Witam wszystkich,
jaka szkoda, ze Silver tak malo posluchu doswiadcza a tak wiele czasu zajmuja rozwazania na temat
tego czego nie ma. Silver, wybacz im, oni nie wiedza co czynia
Wyrazic ten paradoks mozna m.in. tak " dlaczego swiadamosc jest immanentnie zwiazana z czlowiekiem zas usiluje sie ja znalezc za horyzontem zdarzen" albo prosciej " dlaczego na kalkulatorku wszystko sie zgadza ale nijak sie ma to ontologii nie mowiac o rzeczywistosci".
Ja tam spokojnie moge wypi±c sie na te wszystkie "Bardzo Jednolite Teorie Wszystkiego" nawet jesli
to przedstawia sympatyczny gosc oraz zagwarantowac, ze niezaleznie od tych teorii oraz spostrzezen astrofizykow ile tam tych "czarnych dziur, pulsarow..." mi rzekomo nad glowa lata, moj
wszechswiat jest od nich calkowicie niezalezny. Tegoz samego i Wam zycze.
Otó¿ i narodziny supernovej. Teraz to tak¿e nasze narodziny. Czas rozwi±zania ju¿ bliski. Oby mamusia by³a wyrozumia³a dla nieporadnych dzieci swoich
tylko, ze my nie mamy Mamusi! tzn. ona istnieje tylko po to aby shizofrenicznemu androgynowi mial
kto tylek pudrowac, i to dzieje sie tylko w swiecie iluzji tegoz.
ptaku, nie martw sie, jest piekne
rozwiazanie.
I dlatego niejaki Rydzyk, jako przedtawiciel kultow maryjnych, spiewa ta prastara przedchrzescijanska
piesn nie majac pojecia co wlasciwie robi, tak jak my w stanie zagrozenia przypominamy sobie
o "matce" Ziemi. No, ale to tez nalezy do iluzji. Pozostaje wiec "tatus" , prawdziwy Ojciec, ten ktory
wlada iluzja jak i tym poza. Chociaz w naszej "sferze" jest jeszcze i Syn, do zadan specjalnch.
Wiec im dluzej beda trwaly dyskusje o belkocie matematyko-fizykow, tym pewniej doczekamy sie
brzydkiego skrzywienia psychicznego, moze rozpadu swiadomosci a moze tego przed czym
mamy smiertelny strach a co zobaczymy "oko w oko".
Poniewaz swiadomosc sprzezona jest ze swiatem zmyslow, kazda zmiana w tym swiecie zmieni nasza
swiadomosc. Albo zmiana bedzie do zaakceptowania albo swiadomosc zmuszona bedzie do wygenerowania iluzji , ale juz nie dowolnej, tylko takiej jaka jest na ten czas przewidziana. Chyba , ze...
pozdrawiam