ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Maj 16, 2009, 16:24:13 » |
|
co to jest bo nie wiem czy skasowac??
O to pytasz? f◦Rд€~t->rZbTo pewnie wzór na rozdwojenie ja¼ni, tym samym na rozmowê z Bogiem … nie kasuj tego!
|
|
|
|
|
|
|
Milon
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Maj 16, 2009, 16:26:41 » |
|
Hahahaha
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Maj 16, 2009, 19:51:35 » |
|
Ok ale ja bym da³ za to nobla xD
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Maj 18, 2009, 18:57:26 » |
|
a to "f◦Rд€~t->rZb" informacja dla forresta "f◦Rд€~t" ¿eby zagl±dn±³ "->" do rozmowy z bogiem "rZb" w skrucie chcia³em.
|
|
|
|
|
|
|
forrest
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 20, 2009, 11:01:01 » |
|
To mo¿e byæ splot funkcji f z funkcj± bêd±c± wynikiem dzia³ania operatora R na funkcjê д. Dalej jest €, które kojarzy mi siê z pieniêdzmi. I to jest wszystko proporcjonalne do zmiennej t. Nie wiedzieæ czemu wynika z tego rZb. W sumie, gdyby to ostatnie by³o zapisane , to domy¶la³bym siê, ¿e r i b to s± funkcje falowe, za¶ Z to operator i wtedy mo¿naby³oby siê zastanowiæ dalej, co to oznacza... :]
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 20, 2009, 11:43:19 » |
|
Skoro skrót „f◦Rд€~t->rZb” nie doprowadza do czego ma doprowadzaæ, a wzbudza jedynie aktywno¶æ fal w mózgach zahaczaj±cych o skrót, to niew±tpliwie … cyt. (z podpisu Lucyna) „sprawa jest powa¿niejsza ni¿ my¶licie...” … tylko jaka sprawa i sk±d Lucynowi wiadomo, co o sprawie my¶limy … Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
acclrtr
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Lipiec 04, 2009, 22:52:20 » |
|
To najpiêkniejsze ksi±¿ki, jakie w ¿yciu czyta³am. Wywar³y na mnie ogromne wra¿enie, gdy¿ zawieraj± w sobie to wszystko, w co zawsze wierzy³am , a w co nie pozwalano mi swojego czasu wierzyæ. Ca³a wiedza zawarta w tych ksiêgach by³a mi tak znajoma i tak bliska, jakbym czytaj±c je nie odkrywa³a czego¶ nowego lecz jedynie przypominala sobie to wszystko, o czym ju¿ od bardzo dawna wiedzia³am.
Mo¿esz mi wierzyæ lub nie, ale pisz±c parê dni temu rekomendacjê tej ksi±¿ki dla znajomych, napisa³em niemal¿e dok³adnie to samo! Przy okazji, zapraszam do lektury mojego posta na temat En-Ki w kontek¶cie "Rozmów z Bogiem": http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3116.0Pozdrawiam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2009, 23:22:49 wys³ane przez acclrtr »
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #58 : Listopad 22, 2009, 08:42:10 » |
|
to będzie ciekawa lektura na niedziele ;-)
dzięki Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 08:43:18 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
forrest
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Listopad 22, 2009, 11:58:12 » |
|
Najpewniej tak jest, ¿e u Walscha jest nieszczê¶liwy dobór s³ów konsekwentnie stosowany. Ciekawe spojrzenie na kwestie egzystencji dusz w za¶wiatach przekaza³y Duchy, które wypowiadaj± siê przez El¿bietê Nowalsk± (medium pó³mechaniczne-pisz±ce - z przewag± zdolno¶ci intuicyjnych, a zarazem medium przeczuwaj±ce i widz±ce). My¶lê, ¿e przekaz Ducha, który przedstawi³ siê Wojtek, daje intuicjê, co to jest ta za¶wiatowa "jedno¶æ". Ksi±¿ka "Ziemia w oczach za¶wiatów" zawiera takie g³êbokie my¶li. Co prawda dopiero w osobistej rozmowie niektóre zdania przekazu El¿bieta Nowalska wyt³umaczy³a mi w oparciu o otrzymywane przez ni± przekazy, ale i tak Wojtek potrafi wypowiadaæ siê tak konkretnie. Na podstawie tego, co us³ysza³em od El¿biety Nowalskiej, wnioskujê, ¿e otrzymany przez ni± przekaz jest zgodny m.in. z tym, co np. przekaza³ EnKi przez Lucynê £obos, mówi±c o Bogu, ¿e "te¿ jest przecie¿ Duchem" (np. Barbara Choroszy, "Znak Czasu", cz. 3., s. 221). Bóg jest ponad wszystkim i ponad wszystkimi i nie ma takiej mo¿liwo¶ci, ¿eby kto¶ Go móg³ zast±piæ na Jego "stanowisku". El¿bieta Nowalska "Ziemia w oczach za¶wiatów" (wypowied¼ Wojtka): Jest w ludziach dawka energii stanowi±ca pewn± ca³o¶æ SAM¡ W SOBIE. Tego nie podzielisz na cz±stki, kawa³ki. Taka energia jest jedno¶ci±, choæ w innym miejscu piszê, ¿e W OBRÊBIE WSZECH¦WIATA NIE MA JEDNO¦CI Energii (s± one zró¿nicowane). TY JAKO CZ£OWIEK masz w sobie Jedn± Energiê i JEST ONA CA£O¦CI¡ nie podlegaj±c± podzia³owi. Przecie¿ gdyby uciêto ci rêkê, to ty by¶ ja nadal swoim SERCEM I ROZUMEM POD¦WIADOMIE CZU£. Nikt wiêc nie odetnie ci czê¶ci tego, co JEST TWOJ¡ ENERGI¡, bo tego nie da siê podzieliæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:00:47 wys³ane przez forrest »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #60 : Listopad 22, 2009, 12:06:01 » |
|
przeczytałem i nawet gdyby to była mistyfikacja to mistyfikacja mówiąca prawdę w/g mnie, a jeżeli dla kogoś jest to zbyt proste żeby uwierzyć- to już problem indywidualny
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:11:03 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
forrest
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #61 : Listopad 22, 2009, 12:20:50 » |
|
przeczyta³em i nawet gdyby to by³a mistyfikacja to mistyfikacja mówi±ca prawdê w/g mnie, a je¿eli dla kogo¶ jest to zbyt proste ¿eby uwierzyæ- to ju¿ problem indywidualny
Wiarygodno¶æ i prostota, to s± pojêcia reprezentuj±ce zupe³nie ortogonalne do siebie cechy. Je¿eli co¶ jest proste, to jest ³atwo zrozumia³e. Trudno jest uwierzyæ w rzeczy, które k³óc± siê ze zdrowym rozs±dkiem na przyk³ad. Nie widzê takiego wynikania: co¶ jest zbyt proste => trudno w to uwierzyæ. Natomiast nie chodzi o uwierzenie czy nie uwierzenie, tylko kwestiê nie¶miertelno¶ci duszy. W koñcu z³±czenie siê duszy z jak±¶ hipotetyczn±, kolektywn± inteligencj± - nazywan± w panteistycznej doktrynie Bogiem - polegaj±ce na zatraceniu swej indywidualnej ja¼ni (zniszczeniu to¿samo¶ci poprzez "scalenie jej" z jak±¶ wiêksz± to¿samo¶ci±), to nic innego, jak zaprzestanie istnienia takiej ja¼ni/duszy/ducha.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:21:49 wys³ane przez forrest »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Listopad 22, 2009, 12:22:32 » |
|
Bardzo mo¿liwe, ¿e Ela Nowalska przekazuje ludziom wiele prawdy, ale ezoteryczna nowomowa jest dla mnie nie do przebrniêcia. Styl zapisu jest dla mocno "wtajemniczonych" i przez to, Ela Nowalska stawia siê na piedestale tej lepiej poinformowanej (przez my¶licieli) i wystêpuje jako po¶rednik w ³±czno¶ci ze ¶wiatem duchowym. Wali z tych tekstów pych±, znamy doskonale takie relacje ze wszystkich religii. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #63 : Listopad 22, 2009, 12:27:26 » |
|
inaczej mówiąc zbyt proste w słowach opisanie całości zagadnienia wszechrzeczy dla nietktórych osób może być automatycznie odrzucane jako niewiarygodne. Nigdzie w tekscie tej publikacji http://www.scribd.com/doc/14148199/Autoryzowany-Wywiad-z-Bogiem,- nie ma wzmianki o scaleniu, wręcz przeciwnie mowa jest o indywidualnym rozwoju każdego niezależnego bytu. pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 12:28:41 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
forrest
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Listopad 22, 2009, 12:32:40 » |
|
Co¶ w tym jest, Thotal. Jak próbowa³em przebrn±æ przez s³ownik pojêæ na koñcu ksi±¿ki "Opowie¶æ o przemienianiu siê", to stwierdzi³em, ¿e sam s³ownik jest niezrozumia³y i do tego wprowadza chaos pojêciowy. Niemniej uwa¿am, ¿e osobista rozmowa z El¿bieta Nowalsk± na temat ksi±¿ki "Ziemia w oczach za¶wiatów" pozwala na wyja¶nienie wszystkich niejasno¶ci. W ka¿dym razie w przekazie Wojtka zawartym w ksi±¿ce "Ziemia w oczach za¶wiatów" pychy nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #65 : Listopad 22, 2009, 12:41:31 » |
|
Ciekawe dysputy, jednak chcia³bym zwróciæ uwagê, ¿e od "niepamiêtnych" czasów prekursorem przes³ania p. E. Nowalskiej jest Kiara i do¶æ obszernie w w±tkach przez siebie utworzonych omawia te sprawy. Mo¿e wiêc powinni¶my te rozprawki przenie¶æ w³a¶nie do tych w±tków?
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
forrest
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Listopad 22, 2009, 12:51:37 » |
|
Darku, zostawmy proszê te kilka wypowiedzi o EN - ja to poda³em jako "kontrprzyk³ad" do przekazu Walscha. W tym momencie zakoñczmy w±tek EN. Chcia³bym tylko jeszcze dodaæ, ¿e osobi¶cie EN wyda³a mi siê bardzo sympatyczn± osob± (no ale to moje osobiste odczucie...). A i dziêkujê Songo za link - podoba mi siê ten dialog (zupe³nie odwrotnie, jak w ksi±¿kach "RzB"). Mo¿e tylko interferencjê dwóch fal mo¿na by³o nieco inaczej omówiæ, ale mniejsza o to... .
|
|
|
|
|
|
|
kanluka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Kwiecieñ 09, 2010, 10:16:19 » |
|
Witam serdecznie Wszystkich,jestem"nowa"i ma³o zorientowana w internetowym lesie...a do tego z pokolenia maszyn do pisania,wiêc du¿o problemów technicznych i nie tylko...to nie przypadek uwa¿am,¿e trafi³am na "Rozmowy z Bogiem" tak na pocz±tek,to potwierdza,¿e jak jest siê gotowym nauczyciel siê znajduje...Tom1ek dziêkujê:)))przedzieram siê przez ksiêgi-jest to zderzenie z kolejn± g³êbi±,obym nie utonê³a...Pozdrawiam Wszystkich i dziêki,¿e jeste¶cie!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|