Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 01:36:02

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: TELEPATIA-jako percepcja pozazmysÂłowa -jaki ma wpÂływ na Nas i czemu sÂłuÂży  (Przeczytany 19231 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Laguna__
Gość
« : Październik 11, 2008, 07:30:10 »

TELEPATIA -jako percepcja pozazmysÂłowa - jaki ma na Nas wÂływ i czemu sÂłuÂży?CoÂś

Telepatia - rzekoma forma percepcji pozazmys³owej, umiejêtnoœÌ emisji w³asnych myœli i odczuwania myœli innych osób. Nazwa pochodzi od greckich s³ów tele (daleki) i patheia (uczucie). Podobnie jak w przypadku innych zjawisk parapsychologicznych istniej¹ liczne relacje œwiadków twierdz¹cych, ¿e zetknêli siê z tym zjawiskiem lub potrafi¹ je wywo³ywaÌ, ale mimo wielu studiów, zjawisko nigdy nie przesz³o pozytywnie testów naukowych w warunkach uniemo¿liwiaj¹cych dokonywanie oszustw. Ponadto, nie istnieje ¿adna naukowa hipoteza, która mog³aby wyjaœniaÌ jego mechanizm.

Osoby wierz¹ce w zjawiska paranormalne uwa¿aj¹, ¿e zjawiskami pochodnymi wzglêdem telepatii jest m.in. œwiadomoœÌ zbiorowa i intuicyjna komunikacja zwierz¹t.

Telepatia maÂłych odlegÂłoÂści 
Zjawisko telepatii jest na ogó³ przypisywane zdolnoœci umys³u ludzkiego do wysy³ania oraz wybiórczego przechwytywania swoistych fal mózgowych nawet na du¿e odleg³oœci. Badania naukowe potwierdzaj¹ jedynie mo¿liwoœÌ konstruowania prostych urz¹dzeù sterowanych myœl¹, przy czujnikach umieszczonych bardzo blisko mózgu [1]. Nie wiadomo tak¿e czy myœli innego rodzaju emituj¹ podobne rozpoznawalne sygna³y, co polecenia wydawane przez mózg przy sterowaniu cia³em. Przesy³anie z³o¿onych poleceù (a tym bardziej innych treœci) na du¿e odleg³oœci za pomoc¹ myœli jest wiêc ma³o prawdopodobne z naukowego punktu widzenia. Z kolei odebranie, rozpoznanie i odczytanie myœli wybranej osoby mo¿na porównaÌ do praktycznie zerowego prawdopodobieùstwa odbioru stacji radiowej wybranej spoœród milionów innych rozg³oœni, z których wszystkie nadaj¹ na tych samych czêstotliwoœciach (mózg ludzki pracuje na bardzo w¹skim paœmie czêstotliwoœci do 100 Hz - zob. fale mózgowe). Wyjaœnienie telepatii za pomoc¹ teorii strun znaleŸÌ mo¿na w ksi¹¿ce Orsona Carda 'Dzieci umys³u'.(¿ród³o. Wikipedia)

Telepatia...

WierzyĂŚ, czy nie wierzyĂŚ ??

Nie zamierzam na tej stronie nikogo i doniczego przekonywaĂŚ, jednak chciaÂłbym zachĂŞciĂŚ do dyskusji na jej temat, a takÂże wymiany roÂżnego rodzaju spostrzeÂżeĂą.

Od pewnego czasu zacz¹³em siê zastanawiaÌ nad tym zjawiskiem...Wedle czêœci naukowców, takie zjawisko jest niemo¿liwe, poniewa¿ mózg ludzki nie jest w stanie wyemitowaÌ takiego energii, która umo¿liwi³aby przeniesienie informacji na wiêksz¹ odleg³oœÌ.

Inna teorie maja natomiast ludzie bardziej uduchowieni. WedÂług nich, telepatia nie jest wynikiem dziaÂłania mĂłzgu, tylko naszego umysÂłu (naszej duszy)...ktĂłra  jest niezwerbalizowana forma materii, stanowiÂącÂą jednoœÌ z naszym ciaÂłem.Tak na marginesie dodam, ze zjawisko telepatii zostaÂło rĂłwnieÂż dostrzeÂżone w Âświecie roÂślin. (RoÂślina ta reaguje na pewien bodziec wytwarzajÂąc maÂło przyjemny zapach...Podobna reakcja zachodzi u roÂślin odleglys o setki kilometrĂłw, pomimo, ze nie ma bodÂźca)

KaÂżdy z nasz pewnie sÂłyszaÂł o roÂżnego rodzaju telepatii, lub moÂże ja sam doÂświadczyÂł...

W moim przypadku wyglÂąda to najczĂŞÂściej tak, ze nagle pojawia mi siĂŞ myÂśl, ktĂłrej tematem jest konkretna osoba...Nie myÂślĂŞ o niej Âświadomie, z regoly gdy to siĂŞ dzieje, to zaangaÂżowany jestem w zajĂŞcie maÂło zwiÂązane z tym czÂłowiekiem, na ktĂłrego temat byÂła ta myÂśl. Po takim zdarzeniu najczĂŞÂściej w ciÂągu godziny ta osoba do mnie dzwoni, lub ja spotykam na Âżywo...

NiektĂłrzy ludzie przy tego rodzaju przekazie mogÂą odczuwaĂŚ rĂłwnieÂż emocje pozytywne, lub negatywne...a na ich podstawie wyhalucynowaĂŚ obrazy.

KiedyÂś czytajÂąc o metodzie silwy, dowiedziaÂłem siĂŞ, ze myÂślÂąc bardzo o konkretnym zjawisku i wyobraÂżajÂąc sobie po³¹czenie z dana osoba, moÂżemy dokonaĂŚ przekazu telepatycznego (to tak w skrĂłcie). Mi osobiÂście nie do koĂąca to wychodzi. IdÂąc dalej napisaÂłbym, ze sÂą ludzie, ktĂłrzy maja bardziej rozwiniĂŞty system odbiorczy, a inni system nadawczy. Ja akurat mam lepszy raczej ten pierwszyJ...Znam jednak ludzi, ktĂłrzy myÂślÂąc o czymÂś czego potrzebujÂą, powiÂązujÂąc to z konkretna osoba, sprawiajÂą, ze ten czÂłowiek o ktĂłrym myÂślÂą sam do nich dzwoni. 

Innym przykÂładem, o ktĂłrym ostatnio slyszelem, byÂł czÂłowiek, ktĂłry przeszedÂł przez studia myÂślÂąc intensywnie o pytaniach, jakie chce, aby byÂły mu zadane...i uczyÂł siĂŞ tylko na nie. JeÂżeli niemialo to nawet nic wspĂłlnego z telepatia, to widzimy ile daje pozytywne myÂślenie i skupianie siĂŞ na celu, a nie na poraÂżce. Sam studiowaÂłem i wiem, ze czĂŞsto czÂłowiek zamiast myÂśleĂŚ tak jak tamten koleÂś, skupiaÂł na tym, co jeszcze nie umie...i tak samo czĂŞsto, niby przez przypadek dostawaÂł pytania na ktĂłre nie miaÂł pojĂŞcia...

WracajÂąc do telepatii, to bardzo moÂżliwe, ze w naszym mĂłzgu jest grupa komĂłrek nerwowych, zwanych neuronami lustrzanymi, ktĂłre wspierajÂą to zjawisko.

Zasada jest nastĂŞpujÂąca...KtoÂś myÂślÂąc o „czymÂś” sprawia, ze w jego mĂłzgu aktywujÂą siĂŞ pewne obszary...Te same obszary aktywujÂą siĂŞ rĂłwnieÂż u innej osoby, ktĂłra nawet nie wie, o czym myÂślaÂła tamta osoba. DziĂŞki temu jest ona w stanie poczuĂŚ emocje zwiÂązane z dana sytuacja i stworzyĂŚ sobie obrazy.

W wikipedi mo¿na wyczytaÌ, ¿e dziêki nim osobnik, na widok pewnej czynnoœci, jest w stanie niemal natychmiast odgadn¹Ì intencje innego osobnika nie tylko tego samego gatunku. U cz³owieka odpowiadaj¹ prawdopodobnie równie¿ za zdolnoœÌ do rozpoznawania cudzych emocji, i intencji wyra¿anych niewerbalnie, czyli empatiê oraz wspó³czucie.

Bêd¹c na pewnym szkoleniu, na którym dowiedzia³em siê o tym zjawisku (neuronów lustrzanych), mia³em mo¿liwoœÌ zaobserwowaÌ, ze dobry raport pomiêdzy dwojgiem osób sprzyja telepatii.

Tak samo pewnie miaÂłeÂś rĂłwnieÂż Ty, bĂŞdÂąc z osoba bardzo Ci blisko, z ktĂłra bardzo dobrze Ci siĂŞ rozmawia i masz tzw. uczucie nadawania na tej samej fali. WĂłwczas, gdy zaczynasz o czymÂś mĂłwiĂŚ, druga osoba Âłapie siĂŞ na tym, ze przed chwilka wÂłaÂśnie myÂślaÂła o tym samym.
tekst zaczerpniĂŞty z strony inetrnetowej tj.http://www.telepatia.gines.pl/

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech :)MyÂślĂŞ ,Âże macie wiele swoich wÂłasnych doÂświadczen zwiÂązanych z tym zjawiskiem percepcji pozazmysÂłowej. UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 08:16:50 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 11, 2008, 16:11:08 »

Zasada jest następująca...Ktoś myśląc o „czymś” sprawia, ze w jego mózgu aktywują się pewne obszary...Te same obszary aktywują się również u innej osoby, która nawet nie wie, o czym myślała tamta osoba. Dzięki temu jest ona w stanie poczuć emocje związane z dana sytuacja i stworzyć sobie obrazy.

To coś mogłoby działac na zasadzie krótkofalówek działajacych na falach wyrazanych w Hz  DuÂży uÂśmiech
Tylko ze nadajniki byłyby troche liche ze wzgledu na brak odpowiedniej anteny i dobrej modulacji komunikatu oraz odbiorca moglby nie odebrac komunikatu z powodu zablokowanej demodulacji i szmelcowej anteny  Chichot

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 16:13:47 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 11, 2008, 16:42:51 »

Telepatia
Moim zdaniem ca³kiem mo¿liwe ale potrzebne s¹ wiara, chêci, cierpliwoœÌ Uœmiech
Czasami zdarza mi siĂŞ Âże wiem co dana osoba chce powiedzieĂŚ i na pewno wy teÂż tego doÂświadczacie co nie?
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #3 : Październik 11, 2008, 16:56:56 »

No zgadzam sie z Toba dajac przyklad pytaniem:
Pyt.: Ktora dzisiaj pora roku
Odp.: Wiadomo, ze jesien ze wzgledu na poczucie czasu.
Pyt.: Idziesz do kina?
Odp.: Tak lub nie - odpowiedz sobie moge juz dac samemu skoro osoba jest w dobrym humorze lub mowila tydzien temu ze chciala isc do kina...
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 17:04:50 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Październik 11, 2008, 18:22:59 »

Telepatia...

jak chcesz, dla mnie telepatia to fakt - wielokrotnie potwierdzony i udokumentowany

//sam jÂą znam z praktyki - nie czĂŞstej, ale jednak UÂśmiech

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 11, 2008, 20:09:47 »

Telepatia...

jak chcesz, dla mnie telepatia to fakt - wielokrotnie potwierdzony i udokumentowany

//sam jÂą znam z praktyki - nie czĂŞstej, ale jednak UÂśmiech

Oki mam doWas pytanie , jak odró¿nic swoje myÂśli od tych ktĂłre przychodzÂą z zewnÂątrz  ....CoÂś

Czy istnieje ryzyko ,Âże swoje myÂśli odbieramy jako myÂśli innej osoby o Nas ??

Na jakim trzeba byĂŚ poziomie rozwoju( percepcji ), aby nie myliĂŚ projekcji z podÂświadomoÂści z percepcjÂą pozazmysÂłowÂą??

pozdrawiam serdecznie

tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #6 : Październik 11, 2008, 21:04:35 »

no nie wiem... kiedy ja np. rozmawia³em z przyjació³k¹ w ten sposób, ¿e ona ju¿ chcia³a zadaÌ mi pytanie - ale ja odbiera³em jej myœli zanim je zada³a i odpowiada³em (œwiadek ca³ej sytuacji patrzy³ na nas z rozdziawionymi ustami, a myœmy siê dobrze bawili Chichot), to raczej mi siê uda³o Jêzyk

inny przyk³ad - 2x zdarzy³ mi siê kontakt telepatyczny z Janem Paw³em II, gdy jeszcze ¿y³ (za drugim razem mnie za coœ ochrzani³... ale nie wa¿ne) - by³em po prostu w 100% pewien. ChoÌ póŸniej mia³em w¹tpliwoœci i pyta³em siebie, czy to na pewno by³ on - ale wychodzi³o mi ¿e tak. Ca³kowit¹ pewnoœÌ uzyska³em, gdy po œmierci JP2 nagle przytrafi³ mi siê kamieù w nerce. Poprosi³em go telepatycznie "w imiê dawnej przyjaŸni" o pomoc. Po kilkudziesiêciu minutach poczu³em, ¿e jestem ju¿ zdrowy. Lekarz, który mnie wczeœniej diagnozowa³ nie by³ zbyt wierz¹cy. Wkurzy³ siê, bo niektórzy œmiali siê z niego w szpitalu, ¿e pewnie wcale nie mia³em kamienia - tylko on postawi³ z³¹ diagnozê. Ale on by³ pewien, ¿e kamieù by³. Pielêgniarki, które podawa³y mi do¿ylnie silny narkotyk, bo ból by³ tak silny, ¿e nic innego nie chcia³o dzia³aÌ - te¿ by³y pewne.

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #7 : Październik 12, 2008, 06:55:55 »

no nie wiem... kiedy ja np. rozmawia³em z przyjació³k¹ w ten sposób, ¿e ona ju¿ chcia³a zadaÌ mi pytanie - ale ja odbiera³em jej myœli zanim je zada³a i odpowiada³em (œwiadek ca³ej sytuacji patrzy³ na nas z rozdziawionymi ustami, a myœmy siê dobrze bawili Chichot), to raczej mi siê uda³o Jêzyk

inny przyk³ad - 2x zdarzy³ mi siê kontakt telepatyczny z Janem Paw³em II, gdy jeszcze ¿y³ (za drugim razem mnie za coœ ochrzani³... ale nie wa¿ne) - by³em po prostu w 100% pewien. ChoÌ póŸniej mia³em w¹tpliwoœci i pyta³em siebie, czy to na pewno by³ on - ale wychodzi³o mi ¿e tak. Ca³kowit¹ pewnoœÌ uzyska³em, gdy po œmierci JP2 nagle przytrafi³ mi siê kamieù w nerce. Poprosi³em go telepatycznie "w imiê dawnej przyjaŸni" o pomoc. Po kilkudziesiêciu minutach poczu³em, ¿e jestem ju¿ zdrowy. Lekarz, który mnie wczeœniej diagnozowa³ nie by³ zbyt wierz¹cy. Wkurzy³ siê, bo niektórzy œmiali siê z niego w szpitalu, ¿e pewnie wcale nie mia³em kamienia - tylko on postawi³ z³¹ diagnozê. Ale on by³ pewien, ¿e kamieù by³. Pielêgniarki, które podawa³y mi do¿ylnie silny narkotyk, bo ból by³ tak silny, ¿e nic innego nie chcia³o dzia³aÌ - te¿ by³y pewne.

Chyba ju¿ nied³ugo wiêkszoœÌ z Nas bêdzie rozmawia³a w³aœnie w ten sposób , ja tak¿e mam mnustwo takich troche œmiesznych sytuacji , czasami szokujemy tym zwyk³ych ludzi (tzn. nie zag³êbiaj¹cych siê w tematy bli¿ej)
Odnoœnie przypadku zwi¹zanego z Janem Paw³em II - mimo , ¿e koœció³ jest dla mnie instytucj¹ , któr¹ pomijam ju¿ od dawna w swoim ¿yciu, to owa postac jest wyj¹tkowa dla mnie i tak¹ pozostanie .
Tomcio- a czy  diagnoza byÂła dokonywana poprzez USG , bo takie bĂłle zdarzajÂą siĂŞ rĂłwnieÂż podczas budzenia siĂŞ kundalini .
Afro Afro
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 06:57:04 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #8 : Październik 12, 2008, 10:33:52 »

Tomcio- a czy  diagnoza byÂła dokonywana poprzez USG , bo takie bĂłle zdarzajÂą siĂŞ rĂłwnieÂż podczas budzenia siĂŞ kundalini .

no wÂłaÂśnie lekarz robiÂł mi USG - i widziaÂł kamieĂą, ja zresztÂą teÂż na ekranie

Laguna__
Gość
« Odpowiedz #9 : Październik 12, 2008, 10:59:07 »

no wÂłaÂśnie lekarz robiÂł mi USG - i widziaÂł kamieĂą, ja zresztÂą teÂż na ekranie
To naprawdĂŞ piĂŞkne ........
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #10 : Październik 12, 2008, 12:19:38 »

Uzdrowienie mogła spowodować wiara, że wyzdrowiejemy i to jest prawdą. Wmowisz mozgowi ze jestes zdrowy i on do tego wzoru przejdzie...
Wtedy wielkie cuda, bo jakis uzdrowiciel uzdrowil... Jezeli masz zalozenie, ze zloty cielec Cię uleczy i bedziesz w niego bardzo mocno wierzyl to tez zostaniesz uzdrowiony JĂŞzyk Tylko małe zmiany w mozgu i gotowe Z politowaniem

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 12:22:24 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #11 : Październik 12, 2008, 14:45:55 »

Telapatia z 'telefonem' zdarza mi sie dosc czesto. Na tyle ze wiem kiedy mam ÂładowaĂŚ baterie bo bedzie ktoÂś dzwoniÂł. Czasem tez bedac na mieÂście, gdzie jest spory haÂłas i nie sÂłysze sygnaÂłu dzwonienia mam przeczucie ze ktos zadzwoniÂł a ja nie odebraÂłam. Wtedy ogladam komure i widez np 10 min temu byÂło po³¹czenie. Drugi rodzaj to przeczucia, jeÂśli dana osoba zmienia do mnie swoje nastawienie, np z osoby obijetnej staje sie przychylna, lub z przychylnej krytyczna. Wyczuwam to na odlegÂłoœÌ, lub gdy osoby bliskie przezywaja jakies kÂłopoty, mam wraÂżenie jakby te sprawy dotykaÂły mnie Smutny Jest to meczace, gdy nie potrafie im pomĂłc ani niczego zaradziĂŚ. Trzeci rodzaj, to odbiĂłr czyiÂś mysli, nakierowanych mi do mĂłzgu. W w 'lekkiej' fazie snu sÂłysze jakby mi ktoÂś huczaÂł do ucha. SÂłowa sÂą bardzo wyraÂźne, czasem nawet wierszowane. Jak odró¿niĂŚ czyjeÂś 'nadawanie' od pracy wÂłasnej jaÂźni? Wydaje mi sie ze gdy nadaje jakaÂś 'istota' pojawiajÂą sie dodatkowe odczucia, takie jak ciepÂło i bezpieczeĂąstwo przy przyjaznych i ch³ód (oraz nieprzyjemny zapach) przy istotach wrogich. Ostatecznie nie umiem tego ani nazwaĂŚ, ani sklasyfikowaĂŚ  Z politowaniem
muszin
Gość
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 17, 2009, 21:03:53 »

Co do waszych prze¿yÌ mam bardzo podobne i ostatnio coraz mocniejsze Mrugniêcie typu wyczucie spotkania jakiejœ osoby, porozumiewanie bez s³ów na gg Uœmiech czy wspólne prze¿ycia , ale ciekaw jestem jak to jest - poniewa¿ pozwalam wysun¹Ì sobie tezê, ¿e do telepatii jest potrzebna du¿a wiêŸ uczuciowa mi³oœÌ przyjaŸù. Mo¿e siê myle, ale czy dostajecie w³aœnie takie doœwiadczenia tylko od osób bliskich ??
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 17, 2009, 21:40:29 »

Chyba siĂŞ mylisz >Muszin<.
Nie jestem specjalistÂą w tym, rzekÂłbym, ze nie jestem nawet "oseskiem", ale tu nie potrzeba miÂłoÂści, czy z kimÂś bliskiej wiĂŞzi.
Jest to dar, który mo¿e rozwin¹Ì w sobie (chyba) prawie ka¿dy.
muszin
Gość
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 18, 2009, 06:17:11 »

Wiesz Darku dlatego chcia³em zasiêgn¹Ì opinii innych osób bo je¿eli chodzi o telepatiê to mogê j¹ zaobserwowaÌ wyraŸnie tylko u osób z którymi mam wspólne zdanie czuje siln¹ wiêŸ emocjonalna Uœmiech Czy to nie chodzi mo¿e o to ¿e moja dusza odszukuje wibracje duszy mojego przyjaciela ? I ja nie mam o tym zielonego pojêcia ? Chichot Czy to mo¿e poporstu zwyk³e wyczucie- znam kogoœ dobrze wiem co powie Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 06:18:38 wysłane przez muszin » Zapisane
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 18, 2009, 09:06:57 »

mam sÂłabo rozwiniĂŞte zdolnoÂści telepatyczne wiĂŞc wiem Âże to istnieje UÂśmiech
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 18, 2009, 15:17:21 »

Chyba siĂŞ mylisz >Muszin<.
Nie jestem specjalistÂą w tym, rzekÂłbym, ze nie jestem nawet "oseskiem", ale tu nie potrzeba miÂłoÂści, czy z kimÂś bliskiej wiĂŞzi.
Jest to dar, który mo¿e rozwin¹Ì w sobie (chyba) prawie ka¿dy.

dokÂładnie

Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 18, 2009, 20:22:15 »

Wszystkie zdolnoÂści psioniczne nie wymagajÂą Âżadnej miÂłoÂści, czy temu podobnych. Tu liczy siĂŞ umysÂł i jego moc a nie duch.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 13, 2009, 14:41:20 »

BliÂźniacza telepatia
Opublikowano: 16.08.2009 | Kategoria: Ezoteryka, Nauka

Powszechnie wierzenia mĂłwiÂą, Âże bliÂźniĂŞta ³¹czy coÂś znacznie g³êbszego aniÂżeli kwestia podobieĂąstwa. W historii wielu z nich przewija siĂŞ motyw bezsÂłownej spontanicznej komunikacji, ktĂłrÂą okreÂślono mianem „bliÂźniaczej telepatii”. Temat ten zaintrygowaÂł wielu uczonych, ktĂłrzy postanowili przyjrzeĂŚ mu siĂŞ bliÂżej, bowiem relacje wielu z par bliÂźniÂąt potwierdzaÂły niezwykÂłe moÂżliwoÂści mogÂące kryĂŚ siĂŞ w ludzkim umyÂśle. Czy w przypadku bliÂźniÂąt jednojajowych prawdÂą jest stwierdzenie, Âże jedna „dusza” rozdzieliÂła siĂŞ miĂŞdzy dwa ciaÂła?

Tak zwana mainstreamowa nauka opiera siê w tak znacznym stopniu na teoriach, ¿e opiera siê jedynie na danych uzyskiwanych podczas eksperymentów stworzonych po to, aby rozwijaÌ te hipotezy, podczas gdy naukowe rewolucje zdarzaj¹ siê tylko wtedy, kiedy sprawa opiera siê jedynie na danych i dotyczy anomalnego zjawiska, którego istnienie wskazuje na potrzebê stworzenia nowej teorii. Zjawiska takie jak telepatia by³y odrzucane lub ignorowane przez naukê, bowiem nie pasuj¹ do wspó³czesnego modelu ludzkiego mózgu i œwiadomoœci. W modelu tym nie przewidziano, abyœmy mogli otrzymywaÌ myœli czy odczucia kogoœ, kto znajduje siê daleko od nas, bowiem nasza œwiadomoœÌ ogranicza siê do mózgu, który otrzymuje informacje jedynie od w³asnych organów sensorycznych w ciele cz³owieka. Równie¿ z tego powodu, ¿e jesteœmy istotami racjonalnymi, podchodzimy czêsto sceptycznie do czegoœ, czego istnienia dowieœÌ nie sposób.

NiektĂłrzy z naukowcĂłw sÂą jednak zaintrygowani zjawiskami psi – technicznym terminem okreÂślajÂącym zdolnoÂści nadprzyrodzone, jednakÂże z drugiej strony towarzyszy im obawa przed tym, Âże badanie ich oznaczaĂŚ moÂże utratĂŞ naukowej wiarygodnoÂści. Pierwszym powodem, dla ktĂłrego Âśrodowisko naukowe zaprzecza istnieniu zjawisk niezwykÂłych jest fakt, Âże potwierdzenie ich prawdziwoÂści mogÂłoby wywoÂłaĂŚ rewolucjĂŞ podobnÂą do tej, jakÂą w astronomii sprawiÂł Kopernik. Jak dobrze wiemy, naukowe rewolucje to sprawa dosyĂŚ trudna. Solidne dowody na istnienie zjawisk nadprzyrodzonych sÂą zatem niezwykle waÂżne, gdyÂż majÂą potencjaÂł, aby staĂŚ siĂŞ katalizatorem zmian, ktĂłre wpÂłynÂą w znaczny sposĂłb na nasze pojmowanie ÂświadomoÂści.

BLI¬NIÊTA I PODWÓJNA ¦WIADOMO¦Æ
...

http://wolnemedia.net/?p=16698

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 31, 2009, 22:51:33 »

Jakoż że każdy człowiek ma zdolności telepatyczne, w tym temacie napiszę jak je szkolić. Z mentalnymi umiejętnościami (nie mocami, bo te słowo nie pasuje) jest tak, że trzeba je rozwijać codziennie, aby po pewnym czasie pojąć ich działanie i wyczulić się na sygnały PSI. Zaczynamy.

Koncentracja.

Jeśli masz kłopoty ze skupieniem się wykonaj proste ćwiczenie - połóż przed sobą jakiś przedmiot. Ważne by był on Ci obojętny, i nie pobudzał, żadnych, odczuć, skojarzeń. Teraz obserwuj pewną jego część...i tyle. Nie oceniaj jej koloru kształu, nic po prostu obserwuj. Po 5 minutach powoli przechodzimy do nadawania.

Nadawanie.

Na początku zamknij oczy, pozbądź się wszelkich zbędnych myśli, skoncentruj się i wizualizuj osobę do której chcesz wysłać ,,wiadomość''. Na podstawie wspomnień i uczuć, które w stosunku do niej żywisz stwórz jej dokładny mentalny obraz. Następnie w zależności od tego co chcesz wysłać - słowo, symbol, kolor - tworzyć obraz swojej wiadomości w głowie i myślisz intensywnie o wysyłaniu.
 Niektórzy twierdzą, że trzeba myśleć również o teraźniejszości - nie o przeszłości i przyszłości, koniecznie o tym co jest tu i teraz. Świadomie (byc może robi to moja podświadomość) nie korzystam z tego ,,dodatku'', ale nie mówię, że nie jest skuteczny.
 Można również wysyłać w inny sposób. Musimy wizualizować sobie ścieżke prowadzącą z naszego mózgu do głowy odbiorcy. Potem staramy się ,,wypchać'' sygnał przez ten mentalny sznur tak aby trafił, jak łatwo się domyslić - do drugiej osoby.
 W tych wszystkich metodach istotne jest też namierzenie odbiorcy na poziomie telepatycznym. Trudno to wyjaśnić - po prostu ją wyczuwamy. To przydatne szczególnie gdy porozumiewamy nigdy się nie widzieliśmy a porozumiewamy się na dużych odległościach znając jedynie swoje pseudonimy UÂśmiech

Odbieranie.

Zamykamy oczy i pozbywamy się wszelkich zbędnych myśli. Po chwili nastawiamy się na odbieranie. Po prostu jesteśmy swiadomi sygnałów i staramy się je odebrać. Nie pozwalamy żadnym myślom (które zrodziły się w naszej głowie) zaprzątać nam głowy, żadnym obrazom wyobraźni zaśmiecać przestrzeń pod powiekami. Pamiętajcie - koncentracja i świadomość.

Teraz wytłumaczę jak nadawać najwygodniej. Gdy chcemy wysłać np symbol, wyobrażamy go sobie, widzimy bardzo wyraźnie oczyma wyobraźni, i ciągle go nadajemy. Musimy mieć wrażenie, że nasze myśli lecą niczym kule z karabinu maszynowego. Po prostu podświadomie myślimy o nadawaniu. Często gdy obiektem jest obraz, symbol który akurat rysujemy, nadajemy cały czas drogę od początku do końca jego powstawania.

Pamiętajcie, że każdy może odbierać sygnały inaczej. Jedni są podatni na głosy (gdy wysłamy słowa), na innych może lepiej działać wizualna strona myśli. Z czasem jednak wszystko zostanie sprowadzone do jednej lini tzn, będziemy wrażliwi na każdy sygnał. Z czasem również zapewne wyrobimy własny, swoisty spósb wysylania i odbierania będący modyfikacją tych podanych powyżej.

O ćwiczeniach napiszę później.

Wybaczcie jeśli piszę nieco dziwnie, nieskładnie, ale o tej godzinie mój mózg nie funkcjonuje tak jak kilka godzin wcześniej UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 22:59:09 wysłane przez Bonifacy1 » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 31, 2009, 23:06:41 »

A mnie zastanawia mo¿e nie tyle co system komunikacji - telepatia za pomoc¹ s³ów ale za pomoc¹ obrazów. Czy nie by³oby to ³atwiejsze na pocz¹tek?

Przyk³adowo jedna osoba wybiera jak¹œ figurê geometryczn¹ przy czym podaje swoje imiê aby druga próbowa³ wyczytaÌ co to mo¿e byÌ za figura. Wydaje mi siê to ³atwiejsze.
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #21 : Listopad 01, 2009, 10:32:02 »

Na poczÂątku takie coÂś jest Âłatwiejsze. JeÂśli chodzi o sÂłowa to jest takie coÂś jak alfabet telepattyczny ale jest caÂłkowicie niefunkcjonalny, sÂą maÂłe efekty. Na poczÂątku najlepiej ĂŚwiczyĂŚ z kolorami i symbolami. Warto teÂż wspomnieĂŚ, Âże SYGNAÂŁY TELEPATYCZNE SÂĄ NAJSILNIEJSZE GDY SÂĄ ZABARWIONE POTʯNÂĄ DAWKÂĄ EMOCJI! Dlatego np osoba mieszkajÂąca na drugim koĂącu kontuynentu , wie Âże w tej chwili jest poÂżar w jej wsi ktĂłra moÂże byĂŚ na przeciwnej stronie kontynentu. Silne emocje towarzyszÂące mieszkaĂącom wsi, wpÂływaja na telepatiĂŞ. Taka osoba moÂże odebraĂŚ sygnaÂł w postaci abstrakcji, obrazu, dÂźwiĂŞku.
east
Gość
« Odpowiedz #22 : Listopad 01, 2009, 13:08:17 »

Tak mi przyszÂło do gÂłowy, Âże empatia jest najlepszym wstĂŞpem do telepatii  MrugniĂŞcie
Empatia - wspó³odczuwanie.
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 01, 2009, 14:54:45 »

Empatia to tak jakby element telepatii. WiadomoœÌ przyjmuje postaĂŚ emocji. Ludzie z wrodzonÂą empatiÂą szybciej osiÂągakjÂą sukcesy we wÂłaÂściwej telepatii.
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #24 : Marzec 15, 2010, 07:13:09 »

Empatia to tak jakby element telepatii. WiadomoœÌ przyjmuje postaÌ emocji. Ludzie z wrodzon¹ empati¹ szybciej osi¹gakj¹ sukcesy we w³aœciwej telepatii.
Witaj
Empatia jest wrodzona nie mozna jej nabyc , to oczywiscie moje zdanie , niestety nie nalezy ona do najprzyjemniejszych w odczuwaniu zanim czlowiek nauczy sobie radzic a moze inaczej poslugiwac sie empatia zazwyczaj uplywa sporo czasu , zapewne wiekszosc empatow nigdy nie radzi sobie z jej skutkami , bo nie rozumie calego mechanizmu , cala sztuka polega na tym , aby nauczyc sie odbioru nadchodzacych sygnalow emocji , nalezy wypracowac sobie umiejetnosc ich pochodzenia , czesto empaci nie maja pojecia , ze to co odczuwaja pochodzi zupelnie nie od nich lecz z zewnatrz,

pozdrawiam Laguna
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: