Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:50:38

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzajemny szacunek  (Przeczytany 72688 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 05, 2009, 21:18:37 »

Cytat: arteq
Moim zdaniem ok³ama³a Ciê. Je¿eli "samcio" to prawdziwy twór grozi³o Ci pewne niebezpieczeñstwo - najzwyczajniej móg³ siê do Ciebie przylepiæ poniewa¿ sama i dobrowolnie wyrazi³a¶ zgodê na nawi±zanie kontaktu i "rozmowê".

Pro¶ba do wszystkich sceptyków i przeciwników PCH.
Otrzymujê do¶æ du¿o skarg na waszee zachowanie w stosunku do osób bezpo¶rednio zwi±zanych z Projektem Cheops. Zastrze¿enie dotycz± g³ównie waszego wypowiadania sê i pisowni imion tych osób.
Wielu z was bardzo krytycznie odnosi siê do nieprzychylnego "nazewnictwa" KK i osób z nim zwi±zanych. Rozumiê to i staramy siê to ukróciæ.
Jednak wymagamy tego równie¿ od was.
By³ czas ¿e sam zacz±³em pisaæ o ko¶ciele ma³ymi literami"kk", jednak zaprzesta³em tego. Ka¿dy z nas ma prawo wypowiedzieæ swoje zdanie, ale upraszam wszystkich by nie wypowiadaæ siê o cz³onkach PCH w poni¿szy sposób:

"lusia", "samcio" itp..

S± to notorycznie stosowane przez przeciwników okre¶lenia.
Tak jak zwolenników katolicyzmu dra¿ni wypowiadanie siê o ko¶ciele w szyderczej formie, tak i zwolennikom Projektu nie odpowiada taka forma, przy czy nie istotne jest czy waszym (przeciwników) zdaniem s± to wyznawcy Samuela, czy zwolennicy, czy tylko obserwatorzy.

Od tej pory do³o¿ê wszelkich starañby pilnowaæ wzajemnego poszanowania siê i swych "uczuæ religijnych".
proszê o to równie¿ pozosta³ych modów i adminów.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2009, 18:36:18 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 06, 2009, 11:19:44 »

Wypowiem siê w odniesieniu do powy¿szego postu poniewa¿ przekazywano mi takie zastzre¿enia/info na PW.

Osobi¶cie - je¿eli ju¿ - to apelowa³em jedynie o nie u¿ywanie wulgaryzmów i k³amstw - bez wzglêdu o kim/czym sie rozmawia. W wielu wypadkach ostro temu siê sprzeciwia³em - ostatnio w przypadku gdy nazwano kretynem 718.
Nie mam nic do pisowni z ma³ej litery, czy tez zdrobnieñ które by³y kierowane wobec mnie - nie mam o to pretensji poniewa¿ NIE NARUSZA REGULAMINU.
Natomiast - jak sam mia³em okazjê siê przekonaæ - zwracanie uwagi forumowiczom na b³êdy ortograficzne [np. pisowina nazw w³asnych z ma³ej litery] ju¿ jest ³amaniem regulaminu. Zdrabnianie imion - tak¿e nie jest ³amanie regulaminu. Pisownia z ma³ej litery imion - jest b³êdem ortograficznym - dlatego je¿eli tego siê od nas bêdzie wymagaæ to proszê o konsekwencjê i ogólne wymaganie poprawnej pisowni postów. Wtedy jest to uczciwe i ma sens. Do tego czasu mozna co najwy¿ej apelowaæ b±d¼ zalecaæ.

Co do "samcia" - nikt aktualnie nie jest w stanie UDOWODNIÆ, ¿e naprawdê on istnieje, a nie jest wytworem umys³u £obos. Wiêc osobi¶cie u¿ywam okreslenia "samcio" w stosunku do tego zjawiska/bli¿ej nieokreslonego bytu/demona. Zreszt± na sesjach sami mogli¶my przeczytaæ, ¿e je¿eli ju¿ to byty nie maj± imion i nie przyk³adaj± do tego uwagi - wiêc o co ten szum?

Je¿eli - podkre¶lam: je¿eli - w¶ród "oburzonych" znajduje siê Kot to potrafiê udowodniæ, ¿e powinien w pierwszej kolejnosci donie¶æ na siebie.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 06, 2009, 14:20:02 »

Pisanie imion z ma³ej litery przez forumowiczów w przypadku Samuela i pani Lucyny to manifestacja

braku szacunku do wymienianej osoby zw³aszcza,gdy zdrabniamy te imiona.

Poniewa¿ darzê te osoby wielkim szacunkiem-takie zachowanie obra¿a mnie.

Pisa³em kiedy¶ na forum,¿e nikt nie odwa¿y³ siê Jezusa z ma³ej litery pisaæ i zdrabniaæ jego

imiê.Powinno to byæ przestrzegane odno¶nie wszystkich.

Je¶li ju¿ chodzi o dowody istnienia osoby wymienianej,to Jezus te¿ moze byæ postaci± mityczn±,wiêc

licytowaæ sie na takie argumenty nie ma sensu.

Twierdzê,¿e Samuel En-Ki,jest w moim przekonaniu bratem Jezusa i pisanie Jego imienia z ma³ej litery i

u¿ywaj±c zdrobnienia jednocze¶nie obra¿a moje uczucia religijne a to jest zabronione regulaminem

tego forum.

Nikt na tym forum nie ma prawa obra¿aæ bliskich Jezusa,bo to jest obraza uczuæ religijnych.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 06, 2009, 15:18:12 »

Pisanie imion z ma³ej litery przez forumowiczów w przypadku Samuela i pani Lucyny to manifestacja

braku szacunku do wymienianej osoby zw³aszcza,gdy zdrabniamy te imiona.

Dla wiêkszo¶ci z nas tutaj na forum oczywisty jest fakt,ze (s)amcio lub inaczej (e)nki nie istnieje i jest jedynie wymys³em-chyba wiesz kogo Szok

Twierdzê,¿e Samuel En-Ki,jest w moim przekonaniu bratem Jezusa i pisanie Jego imienia z ma³ej litery i

u¿ywaj±c zdrobnienia jednocze¶nie obra¿a moje uczucia religijne a to jest zabronione regulaminem

tego forum.

Twoje twierdzenie jest niczym nie uzasadnione,jest wrêcz ¶mieszne,
obra¿a twoje uczucia religijne?
Ludzi z projektu Cheops uwa¿asz za przywódców duchowych???
¯a³osne.....

771
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 06, 2009, 15:40:09 »

Kamilu771!!

A mo¿e to Ty jeste¶ ¶mieszny,ze to,co niby dwa tysi±ce lat temu by³o uwa¿asz za pewne.

Gdyby¶ urodzi³ siê w innej czêsci ¶wiata-wrós³ by¶ w inne wierzenie niechybnie.

Nie jeste¶ zatem ¦MIESZNY Kamilu 771 krytykuj±c wiarê innych-swoj± jako t± w³a¶ciw±

manifestuj±c?

Czy pêpkiem ¶wiata siê uwa¿asz maj±c swoje wierzerzenia,jako jedyne w³a¶ciwe?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2009, 15:40:44 wys³ane przez kot » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 06, 2009, 16:20:11 »

Nie chcia³em Ciê Kocie uraziæ......
Nie twierdzê,ze jestem lepszy bo jestem chrze¶cijaninem.....
Warto¶æ cz³owieka jest okre¶lana na podstawie jego postêpowania a nie wiary.....

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 06, 2009, 17:53:32 »

Pisanie imion z ma³ej litery przez forumowiczów w przypadku Samuela i pani Lucyny to manifestacja braku szacunku do wymienianej osoby zw³aszcza,gdy zdrabniamy te imiona.
Wed³ug mnie na szacunek trzeba sobie zas³u¿yæ. Nie mam obowi±zku nikogo szanowaæ z definicji, natomiast nie nale¿y nikim wulgarnie gardziæ - a tego wszak nie robiê.

Pisa³em kiedy¶ na forum,¿e nikt nie odwa¿y³ siê Jezusa z ma³ej litery pisaæ i zdrabniaæ jego imiê.Powinno to byæ przestrzegane odno¶nie wszystkich.
Je¿eli chcesz to pisz - regulamin tego nie zabrania. I proszê, nie porównuj ³obosowego [to przymiotnik - piszemy z ma³ej litery] "samcia" - który byæ mo¿e jest tylko jej wymys³em do Jezusa. Po prostu nie ma p³aszczyzny porównania.

W takim razie powiedz dlaczego obra¿asz moj± matkê, siostrê, ¿onê, dzieci i moich bliskich i znajomych poprzez wielokrotne pisane mojego imienia z ma³ej litery i zdrabniaj±c go - "artuniu", "arteczku" etc.? No dlaczego? Wszak oni mnie szanuj± i taka pisowni± ich obra¿asz. Wiesz, taka poisownia i Twoja postawa najzwyczajniej mnie "wali" ale jest namacalnym dowodem kolejnej bezczelno¶ci i hipokryzji z Twojej strony. Zacznij od siebie pouczanie.

Je¶li ju¿ chodzi o dowody istnienia osoby wymienianej,to Jezus te¿ moze byæ postaci± mityczn±,wiêc licytowaæ sie na takie argumenty nie ma sensu.
Dowodów na istnienie Jezusa jest bardzo, bardzo wiele - np. liczne Ewangelie czy nawet apokryfy. Natomiast jakie s± dowody na istnienie kogo¶/czego¶ takiego jak domniemany "samcio"? S³owa £obos, które w wielu wypadkach okaza³y siê k³amstwem? No proszê...

Twierdzê,¿e Samuel En-Ki,jest w moim przekonaniu bratem Jezusa i pisanie Jego imienia z ma³ej litery i u¿ywaj±c zdrobnienia jednocze¶nie obra¿a moje uczucia religijne a to jest zabronione regulaminem tego forum.
S³uchaj, Ty zawsze wiele twierdzisz ro¿nych rzeczy, ale gdy prosi siê Ciebie o dowody to ju¿ kiepsko zaczyna siê robiæ, ba nawet nie podejmujesz prób dowiedzenia tych teorii tylko jakie¶ rozmywanie tematu. Równie dobrze mo¿esz twierdziæ, ¿e WED£UG CIEBIE bratem Jezusa jest/by³ Stalin i tym samym ¿±daæ dla niego szacunku. I na koniec - jakie uczucia religijne? Czy¿by PCH by³o ju¿ religi±? Byæ mo¿e znowu dla Ciebie. Ale dopóki nie bêdzie to zarejestrowane jako zwi±zek wyznaniowy Twoje powy¿sze zarzuty s± ca³kowicie chybione.

Nikt na tym forum nie ma prawa obra¿aæ bliskich Jezusa,bo to jest obraza uczuæ religijnych.
Nie ma ¿adnych dowodów, ¿e "samcio" jest bratem Jezusa, Twoje zapewnienie jest naprawdê niewiele warte - m.in. za spraw± Twojej postawy.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 06, 2009, 18:18:58 »

Gdyby szacunek nale¿a³ siê za zas³ugi-to Ty by¶ u mnie i nie tylko u mnie na taki nie móg³ liczyæ a zatem nie mialby¶ nawet prawa siê o takowy upominaæ.
Id±c dalej za Twym rozumowaniem nigdy nie spodziewaj siê szacunku od ludzi,którym siê nie zas³u¿y³e¶.
Ty nie masz obowi±zku nikogo szanowac i jest to Twoja cecha-nieszanujê,bo nie muszê.

Twojej matki nie mam obowi±zku szanowaæ,bo niezas³uzy³a sobie na to.To Twój tryb my¶lenia.
Jesli zmienisz swoje podej¶cie do szacunku,to ja równie¿ to zrobiê.

Nie musisz wylewnie hymny ¶piewaæ na cze¶c pani Lucyny i Samuela ale nie wolno ci z nich kpiæ zdrobniaj±c Ich imiê,bo nie masz do tego uprawnienia.
Rodzinkê swoja mo¿esz z ma³ej litery przedstawiaæ,bo to Twój folwarkl ale arogancj± i z³ym wychowaniem siê podpisujesz,gdy innych ludzi w ten sposób zniewazasz.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 06, 2009, 18:34:33 »

Krótko, od tej pory okazujemy sobie wzajemny szacunek, tak osobisty jak i w sferze wiary.
Zgadzacie siê czy nie?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2009, 19:57:39 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 06, 2009, 19:21:57 »

Gdyby szacunek nale¿a³ siê za zas³ugi-to Ty by¶ u mnie i nie tylko u mnie na taki nie móg³ liczyæ a zatem nie mialby¶ nawet prawa siê o takowy upominaæ.
Id±c dalej za Twym rozumowaniem nigdy nie spodziewaj siê szacunku od ludzi,którym siê nie zas³u¿y³e¶.
Nie przekrêcaj moich s³ów - na szacunek trzeba sobie zas³u¿yæ swoj± postaw± a nie przychlebianiem siê. Nie oczekujê od nikogo szacunku gdy sobie na taki nie zapracowa³em. Natomiast nie zale¿y mi na szacunku od k³amcy i hipokryty.

Twojej matki nie mam obowi±zku szanowaæ,bo niezas³uzy³a sobie na to.To Twój tryb my¶lenia. Jesli zmienisz swoje podej¶cie do szacunku,to ja równie¿ to zrobiê.
Oczywi¶cie, ¿e nie musisz szanowaæ gdy sobie na to nie zas³u¿y, lecz jak to ju¿ pisa³em - pogardzaæ te¿ Ci nie wolno. Dobrze jest daæ na pocz±tku, poniek±d "na zapas" nieznanej osobie szacunek - pó¼niej mo¿na zrewidowaæ stanowisko. Czy mo¿esz zarzuciæ komu¶ z mojej rodziny k³amstwo lub jakikolwiek inny naganny uczynek? bo ja £obos i "samciowi" mogê i to robiê.
Ciêzko szanowaæ mi osoby które ustawicznie k³ami± i mami±. Ciêzko szanowaæ mi osoby/co¶ co napada ludzi [patrz: S³awa Malarz].

Ch³opcze, wykaza³em Twój pokrêtny i hipokryzyjny tok my¶lenia, a teraz siê rzucasz.
I dlaczego zabraniasz mi zdrobnieñ czyi¶ imion skoro Ty sam to robisz? Hê?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 06, 2009, 19:59:26 »

Zdrobni³em parê razy Twoje imiê nie bez powodu-znasz ten powód,wiêc pytanie Twoje jest na pokaz swojej racji dla niezorientowanych w naszej dyskusji.
Drobi³em Twoje imiê bezpo¶rednio po tym,jak Ty to czyni³e¶ po to, aby¶ sam do¶wiadczy³ jakie to przyjemne.

Je¶li chodzi o Twoje twierdzenie,¿e" na szacunek trzeba sobie zas³u¿yæ swoj± postaw±" stwierdzam,ze jako bzdurê je traktujê.
W moich oczach Twoja postawa nie zas³ugiwa³aby na szacunek.
Ma³o tego-widzê Ciebie na tym forum jako mocno z KK zwi±zanego,który dum± kipi z tego tytu³u,¿e organizacja ta ma godnego przedstawiciela w Tobie.-Tak Ciebie widzê.

Powiem Ci wiêc,¿e z³± dla Ko¶cio³a robotê wykonujesz-nie szanujesz ludzi,kpisz sobie z nich nie masz do nich szacunku,bo nie zas³u¿yli sobie.
Aby mieæ u Ciebie szacunek-trzeba najpierw zas³u¿yæ.Nic za darmo.
Je¶li Ko¶ció³ tak szkoli swoich ¿o³nierzyków aby w ten sposób za zas³ugi sie kochali-to znaczy,¿e taki Ko¶ció³ tak zas³uguje na szcunek,jak Ty.
Ile nienawi¶ci w sobie trzeba nosiæ aby uporczywie staraæ siê kogo¶ zniewa¿aæ?
Ile jej trzeba mieæ aby si³y na odpuszczenie jej nie móc wyzwoliæ.
Uczony jeste¶ wybaczaæ a wybaczenia nie stosujesz.
Ja my¶lê,¿e ka¿demu cz³owiekowi nale¿y siê szacunek pomódl siê o to,by szacunek do ludzi narodzi³ siê kiedy¶ u Ciebie. U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2009, 20:02:41 wys³ane przez kot » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 06, 2009, 20:01:03 »

Dlatego uczyni³em osobny temat by raz na amen uregulowaæ tê sprawê. Czerwonym wyszczególni³em zapytanie. Opowiedzcie siê konkretnie.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 06, 2009, 20:36:51 »

Zdrobni³em parê razy Twoje imiê nie bez powodu-znasz ten powód,wiêc pytanie Twoje jest na pokaz swojej racji dla niezorientowanych w naszej dyskusji.
Wiêc teraz daruj sobie wytykanie i lamentowanie gdy inni zachowuj± siê tak jak Ty. Jeste¶ hipokryt± - dorabianie teorii do faktów tego nie zmieni. Oczywi¶cie w swoim mniemaniu i linii obrony, Ty zawsze jeste¶ niewinny, bo Ty nie jeste¶ hipokryt± - tylko chcesz daæ odczuæ jak to jest, Ty nie jeste¶ k³amc± i oszczerc± - Ty tylko za¿artowa³e¶ sobie.
Co do "wrazeñ" po Twoich zdrobnionkach - ju¿ Ci pisa³em - sp³ywa to po mnie.

Ma³o tego-widzê Ciebie na tym forum jako mocno z KK zwi±zanego,który dum± kipi z tego tytu³u,¿e organizacja ta ma godnego przedstawiciela w Tobie.-Tak Ciebie widzê.
Nie jestem tutaj niczyim przedstawicielem - jestem swoim przedstawicielem. Kiara ju¿ próbowa³a podczepiæ mnie pod bojówki KK - i zamilk³a gdy poprosi³em o dowody.

Zdrobni³em Powiem Ci wiêc,¿e z³± dla Ko¶cio³a robotê wykonujesz-nie szanujesz ludzi,kpisz sobie z nich nie masz do nich szacunku,bo nie zas³u¿yli sobie. Aby mieæ u Ciebie szacunek-trzeba najpierw zas³u¿yæ.Nic za darmo. Je¶li Ko¶ció³ tak szkoli swoich ¿o³nierzyków aby w ten sposób za zas³ugi sie kochali-to znaczy,¿e taki Ko¶ció³ tak zas³uguje na szcunek,jak Ty.
Ju¿ wyja¶nia³em - nie jestem niczyim ¿o³nierzykiem [o, zdrobnienie - czy¿by to kpina?]. Uwa¿a, ¿e na szacunek nale¿y sobie zas³u¿yæ. Napisa³em równie¿, ¿e na pocz±tek dostaj± go ode mnie na kredyt - po pewnym czasie rewidujê sprawê. Wiêc kolejny raz mówiê - nie przekrêcaj moich s³ów.

Darek - konkretnie:
1. Na szacunek nalezy sobie zas³u¿yæ.
2. Na "dzieñ dobry" w stosunku do nieznanej osoby nalezy stosowaæ zasadê domniemania, ¿e na szacunek sobie zas³uguje.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 06, 2009, 21:04:27 »

No to sobie pogadali¶my.

Chcia³em jeszcze napisaæ,¿e oznak± tchórzostwa jest obszczekiwaæ kogo¶ i zniewa¿aæ przekrêcajac jego imiê w celu dodatkowego o¶mieszenia i pokazania swojej psiej odwagi.Psiej,bo te mi³e zwierz±tka czêsto obszczekuj± ofiarê ale robi± to w poczuciu bezpieczeñstwa-chowaj±c sie za bud± lub uciekaj±c,gdy trzeba.

Tu na forum takie bezpieczeñstwo mamy,bo jeste¶my anonimowi,co niektórych dopinguje do odwagi,której na codzieñ nie wykazuj±.

Nie powinno siê w ten sposób obrazaæ nieobecnych w dyskusji,bo takie zachowanie najgorsze ¶wiadectwo smia³kowi wystawia.
Forumowicza nie wolno w ten sposób traktowaæ,gdy wyrazi niezadowolenie z tego.
W tym przypadku wiadomo,¿e osoba opluwana nie obroni siê i na tym polega psie bohaterstwo.
Nie stosuj wiêc takich imponuj±cych popisów odwagi,gdy¿ to ¼le o Tobie bêdzie ¶wiadczyæ.

I nie ma to znaczenia,czy opluwany jest dla Ciebie godny,czy nie godny Twojego cennego szacunku,czy opluwany jest postaci± fikcyjn±,czy nie.
Wa¿ne jest,¿e cz³owiek honoru nie powinien pozwoliæ sobie na publiczne demonstracje odwagi wzgledem osób nieobecnych.
¦wiadczy to o tchórzostwie.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 06, 2009, 21:27:05 »

Mówienie przez Ciebie Kocie o honorze i wytykanie domniemanego tchórzostwa, czy poszczekiwania jest po prostu bezczelno¶ci±.

To Ty nie dotrzymujesz obietnic. [np. podanie wyliczeñ]
To Ty nie dyskutujesz, nie podajesz argumentów. [np. 99% postów]
To Ty w ich miejsce snujesz smêtne wywody. [np. 99% postów]
To Ty oczerniasz, stawiasz wyimaginowane oskar¿enia. [np. nazwanie oczernianiem gdy stwierdza siê, ¿e samcio nawo³uje do datków; oskar¿enia o posiadanie wielu kont]
Wreszcie to Ty nie wypowiesz s³owa "przepraszam" gdy udowodni Ci siê k³amstwa. [np. patrz punkt powy¿ej]
To tobie proponowa³em aby¶ spojrza³ mi prosto w oczy - nie podj±³e¶ tematu...

I Ty w ¶wietle powy¿szego bezczelnie ¶miesz czyniæ komukolwiek zarzuty o to co jest w³a¶nie Twoj± wizytówk±?

Nikt nie zabrania £obos jej kompanom jej na wypowiedzi na forum. by³a propozycja okresowego czatu - by³e¶ przeciwnikiem, by³a propozycja przesy³ania £obos pytañ zebranych na forum - nie wypali³o.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 06, 2009, 21:36:27 »

Mia³ to byæ w±tek w którym roztrzygniemy raz na zawsze czy okazujemy sobie wzajemny szacune w kontek¶cie religijnym i osobistym a sta³ siê powodem do kolejnej wymiany ciosów.
Panowie .arteq< i >Kot'cie<, okre¶lcie siê jednoznacznie i ust±pcie pola innym, by i oni mogli swoje powiedzieæ.
A osobiste animozje proszê przenie¶æ do przewidzianego na takie rozgrywki w±tku.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 06, 2009, 21:51:36 »

Darek - konkretnie:
1. Na szacunek nalezy sobie zas³u¿yæ.
2. Na "dzieñ dobry" w stosunku do nieznanej osoby nalezy stosowaæ zasadê domniemania, ¿e na szacunek sobie zas³uguje.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 06, 2009, 21:53:28 »

Czyta³em ju¿ tê wypowied¼.
Rozumiê, ¿e wg Ciebie pozostaje po staremu.

A co na to inni?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2009, 21:53:56 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 06, 2009, 23:08:38 »

Krótko, od tej pory okazujemy sobie wzajemny szacunek, tak osobisty jak i w sferze wiary.
Zgadzacie siê czy nie?

Ja nie oczekujê od nikogo zas³ug aby darzyæ go szacunkiem.

Deklarujê wiêc,¿e z mojej strony trwaæ on bêdzie ale proszê aby w postach naszych ten szacunek

równie¿ uczestników PCh nie pomin±³. U¶miech U¶miech

BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 06, 2009, 23:28:46 »

Jesli chodzi o moje skromne zdanie to nie wyobra¿am sobie na forum braku szacunku do kogokolwiek.
Mimo ¿e czêsto to widzê.
Na ch³opski rozum, nawet jesli PCH to oszustwo jak zwraca³ by sie do pani Lucyny Jezus.
Niemniej jednak nie mo¿na od Arteq tego wymagac, gdy¿ zachowyje siê jak osoba oszukana lub skrzywdzona albo bliska oszukanej i skrzywdzonej osobie przez pani± £obos.
Dlatego te¿, jesli tak jest, ja Arteq rozumiem.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2009, 23:30:18 wys³ane przez BBernard » Zapisane
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 06, 2009, 23:42:51 »

Raczej oszukiwani s± zwolennicy a arteq i inni próbuj± im to u¶wiadomiæ i nie tyle sta³ym zwolennikom co nowym osobom dopiero zaznajamiaj±cym siê z projektem i my¶lê ¿e dobrze jest ¿e te nowe osoby mog± skonfrontowaæ ze sob± zdania jednych i drugich
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 06, 2009, 23:45:37 »

Zdarza³o mi siê pisaæ o pani Lucynie poprostu Lucyna lub o Samuelu Samcio, ale nie wiedzia³em, ¿e to a¿ tak niektórych razi. Je¶li dla niektórych Samuel/Enki jest "Najwy¿szym" to nie bêde obra¿a³ czyich¶ uczuæ religijnych i od tej pory nie bêde zdrabnia³ jego imienia, a pisz±c o Lucynie £obos zawsze bêde u¿ywa³ s³owa pani.
Je¶li chodzi o ludzi z forum, to szanujê tu wszystkich, którzy mnie szanuj±.
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 07, 2009, 00:06:13 »

Du¿y u¶miech i ja przy³±czam siê do ³añcuszka serdeczno¶ci i obiecuje ¿e postaram siê nikogo nie obraziæ  Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 07, 2009, 08:20:46 »

Deklarujê wiêc,¿e z mojej strony trwaæ on bêdzie ale proszê aby w postach naszych ten szacunek
Jakie "dalej"? Mylisz pojêcia. je¿eli komus cos obiecujesz, a potem nie dotrzymujesz- jest to oznak± braku szacunku. Jezeli kogo¶ bezpodstawnie oskar¿asz i tkwisz w tym pomimo jasnych dowodó na Twoj± pomy³ke - to jest brak szacunku. Jezeli ktos podchodzi powa¿nie do rozmowy, podaje argumenty, a Ty w zamian lejesz wodê - to jest oznak± braku szacunku. Je¿eli kogos piêtnujesz za to co sam robisz - to jest oznak± braku szacunku i hipokryzji jednocze¶nie.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 07, 2009, 16:02:18 »

Jeste¶ jedynym forumowiczem,który ferment wprowadziæ i spokój zaburzyæ tu mo¿e.

Ja podtrzymujê to,co napisa³em ale nie rêczê za moj± uprzejmo¶c,kiedy Ty nieuprzejmy bêdziesz.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 07, 2009, 16:04:01 wys³ane przez kot » Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: