Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:42:02

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Forum ¯ydów Polskich usuwa w±tek o ¶wiêtej geometrii...  (Przeczytany 5784 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Go¶æ
« : Wrzesieñ 17, 2009, 11:10:05 »

Jako, ¿e przez wiele miesiêcy prowadzi³em w tym dziale w±tek o ¶wiêtej geometrii chcia³bym jedynie poinformowaæ, ¿e oficjalne Forum ¯ydów Polskich (F¯P) zdecydowa³o o usuniêciu w±tku o "¶wiêtej geometrii" ze swoich ³amów, pos³uguj±c siê w tym celu forumow± ankiet±. Powód wnioskodawcy by³ do¶æ dziwny - "temat niezwi±zany z forum". Powód jest dziwny poniewa¿ "¶wiêta geometria" odnosi siê tak¿e do liczb, a tym samym gematrii http://pl.wikipedia.org/wiki/Gematria  Nikt nie przejmuje siê tym, ¿e w temacie ¶wiêtej geometrii jest te¿ mowa o kabalistycznym Drzewie ¯ycia. Dodatkowo na tym forum jest WIELE tematów nie zwi±zanych z tematyka forum, co wielu forumowiczów tak¿e tam zauwa¿y³o... np. "Genetyka, swiatlo i bio czipy."; "Nowa historia Ziemi pisana bioarchitektur±";
Jest te¿ ca³y dzia³ pt. Trolowisko, gdzie mo¿na by temat przenie¶æ. Jednak nie... Ma byæ usuniêty i koniec...
Ciekawe siê o co chodzi?...

Wpis administratora Forum ¯ydów Polskich z 16 wrze¶nia 2009:
"Powtórne g³osowanie zadecydowa³o tym razem, ¿e w±tek o "¶wiêtej geometrii" ma byæ usuniêty z forum. Jest to decyzja g³osuj±cych uczestników forum, ka¿dy mia³ mo¿liwo¶æ g³osowania, ka¿dy mia³ do dyspozycji jeden g³os.

Poniewa¿ tematyka tego w±tku nie by³a naruszeniem regulaminu forum i g³osowanie nad usuniêciem jednego tematu jest niebezpiecznym precedensem, uwa¿am, ¿e sam proces usuwania trzeba przeprowadziæ w sposób bardzo cywilizowany i nie pochopnie.
Napiszê do Wiosny informacjê, ¿e jego wpisy bêd± usuniête i porozumiem siê z nim na temat terminu, w którym móg³by skopiowaæ swoje wpisy, aby ocaliæ je, bo na pewno ich umieszczenie kosztowa³o go wiele pracy i czasu.
Na razie wiêc wpisy zostaj±, a¿ czas ich usuniêcia zostanie ustalony z ich autorem. "

http://forumfzp.net/viewtopic.php?p=81545#81545

Ankieta:
http://forumfzp.net/viewtopic.php?t=3338

W±tek o ¶wiêtej geometrii:
http://forumfzp.net/viewtopic.php?t=988&postdays=0&postorder=asc&start=0

Pozdrawiam

P.S
Czy ten film by³ przyczyn± usuniêcia w±tku z forum?
Fragment wyst±pienia Vincenta Bridgesa na konferencji "Stars & Stones"  podczas którego interpretuje on kabalistyczne Drzewo ¯ycia jako mapê s³u¿±c± do miêdzygwiezdnych podró¿y...[/b]
Konferencja "Stars & Stones", Suffolk (UK), kwiecieñ 2009r

<a href="http://www.youtube.com/v/jnlWgIwKueM&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/jnlWgIwKueM&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=jnlWgIwKueM

Wiêcej:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=340.msg1036#msg1036
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 12:52:25 wys³ane przez Leszek » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 17, 2009, 12:01:31 »

Piêknie... Daj znaæ, jak dowiesz siê czy ten film by³ powodem decyzji o usuniêciu tematu z ich forum.
Swoj± drog± nie wierzê, by na tego typu forum usuwano w±tek jako off. Tym bardziej, ¿e s± miejsca, gdzie mo¿na by go po prostu przenie¶æ. Ciekawa jestem jak siê sprawa rozwinie.
BTW. Podobno z Tob± ma admin uzgodniæ termin usuniêcia tematu, zwlekaj jak najd³u¿ej i domagaj siê wyja¶nieñ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:07:52 »

Ciekawe.

Niestety mam s³abiutki transfer przez GPRS komórki aktualnie, by obejrzec film.

Ja powiem tyle, co przysz³o mi do g³owy (w³asciwie tu¿ po przybyciu tu na forumPCh)- ale wymaga weryfikacji, bo sam tego nie sprawdzilem, a temat delikatny - i nie chcia³bym kogo¶ uraziæ.. tylko nie wiadomo jak to zrobiæ teraz..

podstawowa Geometria jest wspania³± m±dr± nieprzemijaln± dziedzin± wiedzy.

Ale mia³em taki odbiór, ¿e s± jakie¶ próby doklejania siê z wypaczonym przekazem do tej dziedziny samej-wsobie.
BYÆ MO¯E Leszek (swiadomie lub nie) niestety wplata (choæ marginalnie) jakby interesy "pewnych  lobby" pomiedzy te geometryczne w±tki.

Zauwa¿y³em te¿ sporo takich dzia³añ u Davida Icke. Oczywi¶cie przedstawiane jest sporo faktów, prawd itd, ale przy okazji... sukcesywnie..

Niemniej, jak powiedzia³em.. nie przeznaczy³em czasu na weryfikacjê takich.. odbiorów.

Jednak¿e to, co dzieje siê na F¯ mog³oby mieæ przyczyny innego rodzaju, bo s±dzê ¿e niektórzy prawdopodobnie by raczej poparli tamte przekrêty (mo¿liwe ¿e te¿ kogo¶ ura¿am, jednak¿e pozwolê sobie na to licz±c na wyrozumia³o¶æ oraz to, ¿e szybciej siê wyja¶ni-co jest na rzeczy)

Prosze to traktowaæ jako chanelling lub inne nie poparte dowodami czy badaniami wyartykulowane zmarszczenie matrixa U¶miech

Acha.. mam przy tym pelen szacunek dla prac Leszka w propagowaniu ¦G. Przekazywaniu wiedzy o niej. Jednak czujê ¿e mo¿e byæ skazany na poddawanie pewnemu rodzajowi subtelnej manipulacji.
i to wielorakiego rodzaju: od wewnêtrznych implantóetypu DNA do zewnêtrznych oddzia³ywañ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 13:17:10 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 17, 2009, 14:02:05 »

Leszek U¶miech nie przejmuj siê tym tak bardzo,skoro tam nie chc± tego tematu to pisz tutaj  i na swoim forum.Ze stron Pch napewno nikt ciê nie usunie ,a wiele osób czyta z ciekawo¶ci± twoje posty.
Pozdrawiam serdecznie U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 17, 2009, 14:30:47 »

Leszku,
Twoja cierpliwo¶æ i wielkie zaanga¿owanie siê w "TEMAT", jest dla nas wszystkich wielk± nauk±.
Alternatywne my¶lenie, zdobywanie wiedzy, do¶wiadczanie odmiennych sposobów zdobywania wiedzy, zawsze by³o ¼le widziane. Mam nadziejê, ¿e rozumiesz po³¿enie naukowca-odkrywcy i jego roli w ca³ym "systemie".
Nie przejmuj siê, jest wielu ludzi, którym zale¿y na Twojej dzia³alno¶ci, jest wielu ludzi, którzy czerpi± i wiedzê i wenê (twórcz±) do dalszych naukowych badañ.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech 
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 18, 2009, 23:14:16 »

W moim przekonaniu w³a¶ciciele tego forum ¯ydów polskich maj± prawo usun±æ ten temat je¶li uwa¿aj±, ¿e nie jest on zwi±zany z forum. Nie na ka¿dym forum musi byæ taki temat. Je¶li ten temat jest faktycznie a¿ tak bardzo fascynuj±cy, to ludzie sobie znajd± Twoje forum Leszku w internecie i bêd± tam t³umnie przybywali Mrugniêcie
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 18, 2009, 23:34:25 »

Dziêkujê Wam bardzo za ciep³e s³owa. Piszê nieco has³owo, bo mam za du¿o zobowi±zañ, które zabieraj± czas....
A Ty phiriori napisz wreszcie co¶ konkretnego z czym mo¿na dyskutowaæ... Piszesz:
"BYÆ MO¯E Leszek (swiadomie lub nie) niestety wplata (choæ marginalnie) jakby interesy "pewnych  lobby" pomiedzy te geometryczne w±tki."
Tylko jak napiszesz konkret, to bêdzie mo¿na próbowaæ oddzielaæ ziarno od plew... Tu nie ma dogmatów...
Pozdrawiam Was serdecznie U¶miech

Napisa³em na F¯P co¶ co przytoczê tutaj
"Szczerze mówi±c, to  ca³a ta sytuacja z usuwaniem w±tku jest dla mnie tak  surrealistyczna i absurdalna, ¿e w³a¶ciwie to nie wiem co mam napisaæ... Bo co mam napisaæ?
Rozumiem, ¿e po³±czenie geometrii, gematrii i wspó³czesnej fizyki w jaki¶ sposób przeszkadza Sceptnickowi, ale dziwi mnie to, ¿e jest to powodem do usuwania w±tku. Nawet nie przesuniêcia go do Trolowiska, tylko usuwania.

Najbardziej smutne jest to, ¿e chcecie usun±æ w±tek przysz³o¶ciowy i rozwojowy. Dlaczego tak uwa¿am?  Ano np. w pa¼dzierniku 2009 roku w Calgary w Kanadzie odbêdzie siê konferencja po¶wiêcona najnowocze¶niejszym wynalazkom technologicznym inspirowanym wy³±cznie fizyk± opart± na ¶wiêtej geometrii...
Wezm± w niej udzia³ tak wybitne osoby jak Dan Winter, Nassim Haramein, Sal Giandinoto, Elisabeth Rauscher i inni: http://www.fractalfield.com/breakthru6.gif 
Je¶li kto¶ uwa¿a, ¿e ¶wiêta geometria jest czym¶ w rodzaju "trolowania", to pozwolê sobie zacytowaæ fragment ulotki konferencyjnej. Da to pewne wyobra¿enie do jakich wynalazków doprowadzi³a co niektórych ¶wiêta geometria...

Z ulotki konferencyjnej.

Organizatorzy konferencji s± przekonani, ¿e zaprezentowane idee i wynalazki:
- zrewolucjonizuj± sposób uzdatniania wody i jej zastosowanie w rolnictwie;
- w du¿ym stopniu naprawi± nasz ekosystem'
- unowocze¶ni± nasz± zdolno¶æ tworzenia warunków dla przed³u¿ania ¿ycia za pomoc± technologii pól elektrycznych,

Ponadto podczas konferencji dowiesz siê:
- w jaki sposób fraktalno¶æ i zestrojenie magnetycznych linii fal d³ugich mo¿e s³u¿yæ utrzymaniu ziemskiej atmosfery
- czym jest harmoniczno¶æ bioaktywnych pól elektrycznych, zwiêkszaj±ca przyrost upraw rolniczych o 50-300%
- o powstaj±cych obecnie nowoczesnych technologiach, które zrewolucjonizuj± dziedzinê transportu

Link do informacji o konferencji (w j. angielskim):
http://www.fractalfield.com/

P.S
Przypominaj± mi siê trochê czasy palenia czarownic....

¬ród³o: http://forumfzp.net/viewtopic.php?p=81830#81830

* * * *
Symeon, faktycznie to tam jest wiele tematów niezwi±zanych bezpo¶rednio z tematyka narodow±.... ale nie ma co robiæ z tego problemu...

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2009, 10:13:42 wys³ane przez Leszek » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 19, 2009, 00:10:52 »

niewiem.

A Ty phiriori napisz wreszcie co¶ konkretnego z czym mo¿na dyskutowaæ.

Tylko jak napiszesz konkret, to bêdzie mo¿na próbowaæ oddzielaæ ziarno od plew..

Odbiory, odczucia ..to domena neptunowych niekonkretno¶ci, którymi sie podzielilem (czego naogól nie robiê, ale uwa¿am ¿e to wa¿ne). Niekoniecznie bêdê w to wnika³, zobaczê jak siê zlo¿y. Nie czujê, ¿e to mój problem na teraz.

Przecie¿ gdy napisany jest juz konkret.. to znaczy ¿e jako¶ to nazwane konkretnie zosta³o.. czyli oddzielenie ziarna od plew ju¿ siê odby³o..na poziomie ich identyfikacji  Mrugniêcie A dalsza dyskusja.. to taki fine tunning... dalsze przesiewanie.

Rozwi±zanie problemu lezy w sporej mierze ju¿ w samym w prawidlowym jego zdefiniowaniu.

Mogê tylko dodaæ, ¿e podstawowa geometria ma w sobie mechanizmy, które bardzo precyzyjnie "rozliczaj±" tych, którzy usi³uja siê ni± instrumentalnie pos³u¿yæ do realizacji celów, których ona sama w sobie nie przewiduje - cokolwiek to znaczy.

Czaisz-li ten mechanizm? Jako koneser tej dziedziny: Zapewne tak.
Dlatego zajmuj±c sie tematyk± pro-porcji (a wiêc poniek±d i "miary") trzeba byæ U-wa¿nym.

4+1=5
a
3+2=5

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2009, 11:26:11 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: