Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 21:19:19

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magazyn Ekspresu ReporterĂłw - sekta En-ki  (Przeczytany 192258 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #250 : Wrzesień 28, 2009, 10:11:25 »

Poszukiwacz zawsze bĂŞdzie "naiwniakiem", gdyÂż ciÂągle poszukuje wÂłasnej prawdy. Jest stale "w dodze do Ixtlan " - jak pewien Indianin w opowieÂści Carlosa Castanedy.
To cena jakÂą siĂŞ pÂłaci za "bycie w drodze". Poszukiwacze i naiwniacy ciÂągle przesuwamjÂą granice niemoÂżliwego i nieprawdopodobnego, ale nie czyniÂą tego Ci, ktĂłrzy swojÂą prawdĂŞ juÂż znaleÂźli.
W koĂącu kaÂżdy " prawdziwy poszukiwacz" porzuca skostniaÂłe lub kÂłamliwe idee , albo je przeksztaÂłca, transformuje i otrzymuje coÂś nowego - i tak bez koĂąca...

Niedoceniana jest moc  "poszukiwaczy"  MrugniĂŞcie
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #251 : Wrzesień 28, 2009, 14:35:07 »

Dziwi mnie tak¿e jak taki ka¿dy ezoteryk w mig rozpracuje ka¿dy spisek, wie kto za czym stoi, widzi rzeczywistoœÌ jako siec intryg w których siê po³apuje b³yskawicznie (vide teorie spiskowe) ale jak przychodzi do bajek wt³aczanych przez starsze panie to jakoœ mózg zaczyna cierpieÌ na temporalny zanik czy co? ;P
Jason
Gość
« Odpowiedz #252 : Wrzesień 28, 2009, 22:09:08 »

mi wyskakuje info aby wplacic oplate technicznÂą jak chce obejrzec... moze dlatego, ze jestem za granicÂą?
arteq
Gość
« Odpowiedz #253 : Wrzesień 28, 2009, 22:46:42 »

MĂłwiÂłem Ci juÂż,Âże daÂłeÂś siĂŞ zmanipulowaĂŚ.
Wiele rzeczy mĂłwisz, bardzo rzadko jesteÂś w stanie poprzeĂŚ je czymÂś konkretn

W tego typu reportaÂżach pokazuje siĂŞ gorÂącÂą sensacjĂŞ z ostatnich chwil.
A tu reporta¿ oparty na sesji sprzed pó³ roku.
Wiêc jak w koncu - sprzed pó³ roku czy z ostatnich chwil.

Co oni robili z tym materia³em przez pó³ roku?Nie wiedzieli co z tym zrobiÌ.
Sesja odby³a siê pó³ roku temu, a kiedy odby³a siê ostatnia - bite 3 miesi¹ce temu, przedostatnia... tak, bite pó³ roku temu. Wiêc nie przesadza³bym tak bardzo z t¹ dezaktualizacj¹ - wszak w sumie jednak bazuj¹ na najnowszym materiale.
Nie wiemy rĂłwnieÂż kiedy umĂłwili siĂŞ na "masaÂż".

Ile wart jest ten reportaÂż,gdy nawet nie poinformowano w nim,jaki cel ma PCh i wspierana fundacja?
Jak rozumiem ostatecznym i g³ównym celem jest umieszczenie mumii w sarkofagu - tak? Skoro tak oburza Ciê "nierzetelnoœÌ' i "zatajanie" informacji przez reporterów to czy móg³bys wskazaÌ mi w statucie DŒ zapis który jasno o tym mówi? Mo¿e nie zamieœcili go bo po rzetelnym siêgniêciu do statusu - nie znaleŸli tam takiego zapisu. Pch przedstawia siê jako misja ratowania œwiata a a nie archeologiczna, prawda? No chyba, ¿e we wszystkich sesjach ³gali z tym.

G³ównym argumentem w naszej dyskusji jest argument stary,jak forum,¿e ja nie mam argumentów.
Prosi³em Ciê juz kilka b¹dŸ kilkanaœcie razy - wska¿ mi konkretnie te Twoje RZECZOWE argumenty, no wska¿. Nie zas³aniaj siê ucieczkami "ju¿ pisa³em", "znajdŸ sobie" - bo autentycznie nie potrafiê, wiêc mi pomó¿ je dostrzec. Dlaczego to taki k³opot dla Ciebie? Czy dlatego, ¿e po prostu nie masz co przedstawiÌ?

Celem reporta¿u by³o zapewne udowodnienie pewnej tezy zawartej w tytule - ¿e D¦/Pch nosi znamiona sekty. Dlatego w KOMENTARZU do ZAPREZENTOWANYCH MATERIA£ÓW starano siê tego dowie¶æ. Nie dyskutuje w tym momencie na temat zaprezentowanej interpretacji lecz monotonnie i uparcie proszê o wyja¶nienie WYPOWIEDZIANYCH s³ów przez £obos.

Dla uÂłatwienie i przejrzystoÂści w punktach:
1. Czy negujesz którekolwiek z wypowiedzianych przez £obos s³ów zaprezentowanych w materiale?
2. Jak pogodziÌ g³oszenie mi³oœci i deklarowanej troski o ludzi przez £obos/samcia ze s³owami nakazuj¹cymi zablokowaÌ konto lub nawet siê rozwieœÌ je¿eli ma³¿onek nie chce dawaÌ pieniêdzy? Dlaczego w imiê pieniêdzy rozbija ludziom ¿ycie?
3. Jakim prawem nakazuje odstawiĂŚ pewnÂą dawkĂŞ lekarstw i zastÂąpiĂŚ je preparatem Pch? Jakie ÂŁobos ma kwalifikacje do tego?
4. Czy uwaÂżasz za odpowiedzialne i uczciwe nakazywanie zaÂżywania ludziom "lekarstwa" ktĂłre nie zostaÂło przebadane klinicznie?
5. Czy uwaÂżasz 25000$ za uczciwÂą cenĂŞ za "naszyjnik"? Czy jeÂżeli sprzedaÂłbym Ci go za 19000$ uznaÂłbyÂś to za okazjĂŞ?
6. Dlaczego ÂŁobos podwaÂża wÂłasne sÂłowa aby ratowaĂŚ skĂłrĂŞ? "byc moÂże Âźle siĂŞ wyraziÂłam" - a wczeÂśniej mĂłwiÂła bez zajÂąkniĂŞcia.
7. Czy etycznym jest wyciÂąganie od ludzi WSZYSTKICH oszczĂŞdnoÂści, bez rozpoznania ich stanu - zadeklarowane 5000 osczednoÂści przez reporterĂłw?

ProszĂŞ o konkretne odpowiedzi na zadane pytania, argumenty mile widziane. JeÂżeli masz znowu uciekaĂŚ i rozmywaĂŚ to w ogĂłle siĂŞ nie wypowiadaj na mĂłj post.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #254 : Wrzesień 29, 2009, 09:50:24 »

Czesc Artku, moze ja postaram sie odpowiedzieĂŚ na Twoje pytania. Mam nadzieje, ze tym razem nie zostawisz bez odpowiedzi posta skierowanego w TwojÂą strone

1. Czy negujesz którekolwiek z wypowiedzianych przez £obos s³ów zaprezentowanych w materiale?
Nie negujê, ale mam œwiadomoœÌ tego, ¿e MOG£Y zostaÌ zmanipulowane... Akurat forma reporta¿u bardzo Ci pasowa³a, wiêc zanik twojego obiektywizmu wzglêdem wypowiedzianych s³ów Pani £obos jest uzasadniony

2. Jak pogodziÌ g³oszenie mi³oœci i deklarowanej troski o ludzi przez £obos/samcia ze s³owami nakazuj¹cymi zablokowaÌ konto lub nawet siê rozwieœÌ je¿eli ma³¿onek nie chce dawaÌ pieniêdzy? Dlaczego w imiê pieniêdzy rozbija ludziom ¿ycie?
Jak ju¿ napisa³em wczeœniej bylem a¿ cztery razy na "masa¿u" u Pani Lucyny oraz przeczyta³em wiêkszoœÌ sesji ze strony. Konfrontuj¹c to co us³ysza³em osobiœcie od Samuela z blokowaniem kont, to bardzo gryzie siê to we mnie i stawia moj¹ osobê w obronie Enkiego. Jednak jestem œwiadomy, ¿e Samuel mo¿e ro¿ne rzeczy opowiadaÌ ró¿nym osobom, a czy Ty masz ta œwiadomoœÌ?

3. Jakim prawem nakazuje odstawiĂŚ pewnÂą dawkĂŞ lekarstw i zastÂąpiĂŚ je preparatem Pch? Jakie ÂŁobos ma kwalifikacje do tego?
Przykro mi to stwierdziÌ, ale chyba mia³eœ naprawdê ciê¿kie dzieciùstwo, skoro nie potrafisz rozró¿niÌ nakazu od sugestii.. A tak poza tym to w reporta¿u dziennikarka pojecha³a na Œl¹sk po ten niby preparat, preparat sk³ada³ siê z jakiœ soli mineralnych i kosztowa³ 30pln. Z mojej wiedzy(a mogê siê myliÌ) Suplement Ki jest produkowany w Warszawie, sk³ada siê ze sproszkowanego z³ota i kosztuje du¿o wiêcej jak 30pln...

4. Czy uwaÂżasz za odpowiedzialne i uczciwe nakazywanie zaÂżywania ludziom "lekarstwa" ktĂłre nie zostaÂło przebadane klinicznie?
To znalazlen na stronie producenta preparatu:
Producentem „Suplementu Ki“ bĂŞdzie Laboratorium PierwiastkĂłw ÂŚladowych w Warszawie. W tej chwili trwa proces rejestracji tego specyfiku jako suplementu Âżywieniowego.
masz tu linka:
http://www.analizawlosa.com.pl/strona.php?37575
Wiec jak widzisz tym razem to ja udowodni³em Twoj¹ nierzetelnoœÌ w opieraniu siê na FAKTACH.
Je¿eli preparat zosta³ zarejestrowany, to oznacza ¿e nie wiele ró¿ni siê od tych suplementów, które ³ykam chodz¹c na si³kê.

5. Czy uwaÂżasz 25000$ za uczciwÂą cenĂŞ za "naszyjnik"? Czy jeÂżeli sprzedaÂłbym Ci go za 19000$ uznaÂłbyÂś to za okazjĂŞ?
hehehe, je¿eli cena faktyczna naszyjnika to 25k$ to 19k$ czyni cenê okazjonaln¹, 6k$ ró¿nicy w tym przypadku daje ponad 20% ceny(nie chce mi siê dok³adnie liczyÌ).

6. Dlaczego ÂŁobos podwaÂża wÂłasne sÂłowa aby ratowaĂŚ skĂłrĂŞ? "byc moÂże Âźle siĂŞ wyraziÂłam" - a wczeÂśniej mĂłwiÂła bez zajÂąkniĂŞcia.
Porównujesz s³owa L£ do s³ów Enkiego, które niestety maj¹ te samo "ujœcie" czyli usta Pani Lucyny. Stwierdzenie "byÌ mo¿e Ÿle siê wyrazi³am" rzeczywiœcie by³o niefartowne, bo Lucyna próbowa³a broniÌ niestety nie swoich s³ów.

7. Czy etycznym jest wyciÂąganie od ludzi WSZYSTKICH oszczĂŞdnoÂści, bez rozpoznania ich stanu - zadeklarowane 5000 osczednoÂści przez reporterĂłw?
KaÂżdy moÂże zostaĂŚ darczyĂącÂą kaÂżdej fundacji na Ziemi, czy Ci siĂŞ to podoba czy nie. Od takiej osoby zaleÂży w jakÂą formĂŞ przyjmie i w jaki sposĂłb to bĂŞdzie robiĂŚ. JeÂżeli chcesz siĂŞ doszukaĂŚ w tym etyki, to proponujĂŞ Ci siĂŞ zarejestrowaĂŚ na forum producentĂłw oraz dystrybutorĂłw automatĂłw do gier hazardowych...

ProszĂŞ o konkretne odpowiedzi na zadane pytania, argumenty mile widziane. JeÂżeli masz znowu uciekaĂŚ i rozmywaĂŚ to w ogĂłle siĂŞ nie wypowiadaj na mĂłj post.
Przyznam Ci siê, ¿e wyci¹gn¹³eœ wnioski z moich poprzednich postów. Zgodnie z moj¹ SUGESTI¥ (a nie NAKAZEM Mrugniêcie ) nie zmieni³es swoich pogl¹dów, ale TON w jakim siê wypowiadasz.

Brawo dla Ciebie!!!  Afro

Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #255 : Wrzesień 29, 2009, 10:09:58 »

Hmmm, wprawdzie to bylo do Arteqa skierowane, jednak w³¹cze siê do dyskusji. Wiêc:

Nie negujê, ale mam œwiadomoœÌ tego, ¿e MOG£Y zostaÌ zmanipulowane... Akurat forma reporta¿u bardzo Ci pasowa³a, wiêc zanik twojego obiektywizmu wzglêdem wypowiedzianych s³ów Pani £obos jest uzasadniony

Widzisz, w ten sposĂłb myÂślÂąc dojdziemy do wniosku, Âże WSZYSTKO mogÂło zostaĂŚ zmanipulowane. PrzykÂładowo, relacje i zapisy z sesji moga byĂŚ okrojone, wycinajÂąc np zdania, w ktorych En-ki nawoluje do masowego mordowania ludzi i gwaÂłtĂłw na nieletnich (oczywiÂście nie sugerujĂŞ, Âże tak JEST, ale Âże idÂąc takim tokiem rozumowania moÂżemy sobie "wydumaĂŚ" dosÂłownie wszystko).

Jak ju¿ napisa³em wczeœniej bylem a¿ cztery razy na "masa¿u" u Pani Lucyny oraz przeczyta³em wiêkszoœÌ sesji ze strony. Konfrontuj¹c to co us³ysza³em osobiœcie od Samuela z blokowaniem kont, to bardzo gryzie siê to we mnie i stawia moj¹ osobê w obronie Enkiego. Jednak jestem œwiadomy, ¿e Samuel mo¿e ro¿ne rzeczy opowiadaÌ ró¿nym osobom, a czy Ty masz ta œwiadomoœÌ?

A czy to cokolwiek zmienia? Istotne jest to, Âże PEWNYM osobom wciska do gÂłowy takie wÂłaÂśnie rzeczy. To Âże nie wszystkim nie usprawiedliwia tego, Âże niektorym - OWSZEM.

Przykro mi to stwierdziÌ, ale chyba mia³eœ naprawdê ciê¿kie dzieciùstwo, skoro nie potrafisz rozró¿niÌ nakazu od sugestii..

Widzisz, zauwa¿ tylko, ¿e ludzie, którzy je¿d¿¹ na sesje osobiste i deklaruja jako PROBLEM to, ¿e ich "druga po³ówka" nie zgadza siê z tym, co s¹dz¹/mówi¹/robi¹ dla PCh, naprawdê musz¹ byÌ ju¿ mocno indoktrynowani (skoro wa¿niejszy jest dla nich En-ki ni¿ rodzina, i to nie PCH, a zdanie RODZINY jest dla nich problemem). W takim przypadku si³a sugestii i nakazu s¹ w zasadzie równe. W zwi¹zku z czym te¿ sugestia i nakaz s¹ równoznaczne w takim wypadku.

Je¿eli preparat zosta³ zarejestrowany, to oznacza ¿e nie wiele ró¿ni siê od tych suplementów, które ³ykam chodz¹c na si³kê.

Tu naciÂągasz pewien fakt. To, Âże preparat zostaÂł przebadany oznacza, Âże nie ma NEGATYWNYCH skutkĂłw dla zdrowia. Nie oznacza to jednak, Âże ma skutki POZYTYWNE. W zwiÂązku z czym nakaz odÂłoÂżenia lekĂłw (ktĂłre mozliwe, Âże jakos podtrzymujÂą zdrowie) na coÂś, co nie ma stwierdzonej SKUTECZNOÂŚCI LECZNICZEJ, nie jest juÂż moralne.

hehehe, je¿eli cena faktyczna naszyjnika to 25k$ to 19k$ czyni cenê okazjonaln¹, 6k$ ró¿nicy w tym przypadku daje ponad 20% ceny(nie chce mi siê dok³adnie liczyÌ).

Powiedzmy sobie szczerze - gdyby naszyjnik byÂł faktycznie tyle wart, Lucyna dostaÂłaby za niego tyle w pierwszej lepszej Desie czy od innego prywatnego kolekcjonera. Bez zniÂżania ceny. Chodzi wiec nie o to, Âże cena 19 tyÂś wzglĂŞdem 25 tyÂś nie jest atrakcyjna, ale o to, Âże 19 tyÂś za taki naszyjnik to JUÂŻ przepÂłacenie, i to grubo.

Porównujesz s³owa L£ do s³ów Enkiego, które niestety maj¹ te samo "ujœcie" czyli usta Pani Lucyny. Stwierdzenie "byÌ mo¿e Ÿle siê wyrazi³am" rzeczywiœcie by³o niefartowne, bo Lucyna próbowa³a broniÌ niestety nie swoich s³ów.

Ekhem...a nie zauwaÂżyÂłeÂś tutaj, Âże Lucyna sama "wpadÂła", potwierdzajÂąc, ze to ona, a nie En-ki mĂłwi? W sytuacji zaskoczenia (czyli wtedy, gdy czlowiek nie ma czasu do namysÂłu) powiedziaÂła o sÂłowach (rzekomo) En-kiego: "ByĂŚ moÂże [JA] Âźle siĂŞ wyraziÂłam". Co Ty na to? CzyÂżby teÂż pomyÂłka, manipulacja etc?

Sobek
Gość
« Odpowiedz #256 : Wrzesień 29, 2009, 11:12:44 »

Widzisz, w ten sposĂłb myÂślÂąc dojdziemy do wniosku, Âże WSZYSTKO mogÂło zostaĂŚ zmanipulowane. PrzykÂładowo, relacje i zapisy z sesji moga byĂŚ okrojone, wycinajÂąc np zdania, w ktorych En-ki nawoluje do masowego mordowania ludzi i gwaÂłtĂłw na nieletnich (oczywiÂście nie sugerujĂŞ, Âże tak JEST, ale Âże idÂąc takim tokiem rozumowania moÂżemy sobie "wydumaĂŚ" dosÂłownie wszystko).
Widzisz, w ten sposĂłb pokazaliÂśmy, ze racja jest jak ... - kazdy ma swojÂą. PrzewagÂą dziennikarzy z reportaÂżu byÂło to, Âże to oni montowali materiaÂł zgodnie ze swoim "widzimisie", wiec pytanie nad czym dumamy, nad forma reportaÂżu czy nad formÂą przekazĂłw

A czy to cokolwiek zmienia? Istotne jest to, Âże PEWNYM osobom wciska do gÂłowy takie wÂłaÂśnie rzeczy. To Âże nie wszystkim nie usprawiedliwia tego, Âże niektorym - OWSZEM.
Problem polega na tym, ¿e PEWNE osoby nie maj¹ swojego zdania w tym wszystkim co sie dzieje i sami sobie pozwalaj¹ wcisn¹Ì "do g³owy takie w³aœnie rzeczy". Nie dzieje siê to tylko na p³aszczyŸnie PCh, ale ka¿dej dziedzinie naszego ¿ycia. To staram siê uœwiadomiÌ, podaj¹c przyk³ad automatów do gier na kasê. Jakoœ nikt z tego nie robi problemu, a przecie¿ wystarczy spojrzeÌ na dochody tylko w Polsce - id¹ce w milionach, jak nie w miliardach z³otych, które (i tutaj mam ca³kowit¹ pewnoœÌ) trafiaj¹ do r¹k prywatych...

Widzisz, zauwa¿ tylko, ¿e ludzie, którzy je¿d¿¹ na sesje osobiste i deklaruja jako PROBLEM to, ¿e ich "druga po³ówka" nie zgadza siê z tym, co s¹dz¹/mówi¹/robi¹ dla PCh, naprawdê musz¹ byÌ ju¿ mocno indoktrynowani (skoro wa¿niejszy jest dla nich En-ki ni¿ rodzina, i to nie PCH, a zdanie RODZINY jest dla nich problemem). W takim przypadku si³a sugestii i nakazu s¹ w zasadzie równe. W zwi¹zku z czym te¿ sugestia i nakaz s¹ równoznaczne w takim wypadku.
Jest pewien sens i logika w Twoim argumencie, niekiedy pod wpÂływem emocji jak rĂłwnieÂż uÂżywajÂąc technik socjologicznych, moÂżna wywoÂłaĂŚ po¿¹dany efekt. Jednak chce jeszcze raz zauwaÂżyĂŚ, ze Enki jak rĂłwnieÂż LÂŁ nie ukoĂączyli studiĂłw socjologicznych oraz bĂŞdÂąc osobiÂście na "masaÂżu" nie dziaÂłaÂł na mnie Âżaden "przekaz podprogowy" MrugniĂŞcie A co hierarchii waÂżnoÂści, do ktĂłrej sie odniosÂłeÂś, to wczoraj widziaÂłem w sklepie babkĂŞ, ktĂłra swoim ubiorem wskazywaÂła na Âśredio-zamoÂżnÂą, ale 50zÂł na totka puÂściÂła, bo jednak 40 000 000pln "rusza  wyobraÂźniÂą". Fajny argument zapodaÂłeÂś, ale ja taki sam mogĂŞ znaleŸÌ "bliÂżej mojego domu"(bo owy sklep mam na rogu)

Tu naciÂągasz pewien fakt. To, Âże preparat zostaÂł przebadany oznacza, Âże nie ma NEGATYWNYCH skutkĂłw dla zdrowia. Nie oznacza to jednak, Âże ma skutki POZYTYWNE. W zwiÂązku z czym nakaz odÂłoÂżenia lekĂłw (ktĂłre mozliwe, Âże jakos podtrzymujÂą zdrowie) na coÂś, co nie ma stwierdzonej SKUTECZNOÂŚCI LECZNICZEJ, nie jest juÂż moralne.
Poczytaj sobie na temat suplementu diety, ktĂłry siĂŞ nazywa HMB. Znajdziesz na jego temat identyczne opinie. Naukowo nic nie zostaÂło potwierdzone, prĂłcz tego, Âże nie dziaÂła NEGATYWNIE na organizm. A jednak ludzie go kupujÂą i zarzywajÂą UÂśmiech Na forum znajdziesz opisy typu: "HMB na jednych ludzi dziaÂła, na inych nie dziaÂła" i jakoÂś nikt sobie nie zawraca gÂłowy tym preparatem jak wy suplementem Ki.

Powiedzmy sobie szczerze - gdyby naszyjnik byÂł faktycznie tyle wart, Lucyna dostaÂłaby za niego tyle w pierwszej lepszej Desie czy od innego prywatnego kolekcjonera. Bez zniÂżania ceny. Chodzi wiec nie o to, Âże cena 19 tyÂś wzglĂŞdem 25 tyÂś nie jest atrakcyjna, ale o to, Âże 19 tyÂś za taki naszyjnik to JUÂŻ przepÂłacenie, i to grubo.
Powiedzmy sobie szczeÂże - nie widziaÂłeÂś tego naszyjnika, nie trzymaÂłeÂś go w rĂŞku i nie daÂłeÂś tego naszyjnika do wyceny... WiĂŞc dlaczego dyskutujesz na temat, w ktĂłrym brakuje Ci wiedzy....CoÂś Ja nie mam pojĂŞcia czy naszyjnik jest warty swojej ceny i szczerze mĂłwiÂąc - nie interesuje mnie to!!!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #257 : Wrzesień 29, 2009, 12:14:26 »

Widzisz, w ten sposĂłb pokazaliÂśmy, ze racja jest jak ... - kazdy ma swojÂą. PrzewagÂą dziennikarzy z reportaÂżu byÂło to, Âże to oni montowali materiaÂł zgodnie ze swoim "widzimisie", wiec pytanie nad czym dumamy, nad forma reportaÂżu czy nad formÂą przekazĂłw

Tu jest mowa o samym reportaÂżu, i jak ma siĂŞ do reszty danych, ktore mamy. A to, co chcialem Ci wykazaĂŚ, to to, Âże jeÂśli zaÂłoÂżylibyÂśmy, Âże wszystko moÂże byĂŚ zmanipulowane, to rozmowa na JAKIKOLWIEK temat nie miaÂłaby najmniejszego sensu - bo zawsze "to moglo byĂŚ zmanipulowane".

Problem polega na tym, ¿e PEWNE osoby nie maj¹ swojego zdania w tym wszystkim co sie dzieje i sami sobie pozwalaj¹ wcisn¹Ì "do g³owy takie w³aœnie rzeczy". Nie dzieje siê to tylko na p³aszczyŸnie PCh, ale ka¿dej dziedzinie naszego ¿ycia. To staram siê uœwiadomiÌ, podaj¹c przyk³ad automatów do gier na kasê. Jakoœ nikt z tego nie robi problemu, a przecie¿ wystarczy spojrzeÌ na dochody tylko w Polsce - id¹ce w milionach, jak nie w miliardach z³otych, które (i tutaj mam ca³kowit¹ pewnoœÌ) trafiaj¹ do r¹k prywatych...

Owszem, dzieje siê, jednak dostawcy automatów do gier nie kreuj¹ siê na zbawców ludzkoœci, pe³nych mi³oœci, chc¹cych uratowaÌ ukochany œwiat przed zag³ad¹. Tu jest ta "drobna" ró¿nica. Jeœli uznamy PCh za dochodow¹ spó³kê, to owszem, jako taka dzia³a jak najbardziej fair. Ale jeœli uznamy PCH za pe³n¹ mi³oœci grupe ratowania ludzkoœci - to przyznasz, ¿e wymagania moralne musz¹ byÌ nieco wieksze, i tu ju¿ PCH nie wygl¹da dobrze w œwietle przytoczonych wypowiedzi Lucyny/En-ki.

Aby by³o te¿ jasne, o co chodzi - przyk³adowo, jeœli pewien sprzedawca rz¹da lekko wyœróbowanej (leciutko, prawie wcale) ceny za swe towary, to jest to ok, zagranie marketingowe. Ale jesli nagle organizacja charytatywna za¿¹da³aby zap³aty za ka¿dy swój "dar", w dodatku daj¹c wysok¹ cenê, by³oby to moralnie naganne.

Rozumiesz chyba ró¿nicê.

Jest pewien sens i logika w Twoim argumencie, niekiedy pod wp³ywem emocji jak równie¿ u¿ywaj¹c technik socjologicznych, mo¿na wywo³aÌ po¿¹dany efekt. Jednak chce jeszcze raz zauwa¿yÌ, ze Enki jak równie¿ L£ nie ukoùczyli studiów socjologicznych oraz bêd¹c osobiœcie na "masa¿u" nie dzia³a³ na mnie ¿aden "przekaz podprogowy" Mrugniêcie

Co do nie ukoĂączenia przez LucynĂŞ studiĂłw socjologicznych - widzisz, swego czasu interesowaÂłem siĂŞ wpÂływem na ludzi. ZnaÂłem sporo metod tego wpÂływu (choĂŚ obecnie raczej nie ceniĂŞ ich stosowania). I stosowaÂłem z powodzeniem. Mialem wtedy ze 14-15 lat. O studiach nawet nie myslaÂłem.

Wiec nie ukoĂączenie studiĂłw niczego nie udowadnia.

A co do tego, Âże byÂłes pewien, Âże nie byÂłeÂś manipulowany - widzisz, wÂłasnie potĂŞga manipulacji (jakiejkolwiek) polega na tym, Âże czlowiek jest ÂświĂŞcie przekonany, Âże NIE BYÂŁ manipulowany MrugniĂŞcie (nie znaczy to, Âże BYÂŁEÂŚ - ale Âże samo w sobie Twoje stwierdzenie o pewnoÂści, Âże nie byÂłeÂś manipulowany, jest bezsensowne)

Poczytaj sobie na temat suplementu diety, ktĂłry siĂŞ nazywa HMB. Znajdziesz na jego temat identyczne opinie. Naukowo nic nie zostaÂło potwierdzone, prĂłcz tego, Âże nie dziaÂła NEGATYWNIE na organizm. A jednak ludzie go kupujÂą i zarzywajÂą UÂśmiech Na forum znajdziesz opisy typu: "HMB na jednych ludzi dziaÂła, na inych nie dziaÂła" i jakoÂś nikt sobie nie zawraca gÂłowy tym preparatem jak wy suplementem Ki.

Analogicznie co we wczeÂśniejszym przykÂładzie - preparat ten nie jest reklamowany jako cudowne remedium na wszystko, przy ktorym trzeba odstawiaĂŚ wszystkie inne leki, ktĂłry przetestowali staroÂżytni, jest napojem bogĂłw i w ogole.

Có¿, jeœli siê roztacza œwietlane wizje, to trzeba im sprostaÌ - PCH tego nie robi (i to w ¿adnym zakresie).

Powiedzmy sobie szczeÂże - nie widziaÂłeÂś tego naszyjnika, nie trzymaÂłeÂś go w rĂŞku i nie daÂłeÂś tego naszyjnika do wyceny... WiĂŞc dlaczego dyskutujesz na temat, w ktĂłrym brakuje Ci wiedzy....CoÂś Ja nie mam pojĂŞcia czy naszyjnik jest warty swojej ceny i szczerze mĂłwiÂąc - nie interesuje mnie to!!!
[/quote]

Fakt, punkt dla Ciebie, zagalopowaÂłem siĂŞ - przepraszam.

Natomiast nie odpowiedziaÂłes na ostatni punkt mojej wypowiedzi, mianowicie:

"Ekhem...a nie zauwaÂżyÂłeÂś tutaj, Âże Lucyna sama "wpadÂła", potwierdzajÂąc, ze to ona, a nie En-ki mĂłwi? W sytuacji zaskoczenia (czyli wtedy, gdy czlowiek nie ma czasu do namysÂłu) powiedziaÂła o sÂłowach (rzekomo) En-kiego: "ByĂŚ moÂże [JA] Âźle siĂŞ wyraziÂłam". Co Ty na to? CzyÂżby teÂż pomyÂłka, manipulacja etc?"

Co na to powiesz?

kot
Gość
« Odpowiedz #258 : Wrzesień 29, 2009, 13:27:24 »

Dziewczyna na prywatnej sesji:" Na razie mamy oszczĂŞdnoÂści 5000 zÂłotych ale bĂŞdziemy zbieraĂŚ dalej"

OsobiÂście mam wÂątpliwoÂści,czy gÂłos nie zostaÂł dograny poza sesjÂą-ale to juz inne zagadnienie.

CIÊCIE OBRAZU

Pani Lucyna:"wystarczy,wystarczy".

Manipulacja-po co byÂło ciĂŞcie?SkoĂączyÂła sie klisza?

En-Ki czêsto odpowiada na pytania,gdy sa dlugie i treœÌ pytania jest oczywista-przerywajac w stylu "wystarczy".

Inny przykÂład:

NARRATOR:"Pani Lucyna proponowaÂła,byÂśmy dla ratowania Ziemii kupili koliĂŞ"(pokazujÂą koliĂŞ)

CIÊCIE OBRAZU.

Dziewczyna:"To ile trzeba terez?"(inne ujĂŞcie,kolii juÂż nie widaĂŚ)

Pani Lucyna:"25 tysiĂŞcy dolarĂłw"

Manipulacja polega na tym,¿e narrator zasugerowa³ pytanie o cenê kolii,gdy w nastêpnym ujêciu dziewczyna pyta "to ile trzeba teraz"-pyta nie o cenê kolii,co jest zasugerowane,tylko o iloœÌ srodków potrzebnych fundacji do rozpoczêcia wykopalisk.(po co dziewczyna u¿y³a s³owo TERAZ?)

Wiem,bo na sesji 101 w Warszawie byÂła podana kwota 25 tys.USD jako niezbĂŞdne do rozpoczĂŞcia prac.

O kolii rĂłwnieÂż mĂłwiono ale ceny nie podawano.

W tym reportaÂżyku jest tego wiecej-wystarczy sie przyjrzeĂŚ. UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 13:29:47 wysłane przez kot » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #259 : Wrzesień 29, 2009, 13:55:52 »

Kocie - na wstĂŞpie powiem, Âże takiej wÂłasnie odpowiedzi oczekiwaÂłem. Sensownej, popartej argumentami, jasnej. Taka rozmowa ma sens UÂśmiech

A teraz moje wÂątpliwoÂści co do tego, co napisaÂłeÂś (n ieco nie po kolei):

NARRATOR:"Pani Lucyna proponowaÂła,byÂśmy dla ratowania Ziemii kupili koliĂŞ"(pokazujÂą koliĂŞ)

CIÊCIE OBRAZU.

Manipulacja polega na tym,¿e narrator zasugerowa³ pytanie o cenê kolii,gdy w nastêpnym ujêciu dziewczyna pyta "to ile trzeba teraz"-pyta nie o cenê kolii,co jest zasugerowane,tylko o iloœÌ srodków potrzebnych fundacji do rozpoczêcia wykopalisk.(po co dziewczyna u¿y³a s³owo TERAZ?)

Wiem,bo na sesji 101 w Warszawie byÂła podana kwota 25 tys.USD jako niezbĂŞdne do rozpoczĂŞcia prac.

Bardzo celne spostrzeÂżenie. Faktycznie, mogÂła tu wystapiĂŚ manipulacja, trudno ukryĂŚ. Wprawdzie chciaÂłbym zobaczyĂŚ jakiÂś zapis z tej sesji, jednak wierzĂŞ Ci na sÂłowo, poki nie zobaczĂŞ - bo tam nie byÂłem, i tu nie mam prawa odmawiaĂŚ Ci racji.

Jedyne, co mnie zastanawia, to to, JAK jest sprzedawana kolia. Czy za konkretnÂą cenĂŞ, czy jako aukcja. Gdyby jako aukcja, to uÂżycie sÂłowa TERAZ byloby jak najbardziej na miejscu (jaka jest aktualna cena). Ale to tylko domysÂł, wiĂŞc nie uznawaj tego za argument. MuszĂŞ najpierw sprawdziĂŚ i potwierdziĂŚ.

Dziewczyna na prywatnej sesji:" Na razie mamy oszczĂŞdnoÂści 5000 zÂłotych ale bĂŞdziemy zbieraĂŚ dalej"

OsobiÂście mam wÂątpliwoÂści,czy gÂłos nie zostaÂł dograny poza sesjÂą-ale to juz inne zagadnienie.

Na to konieczne byÂłyby przesÂłanki - skÂąd uwaÂżasz, Âże gÂłos byÂł dodany?

CIÊCIE OBRAZU

En-Ki czêsto odpowiada na pytania,gdy sa dlugie i treœÌ pytania jest oczywista-przerywajac w stylu "wystarczy".

Z tym argumentem siĂŞ juÂż nie zgodzĂŞ. Chodzi mianowicie o to, Âże nie dokÂładnie przywoÂłaÂłeÂś sÂłowa Lucyny. Nie powiedziaÂła "wystarczy, wystarczy", przerywajÂąc wypowiedÂź, tylko PO wypowiedzi. Ponadto, nie powiedziaÂła tego "z przecinkiem", szybko, jakby chciaÂła zatrzymaĂŚ dalszy monolog reporterki, ale "wystarczy <dÂługa, "zadumana" przerwa>...wystarczy". Styl wypowiedzenia tej kwestii i okolicznoÂści w Âżadnym wypadku nie wskazujÂą na to, co powiedziaÂłeÂś - na chĂŞĂŚ przerwania monologu, a raczej na stwierdzenie (chcialoby siĂŞ rzecz: "przekalkulowanie") Âże tyle jako wpÂłata wystarczy fundacji.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #260 : Wrzesień 29, 2009, 14:44:17 »

Owszem, dzieje siê, jednak dostawcy automatów do gier nie kreuj¹ siê na zbawców ludzkoœci, pe³nych mi³oœci, chc¹cych uratowaÌ ukochany œwiat przed zag³ad¹. Tu jest ta "drobna" ró¿nica.
Owszem, jest ró¿nica, ale ta ró¿nica wynika z "targetu", w który s¹ wycelowane automaty Mrugniêcie W³aœciciele tych¿e maszyn nie musz¹ siê w ¿aden sposób reklamowaÌ, bo dla ich urzytkowników "zbawienna" jest ale wygrana Mrugniêcie

Ale jeÂśli uznamy PCH za peÂłnÂą miÂłoÂści grupe ratowania ludzkoÂści - to przyznasz, Âże wymagania moralne muszÂą byĂŚ nieco wieksze, i tu juÂż PCH nie wyglÂąda dobrze w Âświetle przytoczonych wypowiedzi Lucyny/En-ki.
Bardzo trafny argument!!! Jest mi tylko przykro, Âże wymagania moralne narzucane PCh sÂą przez osoby nastawione z gĂłry sceptycznie. Ja sam mam swoje wymagania, ktĂłre nie zawsze siĂŞ pokrywajÂą i to czyni, ze nie uczestniczĂŞ jakkolwiek w projekcie, tylko przyglÂądam siĂŞ jemu z boku i analizujĂŞ go wedÂług swoich wÂłasnych kategorii.

Co do nie ukoĂączenia przez LucynĂŞ studiĂłw socjologicznych - widzisz, swego czasu interesowaÂłem siĂŞ wpÂływem na ludzi. ZnaÂłem sporo metod tego wpÂływu (choĂŚ obecnie raczej nie ceniĂŞ ich stosowania). I stosowaÂłem z powodzeniem. MiaÂłem wtedy ze 14-15 lat. O studiach nawet nie myÂślaÂłem.

Wiec nie ukoĂączenie studiĂłw niczego nie udowadnia.
Mylisz siĂŞ, majÂąc 14-15lat bardzo interesowaÂłem siĂŞ komputerami(byÂły to inne czasy jak dzisiaj). Jednak gdy poszedÂłem na studia informatyczne zauwaÂżyÂłem, Âże po ich skoĂączeniu staÂłem siĂŞ INFORMATYKIEM, a caÂły okres wczeÂśniej bylem tylko KOMPUTEROWCEM.
To, Âże jako nastolatek stosowaÂłeÂś techniki socjologiczne, wcale nie oznacza, Âże robiÂłeÂś to tak dobrze i posiadaÂłeÂś takÂą wiedzĂŞ, jakbyÂś to robiÂł po ukoĂączonych studiach MrugniĂŞcie

A co do tego, Âże byÂłes pewien, Âże nie byÂłeÂś manipulowany - widzisz, wÂłasnie potĂŞga manipulacji (jakiejkolwiek) polega na tym, Âże czlowiek jest ÂświĂŞcie przekonany, Âże NIE BYÂŁ manipulowany MrugniĂŞcie (nie znaczy to, Âże BYÂŁEÂŚ - ale Âże samo w sobie Twoje stwierdzenie o pewnoÂści, Âże nie byÂłeÂś manipulowany, jest bezsensowne)
Nie napisaÂłem nigdzie Âże jestem tego pewien MrugniĂŞcie Bo jest to taka dziedzina nauki, Âże pewnym pomimo swojej wiedzy - nie moÂżna byĂŚ nigdy MrugniĂŞcie
Ale zakÂładajÂąc, Âże zostaÂłem ZMANIPULOWANY oraz ze ani razu nie pojawiÂła siĂŞ informacja, ze mam wpÂłaciĂŚ jakiekolwiek pieniÂądze, to czego zatem dotyczyÂła ta manipulacja na mojej osobie?

Analogicznie co we wczeÂśniejszym przykÂładzie - preparat ten nie jest reklamowany jako cudowne remedium na wszystko, przy ktorym trzeba odstawiaĂŚ wszystkie inne leki, ktĂłry przetestowali staroÂżytni, jest napojem bogĂłw i w ogole.
Skoro znasz sie na socjologii, to powinieneÂś rĂłwnieÂż znaĂŚ siĂŞ na PR. Taka forma reklamowania produktu jak sumpement Ki, nie jest precedensem na rynku. PrzykÂład?

http://allegro.pl/item732755821_farmona_nivelazione_suplement_piersi_biust_gratis.html

Umieszczam pierwszy lepszy przykÂład jaki znalazÂłem na sieci UÂśmiech i stwierdzam: "prĂŞdzej coÂś tam wykopiÂą w Egipcie, jak mojej kobiecie uroÂśnie wiĂŞkszy biust po tym preparacie"  Afro Afro Afro

A to moze tylko oznaczaĂŚ, Âże nie znajdujĂŞ siĂŞ w "targecie" powiekszacza piersi, jak rĂłwnieÂż w leku na wszystko UÂśmiech

Có¿, jeœli siê roztacza œwietlane wizje, to trzeba im sprostaÌ - PCH tego nie robi (i to w ¿adnym zakresie).
SĂŞk w tym, Âże czĂŞsto siĂŞ zdarza kaÂżdemu z nas, ze ambicje przerastajÂą moÂżliwoÂści.. I tak samo staÂło siĂŞ w tym przypadku. To, Âże naobiecywali wiele, ale realia okazaÂły siĂŞ inne nie dowodzi faÂłszywych intencji osĂłb w projekcie. Gdyby tak byÂło, to juÂż dawno by zabrany szmalec zainkasowali i "zwinĂŞli swĂłj interes".

Fakt, punkt dla Ciebie, zagalopowaÂłem siĂŞ - przepraszam.
Loozik chÂłopaku UÂśmiech nie gramy w w ÂżadnÂą gierkĂŞ na punkty, abym siĂŞ z tego powodu poczuÂł siĂŞ lepiej UÂśmiech

Natomiast nie odpowiedziaÂłes na ostatni punkt mojej wypowiedzi, mianowicie:

"Ekhem...a nie zauwaÂżyÂłeÂś tutaj, Âże Lucyna sama "wpadÂła", potwierdzajÂąc, ze to ona, a nie En-ki mĂłwi? W sytuacji zaskoczenia (czyli wtedy, gdy czlowiek nie ma czasu do namysÂłu) powiedziaÂła o sÂłowach (rzekomo) En-kiego: "ByĂŚ moÂże [JA] Âźle siĂŞ wyraziÂłam". Co Ty na to? CzyÂżby teÂż pomyÂłka, manipulacja etc?"

Co na to powiesz?
Zgadza siĂŞ, celowo opuÂściÂłem wypowiedÂź. Jednak nie uszÂło to Twojej uwadze MrugniĂŞcie
Celowo, poniewaÂż, odpowiedziaÂłem juÂż wczesniej:
Ka¿dy mo¿e prosiÌ o datki na cel jaki mu sie podoba. Chodzi jednak o sposób pozyskiwania œrodków - namawiania do blokad kont wspó³ma³zonków czy wrêcz rozwodów - i to przez "pa³aj¹cego mi³oœcia" byta z któregos tam nieba?
Tu siĂŞ zgodzĂŞ, cel szlachetny - forma przedstawiona w reportaÂżu juÂż nie..
Jak widzisz nie podobaÂło mi siĂŞ to i niezaleÂżnie jakÂą formĂŞ miaÂłby ten reportaÂż, to zaakceptowaĂŚ tego typu stwierdzeĂą nie chce/nie umiem/nie potrafiĂŞ!!!Moim celem na forum nie jest "psioczyĂŚ" na temat osĂłb, ktĂłre na tym forum aktywnie nie uczestniczÂą. Nie robiĂŞ tego na co dzieĂą w real'u, wieĂŚ na forum rĂłwnieÂż robiĂŚ tego nie bĂŞdĂŞ. Moim celem jest przedstawianie swoich wÂłasnych poglÂądĂłw i wyraÂżanie ich w wyrafinowany sposĂłb  Afro

EDIT:

CIÊCIE OBRAZU

Inny przykÂład:

CIÊCIE OBRAZU.

W tym reportaÂżyku jest tego wiecej-wystarczy sie przyjrzeĂŚ. UÂśmiech UÂśmiech

Moge do tego dorzuciÌ maila od mojej znajomej, która wykaza³a siê trudem i dog³êbnie przeanalizowa³a pokazane materia³y w sesji publicznej:
MANIPULACJA  UZYTYCH  SLOW   Z  SESJI  99 WE  WROCLAWIU ( 13 STRON TEKSTU, POLTOREJ -GODZINNA SESJA)W  REPORTAZU EKSPRESU REPORTEROW. 

1. STRONA 10 - 1  ZDANIE  Z SESJI UZYTE  W  1 ZDANIU WSTAWKI  REPORTAZU
 2. STRONA 8 - 2  ZDANIE  CYTATU Z SESJI  UZYTE  W  1 WSTAWCE  REPORTAZU
 3. STRONA 5 -  CYTAT  UZYTY Z SESJI  W  REPORTAZU  JAKO  NR  2
 4. STRONA 8 - CYTAT UZYTY  Z SESJI  W  REPORTAZU  JAKO  NR 3
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 14:49:30 wysłane przez Sobek » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #261 : Wrzesień 29, 2009, 15:19:05 »

Ciekawi mnie jak po tym reportaÂżu bĂŞdÂą wyglÂądaÂły sesje . Albo ten reportaÂż przysporzy uczestnikĂłw albo wywoÂła manifestacje "wiernych" z ciekawoÂści muszĂŞ zobaczyĂŚ co bĂŞdzie w Krakowie UÂśmiech
kot
Gość
« Odpowiedz #262 : Wrzesień 29, 2009, 15:33:54 »

Tenebraelu!!

Ja tu widzĂŞ wyraÂźnie manipulacjĂŞ-obejrzeÂłem jeszcze raz ten materiaÂł.

Jest w nim tak:
Dziewczyna:"Na razie mamy oszczĂŞdnoÂści 5000 zÂłotych ale bĂŞdziemy zbieraĂŚ dalej"

I tu jest ciĂŞcie obrazu.

Lucyna mĂłwi:"wystarczy".

JeÂśli to nie jest manipulacja,to po co byÂło tu ciĂŞcie?

ZwróÌ uwagê,¿e zmieni³o siê tu wyraŸnie ujêcie i jest takie samo,jak przed poprzednim ciêciem,czyli gdybyœmy ponumerowali ca³e fragmenty od ciêcia do ciêcia,to na przyk³ad chronologicznie nagrane fragmenty u¿yte w reportazu(reszta wyciêta) o numerach 34,37,43-zosta³y zmontowane jako 34,43,37.
Wskazuje to na to,ze odpowiedziÂą na deklaracje dziewczyny "na razie mamy oszczĂŞdnosci..." nie jest odpowiedÂź"wystarczy".
PowtĂłrzĂŞ,Âże wskazuje na to ujĂŞcie-przy odpowiedzi "wystarczy"jest ujĂŞcie takie,jak w poprzednich fragmentach poprzedzajÂących deklaracjĂŞ a nie jest takie,jakie byÂło podczas deklaracji. UÂśmiech UÂśmiech

JeÂśli chodzi o dodawanie gÂłosu,to jest to dla mnie oczywiste,Âże autor reportaÂżu o tak tendencyjnym charakterze nie miaÂłby Âżadnych zahamowaĂą aby sobie pomĂłc uÂżywajÂąc takiej sztuczki.

Ale byÂło to z mojej strony tak na boku powiedziane.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 18:24:45 wysłane przez kot » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #263 : Wrzesień 29, 2009, 15:42:56 »

Ciekawi mnie jak po tym reportaÂżu bĂŞdÂą wyglÂądaÂły sesje . Albo ten reportaÂż przysporzy uczestnikĂłw albo wywoÂła manifestacje "wiernych" z ciekawoÂści muszĂŞ zobaczyĂŚ co bĂŞdzie w Krakowie UÂśmiech

MĂłwisz w Krakowie?
Kolejna sesja?
Kiedy dokÂładnie?
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 15:43:17 wysłane przez komandos040 » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #264 : Wrzesień 29, 2009, 15:45:49 »

25 paÂździernika po kursie Silvy w Nowohuckim NCK-u
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #265 : Wrzesień 29, 2009, 15:58:36 »

wstĂŞp podobno wolny ale obowiÂązuje rezerwacja ze wzglĂŞdu na ograniczonÂą liczbĂŞ miejsc
Constantin
Gość
« Odpowiedz #266 : Wrzesień 29, 2009, 17:59:36 »

Kocie a ja myÂślĂŞ Âże kaÂżdy widzi to co chce widzieĂŚ w tym reportaÂżu.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #267 : Wrzesień 29, 2009, 19:35:20 »

Kot - co do ujêcia, to trudno mi siê wypowiedzieÌ. Nie wiem np, czy nie mieli dwóch kamer - wtedy ju¿ Twój argument by siê nie broni³. Ale nie wiem, wiêc przyznajê Ci racjê - MOG£O dojœÌ tu do manipulacji, i nie nale¿y tego reporta¿u traktowaÌ jako dowodu czy przes³anki mocnej.

Niemniej jednak, uwaÂżam, podobnie jak przedmĂłwca, Âże dobrze, Âże wywoÂła to dyskusjĂŞ. Temat jest nagÂłoÂśniony, wiĂŞc i wszystko bardziej pĂłjdzie pod lupĂŞ, nie bĂŞdzie tak niszowe. A czy p.Lucyna i PCh wyjdÂą z tego obronnÂą rĂŞkÂą - zaleÂży to od ich faktycznych intencji i dziaÂłaĂą (czytaj - nie mĂłwiĂŞ ani tak, ani nie)
arteq
Gość
« Odpowiedz #268 : Wrzesień 29, 2009, 19:56:17 »

Cieszê siê, ¿e zgadzamy siê, ¿e £obos ¿adne z wypowiedzianych s³ów nie zosta³o wciœniête ani tez dograne. CZyli mówi to co mówi.

Patrz pkt. 1 - £obos powiedzia³a co powiedzia³a - nawamiw³a do blokowania kont i rozwodu z powodu niechêci ma³¿onka do dotowania DŒ. Piszesz coœ o swoim prywatnym masa¿u - rozmawiamy o konkretnych s³owach £obos z reporta¿u - sam napisa³eœ wczeœniej , ¿e nie zg³aszasz co do ich prawdziwoœci zastrze¿eù. Wiêc to ¿e wg. Ciebie raz czy dwa by³a w porz¹dku [nie mamy na to niezbitych dowodów] nie zmywa z niej tego, ¿e w tym konkretnym miejscu by³a cyniczna i pod³a. Jak wyt³umaczysz deklarowan¹ mi³oœÌ i troskê o ludzi z nakazem dokonania rozwodu z powodu niechêci do datków. Konkretnie proszê, a nie ¿e kiedys na jakiejœ prywatnej sesji...

Przykro mi to stwierdziÌ, ale chyba mia³eœ naprawdê ciê¿kie dzieciùstwo, skoro nie potrafisz rozró¿niÌ nakazu od sugestii.. A tak poza tym to w reporta¿u dziennikarka pojecha³a na Œl¹sk po ten niby preparat, preparat sk³ada³ siê z jakiœ soli mineralnych i kosztowa³ 30pln. Z mojej wiedzy(a mogê siê myliÌ) Suplement Ki jest produkowany w Warszawie, sk³ada siê ze sproszkowanego z³ota i kosztuje du¿o wiêcej jak 30pln...
Wstawki o dzieciùstwie daruj sobie. I potrafiê odró¿niÌ sugestiê od nakazu. £obos WYRANIE powiedzia³a "zmniejszyÌ dawki o po³owê" a nie "pomyœlcie o zmniejszeniu dawek" oraz "zakupcie preparat" a nie "rozwa¿cie zakupienie". £apiesz teraz ró¿nice pomiêdzy sugesti¹ a nakazem?

To znalazlen na stronie producenta preparatu:
Producentem „Suplementu Ki“ bĂŞdzie Laboratorium PierwiastkĂłw ÂŚladowych w Warszawie. W tej chwili trwa proces rejestracji tego specyfiku jako suplementu Âżywieniowego.
masz tu linka:
http://www.analizawlosa.com.pl/strona.php?37575
Wiec jak widzisz tym razem to ja udowodni³em Twoj¹ nierzetelnoœÌ w opieraniu siê na FAKTACH.
Udowodni³eœ i owszem ale swoj¹ nierzetelnoœÌ. Bo jak powy¿ej widaÌ preparat jest w trakcie procesu rejestracji - czyli NIE JEST jescze zarejestrowany jak piszesz 2 linijki ni¿ej. Preparat NIE ZOSTA£ jeszcze zarejestrowany jak manipulujesz. To, ¿e jest w trakcie procesu rejestracji nie oznacza automatycznie, ¿e tak¹ dostanie.
WiĂŞc jakim prawem ÂŁobos nakazuje zmniejszenie lekĂłw przypisanych przez lekarza i zstÂąpienie ich NIEZAJERESTROWANYM preparatem? Nawet jeÂżeli jakiÂś srodek jest zarejestrowany - to czy ja mogĂŞ dowolnie podwaÂżaĂŚ decyzje lekarzy i je zalecaĂŚ? Apteki sÂą wszak peÂłnie zajerestrowanych lekĂłw. Czyli wtopa z Twojej strony.

JAk to nie wieszysz ÂŁobos? Nie chcesz zarobiĂŚ 6000$?

Czyli jednak nie do koĂąca wie co mĂłwi, tak? W takim razie wszystko co powie nalezy traktowaĂŚ z mocnym przymrĂłzeniem oka.

KaÂżdy moÂże zostaĂŚ darczyĂącÂą kaÂżdej fundacji na Ziemi, czy Ci siĂŞ to podoba czy nie. Od takiej osoby zaleÂży w jakÂą formĂŞ przyjmie i w jaki sposĂłb to bĂŞdzie robiĂŚ. JeÂżeli chcesz siĂŞ doszukaĂŚ w tym etyki, to proponujĂŞ Ci siĂŞ zarejestrowaĂŚ na forum producentĂłw oraz dystrybutorĂłw automatĂłw do gier hazardowych...
Ale¿ pora¿aj¹ca argumentacja - "inni kradn¹/wiêcej kradn¹ to co siê mnie czepiasz". A mia³o byÌ konkretnie i rzeczowo. Dzia³alnoœÌ zwi¹zan¹ z automatami te¿ potêpiam - bo to jest wci¹ganie ludzi w na³óg i czerpanie z tego profitów, ale co to ma wspólnego z "namowami" £obos? Czy¿by to, ¿e "jednak" ona jest trochê mniej nieuczciwa ni¿ ci od automatów?
OczywiÂście, Âże kaÂżdy moÂże wpÂłaciĂŚ gdzie i ile chce, lecz waÂżnym moralnie jest aby nie wykorzystywaĂŚ ludzi.

Przyznam Ci siê, ¿e wyci¹gn¹³eœ wnioski z moich poprzednich postów. Zgodnie z moj¹ SUGESTI¥ (a nie NAKAZEM Mrugniêcie ) nie zmieni³es swoich pogl¹dów, ale TON w jakim siê wypowiadasz.
Brawo dla Ciebie!!! 
Niesteto o Tobie nie mogĂŞ tego uczciwie powiedzieĂŚ, bo jakieÂś wstawki o trudnym dzieciĂąstwie widziaÂłem. Chyba, Âże wyjasniĂŚ mi co to wnosi do Twoich argumentĂłw?

Aha, skoro tak bardzo dbasz o rzetelnosĂŚ informacji to sprawdÂź jeszcze raz gdzie ta dziennikarka udaÂła siĂŞ po "ÂżywÂą wodĂŞ", bo to nie byÂł ÂŚlÂąsk - jest podane w reportaÂżu konkretne miasto. Jak mam Ci wierzyĂŚ teraz, Âże rzetelnie obejrzaÂłes reportaÂż?

Aha, jak widaĂŚ Lucynka siĂŞ rozwija - juÂż sama potrafi wprowadzaĂŚ siĂŞ w trans...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 20:06:24 wysłane przez arteq » Zapisane
Sobek
Gość
« Odpowiedz #269 : Wrzesień 29, 2009, 20:44:55 »

czara goryczy w koĂącu musiaÂła siĂŞ przelaĂŚ UÂśmiech

i dobrze, bo nie byÂł byÂś sobÂą artQ sobÂą gdybyÂś tego nie zrobiÂł.

ja siĂŞ nie bawiĂŞ w odbijanie piÂłeczki, pozostawiam to mÂądrzejszym ode mnie UÂśmiech 
arteq
Gość
« Odpowiedz #270 : Wrzesień 29, 2009, 20:59:39 »

MiaÂło byĂŚ merytorycznie - byÂło, miaÂło byĂŚ rzeczowo - byÂło. Bez epitetĂłw - byÂło... tzn. do czasu, z Twojej strony. WiĂŞc skÂąd ten nagÂły Âżal i ucieczka?
Sam apelowaÂłeÂś, a zamiast argumentĂłw - znowu jakieÂś osobiste wycieczki. Jakie odbijanie piÂłeczki? Wszak dyskutowaliÂśmy w oparciu o pewne fakty. I zapewniam, Âże nie traktujĂŞ oszukiwania ludzi jak zabawĂŞ - dla mnie to bardzo powaÂżny temat.
Do tego sam uczulaÂłeÂś mnie abym nie uciekaÂł, lecz odpowiedziaÂł na Twoje spostrzeÂżenia - zrobiÂłem to.

Wystarczy uczciwie przyznaĂŚ siĂŞ - nie znajdujĂŞ rozsÂądnej obrony dla ÂŁobos w w/w punktach.

kot
Gość
« Odpowiedz #271 : Wrzesień 29, 2009, 21:01:05 »

Tenebraelu!!

SÂądzĂŞ,Âże PCh byÂł wziĂŞty pod lupĂŞ i przeÂświetlany dÂługo ale nic negatywnego niÂż to co wymyÂślono
nie znaleÂźli.
Piszê tak,gdy¿ sesja,której fragmenty pokazano by³a dobre pó³ roku temu i doœc czasu by³o,by ofiarê rozpracowaÌ.
Ekspress reporterĂłw-to program,ktĂłry gorÂące tematy z wydarzeĂą ostatnich dni na ÂświatÂło dzienne

wydobywa a tu materiaÂł wyjÂściowy stary,jak konserwy ze Szwecji.

MyÂślĂŞ,Âże w tym czasie autorzy nie dÂłubali w kulfonach,tylko rozpracowywali szajke.

100 prpcent pewnosci mam,Âże pod kÂątem finansĂłw szukali.Nie jest aferÂą,Âże ktoÂś koliĂŞ chce

sprzedaĂŚ i to ÂżaÂłoÂśnie wypadÂło jako zarzut ale mimo wszystko jako minus zostaÂło pokazane.

WiĂŞcej po prostu nie mogli a z pewnoÂściÂą Âśledztwo byÂło,bo w Polsce przewaÂłki finansowe sÂą

wysoko punktowane dla opinii publicznej aby kogoÂś moralnie zlinczowaĂŚ.

MyÂślĂŞ wiĂŞc,Âże wniosek nasuwa siĂŞ jeden-finansowo nie ma sie do czego przyczepiĂŚ.

PieniÂądze na konto fundacji sÂą przekazywane a fundacja finansuje egipsko polskie dziaÂłania

wykopaliskowe prowadzone przez Uniwersytet WrocÂławski i Kairski i tu zdziwienie detektywĂłw

musia³o œci¹Ì z tropu,bo nawet nie raczyli zwróciÌ na to uwagi,by rozwianiem w¹tpliwoœci co do sektowoœci nie grozi³o.
Materia³ wiêc z³oœliwie k¹œliwy powsta³ ale tylko k¹œliwy,bo zarzutów dzia³ania niezgodnego z prawem nikt nie przedstawi³. Uœmiech Uœmiech
BBernard
Gość
« Odpowiedz #272 : Wrzesień 29, 2009, 21:21:03 »

Dlaczego reporterka nie przedstawiÂła wywadiu, histroii Âżycia ludzi ktĂłrzy mogÂą powiedziec i zaÂświadczyc swoimi doÂświadczeniami tego Âże dzieki tym kilku lat spendzonym z PCH i sesjami z LucynÂą zmienili swoje zycie na duÂżo duÂżo lepsze.
Dlaczego reporterka nie prĂłbowaÂła przedstawic tych ludzi ktĂłrzy dzieki PCH polepszyli znacznie swoje relacje z innymi ludzmi, tymi z rodziny, sÂąsiedztwa, z pracy i z ulicy. Polepszyli albo nawet uzdrowily.
Dlaczego nie przedstawiono osĂłb ktĂłre dzieki PH bardzo szyko rozwyneÂły siĂŞ zawodowo , osĂłb ktĂłre znaczÂąco polepszyly swoje finanse. Albo OsĂłb ktĂłre dziĂŞki przekazĂłw i przekazanej im miÂłosci zdecydowali siĂŞ zaÂłozyc rodzinĂŞ i cieszÂą siĂŞ szczĂŞsciem rodzinnym.

Pokozane zostaÂły za to osoby ktĂłre czujÂą siĂŞ oszukane.

To forum odpycha tych pierwszych. Jak zatem ocenic ktĂłrych jest wiecej? KtĂłra z tych stron to margines? Nie wiem czy ktoÂś jest w stanie to wogĂłle ocenic.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #273 : Wrzesień 29, 2009, 21:28:46 »

Cytat: BBernard
Nie wiem czy ktoÂś jest w stanie to wogĂłle ocenic.

KtoÂś?
MoÂże, ale to indywidualne doÂświadczenia, a maÂło jest osĂłb ktĂłre chcÂą siĂŞ nimi dzieliĂŚ.
PrĂŞdzej coÂś, ... czas.  UÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #274 : Wrzesień 29, 2009, 21:38:44 »

WiĂŞkszoœÌ ludzi woli siĂŞ nie wypowiadaĂŚ ,poniewaz nie potrafiÂą siĂŞ broniĂŚ i odpierac zarzutĂłw .osĂłb ktĂłre siedzÂą na tym forum  i.....................no wÂłasnie po co one tu siedzÂą i zrzĂŞdzÂą ? WiekszoœÌ osĂłb poprostu czyta forum,jednak podczas anonimowej ankiety opowiedzieli siĂŞ za.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: