ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maj 16, 2009, 16:24:13 » |
|
co to jest bo nie wiem czy skasowac??
O to pytasz? f◦Rд€~t->rZbTo pewnie wzĂłr na rozdwojenie jaÂźni, tym samym na rozmowĂŞ z Bogiem … nie kasuj tego! 
|
|
|
|
|
|
|
Milon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Maj 16, 2009, 16:26:41 » |
|
Hahahaha 
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Maj 16, 2009, 19:51:35 » |
|
Ok ale ja bym daÂł za to nobla xD
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Maj 18, 2009, 18:57:26 » |
|
a to "f◦Rд€~t->rZb" informacja dla forresta "f◦Rд€~t" Âżeby zaglÂądn¹³ "->" do rozmowy z bogiem "rZb" w skrucie chciaÂłem.
|
|
|
|
|
|
|
forrest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 20, 2009, 11:01:01 » |
|
To moÂże byĂŚ splot funkcji f z funkcjÂą bĂŞdÂącÂą wynikiem dziaÂłania operatora R na funkcjĂŞ д. Dalej jest €, ktĂłre kojarzy mi siĂŞ z pieniĂŞdzmi. I to jest wszystko proporcjonalne do zmiennej t. Nie wiedzieĂŚ czemu wynika z tego rZb. W sumie, gdyby to ostatnie byÂło zapisane  , to domyÂślaÂłbym siĂŞ, Âże r i b to sÂą funkcje falowe, zaÂś Z to operator i wtedy moÂżnabyÂłoby siĂŞ zastanowiĂŚ dalej, co to oznacza... :]
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 20, 2009, 11:43:19 » |
|
Skoro skrĂłt „f◦Rд€~t->rZb” nie doprowadza do czego ma doprowadzaĂŚ, a wzbudza jedynie aktywnoœÌ fal w mĂłzgach zahaczajÂących o skrĂłt, to niewÂątpliwie … cyt. (z podpisu Lucyna) „sprawa jest powaÂżniejsza niÂż myÂślicie...” … tylko jaka sprawa i skÂąd Lucynowi wiadomo, co o sprawie myÂślimy …  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
acclrtr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Lipiec 04, 2009, 22:52:20 » |
|
To najpiêkniejsze ksi¹¿ki, jakie w ¿yciu czyta³am. Wywar³y na mnie ogromne wra¿enie, gdy¿ zawieraj¹ w sobie to wszystko, w co zawsze wierzy³am , a w co nie pozwalano mi swojego czasu wierzyÌ. Ca³a wiedza zawarta w tych ksiêgach by³a mi tak znajoma i tak bliska, jakbym czytaj¹c je nie odkrywa³a czegoœ nowego lecz jedynie przypominala sobie to wszystko, o czym ju¿ od bardzo dawna wiedzia³am.
Mo¿esz mi wierzyÌ lub nie, ale pisz¹c parê dni temu rekomendacjê tej ksi¹¿ki dla znajomych, napisa³em niemal¿e dok³adnie to samo!  Przy okazji, zapraszam do lektury mojego posta na temat En-Ki w kontekœcie "Rozmów z Bogiem": http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3116.0Pozdrawiam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2009, 23:22:49 wysłane przez acclrtr »
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #58 : Listopad 22, 2009, 08:42:10 » |
|
to będzie ciekawa lektura na niedziele ;-)
dzięki Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 08:43:18 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
forrest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Listopad 22, 2009, 11:58:12 » |
|
Najpewniej tak jest, Âże u Walscha jest nieszczĂŞÂśliwy dobĂłr s³ów konsekwentnie stosowany. Ciekawe spojrzenie na kwestie egzystencji dusz w zaÂświatach przekazaÂły Duchy, ktĂłre wypowiadajÂą siĂŞ przez ElÂżbietĂŞ NowalskÂą (medium pó³mechaniczne-piszÂące - z przewagÂą zdolnoÂści intuicyjnych, a zarazem medium przeczuwajÂące i widzÂące). MyÂślĂŞ, Âże przekaz Ducha, ktĂłry przedstawiÂł siĂŞ Wojtek, daje intuicjĂŞ, co to jest ta zaÂświatowa "jednoœÌ". Ksi¹¿ka "Ziemia w oczach zaÂświatĂłw" zawiera takie g³êbokie myÂśli. Co prawda dopiero w osobistej rozmowie niektĂłre zdania przekazu ElÂżbieta Nowalska wytÂłumaczyÂła mi w oparciu o otrzymywane przez niÂą przekazy, ale i tak Wojtek potrafi wypowiadaĂŚ siĂŞ tak konkretnie. Na podstawie tego, co usÂłyszaÂłem od ElÂżbiety Nowalskiej, wnioskujĂŞ, Âże otrzymany przez niÂą przekaz jest zgodny m.in. z tym, co np. przekazaÂł EnKi przez LucynĂŞ ÂŁobos, mĂłwiÂąc o Bogu, Âże "teÂż jest przecieÂż Duchem" (np. Barbara Choroszy, "Znak Czasu", cz. 3., s. 221). BĂłg jest ponad wszystkim i ponad wszystkimi i nie ma takiej moÂżliwoÂści, Âżeby ktoÂś Go mĂłgÂł zastÂąpiĂŚ na Jego "stanowisku". ElÂżbieta Nowalska "Ziemia w oczach zaÂświatĂłw" (wypowiedÂź Wojtka): Jest w ludziach dawka energii stanowiÂąca pewnÂą caÂłoœÌ SAMÂĄ W SOBIE. Tego nie podzielisz na czÂąstki, kawaÂłki. Taka energia jest jednoÂściÂą, choĂŚ w innym miejscu piszĂŞ, Âże W OBRĂBIE WSZECHÂŚWIATA NIE MA JEDNOÂŚCI Energii (sÂą one zró¿nicowane). TY JAKO CZÂŁOWIEK masz w sobie JednÂą EnergiĂŞ i JEST ONA CAÂŁOÂŚCIÂĄ nie podlegajÂącÂą podziaÂłowi. PrzecieÂż gdyby uciĂŞto ci rĂŞkĂŞ, to ty byÂś ja nadal swoim SERCEM I ROZUMEM PODÂŚWIADOMIE CZUÂŁ. Nikt wiĂŞc nie odetnie ci czĂŞÂści tego, co JEST TWOJÂĄ ENERGIÂĄ, bo tego nie da siĂŞ podzieliĂŚ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:00:47 wysłane przez forrest »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #60 : Listopad 22, 2009, 12:06:01 » |
|
przeczytałem i nawet gdyby to była mistyfikacja to mistyfikacja mówiąca prawdę w/g mnie, a jeżeli dla kogoś jest to zbyt proste żeby uwierzyć- to już problem indywidualny
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:11:03 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
forrest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Listopad 22, 2009, 12:20:50 » |
|
przeczytaÂłem i nawet gdyby to byÂła mistyfikacja to mistyfikacja mĂłwiÂąca prawdĂŞ w/g mnie, a jeÂżeli dla kogoÂś jest to zbyt proste Âżeby uwierzyĂŚ- to juÂż problem indywidualny
WiarygodnoœÌ i prostota, to s¹ pojêcia reprezentuj¹ce zupe³nie ortogonalne do siebie cechy. Je¿eli coœ jest proste, to jest ³atwo zrozumia³e. Trudno jest uwierzyÌ w rzeczy, które k³óc¹ siê ze zdrowym rozs¹dkiem na przyk³ad. Nie widzê takiego wynikania: coœ jest zbyt proste => trudno w to uwierzyÌ. Natomiast nie chodzi o uwierzenie czy nie uwierzenie, tylko kwestiê nieœmiertelnoœci duszy. W koùcu z³¹czenie siê duszy z jak¹œ hipotetyczn¹, kolektywn¹ inteligencj¹ - nazywan¹ w panteistycznej doktrynie Bogiem - polegaj¹ce na zatraceniu swej indywidualnej jaŸni (zniszczeniu to¿samoœci poprzez "scalenie jej" z jak¹œ wiêksz¹ to¿samoœci¹), to nic innego, jak zaprzestanie istnienia takiej jaŸni/duszy/ducha.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:21:49 wysłane przez forrest »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Listopad 22, 2009, 12:22:32 » |
|
Bardzo mo¿liwe, ¿e Ela Nowalska przekazuje ludziom wiele prawdy, ale ezoteryczna nowomowa jest dla mnie nie do przebrniêcia. Styl zapisu jest dla mocno "wtajemniczonych" i przez to, Ela Nowalska stawia siê na piedestale tej lepiej poinformowanej (przez myœlicieli) i wystêpuje jako poœrednik w ³¹cznoœci ze œwiatem duchowym. Wali z tych tekstów pych¹, znamy doskonale takie relacje ze wszystkich religii. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #63 : Listopad 22, 2009, 12:27:26 » |
|
inaczej mówiąc zbyt proste w słowach opisanie całości zagadnienia wszechrzeczy dla nietktórych osób może być automatycznie odrzucane jako niewiarygodne. Nigdzie w tekscie tej publikacji http://www.scribd.com/doc/14148199/Autoryzowany-Wywiad-z-Bogiem,- nie ma wzmianki o scaleniu, wręcz przeciwnie mowa jest o indywidualnym rozwoju każdego niezależnego bytu. pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:28:41 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
forrest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Listopad 22, 2009, 12:32:40 » |
|
Coœ w tym jest, Thotal. Jak próbowa³em przebrn¹Ì przez s³ownik pojêÌ na koùcu ksi¹¿ki "OpowieœÌ o przemienianiu siê", to stwierdzi³em, ¿e sam s³ownik jest niezrozumia³y i do tego wprowadza chaos pojêciowy. Niemniej uwa¿am, ¿e osobista rozmowa z El¿bieta Nowalsk¹ na temat ksi¹¿ki "Ziemia w oczach zaœwiatów" pozwala na wyjaœnienie wszystkich niejasnoœci. W ka¿dym razie w przekazie Wojtka zawartym w ksi¹¿ce "Ziemia w oczach zaœwiatów" pychy nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #65 : Listopad 22, 2009, 12:41:31 » |
|
Ciekawe dysputy, jednak chcia³bym zwróciÌ uwagê, ¿e od "niepamiêtnych" czasów prekursorem przes³ania p. E. Nowalskiej jest Kiara i doœÌ obszernie w w¹tkach przez siebie utworzonych omawia te sprawy. Mo¿e wiêc powinniœmy te rozprawki przenieœÌ w³aœnie do tych w¹tków? 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
forrest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Listopad 22, 2009, 12:51:37 » |
|
Darku, zostawmy proszê te kilka wypowiedzi o EN - ja to poda³em jako "kontrprzyk³ad" do przekazu Walscha. W tym momencie zakoùczmy w¹tek EN. Chcia³bym tylko jeszcze dodaÌ, ¿e osobiœcie EN wyda³a mi siê bardzo sympatyczn¹ osob¹ (no ale to moje osobiste odczucie...). A i dziêkujê Songo za link - podoba mi siê ten dialog (zupe³nie odwrotnie, jak w ksi¹¿kach "RzB"). Mo¿e tylko interferencjê dwóch fal mo¿na by³o nieco inaczej omówiÌ, ale mniejsza o to... .
|
|
|
|
|
|
|
kanluka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Kwiecień 09, 2010, 10:16:19 » |
|
Witam serdecznie Wszystkich,jestem"nowa"i ma³o zorientowana w internetowym lesie...a do tego z pokolenia maszyn do pisania,wiêc du¿o problemów technicznych i nie tylko...to nie przypadek uwa¿am,¿e trafi³am na "Rozmowy z Bogiem" tak na pocz¹tek,to potwierdza,¿e jak jest siê gotowym nauczyciel siê znajduje...Tom1ek dziêkujê:)))przedzieram siê przez ksiêgi-jest to zderzenie z kolejn¹ g³êbi¹,obym nie utonê³a...Pozdrawiam Wszystkich i dziêki,¿e jesteœcie!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|