Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 21:37:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: micro-trzêsienia ziemi od about 2ch miesiêcy  (Przeczytany 19048 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« : Pa¼dziernik 12, 2009, 00:25:47 »

Mam do was pytanie:
Od oko³o moze dwóch miesiêcy odczuwam wyrazne mikrowstrz±sy ?skorupy ziemskiej.
Poczatkowo nie zwraca³em na to uwagi. Jest to podobny nieregularny typ mikrodrgañ,
jaki mo¿na odczuæ na zêbie podczas przegryzania czekolady z b¡belkami.

Te drgania wystepuj± codziennie po kilka razy. mniej wiêcej od 3-6 takich sekwencji dziennie.
Jednocze¶nie towarzyszy temu wra¿enie i¿ ulega mikroskróceniu ¶rednica ziemi.

Co o tym sadzicie?
Ja moge powiedziec ¿e fizycznie odczuwam to ewidentnie, wyrazi¶cie i w pe³nej przytomno¶ci. na jawie.
w  Polsce równie¿.

niektóre z tych drgañ wcale nie sa takie 'mikro'. A w mediach cisza.

Czy kto¶ ma dostêp do niezale¿nych sejsmografów, ¿eby to zweryfikowac?
ewentualnie jakich¶ obiektywnych niezale¿nych raportów...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2009, 00:45:53 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 12, 2009, 12:57:52 »

Takie uczucie tez miewam, niekiedy nawet bardzo silne. Niekiedy mam wrazenie jak by gleboko pod ziemia jechal pociag.
Rozmawialam tez z rodzina na ten temat, udowodnili mi ze tam gdzie mieszkam nie ma zadnej kolei. Czuje to na lezaco
najwiecej, ale zdazylo sie mi poczuc jakby tompniecie  stojac poprostu na ziemi. Bedac na urlopie w Turcji, pewnego dnia
rano, kiedy jeszcze lezalam w lozku, tez poczulam jak by sie cos podemna zatrzeslo. Kiedy zapytalam meza czy on tez cos takiego poczul, a byl on w lazience, odpowiedzial mi ze nic nie czol. Takie uczucie miewam od czasu do czasu, nie ma zadnej regoly.Pozdrawiam Rafaela.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 12, 2009, 13:36:09 »

¿eby by³a jasno¶æ: Nie mam tu na my¶li jakich¶ do¶wiadczeñ niefizycznych, z pogranicza snu,
jakie niekiedy  s±: typu 'swobodne spadanie' czy co¶.

Chodzi o strikte fizyczne, cielesne.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 12, 2009, 14:38:46 »

U mnie tez , wystepuje to w ciagu dnia, przed poludniem i po poludniu. Nie przezylam niczego takiego podczas snu.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 12, 2009, 17:16:58 »

Je¶li rzeczywi¶cie odczuwacie jakie¶ wstrz±sy jest to mo¿liwe je¶li mieszkacie w pobli¿u jaki¶ kopalñ,niedaleko placów budowy,itp....
W innym przypadku s± jedynie wasze urojenia-proponuje sprawdziæ sobie strony z rejestrowanymi trzêsieniami ziemi w Polsce lub Europie,inna rzecz,¿e nikt tych wstrz±sów nie odczuwa tylko dwie osoby....a to mówi wszystko.......
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 12, 2009, 17:59:58 »

nie s³uchajcie kamilka z jeleniem z pottera, lol!

ja te¿ tak mam, ale jest to bardzo specyficzne, kojarzysz PHI taki motyw w Matrixie gdy nagle nastêpuje MINIMALNA mikrozmiana rzeczywisto¶ci, deformacja przestrzeni?

ostatnio czêsto to widzê, mam wra¿enie, ¿e gdy ja na to nie popatrzê to, to nie zaistnieje - typowa projekcja ¶wiadomo¶ci

mówisz 2 miechy? czyli od sierpnia, hmm ja widzê du¿ooo takich zmian, ale to nie jest jaki¶ b³±d postrzegania a budzenie siê - 2012 coraz bli¿ej...

718'
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 12, 2009, 18:23:28 »

Mam dziwne wra¿enie, ¿e trzêsienia ziemi, przynajmniej ich czêæ, s± sterowane...
Mam wra¿enie, ¿e wojna XXI wieku polega na "trzêsieniu" przeciwnikiem, a próby dokonuje siê na dnach oceanów.
Trzêsienie ziemi w Chinach przed olimpiad± by³o przyk³adem ataku now± broni± - wed³ug mnie...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 12, 2009, 18:25:27 »

Je¶li rzeczywi¶cie odczuwacie jakie¶ wstrz±sy jest to mo¿liwe je¶li mieszkacie w pobli¿u jaki¶ kopalñ,niedaleko placów budowy,itp....
W innym przypadku s± jedynie wasze urojenia-proponuje sprawdziæ sobie strony z rejestrowanymi trzêsieniami ziemi w Polsce lub Europie,inna rzecz,¿e nikt tych wstrz±sów nie odczuwa tylko dwie osoby....a to mówi wszystko.......

Albo nic... nie odczuwa ten kto nie s³ucha...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 12, 2009, 18:28:34 »

@szmer - to chcia³em napisaæ ale zdecydowa³em siê zej¶æ do poziomu rozmówcy czyli poziomu harrego pottera...

oczywi¶cie, ¿e ci g³usi i ¶lepi na wszystko NIC nie us³ysz± i nie zauwa¿±!

718'
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 12, 2009, 18:34:30 »

Ty zostaw Jelonka w spokoju,pilnuj lepiej swojej 16-letniej trusi,bo j± mo¿e jaki¶ lisek pod twoj± nieobecno¶æ posmakowaæ.....dobrze ci radzê......

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ziemia siê nie trzêsie,je¿eli by³o by inaczej zauwa¿y³bym!
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2009, 18:34:54 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 12, 2009, 18:53:54 »

to s± MIKRO trzêsienia, tylko BARDZO uwa¿ny jest w stanie to zauwa¿yæ, naiwni s± ci co my¶l±, ¿e sejsmograf to wykryje...

a od mojej kobiety siê odpiernicz kamilku - nie ma 16, jest doros³a, ale m³oda bardzo w porównaniu do mnie, starego konia!

718'
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 12, 2009, 19:00:46 »

Ty zostaw Jelonka w spokoju,pilnuj lepiej swojej 16-letniej trusi,bo j± mo¿e jaki¶ lisek pod twoj± nieobecno¶æ posmakowaæ.....dobrze ci radzê......

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ziemia siê nie trzêsie,je¿eli by³o by inaczej zauwa¿y³bym!

Bo zak³adasz to co mo¿esz za³o¿yæ... to czego Cie nauczono, zak³adasz na tyle na ile zosta³e¶ "zaprogramowany"...
Sk±d ta pewno¶æ ¿e by¶ zauwa¿y³? Wiesz co jest ¼ród³em tych wstrz±sów, o których pisze PHIRIOORI? Uwa¿asz ¿e wszystko co na tym ¶wiecie istniej mo¿e byæ zauwa¿alne przez Ciebie? Uwa¿asz ¿e twoja wiedza jest pe³na we wszystkich otaczaj±cych nas aspektach?
Uwa¿asz ¿e urojenia to zawsze nierealny lub zniekszta³cony obraz rzeczywisto¶ci? a mo¿e jest odwrotnie?
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 12, 2009, 19:01:02 »

ja czasami mam tak, ze czuje jak drgam i unosze sie na 1cm w gore nie dotykajac ziemi, nie wiem jak to mozliwe, jakby zanikala grawitacja. Moze enki mi pomagal w tam tej chwili
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 12, 2009, 19:15:53 »

SKALA RICHTERA

< 2,0    Najmniejsze wstrz±sy, nieodczuwalne przez cz³owieka ani przez sejsmograf.    2 920 000 (8000 dziennie)
2,0-3,4    Wstrz±sy nieodczuwalne dla cz³owieka, lecz rejestrowane przez sejsmograf.    800 000
3,5-4,2    Bardzo ma³e wstrz±sy, odczuwane tylko przez niektórych ludzi.    30 000
4,3-4,8    Odczuwane przez wiêkszo¶æ osób, nieszkodliwe.    4 800

4,9-5,4    Odczuwane przez wszystkich, powoduje bardzo niewielkie zniszczenia.    1 400
5,5-6,1    Â¦rednie wstrz±sy, powoduje mniejsze uszkodzenia budynków.    500
6,2-6,9    Du¿e wstrz±sy, powoduj± znaczne zniszczenia.    100
7,0-7,3    Powa¿ne zniszczenia.    15
7,4-8,0    Ogromne zniszczenia.    4
8,0-8,9    Ogromne zniszczenia, katastrofalne skutki dla wielu krajów.    1
> 9    Trzêsienie, które mo¿e zburzyæ wszystkie miasta na terenie wiêkszym ni¿ kilkana¶cie tysiêcy km2.    raz na 20 lat

PS-Powinni jeszcze dodaæ:

0,0-0,1- odczuwalne tylko przez niektórych forumowiczów PCH
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2009, 19:18:23 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 12, 2009, 19:20:39 »

No widzisz... opierasz siê tylko na tym czego Cie nauczono... wstrz±sy kojarz± Ci siê tylko z sejsmologi± i skal± Richtera.
A je¿eli powiem Ci ¿e to nie wstrz±sy sejsmiczne ale jednak prawdziwe i odczuwalne... to jakiej skali u¿yjesz?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 12, 2009, 19:33:43 »

Nie od dzisiaj powa¿nym problemem dla wielu budowlañców s± drgania i pêkania budynków w pobli¿u ulic i torów.

Co do "rewelacji" podawanych przez Phi proponujê podchodziæ z lekkim przymru¿eniem oka bior±c pod uwagê jego domniemane mo¿liwo¶ci, których nikt poza nim nie widzia³ - wstrzymywanie akcji serca na ¿yczenie, loty miêdzy-przestrzenne [tutaj go wyprzedzi³ niejaki gryf144], zderzenia ze statkami ufioków czy przesy³anie potê¿nych ilo¶ci materia³ów, nie wspomnê juz o tym, ¿e mo¿e pokazaæ b³êdy fizykom w temacie zimnej fuzji...
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 13, 2009, 00:20:49 »

Nie wiem czy to mo¿e byæ jako¶ powi±zane, wstrz±sów nie czujê, natomiast od jakiego¶ czasu strasznie piszczy mi w uszach wieczorami, ale tak jakby kto¶ puszcza³ to z g³o¶nika, mimo, i¿ siedzê w ciszy, jedynie trochê komputer brzêczy. To raczej nie zwi±zane, ale chcia³em to z siebie wyrzuciæ bo mnie to intryguje.

Edit: Przypomnia³em sobie, ¿e ostatnio pisa³em tu na forum i nie trzyma³em rêki na myszce, le¿a³a spokojnie i nagle zacz±³ mi siê kursor powoli przesuwaæ ku górze. Potem siê zatrzyma³, ja przesta³em pisaæ, a on dalej leci i siê zatrzyma³. Ale jako, ¿e od jakiego¶ czasu generalnie co¶ nie za dobrze siê ni± steruje to raczej nic z trzêsieniem ziemi wspólnego nie ma Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 13, 2009, 00:25:41 wys³ane przez Byt » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 13, 2009, 01:03:52 »

Podobne zjawisko obserwowalam kilkanascie razy, "strza³ka" kursowa³a w ró¿ne strony, bez wiedzy "myszki", ale co najwa¿niejsze, bez wiedzy kreatora calego sprzêtu...

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 13, 2009, 08:53:59 »

bior±c pod uwagê jego domniemane mo¿liwo¶ci, których nikt poza nim nie widzia³
To kolejne k³amstwo arteqa. Sugeruje on tutaj, i¿ TO ON lepiej wie i TO ON KONTROLUJE, co KA¯DY cz³owiek na ziemi i w ca³ym wszech¶wiecie postrzega. Ale oczywi¶cie nie mo¿e tego udowodniæ. Przypomina to nieco mentalno¶æ pana ziobry, który ponoæ nagra³, jak czego¶ niepowiedzia³. Ja bardzo lubiê jak oni siê o¶mieszaj± w ten ³opatologiczny sposób.

Cytat: kaplan 718
ja te¿ tak mam, ale jest to bardzo specyficzne, kojarzysz PHI taki motyw w Matrixie gdy nagle nastêpuje MINIMALNA mikrozmiana rzeczywisto¶ci, deformacja przestrzeni?

ostatnio czêsto to widzê, mam wra¿enie, ¿e gdy ja na to nie popatrzê to, to nie zaistnieje - typowa projekcja ¶wiadomo¶ci

mówisz 2 miechy? czyli od sierpnia, hmm ja widzê du¿ooo takich zmian, ale to nie jest jaki¶ b³±d postrzegania a budzenie siê - 2012 coraz bli¿ej...
Kojarzê.
Ale mie siê to te¿ trochê kojarzy z 'pakowaniem czasoprzestrzeni', 'merge' alternatywnych ziem z równoleg³ych czasoprzestrzeni?
No tak oko³o 2 miechy.. z du¿ym przybli¿eniem. Mo¿e bardziej od wrze¶nia.. bo moment graniczny jest jednoznaczny: wcze¶niej w tym samym miejscu nie odczuwa³em tych drgañ. To jest bardzo konkretne.
np. w niedziele i dzi¶, a w pon nie by³o wcale.

Cytat: kaplan 718
to s± MIKRO trzêsienia, tylko BARDZO uwa¿ny jest w stanie to zauwa¿yæ, naiwni s± ci co my¶l±, ¿e sejsmograf to wykryje...
Zastanawiam siê w³a¶nie czy wcze¶niej by³y tylko ich nie czu³em... ale odpowied¼ jest ¿e ich nie by³o.
Z po³ roku pozostajê na podobnym poziomie wyciszenia, wiêc to nowa okoliczno¶æ.

No zreszt±, jak a¿ do 4,2 richtera tylko niektórzy ludzie czuj±  - to nie dziwota.
Ale zaskoczy³o mnie, ¿e poni¿ej 2 richtera sejsmo jest niewra¿liwe te¿  Szok Z politowaniem nie spodziewa³em siê.
Dziêki kamil za tê skale. W nawiasie jest dziennie, a potem nie ma, to ta pierwsza pozycja to wjakiem zakresie czasowym?

Cytat: thotal
Podobne zjawisko obserwowalam kilkanascie razy, "strza³ka" kursowa³a w ró¿ne strony, bez wiedzy "myszki", ale co najwa¿niejsze, bez wiedzy kreatora calego sprzêtu...
Nie, nieee thotalu.. To raczej "kreator ca³ego sprzêtu" dawa³ Ci do zrozumienia, ¿e nic "nie kursuje" bez jego wiedzy.

..nawet ¿adna "myszka", ani "strza³ka".

No to Strza³ka!
Drogie pañstwo.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 966, 02:04:51 wys³ane przez
PHIRIOORI »

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 13, 2009, 09:33:21 »

mam dla Was panowie i równie¿ Panie dobr± wiadomo¶æ - ci co to odczuwaj± po prostu siê budz± i bêd± gotowi na zmianê maj±c± nadej¶æ w / po 2012 roku i skok ¶wiadomo¶ci

to proste a wniosek oczywisty, a ci co pisz±, ¿e to czuj± - po tym co pisz± tu na forum widzê, ¿e tak jest w³a¶nie a szczególnie PHIRIOORI, gdyby¶my byli w plemieniu indiañskim dosta³by¶ ode mnie imiê "DEKODUJ¡CY S£OWA", moje imiê to "Arytmetyczny Logos" - odzwierciedla to czym siê zajmujê U¶miech

718'
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 13, 2009, 09:39:37 »

Nie wiem czy to mo¿e byæ jako¶ powi±zane, wstrz±sów nie czujê, natomiast od jakiego¶ czasu strasznie piszczy mi w uszach wieczorami, ale tak jakby kto¶ puszcza³ to z g³o¶nika, mimo, i¿ siedzê w ciszy, jedynie trochê komputer brzêczy. To raczej nie zwi±zane, ale chcia³em to z siebie wyrzuciæ bo mnie to intryguje.

Edit: Przypomnia³em sobie, ¿e ostatnio pisa³em tu na forum i nie trzyma³em rêki na myszce, le¿a³a spokojnie i nagle zacz±³ mi siê kursor powoli przesuwaæ ku górze. Potem siê zatrzyma³, ja przesta³em pisaæ, a on dalej leci i siê zatrzyma³. Ale jako, ¿e od jakiego¶ czasu generalnie co¶ nie za dobrze siê ni± steruje to raczej nic z trzêsieniem ziemi wspólnego nie ma Mrugniêcie

proste do wyt³umaczenia , ja mam tak prawie ca³y czas jedyna wada myszy optycznej , wystarczy wytrzeæ diode tzn to co emituje to czerwone ¶wiate³ko pod mysz± , w myszach " kulkowych " tak nie by³o
co do wstrz±sów to ka¿dy odczuwa ró¿ne bodzce i niektórzy bêd± czuli drgania a niektórzy dzwiêki , niektórzy nie bêd± czuli nic bo ich ¶wiadomo¶æ postrzegania jest ustawiona wy¿ej ni¿ reszty
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 13, 2009, 14:09:36 »

Idzcie do naukowców na Zamek Ksi±¿. Oni tam maj± jeden z najczulszych sejsmografów na ¶wiecie... tylko ciekawe po co. Co do nowych technologii i wywo³ywania wstrz±sów np. przez taki HAARP to jest to pewne. To nowa odmiana wojny, do tego dochodzi jeszcze sterowanie i wytwarzanie huraganów i tajfunów.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 13, 2009, 14:52:25 »

z Zamkiem Ksi±¿ kojarz± mi siê tajne projekty III Rzeszy, a co do wstrz±sów, to pewnie jak tak dalej pójdzie to wszystko siê rozsypie po d³u¿szym okresie czasu, podcinaj± ga³±¼ na której siedz± ci od HAARP???

718'
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 13, 2009, 15:44:58 »

Po prostu niektórzy maj± bujn± wyobra¼niê i tyle,je¶li mieszkacie w miastach to ju¿ pisa³em czy mo¿e byæ to spowodowane, a i jeszcze jedno pytanie-
Czy dostrzegacie te¿ smerfy,skrzaty,muminki i pokemony???

"Cz³owiek ¿yj±cy w uprzemys³owionych miastach nara¿ony jest na dzia³anie wibracji nie tylko w miejscu pracy zawodowej. Jest to zwi±zane z oddzia³ywaniem ¶rodowiska pozaprodukcyjnego w ¶rodkach transportu, w mieszkaniu, którego pod³oga podlega drganiom, np. podczas przejazdu ciê¿kiego sprzêtu drogowego czy kolejowego. ¬ród³em wibracji s± ró¿nego rodzaju urz±dzenia, montowane w budynkach (kot³ownie, windy, hydrofory itp.)."
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 13, 2009, 16:06:49 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 13, 2009, 16:23:13 »

Dr¿enie Ziemi ....
Tak, jak napisa³e¶ Kap³an 718 , to odczuwaj± niektórzy. Nie chodzi o mierzalne sejsmografem zjawisko. Nazwa³bym to rezonansem ziemskim. Rezonujecie z wnêtrzem Ziemi. Pewne subtelne fale przenikaj± nie rejestrowane przez wszystkie martwe przedmioty, a rezonuj± z ¿ywymi istotami . To tylko moja teoria.
Ja tego nie odczuwam, ale Wam wierzê. Je¶li o mnie chodzi to mam raczej takie odczucia jak Byt . Cisza dos³ownie dzwoni mi w uszach. Kiedy¶ bardzo to mnie irytowa³o. Musia³em sobie w³±czyæ ulubion± muzykê. Co¶ musia³o wokó³ mnie zawsze wibrowaæ ( a to radio, a to muzyka z p³yty ) , ¿ebym nie musia³ s³uchaæ tego d¼wiêku ciszy.
Od pewnego czasu, tak mo¿e pó³ roku, do roku, 'zag³uszacze' ciszy nie s± mi ju¿ potrzebne. Lubiê ws³uchiwaæ siê w ten wewnêtrzny d¼wiêk.Nie rozumiem go, ale zauwa¿am, przep³ywa przeze mnie. Pojawia siê zawsze , gdy skupiê siê na ciszy. Z drugiej strony nie jest to a¿ tak przykre czy irytuj±ce,abym nie móg³ spokojnie zasn±æ. Paradoksalnie -przez niego nie znam uczucia kompletnej, prawdziwej ciszy. Czasami siê obawiam, ¿e to mo¿e byæ nadawany jaki¶ nowy software, który ma zsynchronizowaæ mnie, moje DNA z czym¶ obcym, czego nie u¶wiadamiam sobie. Je¶li mia³bym co¶ zaakceptowaæ to chcê byæ tego ¶wiadomy. Z drugiej strony , je¶li s³yszê TO, wiêc mogê tego nie zaakceptowaæ po prostu. Mogê wyraziæ swój sprzeciw. Na razie obserwujê.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: