿ PCH nie wygl±da dobrze w ¶wietle przytoczonych wypowiedzi Lucyny/En-ki.

Aby by³o te¿ jasne, o co chodzi - przyk³adowo, je¶li pewien sprzedawca rz±da lekko wy¶róbowanej (leciutko, prawie wcale) ceny za swe towary, to jest to ok, zagranie marketingowe. Ale jesli nagle organizacja charytatywna za¿±da³aby zap³aty za ka¿dy swój "dar", w dodatku daj±c wysok± cenê, by³oby to moralnie naganne.

Rozumiesz chyba ró¿nicê.

Jest pewien sens i logika w Twoim argumencie, niekiedy pod wp³ywem emocji jak równie¿ u¿ywaj±c technik socjologicznych, mo¿na wywo³aæ po¿±dany efekt. Jednak chce jeszcze raz zauwa¿yæ, ze Enki jak równie¿ L£ nie ukoñczyli studiów socjologicznych oraz bêd±c osobi¶cie na "masa¿u" nie dzia³a³ na mnie ¿aden "przekaz podprogowy" Mrugniêcie

Co do nie ukoñczenia przez Lucynê studiów socjologicznych - widzisz, swego czasu interesowa³em siê wp³ywem na ludzi. Zna³em sporo metod tego wp³ywu (choæ obecnie raczej nie ceniê ich stosowania). I stosowa³em z powodzeniem. Mialem wtedy ze 14-15 lat. O studiach nawet nie mysla³em.

Wiec nie ukoñczenie studiów niczego nie udowadnia.

A co do tego, ¿e by³es pewien, ¿e nie by³e¶ manipulowany - widzisz, w³asnie potêga manipulacji (jakiejkolwiek) polega na tym, ¿e czlowiek jest ¶wiêcie przekonany, ¿e NIE BY£ manipulowany Mrugniêcie (nie znaczy to, ¿e BY£E¦ - ale ¿e samo w sobie Twoje stwierdzenie o pewno¶ci, ¿e nie by³e¶ manipulowany, jest bezsensowne)

Poczytaj sobie na temat suplementu diety, który siê nazywa HMB. Znajdziesz na jego temat identyczne opinie. Naukowo nic nie zosta³o potwierdzone, prócz tego, ¿e nie dzia³a NEGATYWNIE na organizm. A jednak ludzie go kupuj± i zarzywaj± U¶miech Na forum znajdziesz opisy typu: "HMB na jednych ludzi dzia³a, na inych nie dzia³a" i jako¶ nikt sobie nie zawraca g³owy tym preparatem jak wy suplementem Ki.

Analogicznie co we wcze¶niejszym przyk³adzie - preparat ten nie jest reklamowany jako cudowne remedium na wszystko, przy ktorym trzeba odstawiaæ wszystkie inne leki, który przetestowali staro¿ytni, jest napojem bogów i w ogole.

Có¿, je¶li siê roztacza ¶wietlane wizje, to trzeba im sprostaæ - PCH tego nie robi (i to w ¿adnym zakresie).

Powiedzmy sobie szcze¿e - nie widzia³e¶ tego naszyjnika, nie trzyma³e¶ go w rêku i nie da³e¶ tego naszyjnika do wyceny... Wiêc dlaczego dyskutujesz na temat, w którym brakuje Ci wiedzy....Co¶ Ja nie mam pojêcia czy naszyjnik jest warty swojej ceny i szczerze mówi±c - nie interesuje mnie to!!!
[/quote]

Fakt, punkt dla Ciebie, zagalopowa³em siê - przepraszam.

Natomiast nie odpowiedzia³es na ostatni punkt mojej wypowiedzi, mianowicie:

"Ekhem...a nie zauwa¿y³e¶ tutaj, ¿e Lucyna sama "wpad³a", potwierdzaj±c, ze to ona, a nie En-ki mówi? W sytuacji zaskoczenia (czyli wtedy, gdy czlowiek nie ma czasu do namys³u) powiedzia³a o s³owach (rzekomo) En-kiego: "Byæ mo¿e [JA] ¼le siê wyrazi³am". Co Ty na to? Czy¿by te¿ pomy³ka, manipulacja etc?"

Co na to powiesz?

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #258 : Wrzesieñ 29, 2009, 13:27:24 »

Dziewczyna na prywatnej sesji:" Na razie mamy oszczêdno¶ci 5000 z³otych ale bêdziemy zbieraæ dalej"

Osobi¶cie mam w±tpliwo¶ci,czy g³os nie zosta³ dograny poza sesj±-ale to juz inne zagadnienie.

CIÊCIE OBRAZU

Pani Lucyna:"wystarczy,wystarczy".

Manipulacja-po co by³o ciêcie?Skoñczy³a sie klisza?

En-Ki czêsto odpowiada na pytania,gdy sa dlugie i tre¶æ pytania jest oczywista-przerywajac w stylu "wystarczy".

Inny przyk³ad:

NARRATOR:"Pani Lucyna proponowa³a,by¶my dla ratowania Ziemii kupili koliê"(pokazuj± koliê)

CIÊCIE OBRAZU.

Dziewczyna:"To ile trzeba terez?"(inne ujêcie,kolii ju¿ nie widaæ)

Pani Lucyna:"25 tysiêcy dolarów"

Manipulacja polega na tym,¿e narrator zasugerowa³ pytanie o cenê kolii,gdy w nastêpnym ujêciu dziewczyna pyta "to ile trzeba teraz"-pyta nie o cenê kolii,co jest zasugerowane,tylko o ilo¶æ srodków potrzebnych fundacji do rozpoczêcia wykopalisk.(po co dziewczyna u¿y³a s³owo TERAZ?)

Wiem,bo na sesji 101 w Warszawie by³a podana kwota 25 tys.USD jako niezbêdne do rozpoczêcia prac.

O kolii równie¿ mówiono ale ceny nie podawano.

W tym reporta¿yku jest tego wiecej-wystarczy sie przyjrzeæ. U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2009, 13:29:47 wys³ane przez kot » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #259 : Wrzesieñ 29, 2009, 13:55:52 »

Kocie - na wstêpie powiem, ¿e takiej w³asnie odpowiedzi oczekiwa³em. Sensownej, popartej argumentami, jasnej. Taka rozmowa ma sens U¶miech

A teraz moje w±tpliwo¶ci co do tego, co napisa³e¶ (n ieco nie po kolei):

NARRATOR:"Pani Lucyna proponowa³a,by¶my dla ratowania Ziemii kupili koliê"(pokazuj± koliê)

CIÊCIE OBRAZU.

Manipulacja polega na tym,¿e narrator zasugerowa³ pytanie o cenê kolii,gdy w nastêpnym ujêciu dziewczyna pyta "to ile trzeba teraz"-pyta nie o cenê kolii,co jest zasugerowane,tylko o ilo¶æ srodków potrzebnych fundacji do rozpoczêcia wykopalisk.(po co dziewczyna u¿y³a s³owo TERAZ?)

Wiem,bo na sesji 101 w Warszawie by³a podana kwota 25 tys.USD jako niezbêdne do rozpoczêcia prac.

Bardzo celne spostrze¿enie. Faktycznie, mog³a tu wystapiæ manipulacja, trudno ukryæ. Wprawdzie chcia³bym zobaczyæ jaki¶ zapis z tej sesji, jednak wierzê Ci na s³owo, poki nie zobaczê - bo tam nie by³em, i tu nie mam prawa odmawiaæ Ci racji.

Jedyne, co mnie zastanawia, to to, JAK jest sprzedawana kolia. Czy za konkretn± cenê, czy jako aukcja. Gdyby jako aukcja, to u¿ycie s³owa TERAZ byloby jak najbardziej na miejscu (jaka jest aktualna cena). Ale to tylko domys³, wiêc nie uznawaj tego za argument. Muszê najpierw sprawdziæ i potwierdziæ.

Dziewczyna na prywatnej sesji:" Na razie mamy oszczêdno¶ci 5000 z³otych ale bêdziemy zbieraæ dalej"

Osobi¶cie mam w±tpliwo¶ci,czy g³os nie zosta³ dograny poza sesj±-ale to juz inne zagadnienie.

Na to konieczne by³yby przes³anki - sk±d uwa¿asz, ¿e g³os by³ dodany?

CIÊCIE OBRAZU

En-Ki czêsto odpowiada na pytania,gdy sa dlugie i tre¶æ pytania jest oczywista-przerywajac w stylu "wystarczy".

Z tym argumentem siê ju¿ nie zgodzê. Chodzi mianowicie o to, ¿e nie dok³adnie przywo³a³e¶ s³owa Lucyny. Nie powiedzia³a "wystarczy, wystarczy", przerywaj±c wypowied¼, tylko PO wypowiedzi. Ponadto, nie powiedzia³a tego "z przecinkiem", szybko, jakby chcia³a zatrzymaæ dalszy monolog reporterki, ale "wystarczy <d³uga, "zadumana" przerwa>...wystarczy". Styl wypowiedzenia tej kwestii i okoliczno¶ci w ¿adnym wypadku nie wskazuj± na to, co powiedzia³e¶ - na chêæ przerwania monologu, a raczej na stwierdzenie (chcialoby siê rzecz: "przekalkulowanie") ¿e tyle jako wp³ata wystarczy fundacji.
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #260 : Wrzesieñ 29, 2009, 14:44:17 »

Owszem, dzieje siê, jednak dostawcy automatów do gier nie kreuj± siê na zbawców ludzko¶ci, pe³nych mi³o¶ci, chc±cych uratowaæ ukochany ¶wiat przed zag³ad±. Tu jest ta "drobna" ró¿nica.
Owszem, jest ró¿nica, ale ta ró¿nica wynika z "targetu", w który s± wycelowane automaty Mrugniêcie W³a¶ciciele tych¿e maszyn nie musz± siê w ¿aden sposób reklamowaæ, bo dla ich urzytkowników "zbawienna" jest ale wygrana Mrugniêcie

Ale je¶li uznamy PCH za pe³n± mi³o¶ci grupe ratowania ludzko¶ci - to przyznasz, ¿e wymagania moralne musz± byæ nieco wieksze, i tu ju¿ PCH nie wygl±da dobrze w ¶wietle przytoczonych wypowiedzi Lucyny/En-ki.
Bardzo trafny argument!!! Jest mi tylko przykro, ¿e wymagania moralne narzucane PCh s± przez osoby nastawione z góry sceptycznie. Ja sam mam swoje wymagania, które nie zawsze siê pokrywaj± i to czyni, ze nie uczestniczê jakkolwiek w projekcie, tylko przygl±dam siê jemu z boku i analizujê go wed³ug swoich w³asnych kategorii.

Co do nie ukoñczenia przez Lucynê studiów socjologicznych - widzisz, swego czasu interesowa³em siê wp³ywem na ludzi. Zna³em sporo metod tego wp³ywu (choæ obecnie raczej nie ceniê ich stosowania). I stosowa³em z powodzeniem. Mia³em wtedy ze 14-15 lat. O studiach nawet nie my¶la³em.

Wiec nie ukoñczenie studiów niczego nie udowadnia.
Mylisz siê, maj±c 14-15lat bardzo interesowa³em siê komputerami(by³y to inne czasy jak dzisiaj). Jednak gdy poszed³em na studia informatyczne zauwa¿y³em, ¿e po ich skoñczeniu sta³em siê INFORMATYKIEM, a ca³y okres wcze¶niej bylem tylko KOMPUTEROWCEM.
To, ¿e jako nastolatek stosowa³e¶ techniki socjologiczne, wcale nie oznacza, ¿e robi³e¶ to tak dobrze i posiada³e¶ tak± wiedzê, jakby¶ to robi³ po ukoñczonych studiach Mrugniêcie

A co do tego, ¿e by³es pewien, ¿e nie by³e¶ manipulowany - widzisz, w³asnie potêga manipulacji (jakiejkolwiek) polega na tym, ¿e czlowiek jest ¶wiêcie przekonany, ¿e NIE BY£ manipulowany Mrugniêcie (nie znaczy to, ¿e BY£E¦ - ale ¿e samo w sobie Twoje stwierdzenie o pewno¶ci, ¿e nie by³e¶ manipulowany, jest bezsensowne)
Nie napisa³em nigdzie ¿e jestem tego pewien Mrugniêcie Bo jest to taka dziedzina nauki, ¿e pewnym pomimo swojej wiedzy - nie mo¿na byæ nigdy Mrugniêcie
Ale zak³adaj±c, ¿e zosta³em ZMANIPULOWANY oraz ze ani razu nie pojawi³a siê informacja, ze mam wp³aciæ jakiekolwiek pieni±dze, to czego zatem dotyczy³a ta manipulacja na mojej osobie?

Analogicznie co we wcze¶niejszym przyk³adzie - preparat ten nie jest reklamowany jako cudowne remedium na wszystko, przy ktorym trzeba odstawiaæ wszystkie inne leki, który przetestowali staro¿ytni, jest napojem bogów i w ogole.
Skoro znasz sie na socjologii, to powiniene¶ równie¿ znaæ siê na PR. Taka forma reklamowania produktu jak sumpement Ki, nie jest precedensem na rynku. Przyk³ad?

http://allegro.pl/item732755821_farmona_nivelazione_suplement_piersi_biust_gratis.html

Umieszczam pierwszy lepszy przyk³ad jaki znalaz³em na sieci U¶miech i stwierdzam: "prêdzej co¶ tam wykopi± w Egipcie, jak mojej kobiecie uro¶nie wiêkszy biust po tym preparacie"  Afro Afro Afro

A to moze tylko oznaczaæ, ¿e nie znajdujê siê w "targecie" powiekszacza piersi, jak równie¿ w leku na wszystko U¶miech

Có¿, je¶li siê roztacza ¶wietlane wizje, to trzeba im sprostaæ - PCH tego nie robi (i to w ¿adnym zakresie).
Sêk w tym, ¿e czêsto siê zdarza ka¿demu z nas, ze ambicje przerastaj± mo¿liwo¶ci.. I tak samo sta³o siê w tym przypadku. To, ¿e naobiecywali wiele, ale realia okaza³y siê inne nie dowodzi fa³szywych intencji osób w projekcie. Gdyby tak by³o, to ju¿ dawno by zabrany szmalec zainkasowali i "zwinêli swój interes".

Fakt, punkt dla Ciebie, zagalopowa³em siê - przepraszam.
Loozik ch³opaku U¶miech nie gramy w w ¿adn± gierkê na punkty, abym siê z tego powodu poczu³ siê lepiej U¶miech

Natomiast nie odpowiedzia³es na ostatni punkt mojej wypowiedzi, mianowicie:

"Ekhem...a nie zauwa¿y³e¶ tutaj, ¿e Lucyna sama "wpad³a", potwierdzaj±c, ze to ona, a nie En-ki mówi? W sytuacji zaskoczenia (czyli wtedy, gdy czlowiek nie ma czasu do namys³u) powiedzia³a o s³owach (rzekomo) En-kiego: "Byæ mo¿e [JA] ¼le siê wyrazi³am". Co Ty na to? Czy¿by te¿ pomy³ka, manipulacja etc?"

Co na to powiesz?
Zgadza siê, celowo opu¶ci³em wypowied¼. Jednak nie usz³o to Twojej uwadze Mrugniêcie
Celowo, poniewa¿, odpowiedzia³em ju¿ wczesniej:
Ka¿dy mo¿e prosiæ o datki na cel jaki mu sie podoba. Chodzi jednak o sposób pozyskiwania ¶rodków - namawiania do blokad kont wspó³ma³zonków czy wrêcz rozwodów - i to przez "pa³aj±cego mi³o¶cia" byta z któregos tam nieba?
Tu siê zgodzê, cel szlachetny - forma przedstawiona w reporta¿u ju¿ nie..
Jak widzisz nie podoba³o mi siê to i niezale¿nie jak± formê mia³by ten reporta¿, to zaakceptowaæ tego typu stwierdzeñ nie chce/nie umiem/nie potrafiê!!!Moim celem na forum nie jest "psioczyæ" na temat osób, które na tym forum aktywnie nie uczestnicz±. Nie robiê tego na co dzieñ w real'u, wieæ na forum równie¿ robiæ tego nie bêdê. Moim celem jest przedstawianie swoich w³asnych pogl±dów i wyra¿anie ich w wyrafinowany sposób  Afro

EDIT:

CIÊCIE OBRAZU

Inny przyk³ad:

CIÊCIE OBRAZU.

W tym reporta¿yku jest tego wiecej-wystarczy sie przyjrzeæ. U¶miech U¶miech

Moge do tego dorzuciæ maila od mojej znajomej, która wykaza³a siê trudem i dog³êbnie przeanalizowa³a pokazane materia³y w sesji publicznej:
MANIPULACJA  UZYTYCH  SLOW   Z  SESJI  99 WE  WROCLAWIU ( 13 STRON TEKSTU, POLTOREJ -GODZINNA SESJA)W  REPORTAZU EKSPRESU REPORTEROW. 

1. STRONA 10 - 1  ZDANIE  Z SESJI UZYTE  W  1 ZDANIU WSTAWKI  REPORTAZU
 2. STRONA 8 - 2  ZDANIE  CYTATU Z SESJI  UZYTE  W  1 WSTAWCE  REPORTAZU
 3. STRONA 5 -  CYTAT  UZYTY Z SESJI  W  REPORTAZU  JAKO  NR  2
 4. STRONA 8 - CYTAT UZYTY  Z SESJI  W  REPORTAZU  JAKO  NR 3
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2009, 14:49:30 wys³ane przez Sobek » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #261 : Wrzesieñ 29, 2009, 15:19:05 »

Ciekawi mnie jak po tym reporta¿u bêd± wygl±da³y sesje . Albo ten reporta¿ przysporzy uczestników albo wywo³a manifestacje "wiernych" z ciekawo¶ci muszê zobaczyæ co bêdzie w Krakowie U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #262 : Wrzesieñ 29, 2009, 15:33:54 »

Tenebraelu!!

Ja tu widzê wyra¼nie manipulacjê-obejrze³em jeszcze raz ten materia³.

Jest w nim tak:
Dziewczyna:"Na razie mamy oszczêdno¶ci 5000 z³otych ale bêdziemy zbieraæ dalej"

I tu jest ciêcie obrazu.

Lucyna mówi:"wystarczy".

Je¶li to nie jest manipulacja,to po co by³o tu ciêcie?

Zwróæ uwagê,¿e zmieni³o siê tu wyra¼nie ujêcie i jest takie samo,jak przed poprzednim ciêciem,czyli gdyby¶my ponumerowali ca³e fragmenty od ciêcia do ciêcia,to na przyk³ad chronologicznie nagrane fragmenty u¿yte w reportazu(reszta wyciêta) o numerach 34,37,43-zosta³y zmontowane jako 34,43,37.
Wskazuje to na to,ze odpowiedzi± na deklaracje dziewczyny "na razie mamy oszczêdnosci..." nie jest odpowied¼"wystarczy".
Powtórzê,¿e wskazuje na to ujêcie-przy odpowiedzi "wystarczy"jest ujêcie takie,jak w poprzednich fragmentach poprzedzaj±cych deklaracjê a nie jest takie,jakie by³o podczas deklaracji. U¶miech U¶miech

Je¶li chodzi o dodawanie g³osu,to jest to dla mnie oczywiste,¿e autor reporta¿u o tak tendencyjnym charakterze nie mia³by ¿adnych zahamowañ aby sobie pomóc u¿ywaj±c takiej sztuczki.

Ale by³o to z mojej strony tak na boku powiedziane.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2009, 18:24:45 wys³ane przez kot » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #263 : Wrzesieñ 29, 2009, 15:42:56 »

Ciekawi mnie jak po tym reporta¿u bêd± wygl±da³y sesje . Albo ten reporta¿ przysporzy uczestników albo wywo³a manifestacje "wiernych" z ciekawo¶ci muszê zobaczyæ co bêdzie w Krakowie U¶miech

Mówisz w Krakowie?
Kolejna sesja?
Kiedy dok³adnie?
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2009, 15:43:17 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #264 : Wrzesieñ 29, 2009, 15:45:49 »

25 pa¼dziernika po kursie Silvy w Nowohuckim NCK-u
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #265 : Wrzesieñ 29, 2009, 15:58:36 »

wstêp podobno wolny ale obowi±zuje rezerwacja ze wzglêdu na ograniczon± liczbê miejsc
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #266 : Wrzesieñ 29, 2009, 17:59:36 »

Kocie a ja my¶lê ¿e ka¿dy widzi to co chce widzieæ w tym reporta¿u.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #267 : Wrzesieñ 29, 2009, 19:35:20 »

Kot - co do ujêcia, to trudno mi siê wypowiedzieæ. Nie wiem np, czy nie mieli dwóch kamer - wtedy ju¿ Twój argument by siê nie broni³. Ale nie wiem, wiêc przyznajê Ci racjê - MOG£O doj¶æ tu do manipulacji, i nie nale¿y tego reporta¿u traktowaæ jako dowodu czy przes³anki mocnej.

Niemniej jednak, uwa¿am, podobnie jak przedmówca, ¿e dobrze, ¿e wywo³a to dyskusjê. Temat jest nag³o¶niony, wiêc i wszystko bardziej pójdzie pod lupê, nie bêdzie tak niszowe. A czy p.Lucyna i PCh wyjd± z tego obronn± rêk± - zale¿y to od ich faktycznych intencji i dzia³añ (czytaj - nie mówiê ani tak, ani nie)
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #268 : Wrzesieñ 29, 2009, 19:56:17 »

Cieszê siê, ¿e zgadzamy siê, ¿e £obos ¿adne z wypowiedzianych s³ów nie zosta³o wci¶niête ani tez dograne. CZyli mówi to co mówi.

Patrz pkt. 1 - £obos powiedzia³a co powiedzia³a - nawamiw³a do blokowania kont i rozwodu z powodu niechêci ma³¿onka do dotowania D¦. Piszesz co¶ o swoim prywatnym masa¿u - rozmawiamy o konkretnych s³owach £obos z reporta¿u - sam napisa³e¶ wcze¶niej , ¿e nie zg³aszasz co do ich prawdziwo¶ci zastrze¿eñ. Wiêc to ¿e wg. Ciebie raz czy dwa by³a w porz±dku [nie mamy na to niezbitych dowodów] nie zmywa z niej tego, ¿e w tym konkretnym miejscu by³a cyniczna i pod³a. Jak wyt³umaczysz deklarowan± mi³o¶æ i troskê o ludzi z nakazem dokonania rozwodu z powodu niechêci do datków. Konkretnie proszê, a nie ¿e kiedys na jakiej¶ prywatnej sesji...

Przykro mi to stwierdziæ, ale chyba mia³e¶ naprawdê ciê¿kie dzieciñstwo, skoro nie potrafisz rozró¿niæ nakazu od sugestii.. A tak poza tym to w reporta¿u dziennikarka pojecha³a na ¦l±sk po ten niby preparat, preparat sk³ada³ siê z jaki¶ soli mineralnych i kosztowa³ 30pln. Z mojej wiedzy(a mogê siê myliæ) Suplement Ki jest produkowany w Warszawie, sk³ada siê ze sproszkowanego z³ota i kosztuje du¿o wiêcej jak 30pln...
Wstawki o dzieciñstwie daruj sobie. I potrafiê odró¿niæ sugestiê od nakazu. £obos WYRA¬NIE powiedzia³a "zmniejszyæ dawki o po³owê" a nie "pomy¶lcie o zmniejszeniu dawek" oraz "zakupcie preparat" a nie "rozwa¿cie zakupienie". £apiesz teraz ró¿nice pomiêdzy sugesti± a nakazem?

To znalazlen na stronie producenta preparatu:
Producentem „Suplementu Ki“ bêdzie Laboratorium Pierwiastków ¦ladowych w Warszawie. W tej chwili trwa proces rejestracji tego specyfiku jako suplementu ¿ywieniowego.
masz tu linka:
http://www.analizawlosa.com.pl/strona.php?37575
Wiec jak widzisz tym razem to ja udowodni³em Twoj± nierzetelno¶æ w opieraniu siê na FAKTACH.
Udowodni³e¶ i owszem ale swoj± nierzetelno¶æ. Bo jak powy¿ej widaæ preparat jest w trakcie procesu rejestracji - czyli NIE JEST jescze zarejestrowany jak piszesz 2 linijki ni¿ej. Preparat NIE ZOSTA£ jeszcze zarejestrowany jak manipulujesz. To, ¿e jest w trakcie procesu rejestracji nie oznacza automatycznie, ¿e tak± dostanie.
Wiêc jakim prawem £obos nakazuje zmniejszenie leków przypisanych przez lekarza i zst±pienie ich NIEZAJERESTROWANYM preparatem? Nawet je¿eli jaki¶ srodek jest zarejestrowany - to czy ja mogê dowolnie podwa¿aæ decyzje lekarzy i je zalecaæ? Apteki s± wszak pe³nie zajerestrowanych leków. Czyli wtopa z Twojej strony.

JAk to nie wieszysz £obos? Nie chcesz zarobiæ 6000$?

Czyli jednak nie do koñca wie co mówi, tak? W takim razie wszystko co powie nalezy traktowaæ z mocnym przymrózeniem oka.

Ka¿dy mo¿e zostaæ darczyñc± ka¿dej fundacji na Ziemi, czy Ci siê to podoba czy nie. Od takiej osoby zale¿y w jak± formê przyjmie i w jaki sposób to bêdzie robiæ. Je¿eli chcesz siê doszukaæ w tym etyki, to proponujê Ci siê zarejestrowaæ na forum producentów oraz dystrybutorów automatów do gier hazardowych...
Ale¿ pora¿aj±ca argumentacja - "inni kradn±/wiêcej kradn± to co siê mnie czepiasz". A mia³o byæ konkretnie i rzeczowo. Dzia³alno¶æ zwi±zan± z automatami te¿ potêpiam - bo to jest wci±ganie ludzi w na³óg i czerpanie z tego profitów, ale co to ma wspólnego z "namowami" £obos? Czy¿by to, ¿e "jednak" ona jest trochê mniej nieuczciwa ni¿ ci od automatów?
Oczywi¶cie, ¿e ka¿dy mo¿e wp³aciæ gdzie i ile chce, lecz wa¿nym moralnie jest aby nie wykorzystywaæ ludzi.

Przyznam Ci siê, ¿e wyci±gn±³e¶ wnioski z moich poprzednich postów. Zgodnie z moj± SUGESTI¡ (a nie NAKAZEM Mrugniêcie ) nie zmieni³es swoich pogl±dów, ale TON w jakim siê wypowiadasz.
Brawo dla Ciebie!!! 
Niesteto o Tobie nie mogê tego uczciwie powiedzieæ, bo jakie¶ wstawki o trudnym dzieciñstwie widzia³em. Chyba, ¿e wyjasniæ mi co to wnosi do Twoich argumentów?

Aha, skoro tak bardzo dbasz o rzetelnosæ informacji to sprawd¼ jeszcze raz gdzie ta dziennikarka uda³a siê po "¿yw± wodê", bo to nie by³ ¦l±sk - jest podane w reporta¿u konkretne miasto. Jak mam Ci wierzyæ teraz, ¿e rzetelnie obejrza³es reporta¿?

Aha, jak widaæ Lucynka siê rozwija - ju¿ sama potrafi wprowadzaæ siê w trans...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2009, 20:06:24 wys³ane przez arteq » Zapisane
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #269 : Wrzesieñ 29, 2009, 20:44:55 »

czara goryczy w koñcu musia³a siê przelaæ U¶miech

i dobrze, bo nie by³ by¶ sob± artQ sob± gdyby¶ tego nie zrobi³.

ja siê nie bawiê w odbijanie pi³eczki, pozostawiam to m±drzejszym ode mnie U¶miech 
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #270 : Wrzesieñ 29, 2009, 20:59:39 »

Mia³o byæ merytorycznie - by³o, mia³o byæ rzeczowo - by³o. Bez epitetów - by³o... tzn. do czasu, z Twojej strony. Wiêc sk±d ten nag³y ¿al i ucieczka?
Sam apelowa³e¶, a zamiast argumentów - znowu jakie¶ osobiste wycieczki. Jakie odbijanie pi³eczki? Wszak dyskutowali¶my w oparciu o pewne fakty. I zapewniam, ¿e nie traktujê oszukiwania ludzi jak zabawê - dla mnie to bardzo powa¿ny temat.
Do tego sam uczula³e¶ mnie abym nie ucieka³, lecz odpowiedzia³ na Twoje spostrze¿enia - zrobi³em to.

Wystarczy uczciwie przyznaæ siê - nie znajdujê rozs±dnej obrony dla £obos w w/w punktach.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Wrzesieñ 29, 2009, 21:01:05 »

Tenebraelu!!

S±dzê,¿e PCh by³ wziêty pod lupê i prze¶wietlany d³ugo ale nic negatywnego ni¿ to co wymy¶lono
nie znale¼li.
Piszê tak,gdy¿ sesja,której fragmenty pokazano by³a dobre pó³ roku temu i do¶c czasu by³o,by ofiarê rozpracowaæ.
Ekspress reporterów-to program,który gor±ce tematy z wydarzeñ ostatnich dni na ¶wiat³o dzienne

wydobywa a tu materia³ wyj¶ciowy stary,jak konserwy ze Szwecji.

My¶lê,¿e w tym czasie autorzy nie d³ubali w kulfonach,tylko rozpracowywali szajke.

100 prpcent pewnosci mam,¿e pod k±tem finansów szukali.Nie jest afer±,¿e kto¶ koliê chce

sprzedaæ i to ¿a³o¶nie wypad³o jako zarzut ale mimo wszystko jako minus zosta³o pokazane.

Wiêcej po prostu nie mogli a z pewno¶ci± ¶ledztwo by³o,bo w Polsce przewa³ki finansowe s±

wysoko punktowane dla opinii publicznej aby kogo¶ moralnie zlinczowaæ.

My¶lê wiêc,¿e wniosek nasuwa siê jeden-finansowo nie ma sie do czego przyczepiæ.

Pieni±dze na konto fundacji s± przekazywane a fundacja finansuje egipsko polskie dzia³ania

wykopaliskowe prowadzone przez Uniwersytet Wroc³awski i Kairski i tu zdziwienie detektywów

musia³o ¶ci±æ z tropu,bo nawet nie raczyli zwróciæ na to uwagi,by rozwianiem w±tpliwo¶ci co do sektowo¶ci nie grozi³o.
Materia³ wiêc z³o¶liwie k±¶liwy powsta³ ale tylko k±¶liwy,bo zarzutów dzia³ania niezgodnego z prawem nikt nie przedstawi³. U¶miech U¶miech
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #272 : Wrzesieñ 29, 2009, 21:21:03 »

Dlaczego reporterka nie przedstawi³a wywadiu, histroii ¿ycia ludzi którzy mog± powiedziec i za¶wiadczyc swoimi do¶wiadczeniami tego ¿e dzieki tym kilku lat spendzonym z PCH i sesjami z Lucyn± zmienili swoje zycie na du¿o du¿o lepsze.
Dlaczego reporterka nie próbowa³a przedstawic tych ludzi którzy dzieki PCH polepszyli znacznie swoje relacje z innymi ludzmi, tymi z rodziny, s±siedztwa, z pracy i z ulicy. Polepszyli albo nawet uzdrowily.
Dlaczego nie przedstawiono osób które dzieki PH bardzo szyko rozwyne³y siê zawodowo , osób które znacz±co polepszyly swoje finanse. Albo Osób które dziêki przekazów i przekazanej im mi³osci zdecydowali siê za³ozyc rodzinê i ciesz± siê szczêsciem rodzinnym.

Pokozane zosta³y za to osoby które czuj± siê oszukane.

To forum odpycha tych pierwszych. Jak zatem ocenic których jest wiecej? Która z tych stron to margines? Nie wiem czy kto¶ jest w stanie to wogóle ocenic.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #273 : Wrzesieñ 29, 2009, 21:28:46 »

Cytat: BBernard
Nie wiem czy kto¶ jest w stanie to wogóle ocenic.

Kto¶?
Mo¿e, ale to indywidualne do¶wiadczenia, a ma³o jest osób które chc± siê nimi dzieliæ.
Prêdzej co¶, ... czas.  U¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #274 : Wrzesieñ 29, 2009, 21:38:44 »

Wiêkszo¶æ ludzi woli siê nie wypowiadaæ ,poniewaz nie potrafi± siê broniæ i odpierac zarzutów .osób które siedz± na tym forum  i.....................no w³asnie po co one tu siedz± i zrzêdz± ? Wiekszo¶æ osób poprostu czyta forum,jednak podczas anonimowej ankiety opowiedzieli siê za.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: