Linda
Gość
|
|
« : Październik 09, 2009, 19:22:27 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 21:42:35 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2009, 20:14:28 » |
|
Ptak, TwĂłj osÂąd, Twoje prawo do tego. Ciekawe doÂświadczenie - pierwszy raz w Âżyciu sÂłyszĂŞ takie okreÂślenie odnoÂśnie siebie.
Na szczĂŞÂście Ptaku nie musimy byĂŚ dla siebie atrakcyjni, na szczĂŞÂście nie.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Październik 09, 2009, 20:49:10 » |
|
dziêki nudziarzom weso³ek wiedzie prym i ma siê odci¹Ì nie byle czym najgorzej z tym letnim, co nie ma swego zdania tylko siê innym i innym, wci¹¿ zas³ania... Wy koliberek
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 20:53:41 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2009, 21:30:18 » |
|
PiĂłropusz wielki, niczym pawi ogon Na gÂłowie Lindy - marnÂą jest ozdobÂą My ptak, LindĂŞ lubimy, nieco, troszeczkĂŞ, jak tĂŞ grzebiÂącÂą w piasku kureczkĂŞ …
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #4 : Październik 09, 2009, 21:33:13 » |
|
Nie wiem czemu, ale ten pierwszy wierszyk podany przez Lindê wyda³ mi siê ³adniejszy... Mo¿e dlatego, ¿e powielane orygina³y nie robi¹ ju¿ takiego wra¿enia. Ale zawsze mi³o dla kontrastu literatury z ka¿dej pó³ki wypróbowaÌ.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Październik 09, 2009, 21:55:49 » |
|
Wybacz Ptaku ...wolê Tuwima... . Nie wiem czemu, ale ten pierwszy wierszyk podany przez Lindê wyda³ mi siê ³adniejszy... Mo¿e dlatego, ¿e powielane orygina³y nie robi¹ ju¿ takiego wra¿enia. Ale zawsze mi³o dla kontrastu literatury z ka¿dej pó³ki wypróbowaÌ Pozwólmy siê jednak Janneth grzebaÌ w tym piaseczku zainteresowanym do woli....pokazuj¹ to nam wszak nauczyciele duchowi "Ja to inny TY"..tak to jakoœ brzmia³o....? Jak ju¿ w coœ uwierzê..to masz babo placek..? Na szczêscie s¹ doswiadczenia....i doswiadczamy .Nie zauwazy³aœ Janneth ,ze zawsze wtedy gdy interweniujemy przeciw ocenom, doswiadczeù nie brakuje....?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : Październik 09, 2009, 22:04:05 » |
|
Czarna pantera do skoku siĂŞ zbiera MiĂŞÂśnie naprĂŞÂża spod Âłba spoziera AÂż tu przyfrun¹³ kolibereczek Skubn¹³ panterĂŞ w pÂłaski tyÂłeczek Pantera wrzeszczy gromami ciska AÂż siĂŞ dziwujÂą wszelkie ludziska Gdzie ta dostojnoœÌ i gdzie ta gracja Dalej juÂż tylko zostaje spacja … Ps. Moje drogie, dwuosobowe towarzystwo wzajemnej adoracji - nie macie racji!
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Październik 09, 2009, 22:47:42 » |
|
Witajcie kochani, ale u was fajnie, nie bylo mnie 3 dni i nic sie nie zmienilo. Ptaszku, napisales sliczny wierszyk, radze jednak wszystkim ptaszkom bardzo uwazac, z czarna pantera to nie zabawa, moze sie do waszych kuperkow dobrac a wtedy piorka beda furkotac.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Październik 09, 2009, 22:51:59 » |
|
i weÂź tu odfruĂą na chwilĂŞ - powrĂłcisz, a zastaniesz chryjĂŞ o co i dlaczego tu - siĂŞ jeden z drugim bije widaĂŚ, gdy sam nijaki - za swoje, zdanie bierze czyje co tam kurki, czy wiewiĂłrki gdy siĂŞ w cudze chowa piĂłrka bo, konceptu mu zwyczajnie brak i na rymĂłw parĂŞ, juÂż go trafia szlak a Ptak, jak to Ptak, sobie pisze tu i tam nigdy nie rzekÂł, iÂż nauczycielem jest lecz jeÂśli zawistnicy uwaÂżajÂą tak - niech cieszy siĂŞ biaÂłoskrzydÂły brach Âże guru z niego jest i to taki caÂłkiem na fest!
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 22:56:07 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #9 : Październik 09, 2009, 22:53:15 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 22:54:34 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #10 : Październik 09, 2009, 22:56:22 » |
|
Ptaku, ja nie skojarzy³am, ¿e to Twój wierszyk by³ Myœla³am, ¿e skromnie œladami Lindy posz³aœ i nie swój wierszyk zacytowa³aœ. Nigdy nie napad³abym na Twoj¹ twórczoœÌ umyœlnie Ale szanujê, ¿e do wielkiego polskiego poety odwa¿y³aœ siê porównaÌ, to œwiadczy o Twojej ogromnej odwadze. Musisz zrozumieÌ, ¿e nie autora, a treœÌ oceni³am, jednak¿e widzê krytyka poœrednia i tak ogromne spustoszenie w Twym sercu wywo³a³a. Jak mniemam chcia³aœ tym nastêpnym wierszykiem moj¹ przychylnoœÌ sobie zyskaÌ, cieszê siê ¿e i dla Ciebie stanowiê inspiracjê do ci¹g³ego polepszania swoich zdolnoœci. A tak a propos - nie przejmuj siê, ¿e Twój wierszyk mi siê podoba mniej od Tuwima. Skoro prezydent USA dosta³ dzisiaj pokojow¹ nagrodê Nobla, to i Ty masz szansê EDIT: Jak zwykle same babeczki wtr¹ci³y siê w rozmowê, niby ¿adnej siê nie podoba, ale swoje trzy marne grosze dorzuciÌ trzeba. To siê dopiero nazywa babska solidarnoœÌ Ja do tej pory myœla³am, ¿e kilka z tych kobiet nago o pe³ni Ksiê¿yca siê spotyka i dzikie taùce urz¹dza, a tu proszê. Pe³na kultura na forum. EDIT: Koliberku, muszê Ci powiedzieÌ, bo chyba nie zauwa¿y³aœ, ¿e Darek Ciê ostatnio bardzo pochwali³ na forum. Powiedzia³, ¿e jesteœ niez³¹ znawczyni¹ jêzyka polskiego. Powiedz mi, co siê przyczynia do tego, ¿e szlag trafia czytelnika takich rymowanek? Na przyk³adzie tych dwóch linijek: bo, konceptu mu zwyczajnie brak i na rymów parê, ju¿ go trafia szlak
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 23:11:57 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Październik 09, 2009, 23:03:21 » |
|
Smutno mi Ptaku ..oj smutno ..MyslaÂłam ,ze nauczĂŞ siĂŞ czegoÂś od Ciebie....a Ty teorie mi zaproponowaĂŚ tylko moÂżesz... Twoje Ego caÂły czas produkuje wizje i oceny innych ludzi,oparte na starym ÂświatopoglÂądzie i zachowaniach.Jesli w gÂłowie rodza sie myÂśli ...to czy nie powinny rĂłwnoczesnie pojawic sie odczucia z tymi myÂślami zwiÂązane i przez osobĂŞ myÂślÂącÂą obserwowane? Twoje Ego przypisaÂło etykietkĂŞ Artkowi ..bo jak nie Ego ..to kto?..Ten sposĂłb postĂŞpowania, nie jest programem? A jesli ktoÂś wykaÂże Ci to ,reagujesz zdenerwowaniem.Gdy ktoÂś CiĂŞ pochwali lub wstawi siĂŞ za TobÂą ,poczujesz siĂŞ dobrze (np. robi to zawsze KK33) Potem juÂż nie zauwaÂżasz, Âże teoria mija siĂŞ z praktykÂą.Typowa egotyczna postawa,ktĂłra mĂłwi" "Ja jestem lepszy od innych".Ludzie ,ktĂłrzy uczÂą siĂŞ dopiero,majÂą zwyczaj testowaĂŚ....W coÂś uwierzÂą i sprawdzajÂą...Tylko dlaczego tak maÂło nauczajÂących ,zdaje te testy ..Tobie wydaje sie ,Âże wiesz najlepiej.Rzeczywistosc staje sie taka jak oceni ja umysÂł. A moze czegos nie zrozumiaÂłam..?..Jesli tak jest ..w porzÂądku ...ja nie twierdzĂŞ ,ze wiem wiecej ...sprawdzam tylko to czego siĂŞ od Was dowiedziaÂłam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 23:07:19 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Październik 09, 2009, 23:11:59 » |
|
Dzisiaj chyba "babski" wieczĂłr... Arteq sobie nie pogada w tym temacie Dobranoc anioÂłki, pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Październik 09, 2009, 23:25:13 » |
|
Linda ÂżartĂłw wci¹¿ nie pojmuje Ego nad wyraz powaÂżnie traktuje Obca jej radoœÌ z zabawy pÂłynÂąca A to jest przecieÂż rola wiodÂąca … Ptak pouczajÂący MiÂłych snĂłw wszystkim ÂżyczĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Październik 09, 2009, 23:35:56 » |
|
koliberka gdzieœ chwalili, gdzie powiedzcie, moi mili bo - a¿ mi zapar³o dech teraz wa¿nym, ju¿ za trzech! O, czarna pantero! "nigdy wiêcej nie patrz na mnie takim wzrokiem nigdy wiêcej nie miej takich zimnych oczu..." http://www.youtube.com/user/CsiajPrRaDaALinda, mentora rolê przybra³a i wydaje siê jej, ¿e taka wielka lecz bez poczucia humoru - to ka¿da wielkoœÌ jakaœ taka ma³a! http://www.youtube.com/watch?v=qwQ9OxI54pg
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 00:01:42 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #15 : Październik 09, 2009, 23:41:57 » |
|
Dzisiaj chyba "babski" wieczĂłr... Arteq sobie nie pogada w tym temacie Dobranoc anioÂłki, pozdrawiam - Thotal Dobranoc Charli
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Październik 10, 2009, 00:09:20 » |
|
zawiœÌ, zawiœÌ, moja Droga! bo artystom, oraz autorom takich oto rymowanek bli¿ej o wiele, ni¿ naukowcom (zw³aszcza od siedmiu boleœci) do Pana Boga
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 00:13:23 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Październik 10, 2009, 07:15:47 » |
|
Czarna z³oœÌ, ma ju¿ doœÌ, kiczu wszelakiego, tam wyszydzi, tu obrzydzi, - nie chce byle czego. Byle jak, pisa³ Ptak, -nerwy w wariatkowie, Koliberek, wtr¹ci³ szmerek, - izolatka, lekarz powie... Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 07:24:22 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Październik 10, 2009, 11:42:14 » |
|
lecz bez poczucia humoru - to ka¿da wielkoœÌ jakaœ taka ma³a! Papier tego nie przyjmuje... Nawet pióro siê buntuje.. forum w¹tki swe zamyka Nic tu po mnie Ptasie Radio ... gra muzyka Jakoœ przebrnê przez te dzwiêki Jakoœ zniosê ciê¿kie mêki Ju¿ s³uchawki mam na uszach.. mogê czytaÌ ..ulga du¿a...... A tu œwir a tu Ìwir...lec¹ pióra.leci py³. Id¹ rymy potargane z lotu ptaka uk³adane... Kolibrowe rosn¹ wiersze jak po deszczu..œwie¿e jeszcze Gwa³tu ,rety!! Co ja widzê? Admin, chyba na urlopie... Mod, uwija siê w ukropie... Daje wiersze do œmietnika, ChoÌ ju¿ nawet ich nie czyta.. Pójdê sobie w "Masz coœ do mnie" Do Kolibra nie zagadam...... Bêdê sama...... O ocenach, z innym Ptakiem se pogadam A tu œwir,a tu Ìwir...Lec¹ pióra,leci py³.. W odpowiedzi na mój post... Lichych rymów znowu STO Tak ju¿ d³u¿ej ¿yÌ siê nie da... Kroczy ku mnie wielka bieda... Musze zmieniÌ szybko nick... bo sie ptak domyœli w mig... Jakimœ ptakiem siê mianujê.. myœli ptasie rozszyfruje.... Mam ju¿ prawie plan gotowy.. A tu œwir a tu Ìwir Lec¹ pióra ,leci py³... Jak mam wierzyÌ s³owom tym? "Ptak To przecie¿ inny TY.."..
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Październik 10, 2009, 12:17:35 » |
|
Czarna z³oœÌ, ma ju¿ doœÌ, kiczu wszelakiego, tam wyszydzi, tu obrzydzi, - nie chce byle czego. Byle jak, pisa³ Ptak, -nerwy w wariatkowie, Koliberek, wtr¹ci³ szmerek, - izolatka, lekarz powie... Ty uwa¿aj co tu piszesz Drogi nasz TotaluBoœ nie Tuwim ani Brzechwa Wyl¹dujesz wiêc w szpitalu Tam ciê jadem potraktuj¹ Czarnym jak pantera Byœ wyleczy³ siê z twych mrzonek I nie taùczy³ do BoleraLepiej wleŸ na dach wie¿owca Skrzypce w r¹czki swoje weŸ Mo¿esz byÌ te¿ bez prochowca By³eœ g³oœno niós³ sw¹ pieœù ... Specjalne pozdrowienia dla wierszokletów od ptaka nieskromnego
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 12:18:05 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Październik 10, 2009, 12:35:51 » |
|
a tu œwir, a tu Ìwir w Lindy g³owie nasze pióra lec¹ w py³ tak siê marzy tej panience jeszcze wiêcej, jeszcze wiêcej by, siê ogniem zaj¹³ ptak i pozosta³ z tego dym lecz dziewczyna s³owa sk³ada nie najgorzej, szkoda gadaÌ w Czêstochowie widaÌ by³a i o rymy siê modli³a "czêstochowa" nie pomo¿e na jej mêki Panie Bo¿e! gwa³tu wzywa niespokojna Panno mi³a, gdzie tu wojna? nikt tu Ciebie z nas nie zgwa³ci nasze dusze jak u skautów sama prawoœÌ i szlachetnoœÌ Twe nadzieje na rozkosze marne przeto! skoro jednak siê tak starasz to w "poety" có¿, niestety Ciê przyjmiemy zaraz! Ps. Dziewczê Drogie, pióro ostre masz, no i wreszcie jak¹œ w³asn¹ nieco twarz taki dialog to mnie nêci i wyzwala do rozmowy, nowe chêci!!!
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 12:38:20 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Październik 10, 2009, 12:36:00 » |
|
JakimÂś ptakiem siĂŞ mianujĂŞ.. myÂśli ptasie rozszyfruje.... PiĂłra przecieÂż masz na gÂłowie ChoĂŚ nie wÂłasne Co za pech Dalej Âżycie ci podpowie Jak masz myÂśli Ptasie znieœÌ … Ptak nie farbowany …
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Październik 10, 2009, 12:45:17 » |
|
Pióra na g³owie uœmiech fa³szywy oczy zakryte, w których to prawda. któ¿ je wiêc chowa - cz³owiek szlachetny czy draù jaki raczej, albo bandyta ? taki "bandyta ezoteryczny" - co, zamiast no¿a, w rêku ma s³owa z³e i z³e myœli. lecz to pytanie retoryczne by³o, a wszystko dlatego, bo opisaÌ trudno tak¹ twarz "anielsk¹" i zarazem niczyj¹?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 12:50:27 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : Październik 10, 2009, 12:51:10 » |
|
Ha ha ha Znowu Âświr ,znowu cwir...LecÂą piĂłra.leci dym... Sniadaniowy wierszyk dziaÂła przy sniadaniu gom skÂładaÂła.... WyrwaÂł ptakom piĂłrek kilka..... A ten dialog mnie nie kreci... oczekuje wiekszych chĂŞci... .
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Październik 10, 2009, 13:16:16 » |
|
Przed chwil¹ zosta³ zamkniêty w¹tek "masz coœ do mnie". Miejsce gdzie mo¿na by³o przynajmniej na luzie siê poœmiaÌ i po¿artowaÌ. Dla innych by³o to miejsce na odreagowanie. Dla mnie do zabawy. Fajnie, ¿e nowe osoby zaczê³y kanalizowaÌ swoje emocje w rymowankach. Nie ma lepszej metody na rozluŸnienie ni¿ humor, jako przejaw dystansu. I do tego w formie w³asnej czyli twórczej. Tak mnie ucieszy³y wierszyki Lindy a tu Hans Olo uci¹³ temat. Jeœli ktoœ nie czuje bluesa, to wszystko bierze na zbyt powa¿nie i nie powinien byÌ modem. Gdy¿ bêdzie zabija³ ka¿d¹ now¹ myœl woln¹, inicjatywê, i najwa¿niejsze: radoœÌ w cz³owieku. Chyba nie o to chodzi³o Samuleowi, Panie Modzie, coraz bardziej pan nie w modzie. opustoszysz tylko forum gdy¿ brakuje Ci pokory! Lindo odpowiedŸ dla Ciebie! jakie piórka, jakie piórka? toÌ weselej siê zrobi³o i na duszy jakoœ mi³o nie pojmuje Panna tego bo u panny wielkie ego lecz Ty Panno wiersze pisz tak ja gadaÌ lubiê - wszak¿e masz do tego dryg a mnie jakoœ lekko w czubie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 15:46:28 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|