tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« : Wrzesień 16, 2008, 21:46:06 » |
|
Najlepsza ksi¹¿ka jak¹ czyta³em w ca³ym moim ¿yciu. Oto krótki opis z³o¿ony z cytatów z ksi¹¿ki:
WiosnÂą 1992 roku – mniej wiĂŞcej w porze ÂświÂąt wielkanocnych – zdarzyÂła siĂŞ w moim Âżyciu niezwykÂła sytuacja. PrzemĂłwiÂł do ciebie BĂłg. Przeze mnie.
PozwĂłl, Âże wyjaÂśniĂŞ.
Prze¿ywa³em wówczas trudne chwile, pod wzglêdem osobistym, zawodowym i uczuciowym, a moje ¿ycie wydawa³o mi siê ca³kowicie przegrane. Poniewa¿ od lat mia³em w zwyczaju spisywaÌ swe myœli w listach (które z regu³y nie trafia³y do adresata), siêgn¹³em po wys³u¿ony ¿ó³ty notatnik i zacz¹³em przelewaÌ swe ¿ale na papier.
Jednak tym razem, zamiast po raz kolejny kierowaĂŚ list do osoby, ktĂłrÂą posÂądzaÂłem o to, Âże siĂŞ nade mnÂą znĂŞca, postanowiÂłem zwrĂłciĂŚ siĂŞ do samego ÂźrĂłdÂła; prosto do naczelnego oprawcy. NapisaÂłem list do Boga.
By³ to list na³adowany z³oœci¹ i pasj¹, pe³en wyrzutów i zarzutów. Zawar³em w nim te¿ ca³¹ listê gniewnych pytaù.
Dlaczego moje Âżycie jest nieudane? Czego potrzeba, aby je naprawiĂŚ? Dlaczego nie znajdujĂŞ szczĂŞÂścia w zwiÂązkach z innymi? Czy nigdy nie bĂŞdzie mi dane zaznaĂŚ dobrobytu? I wreszcie – najgorĂŞtsze – Czym zasÂłuÂżyÂłem sobie na Âżycie bĂŞdÂące pasmem nieustannych zmagaĂą?
Ku mojemu zdziwieniu, kiedy skreÂśliÂłem ostatnie z mych gorzkich “pytaĂą bez odpowiedzi" i chciaÂłem odÂłoÂżyĂŚ dÂługopis, moja rĂŞka zawisÂła nad kartkÂą papieru, jakby przytrzymywana jak¹œ si³¹. Nagle dÂługopis zacz¹³ sam z siebie siĂŞ poruszaĂŚ. Nie miaÂłem pojĂŞcia, co napiszĂŞ, ale to za chwilĂŞ miaÂło siĂŞ okazaĂŚ, wiĂŞc poddaÂłem siĂŞ biegowi wydarzeĂą. Spod piĂłra wyszÂło...
Czy naprawdĂŞ chcesz wiedzieĂŚ czy tylko dajesz upust emocjom?
ZamrugaÂłem z wraÂżenia... ale zaraz odpowiedziaÂłem. To rĂłwnieÂż zapisaÂłem.
"Jedno i drugie. To jasne, Âże dajĂŞ upust emocjom, lecz jeÂśli na te pytania sÂą jakieÂś odpowiedzi, to piekielnie mi spieszno je usÂłyszeĂŚ!"
“Piekielnie ci spieszno"... do wielu rzeczy. Czy nie przydaÂłaby ci siĂŞ odrobina “niebiaĂąskiego spokoju"?
Na co ja odparÂłem: "Co to niby ma znaczyĂŚ?"
Zanim siĂŞ spostrzegÂłem, nawiÂązaÂł siĂŞ prawdziwy dialog... ja zaÂś w mniejszym stopniu pisaÂłem, niÂż posÂłusznie notowaÂłem. "SkÂąd jednak mogĂŞ wiedzieĂŚ, Âże te sÂłowa pochodzÂą od Boga? MoÂże to tylko moja wybujaÂła wyobraÂźnia?” - zapytaÂłem.
A jaka to ró¿nica? Czy nie pojmujesz, ¿e równie dobrze móg³bym pos³u¿yÌ siê iw¹. wyobraŸnia? Tym czy innym sposobem, zeœlê na ciebie w³aœciwe myœli, s³owa czy uczucia, w dowolnej chwili, odpowiednio dobrane do postawionego celu.
Poznasz, ze to Moje sÂłowa, gdyÂż sam z siebie nigdy z taka jasnoÂściÂą siĂŞ nie wyraÂżaÂłeÂś. GdybyÂś potrafiÂł z taka jasnoÂściÂą odpowiedzieĂŚ na te pytania, to wcale byÂś ich nie zadawaÂł. "Dlaczego niektĂłre jednostki, Chrystus na przykÂład, odbierajÂą wiĂŞcej Twoich przekazĂłw niÂż pozostali?"
Poniewa¿ niektórzy ludzie s¹ gotowi naprawdê s³uchaÌ. Szczerze s³uchaj¹ i pozostaj¹ otwarci nawet na to, co wydaje siê straszne, zwariowane czy b³êdne.
"Mamy s³uchaÌ Boga nawet kiedy to, co mówi, wydaje siê b³êdne?!"
Szczególnie wtedy. Jeœli myœlisz, ¿e masz we wszystkim s³usznoœÌ, to po co komu Bóg? ksi¹¿ka do pobrania st¹d: http://rok2012.w.interia.pl/down.htm
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 21:47:28 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 16, 2008, 23:20:41 » |
|
Mam wszystkie trzy czĂŞÂści, ale Âżadnej jeszcze nie czytalem.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 17, 2008, 00:12:47 » |
|
to przeczytaj - warto 
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 17, 2008, 13:58:21 » |
|
to przeczytaj - warto  Witaj tom1ek  WÂłasnie je ÂściÂągneÂłam  idĂŞ czytaĂŚ  Acha ! gratulujĂŞ awansu 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 17, 2008, 19:06:10 » |
|
dziĂŞki, dziĂŞki - przypominam, Âże ciÂągle czekamy na nowych moderatorĂłw, coÂś maÂło ludzi siĂŞ zgÂłasza
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 17, 2008, 20:29:48 » |
|
Przeczyta³am jakies dziesiec stronek, bardzo ciekawe spostrzezenia. Proste i zrozumia³e, mozna powiedziec 'sedno sprawy'. Jak tylko znajde wiecej czasu, napewno poch³one ca³oœÌ tymczasem pytania: -na jaki format przygotowany jest tekst (a5?) otworzy³am w standarcie a4 i widze spore odstepy -zauwazam tez drobne literówki (nie chce poprawiac gdy nie znam dok³adnie treœci) a chcia³abym wydrukaowac i pos³ac dalej To moze i ja polece knige która odmieni³a moje postrzeganie, mianowicie Bhagavad Gite (Boski œpiew/Boska pieœù) w przek³adzie Swamiego(tego z HareKrysna). To równie¿ skrócony dialog cz³owieka z Bogiem jednak na dawniejsze czasy. Wiem ze sporo osób ma ich za sekte, ale apeluje o wyzbycie sie uprzedzeù aby samemu wyrobiÌ sobie zdanie o treœciach jakie propaguj¹. Dodam ze nie kazdy kto przeczyta t¹ ksi¹¿ke zostaje wci¹gniety do 'wyznawców' bo z BG czerpie wiele od³amów hinduizmu, z tym ze t³umaczeù 'na w³asn¹ mod³e' jest sporo. Wiec do ich sekty nie zosta³am przyjeta  a z fora Vrindy dosta³am bana (po konflikcie z tamtejszym adminem) za nieprzepisowe cytowanie z 'racjonalisty' i propagowanie filozofi niezgodnej z obowi¹zuj¹c¹  Mimo to nadal uwa¿am ze do rozwa¿aù o Bogu to piekny tekst. I jeszcze biblioteka buddyjska dla zainteresowanych
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 17, 2008, 20:43:37 » |
|
dziĂŞki, dziĂŞki - przypominam, Âże ciÂągle czekamy na nowych moderatorĂłw, coÂś maÂło ludzi siĂŞ zgÂłasza
tom1ek ja bym to zrobia,ale jestem wiekowÂą kobietÂą i siĂŞ na tym nie znam.Nawet nie wiem co robi moderator  niedawno opanowaÂłam jako-tako forum  Serdecznie pozdrawiam chanell
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 17, 2008, 20:44:03 » |
|
ksi¹¿ka jest chyba na format niestandardowy - B4, albo B5, literówki s¹, bo by³a skanowana FineReaderem
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 17, 2008, 21:58:37 » |
|
tom1ek ja bym to zrobia,ale jestem wiekowÂą kobietÂą i siĂŞ na tym nie znam.Nawet nie wiem co robi moderator  niedawno opanowaÂłam jako-tako forum  Serdecznie pozdrawiam chanell Chanell, ja tez nie jestem nastolatka. A modowanie jest miÂłe proste i przyjemne (bez obaw jak co to wytÂłumacze)
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 18, 2008, 12:19:58 » |
|
Tutaj (link) "Rozmowy z Bogiem" teÂż sÂą i jest to lepiej poukÂładana wersja. 1 tom ma 90 stron po "uÂłoÂżeniu", a tutejsza wersja ma 136 stron... http://www.ksiegozbiory.cba.pl/ksiegi.htmlPozdrawiam Leszek/ b. Leszko
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2008, 12:26:39 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 28, 2008, 14:42:31 » |
|
Ja troszke poczytaÂłem, myÂśle Âże ta ksiÂązka naprawde jest fajna;]
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 30, 2008, 20:15:15 » |
|
bo jest 
|
|
|
|
|
|
|
kestero
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 04, 2008, 13:09:45 » |
|
Znam te ksi¹¿ki od wielu lat  .Czêsto mi towarzysz¹!Czyta³em je ju¿ wielokrotnie.Dla mnie najwa¿niejsze z serii to:"Rozmowy z Bogiem" tom 1 i "PrzyjaŸù z Bogiem".POLECAM!! 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 04, 2008, 18:56:33 » |
|
A czy wiecie, Âże autor jest z pochodzenia Polakiem? ByÂł w Polsce i rozmawiaÂł z kuzynami.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 05, 2008, 10:35:27 » |
|
o! ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
Delfin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 12, 2008, 17:47:41 » |
|
Najlepsza ksi¹¿ka jak¹ czyta³em w ca³ym moim ¿yciu. Oto krótki opis z³o¿ony z cytatów z ksi¹¿ki:
WiosnÂą 1992 roku – mniej wiĂŞcej w porze ÂświÂąt wielkanocnych – zdarzyÂła siĂŞ w moim Âżyciu niezwykÂła sytuacja. PrzemĂłwiÂł do ciebie BĂłg. Przeze mnie.
PozwĂłl, Âże wyjaÂśniĂŞ.
Prze¿ywa³em wówczas trudne chwile, pod wzglêdem osobistym, zawodowym i uczuciowym, a moje ¿ycie wydawa³o mi siê ca³kowicie przegrane. Poniewa¿ od lat mia³em w zwyczaju spisywaÌ swe myœli w listach (które z regu³y nie trafia³y do adresata), siêgn¹³em po wys³u¿ony ¿ó³ty notatnik i zacz¹³em przelewaÌ swe ¿ale na papier.
Jednak tym razem, zamiast po raz kolejny kierowaĂŚ list do osoby, ktĂłrÂą posÂądzaÂłem o to, Âże siĂŞ nade mnÂą znĂŞca, postanowiÂłem zwrĂłciĂŚ siĂŞ do samego ÂźrĂłdÂła; prosto do naczelnego oprawcy. NapisaÂłem list do Boga.
By³ to list na³adowany z³oœci¹ i pasj¹, pe³en wyrzutów i zarzutów. Zawar³em w nim te¿ ca³¹ listê gniewnych pytaù.
Dlaczego moje Âżycie jest nieudane? Czego potrzeba, aby je naprawiĂŚ? Dlaczego nie znajdujĂŞ szczĂŞÂścia w zwiÂązkach z innymi? Czy nigdy nie bĂŞdzie mi dane zaznaĂŚ dobrobytu? I wreszcie – najgorĂŞtsze – Czym zasÂłuÂżyÂłem sobie na Âżycie bĂŞdÂące pasmem nieustannych zmagaĂą?
Ku mojemu zdziwieniu, kiedy skreÂśliÂłem ostatnie z mych gorzkich “pytaĂą bez odpowiedzi" i chciaÂłem odÂłoÂżyĂŚ dÂługopis, moja rĂŞka zawisÂła nad kartkÂą papieru, jakby przytrzymywana jak¹œ si³¹. Nagle dÂługopis zacz¹³ sam z siebie siĂŞ poruszaĂŚ. Nie miaÂłem pojĂŞcia, co napiszĂŞ, ale to za chwilĂŞ miaÂło siĂŞ okazaĂŚ, wiĂŞc poddaÂłem siĂŞ biegowi wydarzeĂą. Spod piĂłra wyszÂło...
Czy naprawdĂŞ chcesz wiedzieĂŚ czy tylko dajesz upust emocjom?
ZamrugaÂłem z wraÂżenia... ale zaraz odpowiedziaÂłem. To rĂłwnieÂż zapisaÂłem.
"Jedno i drugie. To jasne, Âże dajĂŞ upust emocjom, lecz jeÂśli na te pytania sÂą jakieÂś odpowiedzi, to piekielnie mi spieszno je usÂłyszeĂŚ!"
“Piekielnie ci spieszno"... do wielu rzeczy. Czy nie przydaÂłaby ci siĂŞ odrobina “niebiaĂąskiego spokoju"?
Na co ja odparÂłem: "Co to niby ma znaczyĂŚ?"
Zanim siĂŞ spostrzegÂłem, nawiÂązaÂł siĂŞ prawdziwy dialog... ja zaÂś w mniejszym stopniu pisaÂłem, niÂż posÂłusznie notowaÂłem. "SkÂąd jednak mogĂŞ wiedzieĂŚ, Âże te sÂłowa pochodzÂą od Boga? MoÂże to tylko moja wybujaÂła wyobraÂźnia?” - zapytaÂłem.
A jaka to ró¿nica? Czy nie pojmujesz, ¿e równie dobrze móg³bym pos³u¿yÌ siê iw¹. wyobraŸnia? Tym czy innym sposobem, zeœlê na ciebie w³aœciwe myœli, s³owa czy uczucia, w dowolnej chwili, odpowiednio dobrane do postawionego celu.
Poznasz, ze to Moje sÂłowa, gdyÂż sam z siebie nigdy z taka jasnoÂściÂą siĂŞ nie wyraÂżaÂłeÂś. GdybyÂś potrafiÂł z taka jasnoÂściÂą odpowiedzieĂŚ na te pytania, to wcale byÂś ich nie zadawaÂł. "Dlaczego niektĂłre jednostki, Chrystus na przykÂład, odbierajÂą wiĂŞcej Twoich przekazĂłw niÂż pozostali?"
Poniewa¿ niektórzy ludzie s¹ gotowi naprawdê s³uchaÌ. Szczerze s³uchaj¹ i pozostaj¹ otwarci nawet na to, co wydaje siê straszne, zwariowane czy b³êdne.
"Mamy s³uchaÌ Boga nawet kiedy to, co mówi, wydaje siê b³êdne?!"
Szczególnie wtedy. Jeœli myœlisz, ¿e masz we wszystkim s³usznoœÌ, to po co komu Bóg? ksi¹¿ka do pobrania st¹d: http://rok2012.w.interia.pl/down.htm //scalono posty - SPAM// tom1ekPrzeczyta³am " Rozmowy z Bogiem " 3 czêsci > Czeka³am chyba na to ca³e ¿ycie ,by zosta³y mi udzielone te odpowiedzi > nigdy nie dopuszcza³am do myœli Boga kk . zawsze uwa¿a³am ze to jest fa³sz, ktoœ pope³ni³ b³¹d? Nie wierzy³am ze moze byÌ tyle sprzecznoœci w przekazywanej wiedzy o Bogu , i ten " STRACH "prze nim Jak przed, czarnoksiêznikiem z krainy OZ, Tak i o Bogu nie myœla³am ,wypiera³am go ze swego umys³u < az tu nagle obiawienie jak, grom z jasnego nieba > ! Rojenia i strach rozwiany ; przypuszczenia potwierdzone a nawet wiêcej wszystko co dotej pory przeczyta³am zaczê³o, tworzyÌ wspania³¹ uk³adankê , nareœcie mam jasny obraz Tego , za czym têskni³am co kocha³am , i nie potrafi³am tego wyraziÌ..... I Ja ciebie kocham .
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 20:31:59 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
kabaretka28
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 30, 2008, 16:03:49 » |
|
Co ja robiÂłam przez te wszystkie lata? czytajÂąc to wszystko zdajĂŞ sobie sprawĂŞ jak maÂło wiem i jak maÂło mam czasu Âżeby siĂŞ dowiedzieĂŚ ;-)
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 16:14:39 » |
|
Co ja robiÂłam przez te wszystkie lata? czytajÂąc to wszystko zdajĂŞ sobie sprawĂŞ jak maÂło wiem i jak maÂło mam czasu Âżeby siĂŞ dowiedzieĂŚ ;-)
no to dowiesz siê chocia¿ teraz powodzenia  ksi¹¿kê polecam, "jak nie wiem co..."
|
|
|
|
|
|
|
Vilandra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 23:31:02 » |
|
Wszystkie trzy ksiêgi Rozmów z Bogiem przeczyta³am w wersji elektronicznej ju¿ dosyÌ dawno temu. ,,PrzyjaŸù z Bogiem" i ,,Wspólnota z Bogiem" równie¿ s¹ warte przeczytania  To najpiêkniejsze ksi¹¿ki, jakie w ¿yciu czyta³am. Wywar³y na mnie ogromne wra¿enie, gdy¿ zawieraj¹ w sobie to wszystko, w co zawsze wierzy³am , a w co nie pozwalano mi swojego czasu wierzyÌ. Ca³a wiedza zawarta w tych ksiêgach by³a mi tak znajoma i tak bliska, jakbym czytaj¹c je nie odkrywa³a czegoœ nowego lecz jedynie przypominala sobie to wszystko, o czym ju¿ od bardzo dawna wiedzia³am. Ksi¹¿ki te s¹ dla mnie tak wa¿ne i odgrywaj¹ tak istotn¹ rolê w moim ¿yciu, ¿e ostatnio stwierdzi³am, ¿e fajnie by by³o mieÌ je pod rêk¹, ¿eby zawsze i wszêdzie mieÌ do nich dostêp. Dlatego te¿ 3 ksiêgi Rozmów z Bogiem oraz ,,Przewodnik do Rozmów z Bogiem" zakupi³am w wersji ksi¹¿kowej.  (da³am je te¿ od razu do przeczytania mojej Mamie, gdy¿ wiem, ¿e moja Mama nigdy w ¿yciu nie przeczyta³aby ksi¹¿ki z komputera  Tak naprawdê Rozmowy z Bogiem kupi³am te¿ z myœl¹ w³aœnie o niej  ) ,,Wspólnotê z Bogiem" i ,,PrzyjaŸù z Bogiem" równie¿ kupiê, gdy¿ naprawdê warto mieÌ te ksi¹¿ki zawsze przy sobie i czêsto do nich zagl¹daÌ  Polecam je ka¿demu. Pozdrawiam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 23:33:09 wysłane przez Vilandra »
|
|
|
|
|
kkk2116
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 04, 2009, 01:08:35 » |
|
Nie wiem z kim ten pan autor rozmawiaÂł, ale raczej nie z Bogiem chrzeÂścijaĂąskim. Nie wiem na jakiej podstawie moÂżna wierzyĂŚ, Âże w jakikolwiek sposĂłb te rozmowy/opowiedzi/tezy sÂą autentyczne.
No chyba Âże na identycznej zasadzie jak "bo samcio i lucynka tak powiedzieli!" Bo ten pan tak powiedziaÂł! i to jest wystarczajÂący powĂłd, aby mu wierzyĂŚ... racja.
Typowy przekaz nowej ery, tylko pod nowÂą postaciÂą. Owszem - subtelny, delikatny, ale przez to bardzo zdradliwy.
-- z.o.m.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2009, 01:38:51 » |
|
PAN autor rozmawiaÂł z Bogiem... Nie z tym, ktĂłry nagradza i karze, nie z tym, ktĂłry zmusza do rozmowy ze sobÂą przez poÂśrednikĂłw i nie z tym, ktĂłry wmawia swoim wiernym, Âże cierpienie jest ÂłaskÂą a poddaĂąstwo niesie zasÂługi. Ci, ktĂłrzy nie zetknĂŞli siĂŞ z Bogiem, nie majÂą daru odczuwania go w sercu, nie zrozumiejÂą autora, i samych siebie teÂż nie... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
leopard
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 05, 2009, 18:29:39 » |
|
Typowy przekaz nowej ery? Mo¿e tak, ale tylko wtedy je¿eli siê przyjmie, ¿e ta "nowa" era ma 2500 lat, hahaha. Œwietnie napisany tekst - przegl¹d myœli filozoficznej od filozofów przyrody a¿ do fenomenologii. I jak ujête! Dziêki za link do tej ksi¹¿ki. Moge tylko szczerze i z sympati¹ przypomnieÌ 3xk... ¿e tak zasadnicze pojêcia jak "dusza" choÌby, te¿ nie wziê³y sie od Chrzeœcijaùskiego Boga. To czysty orficyzm. A niebo i piek³o wymyœlili manichejczycy: te¿ kilkaset ³adnych lat przed rokiem 0. ( ups , poprawka: znaczysja z orficyzmu przesz³o do innych wierzeù, w tym do manichejczyków, ale oni oczywista ¿yli ju¿ po roku 0 ) Co siê martwisz o jaki przekaz i jakiego Boga chodzi, najwiêcej dziadostwa, zamêtu w œwiecie, i tak narobiliœmy w³asnie my: katolicy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 18:45:35 wysłane przez leopard »
|
|
|
|
|
patch
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 05, 2009, 21:09:19 » |
|
Dlaczego piszecie o 3 czêœciach "rozmów"? Jest 5 ksi¹¿ek: Rozmowy cz. 1 -//- cz. 2 -//- cz. 3 Wspólnota z Bogiem JednoœÌ z Bogiem
|
|
|
|
|
|
|
Vilandra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 05, 2009, 22:03:37 » |
|
patch, jest więcej książek tego autora niż 5  Są jeszcze ,,Chwile łaski" (które właśnie czytam), ,,Przewodnik do Rozmów z Bogiem" (który tez czytam), 3 książki ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem" odnoszące się do każdej z trzech ksiąg, jak również książki ,,O życiu holistycznym", ,,O związkach" oraz ,,O obfitości i godziwym zarobkowaniu". O tych wszystkich 5 ksiązkach, które właśnie wymieniłeś, i o Przewodniku do Rozmów z Bogiem, napisałam w swoim ostatnim poście  A więc podsumowując wszystko jest chyba 13 książek N.D. Walscha: 1. ,,Rozmowy z Bogiem" księga 1 2. ,,Rozmowy z Bogiem" księga 2 3. ,,Rozmowy z Bogiem" księga 3 4. ,,Przewodnik do Rozmów z Bogiem" 5. ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem - księga 1" 6. ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem - księga 2" 7. ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem - księga 3" 8. ,,Przyjaźń z Bogiem" 9. ,,Wspólnota z Bogiem" 10. ,,Chwile Łaski" 11. ,,O życiu holistycznym" 12. ,,O związkach" 13. ,,O obfitości i godziwym zarobkowaniu"
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 17:19:00 wysłane przez Vilandra »
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 06, 2009, 08:51:07 » |
|
Jak to rozumiecie? Rozmowy z Bogiem 1 12. Czy istnieje ¿ycie na innych planetach? Czy mieliœmy ju¿ goœci z kosmosu? Czy przygl¹daj¹ nam siê teraz? Czy za naszego ¿ycia ujrzymy niepodwa¿alne dowody na istnienie pozaziemskiej inteligencji? Czy ka¿da odrêbna forma ¿ycia ma swojego Boga? Czy Ty jesteœ Bogiem Wszechrzeczy? Na pierwsze, na drugie i na trzecie pytanie odpowiedŸ brzmi tak. Nie mogê odpowiedzieÌ na czwarte, poniewa¿ musia³bym wybiec w przysz³oœÌ - a tego robiÌ nie chce.
|
|
|
|
|
|
|
|