Val Dee - niestety to prawda i z takimi kobietami/dziewczynami spotykam siĂŞ od dzieciĂąstwa.
Pierwsze agresywne prĂłby dominacji dziewczyny przejawiajÂą juÂż w szkole podstawowej.
PamiĂŞtam, Âże padÂłam kiedyÂś ofiarÂą jednej takiej zarozumiaÂłej (wÂłaÂściwie trzech, bo sama siĂŞ baÂła wiĂŞc wziĂŞÂła koleÂżanki).
To byÂło na mniej wiĂŞcej w poÂłowie nauki w podstawĂłwce, jakiÂś bal w szkole na ktĂłry niezaproszone przyszÂły starsze dziewczyny ze szkoÂły sÂąsiedniej. Najpierw tylko siĂŞ patrzyÂły i mnie obserwowaÂły, czuÂłam siĂŞ dziwnie i nie wiedziaÂłam, o co im chodzi. Potem byÂłam z koleÂżankami (to teÂż ciekawe pewnie dla facetĂłw, Âże dziewczyny chodzÂą hurtem do toalety) w toalecie i sobie rozmawiaÂłyÂśmy przed lustrami, gdy wpadÂły one... Dwa razy od nas wiĂŞksze i o zgrozo... wszystkie na platynowy blond farbowane, jakby razem zrzuciÂły siĂŞ na farbĂŞ do wÂłosĂłw w ukryciu przed rodzicami

Jedna z nich zaczê³a mnie obra¿aÌ i wyzywaÌ, sta³am jak os³upia³a i próbowa³am sobie przypomnieÌ, czy ja j¹ chocia¿ znam i zrozumieÌ, czego ona w³aœciwie chce. W jej potoku s³ów wypowiadanych w towarzystwie rozdygotanych r¹k i przybieraj¹cej purpurowy kolor twarzy uda³o mi siê wyci¹gn¹Ì jakieœ imiê mêskie. Nie pamiêtam ju¿ jakie. W ka¿dym razie wiedzia³am, ¿e nie znam nikogo o takim imieniu i powiedzia³am, ¿e mnie chyba z kimœ pomyli³a.
Jak to us³ysza³a to zrobi³a siê ju¿ ca³kowicie purpurowa i popchnê³a mnie. Wtedy moje kole¿anki postanowi³y, ¿e nie ma co staÌ i zaczê³y k³óciÌ siê z ni¹, szybko do akcji wesz³y i jej kole¿anki. Od potyczki s³ownej dosz³o do szarpaniny w ekspresowym tempie a¿ przysz³a nauczycielka W-F'u, nasza trenerka kosza i zaczê³a nas rozdzielaÌ. Dla nas to by³ koniec zabawy, bo kaza³a iœÌ nam do domów, a tamte przytrzyma³a bo grozi³y, ¿e nie dojdziemy

Do dzisiaj nie wiem, o co jej wtedy chodziÂło. Jedynie jakieÂś plotki mi parĂŞ osĂłb powtarzaÂło.
W ¿yciu póŸniejszym mia³am jeszcze kilka takich sytuacji, z których nawet nie wiem o co posz³o. Zawsze stara³am siê nie wdawaÌ w rêkoczyny i wola³am przyznaÌ racjê i odejœÌ ni¿ zni¿aÌ siê do poziomu aferzystki.
Wielokrotnie widziaÂłam bijÂące siĂŞ dziewczyny, najczĂŞÂściej w klubach muzycznych, na imprezach.
W tym jest coÂś nienaturalnego. Oto w ÂładnÂą kobietĂŞ, o delikatnych rysach twarzy, z idealnie uÂłoÂżonymi wÂłosami i w sukience wchodzi jakiÂś czort i kaÂże jej krzywiĂŚ brwi, szczerzyĂŚ kÂły i ostrzyĂŚ pazurki. Okropny widok, naprawdĂŞ.
Miesi¹c temu na imprezê otwart¹ z okazji dni £odzi przyjechali dj'e z ró¿nych paùstw, by³o bardzo fajnie, mia³am œwietne miejsca siedz¹ce i s¹czy³am sobie Nestea przez s³omkê, gdy nagle przy stoliku obok upad³o krzes³o wraz z dziewczyn¹, która na nim siedzia³a. Walnê³a plecami o chodnik, podbieg³a do niej druga i zaczê³a jej g³ow¹ biÌ w ziemiê, potem podnios³a j¹ ci¹gn¹c za w³osy, zdjê³a z nogi szpilkê i zaczê³a j¹ biÌ obcasem gdzie popadnie. Koledzy z którymi by³y zaczêli je rozdzielaÌ, pola³o siê trochê krwi. Przyjecha³a ochrona i wci¹gnêli je obie do auta, po czym odjechali.
Wtedy wÂłaÂśnie te dziewczyny same siebie poniÂżyÂły.
Najczêœciej bójki miêdzy dziewczynami zaczynaj¹ siê od sporu o ch³opaka b¹dŸ o nielojalnoœÌ.
Kobiety sÂą okropnie zawistne, tworzÂą hermetyczne grupy wsparcia, jedne siĂŞ facetami bawiÂą i takimi znajomymi siĂŞ otaczajÂą, inne na facetĂłw narzekajÂą i otaczajÂą siĂŞ nieszczĂŞÂśliwymi Âżonami bÂądÂź rozwĂłdkami.
Je¿eli w ich hermetycznej grupce pojawia siê nowa twarz, która ró¿ni siê od nich pogl¹dami, jest zagro¿eniem.
Baaa... jeszcze gorzej jeÂżeli jest inteligentna, wygadana i atrakcyjna.
Takie kobiece grupki wsparcia widaÌ te¿ tutaj na forum u nas. Ja jak zwykle nie czujê bym mog³a przynale¿eÌ do tych grupek, bo siê od siebie ró¿nimy diametralnie, ale one wykorzystuj¹c swoj¹ przewagê liczebn¹ wchodz¹ ze mn¹ w niekoùcz¹c¹ siê polemikê. A¿ ciekawa jestem, czy któraœ siê teraz odezwie czy na przekór temu, co napisa³am siedzieÌ bêd¹ cicho.
To przykre, kiedy kobieta przestaje byĂŚ damÂą, a zaczyna chÂłopem. Pod tym wzglĂŞdem jestem tradycjonalistkÂą.