Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 09:23:18

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 2.0 Nassim Haramein - Od Makro do Mikro, Jednolite Pole [FILM]  (Przeczytany 16230 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 23, 2009, 04:11:40 »

No w³a¶nie my¶l±c nad tymi pytaniami-rozwi±zaniami zapominamy, ¿e my te¿ jeste¶my czê¶ci± tego wszystkiego, a skoro tak, mamy w sobie cz±stkê odpowiedzi na te pytania. Mi siê zawsze podoba³o wyja¶nienie, ¿e czarna dziura ³±czy dwa ró¿ne pod wzglêdem praw fizyki wszech¶wiaty. Wlatuj±c do czarnej dziury z naszego wszech¶wiata pozbywamy siê praw fizyki do punktu osobliwo¶ci, a przekraczaj±c go nabieramy praw istniej±cych po drugiej stronie. Czy to odbywa siê ³agodnie? Tego nie wiem ale wiem, ¿e inaczej zwiedzaæ innych wszech¶wiatów nie mo¿na.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:59:02 »

We fraktalnym ¶wiecie wszystko jest samopodobne co do zasady, chocia¿ ró¿niæ siê mo¿e fizyk± w ka¿dym aspekcie.
Zawsze czu³em, ¿e jest  co¶ g³êboko prawdziwego w filozofii staro¿ytnej Grecji , w której cz³owiek by³ centrum wszech¶wiata. Badano zale¿no¶ci wewnêtrzne , obserwowano cia³o i prawa nim rz±dz±ce i wymy¶lono sobie, ¿e wszech¶wiat ma naturê organiczn±. Narodziny cz³owieka to od³±czenie siê od pêpowiny matki , ból i zimno, rozwój, pierwszy pal±cy oddech, a potem ju¿ za nic nie wróci³by¶ do ciasnego ³ona matki, które do niedawna by³o ca³ym Twoim ¶wiatem.
Otó¿ i narodziny supernovej.  Teraz to tak¿e nasze narodziny. Czas rozwi±zania ju¿ bliski.  Oby mamusia by³a wyrozumia³a dla nieporadnych dzieci swoich U¶miech
sqnik
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 23, 2009, 11:09:47 »

a wiecie co mnie wkurza? ze kazdy mowi ze costam juz blisko, ze potrafi obe itp. a zadnych konkretow powiedziec nie umie... ;o
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 23, 2009, 12:24:26 »

krolestwo Boga jest blisko - swiatlo, Bog, itd jest w Twoim wnetrzu:) tylko umiejetnie trzeba sie ze wszystkim obchodzic:)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 23, 2009, 12:31:05 »

a wiecie co mnie wkurza? ze kazdy mowi ze costam juz blisko, ze potrafi obe itp. a zadnych konkretow powiedziec nie umie... ;o
a czego oczekujesz ?
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 23, 2009, 14:58:44 »

Witam wszystkich,
jaka szkoda, ze Silver tak malo posluchu doswiadcza a tak wiele czasu zajmuja rozwazania na temat
tego czego nie ma. Silver, wybacz im, oni nie wiedza co czynia  Du¿y u¶miech
Wyrazic ten paradoks mozna m.in. tak " dlaczego swiadamosc jest immanentnie zwiazana z czlowiekiem zas usiluje sie ja znalezc za horyzontem zdarzen" albo prosciej " dlaczego na kalkulatorku wszystko sie zgadza ale nijak sie ma to ontologii nie mowiac o rzeczywistosci".
Ja tam spokojnie moge wypi±c sie na te wszystkie "Bardzo Jednolite Teorie Wszystkiego" nawet jesli
to przedstawia sympatyczny gosc oraz zagwarantowac, ze niezaleznie od tych teorii oraz spostrzezen astrofizykow ile tam tych "czarnych dziur, pulsarow..." mi rzekomo nad glowa lata, moj
wszechswiat jest od nich calkowicie niezalezny. Tegoz samego i Wam zycze.
Otó¿ i narodziny supernovej.  Teraz to tak¿e nasze narodziny. Czas rozwi±zania ju¿ bliski.  Oby mamusia by³a wyrozumia³a dla nieporadnych dzieci swoich
tylko, ze my nie mamy Mamusi! tzn. ona istnieje tylko po to aby shizofrenicznemu androgynowi mial
kto tylek pudrowac, i to dzieje sie tylko w swiecie iluzji tegoz. ptaku, nie martw sie, jest piekne
rozwiazanie.  Du¿y u¶miech
I dlatego niejaki Rydzyk, jako przedtawiciel kultow maryjnych, spiewa ta prastara przedchrzescijanska
piesn nie majac pojecia co wlasciwie robi, tak jak my w stanie zagrozenia przypominamy sobie
o "matce" Ziemi. No, ale to tez nalezy do iluzji. Pozostaje wiec "tatus" , prawdziwy Ojciec, ten ktory
wlada iluzja jak i tym poza. Chociaz w naszej "sferze" jest jeszcze i Syn, do zadan specjalnch.  Mrugniêcie
Wiec im dluzej beda trwaly dyskusje o belkocie matematyko-fizykow, tym pewniej doczekamy sie
brzydkiego skrzywienia psychicznego, moze rozpadu swiadomosci a moze tego przed czym
mamy smiertelny strach a co zobaczymy "oko w oko".
Poniewaz swiadomosc sprzezona jest ze swiatem zmyslow, kazda zmiana w tym swiecie zmieni nasza
swiadomosc. Albo zmiana bedzie do zaakceptowania albo swiadomosc zmuszona bedzie do wygenerowania iluzji , ale juz nie dowolnej, tylko takiej jaka jest na ten czas przewidziana. Chyba , ze...
pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 23, 2009, 15:23:11 »

moj wszechswiat jest od nich calkowicie niezalezny. Tegoz samego i Wam zycze.
....
tylko, ze my nie mamy Mamusi!

Có¿  za niezwyk³e dziecko bez mamy U¶miech !!!!  Z³y

No i pogratulowaæ samowystarczalno¶ci Acentaurze U¶miech
Ja nie mogê o sobie powiedzieæ jeszcze ,¿e zupe³nie samowystarczalny jestem. Materialna rzeczywisto¶æ karmi mnie swoj± pêpowin± namacalnych "iluzji". Ale ciasno mi ju¿ w tym brzuszku , zaczynam siê rozpychaæ , czujê, ¿e poza t± elastyczn± , ciep³± ¶ciank± znajduje siê wielka , niesamowita przestrzeñ, której nie rozumiem, ale wiem, ze do¶wiadczê kiedy nadejdzie czas. I wtedy jej siê nauczê.
Tymczasem  ch³onê przydatne informacje od akuszera Nassima Harameina. Nie obra¿am siê , ani nie "wypinam siê" na nikogo za wiedzê, któr± siê dzieli, gdy¿ nie staæ mnie na to, aby przeoczyæ co¶ wa¿nego.
Mamusia Ziemia brzemienna trudn± ci±¿ê nosi .....
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 23, 2009, 15:51:54 »

Witaj east
No i pogratulowaæ samowystarczalno¶ci Acentaurze
dobrze, ze dochodzi do takiej wymiany zdan, bo przede wszystkim obrazuje mi problem jezyka, ktorym sie poslugujemy. Dlaczego mialbym sie na Ciebie ,czy kogokolwiek innego "wypinac" , skoro Ty jestes moim najlepszym nauczycielem.  U¶miech
Jesli sie poczules kiedykolwiek urazony to wiedz, to tylko moj nieporadny jezyk i za to przepraszam Ciebie i innych.
A co do Nasima H. W dyskusji mam olbrzymia przewage bo ja wcele tego nie widzialem !
Dlatego moglem napisac, ze "moge wypiac sie na..."
pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:34:55 »

Witaj acentaur
Nie urazi³e¶ mnie wcale. Twoja wypowied¼ by³a trze¼wi±ca jak kube³ek zimnej wody na rozpalon± g³owê moj± U¶miech
Co do Nassima. To , co on projektuje powala swoj± "z³o¿on± prostot±" . Nie twierdzê, ¿e od teraz jest to tak¿e moja droga ¿yciowa, bo ani on, ani nikt inny nie prze¿yje ¿ycia za mnie. Natomiast mam przeczucie, ¿e ten facet zmieni oblicze nauki, ale zanim to siê stanie bêdzie musia³ daæ sobie radê z ca³ym naukowym betonem. Fascynuj±ce jest obserwowaæ jak na Twoich oczach zmienia siê faktura betonu , a tym samym oficjalne postrzeganie ¶wiata. To studium przemiany , niemal klatka po klatce "od ¶rodka". I ten cz³owiek, który twardo stoi na gruncie fizyki nie boi siê powiedzieæ, ze kontakt z Obc± ras± zosta³ ju¿ nawi±zany za pomoc±  ..... krêgów w zbo¿u.
Proza ¿ycia to S-F w czasie rzeczywistym . Co za niezwyk³e czasy U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 23, 2009, 17:26:20 »

Witaj east
Nie urazi³e¶ mnie wcale
z tego bardzo sie ciesze.
Czytam wiele postow i widze zniecierpliwienie wynikajace z niescislego jezyka oraz mnogosci terminow
jak i tematow. Gdy "wyjdziesz" od Ducha, to wiekszosc tego co wymienilem , jest niepotrzebnym balastem. Dlatego wielu kreci sie w cyklach tematow zastepczych. Tworzy sie taki maly labirynt niemoznosci (to nie jedyna analogia). Wielu dlawi sie dziwna terminologia. Powinno sie na to zwrocic wieksza uwage. Dobrze tez wyrobic sobie nieco dystansu. To tyle jesli wolno mi napomknac.
pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 24, 2009, 10:43:53 »

Witaj acentaur .
To znak, ¿e jêzyk , ten pisany i ten nieporadnie mówiony, wkrótce odejdzie do lamusa. To te¿ czê¶æ przemiany. Niby mówimy tym samym jêzykiem, a nie rozumiemy siê. Forumowy Babel.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2009, 10:44:09 wys³ane przez east » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 24, 2009, 11:23:02 »

A mo¿e po prostu oddalili¶my siê zbytnio od pierwotnych znaczeñ, czystej wibracji s³ów?
Bo s³owo, to wibracja … na pocz±tku by³o s³owo … dzi¶ czêsto be³kot …
Dlaczego? Bo oddzielamy s³owa od uczuæ, czystych intencji … bo gubimy siê w pseudonaukowej terminologii, pustej i nic nie wnosz±cej.
Umys³ ma za to po¿ywkê i zajêcie … a serca?
One maj± swój jêzyk, kod dostêpu do duszy, ducha … nieskoñczono¶ci …

Pozdrawiam  U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 24, 2009, 15:10:51 »

Witaj east
To te¿ czê¶æ przemiany
i to bardzo istotna. Na tym poziomie chodzi o to by oprocz odsmiecenia jezyka z pustych slow takze
przywrocic prawdziwe znaczenia tym, ktore pozostana.
Witaj ptaku
Dlaczego? Bo oddzielamy s³owa od uczuæ, czystych intencji
a to jest nastepny etap. My przeciez pamietamy takie chwile, momenty w naszym zyciu, ktore wywolaly wypowiedziane tam slowa i ktore takze troche nas odmienily. A jakby to bylo permanentne?
pozdrawiam
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 29, 2009, 01:19:03 »

Wyk³ad Nassima - czê¶æ 2.0 w *AVI tak¿e na przeklej.pl
http://www.przeklej.pl/plik/2_0_crossing_the_event_horizon_-_from_micro_to_macro_-_unifying_the_field_pl_part1_rar-0004m061c1dc
http://www.przeklej.pl/plik/2-0-crossing-the-event-horizon-from-micro-to-macro-unifying-the-field-pl-part2-rar-0004mc1cqagh
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: