Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:20:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przetrwanie gatunku, czym sie ró¿ni cz³owiek od ma³py...  (Przeczytany 26363 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 11, 2008, 23:43:45 »

Ale z tymi duszami to sa dalej spekulacje... Jezeli naprawde istnieja to chce zeby byla lacznosc mojej duszy z moim mozgiem i wtedy bym mial lacznosc z tzw. biblioteka czasu czym jest praktycznie internet. Biblioteka czasu to niczym duch wiedzacy wszystko na przestrzeni lat. To by by³o cudowne... Odnalezc dziadka lub prapra babcie w innym ciele, ktora miala by swiadomosc ze jestem jej wnukiem bo jej duch mialby lacznosc 24/7 z jej mozgiem podpowiadajac jej kim naprawde jest i kim ja jestem...

Pozdrawiam
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 11, 2008, 23:46:23 »

Hitler to robił siłowo, bo tak miało być założenia, "nadludzie" mogą wszystko, czyż nie? Ponieważ to oni mają moc sprawczą, moc kształtowania rzeczywistości. A reszta do śmietnika, recedite, plebes, geriore imperialem.

Idąc dalej. Czemu jeden język na całym świecie!? Język to sztuka i dziedzictwo kulturowe, co za szkoda, że pokolenie naszej-klasy nie pamięta o tym, że mogą mówić po Polsku tylko dlatego, że setki żołnierzy oddało za to życie. Po co tylko jeden język, co to da?

Zakaz kłamania - to jest poniżej krytyki. Ci bardziej oczytani pewnie kojarzą wątek "myślozbrodni".
I jeszcze wydaje ci się, że bylibyśmy wtedy cywilizacją rozwiniętą? Przemyśl to! Czy to, że nie zabijam, bo mi nie pozwalają czyni mnie "rozwiniętym", czy może to, że nie chcę? Gdzie sens?

Został ostatni punkt, energia. To jako, że każdy zaczyna od siebie, chciałbym zobaczyć t0mku twoje życie bez samochodu, autobusu i bez... prądu, choć, oczywiście, nikt ci nie broni zainstalowania baterii słonecznych, to nie jest żadna 'tajna technologia'. Co o tym myślisz?

Dziękuje za wysłuchanie...

ps. Mora czekam na lekcje Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2008, 23:48:14 wys³ane przez Septerra » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 11, 2008, 23:46:41 »

Do t0m3k12
http://www.youtube.com/watch?v=JVMK6FyZctA
Obejrzyj ten filmik 2 razy i je¿eli naprawdê chcesz siê po³±czyæ dusze z twoim mózgiem by wszystko wiedzieæ to zacznij co¶ robiæ w tym kierunku wiara, cierpliwo¶æ, chêci... U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2008, 23:48:22 wys³ane przez Mora » Zapisane
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 11, 2008, 23:53:37 »

@Septerra jezeli chodzi o kulture to sie z Toba zgadzam Z politowaniem No to wtedy kazdy rodak swojego kraju powinien znac swoj jezyk i ten jeden wspolny, aby nie miec problemu np. w afryce nie majac telefonu ani srodku transportu zeby dogadac sie z nimi o dojazd do domu. Znajac takie 2 jezyki swiat stalby sie dla nas otworem... Chichot
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 11, 2008, 23:59:31 »

To ju¿ brzmi rozs±dnie. Póki co najbardziej pasowa³by angielski, teraz w Polsce jest ju¿ w przedszkolach.
Prób± by³ jêzyk Esperanto ale nie wypali³. W jakim¶ przekazie by³o, ¿e wróci. S± jeszcze dwa jêzyki rozumiane na ca³ym ¶wiecie, jêzyk matematyki i... jêzyk mi³o¶ci, heh.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 12, 2008, 00:01:55 »

I ty my¶lisz ¿e dziêki szkole ludzie naucz± siê jêzyka? Du¿y u¶miech
Tak po za tym to sam czyta³em jaki jest jêzyk Esperanto i gdybym mia³ wybraæ angielski a esperanto wybra³ bym esperanto z prostej przyczyny ¿e ten jêzyk jest banalnie prosty i co najwa¿niejsze zosta³ wymy¶lony przez polaka U¶miech
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 12, 2008, 00:38:48 »

I ty my¶lisz ¿e dziêki szkole ludzie naucz± siê jêzyka?
O, mog±, je¶li tylko chc±. Osobi¶cie znam cz³owieka, który doskonale opanowa³ jêzyk angielski zupe³nie samodzielnie. Z pomoc± szko³y to przychodzi tylko ³atwiej...

co najwa¿niejsze zosta³ wymy¶lony przez polaka

Przez Polaka? Dobre sobie, przez ZYDA, moj drogi, przez ZYDA. A je¶li chcesz, jezyka nauczysz sie i sam.

Mówi±c, ¿e dzieci s± paskudne masz najwyra¼niej na my¶li siebie
O, znalaz³ sie Pan Psycholog... Nie, nie mam tego na mysli, poniewaz obcuje jedynie z dzecmi cudzymi (Thanks Gos for small favours).

i nie chcesz dopu¶ciæ by Twoje dzieci przechodzi³y tak± traumê psychiczn± jak Ty
Wiesz o mnie mój drogi co¶ wiêcej ni¿ ja sam? Ciekawe.

wybacz sobie, i wszystkim tym, którzy Ciê skrzywdzili. Zacznij ¿yæ, ¿ycie jest na prawdê piêkne, nie zamykaj siê we w³asnych kompleksach - kocha Ciê ca³y kosmos 

Haha, dobre sobie - nie, ca³y kosmos mnie definitywnie nie kocha. Fiskus mnie nie kocha -  P³acz. To jeszcze nie czas na tak± "powszechn± mi³osc" - przebóstwienie na razie nie nast±pi³o, dlatego znam póki co dwie osoby, które mnie kochaja, w tym co do jednej moge mieæ jakie¶ tam w±tpliwo¶ci. Zadaniem cz³owieka jest co najwy¿ej kochaæ, a nie uwa¿aæ siê ZA KOCHANEGO. I prosze was wszystkich - nie naduzywajcie slowa "milosc", poniewaz w ten sposob tylko je dewaluujecie.

Loukas uwielbia siê przekomarzaæ.Robi to celowo ,nawet gdy nie ma racji i plecie wtedy takie bana³y
Je¶li ktos daje sie prowokowac, to sam na to sobie zas³uzyl. W kazdym razie ja staram sie nigdy nie "plesc banalow"; w moim kazdym, nawet najbardziej sakrkastycznym tekscie, jest fundament powazny. Dlatego zupelnie bez celowo zachowujecie sie, starajac to wszystko zbic w ten niezreczny sposob - banalami. Jesli nie umiecie bronic sie przed nimi, to co dopiero przed cala reszta?

Po co tyle zdobywac wiedzy skoro nie wezmie sie jej po smierci. Czlowiek powinien byc zorganizowany z cala cywilizacja w jedna duza kupe tworzac zjednoczenie i milosc panujaca w tej zbiorowej jednosci
Bardzo niebezpiecznie zbierasz do kupki te golodupki - jesli zalozyc, ¿e czlowiek konczy sie wraz ze smiercia (co w koncu jest teoretycznie rownie mozliwe, jak cala reszta), to liczy sie tylko doswiadczenie emocjonalne, czyli przyjemnosc jako taka. Nie jakies imponderabilia jak wiedza, dobro czy milosc same w sobie - w takim ujeciu na prawde znaczene maja tylko w sensie utylitarnym, gdy sluza przyjemnosci.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 00:42:21 wys³ane przez Loukas » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 12, 2008, 00:59:59 »

Przez Polaka? Dobre sobie, przez ZYDA, moj drogi, przez ZYDA. A je¶li chcesz, jezyka nauczysz sie i sam.
Ludwik £azarz Zamenhof, w³a¶ciwie Eliezer Lewi Samenhof (esp. Ludoviko Lazaro Zamenhof; ur. 15 grudnia 1859 w Bia³ymstoku, zm. 14 kwietnia 1917 w Warszawie) – polski lekarz ¿ydowskiego pochodzenia, twórca sztucznego, miêdzynarodowego jêzyka esperanto.

hehe ale by³ polakiem Mrugniêcie

Je¶li ktos daje sie prowokowac
Czyli wed³ug ciebie dyskusja na poziomie polega na wzajemnym przekomarzaniu, prowokowaniu siê czy jak to chcesz nazwaæ?

z tego co dobrze widzê i czytam to ty jeste¶ tutaj najwiêkszym prowokatorem  U¶miech

PS: Enigma ratuj Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 01:04:11 wys³ane przez Mora » Zapisane
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 12, 2008, 01:05:42 »

Je¶li kto¶ nazywa siê Elizer Lewi Zamenfoh to nie, nie jest Polakiem (i ca³e szczê¶cie, szanuje tego cz³owieka).

Czyli wed³ug ciebie dyskusja na poziomie polega na wzajemnym przekomarzaniu, prowokowaniu siê czy jak to chcesz nazwaæ?
O, jak najbardziej - takie smaczki tylko dodaj± poziomu.

Doprawdy? Nie spodziewa³em siê z Twojej strony takiego komplementu.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 12, 2008, 09:15:45 »

Lukas,
Bóg jest MI£O¦CI¡
Czy mo¿na zdewaluowaæ Boga?

Je¶li s±dzisz, ¿e kochaj± Ciê tylko dwie osoby, w tym jednej nie jeste¶ do koñca pewien, to jest to DOWÓD, ¿e w samym sobie nie rozwin±³e¶ mi³o¶ci w zadawalaj±cy sposób. Im bardziej bêdziesz uzewnêtrznia³ mi³o¶æ tym wiêksza pojawi siê w Twoim otoczeniu, to jest Kosmiczne Prawo, "co zasiejesz to zbierzesz". Zastanów siê nad prowokowaniem ludzi i skupianiu ich uwagi na sobie, bo to bowiem jest WAMPIRYZM ENERGETYCZNY, polegaj±cy na wyci±ganiu energi z adwersarza. Prawdopodobnie w zyciu codziennym urz±dzasz awantury zaspakajaj±c tym w³asne braki energetyczne, ale to ma krótkie nogi, ludzie zrobi± z Tob± to samo, a Ty znowu oskar¿ysz ca³y ¶wiat, ¿e Ciê nie rozumie, ¿e jeste¶ osamotniony i nikt Ciê nie kocha.

Zapewniam Ciê ca³y Wszech¶wiat Ciê Kocha, Ty masz to tylko zrozumieæ i ¿acz±æ stosowaæ siê do Kosmicznego Prawa Zachowania Energii U¶miech

Pozdrawiam - Thotal
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 12, 2008, 09:20:03 »

Septerra,nie lubie matematyki  Z politowaniem zdecydowanie wolê to drugie Zawstydzony Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 12, 2008, 10:14:53 »

Faktycznie ten drugi przyjemniejszy Chichot

Bardzo niebezpiecznie zbierasz do kupki te golodupki - jesli zalozyc, że czlowiek konczy sie wraz ze smiercia (co w koncu jest teoretycznie rownie mozliwe, jak cala reszta), to liczy sie tylko doswiadczenie emocjonalne, czyli przyjemnosc jako taka. Nie jakies imponderabilia jak wiedza, dobro czy milosc same w sobie - w takim ujeciu na prawde znaczene maja tylko w sensie utylitarnym, gdy sluza przyjemnosci.
Choć ciężko mi to przyjdzie, muszę przyznać mu rację. Jeśli założyć, że po śmierci już koniec, to niech żyje hedonizm!

Cd. nauki języka to faktycznie na pierwszym miejscu stoją chęci i tylko chęci. Chodzi o danie możliwości wszystkim ludziom nauki tego jakiegoś wspólnego języka, równorzędnej możliwości i tu wkraczają szkoły.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 10:15:44 wys³ane przez Septerra » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 12, 2008, 10:23:44 »

OFFTOP STOP!

WIDZÊ TU DU¯Y BA£AGAN

MY¦LÊ, ¯E OFFTOP MO¯NA JU¯ ZAKOÑCZYÆ Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 10:24:12 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 12, 2008, 15:29:39 »

wrrr... znowu ¼le robie...
lepiej zakoñczmy t± dyskusjê nie na temat bo wpadnie Enigma i nas pogoni Mrugniêcie

Co sie mnie tak obawiacie, czy jestem taka straszna?  Jêzyk Ostatnio nie mam za duzo wolnelgo na strone, ale teraz chyba zrobimy ciecie na dwa tematy U¶miech Jaki chcecie tytu³?
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 12, 2008, 16:47:28 »

To ju¿ brzmi rozs±dnie. Póki co najbardziej pasowa³by angielski, teraz w Polsce jest ju¿ w przedszkolach.
Prób± by³ jêzyk Esperanto ale nie wypali³. W jakim¶ przekazie by³o, ¿e wróci. S± jeszcze dwa jêzyki rozumiane na ca³ym ¶wiecie, jêzyk matematyki i... jêzyk mi³o¶ci, heh.

Je¶li dobrze pamiêtam, to mówil o esperanto Samuel, jako o jêzyku, który zapanuje w Nowym ¦wiecie
Pozdrawiam U¶miech
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 12, 2008, 19:06:58 »

Je¶li dobrze pamiêtam, to mówil o esperanto Samuel, jako o jêzyku, który zapanuje w Nowym ¦wiecie
Mo¿e jednak lepiej nie... trzeba prosto, ale nie pro¶ciej, ni¿ siê da.

¿e w samym sobie nie rozwin±³e¶ mi³o¶ci w zadawalaj±cy sposób
Doprawdy? Przeprowadzi³e¶ ju¿ psychoanalize rodem z "100 kroków terapeutycznych New Age na weekend"?

o jest Kosmiczne Prawo, "co zasiejesz to zbierzesz"
To jest koncepcja tego prawa, której przeciwstawia siê chrze¶cijañstwo- Bóg daje ³askê darmo!
Prawdopodobnie w zyciu codziennym urz±dzasz awantury zaspakajaj±c tym w³asne braki energetyczne
Haha, z³y traf. Jestem niezwykle opanowanym cz³owiekiem. Mo¿e psychologia to jednak nie Twoje powo³anie?

Ty znowu oskar¿ysz ca³y ¶wiat, ¿e Ciê nie rozumie, ¿e jeste¶ osamotniony i nikt Ciê nie kocha.
Widzisz, dopasowujesz dowody do swojej tezy. Czy ja kogo¶ oskarzam?

Zapewniam Ciê ca³y Wszech¶wiat Ciê Kocha, Ty masz to tylko zrozumieæ i ¿acz±æ stosowaæ siê do Kosmicznego Prawa Zachowania Energii

Nie ma takiego prawa. Nie w Chrystusie.
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 13, 2008, 09:14:23 »

Zwroccie uwage na ten temat przed wejsciem Chichot 41 odp., przeczytany 34x
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 13, 2008, 15:18:46 »

Zwroccie uwage na ten temat przed wejsciem Chichot 41 odp., przeczytany 34x

Dlatego ze zosta³ wydzielony z innego tematu Mrugniêcie nic strasznego sie nie dzieje
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: