Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:08:41

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843383 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1800 : Listopad 11, 2012, 16:47:44 »

Interesuj±ca to nie zawsze znaczy prawdziwa...... jest wiele bardzo interesuj±cych bredni pisanych intencjonalnie. I wiele bardzo odkrywanej prawdy w celu zdjêcia kodów g³êboko wgranych w pod¶wiadomo¶æ ludzi.
Ja z nikim nie walczê nie mam takiego celu, ja tylko ods³aniam historyczne prawdy zmanipulowane przez ro¿ne opcje , nie tylko krk. To burzy systemy, otwiera ludziom ¶wiadomo¶æ , zmienia ich pozycje w ¶wiecie , a  to siê bardzo tym systemom nie podoba. Z tego powodu ludzcy przedstawiciele tych upadaj±cych opcji walcz± zawziêcie o nie usi³uj±c zniszczyæ tych , którzy dewaluuj± star± zmanipulowan± wiedzê.
Gdyby nie pojawili siê ludzie jak ja dalej by¶my chodzili w tym kieracie czasu z klapkami na oczach jak konie i workiem owsa pod buzi±. Inni za¶ op³ywaj±c w luksusach zacierali by rêce nazywaj±c siê wybrañcami którzy maja prawo do wszystkiego.

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1801 : Listopad 11, 2012, 17:05:14 »

Kiara

Trudno ci zauwa¿yæ ¿e to co piszesz to ucieczka przed tym co cie spotka³o ... na zasadzie kompensacji tego ¿e by³a¶ traktowana jak ¶miec szukasz uzasadnienia sobie swojej wszechmocy ... czujesz ¿e ¶wiat krêci siê wokó³ ciebie ... etc to efekt psychologicznej inflacji ... zalania tresciami z pod¶wiadomo¶ci buduj±cym atmosferê wszechmocy ... ¼ród³em tego jest defekt z przesz³o¶ci który ma nad tob± w³adze ... ty natomiast masz z³udzenie

Taki stan wygl±da mniej wiêcej tak ¿e co chwilê wydaje ci siê ¿e ju¿ prawie prawie wszystko wiesz co chwilê doznsjesz ol¶nienia i mówisz sobie jej jestem boginia ... byæ mo¿e nawet wystêpuj± szcz±tkówe oznaki prekoginicji ... st±d wyobra¿enie wszechmocy i wp³ywania na wszystko a nie odwrotnie

Znam masê takich przypadków ... ale ok nie bêdê cie u¶wiadamial bo przywrócenie do stanu zero oznacza³oby ponown± depresjê
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 17:14:27 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1802 : Listopad 11, 2012, 18:17:30 »

nagumulululi
Taki stan wygl±da mniej wiêcej tak ¿e co chwilê wydaje ci siê ¿e ju¿ prawie prawie wszystko wiesz co chwilê doznsjesz ol¶nienia i mówisz sobie jej jestem boginia
Dodam do tego co napisa³ poprzednik, ¿e to chyba jaka¶ neutralizacja odwetu za to jak potraktowano kobiety w czasach np inkwizycji.
Cóz wypada tylko paniom ¿yczyæ powodzenia i wyci±gania wniosków i zakoñczyc dany proces jak najszybciej U¶miech
to pa U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1803 : Listopad 11, 2012, 18:21:01 »

nagumulululi

Byæ mo¿e s± takie przypadki , byæ mo¿e s± takie kobiety... ale ja do nich nie nale¿ê  jestem wrêcz wzorcow± realistk±. Nie dajê siê bajerowaæ i nie tworzê sama dla siebie mitów, do mitomanki mi bardzo daleko.
Zatem tu te¿ nie trafi³e¶ z ocen±, jeszcze raz masz zbyt ma³o danych na w³a¶ciwy wniosek , a ma³o tego chcesz mnie wsadziæ  w przygotowan± przez siebie przegródkê do której ja nie pasujê.
I na dodatek pokutuj± w Tobie zakulisowe mity o mnie i w tym jest Twój problem ogl±d przez fa³szywy pryzmat informacyjny.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 19:09:26 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1804 : Listopad 11, 2012, 19:15:20 »

Twoja obrona wizerunku za wszelk± cenê ... nawet k³amstwa jak to nazwa³ ptak ¶wiadcZy o tym ¿e w istocie bardziej zale¿y ci na opinii tu zgromadzonych ni¿ w³asnej ... w gruncie rzeczy potwierdza to i¿ twoja osoba jako taka nie ufa samej sobie i brak jej wiary w siebie ... gdyby bylo inaczej nie da³aby o swój wizerunek jak robi to ka¿dy mistrz duchowy walcz±c z tym co czepia siê jego maski

W ka¿dym razie nie chce cie o¶mieszyæ ... jednak daje do my¶lenia ¿e to droga do utraty kontroli nad sob± w imiê poczucia satysfakcji zwyciêstwa

Dawno temu wydawa³o mi siê rzeczywi¶cie ¿e to mê¿czy¼ni s± ¼ród³em z³a ... przeszli ¿e stepów i narzucili patriarchat ... mam ju¿ to dawno za sob± ... bzdura ¶wiat nie jest taki prosty jak siê wydaje .. ludzie nigdy ¿adnego ol¶nienia nie doznaj± i przej¶cia w inne wymiary ... wiedza dla cz³owieka o wszystkim jest jego zguba
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 19:27:34 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1805 : Listopad 11, 2012, 19:50:06 »

Tylko idiota nie dba o swój wizerunek i pozwala go deprawowaæ innym, ja do tej grupy nie nale¿ê. Ja mam czyst± twarz i ¿adnej maski nie pozwolê sobie na ni± przez nikogo  na³o¿yæ. Jasne? ptak na swoj± "prawdomówno¶æ" niech przedstawi ( jak to ona nazywa ) twarde dowody.

Nie musisz poznawaæ ¿adnej prawdy jak nie chcesz mo¿esz sobie ¿yæ jak ci siê podoba , ale nie wymuszaj na mnie swoich rewelacji bo ja ich nie przyjmê jako moj± wiedzê.

Zatem skup siê  mo¿e na zrobieniu sobie analizy to pewnie zobaczysz co na Tobie   wymusza robienie mi jej.
Dziêkuje ci za rozmowê temat analiz i zwierzeñ uwa¿am za zamkniêty z powodu wchodzenia w moje osobiste ¿ycie.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 20:02:24 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1806 : Listopad 11, 2012, 20:13:34 »

Zachowanie jak to przysta³o na guru .... dlatego dzia³alno¶æ takich ludzi jak arteq jest wysoce po¿yteczna  ... demaskowanie. .. on przynajmniej jako jeden z nielicznych nie jest agresywny ... przynajmniej nie zauwa¿y³em U¶miech

A za ¶wiat mi³o¶æ w twoim wykonaniu dziêkujê i nikomu nie ¿yczê ... poniewa¿ nie zdajesz sobie sprawy z tego ¿e powoli zachowujesz siê jak twój oprawca ... on przejmuje nad tob± kontrolê ... st±d wybuchy agresji ... tobie siê wydaje ¿e ju¿ go pokonujesz ... ju¿ ju¿ a tu on staje siê tob± choc nigdy tego nie zauwa¿ysz ...

Smak zwyciêstwa pozostaje ale kogo nad kim ... s³ysza³am kiedy¶ o kap³anach w ¿eñskich ciuszkach?

Gdyby d³u¿ej popracowaæ udowodni³y ci to ... koniec jak tam chcesz to trudne rozmowy

Niestety ¿ywota ludzi g³oszacych ¿e s± mesjasza bywaj± trudne ... w historii po chrystusie takich ludzi bylo tysi±ce a nadal nikt nie rozumie o co w tym chodzi
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 20:20:40 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1807 : Listopad 11, 2012, 21:33:29 »

Cytat: Kiara
ptak na swoj± "prawdomówno¶æ" niech przedstawi ( jak to ona nazywa ) twarde dowody.

Tak, ptak ma swoj± prawdomówno¶æ i dlatego zapytam Ciê, czy nadal podtrzymujesz, ¿e nie rozwodzi³a¶ siê
ze swoim mê¿em? Bez wzglêdu na to, czy zakoñczy³o siê to prawomocnym wyrokiem (bo tego akurat
wspomniana osoba nie jest pewna). Za to inna twierdzi, ¿e s±d przyzna³ dom i opiekê nad m³odszym synem
twojemu mê¿owi, Ty za¶ mieszkasz ze starszym. Zaprzeczysz temu? ¦mia³o, poka¿ swoj± twarz.

Niestety, dowodu w postaci papierka przedstawiæ Ci nie mogê. I o tym doskonale wiesz.

mam pytanie do administracji , a co siê dzieje jak kto¶ notorycznie i z lubo¶ci± lamie regulamin kilka razy dziennie?

@Janusz
Szanowni Forumowicze.
Od dzisiaj tzw. ''procesy interpersonalne'' czyli informacje dotycz±ce tego co kto o innych my¶li i wie, mo¿liwe bêd± do realizowania tylko na prywatnych wiadomo¶ciach.
Ka¿dy taki post umieszczany, gdzie indziej ni¿ na priv, bêdzie przez adminów i moderatorów usuwany do ¶mietnika.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4944.msg107782#msg107782

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 21:34:17 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1808 : Listopad 11, 2012, 21:58:45 »

Przestañ manipulowaæ moimi tekstami nie ma ¿adnej mojej zgody na ¿adn± publiczn± publikacjê , jest zapytanie i regulamin oraz frustracja osoby uwielbiaj±cej  bezpodstawne ploty o kim¶.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 21:59:40 wys³ane przez Kiara » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1809 : Listopad 11, 2012, 22:10:03 »

Kiaro, ja tu nie moderujê, ale decyduj siê od razu, czy dyskutujesz, czy siê od¿egnujesz, a nie po 10 postach.
Je¿eli podejmujesz dyskusjê w takim szczególnym w±tku, to ka¿dy ma prawo przypuszczaæ, ¿e nie przekroczy³o to twojego "progu czu³o¶ci".
To taka moja dygresja. Pisz od razu : "nie dyskutujê na mój temat".

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1810 : Listopad 11, 2012, 22:25:45 »

zatem o¶wiadczam publicznie gdyby jeszcze kto¶ tego nie wiedzia³. Nie dyskutujê na temat mojego ¿ycia osobistego!
Pomówienia  i domys³y niech pozostan± w sferze w której je stworzono przez tych , którym s± one potrzebne do ich  ¿ycia.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. chyba wyra¼nie i bezpo¶rednio pod postem ptaka nast±pi³a moja reakcja na temat jej plot.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 22:50:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1811 : Listopad 11, 2012, 22:44:06 »

Tak, ptak ma swoj± prawdomówno¶æ i dlatego zapytam Ciê, czy nadal podtrzymujesz, ¿e nie rozwodzi³a¶ siê
ze swoim mê¿em? Bez wzglêdu na to, czy zakoñczy³o siê to prawomocnym wyrokiem (bo tego akurat
wspomniana osoba nie jest pewna). Za to inna twierdzi, ¿e s±d przyzna³ dom i opiekê nad m³odszym synem
twojemu mê¿owi, Ty za¶ mieszkasz ze starszym. Zaprzeczysz temu? ¦mia³o, poka¿ swoj± twarz.

Niestety, dowodu w postaci papierka przedstawiæ Ci nie mogê. I o tym doskonale wiesz.

Odnoszê wra¿enie, ¿e wchodzisz w ¶wiat dysharmonii.

A ¶wiat dysharmoni, to ¶wiat rozmaitej walki.
To ¶wiat ocen, s±dów i os±dów warto¶ciuj±cych....

¦wiat w którym ¿yjesz jest dok³adnie taki jakim go postrzegasz.
Zmieñ punkt widzenia, a zmieni siê Twój ¶wiat....

Ale, wygl±da na to, ¿e by³oby to zbyt bolesne, aby rozstaæ siê choc na chwilê ze swoimi my¶lami.
Lecz, to nawet nie s± my¶li ! Lecz ''my¶li'', które stoj± za przekonaniami zgodne z rol± ostatniego panuj±cego ''wenêtrznego ministra'' -ego.
Ego w sensie rozmaitych nabytych ról, wzorców, blokad, ¶wiatopogl±dów i uto¿samieñ ...etc ...

Warto zastanowiæ siê choæ przez chwilê jak tworzysz swoj± rzeczywisto¶æ ?

1. Czy tworzysz j± bez sprawowania kontroli i pozwalasz innym byæ tacy jacy s±, a nie tacy jakimi chcia³aby¶, aby nimi byli.

2.Czy u¿ywasz swojej mocy (potencja³ów), aby skutecznie dzia³aæ z innymi ?

3.Czy u¿ywasz swojej mocy, aby skutecznie  panowaæ nad swoim ¿yciem i skutecznie go rozwijaæ ?

A, je¿eli tak, to  na czym to polega i w czym jest wyra¿one ?

¦WIAT HARMONII SPOKOJU, TO ¦WIAT WEWNÊTRZNEJ RÓWNOWAGI
PANOWANIA NAD SOB¡ I SWOIM ¯YCIEM.
PANOWANIA NAD TYM NA CZYM JESTEM W CHWILI OBECNEJ ?

Có¿ Ciê zatem obchodz± czyje¶ prywatne sprawy typu : kto¶ siê rozwiód³, s±d przyzna³, czy nie przyzna³ to,  lub tamto i na dodatek chcesz je publicznie  rostrzygaæ ?...!

¯yj i pozwól innym ¿yæ zgodnie z ich wyborami i do¶wiadczeniami....!

Cz³owiek ¶wiadomy wie, ¿e nie ma wiêkszego znaczenia co dzia³o siê kiedy¶? Jakie b³êdy pope³nili¶my, lub pope³ni³ je kkto¶.

Wa¿ne jest tylko to, co zdecydujemy TERAZ.

Istota nie¶wiadoma motywowana jest wci±¿ wydarzeniami z przesz³o¶ci pochodz±cych z przesz³ych uwarunkowañ.

Czy nasz± wewnêtrzn± podstaw± jest umniejszanie siê do tego co kiedy¶ robili¶my i kim byli¶my ?

NIE !

Nasz± motywacj± jest otwarcie siê na wyznaczenie sobie nowych zadañ i celów ?
To jest w³a¶nie czê¶æ niezwykle wa¿nych procesów wybaczenia, które polegaj± na zrozumieniu tych procesów.
A zrozumienie, to zrozumienie, ¿e wszystko przydarza siê nie nam, ale dla NAS.

To co napisa³a¶ w powy¿szym swoim tek¶cie to hipnotyczny stan zagubienia siê w którym¶ aspektów swojej osobowo¶ci....

To miêdzy innymi stawianie oporu, os±dzanie czyich¶ do¶wiadczeñ, egocentryczne chciejstwo w próbie zmiany czego¶, czego Ciebie nawet nie dotyczy.

Konfucjusz powiedzia³ :

Cz³owiek ¶wiadomy szuka wszystkiego w sobie.....
Cz³owiek nie¶wiadomy szuka w zewnêtrznym ¶wiecie, zazwyczaj próbuj±c dopasowaæ zewnêtrzny ¶wiat do krajobrazu siebie samego, czyli tego co sam postanowi³ widzieæ.

A w³a¶ciwie, to obwinia innych o swoje w³asne uczucia, odczucia i emocje, które uwa¿a za z³e.
A dalej ten ¶wiat takowych iluzji i projekecji nazywa sobie poszukiwaniem prawdy, sprawiedliwo¶ci i uczciwo¶ci.....

Aby dokonaæ spektakularnych wydarzeñ w swoim ¿yciu wszystko  nale¿y zacz±æ do siebie i skoñczyæ na sobie....

Open your eyes, a z pewno¶ci± zobaczysz wiêcej.....

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 22:59:25 wys³ane przez Astre » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1812 : Listopad 11, 2012, 23:20:17 »

Problem w tym, ¿e forum nie jest od sprawdzania prawdomówno¶ci. Wobec braku 'twardych dowodów", które tu nie mog± zaistnieæ, wypowiedzi ¶wiadcz± o czyjej¶ sympatii, b±d¼ antypatii. I tyle.
W tej sytuacji jakakolwiek psychoanaliza, pomijaj±c ¿e dotyczy osoby i tu nie powinna mieæ miejsca, - jest tyle warta co ta analiza wobec lalki Barbie - ca³o¶æ opiera siê na "deklaracjach" od przedmiotu analizy do asystentów. Bezsens.
Astre ma jednak du¿o racji, choæ te¿ wchodzi w zakres ocen osobowo¶ci.
Nagu wyt³umacz mi raczej, dlaczego praktycznie ka¿dy chce os±dzaæ / oceniaæ kogo¶ innego, po co? Czy¿by dowarto¶ciowanie, ego? Sk±d generalnie potrzeba uwidaczniania negatywnych zdaniem dyskutanta cech kogo¶ innego?
Czy tego aby nie t³umaczy teoria lustra, ostatnio czêsto przywo³ywana?

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1813 : Listopad 11, 2012, 23:23:44 »

No i dzisiaj tragedia siê wydarzy³a na Niezale¿ne Forum Projektu Cheops , straszna nie do opisania, szok dla jej g³ównych aktorów!
Musicie zasn± bez aktualnej wiedzy o moim ¿yciu osobistymi! Gwarantujê wam i¿ do koñca tego roku jej nie poznacie.
Zatem zabawiajcie siê  sami sob±, to zdrowiej mo¿e , a nawet higienicznej.  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

pozdro.... Z³y Jêzyk Afro

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 23:25:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1814 : Listopad 11, 2012, 23:43:58 »

Problem w tym, ¿e forum nie jest od sprawdzania prawdomówno¶ci. Wobec braku 'twardych dowodów", które tu nie mog± zaistnieæ, wypowiedzi ¶wiadcz± o czyjej¶ sympatii, b±d¼ antypatii. I tyle.
W tej sytuacji jakakolwiek psychoanaliza, pomijaj±c ¿e dotyczy osoby i tu nie powinna mieæ miejsca, - jest tyle warta co ta analiza wobec lalki Barbie - ca³o¶æ opiera siê na "deklaracjach" od przedmiotu analizy do asystentów.
Wed³ug mnie jedn± z najwa¿niejszych rzeczy jest weryfikacji prawdomówno¶ci, zw³aszcza gdy rozmawiamy o rzeczach trudnonamacalnych, albo gdy kto¶ zasadno¶æ tez opiera na... samym sobie.
Blueray, mylisz siê równie¿ twierdz±c, ¿e nie ma mo¿liwo¶ci zbudowania rzeczywistego rysu osoby bazuj±c na jej wypowiedziach i zachowaniach na forum, potrzeba odpowiedniej wiedzy i próbek, to wszystko. Precyzyjne portrety psychologiczne buduje siê bazuj±c na wiele skromniejszym materiale. To, ¿e Ty ewentualnie nie potrafisz nie oznacza, ¿e jest to niewykonalne...
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 23:47:39 wys³ane przez arteq » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1815 : Listopad 11, 2012, 23:58:35 »

Astre ma jednak du¿o racji, choæ te¿ wchodzi w zakres ocen osobowo¶ci.

Osobowo¶æ jest ''córk± wielu matek" jak g³osz± w akademickich progach.
I pewnie du¿o w tym racji.

A. poniewa¿ by³em autorem tego tekstu, to z tej racji pozwolê sobie wnioskowaæ, ¿e dokona³em, ale raczej próby scharakteryzowania osobowo¶ci....

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 23:58:58 wys³ane przez Astre » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1816 : Listopad 12, 2012, 00:14:51 »

Precyzyjne portrety psychologiczne buduje siê bazuj±c na wiele skromniejszym materiale.

Mo¿e wpierw postaraj siê, ale o swój portret psychologiczny zanim wybierzesz siê personalnie i publicznie w czyje¶ obszary !

Zatem wpierw dobrze by³oby zapytaæ, czy kto¶ sobie wogóle ¿yczy Twoich  publicznych psychologicznych portretów, do których s±dze nie posiadasz do tego ani odpowiedniej wiedzy, przygotowania,  ani uprawnieñ.

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 00:16:53 wys³ane przez Astre » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1817 : Listopad 12, 2012, 00:29:31 »

Songo bawi siê w cenzora usuwa co mu siê podoba bez uzasadnienia
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1818 : Listopad 12, 2012, 00:31:09 »

Jak tak dalej pójdzie, ¶mietnik stanie siê najbardziej popularnym w±tkiem.  Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1819 : Listopad 12, 2012, 00:33:50 »

Mój rys te¿ mo¿na sporz±dziæ w ten sam sposób i czy mi siê to podoba czy nie, jest wtórne. Opinie - próby opisywania takowych by³y ju¿ wcze¶niej prezentowane na tym forum i nie pokrzykiwa³e¶ wtedy Silver... to raz . Dwa - nie widzê abym na forum zamie¶ci³ kompleksowy portret jakiegos forumowicza. Wiêc po co to z¿ymanie siê?

Je¿eli jeste¶ takim przeciwnikiem analizowania postaw innych to co zrobi³e¶... dwa posty temu odno¶nie analizy zachowania siê Ptaka???
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 00:55:16 wys³ane przez arteq » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1820 : Listopad 12, 2012, 01:10:30 »

Mój rys te¿ mo¿na sporz±dziæ w ten sam sposób i czy mi siê to podoba czy nie, jest wtórne.

Ten rys to sobie sam dla siebie narysuj na kartce papieru.

Opinie - próby opisywania takowych by³y ju¿ wcze¶niej prezentowane na tym forum i nie pokrzykiwa³e¶ wtedy Astre... to raz .

Po pierwsze to ich nie czyta³em, bo nie mam takiego obowi±zku czytaæ wszystkiego.
Po drugie, czyje¶ opinie o Tobie, o mnie, lub jakiekolwiek inne wogóle mnie NIE interesuj±.

Dwa - nie widzê abym na forum zamie¶ci³ kompleksowy portret jakiegos forumowicza. Wiêc po co to z¿ymanie siê?

To dobrze, ¿e nie zamie¶ci³e¶.
Zajmij siê sob±, to o wiele wiêcej zyskasz .....

Je¿eli jeste¶ takim przeciwnikiem analizowania postaw innych to co zrobi³e¶... dwa posty temu odno¶nie analizy zachowania siê Ptaka???

Jaka jest ró¿nica pomiedzy Twoim, a moim analizowaniem postaw ?

Twoja jest taka, ze wchodzisz mniej , lub bardziej z butami w czyje¶ ¿ycie, tylko tego nie widzisz, albo nie chcesz  widzieæ !
A moja, jest taka, ¿e pos³uguj±c siê terminologi± psychologiczn±  celem moim jest szersze, pe³niejsze zrozumienie  zjawisk podaj±c inne mo¿liwo¶ci i pespektywy.

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 01:12:42 wys³ane przez Astre » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1821 : Listopad 12, 2012, 01:31:54 »

Stary, skoro czyjekolwiek opinie na czyjkolwiek temat Ciê nie interesuj±... to po co siê tak napinasz i pokrzykujesz?
Skoro - jak przypuszcza³em - wedle Twojej opini Twoje metody s± lepsze, ok, stosuj swoje - mi stopieñ sprawdzalno¶ci moich w zupe³no¶ci wystarczy Silver. ¯e Twoje subtelniejsze, mniej bezpo¶rednie, ok. Nie¶mia³o tylko przypomnê, ¿e jeszcze przed chwil± oburza³e¶ siê nawet nie na odmianê lecz ogólne analizê jako tak±...
Jedynie nie wypowiada³bym siê z tak± pewno¶ci± które zapewniaj± szerszy i bardziej obiektywny ogl±d... Ale oczywi¶cie mo¿esz wydawaæ w³asne os±dy...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1822 : Listopad 12, 2012, 01:46:11 »

Nie jest mo¿liwe zajêcie siê sob± bez konfrontacji ze ¶wiatem zewnêtrznym, czyli z innymi lud¼mi.
Jedynie w takim kontek¶cie rodz± siê wnioski i analizy wzglêdem siebie. Samo dumanie, bez odbiæ
ze strony ¶wiata nic konstruktywnego nie wnosi.

Zrozumienie tego, oraz ¶wiadome przechodzenie przez proces nie wpêdza w dysharmoniê.
Co najwy¿ej w krótkotrwa³e zawirowania, z których wychodzi siê wzbogaconemu w wiedzê o sobie. O innych tak¿e.  Chichot
Dzia³anie za¶ jedynie na egotycznej czê¶ci, faktycznie pozbawia harmonii i energii, a wiedza jest fa³szywa,
tak jak fa³szywe i maskuj±ce jest ego.

To pa  Du¿y u¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1823 : Listopad 12, 2012, 02:02:11 »

Nie jest mo¿liwe zajêcie siê sob± bez konfrontacji ze ¶wiatem zewnêtrznym, czyli z innymi lud¼mi.

Wpierw trzeba zaj±æ siê sob±. A, potem konfrontowaæ siê ze ¶wiatem zewnêtrznym.

Konfrontacja ze ¶wiatem zewnêtrznym (czyli, jak siê z nim konfrontujesz?) to nic innego tylko wynik Twoich wewnêtrznych tre¶ci, które s± wynikiem pracy nad sob±.

Wiêc co wewn±trz, to i na zewn±trz.

Wiêc fundamentalne pytanie ? Od czego trzeba zacz±æ ?
Od ¶wiata, czy od siebie ?
Chcesz zmieniaæ ¶wiat, ludzi,  czy siebie ?
Swiat zmienisz tylko tyle i na tyle ile zmienisz siebie....

Poprzez poszerzanie ¶wiadomo¶ci, pog³êbianie wiedzy o samym sobie pomagamy wszystkiemu, co nas otacza. Doskonal±c siebie doskonalimy wszystko, a nie odwrotnie.
A, to mo¿na sprawdziæ na codzieñ konfrontuj±c siê z t± audiowizualn± przestrzeni±.

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 02:39:25 wys³ane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1824 : Listopad 12, 2012, 07:30:43 »

Dla mnie by³ to te¿ pewien eksperyment, czy w ogóle jest to skuteczne,-
problem polega na tym, ¿e na pewne osoby jakikolwiek reg. nie dzia³a,-
albo inaczej, one wybra³y sobie miejsce w sieci do za³atwiania swoich prywatnych spraw na publicznej scenie i nie obchodzi ich to, ¿e innych w ogóle to nie interesuje i nie chc± równie¿ tego czytaæ.! To moje refleksje na bie¿±co, bo bycie niañk± doros³ych ludzi na forum jest co najmniej ¶mieszne, a nawet ¿enuj±ce..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: