a co s±dzicie o krêgach w zbo¿u. Czy mo¿na nazwaæ je terminem TRANSKOMUNIKACJI ?
(..)
Kurcze ..nigdy o tym nie my¶la³am..ale skoro o to pytasz ...to pewnie masz jak±s fajn± teoriê..
Witaj
LindaZgad³a¶
Nie tyle ja mam teoriê co Nassim Haramein ( i wielu innych ). Kiedy obok radioteleskopów SETI pokazywa³y siê w zbo¿ach krêgi z piêknymi grafikami, których nikt nie móg³ rozgry¼æ, Nassim postawi³ teoriê, ze jest to sposób na komunikowanie siê z nami obcej cywilizacji.
SETI zapyta³o " a dlaczego nie odpowiadaj± na sygna³ radiowy ?" . Ano dlatego, ¿e przes³anie jest skierowane do wszystkich ludzi w sposób, który ma nas uwra¿liwiæ na nie-radiowy , bardziej bezpo¶redni kana³ komunikacji.
Czê¶æ tego przes³ania, wg mnie brzmi
" oto jest prawdziwa nauka - graficzne piêkno nios±ce wiedzê wyra¿one poprzez naturê". Nassim porównuje te grafiki ze swoimi odkryciami i odnajduje w nich podstawy fizyka wspólne wszystkim istotom ¿ywym.
Ja spojrza³em na to nieco inaczej. Oto zbo¿e staje siê pos³uszne tajemniczej woli. Nie mo¿na udawaæ ,¿e siê tego nie zauwa¿y³o, ¿e tego nie ma. Dlaczego w³a¶nie zbo¿e jest no¶nikiem informacji ? Dlaczego nikt , ¿aden wspó³czesny przyrz±d nie wykry³ dzia³ania ¿adnej znanej nam si³y , chocia¿ wszystko dooko³a jest monitorowane ?
Moim zdaniem dlatego, gdy¿ no¶nikiem przekazu s± ... geny .
Dzia³anie na DNA OD WEWN¡TRZ prowadzi do okre¶lonego u³o¿enia siê ka¿dego ¼d¼b³a zbo¿a. ¯ywe istoty s± ze sob± po³±czone w sposób NATYCHMIASTOWY. Jest to mo¿liwe , gdy wyobrazimy sobie, ¿e wszystko ma naturê fraktaln±. I jest to przekaz wielopoziomowy nie tylko ze wzglêdu na ukazane symbole, ale tak¿e ze wzglêdu na samo zbo¿e ... "chleba powszedniego daj nam dzisiaj "...
Przecie¿ to zbo¿e nie zosta³o uszkodzone, a jedynie U£O¯ONE.
Jaka¿ to musi byæ technologia, która nie niszczy, a przekazuje, a co wiêcej - jaka to musi byæ delikatna i potê¿na zarazem ¦WIADOMO¦Æ. Je¶li jest zdolna do manipulowaniem zbo¿em, to mo¿e uczyniæ dowoln± rzecz ka¿dej ¿ywej istocie na tej planecie ... ale nie robi tego. Nie wdziera siê do naszej psychiki, ale raczej delikatnie j± stymuluje.
Nie pozostajemy obojêtni na te krêgi zbo¿owe. Zastanawiamy siê nad nimi, w³asn± wol± dokonujemy samorozwoju. Siêgamy po wiêcej -te¿ z w³asnej woli.... chocia¿ oczywi¶cie, wielu to ignoruje czy wy¶miewa . I te¿ ma takie prawo. ¦wiête i nienaruszalne prawo.