Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 05:32:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Transkomunikacja  (Przeczytany 5366 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Linda
Go¶æ
« : Pa¼dziernik 25, 2009, 21:35:35 »

U¶miech
Nikt nie wie czym dok³adnie jest transkomunikacja,choc istnieje na ten temat wiele teorii.Najprostsza definicja mówi ,¿e s± to dzwiêki lub g³osy nieznanego pochodzenia,pojawiajace siê w urzadzeniach nagrywajacych.Sceptycy uwa¿aja,ze wychwytujemy
po prostu fragmenty audycji radiowych,albo ¿e ludzki umys³ w ca³kowicie przypadkowych dzwiêkach doszukuje siê sensownych przekazów,co jest swego rodzaju naduzyciem.
Inna teoria zak³ada ,ze g³osy s±
 nieswiadoma projekcj± osoby,która dokonuje nagrañ.Mo¿liwe jest równiez manifestowanie sie Ech traumatycznych wydarzeñ,do jakich dosz³o w miejscu nagrywania:niektórzy s±dz± ,ze mury domów absorbuj± energiê zwiazana z konkretnym incydentem,po czym odtwarzaja zapis niczym "autorewers" w magnetofonie .
G³osy uznawano równiez za komunikaty pochodzenia pozaziemskiego,albo wypowiedzi dusz,które próbuj± nawiazaæ kontakt ze ¶wiatem fizycznym.

W roku 1920 Thomas Edison jako pierwszy postawi³ hipotezê,ze radio mg³oby pos³u¿yæ za instrument komunikowania sie ze zmar³ymi .Edison uwa¿a³ ,ze pomiedzy zakresami fal d³ugch i krótkich mozna ustaliæ czêstotliwosc,która da szansê kontaktu.

Powiedzia³,¿e "Je¿eli nasza osobowo¶æ trwa po tym ,co nazywamy ¶mierci±,wówczas logiczne jest za³ozenie,¿e zachowana zostaje pamiêc,rozum i inne zdolno¶ci oraz wiedza,jak± nabyli¶my na Ziemi.Tote¿ je¶li osobowo¶æ nadal istnieje,mo¿na s±dziæ,¿e ci ,ktorzy odeszli zechc± komunikowaæ sie z tymi którzy pozostali tutaj.

¿ród³o" Nieznany ¶wiat"nr.10/2009
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:05:50 »

Mam w domu kilka komputerów stacjonarnych. Jaki¶ czas temu (ze dwa lata bêdzie Mrugniêcie) kupi³am do jednego z nich g³o¶niki, nie mia³y byæ dobre, bo komputer jest typow± stacj± robocz±, wiêc oszczêdza³am przy zakupie.
Nie mam ju¿ ich, ale by³ to na pewno Logitech 2.1 (modelu nie pamiêtam).
Powodem, dla jakiego siê ich pozby³am by³y w³a¶nie emitowane d¼wiêki nawet wówczas, gdy komputer by³ wy³±czony. Na pocz±tku lekka konsternacja, próbujesz siê na czym¶ skupiæ, ale ci±gle wydaje Ci siê, ¿e s³yszysz g³osy Chichot
Potem zaczê³am chodziæ z pokoju do pokoju i nawet mi przez moment do g³owy nie wpad³o, ¿e to mog± byæ g³o¶niki pod³±czone do od³±czonego komputera.
W koñcu, gdy zlokalizowa³am ¼ród³o d¼wiêków i manualnie przez pilot zwiêkszy³am g³o¶no¶æ, okaza³o siê ¿e moje g³o¶niki ³api± fale radiowe i to w dodatku jakiej¶ rosyjskiej audycji U¶miech Nawet po wyciszeniu s³ychaæ by³o nadal czyje¶ g³osy.
Przeszpera³am internet w poszukiwaniu informacji i okaza³o siê, ¿e nie jestem jedynym ich u¿ytkownikiem, który ³apie fale radiowe. Nie jestem osob± cierpliw±, wiêc g³o¶niki zamieni³am na stare turystyczne Chichot Graj± tylko wtedy i tylko to, co ja chcê.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:33:30 »

a co s±dzicie o krêgach w zbo¿u. Czy mo¿na nazwaæ je terminem TRANSKOMUNIKACJI ?
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 27, 2009, 11:54:54 »

Komunikowa³em siê z nie¿yj±cym bratem
Kontakty ze zmar³ymi
s± faktem
O transkomunikacji, chirurgach z za¶wiatów i stosunku Ko¶cio³a
do mediumizmu z ksiêdzem François Brune, autorem ksi±¿ki
Umarli mówi± do nas, laureatem Honorowej Nagrody Nieznanego
¦wiata za 2008 r. rozmawia Wojciech Chudziñski
- bardzo ciekawy artykol, polecam wszystkim.

http://www.nieznanyswiat.pl/content/blogcategory/15/39/
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 12:02:40 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 27, 2009, 12:31:57 »

Mrugniêcie
Cytat: East
a co s±dzicie o krêgach w zbo¿u. Czy mo¿na nazwaæ je terminem TRANSKOMUNIKACJI ?

My¶le ,ze tak .Chocia¿ przyje³o siê ,ze transkomunikacja to jakby kontakt ze ¶wiatem Zmar³ych.Natomiast tak naprawde ,to jest sposób kontaktów z innym wymiarem. Tylko do konca nie rozwi±zano zagadki  powstawania krêgów.Faktem jest ,¿e je¿eli wykluczymy oszustwo ludzi,to jest to jaki¶ sposób komunikowania sie na naszej Ziemi Istot z innego wymiaru.
Kurcze ..nigdy o tym nie my¶la³am..ale skoro o to pytasz ...to pewnie masz jak±s fajn± teoriê.. Chichot

=================================================================================

Mrugniêcie
Jaki¶ czas temu jeden z teologów wa tykañskich,
ojciec Gino Concetti, sta³y komentator
,,Osservatore Romano’’, powiedzia³:
„Wed³ug nowego katechizmu Bóg pozwala
naszym drogim zmar³ym, ¿yj±cym
w
ultraziemskim wymiarze,
przesy³aæ nam wia domo¶ci,
które kieruj± nami
w trudnych momentach naszego
¿ycia. Ko¶ció³ postanowi³,
¿e nie bêdzie ju¿ zakazywa³
dialogu ze zmar³ymi, pod
warunkiem, ¿e owe kontakty
nawi±zywane bêd± w
powa¿nych
celach religijnych i
naukowych”.
Czy to oznacza
dobr± wró¿bê dla transkomunikacji
na przysz³o¶æ

Ks.Posocki, w tym artykule wypowiada siê na ten temat.
.Wypowiada sie tez o nagrodzie "Nieznanego ¦wiata". Oto link do artyku³u.
.http://ien.pl/index.php/archives/1205

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 14:55:58 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 27, 2009, 13:53:49 »

Serdecznie dziekuje za ten link. Temat jest bardzo interesujacy.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 27, 2009, 22:04:45 »

Mrugniêcie
Cytat: East

(..)
Kurcze ..nigdy o tym nie my¶la³am..ale skoro o to pytasz ...to pewnie masz jak±s fajn± teoriê.. Chichot

Witaj Linda
Zgad³a¶  Du¿y u¶miech
Nie tyle ja mam teoriê co Nassim Haramein ( i wielu innych ). Kiedy obok radioteleskopów SETI pokazywa³y siê w zbo¿ach krêgi z piêknymi grafikami, których nikt nie móg³ rozgry¼æ, Nassim postawi³ teoriê, ze jest to sposób na komunikowanie siê z nami obcej cywilizacji.
SETI zapyta³o " a dlaczego nie odpowiadaj± na sygna³ radiowy ?" . Ano dlatego, ¿e przes³anie jest skierowane do wszystkich ludzi w sposób, który ma nas uwra¿liwiæ na nie-radiowy , bardziej bezpo¶redni kana³ komunikacji.
Czê¶æ tego przes³ania, wg mnie brzmi " oto jest prawdziwa nauka - graficzne piêkno nios±ce wiedzê wyra¿one poprzez naturê". Nassim porównuje te grafiki ze swoimi odkryciami i odnajduje w nich podstawy fizyka wspólne wszystkim istotom ¿ywym.
Ja spojrza³em na to nieco inaczej. Oto zbo¿e staje siê pos³uszne tajemniczej woli. Nie mo¿na udawaæ ,¿e siê tego nie zauwa¿y³o, ¿e tego nie ma. Dlaczego w³a¶nie zbo¿e jest no¶nikiem informacji ? Dlaczego nikt , ¿aden wspó³czesny przyrz±d nie wykry³ dzia³ania ¿adnej znanej nam si³y , chocia¿ wszystko dooko³a jest monitorowane ?
Moim zdaniem dlatego, gdy¿ no¶nikiem przekazu s± ... geny . Dzia³anie  na DNA OD WEWN¡TRZ prowadzi do okre¶lonego u³o¿enia siê ka¿dego ¼d¼b³a zbo¿a. ¯ywe istoty s± ze sob± po³±czone w sposób NATYCHMIASTOWY. Jest to mo¿liwe , gdy wyobrazimy sobie, ¿e wszystko ma naturê fraktaln±. I jest to przekaz wielopoziomowy nie tylko ze wzglêdu na ukazane symbole, ale tak¿e ze wzglêdu na samo zbo¿e ... "chleba powszedniego daj nam dzisiaj "...
Przecie¿ to zbo¿e nie zosta³o uszkodzone, a jedynie U£O¯ONE.
Jaka¿ to musi byæ technologia, która nie niszczy, a przekazuje, a co wiêcej - jaka to musi byæ delikatna i potê¿na zarazem ¦WIADOMO¦Æ.  Je¶li jest zdolna do manipulowaniem zbo¿em, to mo¿e uczyniæ dowoln± rzecz ka¿dej ¿ywej istocie na tej planecie  ... ale nie robi tego. Nie wdziera siê do naszej psychiki, ale raczej delikatnie j± stymuluje.
Nie pozostajemy obojêtni na te krêgi zbo¿owe. Zastanawiamy siê nad nimi, w³asn± wol± dokonujemy samorozwoju. Siêgamy po wiêcej -te¿ z w³asnej woli.... chocia¿ oczywi¶cie, wielu to ignoruje czy wy¶miewa . I te¿ ma takie prawo. ¦wiête i nienaruszalne prawo.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 27, 2009, 22:10:49 »

Bardzo ciekawe teorie, ale dalsz± dyskusjê o krêgach proszê by¶cie przenie¶li tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=67.0

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: