a co sÂądzicie o krĂŞgach w zboÂżu. Czy moÂżna nazwaĂŚ je terminem TRANSKOMUNIKACJI ?
(..)
Kurcze ..nigdy o tym nie myÂślaÂłam..ale skoro o to pytasz ...to pewnie masz jakÂąs fajnÂą teoriĂŞ..

Witaj
LindaZgadÂłaÂś

Nie tyle ja mam teoriê co Nassim Haramein ( i wielu innych ). Kiedy obok radioteleskopów SETI pokazywa³y siê w zbo¿ach krêgi z piêknymi grafikami, których nikt nie móg³ rozgryŸÌ, Nassim postawi³ teoriê, ze jest to sposób na komunikowanie siê z nami obcej cywilizacji.
SETI zapytaÂło " a dlaczego nie odpowiadajÂą na sygnaÂł radiowy ?" . Ano dlatego, Âże przesÂłanie jest skierowane do wszystkich ludzi w sposĂłb, ktĂłry ma nas uwraÂżliwiĂŚ na nie-radiowy , bardziej bezpoÂśredni kanaÂł komunikacji.
CzêœÌ tego przes³ania, wg mnie brzmi
" oto jest prawdziwa nauka - graficzne piĂŞkno niosÂące wiedzĂŞ wyraÂżone poprzez naturĂŞ". Nassim porĂłwnuje te grafiki ze swoimi odkryciami i odnajduje w nich podstawy fizyka wspĂłlne wszystkim istotom Âżywym.
Ja spojrza³em na to nieco inaczej. Oto zbo¿e staje siê pos³uszne tajemniczej woli. Nie mo¿na udawaÌ ,¿e siê tego nie zauwa¿y³o, ¿e tego nie ma. Dlaczego w³aœnie zbo¿e jest noœnikiem informacji ? Dlaczego nikt , ¿aden wspó³czesny przyrz¹d nie wykry³ dzia³ania ¿adnej znanej nam si³y , chocia¿ wszystko dooko³a jest monitorowane ?
Moim zdaniem dlatego, gdyÂż noÂśnikiem przekazu sÂą ... geny .
Dzia³anie na DNA OD WEWN¥TRZ prowadzi do okreœlonego u³o¿enia siê ka¿dego ŸdŸb³a zbo¿a. ¯ywe istoty s¹ ze sob¹ po³¹czone w sposób NATYCHMIASTOWY. Jest to mo¿liwe , gdy wyobrazimy sobie, ¿e wszystko ma naturê fraktaln¹. I jest to przekaz wielopoziomowy nie tylko ze wzglêdu na ukazane symbole, ale tak¿e ze wzglêdu na samo zbo¿e ... "chleba powszedniego daj nam dzisiaj "...
PrzecieÂż to zboÂże nie zostaÂło uszkodzone, a jedynie UÂŁOÂŻONE.
JakaÂż to musi byĂŚ technologia, ktĂłra nie niszczy, a przekazuje, a co wiĂŞcej - jaka to musi byĂŚ delikatna i potĂŞÂżna zarazem ÂŚWIADOMOÂŚĂ. JeÂśli jest zdolna do manipulowaniem zboÂżem, to moÂże uczyniĂŚ dowolnÂą rzecz kaÂżdej Âżywej istocie na tej planecie ... ale nie robi tego. Nie wdziera siĂŞ do naszej psychiki, ale raczej delikatnie jÂą stymuluje.
Nie pozostajemy obojĂŞtni na te krĂŞgi zboÂżowe. Zastanawiamy siĂŞ nad nimi, wÂłasnÂą wolÂą dokonujemy samorozwoju. SiĂŞgamy po wiĂŞcej -teÂż z wÂłasnej woli.... chociaÂż oczywiÂście, wielu to ignoruje czy wyÂśmiewa . I teÂż ma takie prawo. ÂŚwiĂŞte i nienaruszalne prawo.