pheasant
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1125 : Kwiecieñ 08, 2011, 10:54:47 » |
|
Ty ''WY'' katolicy forujecie tu prawdê o ''Bogu'' jako jedenego z idola fori, o których mówi³ F.Bacon A tak troszeczkê prostrzym jêzykiem Silver to o co chodzi??? Co to idola fori???
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1126 : Kwiecieñ 08, 2011, 11:04:23 » |
|
Silver - nie zaozy³em ANI JEDNEGO w±tku zwi±zanego/po¶wiêconemu KK/KRK czy nawet Jezusowi, bo uwa¿am, ¿e to nie jest g³ówn± tematyk± forum. Je¿eli ju¿ powsta³y to pozwalam sobie czasami w nich wypowiedzieæ - dlatego zarzuty o jakie¶ szczególne propagowanie KK przeze mnie na tym forum s± chybione. Co do cenzora - równiez pud³o, nikomu nie zabrania³em wypowiedzi w ¿adnym z tematów, mo¿e mylisz mnie z Kiar±? Prosi³em jedynie o brak wulgaryzmów i oszczerstw - tyle. Na forum prezentujê swoje pogl±dy na dane kwestie, pokazujê swoje zycie i jakie mam w nim zasady, wytyczne.
Ciekawe, ¿e zawsze mowa o przepychanka pojawia siê w chwili gdy wskazane jest czyje¶ k³amstwo czy manipulacja.
Uczciwie zawsze przyznajê, gdy czego¶ nie wiem, uczciwie przyznajê, ¿e pewnych rzeczy nie jestem w stanie udowodniæ, bo to... wiara. Dlatego niegdy nie musia³em uciekaæ siê do k³amstw czy manipulacji aby "udowadniaæ" swoje tezy czy "pokonaæ" w dyskusji oponentów, brzydzê sie tym. Gdy siê pomyli³em nie mia³em problemów z przyznaniem siê do tego, tak samo jak ze s³owem "przepraszam". Nie kreujê siê na osobê któr± nie jestem. Dlatego nie musia³em pó¼niej siê tego wstydziæ swoich s³ów i rozmywaæ je potem. Jestem po prostu prawdziwy ze wszystkimi swoimi wadami jak i mocnymi stronami.
Co powiedzia³e¶ i z jakiego powodu - widaæ po postach. Wiêcej nie bêdê Ci "dokucza³" bo to by³oby jak popychanie le¿±cego. Dla mnie straci³es bardzo wiele z wiarygodno¶ci i rzetelno¶ci. Za innych siê nie wypowiadam, ka¿dy ma rozum to sam wyci±gnie wnioski. Dziêkujê.
edit: Tak, Pheasant, jestem praktykuj±cym katolikiem. To powszechnie wiadomo na forum, dlaczego mia³bym to ukrywaæ? bo widzê, ¿e jeste¶ zdziwiona?
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 11:20:46 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
pheasant
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1127 : Kwiecieñ 08, 2011, 11:09:53 » |
|
Nie staæ Ciê na m±drzejsz± konkluzjê ni¿ to wszystko ¶ciema, tylko dlatego ¿e Ciê nie przekona³y ?...! Je¶li Silver chodzi Ci o m±drzejsze konkluzje z mojej strony to mogê siê podpisaæ pod spostrze¿eniami Artka na ten temat. Wiêc nie bêdê powielaæ s³ów które ju¿ tu pad³y.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1128 : Kwiecieñ 08, 2011, 11:50:48 » |
|
Jak zrozumia³am, szczególnie z tego co napisa³ Arteq (wcze¶niej modyfikacji twojego posta nie dostrzeg³am),
Co to znaczy wed³ug Ciebie modyfikacje posta ? Modyfikacja posta polega³a na dopisaniu jednej drobnej osobistej refleksji na samym koñcu posta. Przeszkadza to komu¶ ? To na pocz±tek wrzuci³e¶ sam cytat, nie podpisuj±c, ¿e jest cytatem, nie wstawiaj±c tak¿e tych s³ów w cudzys³ów (to taki znacznik, ¿e nie przypisujesz sobie autorstwa tego, o czym piszesz - po¿yteczna sprawa, gdy nie chcesz zostaæ pos±dzony o kradzie¿ czy manipulacjê).
Przecie¿ by³o od samego pocz±tku i jest napisane w nag³ówku Cyt : A skoro cytujê, nie ma takiego obowi±zku wstawiania w cudzys³ów. Mo¿e byæ, ale nie musi. I afery by pewnie ¿adnej nie by³o, gdyby¶ po pierwszej wypowiedzi Sventera, wyja¶ni³ nie tylko to, ¿e nie jeste¶ rzeczonym ksiêdzem, a wysili³ siê tak¿e o sprostowanie, ¿e jest to cytat z powie¶ci literackiej, poda³ jej tytu³ i autora. Ty jednak brn±³e¶ w zaparte i z ka¿d± kolejn± wypowiedzi± uczciwy cz³owiek na twoim miejscu, wyt³umaczy³by pochodzenie s³ów, które uzna³ na tyle interesuj±ce, by zapocz±tkowaæ nad nimi dyskusjê.
S³usznie.Tylko zauwa¿, ¿e po napisaniu posta i wyja¶nieniu Sventerowi wy³±czy³em zaraz komputer i nie przeczyta³em ju¿ ¿adnych wypowiedzi, które siê po¼niej po nim posypa³y... Dopiero dzisiaj ich przeczyta³em i potwierdzi³em, ¿e jest to Cytat i sk±d. Twoje zachowanie mnie ani ziêbi, ani parzy. Ot, nie widzê w nim ¿adnej ró¿nicy od tego kim by³e¶ i tego kim bêdziesz. Nawet w przysz³ych wcieleniach Równie¿ nie widzê ¿adnej ró¿nicy w tym kim bêdziesz w przyszy³ych wcieleniach i co taszczysz w swoim ewolucyjnym genomie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 11:54:18 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1129 : Kwiecieñ 08, 2011, 11:55:14 » |
|
Nie, Ptaku.Na poczatku to nie byl cytat i taka nierzetelnosc ze strony Silvera powoduje sluszne choc nieprzyjemne reperkusje.Przyznam sie,ze nie spodziewalem sie tego po starym wyjadaczu forumowym. No ale jesli Silver sobie lekce i wazy wiarygodnosc i zaufanie..Jego broszka. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1130 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:07:46 » |
|
ie rozumiem dlaczego tak cie¿ko Wam przyznac siê do omylno¶ci, Artku napisz o kogo Ci chodzi pisz±c WY? nie czepiam siê tylko tak z ciekawo¶ci pytam. Pozdrawiam:) edit zabrzmia³o My katolicy - nie kluczymy, nie k³amiemy.......... Wy niekatolicy - krêcicie, nie przyznajecie siê do b³êdów........... mo¿e siê mylê ale tak to odczyta³am...... edit swoj± drog± dziwna ta nagonka na Silvera, trzeba czekaæ, bo ka¿dy mo¿e siê potkn±æ, a wtedy trzeba mu przykopaæ ¿eby siê nie podniós³, moralno¶æ jak moralno¶æ tylko czyja? Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 12:13:38 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1131 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:11:41 » |
|
Ptaku, osobi¶cie chodzi³o mi oprócz "cytatu" równie¿ o wypowied¼ Silvera na temat reinkarnacji. Jego posty wyra¼nie wskazuj±, ¿e sk³ama³ w jednym z nich - w pierwszym twierdzi³, ¿e zna tylko 2 poprzednie wcielenia bo reszta jest niedostêpna, zablokowana, a w kolejnym - jako argument przecz±cy mojej tezie powiedzia³, ¿e by³ niewolnikiem, czyli kolejne wcielenie. Wed³ug mnie dopu¶ci³ siê tego aby zbiæ moje argumenty/tezê. Taki sposób dyskusji i argumentacji jest ¿a³osny...
edit: Wiki, chêtnie wyja¶niê. Pisz±c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domy¶lam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyæ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka.
Nigdy nie dzieli³em i nie zamierzam dzieliæ ¶wiata na katolicy - reszta, tym bardziej daleki jestem od stwierdzeñ, ¿e katolicy s± cacy, ich przeciwnicy ¼li. Niestety katolicy, a ¶cslej osoby za nich uwa¿ajace siê - równie¿ k³ami±, kradn±, oszukuj±, manipuluj±.
My¶lê, ¿e teraz jest klarownie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 12:21:46 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1132 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:12:30 » |
|
Nie, Ptaku.Na poczatku to nie byl cytat i taka nierzetelnosc ze strony Silvera powoduje sluszne choc nieprzyjemne reperkusje.Przyznam sie,ze nie spodziewalem sie tego po starym wyjadaczu forumowym. No ale jesli Silver sobie lekce i wazy wiarygodnosc i zaufanie..Jego broszka. Pozdrawiam.
Oto kolejny ''sêdzia sprawiedliwy'' co za ''dobre'' wynagradza a za z³e karze. Najpierw napisz co dla Ciebie znaczy pocz±tek ? Nawet nie czyta³e¶ mojego postu w trakcie jego pisania, bo trwa³ zaledwie kilka minut, albo i tyle nie poniewa¿ przekopiowa³em tekst wprost z Biuletynu Racjonalista. I widzia³em kto czyta³ zaraz po jego wy¶wietleniu ! Czyta³a Greta, Sventer, Rafaealla i kilku go¶ci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 12:12:48 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1133 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:21:19 » |
|
Kahuna, nie by³ to cytat? To co to by³o? Czy ma jakie¶ znaczenie, jak± formê przybra³a my¶l? Silver nie napisa³ nigdzie, ¿e to jego w³asne do¶wiadczenie. Wrzuci³ po prostu pewn± tre¶æ. Ku przemy¶leniu. I we mnie tre¶æ ta zapad³a g³êboko, bo poczu³am dramatyzm prze¿yæ kap³ana. Szczególnie mocno uderzy³o mnie zdanie (chyba ju¿ silvera), cyt: „A potem zrozumia³em, ¿e nie ma nic gorszego ni¿ ¶wiadomo¶æ, która umiera. ¦wiadomo¶æ... w³asnego serca....”I nad tym warto siê g³êbiej zastanowiæ. By czasem nie sta³o siê tak, ¿e nasza ¶wiadomo¶æ ulegnie rozproszeniu, gdy nie spe³ni pewnych parametrów. O tym wcze¶niej ca³kiem sporo pisa³ silver, tylko jako¶ nikt nie zwraca uwagi na tre¶ci wa¿ne, a czepiamy siê rzeczy nieistotnych. Wa¿niejsza jest ocena osoby od zbawiennej my¶li… Ceniê silvera za jego wk³ad w rozwój ¶wiadomo¶ci. Za jego wielkie serce i otwarty umys³. Czy w tym temacie on kogo¶ obrazi³? Czy czyje¶ ega poczu³y siê dotkniête? Je¶li tak, to czym?
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1134 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:28:28 » |
|
Taki sposób dyskusji i argumentacji jest ¿a³osny...
¯a³osny jest te¿ ¶wiatopogl±d poznawczy, który nie potrafi za³o¿yæ na forum ani jednego ciekawego, inspiruj±cego tematu, niepotrafi zachêciæ i czytelników i poprowadziæ dyskusjê, tylko polega na ci±g³ych i tych samych stwierdzeniach le¿±cych w dwóch kategoriach - "prawdziwo¶ci" i "fa³szywo¶ci" .
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 12:28:53 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1135 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:29:44 » |
|
Wiki, ¿adna nagonka. Ze swojej strony zauwa¿y³em, ¿e pewien schemat siê powtórzy³. Oczywi¶cie ka¿dy mo¿e siê potkn±æ i to doskonale rozumiem, jednak nie ka¿dy trwa w tym i idzie w zaparte. Co do przykopywania ju¿ siê wypowiedzia³em. Nie nawo³ujê do wytykania palcami, nie nawo³ujê do bojkotu - wyrazi³em swój pogl±d, ¿e dla mnie osobi¶cie straci³ wiele na wiarygodno¶ci i rzetelno¶ci (i w zwi±zku z tym rónie¿ pewne jego informacje, m.in. te które chcia³ uwiarygodniæ uciekaj±c siê do k³amstwa), wyt³umaczy³em dlaczego, popar³em odpowiednimi cytatami. Mia³em nadziejê, ¿e osoby które twierdz±/przekazuj±, ¿e maj± wiêksz± ¶wiadom¶æ, rozwój nie uciekaj± siê do takich zagrañ.
Nie czujê do niego z³o¶ci czy pogardy. Nie odwróci³bym siê od niego na ulicy. Nie noszê negatywnych emocji w stosunku do niego. Mi krzywdy ¿adnej nie zrobi³.
edit: Silver, je¿eli dla Ciebie jest ¿a³osny to ok. W pewnych sprawach preferujemy inne pogl±dy i zachowania. Na forum przegl±dam ciekawi±ce mnie informacje, staram siê pozyskiwaæ inny k±t spojrzenia. Czy aby rozmawiaæ o literaturze trzeba samemu byæ pisarzem? Czy dyskusja w tym zakresie nie-pisarzy staje siê z automatu ¿a³osna? Wolê siê powstrzymac od zak³adania "ciekawego" w±tku w którym to mia³bym k³amac czy manipulowaæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 12:35:00 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1136 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:36:40 » |
|
Wiki, chêtnie wyja¶niê. Pisz±c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domy¶lam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyæ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka. Artqu, zapomnia³e¶ jeszcze mnie umie¶ciæ na czarnej li¶cie. Co do inkarnacji silvera, to mo¿e sobie przypomnia³ po twoim po¶cie o kolejnej? Sk±d wiesz, ¿e k³ama³ i ¿e takie mia³ intencje? Znasz ju¿ jego winy?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1137 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:41:20 » |
|
To ¿adna czarna lista.
Ptak, daj spokój z tym "przypomnieniem" sobie, b±d¼my powa¿ni, proszê, nie traktuj mnie jak skoñczonego idioty. Nie chodzi tutaj o ¶niadanie sprzed miesi±ca... To ¿e ka³ma³ wynika jasno z postów, co do intencji - wyra¼nie napisa³em, ¿e s± to moje przypuszczenia, a dlaczego wielce prawdopodobne jak za³o¿y³em - poda³em argumenty.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #1138 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:41:34 » |
|
Co to znaczy wed³ug Ciebie modyfikacje posta ?
To jest modyfikacja posta: Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 07, 2011, 20:06:04 wys³ane przez Silver
A od momentu rozpoczêcia tematu do momentu tej¿e zmiany zd±¿y³e¶ siê zorientowaæ, w jaki sposób chocia¿by Sventer twoj± wypowied¼ odebra³. Inna sprawa, ¿e ja osobi¶cie w ¿yciu nie pos±dzi³abym ciê o bycie ksiêdzem, czy te¿ sposób formu³owania my¶li jak w przekazanym cytacie czy tym bardziej o do¶wiadczenia, jakie ten¿e opisuje. I st±d te¿ moja dociekliwo¶æ odno¶nie ¼ród³a. Modyfikacja posta polega³a na dopisaniu jednej drobnej osobistej refleksji na samym koñcu posta. Przeszkadza to komu¶ ?
Czy aby na pewno na koñcu? I widzia³em kto czyta³ zaraz po jego wy¶wietleniu ! Czyta³a Greta, Sventer, Rafaealla i kilku go¶ci.
Niech¿e siê wymienieni wypowiedz±, czy by³a informacja o cytacie, czy te¿ nie. A odno¶nie twojej wzglêdem Kahuny ironii: ''sêdzia sprawiedliwy''
to sk±d pewno¶æ, ¿e nie by³ jednym z odwiedzaj±cych temat anonimowo go¶ci? Ty te¿ przecie¿ mog³e¶ jako go¶æ czytaæ, wiêc wymigiwanie siê: S³usznie.Tylko zauwa¿, ¿e po napisaniu posta i wyja¶nieniu Sventerowi wy³±czy³em zaraz komputer i nie przeczyta³em ju¿ ¿adnych wypowiedzi, które siê po¼niej po nim posypa³y...
nie jest dla mnie ¿adnym wyt³umaczeniem. Nie siedzia³am te¿ obok, ¿eby "zauwa¿yæ, ¿e wy³±czy³e¶ komputer". No, ale w jednym przynajmniej siê zgadzamy: Równie¿ nie widzê ¿adnej ró¿nicy w tym kim bêdziesz w przyszy³ych wcieleniach i co taszczysz w swoim ewolucyjnym genomie.
Naszej jednomy¶lno¶ci przys³u¿y³ siê twój brak wiary we mnie i mój w reinkarnacjê. Dalej dok³adaæ ju¿ nie zamierzam. Ka¿dy post w tym niemerytorycznym temacie o fikcyjnym niedosz³ym ksiêdzu-geju stanowi cegie³kê do wybudowania trzech dodatnich pf-ów!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1139 : Kwiecieñ 08, 2011, 12:47:08 » |
|
jak mówi, stare, m±dre przys³owie pszczó³: nie ma tego "z³ego" co by na dobre nie wysz³o ;]
edit: a ja tam, chêtnie do³o¿ê Silverowi cegie³kê, skoro ja nie potrafiê rozkrêciæ w±tku to niech chocia¿ on ma...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2011, 12:48:42 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
pheasant
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1140 : Kwiecieñ 08, 2011, 18:31:44 » |
|
Wiki, chêtnie wyja¶niê. Pisz±c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domy¶lam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyæ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka. Artqu, zapomnia³e¶ jeszcze mnie umie¶ciæ na czarnej li¶cie. Jako¶ w/w osoby nie chc± wej¶æ ze mn± w polemikê i podaæ konkretnych dowodów na to ¿e tak jest. Silver co¶ tam próbowa³, ale ju¿ mu minê³o. Thotal te¿, ale zamilk. Sventera to ju¿ nie wspomnê. Obra¿aæ jest ³atwo, ale podaæ konkretne fakty popieraj±ce w/w tezy??? Jako¶ ³atwo siê rozwodziæ nad fragmentem tektu, który w dodatku jest fikcj±. £atwo snuæ wizjê niczym nieograniczonej ¶wiadomo¶ci. Ale jak to siê ma do codziennego ¿ycia??? Silver zarzuca, ¿e niektórzy nie umiej± poprowadziæ dyskusji. Ja nic nie poradze, ¿e osoby nie chc± rozmawiaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1141 : Kwiecieñ 09, 2011, 12:20:28 » |
|
Grzezniesz Silver coraz glebiej.Otoz widzialem Twojego posta zaraz po ukazaniu sie.Mam taki zwyczaj,ze nigdy nie loguje sie gdy czytam nowe forumowe posty.Loguje sie wowczas,gdy mam cos gotowego do przekazania i wtedy robie copy i paste.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1142 : Kwiecieñ 09, 2011, 18:49:55 » |
|
Grzezniesz Silver coraz glebiej.Otoz widzialem Twojego posta zaraz po ukazaniu sie.Mam taki zwyczaj,ze nigdy nie loguje sie gdy czytam nowe forumowe posty.Loguje sie wowczas,gdy mam cos gotowego do przekazania i wtedy robie copy i paste.
Tylko kto w to uwierzy ?...! Teraz te¿ robi³e¶ copy i paste pisz±c ten tekst ? Pozatem po co za ka¿dym razem wpisywaæ login i has³o jak mo¿na zapamiêtaæ ? To tylko strata czasu i nic wiêcej ! Silver zarzuca, ¿e niektórzy nie umiej± poprowadziæ dyskusji. Ja nic nie poradze, ¿e osoby nie chc± rozmawiaæ.
Wejd¼ na forum racjonalista.pl tam znajdziesz miliony chêtnych do rozmowy. Daj znaæ, ¿e siê tam zarejstrowa³a¶ jako np : Pheasant to ja Ciê odnajdê i porozmawiamy. Bo tu jakie¶ ciê¿kie energie panuj±. Tam jako¶ mi siê pisze o wiele ³atwiej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2011, 19:00:15 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #1143 : Kwiecieñ 09, 2011, 21:42:11 » |
|
Tylko kto w to uwierzy ?...!
Ja mu w to uwierzê! I uwierzê te¿ Rafaeli, która to samo podtrzymuje i Sventerowi, którego pierwsza wypowied¼ równie¿ to samo sugeruje. Pozatem po co za ka¿dym razem wpisywaæ login i has³o jak mo¿na zapamiêtaæ ? To tylko strata czasu i nic wiêcej !
Ja równie¿ najczê¶ciej wchodzê jako go¶æ. Komputer dzia³a 24 na dobê, jest wiele sytuacji, gdy kto¶ mo¿e przed nim usi±¶æ. To zabezpieczenie. Za ka¿dym razem loginu i has³a wpisywaæ te¿ nie trzeba. Do takich rzeczy s³u¿y odpowiednia funkcja w przegl±darkach. Wejd¼ na forum racjonalista.pl tam znajdziesz miliony chêtnych do rozmowy. Daj znaæ, ¿e siê tam zarejstrowa³a¶ jako np : Pheasant to ja Ciê odnajdê i porozmawiamy. Bo tu jakie¶ ciê¿kie energie panuj±. Tam jako¶ mi siê pisze o wiele ³atwiej.
Jakie to wygodne! Podwin±æ ogon i uciec...
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1144 : Kwiecieñ 09, 2011, 22:18:24 » |
|
Ale gor±cy temat a ile krzyków z powodu jednego cytatu (btw równie¿ i w innych tematach prosi³am o podawanie ¼róde³, bo takowe 'tajemne' pisanie staje sie niedobrym obyczajem - dzieki Janneth) Poziom zainteresowania potwierdza tylko fakt, ¿e cytat chywta gdzie¶ g³êboko, a podtytu³ 'Powie¶c Homokap³ana' wprost informuje ¿e dotyka tematu tabu, co zreszt± ³adnie widac po wzbudzonemu oburzeniu Doprafdy brzydka manipulacja edit: Wiki, chêtnie wyja¶niê. Pisz±c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domy¶lam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyæ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka.
Ojej to i ja jestem na owej li¶cie, a nie³adnie wskazywac palcem. Widzê ¿e arteq ju¿ zapomnia³ jak dawnymi czasy zdarza³o mi sie stawac w obronie Dekalogu (nawet tej wersji katolickiej - okrojonej), kiedy przykazania te atakowane by³y za samo u¿yte w nich s³owo 'Nie'. No ale to by³y dawne czasy i faktycznie dzi¶ bli¿ej mi ogólnie pojmowanej wspólnoty chrze¶cijan (oczywi¶cie za wolno¶c w propagowaniu i wymianie pogl±dów) ni¿ do Watykanu. No chyba ¿e nastapi³by kiedy¶ ów czas i¿by stolica ¶wiatowego zepsucia, otwar³a dla naukowców archiwa swojej biblioteki szczególnie za¶ ksi±g wymienionych na indeksie pism zakazanych. Bo zakazanych tematów w KK mamy dostatek co nie jest ju¿ ¿adn± tajemnic±, ba nawet zwyk³a powie¶c (czysta fikcja) potrafi wzbudzic szczere oburzenie, a przeciez mia³a sk³onic do refleksji. Cyt czytelnika " Z przeczytanego fragmentu wnoszê, i¿ jest niezwykle refleksyjna, sk³aniaj±ca do my¶lenia, pobudzaj±ca wyobra¼niê. Autentyczna. I autentycznie temat trafia w sedno, my¶lê ¿e nied³ugo mog± ukazac sie kolejne takie tytu³y skoro wzbudzaj± tak ¿ywe emocje. Pewnie nieprêdko jako wspomnienia autora podpisane z imienia i nazwiska. Byc mo¿e wpierw pisane pod pseudonimem jako powie¶c i 'fikcja literacka'
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1145 : Kwiecieñ 09, 2011, 23:44:25 » |
|
Ja mu w to uwierzê! I uwierzê te¿ Rafaeli, która to samo podtrzymuje i Sventerowi, którego pierwsza wypowied¼ równie¿ to samo sugeruje.
Wierz w co chcesz. Kogo to wogóle obchodzi w co Ty wierzysz ? Z pewno¶ci± nie mnie ! Co Rafaela i Sventer podtrzymuje ? Niech siê osobi¶cie wypowiedz± na ten temat ? Jakie to wygodne! Podwin±æ ogon i uciec...
Jeste¶ inwazyjna psychologicznie co widaæ tutaj wyra¼nie po stylizacji na pewn± zajadliwo¶æ ! Dalej... robisz w powa¿nym w±tku ba³agan wnosz±c do niego nic nie znacz±ce komentarze i odgrzewaj±c na nowo co¶ co zosta³o tutaj ju¿ zakoñczone. Nie chcesz rozumieæ - nie komentuj. Wiêc zadziwia mnie Twoje banalizowanie. Widocznie na tyle Ciê staæ. Ps. Enigma.Nie dziêkuj Janneth, bo ta kokieteryjno¶æ jest niczym nie uzasadniona. Temat rzuci³em zdecydowanie pogl±dowo sk³aniaj±c do pewnych przemy¶leñ je¶li kogo¶ to wogóle zainteresuje ? Nie jest przecie¿ a¿ tak ogromnie wa¿ne kto napisa³, ale do czego odnosi³a siê ta literacka tre¶æ. Nie napisa³em ¼ród³a pochodzenia, ale de facto chyba raczej nikt z nas nie zna bli¿ej tego autora - Lucasa L. Grabeel'a. Czyli jego nazwisko nic nam po prostu wiele nie mówi. Oczywi¶cie wzi±³em jak najbardziej pod uwagê fakt, ¿e mo¿e kto¶ zapytaæ je¶li bêdzie zainteresowany o nazwisko autora, wiêc go podam, bo to przecie nie jest ¿adna tajemnica i Ty oto zapyta³a¶, tylko zapyta³a¶ ju¿ pó¼niej, gdzie jak mam zwyczaj siedzieæ d³u¿ej na necie, ale w tym dniu akurat po oko³o kilkunastu minutach po opublikowaniu posta wy³±czy³em komputer. Wiêc ten ca³y bunt o brak podania autora tekstu jest relatywnie ¶mieszny.Bo w sumie nie chodzi nam tutaj wszystkim kto napisa³ (jak go zw±, tak zw±), tylko do czego odnosi³a siê tre¶æ - jako upadek, lub zagubienie cz³owieka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2011, 00:12:43 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1146 : Kwiecieñ 10, 2011, 06:48:54 » |
|
Nikt nie chcia³ zauwa¿yæ upadku cz³owieka, skopali za to narratora, bo niewygodne wie¶ci niós³ Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1147 : Kwiecieñ 10, 2011, 10:57:07 » |
|
Nikt nie chcia³ zauwa¿yæ upadku cz³owieka, skopali za to narratora, bo niewygodne wie¶ci niós³ Pozdrawiam - Thotal Ale, by zauwa¿yæ upadek cz³owieka, trzeba najpierw dostrzec w³asny upadek. A to bolesne. Nie b±d¼my ma³ostkowi, na podobieñstwo naszych bogów.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1148 : Kwiecieñ 10, 2011, 15:35:13 » |
|
...Oczywi¶cie wzi±³em jak najbardziej pod uwagê fakt, ¿e mo¿e kto¶ zapytaæ je¶li bêdzie zainteresowany o nazwisko autora, wiêc go podam, bo to przecie nie jest ¿adna tajemnica i Ty oto zapyta³a¶... No nie tak by³o, nie pyta³am o nazwisko autora (personalizacja nie bardzo mnie interesuje) lecz : Hm, a ten cytat wyznania kap³añskiego, to sk±d pochodzi? Post jest nieedytowany, mo¿na sprawdzic. Chodzi³o mi o jakiego¶ linka do ¼ród³a, czy jest to rozmowa z inego forum, wywiad, dokument, a mo¿e co¶ z prozy? Czym innym bedzie przecie¿ tre¶æ reporta¿u, a czym innym wiersz. Po za tym mankamentem tre¶æ zaciekawi³a mnie (jak napisa³am), a przecie¿ autorowi o to chodzi³o. Nie podaj±c ¼ród³a, zmyli³e¶ na wstepie nielicho Sventera. My¶le wiêc ¿e jest za co Janneth podziêkowaæ. ...tylko zapyta³a¶ ju¿ pó¼niej, gdzie jak mam zwyczaj siedzieæ d³u¿ej na necie, ale w tym dniu akurat po oko³o kilkunastu minutach po opublikowaniu posta wy³±czy³em komputer... Ok, no to jest wyja¶nione. A zwyczaj podawania ¼róde³ w tocz±cych sie sporach, dla szanuj±cych sie sie moli forumowych, winien byæ uwzglêdniany jako nieod³±czna czê¶æ takowej dysputy. (jak amen w pacierzu)
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1149 : Kwiecieñ 10, 2011, 19:31:11 » |
|
Wpadam w tê diaboliczn± maszynkê, tj wszechw³adny internet, coraz rzadziej. Z racji obowi±zku ju¿ prawie tylko i czasem zajrzê gdzie niegdzie na "stare ¶mieci", choæ niektórzy my¶l±, a poniektórzy to siê mo¿e i nawet ciesz±, ¿e skoro taki ma³y, to pewnie ten koliberek gdzie¶ po drodze wzi±³ i zdech³, bo mo¿e mu serce pêk³o z tego fruwania tu i tam; a on siê ma coraz to lepiej, im mniej siedzi przed internetem. I choæ zagl±da³ czasem i czyta³, to co mu na bie¿±co wpad³o w oko, bo do ty³u siê cofaæ nie lubi i pisa³, przez co mo¿e niejednego tutaj obrazi³, nie znaj±c tematu ca³ego; to tym razem za³apa³ siê, gdy¿ "Wyznania kap³añskie" to jako¶ tak piekielnie kusz±cy temat , ¿e koliberek nawet zada³ sobie trud cofniêcia siê i przeczytania go w ca³o¶ci. Konkluzja? Wpadka ka¿demu zdarzyæ siê mo¿e. Wa¿ne jednak jak± potem wyka¿e siê postawê. Pyta³em kiedy¶ Silvera, czy studiowa³ POP (Psychologiê Zorientowan± na Proces) I o ile dobrze pamiêtam, to siê specjalnie chyba nie przyzna³ do tego. A szkoda, ¿e teraz, bo mnie jako absolwenta tego nadzwyczaj fascynuj±cego kierunku, a dotycz±cego odkrywania rzeczywisto¶ci wsobnej i dooko³osobnej, absolutnie nie cieszy taka arogancka, pe³na butnej pychy i napastliwo¶ci postawa kolegi "popowca". A zaczê³o siê to ju¿ nieco wcze¶niej, o ile pamiêtam. A jak wiem, nie tego naucza³ Arnold Mindell i inni. Proszê w tak± wizytówkê nie wierzyæ. Bo ju¿ siê ca³y p³oniê! http://proces.xtr.pl/ etc... Nie piszê po to, ¿eby atakowaæ, ani z powodu jakichkolwiek uprzedzeñ, czy ew. starych rozliczeñ. Poprzez bywanie tak rzadkie tutaj, mam za du¿y dystans do ka¿dego, ale s± to jednak niezaprzeczalne fakty. My¶lê, ¿e ludzie dlatego tak zdecydowanie zareagowali, gdy¿: " komu wiele dano..." I nie ma znaczenia dla mnie fakt, czy kto¶ jest katolikiem, czy ktokolwiek innym... I dla przyk³adu nierzadko przyznajê np. Artqowi racjê, a czasem ostro z nim argumentujê. Nie ma znaczenia kto w jakim jest miejscu, gdy¿ ma do tego pe³ne prawo, ale jak± w swojej odmienno¶ci wykazuje postawê i jak my na to reagujemy. Tym razem Arteq i nie tylko on, ma uzasadnione argumenty, które zosta³y potraktowane wrogo i tendencyjnie. I nie pomo¿e ¿aden adwokat diab³a, je¶li brakuje najzwyczajniej pokory i szacunku do innych, tudzie¿ do Wiedzy. Mo¿e nie powinienem tak¿e siê tu wym±drzaæ, ale Silver szkoda by by³o, ¿eby¶ w niwecz obróci³ tyle cennych zdañ, które tu umieszcza³e¶. W tej chwili jeste¶ absolutnie niewiarygodny. A koliberek napisa³ po to, by zaprzeczyæ, i¿ kierunek "Psychologia zorientowana na Proces" pozwala swoim adeptom na takie postawy. Zdaje siê, ¿e pora Ci Silverze na Superwizjê? Ps. Gwoli bycia obiektywnym, to mam jeszcze na koniec pytanie do wszystkich "arqtków" i nie "artqów" tudzie¿, czy przestudiowali np. podstawow± wyk³adniê ich dogmatu, tj. chocia¿by Bibliê. Bo koliberek znowu zabra³ siê za ni± tak na powa¿nie, i za trochê innych publikacji te¿, gdy¿ zawstydzi³ siê bardzo swoim dyletantyzmem, który w du¿ej mierze pog³êbia³a mu, ta zbyt d³ugo trwaj±ca internetowa przygoda. koliberek po 33- kroæ dyletant-cik!
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2011, 21:13:44 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|