Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:54:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "Rozmowy z Bogiem" - najwspanialsza ksi±¿ka jak± znam :)  (Przeczytany 62170 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« : Wrzesieñ 16, 2008, 21:46:06 »

Najlepsza ksi±¿ka jak± czyta³em w ca³ym moim ¿yciu. Oto krótki opis z³o¿ony z cytatów z ksi±¿ki:

Wiosn± 1992 roku – mniej wiêcej w porze ¶wi±t wielkanocnych – zdarzy³a siê w moim ¿yciu niezwyk³a sytuacja. Przemówi³ do ciebie Bóg. Przeze mnie.

Pozwól, ¿e wyja¶niê.

Prze¿ywa³em wówczas trudne chwile, pod wzglêdem osobistym, zawodowym i uczuciowym, a moje ¿ycie wydawa³o mi siê ca³kowicie przegrane. Poniewa¿ od lat mia³em w zwyczaju spisywaæ swe my¶li w listach (które z regu³y nie trafia³y do adresata), siêgn±³em po wys³u¿ony ¿ó³ty notatnik i zacz±³em przelewaæ swe ¿ale na papier.

Jednak tym razem, zamiast po raz kolejny kierowaæ list do osoby, któr± pos±dza³em o to, ¿e siê nade mn± znêca, postanowi³em zwróciæ siê do samego ¼ród³a; prosto do naczelnego oprawcy. Napisa³em list do Boga.

By³ to list na³adowany z³o¶ci± i pasj±, pe³en wyrzutów i zarzutów. Zawar³em w nim te¿ ca³± listê gniewnych pytañ.

Dlaczego moje ¿ycie jest nieudane? Czego potrzeba, aby je naprawiæ? Dlaczego nie znajdujê szczê¶cia w zwi±zkach z innymi? Czy nigdy nie bêdzie mi dane zaznaæ dobrobytu? I wreszcie – najgorêtsze – Czym zas³u¿y³em sobie na ¿ycie bêd±ce pasmem nieustannych zmagañ?

Ku mojemu zdziwieniu, kiedy skre¶li³em ostatnie z mych gorzkich “pytañ bez odpowiedzi" i chcia³em od³o¿yæ d³ugopis, moja rêka zawis³a nad kartk± papieru, jakby przytrzymywana jak±¶ si³±. Nagle d³ugopis zacz±³ sam z siebie siê poruszaæ. Nie mia³em pojêcia, co napiszê, ale to za chwilê mia³o siê okazaæ, wiêc podda³em siê biegowi wydarzeñ. Spod pióra wysz³o...

Czy naprawdê chcesz wiedzieæ czy tylko dajesz upust emocjom?

Zamruga³em z wra¿enia... ale zaraz odpowiedzia³em. To równie¿ zapisa³em.

"Jedno i drugie. To jasne, ¿e dajê upust emocjom, lecz je¶li na te pytania s± jakie¶ odpowiedzi, to piekielnie mi spieszno je us³yszeæ!"

“Piekielnie ci spieszno"... do wielu rzeczy. Czy nie przyda³aby ci siê odrobina “niebiañskiego spokoju"?

Na co ja odpar³em: "Co to niby ma znaczyæ?"

Zanim siê spostrzeg³em, nawi±za³ siê prawdziwy dialog... ja za¶ w mniejszym stopniu pisa³em, ni¿ pos³usznie notowa³em.

"Sk±d jednak mogê wiedzieæ, ¿e te s³owa pochodz± od Boga? Mo¿e to tylko moja wybuja³a wyobra¼nia?” - zapyta³em.

A jaka to ró¿nica? Czy nie pojmujesz, ¿e równie dobrze móg³bym pos³u¿yæ siê iw±. wyobra¼nia? Tym czy innym sposobem, ze¶lê na ciebie w³a¶ciwe my¶li, s³owa czy uczucia, w dowolnej chwili, odpowiednio dobrane do postawionego celu.

Poznasz, ze to Moje s³owa, gdy¿ sam z siebie nigdy z taka jasno¶ci± siê nie wyra¿a³e¶. Gdyby¶ potrafi³ z taka jasno¶ci± odpowiedzieæ na te pytania, to wcale by¶ ich nie zadawa³.

"Dlaczego  niektóre jednostki, Chrystus na przyk³ad, odbieraj± wiêcej Twoich przekazów ni¿ pozostali?"

Poniewa¿ niektórzy ludzie s± gotowi naprawdê s³uchaæ. Szczerze s³uchaj± i pozostaj± otwarci nawet na to, co wydaje siê straszne, zwariowane czy b³êdne.

"Mamy s³uchaæ Boga nawet kiedy to, co mówi, wydaje siê b³êdne?!"

Szczególnie wtedy. Je¶li my¶lisz, ¿e masz we wszystkim s³uszno¶æ, to po co komu Bóg?

ksi±¿ka do pobrania st±d:
http://rok2012.w.interia.pl/down.htm
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2008, 21:47:28 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 16, 2008, 23:20:41 »

Mam wszystkie trzy czê¶ci, ale ¿adnej jeszcze nie czytalem.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 17, 2008, 00:12:47 »

to przeczytaj - warto U¶miech

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 17, 2008, 13:58:21 »

to przeczytaj - warto U¶miech
Witaj tom1ek U¶miech
W³asnie je ¶ci±gne³am U¶miech idê czytaæ Chichot
Acha ! gratulujê awansu U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 17, 2008, 19:06:10 »

dziêki, dziêki - przypominam, ¿e ci±gle czekamy na nowych moderatorów, co¶ ma³o ludzi siê zg³asza

Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 17, 2008, 20:29:48 »

Przeczyta³am jakies dziesiec stronek, bardzo ciekawe spostrzezenia. Proste i zrozumia³e, mozna powiedziec 'sedno sprawy'. Jak tylko znajde wiecej czasu, napewno poch³one ca³o¶æ tymczasem pytania:
-na jaki format przygotowany jest tekst (a5?) otworzy³am w standarcie a4 i widze spore odstepy
-zauwazam tez drobne literówki (nie chce poprawiac gdy nie znam dok³adnie tre¶ci) a chcia³abym wydrukaowac i pos³ac dalej

To moze i ja polece knige która odmieni³a moje postrzeganie, mianowicie Bhagavad Gite (Boski ¶piew/Boska pie¶ñ) w przek³adzie Swamiego(tego z HareKrysna). To równie¿ skrócony dialog cz³owieka z Bogiem jednak na dawniejsze czasy. Wiem ze sporo osób ma ich za sekte, ale apeluje o wyzbycie sie uprzedzeñ aby samemu wyrobiæ sobie zdanie o tre¶ciach jakie propaguj±. Dodam ze nie kazdy kto przeczyta t± ksi±¿ke zostaje wci±gniety do 'wyznawców' bo z BG czerpie wiele od³amów hinduizmu, z tym ze t³umaczeñ 'na w³asn± mod³e' jest sporo. Wiec do ich sekty nie zosta³am przyjeta  Jêzyk a z fora Vrindy dosta³am bana (po konflikcie z tamtejszym adminem)  za nieprzepisowe cytowanie z 'racjonalisty' i propagowanie filozofi niezgodnej z obowi±zuj±c±  Mrugniêcie Mimo to nadal uwa¿am ze do rozwa¿añ o Bogu to piekny tekst.

I jeszcze biblioteka buddyjska dla zainteresowanych
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 17, 2008, 20:43:37 »

dziêki, dziêki - przypominam, ¿e ci±gle czekamy na nowych moderatorów, co¶ ma³o ludzi siê zg³asza
tom1ek ja bym to zrobia,ale jestem wiekow± kobiet± i siê na tym nie znam.Nawet nie wiem co robi moderator Chichot niedawno opanowa³am jako-tako forum Chichot
Serdecznie pozdrawiam chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 17, 2008, 20:44:03 »

ksi±¿ka jest chyba na format niestandardowy - B4, albo B5, literówki s±, bo by³a skanowana FineReaderem

Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 17, 2008, 21:58:37 »

tom1ek ja bym to zrobia,ale jestem wiekow± kobiet± i siê na tym nie znam.Nawet nie wiem co robi moderator Chichot niedawno opanowa³am jako-tako forum Chichot
Serdecznie pozdrawiam chanell
Chanell, ja tez nie jestem nastolatka. A modowanie jest mi³e proste i przyjemne (bez obaw jak co to wyt³umacze)
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 18, 2008, 12:19:58 »

Tutaj (link)  "Rozmowy z Bogiem" te¿ s± i jest to lepiej pouk³adana wersja.
1 tom ma 90 stron po "u³o¿eniu", a tutejsza wersja ma 136 stron...

http://www.ksiegozbiory.cba.pl/ksiegi.html
Pozdrawiam
Leszek/ b. Leszko
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2008, 12:26:39 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 28, 2008, 14:42:31 »

Ja troszke poczyta³em, my¶le ¿e ta ksi±zka naprawde jest fajna;]
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 30, 2008, 20:15:15 »

bo jest Jêzyk

kestero
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 04, 2008, 13:09:45 »

Znam te ksi±¿ki od wielu lat U¶miech.Czêsto mi towarzysz±!Czyta³em je ju¿ wielokrotnie.Dla mnie najwa¿niejsze z serii to:"Rozmowy z Bogiem" tom 1 i "Przyja¼ñ z Bogiem".POLECAM!! U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 04, 2008, 18:56:33 »

A czy wiecie, ¿e autor jest z pochodzenia Polakiem?
By³ w Polsce i rozmawia³ z kuzynami.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 05, 2008, 10:35:27 »

o! ciekawe.

Delfin
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 12, 2008, 17:47:41 »

Najlepsza ksi±¿ka jak± czyta³em w ca³ym moim ¿yciu. Oto krótki opis z³o¿ony z cytatów z ksi±¿ki:

Wiosn± 1992 roku – mniej wiêcej w porze ¶wi±t wielkanocnych – zdarzy³a siê w moim ¿yciu niezwyk³a sytuacja. Przemówi³ do ciebie Bóg. Przeze mnie.

Pozwól, ¿e wyja¶niê.

Prze¿ywa³em wówczas trudne chwile, pod wzglêdem osobistym, zawodowym i uczuciowym, a moje ¿ycie wydawa³o mi siê ca³kowicie przegrane. Poniewa¿ od lat mia³em w zwyczaju spisywaæ swe my¶li w listach (które z regu³y nie trafia³y do adresata), siêgn±³em po wys³u¿ony ¿ó³ty notatnik i zacz±³em przelewaæ swe ¿ale na papier.

Jednak tym razem, zamiast po raz kolejny kierowaæ list do osoby, któr± pos±dza³em o to, ¿e siê nade mn± znêca, postanowi³em zwróciæ siê do samego ¼ród³a; prosto do naczelnego oprawcy. Napisa³em list do Boga.

By³ to list na³adowany z³o¶ci± i pasj±, pe³en wyrzutów i zarzutów. Zawar³em w nim te¿ ca³± listê gniewnych pytañ.

Dlaczego moje ¿ycie jest nieudane? Czego potrzeba, aby je naprawiæ? Dlaczego nie znajdujê szczê¶cia w zwi±zkach z innymi? Czy nigdy nie bêdzie mi dane zaznaæ dobrobytu? I wreszcie – najgorêtsze – Czym zas³u¿y³em sobie na ¿ycie bêd±ce pasmem nieustannych zmagañ?

Ku mojemu zdziwieniu, kiedy skre¶li³em ostatnie z mych gorzkich “pytañ bez odpowiedzi" i chcia³em od³o¿yæ d³ugopis, moja rêka zawis³a nad kartk± papieru, jakby przytrzymywana jak±¶ si³±. Nagle d³ugopis zacz±³ sam z siebie siê poruszaæ. Nie mia³em pojêcia, co napiszê, ale to za chwilê mia³o siê okazaæ, wiêc podda³em siê biegowi wydarzeñ. Spod pióra wysz³o...

Czy naprawdê chcesz wiedzieæ czy tylko dajesz upust emocjom?

Zamruga³em z wra¿enia... ale zaraz odpowiedzia³em. To równie¿ zapisa³em.

"Jedno i drugie. To jasne, ¿e dajê upust emocjom, lecz je¶li na te pytania s± jakie¶ odpowiedzi, to piekielnie mi spieszno je us³yszeæ!"

“Piekielnie ci spieszno"... do wielu rzeczy. Czy nie przyda³aby ci siê odrobina “niebiañskiego spokoju"?

Na co ja odpar³em: "Co to niby ma znaczyæ?"

Zanim siê spostrzeg³em, nawi±za³ siê prawdziwy dialog... ja za¶ w mniejszym stopniu pisa³em, ni¿ pos³usznie notowa³em.

"Sk±d jednak mogê wiedzieæ, ¿e te s³owa pochodz± od Boga? Mo¿e to tylko moja wybuja³a wyobra¼nia?” - zapyta³em.

A jaka to ró¿nica? Czy nie pojmujesz, ¿e równie dobrze móg³bym pos³u¿yæ siê iw±. wyobra¼nia? Tym czy innym sposobem, ze¶lê na ciebie w³a¶ciwe my¶li, s³owa czy uczucia, w dowolnej chwili, odpowiednio dobrane do postawionego celu.

Poznasz, ze to Moje s³owa, gdy¿ sam z siebie nigdy z taka jasno¶ci± siê nie wyra¿a³e¶. Gdyby¶ potrafi³ z taka jasno¶ci± odpowiedzieæ na te pytania, to wcale by¶ ich nie zadawa³.

"Dlaczego  niektóre jednostki, Chrystus na przyk³ad, odbieraj± wiêcej Twoich przekazów ni¿ pozostali?"

Poniewa¿ niektórzy ludzie s± gotowi naprawdê s³uchaæ. Szczerze s³uchaj± i pozostaj± otwarci nawet na to, co wydaje siê straszne, zwariowane czy b³êdne.

"Mamy s³uchaæ Boga nawet kiedy to, co mówi, wydaje siê b³êdne?!"

Szczególnie wtedy. Je¶li my¶lisz, ¿e masz we wszystkim s³uszno¶æ, to po co komu Bóg?

ksi±¿ka do pobrania st±d:
http://rok2012.w.interia.pl/down.htm

//scalono posty - SPAM// tom1ek

Przeczyta³am " Rozmowy z Bogiem " 3 czêsci > Czeka³am chyba na to ca³e ¿ycie ,by zosta³y mi udzielone te odpowiedzi >   nigdy nie dopuszcza³am do my¶li Boga kk . zawsze uwa¿a³am ze to jest fa³sz, kto¶ pope³ni³ b³±d? Nie wierzy³am ze  moze byæ tyle sprzeczno¶ci w  przekazywanej wiedzy o Bogu  , i ten " STRACH "prze nim  Jak przed, czarnoksiêznikiem z krainy OZ,  Tak i o Bogu    nie my¶la³am ,wypiera³am go ze swego umys³u < az tu nagle obiawienie jak, grom z jasnego nieba > !   Rojenia i strach  rozwiany ; przypuszczenia potwierdzone a nawet wiêcej wszystko co dotej pory przeczyta³am zaczê³o, tworzyæ  wspania³± uk³adankê , nare¶cie mam jasny obraz Tego ,  za czym têskni³am co kocha³am , i nie potrafi³am tego wyraziæ..... I Ja ciebie kocham .
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 20:31:59 wys³ane przez tom1ek » Zapisane
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Listopad 30, 2008, 16:03:49 »

Co ja robi³am przez te wszystkie lata? czytaj±c to wszystko zdajê sobie sprawê jak ma³o wiem i jak ma³o mam czasu ¿eby siê dowiedzieæ ;-)
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 16:14:39 »

Co ja robi³am przez te wszystkie lata? czytaj±c to wszystko zdajê sobie sprawê jak ma³o wiem i jak ma³o mam czasu ¿eby siê dowiedzieæ ;-)

no to dowiesz siê chocia¿ teraz
powodzenia U¶miech

ksi±¿kê polecam, "jak nie wiem co..."

Vilandra
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 23:31:02 »

Wszystkie trzy ksiêgi Rozmów z Bogiem przeczyta³am w wersji elektronicznej ju¿ dosyæ dawno temu. ,,Przyja¼ñ z Bogiem" i ,,Wspólnota z Bogiem" równie¿ s± warte przeczytania  Mrugniêcie

To najpiêkniejsze ksi±¿ki, jakie w ¿yciu czyta³am. Wywar³y na mnie ogromne wra¿enie, gdy¿ zawieraj± w sobie to wszystko, w co zawsze wierzy³am , a w co nie pozwalano mi swojego czasu wierzyæ. Ca³a wiedza zawarta w tych ksiêgach by³a mi tak znajoma i tak bliska, jakbym czytaj±c je nie odkrywa³a czego¶ nowego lecz jedynie przypominala sobie to wszystko, o czym ju¿ od bardzo dawna wiedzia³am.

Ksi±¿ki te s± dla mnie tak wa¿ne i odgrywaj± tak istotn±  rolê w moim ¿yciu, ¿e ostatnio stwierdzi³am, ¿e fajnie by by³o mieæ je pod rêk±, ¿eby zawsze i wszêdzie mieæ do nich dostêp. Dlatego te¿ 3 ksiêgi Rozmów z Bogiem oraz ,,Przewodnik do Rozmów z Bogiem" zakupi³am w wersji ksi±¿kowej.  U¶miech (da³am je te¿ od razu do przeczytania mojej Mamie, gdy¿ wiem, ¿e moja Mama nigdy w ¿yciu nie przeczyta³aby ksi±¿ki z komputera  Jêzyk  Tak naprawdê Rozmowy z Bogiem kupi³am te¿ z my¶l± w³a¶nie o niej Mrugniêcie )

,,Wspólnotê z Bogiem" i ,,Przyja¼ñ z Bogiem" równie¿ kupiê, gdy¿ naprawdê warto mieæ te ksi±¿ki zawsze przy sobie i czêsto do nich zagl±daæ  U¶miech

Polecam je ka¿demu.

Pozdrawiam  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 23:33:09 wys³ane przez Vilandra » Zapisane
kkk2116
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 04, 2009, 01:08:35 »

Nie wiem z kim ten pan autor rozmawia³, ale raczej nie z Bogiem chrze¶cijañskim.
Nie wiem na jakiej podstawie mo¿na wierzyæ, ¿e w jakikolwiek sposób te rozmowy/opowiedzi/tezy s± autentyczne.

No chyba ¿e na identycznej zasadzie jak "bo samcio i lucynka tak powiedzieli!"
Bo ten pan tak powiedzia³! i to jest wystarczaj±cy powód, aby mu wierzyæ... racja.

Typowy przekaz nowej ery, tylko pod now± postaci±. Owszem - subtelny, delikatny, ale przez to bardzo zdradliwy.

--
z.o.m.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 04, 2009, 01:38:51 »

PAN autor rozmawia³ z Bogiem...

Nie z tym, który nagradza i karze, nie z tym, który zmusza do rozmowy ze sob± przez po¶redników i nie z tym, który wmawia swoim wiernym, ¿e cierpienie jest ³ask± a poddañstwo niesie zas³ugi.

Ci, którzy nie zetknêli siê z Bogiem, nie maj± daru odczuwania go w sercu, nie zrozumiej± autora, i samych siebie te¿ nie...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
leopard
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 05, 2009, 18:29:39 »

Typowy przekaz nowej ery? Mo¿e tak, ale tylko wtedy je¿eli siê przyjmie, ¿e ta "nowa" era ma 2500 lat, hahaha.
¦wietnie napisany tekst - przegl±d my¶li filozoficznej od filozofów przyrody a¿ do fenomenologii. I jak ujête! Dziêki za link do tej ksi±¿ki. Moge tylko szczerze i z sympati± przypomnieæ 3xk... ¿e tak zasadnicze pojêcia jak "dusza" choæby, te¿ nie wziê³y sie od Chrze¶cijañskiego Boga. To czysty orficyzm. A niebo i piek³o wymy¶lili manichejczycy: te¿ kilkaset ³adnych lat przed rokiem 0. ( ups , poprawka: znaczysja z orficyzmu  przesz³o do innych wierzeñ, w tym do manichejczyków, ale oni oczywista ¿yli ju¿ po roku 0 ) Co siê martwisz o jaki przekaz i jakiego Boga chodzi, najwiêcej dziadostwa, zamêtu w ¶wiecie, i tak narobili¶my w³asnie my: katolicy. 
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2009, 18:45:35 wys³ane przez leopard » Zapisane
patch
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 05, 2009, 21:09:19 »

Dlaczego piszecie o 3 czê¶ciach "rozmów"?
Jest 5 ksi±¿ek:
Rozmowy cz. 1
-//- cz. 2
-//- cz. 3
Wspólnota z Bogiem
Jedno¶æ z Bogiem
Vilandra
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 05, 2009, 22:03:37 »

patch, jest więcej książek tego autora niż 5 U¶miech Są jeszcze ,,Chwile łaski" (które właśnie czytam), ,,Przewodnik do Rozmów z Bogiem" (który tez czytam), 3 książki ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem" odnoszące się do każdej z trzech ksiąg, jak również książki ,,O życiu holistycznym", ,,O związkach" oraz ,,O obfitości i godziwym zarobkowaniu".

O tych wszystkich 5 ksiązkach, które właśnie wymieniłeś, i o Przewodniku do Rozmów z Bogiem, napisałam w swoim ostatnim poście U¶miech

A więc podsumowując wszystko jest chyba 13 książek N.D. Walscha:

1. ,,Rozmowy z Bogiem" księga 1
2. ,,Rozmowy z Bogiem" księga 2
3. ,,Rozmowy z Bogiem" księga 3
4. ,,Przewodnik do Rozmów z Bogiem"
5. ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem - księga 1"
6. ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem - księga 2"
7. ,,Medytacje do Rozmów z Bogiem - księga 3"
8. ,,Przyjaźń z Bogiem"
9. ,,Wspólnota z Bogiem"
10. ,,Chwile Łaski"
11. ,,O życiu holistycznym"
12. ,,O związkach"
13. ,,O obfitości i godziwym zarobkowaniu"
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 23, 2009, 17:19:00 wys³ane przez Vilandra » Zapisane
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 06, 2009, 08:51:07 »

Jak to rozumiecie?

Rozmowy z Bogiem 1
12. Czy istnieje ¿ycie na innych planetach? Czy mieli¶my ju¿ go¶ci z kosmosu? Czy przygl±daj± nam siê teraz? Czy za naszego ¿ycia ujrzymy niepodwa¿alne dowody na istnienie pozaziemskiej inteligencji? Czy ka¿da odrêbna forma ¿ycia ma swojego Boga? Czy Ty jeste¶ Bogiem Wszechrzeczy?
Na pierwsze, na drugie i na trzecie pytanie odpowied¼ brzmi tak. Nie mogê odpowiedzieæ na czwarte, poniewa¿ musia³bym wybiec w przysz³o¶æ - a tego robiæ nie chce.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: