Leszek
Gość
|
 |
« : Wrzesień 24, 2009, 19:43:51 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 01:10:59 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 24, 2009, 21:48:44 » |
|
Ciekawe skÂąd AfrykaĂączycy wiedzieli o fraktalach zanim zostaÂły one odkryte?
MyÂślĂŞ Âże dzisiejsi afrkaĂączycy nie majÂą zielonego pojĂŞcia o fraktalnoÂści, no moÂże z nielicznymi wyjÂątkami. RobiÂą to co robiÂą bo tak jest w tradycji.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 26, 2009, 10:50:27 » |
|
a ja myÂśle Âże ten pan teÂż jeszcze musi wiele zrobiĂŚ, aby mieĂŚ pojĂŞcie o fraktalnoÂści
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 26, 2009, 22:06:40 » |
|
Ciekawe skÂąd AfrykaĂączycy wiedzieli o fraktalach zanim zostaÂły one odkryte?
MyÂślĂŞ Âże dzisiejsi afrkaĂączycy nie majÂą zielonego pojĂŞcia o fraktalnoÂści, no moÂże z nielicznymi wyjÂątkami. RobiÂą to co robiÂą bo tak jest w tradycji. To oczywiÂście skrĂłt myÂślowy, bo jasne, Âże tego tak nie nazywali, ale dziĂŞki. Ostatecznie zrobiÂłem "wiedzieli o fraktalach". PHIRIORI, ten facet powiedziaÂł duÂżo. Ty nic....
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 27, 2009, 12:48:15 » |
|
Masz do mnie zastrzeÂżenia, Âże mnie o coÂś nie pytaÂłeÂś?
..Ale Ty przynajmniej ciÂągle coÂś cytujesz?
Leszeku, a co jeÂśli ten facet powiedziaÂł duÂżo, o tym, o czym pojecie ma mgliste, A Ja nic.. nie powiedziaÂłem o tym, o czym mam pojĂŞcie wyraziste?
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 27, 2009, 13:06:15 » |
|
PHIRIORI, ten facet powiedziaÂł duÂżo. Ty nic....
Leszek jak Âśmiesz takim tonem do Phi! ToÂż on jest czÂłowiek niezwykle ÂświatÂły. Wie wszystko, ale nic Ci nie powie. CzcziĂŚ i pokÂłony biĂŚ! Ot, co.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 27, 2009, 13:10:45 » |
|
Masz do mnie zastrzeÂżenia, Âże mnie o coÂś nie pytaÂłeÂś? ..Ale Ty przynajmniej ciÂągle coÂś cytujesz? Leszeku, a co jeÂśli ten facet powiedziaÂł duÂżo, o tym, o czym pojecie ma mgliste, A Ja nic.. nie powiedziaÂłem o tym, o czym mam pojĂŞcie wyraziste?
Temat nie jest o Tobie. ZwrĂłciÂłem uwagĂŞ, Âże nic nie powiedziaÂłeÂś Facet miaÂł temat i przedstawiÂł go. PrzedstawiÂł wyniki swoich badaĂą. A to czy masz o czymÂś pojĂŞcie moÂżna oceniĂŚ, gdy siĂŞ w tym w sposĂłb jasny i precyzyjny wypowiesz. Jasny i precyzyjny oznacza jasny dla INNYCH a nie dla Ciebie. Inaczej to nie jest rozmowa tylko psycho-zabawa czy zwykÂłe bÂłaznowanie. TÂłumaczenie nie jest cytowaniem... Jest bardziej interpretacjÂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 13:15:40 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 27, 2009, 13:19:12 » |
|
DziekujĂŞ Âże mnie poinformowaÂłeÂś, na co zwrĂłciÂłeÂś kiedyÂś uwagĂŞ. Ale to byÂło w moim kiedys - i nie ma potrzeby wyjasniaĂŚ, skoro wszyscy wiedzÂą, co zrobiÂłeÂś. i w dodatku, jak rzadko jest tu peÂłna ZGODA, co do tego. edit: TÂłumaczenie nie jest cytowaniem... Jest bardziej interpretacjÂą.
Tak, Bardzo dobre tÂłumaczenie Âświtnego materiaÂłu. respect za tĂŞ robotĂŞ Leszku. Dlatego skoro "mozna, gdy siĂŞ wypowiedziaÂł" - to oceniÂłem. A poniewaÂż "nie moÂżna, gdy nie wypowiedziaÂł" - ty nie moÂżesz dac upustu swojej Âżadzy oceny Mnie. Jasny i precyzyjny - oznacza jasny i precyzyjny. "Inaczej to nie jest rozmowa tylko psycho-zabawa czy zwykÂłe bÂłaznowanie." Temat nie jest o Tobie. Are You Syrious?! A co jesli jam jest AFreeCann`ski Frak-T-AL
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 20:16:31 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 27, 2009, 13:28:45 » |
|
A czy stawianie luster zamiast odpowiedzi jest rozmowÂą, czy psycho-zabawÂą? 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 27, 2009, 13:32:20 » |
|
psi... HO zabawÂą byÂłoby stawianie odpowiedzi, gdy nie byÂło pytania.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 27, 2009, 13:34:17 » |
|
Dlatego skoro mozna, gdy siĂŞ wypowiedziaÂł - to oceniÂłem. A poniewaÂż nie moÂżna, gdy nie wypowiedziaÂł - ty nie moÂżesz dac upustu swojej Âżadzy oceny Mnie.
Jasny i precyzyjny - oznacza jasny i precyzyjny. "Inaczej to nie jest rozmowa tylko psycho-zabawa czy zwykÂłe bÂłaznowanie."
Jeszcze raz i ostatni raz w tym stylu. Wyda³eœ ocenê bez pokrycia. Nie ustosunkowa³eœ siê do tego co powiedzia³. Oceni³eœ jego kompetencje, nie wiedz¹c, co facet wie. (Zauwa¿y³eœ w ogóle ¿e to s¹ fragmenty wyk³adu? By³eœ na jego stronie?) Dla mnie nie ma sensu rozmowa z kimœ, kto po prostu nie rozmawia z ludŸmi tylko bawi siê w grê wyobraŸni. Bo to nie jest rozmowa tylko gra w³aœnie - takie skrable po prostu. Dlatego oceniam twoje zachowanie jako psychozabawê i b³aznowanie. To adekwatne okreœlenia do tego co robisz, niezale¿nie czy zakwalifikujesz to jako dawanie sobie upustu czy w jakikolwiek inny sposób. Fakt pozostaje faktem - nie wypowiadasz siê merytorycznie i mo¿na mieÌ du¿e w¹tpliwoœci co do posiadania przez Ciebie wiedzy w tym temacie. Po prostu nic nie mówisz o afrykaùskich fraktalach, ani ¿adnych fraktalach. Wiêc jak masz zamiar uskuteczniaÌ gierki skojarzeniowe, wgl¹dy we w³asn¹ wyobraŸniê niŸli w czyj¹œ motywacjê, to informujê, ¿e mi szkoda na to czasu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 13:41:26 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 27, 2009, 13:38:01 » |
|
Daruj sobie. Absolutnie siĂŞ z TobÂą zgadzam  Moje Fakty sa nieco inne niÂż Twoje.. ale nie bĂŞdĂŞ naraÂżaÂł Twojego iA.. na jakikowiek uszczerb uniek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 13:39:33 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 27, 2009, 13:43:25 » |
|
Moje Fakty sa nieco inne niÂż Twoje.. ale nie bĂŞdĂŞ naraÂżaÂł Twojego iA.. na jakikowiek uszczerbuniek.
Tu nie chodzi o iA.. Leszka, lecz o PRAWDĂ. WiĂŞc fakty sÂą jak najbardziej po¿¹dane, sÂądzĂŞ, Âże przez Leszka takÂże … 
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 27, 2009, 13:46:09 » |
|
Daruj sobie. Absolutnie siĂŞ z TobÂą zgadzam  Moje Fakty sa nieco inne niÂż Twoje.. ale nie bĂŞdĂŞ naraÂżaÂł Twojego iA.. na jakikowiek uszczerb uniek. Nie chodzi tu o filozoficzne rozwaÂżania na temat percepcji, ani konstatacje w stylu "pojĂŞcia strukturalizujÂą strumieĂą ÂświadomoÂści". MĂłwiÂłem o bardzo konkretnych faktach - twoich sÂłowach bez pokrycia. WidzĂŞ jednak, Âże nie masz ochoty na merytorycznÂą dyskusjĂŞ "na temat" wiĂŞc ja zamykam ze swej strony tÂą forumowÂą psychozabawĂŞ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 13:47:44 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 27, 2009, 13:49:18 » |
|
Ja swojÂą odnalazÂłem. Chcesz poznaĂŚ moja , Leszka, czy swojÂą?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 27, 2009, 13:52:05 » |
|
Ja swojÂą odnalazÂłem. Chcesz poznaĂŚ moja , Leszka, czy swojÂą?
SwojÂą przede wszystkim, ale wasze takÂże … 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 27, 2009, 14:09:53 » |
|
KoĂączymy te nietematyczne analizy i przechodzimy do propozycji autora wÂątku- podpowiem Âże to Leszek - albo zamykamy ten wÂątek.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 27, 2009, 16:11:23 » |
|
Witajcie Analizuj¹c ten wyk³ad dostrzegam ,¿e w ró¿norodnej afrykaùskiej kulturze znajduje sie przeogromna i fragmentarycznie rozdrobniona skarbnica wiedzy. Afrykanie znaleŸli dla niej swoje w³asne, praktyczne zastosowanie na poziomie w³asnych mo¿liwoœci rozwojowych. Nie wiemy sk¹d pochodzi ta wiedza, ani kiedy i dlaczego siê pojawi³a. Dla mnie p³ynie st¹d wniosek, ¿e wiedza jako taka ( wiedza o wszystkim ) jest dostêpna wszêdzie woko³o, tak¿e wiedza fraktalna, ale bywa zupe³nie ignorowana (p³uca matematyków - z czego œmia³ siê Ron ). Przy okazji p³ynie z tego dla mnie wniosek ,¿e kluczem do rozwoju nie jest brak dostêpnoœci, albo dostêpnoœÌ wiedzy ,ale pomys³ na jej praktyczne zastosowanie. Przyk³adowo Afrykanie znaj¹ system binarny, ale nie zastosowali go do komputeryzacji, tylko do randomowego wró¿enia. Znaj¹c fraktale zastosowali je w budownictwie specyficznych domostw, czego my, ludzie Cywilizacji z której jesteœmy tak dumni, do tej pory nie skorzystaliœmy.
Zatem wiedza jest tylko narzĂŞdziem, tak samo jak umysÂł. Od ÂświadomoÂści zaleÂży w jaki sposĂłb wykorzysta ona te narzĂŞdzia.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 27, 2009, 19:04:54 » |
|
Nie wiemy sk¹d pochodzi ta wiedza, ani kiedy i dlaczego siê pojawi³a. Wiemy.. polak potrafi.. czyli od czustej rasy aryjskiej. ChodŸ sa pog³oski ¿e to Dogoni z "Syriusza C" Dopiero ogl¹dam ten film. robi¹ to - bo to czuj¹. To nie to samo, co tradycja. Aczkolwiek u nich tradycja nie sz³a tak na przekór czuciu, jak u nas. Wiêc u nich to niemal tradycja. Wyda³eœ ocenê bez pokrycia. Nie ustosunkowa³eœ siê do tego co powiedzia³. Oceni³eœ jego kompetencje, nie wiedz¹c, co facet wie. Tak. Zrobi³em experyment. Nawet nie ogl¹da³em tego filmu wówczas. Sam Widzisz.. on nie nad¹¿a za Tymi goœÌmi w dziedzinie nazwan¹ przez niego: "technologi¹ skalowania". WidaÌ ten podziw i têsknotê, a tak¿e respekt. Natomiast to nie przeszkadza mu zrobiÌ dobrego opracowania tematu. Moje s³owa okaza³y siê z pokryciem. On musi rzecz wrzuciÌ na komputer, by do czegoœ dojœc.. ale i to ¿eby zrobiÌ, musi byÌ zainspirowany przez p³ototwórcê. A oni po prostu to robi¹."..przez cza³y czas tylko kiwa³ g³ow¹.." ciekawe sformu³owanie: "deterministyczny chaos" to po polsku jak: "okreœlona nieokreslonoœÌ" ..i to sposób Rona, na nazwanie/wyra¿enie: balansowania pomiedzy œwiadomym a nieœwiadomymTyle ode mnie. Kiedy robisz coœ naturalnie - a nie dlatego ¿e masz o tym informacje, wiedzê.. ..to trochê co innego ni¿: robiene czegoœ w/g konceptu, rcepty. ..i on robi wiele.. ¿eby siê uzupe³niÌ Siê o ten wzorzec odwzorowania, wzorzec ³¹cznoœci. Idzie we w³asciwym kierunku, choÌ nalecia³oœci ma olbrzymie. Przecie¿ nie jeŸdzi³by tam w tym celu, gdy mia³ pojêcie. Bo i po co? Bardzo ciekawy wyk³ad. Jednak tak jak wspomina³em: To etap kombinowania umys³em wokó³ tego co intuicyjne .. ca³oœciowe. A na poparcie dopowiem: Owari > "O" w Ari; <> i "Ra" w "O" Mancala > Man- CalaBao > Ba- OSogo > z "o" go Bamana > Ba-Mana
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 20:22:14 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
|