Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 06:24:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wzajemny szacunek  (Przeczytany 75728 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
frosk24
Gość
« Odpowiedz #50 : Październik 07, 2009, 20:52:50 »

przepraszam ale naprawdê nie wiem o co siê k³ócicie , to jest forum gdzie ka¿dy ma prawo wypowiadaÌ siê jak chce , pomimo wewnêtrznego regulaminu forum ka¿dy cz³owiek mo¿e siê wypowiadaÌ w swój sposób oczywiœcie je¿eli nie ³amie wewnêtrznego regulaminu , zgodzi³em siê na bycie " dobrym " i nikogo œwiadomie nie obra¿aÌ , ta ca³a k³ótnia jest niepotrzebna , niech siê wypowiedz¹ ci których to dotyczy , je¿eli owe osoby nie mog¹ b¹dz nie chc¹ to trudno
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #51 : Październik 07, 2009, 20:54:59 »

Z przydomkami na forum bĂŞdzie kÂłopot bo wielu sobie wybraÂło pisanie go z maÂłej litery - vide arteq UÂśmiech

W takiej sytuacji piszemy tak jak chciaÂł tego "posiadacz".

Janneth - nie piszemy BĂłg ani Samuel z duÂżej litery bo tak sobie Âżyczy jakaÂś grupa ludzi ale dlatego, Âże takie sÂą zasady jĂŞzyka polskiego.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Październik 07, 2009, 21:00:30 »

KaÂżdy z uÂżytkownikĂłw wpisujÂąc swĂłj nik sam okreÂśla jego pisowniĂŞ, np >arteq<.
To jego nik, pseudonim inna spraw to imiĂŞ to juz za kaÂżdym razem piszemy z duÂżej. Jedyny wyjÂątek jeÂśli imiĂŞ jest nikiem i wÂłaÂściciel tego niku Âświadomie wisaÂł je maÂłymi znakami.
W przypadku Samuela sprawa jest jasna i nie istotne jak my go postrzegamy.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
frosk24
Gość
« Odpowiedz #53 : Październik 07, 2009, 21:03:19 »

jeÂżeli chodzi o Samuela i paniÂą LucynĂŞ niech wypowiedzÂą siĂŞ sami , jeÂżeli nie chcÂą to niech kaÂżdy pisze jak chce  JĂŞzyk
kot
Gość
« Odpowiedz #54 : Październik 07, 2009, 21:13:58 »

Czyli,jak niepewnoÂśc mamy,czy osoba jest prawdziwa,czy fikcyjna-na wszelki wypadek brak szacunku do niej wykazaĂŚ trzeba.

WÂłaÂśnie doszedÂłeÂś do meritum, tylko nie zdaÂłeÂś sobie sprawy z tego wielkiego zwyciĂŞstwa.
Sam mĂłwisz o osobie, szacunkiem darzymy wÂłaÂśnie ludzi, tak - masz racjĂŞ.
On nigdy nie byÂł i nie jest czÂłowiekiem, wiĂŞc nie jest istotny problem czy jest osobÂą fikcyjnÂą czy prawdziwÂą. Po prostu nie jest osobÂą! Ani zwierzĂŞciem, ani organizacjÂą, rejonem, ani narodem... Rozumiesz sedno sprawy?

Droga Janneth.
Skoro nie byÂł czÂłowiekiem,to szacunek u ludzi nie jest mu naleÂżny?

Czy do szacunku potrzebne jest czlowieczeĂąstwo?

A czy BĂłg byÂł kiedyÂś czÂłowiekiem?

Dlaczego mamy Go szanowaĂŚ zwÂłaszcza,Âże wielu watpi w jego istnienie?

Nie wolno jednak Go obraÂżaĂŚ,bo obraÂżamy tych,ktĂłrzy wierza w jego istnienie.

Podobnie z Samuelem.Ja wierzĂŞ w jego istnienie i nie tylko ja.Czy mogĂŞ zatem prosiĂŚ ze wzglĂŞdu na naleÂżny szacunek do tych,ktĂłrzy wierzÂą aby prawidÂłowo uÂżywaĂŚ jego imienia?
Czy to nie jest oczywiste?
frosk24
Gość
« Odpowiedz #55 : Październik 07, 2009, 21:19:44 »

dopĂłki nie wypowie siĂŞ Samuel czy pani Lucyna bĂŞdĂŞ pisaÂł jak chce
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 23:34:51 wysłane przez frosk24 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #56 : Październik 07, 2009, 21:20:38 »

Z mojej strony podsumowanie:
W regulaminie wyraŸnie stoi - nie bêdzie karania za b³êdy jêzykowe. Natomiast nie bêdzie tolerowane zwracanie innym uwagi na pope³niane b³êdy jêzykowe. Trzymaj¹c siê zasad regulaminu: zwracanie uwagi, ¿e napisa³em z ma³ej litery "samcio" jest przewinieniem. Takie s¹ zapisy. Jest równie¿ zapis namawiaj¹cy o dba³oœÌ w pisowni - ale to sugestia, a nie przymus. Myœlê, ¿e je¿eli w moich postach jedyn¹ "niedba³oœci¹" jêzykow¹ bêdzie zwrot "samcio" to bêdzie stanowi³o to niewielki odsetek w treœciach postów i bêdzie je mo¿na uznaÌ za wystarczaj¹co "dba³e" - szczególnie na tle ogó³u.

Je¿eli chcecie aby zachowywaÌ zasady pisowni - dobrze, ale b¹dŸmy konsekwentni. Dlatego wszelkie inne b³êdy winniœcie œcigaÌ z równ¹ zawziêtoœci¹ i wytrwa³oœci¹ co "samciow¹" pisowniê. Dodatkowo dbaÌ o idealne pisanie treœci w³asnych postów. Je¿eli strzelicie ortografa/3 intrpunkcyje - bêdê móg³ napisaÌ "samcio". To uczciwa propozycja.
JeÂżeli nie wyraÂżacie na to chĂŞci to proszĂŞ odczepiĂŚ siĂŞ od mojej pisowni z maÂłej litery.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 21:23:31 wysłane przez arteq » Zapisane
kot
Gość
« Odpowiedz #57 : Październik 07, 2009, 21:35:42 »

Czy zdrobnienie imienia mo¿na jako b³¹d ortograficzny potraktowaÌ?

Nie chodzi o b³êdy ortograficzne.

Jeœli b³¹d ortograficzny celowo w imieniu uczynisz,to na proœbê powinieneœ go poprawiÌ.

ProponowaÂłbym taki punkt do regulaminu wstawiĂŚ aby zgodnie z regulaminem moÂżna byÂło w tym zakresie do korekty kogoÂś zachĂŞciĂŚ.

To uczciwa propozycja.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Październik 07, 2009, 21:35:52 »

SÂą to pozaregulaminowe dyskusje, ktĂłre byĂŚ moze, dziĂŞki waszej postawie bedÂą miaÂły odzwierciedlenie w regulaminie. My, jako twĂłrcy tego  niejako z natury uporzÂądkujemy pewne relacje, zjawiska majÂące tu miejsce, a wszyscy nowi goszczÂąc tu, Âłatwiej znajdÂą siĂŞ w naszym przyjaznym, choĂŚ niesamowicie zró¿nicowanym gronie.

arteq
Gość
« Odpowiedz #59 : Październik 07, 2009, 21:49:46 »

Pisownia imienia z ma³ej litery to najwy¿ej b³¹d ortograficzny. I nadal nie wiemy czy samcio istnieje czy nie - wiêc trudno mówiÌ nawet o imieniu. Najpierw nale¿a³oby udowodniÌ istnienie samcia, bo je¿eli jest tylko wyimaginowanym tworem £obos to niby kogo Waszym zdaniem "obra¿amy"? Nie ma przyczyny - nie ma skutku.

Aktualnie regulamin jest jednoznaczny w kwestii pisowni.
Propozycja Kota nie jest uczciwa lecz wybitnie stronnicza. Albo piszemy poprawnie albo nie - bez ¿adnych wyj¹tków dla "przyjació³ królika".

edit: cytat powinien brzmieÌ "przyjació³ królika"
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 22:35:30 wysłane przez arteq » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Październik 07, 2009, 21:54:16 »

Ja natomiast tworzÂąc ten wÂątek nie miaÂłem na ywadze jakiejkolwiek stronniczoÂści.
Te same zasady majÂą tyczyĂŚ wszystkich, chrzeÂścijan, muzuÂłmanĂłw i zwolennikĂłw PCH.

frosk24
Gość
« Odpowiedz #61 : Październik 07, 2009, 23:44:08 »

sprĂłbujmy razem zachowaĂŚ siĂŞ powaÂżnie i choĂŚby przez tydzieĂą piszmy posty bez Âżadnych docinek i wybiegĂłw osobistych , imiona i nazwy z duÂżej litery nawet jeÂżeli ktoÂś nie trawi pewnych bytĂłw lub tym podobnych  Cool
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Październik 08, 2009, 13:51:50 »

Skoro nie byÂł czÂłowiekiem,to szacunek u ludzi nie jest mu naleÂżny?

Ja tylko zwrĂłciÂłam uwagĂŞ, Âże:
1. Jêzyk polski nie uwzglêdnia mo¿liwoœci, jakoby byty mia³y imiona, nazwy w³asne, przydomki czy pseudonimy. Nie nale¿y, a nawet nie da siê go na si³ê podsun¹Ì do ¿adnej grupy wyj¹tków pisanych z du¿ej.
2. Byt sam powiedziaÂł, Âże obojĂŞtne mu jak bĂŞdziemy go nazywali, podaje dwa imiona.
3. Te dwa imiona niekoniecznie muszÂą byĂŚ imionami, poniewaÂż nie mamy ani do czynienia z czÂłowiekiem, ani tym bardziej nie mamy do czynienia z kimÂś polskiej narodowoÂści. Poza tym oba te imiona majÂą ciekawe znaczenie, bardzo wzniosÂłe.
NaprawdĂŞ rzadko spotykam kogoÂś, kto okreÂśla siĂŞ Bogiem, stwĂłrcÂą czÂłowieka itp.
Gdybym takiego spotkaÂła to raz, Âże pomyÂślaÂłabym Âże wariat, dwa tak wÂłaÂśnie bym go nazwaÂła.

Nie mniej jednak powiedziaÂłam juÂż wyraÂźnie, Âże skoro mod sobie tego Âżyczy, to nie mnie teraz juÂż dyskutowaĂŚ.
Admin i mod majÂą zawsze racjĂŞ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Październik 08, 2009, 19:28:52 »

Cytat: Janeth
Nie mniej jednak powiedziaÂłam juÂż wyraÂźnie, Âże skoro mod sobie tego Âżyczy, to nie mnie teraz juÂż dyskutowaĂŚ.
Admin i mod majÂą zawsze racjĂŞ.

Tu nie idzie o jakieœ moje widzimisiê, lecz o zwyk³¹ próbê zaprowadzenia klaru na tym forum.

WracajÂąc do imion. Zasady jĂŞzyka polskiego sÂą jednoznaczne, myÂślĂŞ Âże w innych jĂŞzykach rĂłwniez (przynajmniej w odniesieniu do imion). Inaczej to wyglÂąda z nazwami.
ZresztÂą bardzo dobry w te klocki jest >koliberek< moze on siĂŞ wypowie.

2. Byt sam powiedziaÂł, Âże obojĂŞtne mu jak bĂŞdziemy go nazywali, podaje dwa imiona.

W ktĂłrejÂś z ostatnich sesji En-ki wspomina Âże od tej pory chce by nie nazywaĂŚ go Samuel, wiĂŞc pozostaje En-ki.

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Październik 08, 2009, 19:38:23 »

Ciekawe, czemu juÂż mu siĂŞ Samuel nie podoba... Chichot Pewnie to tylko tymczasowe zachwianie osobowoÂściowe. MoÂże niedÂługo dowiemy siĂŞ o kolejnych imionach, nazwach, okreÂśleniach, jakimi kaÂże siebie nazywaĂŚ.
A dopiero co Arteq powiedziaÂł, Âże jemu to w sumie i tak wisi, jak go bĂŞdÂą nazywali. Widocznie jednak nie do koĂąca.
Strasznie pogmatwana ta sprawa. Jak widzisz Darku, ja juÂż piszĂŞ jego imiĂŞ z wielkiej litery. Niech mu bĂŞdzie Chichot
A w kwestii Koliberka... No poczekamy na jej odpowiedÂź. MoÂże faktycznie wreszcie uda jej siĂŞ ukazaĂŚ nam trochĂŞ swojego talentu i popisaĂŚ wiedzÂą.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Październik 08, 2009, 20:12:04 »

Mnie osobiÂście jest obojĂŞtne czy forumowicze bĂŞdÂą pisaĂŚ imiona wielkimi lub maÂłymi literami. MogÂą sobie pisaĂŚ o En-Ki'm i p. Lucynie i kimkolwiek innym jak do tej pory, podobnie jak przeciwnicy katolicyzmu mogÂą pisaĂŚ maÂłymi literami o wszystkich ÂświĂŞtych tej religii.
Powtarzm, g³ównym celem tego w¹tku jest zaprzestanie ci¹g³ych utarczek powodowanych "obrarzaniem uczuÌ religijnych".
Mnie nikt niczym nie urazi, nawet jeœli moje imiê napisze ma³¹ liter¹.
Takie czy inne zachowanie Âświadczy tylko o poiszÂącym, a Âład na forum przydaÂłby siĂŞ.

Symeon
Gość
« Odpowiedz #66 : Październik 08, 2009, 20:17:46 »

Ciekawe, czemu juÂż mu siĂŞ Samuel nie podoba...

Mo¿e dlatego, ¿e imiê Samuel kojarzy siê z demonem Samaelem, chce odsun¹Ì od siebie podejrzenia o to, ¿e jest z³ym bytem Uœmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Październik 08, 2009, 20:18:49 »

Powtarzm, g³ównym celem tego w¹tku jest zaprzestanie ci¹g³ych utarczek powodowanych "obrarzaniem uczuÌ religijnych".

O kurczaczek! Czemu od razu nie napisaÂłeÂś, Âże chodzi o obraÂżanie uczuĂŚ religijnych. PodeszÂłabym od razu do tematu z innej strony UÂśmiech PostawiÂłabym pytanie do zwolennikĂłw PCh, czy uwaÂżajÂą, Âże jest to juÂż religia, czy jeszcze sekta, a moÂże nie jest ani jednym ani drugim (nie ma obrazy uczuĂŚ religijnych) - tyle Âże wtedy caÂły temat na wysypisko siĂŞ nadaje.

Mnie teÂż Darku jest obojĂŞtne, kto jak na kogo mĂłwi, z duÂżej czy z maÂłej, ze zdrobnieniem czy bez.
Chodzi o to, ¿e wielu z nas wydaje siê, ¿e ma jak¹œ misjê tu do spe³nienia, a ja jestem ciekawa w jakim imieniu ta misja przebiega i dlaczego cz³owiek jest cz³owiekowi wrogiem, a byty, których nie zna, z najwy¿szym szacunkiem traktuje.

I jeszcze mam pytanie, czy istnieje mo¿liwoœÌ, abyœ wymieni³ u¿ytkowników, którzy skar¿yli siê na pisanie imion swojego bo¿ka z ma³ych liter?

Symeon - to jak to z nim jest? To jest jego imiĂŞ czy taka tam jakaÂś przypadkowa nazwa, ktĂłrÂą zmienia jeÂżeli pierwotna Âźle siĂŞ kojarzy?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #68 : Październik 08, 2009, 20:29:56 »

Symeon - to jak to z nim jest? To jest jego imiĂŞ czy taka tam jakaÂś przypadkowa nazwa, ktĂłrÂą zmienia jeÂżeli pierwotna Âźle siĂŞ kojarzy?

Janneth, nie wiem, wierzĂŞ, Âże on istnieje, ale dla mnie jest caÂłkowicie niewiarygodny, jest w moim przekonaniu zlym bytem , mĂłgÂłby siĂŞ nazywaĂŚ Samael i to imiĂŞ bardzo by do niego pasowalo.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Październik 08, 2009, 20:36:23 »

I jeszcze mam pytanie, czy istnieje mo¿liwoœÌ, abyœ wymieni³ u¿ytkowników, którzy skar¿yli siê na pisanie imion swojego bo¿ka z ma³ych liter?

Tu nie idzie tylko o zwolenników PCH ale i KK. ByÌ moze zauwa¿y³aœ ¿e do tej pory to g³ównie oni (chrzeœcijanie) wci¹¿ podnosili larum o obra¿anie ich uczuÌ religijnych, podczas gdy sami wci¹¿ lekcewa¿¹co wypowiadali siê o PCH. Do niedawna zwolennicy (nie wszyscy) i sceptycy (równiez nie wszyscy) ale ci, którzy maj¹ "ale" do KK, równiez lekcewa¿¹co wypowiadali siê o religiach, niekiedy równie¿ ich wyznawcach. Aby uspokoiÌ tê niezdrow¹ atmosferê postanowi³em zamieœciÌ ten "apel", z którego póŸniej utworzy³em niezale¿ny temat.
Jednak jak widzê sta³ siê on dobrym miejscem do wyra¿ania swego pogl¹du na temat wiary/niewiary w ró¿ne byty itp. a nie do okreœlenia siêczy wreszcie skultularniejemy trochê (piszê o ca³oœci, nie do jednostki)

Niestety nie mogĂŞ Ci podaĂŚ tych uÂżytkownikĂłw.

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 20:41:21 wysłane przez Dariusz » Zapisane

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Październik 08, 2009, 20:40:16 »

UÂśmiech Symeonie, rozumiem Twoje zdanie na ten temat i cieszĂŞ siĂŞ, Âże je wypowiedziaÂłeÂś.
Ja nie siedzĂŞ w temacie o Samuelu, kiedyÂś (pewnie z rok temu) poczytaÂłam z ciekawoÂści kilka sesji, potem wyskoczyÂł Mora z podobnymi, fajna akcja wtedy byÂła. Wiesz, Âże przynajmniej poÂłowa userĂłw ÂłyknĂŞÂła tÂą historyjkĂŞ?
A na koniec Mora przyciskany przez kilku (mnie teÂż Smutny - Mora sorki! MogÂło byĂŚ Âśmiesznie dÂłuÂżej Smutny), przyznaÂł siĂŞ, Âże wszystko byÂło kÂłamstwem zmyÂślonym, by unaoczniĂŚ ludziom, jak Âłatwo dajÂą wiarĂŞ czyimÂś sÂłowom.

Ach.. To byÂły czasy Chichot

Tfu, wracamy do tematu MrugniĂŞcie
Darek, ja naprawdĂŞ rozumiem, Âże katolicy siĂŞ obraÂżali za maÂłe literki, chyba gdzieÂś widziaÂłam skargi.
Tylko na jakiej p³aszczyŸnie d¹¿ymy do porównania PCh ze staro¿ytn¹ religi¹? Ona figuruje jako pe³noprawne wyznanie na ca³ym œwiecie. Musimy najpierw okreœliÌ, czym i jakie zadanie spe³nia PCh i czym jest ten bo¿ek/byt, ¿eby móc jedno z drugim ³¹czyÌ.
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 20:40:40 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Październik 08, 2009, 20:48:45 »

Tylko na jakiej p³aszczyŸnie d¹¿ymy do porównania PCh ze staro¿ytn¹ religi¹?

Nikt PCH nie porĂłwnuje z tymi religiami, przynajmniej ja nic o tym nie wiem.
Tu wchodzi w grê porosta zasada "szacunek". Prosty przyk³ad, nasze partie polityczne, g³ównie ta bliŸniacza. To tylko partia ale spróbuj coœ nie tak powiedzieÌ, a juz nie daj boze ma³ymi literami pisaÌ o ich pryncypa³ach, to nie uwolni siê cz³owiek od ataków i s¹dów.

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Październik 08, 2009, 20:56:39 »

Z³y przyk³ad poda³eœ. Fakt, ¿e Kaczyùski powiedzia³, ¿e wiêkszoœÌ internautów to alkoholicy, ale ja jak czytam ró¿ne komentarze polityczne, to nawet nie dostrzegam, ¿e jego nazwisko jest pisane z ma³ej litery, ¿e jest nazywany kar³em, ¿e na zwolenników partii mówi siê pisiorki itp.
Takie sÂą prawa internetu. Nikt nie dba tu przesadnie o polszczyznĂŞ, ortografiĂŞ, gramatykĂŞ. Polska mowa byĂŚ gumowa.
Nigdy te¿ oprócz tej jednej z³oœliwoœci, nie s³ysza³am, ¿eby prezydent nakazywa³ pisaÌ swoje nazwisko bez przekrêcania i z wielkiej litery. Jak siê szanuje siebie samego i zna siê w³asn¹ wartoœÌ, nie trzeba o to tak uporczywie zabiegaÌ.
Myœlisz, ¿e jak dzisiaj naka¿ê wszystkim pisaÌ Janneth z wielkiej litery, to mnie pos³uchaj¹?
A gdzie tam...

Na szacunek trzeba sobie zapracowaĂŚ, a samymi sÂłowami to siĂŞ go nie zbuduje.
Ja bĂŞdĂŞ pisaÂła Samuel - dla mnie naprawdĂŞ ta wielka litera ani nie jest oznakÂą mojego szacunku wzglĂŞdem tego alter ego, ani wiary w to, Âże alter ego nie jest UÂśmiech
BĂŞdzie, jak mod chciaÂł i kropka.

Edit:
Elastyczna siê na staroœÌ robiê Chichot

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 20:58:26 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #73 : Październik 08, 2009, 22:46:07 »

Niestety nie mogĂŞ Ci podaĂŚ tych uÂżytkownikĂłw.
Ale ja mogĂŞ, chcesz?

I nie pÂłakaÂłem nigdy o pisowniĂŞ z maÂłej litery czegokolwiek/kogokolwiek zwiÂązanego z KK. Natomiast wulgaryzmy [w dowolnym, temacie] juÂż mi przeszkadzajÂą.
BBernard
Gość
« Odpowiedz #74 : Październik 09, 2009, 10:45:16 »

A moÂże poprostu wprowadÂźmy zakaz zÂłoÂślowoÂści, bo jak wiemy brak szacunku najczĂŞÂściej z tego pochodzi.
Czyli dyskusje i sÂłowa krytyki nie maÂły by mieĂŚ charakteru zÂłoÂśliwego.
Postawmy na dyskusje i krytyke merytorycznÂą oraz poprostu zwykÂłe rozmowy.

MoÂże siĂŞ nam uda, moÂże wszyscy razem potrafimy.
To by podniosÂło napewno poziom tego forum.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 10:47:22 wysłane przez BBernard » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: