Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 20:38:16

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Magazyn Ekspresu Reporterów - sekta En-ki  (Przeczytany 182511 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #275 : Wrzesieñ 29, 2009, 23:05:21 »

Szkoda, ¿e nie ma w internecie ca³o¶ci magazynu ekspresu reporterów, ³±cznie z wypowiedzi± ksiêdza i dziennikarzy, chêtnie bym to obejrza³. Natomiast ten krótki fragment, z którym siê zapozna³em, nie ¶wiadczy najlepiej o PCh i o pani Lucynie. Mo¿e teraz niektórym otworzy³y siê oczy.
Co do czytania w my¶lach, to podobno takie z³e byty nie mog± czytaæ w naszych my¶lach, wiêc Samuel móg³ siê nie zorientowaæ o co chodzi.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #276 : Wrzesieñ 30, 2009, 07:13:26 »

Większość ludzi woli się nie wypowiadać ,poniewaz nie potrafią się bronić i odpierac zarzutów .osób które siedzą na tym forum  i.....................no własnie po co one tu siedzą i zrzędzą ?

Dla równowagi, gdyż każde zjawisko posiada i zwolenników, i przeciwników. W zasadzie uważam (choć nie uznaję siebie za jakiegoś dobrego ducha), że powinniście się z tego cieszyć. Dzięki temu zwolennik ma możliwość konfrontacji swoich wyobrażeń z innymi wersjami. Pomaga to nie popaść w złudny hurraoptymizm. Wymaga ciągłego analizowania tego, w co się wierzy. Chyba, że ktoś nie lubi słów krytyki, boi się ich (a krytyki boi się jeno ten, kto wie, że może nie mieć racji), i woli nie słyszeć, trwając we własnej ułudzie posiadania jedynej racji.

Osobiście cieszę się z krytki, z wytykania mi błędów - pomaga mi to się rozwijać, wciąż zmieniać i udoskonalać światopogląd. Bez tego byłbym naiwniakiem, zatopionym we własnych wydumaniach.

Tak więc dla sceptyka dyskusja na forum też przynosi profity.

Wiekszość osób poprostu czyta forum,jednak podczas anonimowej ankiety opowiedzieli się za.

A skąd taki wniosek? W ankiecie nie było dwóch pytań: "Czy udzielasz się na forum" i "Czy jesteś za czy przeciw?". Więc trudno wnioskować, że Ci, co się nie udzielają, są w większości "za".
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 30, 2009, 07:14:54 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Wrzesieñ 30, 2009, 08:50:06 »

Mia³o byæ merytorycznie - by³o, mia³o byæ rzeczowo - by³o. Bez epitetów - by³o... tzn. do czasu, z Twojej strony. Wiêc sk±d ten nag³y ¿al i ucieczka?
To nie jest ucieczka, mój zdrowy rozs±dek nakazuje mi zakoñczyæ t± - trzeba przyznaæ - ¿a³osn± dyskusjê, bo idzie ona w z³± strone. Podam Ci przyk³ad cytuj±c pierwsze zdanie twojej odpowiedzi(bez dwóch pierwszych)

Cytat: arteq
Wstawki o dzieciñstwie daruj sobie
Udowodni³e¶ i owszem ale swoj± nierzetelno¶æ.
JAk to nie wieszysz £obos?
Czyli jednak nie do koñca wie co mówi, tak?
Ale¿ pora¿aj±ca argumentacja
Niesteto o Tobie nie mogê tego uczciwie powiedzieæ

Jakie odbijanie pi³eczki?
To co musia³bym teraz zrobiæ, to "odbiæ pi³eczkê" - niestety. Rozumiesz teraz dlaczego dyskusjê pozostawiam m±drzejszym od siebie? Mrugniêcie

Wszak dyskutowali¶my w oparciu o pewne fakty.
Zgadza siê dyskutowali¶my, ale w koñcu zacze³y siê pytania typu:
Nie chcesz zarobiæ 6000$?
Wiêc teraz ja stwierdzam, ze nasze p³aszczyzny merytoryczne siê nie pokrywaj±.

Do tego sam uczula³e¶ mnie abym nie ucieka³, lecz odpowiedzia³ na Twoje spostrze¿enia - zrobi³em to.
Owszem, zrobi³e¶ to zgodnie z zasad±: najlepsz± obrona jest atak.

Wystarczy uczciwie przyznaæ siê - nie znajdujê rozs±dnej obrony dla £obos w w/w punktach.
A wtedy arteQ-PROKURATOR odniesie zwyciêstwo!!! Nie zgadzamy sie w wielu kwestiach i zgadzaæ nie bêdziemy, ale to dobrze, bo na tym polega instota tego forum

pozdrawiam
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Wrzesieñ 30, 2009, 09:34:06 »

Dla ka¿dej swojej wypowiedzi poda³em argumenty. Tak¿e pytanie o "zarobek" mia³o unaoczniæ na ile mo¿na polegaæ na "prawdzie" £obos - czy jej obroñcy naprawdê wierz± w jej rzekom± uczciwo¶æ.

Mo¿esz mnie nazywaæ prokuratorem, ale ¿aden prokurator nic nie osi±gn±³by gdyby zamiast argumentów i faktów przedstawia³ lipne wywody i uniki.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #279 : Wrzesieñ 30, 2009, 14:02:01 »

Obejrza³em wcze¶niej tylko ten fragment, do którego link zamie¶ci³ Tomek. My¶la³em, ¿e nie ma na tamtej stronie ca³o¶ci programu.
To co teraz zobaczy³em by³o tragiczne. PCh potrafi zrobiæ z ludzi bezrozumne istoty wp³acaj±ce "mamonê" na ratowanie Ziemi. Dzia³anie PCh oparte jest na zastraszaniu ludzi i namawianiu ich do wp³acania pieniêdzy, bo je¶li nie wp³ac± (nie pomog±) to umr±. Gdyby to wszystko mia³o sesn, to napewno znalaz³yby siê o wiele potê¿niejsze organizacje, które wspar³yby finansowo ca³y projekt i ju¿ dawno odkrytoby grobowiec faraona. Tak siê jednak nie dzieje, a dlaczego? Bo ludzie my¶l±cy i umiej±cy wyci±gaæ wnioski, widz±, ¿e to co wyg³asza Lucyna/Enki/PCh - mówi±c kolokwialnie - poprostu siê kupy nie trzyma.
Jason
Go¶æ
« Odpowiedz #280 : Wrzesieñ 30, 2009, 17:10:22 »

a oto co mi wyskakuje jak chce obejrzec:

Aby obejrzeæ ten program nale¿y wnie¶æ
op³atê techniczn±
Op³ata wynosi 12 z³otych za dostêp na 30 dni lub 120 z³otych za dostêp na rok. Umo¿liwia ona ogl±danie wszystkich materia³ów wideo na tvp.pl (oprócz tre¶ci premium, transmisji na ¿ywo ze
Speedway Ekstraligi, rozgrywek EuroBasket 2009 i materia³ów niedostêpnych ze wzglêdów licencyjnych) nieograniczon± ilo¶æ razy. Inne tre¶ci na tvp.pl, w tym program tv, informacje o programach, zdjêcia, ankiety, quizy s± dostêpne bezp³atnie.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Wrzesieñ 30, 2009, 19:34:26 »

Jason, to dziwne, bo u mnie dzia³a bez przeszkód.

Strefa niewyja¶nionych, wed³ug mnie z fragmentu nie wynika, ¿e 25 tysiêcy to cena za koliê, tam jest mniej wiêcej co¶ takiego: Lucyna namawia³a nas do zakupu kolii, pokazano t± koliê, po czym zapytano siê "ile potrzeba teraz?" na co Lucyna odpowiedzia³a 25 tys, nigdzie nie powiedziano, ¿e to cen± za koliê.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Wrzesieñ 30, 2009, 19:56:55 »

Zwêszyli aferê w sprzeda¿y z³ota koloidalnego,którego producentem jest niezale¿na firma INWEX,która promowana by³a ze wzglêdu na to,¿e wysokiej jako¶ci wyrób proponuje,bo z³oto jest w nim rozbite prawie na atomy.
Wielka to afera,¿e kto¶ co¶ takiego produkuje.Ta firma produkuje ró¿ny asortyment do ró¿nych ga³êzi przemys³u.Miêdzy innymi produkuje zalecany preparat AU100.
I co z tego mia³o wynikaæ? Gdzie afera?
O czym autor chcia³ w tym wierszu powiedziec?
To by³a taka sztuczka na domy¶lno¶æ-niech widz sobie co¶ jeszcze sam dopowie.
Tak,jak w szkole wypracowanie na dwie strony-to za ma³o.Musi byæ na cztery.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #283 : Wrzesieñ 30, 2009, 19:57:35 »

Taa...Zauwa¿cie równie¿, ¿e zgin±³ cz³owiek omamiony przez "sektê" PCh, rodzina straci³a ojca, ¿ona straci³a mê¿a, ¿ycie tego cz³owieka pod wp³ywem "sekty" zmienilo siê na gorsze, co doprowadzi³o do tragedii. To jest sedno tego reporta¿u.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Wrzesieñ 30, 2009, 20:02:44 »

U¶miech
Cytat: sfera niewyjasnionych
Manipulacja.. Manipulacja... 25tys to cena na wykopaliska a nie za Koliê ! Wiem bo by³em u P. Lucyny... i podawa³a mi dok³adnie t± sam± cenê 25tys $

A jak± mia³a podaæ,przecie¿ tak± zna ca³a Polska.
Kto¶ juz dawno z pieknej, dmuchanej zabawki wyciagn±³ zatyczkê,a Wy tego nie zauwa¿acie i chcecie bawiæ sie dalej...
 U¶miech U¶miech U¶miech
Zauwa¿cie równie¿ ¿e podczas ca³ego programu mieszaj± wypowiedzi p. Lucynki z tym co mówi En-Ki.

Nadal nie rozumiem....przeciez to normalne ,ze materia³ jest montowany...z wiêkszej partii nagrañ bierze sie to, co zmiesci sie w czasie antenowym...zgodnie z trescia jaka chce sie przekazac....a skoro ta tresc ma mówic o tym ,ze Pch kzywdzi ludzi to tak to zostalo pokazane.Gdyby by³y sygna³y i dowody ,ze pomaga i takie g³osy by³oby s³ychaæ to pewnie program to by pokaza³...
W ten sposób mozna negowac wszystko....a ma³o prawdopodobne ,ze autorzy uwzieli sie akurat na pania Lucynê..

Na mojej kasecie nie ma ¿adnej manipulacji .Tam jasno i wzraznie pani Lucyna zapomina ,ze powinna mowic jako Samuel i mowi

w rodzaju zenskim.Jest jeszcze wiele wpadek...ale to rzeczy bardzo osobiste...Dlatego powtarzam.....Doswiadcz ...a potem wierz Chichot
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #285 : Wrzesieñ 30, 2009, 20:06:06 »

Taa...Zauwa¿cie równie¿, ¿e zgin±³ cz³owiek omamiony przez "sektê" PCh, rodzina straci³a ojca, ¿ona straci³a mê¿a, ¿ycie tego cz³owieka pod wp³ywem "sekty" zmienilo siê na gorsze, co doprowadzi³o do tragedii. To jest sedno tego reporta¿u.

Wydaje mi siê,¿e w reporta¿u by³o,¿e ten cz³owiek ZAGIN¡£ a nie zgin±³,a to jest ró¿nica.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #286 : Wrzesieñ 30, 2009, 20:21:38 »

Droga Lindo!!

Chodzi o to ,¿e reporta¿ by³ zmontowany w sposób nieuczciwy.

Do pytnia dopasowywano fragmenty wypowiedzi niebêd±ce odpowiedzi± na to pytanie.

W trakcie rozmawy zadano powiedzmy piêædziesi±t ró¿nych pytañ i mo¿na juz sobie dowolnie dopasowywaæ odpowiedzi.
Je¶li pada pytanie do Lucyny,to czemu robione jest ciêcie?
Przecie¿ nie czeka siê na odpowied¼ przez godzinê.
Czemu odpowied¼ po ciêciu jest z innego ujêcia?
S± w tym reporta¿u takie kwiatki. U¶miech U¶miech

Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #287 : Wrzesieñ 30, 2009, 20:35:01 »

Wydaje mi siê,¿e w reporta¿u by³o,¿e ten cz³owiek ZAGIN¡£ a nie zgin±³,a to jest ró¿nica.

O Jezu, jest to z pewno¶ci± wielka ró¿nica dla rodziny. Nie maj± ojca bo "uciek³ przez balkon" i nie wiadomo co sie z nim dzieje i czy kiedykolwiek wróci, to jest dla nich tragedia.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 30, 2009, 20:36:06 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #288 : Wrzesieñ 30, 2009, 20:45:52 »

U¶miech
Chodzi o to ,¿e reporta¿ by³ zmontowany w sposób nieuczciwy.

No to co za problem....trzeba dostarczyc dowody na nowy reportaz....dowody na to ,ze to uczciwa organizacja,ze nie namawia do rozpadu rodziny ,,,,ze nie ingeruje w decyzje lekarzy ,dotyczace zdrowia ludzi..moze sa jakies informacje, dlaczego ta kobieta z reportazu kaza³a sprzedac pól domu...moze jest na to wyt³umaczenie.MYsle ,ze to dobry materia³ na nastepny reportaz.
Tylko trzeba miec argumenty...te sprawy mnie na przyk³ad zbulwersowa³y..a nie to czy po pytaniu ,dopasowywano odpowiedz...manipulowano...Przeciez te fragmenty s± tak oczywiste ,ze bez wzgledu na kontekst mówia same za siebie...
A jezeli jest inaczej..to wypowiedz Wójcikiewicza nie powinna wed³ug mnie byc tak ogólna..ale powinna w³asne pokazac co jest k³amstwem i omówic po kolei kazdy z zarzutów...Wy ich tez tu nie omawiacie ..skupiacie sie tylko na tym ,co mozecie zakwestionowac....Mozna na rózne sposoby odzyskaæ dobre imie...z zaciekawieniem poczekam na rozwój wypadków...Chocia¿ uczciwie przyznaje ,ze zdanie na ten temat by mi by³o trudno zmieniæ. Mrugniêcie
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #289 : Wrzesieñ 30, 2009, 20:55:56 »

Argumentów jest mnóstwo Lindo.

Ca³y materia³ jest manipulacj± i udowodniæ nie by³oby trudno.

Ale to nie ja decydujê,czy sprawê do s±du oddajê i bujam siê przez kilka lat,bo na sprawiedliwo¶æ u nas swoje odczekaæ trzeba,czy odpuszczam. U¶miech U¶miech
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #290 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:03:23 »

Babka o niebie a dziadek o chlebie....
Fakty przedstawione w reporta¿u pozostan± faktami i nie wmawiajcie mi, ¿e to wszystko by³o manipulacj±. Poskracano pewne wypowiedzi zapewne ze wzglêdu na ograniczony czas trwania tego reporta¿u, w ca³ym programie pokazao wtedy chyba 3 lub 4 reporta¿e, poprostu nie by³o czasu na pokazanie d³u¿szych fragmentów rozmowy z Lucyn±.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #291 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:12:37 »

Masz racjê Symeonie!!

Co drugie s³owo powinni pu¶ciæ,bo czas antenowy drogi a to jest chyba najwa¿niejsze,jak piszesz.

Wtedy i czas oszczêdzony i pogl±d wyrobiony bêdzie. U¶miech U¶miech
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #292 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:15:00 »

Fakt bo jak sam tytu³ wskazuje chodzi o sektê En-kiego, a nie o sektê Ojca. A kasê trzeba zdobywaæ gdzie siê da.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #293 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:18:17 »

Powinni¶cie sie cieszyæ, ¿e tylko tyle czasu po¶wiêcono PCh, bo gdyby ten reporta¿ trwa³ przez ca³y program, to PCh/Enki/Lucyna zostaliby jeszcze bardziej pogr±¿eni.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 30, 2009, 21:19:47 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #294 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:20:05 »

Symeonie to ich prywatna sprawa nie moja. Mrugniêcie
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #295 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:26:15 »

Symeonie nie wzi±³e¶ pod uwagê ¿e facet najnormalniej w ¶wiecie mia³ do¶æ ¿ony a pieni±dze da³ nie na projekt tylko kochance i zwia³.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #296 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:27:18 »

Mia³o byæ zabawne?
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #297 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:28:36 »

Nie ale te¿ ca³kiem prawdopodobne
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #298 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:28:56 »

U¶miech
Ale to nie ja decydujê,czy sprawê do s±du oddajê i bujam siê przez kilka lat,bo na sprawiedliwo¶æ u nas swoje odczekaæ trzeba,czy odpuszczam.

Kocie
 Mozna uspokiæ trochê emocje innymi sposobami..np..publikacj± dowodów wp³at ,które potwierdza darowizny Lucyny i Bila tak jak to twierdzi Wójcikiewicz.(znacz±ce darowizny.)Obecnoscia tutaj na forum lub czacie kogos z Pch.Wiele osób moze by sie zastanowi³o ,ze racja jest nie tylko po jednej stronie,Takie miejsca jak to forum to naprawde dobra okazja ,zeby rozwiac watpliwosci.Sam En-ki móg³by przemawiac  U¶miech.Pani Lucyna przeciez nie potrzebuje zadnego czasu by uzyskac kontakt z nim.
Pierwsz± rzecz± jaka rzuci³a mi sie w oczy na sesji prywatnej ..to ta ³atwosc w nawiazywaniu kontaktu ..Pani Lucyna siada i zaczyna .......wyda³o mi sie to juz na samym poczatku dziwne..Oczekiwa³am jakiejs chwili skupenia przynajmniej... U¶miech
Zbierajac pieniadze na jakis cel organizowane s± aukcje...tam czasem mozna sprzedac ponizej wartosci ,ale przeciez dla ludzi majacych pasje to nie jest wazne..Czy taki  sposób sprzedazy naszyjnika wywiera dobre wra¿enie?Jak my¶lisz?
Reporte¿y reaguj± na temat...i to wszystko....oni maj± dzi¶ du¿o pracy...tyle sie dzieje...maja fakty potwerdzajace zdarzenie to je przedstawiaja.Dla mnie "Ekspres reporterów" to wiarygodny program...Gdyby to by³o w jakim¶ brukowcu...
Pamietacie  ten list by³ej cz³onkini Pch.?.Pewnie juz go tutaj omawialiscie..ja  znalaz³am niedawno...tam tez jest sporo faktów dajacych do myslenia... Smutny

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #299 : Wrzesieñ 30, 2009, 21:28:58 »

Faktem jednak jest (nie wnikaj±c, gdzie ta manipulacja MO¯E byæ -choæ nie wiadomo, czy jest) ¿e p.Lucynie myli siê ju¿, kiedy ma mówiæ jako En-ki (w formie mêskiej), a kiedy jako ona sama (w formie ¿eñskiej). I tu ju¿ nie trudno o wykazanie tego, gdy¿, co jasno widaæ na nagraniach z sesji, Lucyna innym tonem, prêdko¶ci± etc g³osu mówi jako Enki, a inaczej - jako ona sama. Tak wiêc nawet, je¶li materia³ by³ pociêty, to mo¿na od razu rozró¿niæ, która sytuacja jest która.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: