Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:19:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843386 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1850 : Listopad 12, 2012, 13:45:11 »

Cytat: Kiara
Ja wybieram inny ¶wiat dal siebie do ¿ycia pe³en dobra , harmonii , piêkna i tworzenia mi³o¶ci± nie strachem.
Dlatego ¶wiaty siê rozdzielaj± , bo ludzie wybieraj± dla siebie inne przestrzenie z innymi do¶wiadczeniami.

A póki co, Ciebie, 'mi³o¶ciwej' równie¿ pe³no w ¶mietniku, wiêc czym siê ró¿nisz? Wszak to ta sama
¶mietnikowa przestrzeñ. Naprawdê s±dzisz, ¿e jeste¶ lepsza a kto¶ gorszy? B³±d aksjologiczny.  Mrugniêcie

Ka¿dy wybiera ¶wiat mi³o¶ci, dobra i harmonii, bo to mamy w swoich wnêtrzach i do tego têsknimy.
Jednak tkwimy TU, na poligonie i do¶wiadczamy, szlifuj±c wewnêtrzny diament. ¯eby diament by³ diamentem,
musz± zadzia³aæ na niego ogromne si³y. Nie wyhodujesz diamentu w kloszu.  Du¿y u¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #1851 : Listopad 12, 2012, 13:50:21 »

Kiara cyt
Nie mam potrzeby atakowania nikogo, ni chêci  ci±g³ego bronienia siebie przed cudzymi atakami.

Chichot no wlasnie ta nomenklatura - do dzis jeszcze tkwia stare uzbrojenia slowne - atak i obrona to wcale nie oznacza "dac komus w morde, albo skulic sie przed kopiacym glanem:). To UMIEJETNOSC reakcji, na szybka zmiane biegunow. Nie czujesz strachu, wiec nie prowokujesz ataku. To jest wlasnie ta sztuka walki bez walki;)

Blu
Moje watki, ktore tworzylam, nie byly tylko dla mnie, chcialam podzielic sie wiedza z innymi. Wiedze zbieralam z roznych zrodel i przez dlugi czas. Skoro je wcielo to nie ma sprawy, to tylko zapis, ktos kiedys pociagne ten woz dalej.
Symetria to tzw. przeksztalcenie, sa rozne metody odwzorowan przestrzennych, symetria jest jednym z podstawowych. Czyli mozna szybko skonfrontowac, czy wszystko jest ok. Np. czy mamy rowno zapiete guziki, prawidlowy przedzialek na glowie, jednakowe skarpetki;) itp. itd. To takie narzedzie uzytku codziennego;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 13:52:40 wys³ane przez Kate » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1852 : Listopad 12, 2012, 14:05:20 »

Kiara cyt
Nie mam potrzeby atakowania nikogo, ni chêci  ci±g³ego bronienia siebie przed cudzymi atakami.

Chichot no wlasnie ta nomenklatura - do dzis jeszcze tkwia stare uzbrojenia slowne - atak i obrona to wcale nie oznacza "dac komus w morde, albo skulic sie przed kopiacym glanem:). To UMIEJETNOSC reakcji, na szybka zmiane biegunow. Nie czujesz strachu, wiec nie prowokujesz ataku. To jest wlasnie ta sztuka walki bez walki;)

byæ mo¿e w³a¶nie tak, co nie wszyscy jeszcze s± w stanie zrozumieæ, a mo¿e nigdy nie zrozumiej±? Nie wiem...
Nie uwa¿am siê za lepsz± czy gorsz± , a za inn±.

Kiara U¶miech U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1853 : Listopad 12, 2012, 16:09:55 »

Szacowni osobi¶cie uwa¿am, ze kiedy¶ ka¿dy z nas narozrabia³.
Je¿eli nie ka¿dy to wiêkszo¶æ jak by mog³a cofn±æ czas to pewne cosie zrobi³a by inaczej  U¶miech
Ja jestem praktykiem, a przynajmniej siê staram nim byæ.
Praca na w³asn± ¶wiadomo¶ci± u mnie skutkuje wprowadzaniem u mnie i dooko³a mnie zmian i przemian.
Zgodnie z prawem odbicia (lustrem) wychodzê z za³o¿enia ¿e je¿eli ja siê zmieniam i moja przestrzeñ to drugi i jego przestrzeñ tez siê zmienia.
Moim skromnym zdaniem albo ¿yje siê histori±, albo tworzy siê Nowe, a historia s³u¿y jako wyci±gniête wnioski z do¶wiadczeñ.
Co za tym idzie je¿eli kto¶ by³ kiedy¶ kominiarzem to teraz mo¿e jest piekarzem, wiêc postrzeganie go jak kominiarza jest wracaniem do historii ju¿  nie aktualnej.
Dodatkowo stawia tak postrzegaj±cego cz³owieka po stronie deklaruj±cych akceptacje inno¶ci drugiego,,,tylko deklaruj±cych tzn teoretyków.
Wiem te¿ i po sobie, ¿e ³atwo zapaliæ siê z³± rado¶ci± zauwa¿aj±c , ¿e drugiemu garb wyrasta tylko co to u mnie zmieni ?
Ka¿dy kowalem swojego losu ...tylko swojego.
Weryfikacje ka¿dy sam swojemu cia³u fizycznemu zafunduje sam nie kto¶ komu¶ tylko ka¿dy sam, wiêc ¿eby siê nie okaza³o, ¿e ,,sprawiedliwy" dostanie kopa w ¿yæ, a ten kopany przepustkê do Innej Przestrzeni,
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê ja siê zmieni³em, zmieniam, przemieniam (znaczy chyba rozwijam)wiêc nie negujê, ¿e drugi siê zmieni³, zmienia i przemienia (chyba rozwija) Du¿y u¶miech
Nie mam wy³±czno¶ci na bycie harcerzem, kto¶ te¿ mo¿e byæ choæ w innej dru¿ynie lub innym obozie ale nie oznacza to, ¿e ten drugi nie jest harcerzem tak dobrym jak ja  U¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 16:12:39 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1854 : Listopad 12, 2012, 16:25:00 »

¯eby kogo¶ poznaæ i mieæ prawo o nim co¶ powiedzieæ potrzebny jest kontakt bezpo¶redni , fizyczny i to w trudnych sytuacjach , bo dopiero w takich ludzie pokazuj± prawdziw± twarz.
O, wychodzi na to, ¿e Kiara pozna³a mnie osobi¶cie, do tego w trudnych sytuacjach... (bo nie zak³±dam w tym momencie hipokryzji)...  tylko dlaczego ja nic o tym spotkaniu nie wiem?  :]
Gonimy w piêtkê, ju¿ w piêtkê...
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1855 : Listopad 12, 2012, 19:45:32 »

Matulu moja ciele ogon ma Z politowaniem
to pa
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1856 : Listopad 12, 2012, 19:59:00 »

Przebi¶niegu, to ju¿ mutant, tych ogonów ze trzy tu widzê, a nic nie pobra³em, widaæ najwy¿sza pora.
To na zdrowie.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #1857 : Listopad 12, 2012, 21:25:24 »

O, wychodzi na to, ¿e Kiara pozna³a mnie osobi¶cie, do tego w trudnych sytuacjach... (bo nie zak³±dam w tym momencie hipokryzji)...  tylko dlaczego ja nic o tym spotkaniu nie wiem?  :]
Gonimy w piêtkê, ju¿ w piêtkê...

Kiara z mojego punktu widzenia stara sie byc otwarta na kontakty, a w jakim celu je nawiazuje to jest JEJ prywatna sprawa.
Dzis ludzie ciesza sie np. spamy dostawac nagle "ktos" do nich napisal i mysli o nich - to pietno samotnosci... choc Ziemia wzmacnia wibracje, tylko jakie??

Bo moze i Ziemia wzmacnia, ale Szatan ze szponow puscic nie chce.

P.S. Cala ta farsa arteq contra Kiara --- ciekawe, bo na skypie chyba mozna wymienic sie lepiej niz tu na tej platformie 2D.

Jednostki komunikacyjne zywia... maluckie baranki, ktore sa potem na oltarzach w imie WODZA ... kojone truciznami.
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 21:26:31 wys³ane przez Kate » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1858 : Listopad 13, 2012, 16:18:07 »

Kate
P.S. Cala ta farsa arteq contra Kiara --- ciekawe, bo na skypie chyba mozna wymienic sie lepiej niz tu na tej platformie 2D.
Szacowna, a nie zgodzê siê z Tob±
Bo na wie¶æ o krzywych nogach kobieta przewa¿nie skype wy³±cza a tu tu musi przeczytaæ od a do z
to pa Du¿y u¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #1859 : Listopad 13, 2012, 20:38:03 »

Nie ma AKTYWNYCH (krzywych) nog, po waszej selekcji. Z³y
Teraz sa cwiczenia!
A na krzywego°° to i ja napije sie, za Twoje zdrowko!
 Z politowaniem
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1860 : Listopad 15, 2012, 19:30:41 »

Mrugniêcie
Hm co do krzywych nóg mamy inne do¶wiadczenia szacowna Du¿y u¶miech
Choæ rozumiem, ¿e jak pijesz za moje zdrówko (dziekuje Buziak) ,,na krzywego" to masz nogi masz zgrabne
 Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1861 : Listopad 25, 2012, 21:33:44 »

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 21:34:08 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1862 : Grudzieñ 13, 2012, 13:53:31 »

yyy... Kiara, wiem ¿e nie raz siê sprzeczali¶my, ale chcia³bym Cie gor±co po¿egnaæ. Szkoda ¿e za tydzieñ nie bêdzie Cie ju¿ z nami. Pomy¶la³em sobie ¿e mog³aby¶ przepisaæ ca³y swój maj±tek na mnie. Odezwij siê mo¿e na PW to podam Ci moje dane personalne i umówimy siê z notariuszem. Dodatkowe mieszkanie by siê przyda³o... obiecujê ¿e bêdê podlewa³ kwiaty.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1863 : Grudzieñ 13, 2012, 14:11:18 »

Ja tam maj±tku Kiary nie chcê, ale po¿egnaæ gor±co, jak najbardziej.  U¶miech
Jeszcze tylko tydzieñ i Kiara (jak nas zapewnia³a) uruchomi swoj± merkabê oraz odleci na Now± Ziemiê.

Zatem ¿egnaj Kiaro. Smutno nam bêdzie bez Ciebie. Powodzenia, gdziekolwiek bêdziesz.
I przeka¿ nam czasami w formie channelingu, jak TAM jest. Oraz jak Ci siê wiedzie.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1864 : Grudzieñ 13, 2012, 14:42:12 »

widzisz Kiaro jak Ciê bardzo kochaj±...bo tylko mi³o¶æ tak nie odpuszcza, chyba ¿e..... nienawi¶æ, ale to tylko jej odwrotno¶æ...przenicowaæ zawsze mo¿na, pod warunkiem, ¿e skorzysta siê ze swojej wolnej woli we w³a¶ciwy sposób. a warto, zdaje siê; bowiem zbyt du¿o tu ³opatyzmu i kawana³awizmu  wszelakiego Chichot, by siê tego wreszcie nie wzi±æ i nie nauczyæ Mrugniêcie

post i scriptum:

...nie uwa¿acie, ¿e 12.12.1012 to by³ naprawdê przewspania³y dzieñ i dzisiaj podobnie jest! tyle s³oñca w ca³ym mie¶cie...

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 13, 2012, 14:43:14 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1865 : Grudzieñ 13, 2012, 14:48:00 »

Ocenianie osoby nie okre¶la kim ona jest. Okre¶la to, kim Ty jeste¶.

Zgadzam siê z powy¿szym w pe³ni.  U¶miech
Jednak niektórzy nie mog± pozbyæ siê owej przykrej dolegliwo¶ci i oceniaj±
na okr±g³o. Nie wa¿ne, wróg, czy przyjaciel. Robaczywe my¶li projektowane s±
na bli¼nich. No i ¶wiat odp³aca wyrokiem.
Oczywi¶cie niesprawiedliwym, wedle oceniacza, bo winni s± przecie¿ inni.  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1866 : Grudzieñ 13, 2012, 15:06:25 »

I pozdrów brata Enkiego... :*
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1867 : Grudzieñ 13, 2012, 16:27:11 »

jak widaæ koliberek przez Ptaka kochany
o wiele bardziej jeszcze
zatem u¶ciski w podziêkowaniu Â¶le
tym szczególniejsze Du¿y u¶miech

i jak¿e s³odki to wyrok w porównaniu z tym¿e tutaj jest
gdy¿ bardziej gro¼ny taki "¶wiadomy", ni¼li nie¶wiadomy "bies".

U¶miech U¶miech U¶miech
"Nasza klasa" - nie oglada³em jeszcze, ale pierwsze pytanie z filmu intryguj±ce.

https://www.youtube.com/watch?v=i_7_LuqRJUE
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 13, 2012, 20:19:09 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1868 : Grudzieñ 13, 2012, 17:08:40 »

A co tu ma mi³o¶æ ptaka do koliberka lub odwrotnie? Pisa³am o w³asnych obserwacjach.
S±, jakie s±. I tyle.  Chichot

East, my¶lisz, ¿e Enki i jego brat bêd± na Nowej Ziemi?  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 13, 2012, 17:09:23 wys³ane przez ptak » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1869 : Grudzieñ 13, 2012, 18:16:11 »

koñczê ogl±daæ zapodany przeze mnie film. znakomity, oparty na faktach. my¶lê, ¿e bêdzie niez³± odpowiedzi±...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1870 : Grudzieñ 13, 2012, 18:26:24 »

Przykro mi bardzo i¿ wszystkich moich "wielbicieli" szpetnie rozczarujê nie pozostawiaj±c im tak bardzo cenionych przez nich  dóbr materialnych....  Jêzyk ale niestety dematerializuj±ca siê ziemia dokona równie¿  ich  dematerializacji bezpowrotnie.
Zatem mo¿ecie zabraæ jedynie moje dary w postaci  mojej wiedzy , któr± przekazywa³am wam razem z mi³o¶ci± mojego serca.
Nic bowiem nie jest bardziej cennego ni¿ mi³o¶æ, dobro i m±dro¶æ, zatem wybaczcie i¿ tylko takie dary wam pozostawiê , jednak gdy ceniæ je zaczniecie , oprawcie je w najpiêkniejsze  ornamenty i w waszych sercach jako skarby pielêgnujcie.
Mogê jedynie zagwarantowaæ i¿ gdy cenne dla Was  bêd± warto¶æ Wasza wzro¶nie razem z nimi i ka¿dy kto na Was spojrzy sercem otwartym o podzielenie siê tymi bezcennymi darami poprosi.

Ci którzy w podró¿   ISTNIENIA wybior± siê ze swoj± Energi± niechaj drogê piêknem M±dro¶ci Serca sobie wyznacz±, niezale¿nie czy ju¿ w wy¿szym wymiarze siê znajd±, czy jeszcze ni¿szy zechc± osob± swoj± wzbogacaæ.
Có¿ dodaæ jeszcze mogê...? Niezale¿nie od Waszych niechêci do mnie ( jak zawsze niewiedz± podyktowanych) ka¿dy jest mi bliski i drogi i o dobro losu ka¿dego z Was wystêpowa³am z wiar±, ¿e czas piêkno, dobro i m±dro¶æ w Was  otworzy.

Reszta wiedz± Wasz± stanie siê w najw³a¶ciwszym momencie mo¿liwo¶ci jej akceptacji, w rzeczy samej przeka¿ê Wam wiêcej ni¿ w naj¶mielszych marzeniach oczekiwaæ mogli by¶cie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2012, 13:37:29 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1871 : Grudzieñ 13, 2012, 19:31:48 »

ale niestety dematerializuj±ca siê ziemia dokona ich wszystkich dematerializacji bezpowrotnie.

O, czyli za tydzieñ zdematerializuje siê nam Ziemia? Szok
A niektórzy obawiaj± siê zalania polskiego Wybrze¿a, lecz to piku¶ w porównaniu ze znikniêciem Ziemi.  Chichot

21 grudnia napiszê post ze zdematerializowanego laptopa.
I prze¶lê Wszystkim ¶wi±teczne ¿yczenia. Tak¿e tobie, KiaroMrugniêcie

To na razie, pa  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1872 : Grudzieñ 13, 2012, 19:41:26 »

Na czas dematerializacji ka¿dy stworzy sam sobie swój ¶wiat wedle swojej projekcji , swoich wyobra¿eñ i oczekiwañ. Je¿eli kto¶ zaplanuje sobie w tym czasie wojnê , ona siê wydarzy w jego ¶wiadomo¶ci , je¿eli bêdzie to jaki¶ kataklizm , on zaistnieje w jego ¶wiadomo¶ci , je¿e kto¶ zaprogramuje sobie i¿ nic siê nie wydarzy tak odbierze swoj± rzeczywisto¶æ.
Zatem wa¿ne jest by nie programowaæ nic strachem , as reszta...? Ka¿dy jest inny i ka¿dy prze¿yje inn± rzeczywisto¶æ z grupa ludzi podobnie my¶l±cych.

Jak sobie zaprogramujesz wysy³anie ¿yczeñ tak siê dla Ciebie stanie, to normalne.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1873 : Grudzieñ 13, 2012, 19:45:22 »

To chyba pozostaje nam tylko powtórzyæ za Herbertem:  Mrugniêcie

Testament

Zapisuje czterem ¿ywio³om
to co mia³em na nied³ugie w³adanie

ogniowi - my¶l
niech kwitnie ogieñ

ziemi któr± kocha³em za bardzo
cia³o moje ja³owe ziarno

a powietrzu s³owa i rêce
i têsknoty to jest rzeczy zbêdne

to co zostanie
kropla wody
niech kr±¿y miêdzy
ziemia niebem

niech bêdzie deszczem przezroczystym
paproci± mrozu p³atkiem ¶niegu

niech nie doszed³szy nigdy nieba
ku ³ez dolinie mojej ziemi

powraca wiernie czyst±, ros±,
cierpliwie krusz±c tward± glebê

wkrótce zwrócê czterem ¿ywio³om
to co mia³em na nied³ugie w³adanie

- nie powrócê do ¼ród³a spokoju

Herbert Zbigniew

Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1874 : Grudzieñ 13, 2012, 20:10:19 »

Przykro mi bardzo i¿ wszystkich moich "wielbicieli" szpetnie rozczarujê nie pozostawiaj±c im tak bardzo cenionych przez nich  dóbr materialnych....  Jêzyk ale niestety dematerializuj±ca siê ziemia dokona ich wszystkich dematerializacji bezpowrotnie.
Zatem mo¿ecie zabraæ jedynie moje dary w postaci  mojej wiedzy , któr± przekazywa³am wam razem z mi³o¶ci± mojego serca.
Nic bowiem nie jest bardziej cennego ni¿ mi³o¶æ, dobro i m±dro¶æ, zatem wybaczcie i¿ tylko takie dary wam pozostawiê , jednak gdy ceniæ je zaczniecie , oprawcie je w najpiêkniejsze  ornamenty i w waszych sercach jako skarby pielêgnujcie.
Mogê jedynie zagwarantowaæ i¿ gdy ceniæ je zaczniecie warto¶æ Was wzro¶nie razem z nimi i ka¿dy kto na was spojrzy sercem otwartym o podzielenie siê tymi bezcennymi darami poprosi.

Ci którzy w podró¿   ISTNIENIA wybior± siê ze swoj± Energi± niechaj drogê piêknem m±dro¶ci Serca sobie wyznacz± niezale¿nie czy ju¿ w wy¿szym wymiarze siê znajd± czy jeszcze ni¿szy zechc± osob± swoja wzbogacaæ.
Có¿ dodaæ jeszcze mogê...? Niezale¿nie od waszych niechêci do mnie ( jak zawsze niewiedz± podyktowanych) ka¿dy jest mi bliski i drogi i o dobro losu ka¿dego wysta³am z wiar± ¿e czas piêkno dobro i m±dro¶æ w was  otworzy.

Reszta wiedz± wasz± stanie siê w najw³a¶ciwszym momencie mo¿liwo¶ci jej akceptacji. W rzeczy samej przeka¿ê Wam wiêcej ni¿ w naj¶mielszych marzeniach oczekiwaæ mogli by¶cie.

Kiara U¶miech U¶miech

Ale s³uchaj, Tobie i tak wszystko jedno a my mamy taki misterny plan jak przetrwaæ... tak¿e wiesz... wyka¿ siê odrobin± mi³o¶ci i daj nam szansê na prze¿ycie :>
Strony: 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: