Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:46:38

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843903 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #475 : Luty 28, 2010, 21:46:55 »

Ow± "niewydolno¶ci±" wykaza³em siê ja. Choæ o sukcesie Justyny K. wiedzia³em to zrobi³em to, kieruj±c siê dwoma miernikami:
  1.  Wyrazi³e¶ ju¿ swe zadowolenie  zaistnia³ego sukcesu w w±tku oftopowym
  2.  Moim zdaniem ten w±tek nie s³u¿y wyra¿aniu tego typu "wyra¿aniu siebie", czego najlepszym przyk³adem jest dotychczasowy  
       "kierunek" dyskusji tego tematu.

Zatem wyroczni pos³uchajmy-co mia³a na my¶li zak³adaj±c ten w±tek.

Nigdy bym sie nie spodziewa³ Dariuszu,¿e to w³a¶nie Tobie niekonweniowa³ mój post w tym temacie.

Uwa¿am,¿e jest on jednym z nielicznych,które sie tu uchowa³y-nawiazuj±c sci¶le do tematu.

Zapytajmy wiêc forumowej wyroczni-niech sie wypowie.

Prosze o przywrócenie tego postu tam,gdzie jego miejsce.

Ale jednocze¶nie,niech wyrocznia sie wypowie-proszê. U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #476 : Luty 28, 2010, 22:31:23 »

Skoro rado¶æ Kota nie mie¶ci siê w jednym w±tku - mo¿emy przymkn±æ oko i pozwoliæ mu szerzej siê pocieszyæ. Natomiast o pilnowanie, aby posty nie dublowa³y siê - co jest jasno okre¶lone [zabronione] w regulaminie - te¿ nikt nie powinien mieæ najmniejszego ¿alu i pretensji. Pretensje o przestrzeganie regulaminu?  Szok
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 22:32:48 wys³ane przez arteq » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #477 : Marzec 01, 2010, 12:40:22 »

Jeszcze trochê a powo³any do ¿ycia zostanie konkurs pt. kim jest arteq... U¶miech Nie wiem co i czy wogóle bêdzie g³ówna nagroda, natomiast obstawianie ¿e arteq jest ksiêdzem czy bratem zakonnym wywo³uje nieopisany u¶miech na mojej twarzy i spazmy skurczy brzucha spowodowane ¶miechem.
Kimkolwiek jest arteq napewno nie jest ksiêdzem. ¦redni przekruj spo³eczeñstwa jest jaki jest, i to niestety bardziej ¿a³osny ni¿ by¶my chcieli - st±d jego odzwierciedlenie na forum.

Kiara pisze: Elu bardzo dziekuje ci za wsparcie , nie warto droczyc sie z ludzmi , ktorych jedynym celem jest utrzymywanie klamstw i roli kk w dotychczasowym swietle ( czytaj mroku).

Mylisz siê Kiaro, mylisz siê kolejny raz, zreszt± raz za razem... powodem "mroku" jest brak wiedzy, a to z kolei jest spowodowane brakiem wykszta³cenia. I ko³o siê zamyka. I nie wciskajmy w to jaki¶ ezoterycznych banialuk o¶wieconych innaczej... U¶miech

Po formie  wypowiedzi, sposobie jej formu³owania, rzeczowo¶ci jej tre¶ci obstawiam ¿e atreq jest osob± wykszta³con± i oczytan±. Ale to ma³o i zbyt ogólne. Po algorytmicznym sposobie my¶len± i konstruowania wypowiedzi abstawiam ¿e arteq jest informatykiem b±d¼ administratorem. Czy mam racjê? Mo¿e sam nam powie - tylko nawet w takiej sytuacji czy ktokolwiek w to uwierzy? Bo przecie¿ werdykt ju¿ zapad³ - wszak ponoæ arteq jest ksiêdzem U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 12:41:51 wys³ane przez marek324 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #478 : Marzec 01, 2010, 13:02:35 »

Jeszcze trochę a powołany do życia zostanie konkurs pt. kim jest arteq... U¶miech Nie wiem co i czy wogóle będzie główna nagroda, natomiast obstawianie że arteq jest księdzem czy bratem zakonnym wywołuje nieopisany uśmiech na mojej twarzy i spazmy skurczy brzucha spowodowane śmiechem.
Kimkolwiek jest arteq napewno nie jest księdzem. Średni przekruj społeczeństwa jest jaki jest, i to niestety bardziej żałosny niż byśmy chcieli - stąd jego odzwierciedlenie na forum.

Kiara pisze: Elu bardzo dziekuje ci za wsparcie , nie warto droczyc sie z ludzmi , ktorych jedynym celem jest utrzymywanie klamstw i roli kk w dotychczasowym swietle ( czytaj mroku).

Mylisz się Kiaro, mylisz się kolejny raz, zresztą raz za razem... powodem "mroku" jest brak wiedzy, a to z kolei jest spowodowane brakiem wykształcenia. I koło się zamyka. I nie wciskajmy w to jakiś ezoterycznych banialuk oświeconych innaczej... U¶miech

Po formie  wypowiedzi, sposobie jej formułowania, rzeczowości jej treści obstawiam że atreq jest osobą wykształconą i oczytaną. Ale to mało i zbyt ogólne. Po algorytmicznym sposobie myśleną i konstruowania wypowiedzi abstawiam że arteq jest informatykiem bądź administratorem. Czy mam rację? Może sam nam powie - tylko nawet w takiej sytuacji czy ktokolwiek w to uwierzy? Bo przecież werdykt już zapadł - wszak ponoć arteq jest księdzem U¶miech

Du¿y u¶miech KŚ-komisja śledcza była by o wiele bardziej widowiskowa Du¿y u¶miech

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 13:02:46 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #479 : Marzec 01, 2010, 18:05:16 »

Mam wykszta³cenie techniczne, ukoñczy³em politechnikê, ale nie kierunek informatyczny, chocia¿ zbli¿ony - automatyka. Zawodowo równie¿ dzia³am w kierunku ¶ci¶le powi±zanym z wykszta³ceniem. Ksi±¿ki - i owszem lubiê. Hobby i zainteresowania poza zawodowe - ju¿ nie techniczne.

Kiedy¶ ju¿ informowa³em o tym - gdy Kiara oburza³a siê jak mogê pytaæ jaki jest sposób na ¿ycie £obos i Wójcikiewicza.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #480 : Marzec 02, 2010, 07:21:50 »

sposób na ¿ycie  wymienionych ludzi? jak to jaki? wydoiæ naiwniaków do ostatniego centa - a w duchu ¶miej± siê do rozpuku... U¶miech

a jak tam siê maj± moje ulubienice Kiara no i moje oczko w g³owie Sarah? U¶miech Co¶ dawno Was nie widzia³em..
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 11:29:31 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #481 : Marzec 02, 2010, 11:45:11 »

sposób na ¿ycie  wymienionych ludzi? jak to jaki? wydoiæ naiwniaków do ostatniego centa - a w duchu ¶miej± siê do rozpuku... U¶miech

a jak tam siê maj± moje ulubienice Kiara no i moje oczko w g³owie Sarah? U¶miech Co¶ dawno Was nie widzia³em..

Milego dnia Ci zycze pelnego radosci i milosci.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 11:45:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #482 : Marzec 02, 2010, 17:54:35 »

Obawiam siê Marek324, ¿e sprawa jest powa¿niejsza ni¿ sugerujesz. Obawiam siê, ¿e pewne osoby z zarz±du PCH s± przekonane o swojej misji i wyj±tkowo¶ci...
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #483 : Marzec 03, 2010, 09:26:29 »

czyli rozumiem wg. twojego toku my¶lenia ¿e kultywowane do dzisiaj w plemionach afrykañskich rytua³y obrzezania u kobiet maj± na celu zerwanie w tym przypadku wiêzi duchowej z mêsko¶ci± czy ¿eñsko¶ci±?

Kiara, przestañ przemycaæ w ka¿dej wypowiedzi twoje antymêskie nastawienie. Masz uraz, kiedy¶ na ten temat siê wypowiedzia³em, zainteresowanych odsy³am do odpowiedniego w±tku - to twój problem, nie musisz odrazu obwieszczaæ ca³emu ¶wiatu ¿e "faceci s± be." U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 09:36:51 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #484 : Marzec 03, 2010, 09:58:16 »

czyli rozumiem wg. twojego toku my¶lenia ¿e kultywowane do dzisiaj w plemionach afrykañskich rytua³y obrzezania u kobiet maj± na celu zerwanie w tym przypadku wiêzi duchowej z mêsko¶ci± czy ¿eñsko¶ci±?

Kiara, przestañ przemycaæ w ka¿dej wypowiedzi twoje antymêskie nastawienie. Masz uraz, kiedy¶ na ten temat siê wypowiedzia³em, zainteresowanych odsy³am do odpowiedniego w±tku - to twój problem, nie musisz odrazu obwieszczaæ ca³emu ¶wiatu ¿e "faceci s± be." U¶miech

A pisz sobie co chcesz , mysl jak chcesz ,i dedukuj co chcesz na moj temat.
Jak przekroczysz normy bede interweniowac.

Moim celem jest pokazanie nieprawidlowosci i calego mechanizmu ich zaistnienia , nie ma w tym osobistych antagonizmow plciowych . Wiele razy juz o tym pisalam.

Dla mnie faceci to cudowne stworzenia , idetycznie cudowne jak kobiety.

Wzorce wszystkich ludzi sa ENERGETYCZNE ( TAKIE "FORMY- MTARYCE"  ENERGETYCZNE) , materia , cialo ludzkie to juz powiedzmy "odlew" z wzorca , taki jest , jaki stworzono dla niej wzorzec.
Utrwala sie jego trwalosc poprzez zdarzenia fizyczne czyli na materii poprzez akty energetyczne czyli przezywanie zdarzen.

Jest to ze soba bardzo scisle polaczone i znane w biologi iz warunki zycia ksztaltuja predyspozycje ciala fizycznego , poprzez zanikanie pewnych organow a zwiekszanie innych.

Zycie i przeywanie ludzkie  opiera sie na idetycznych zasadach. Cos co jest zablokowane metalnie , energetycznie , blokuje rowniez funkcje fizyczne przez zablokowanie odczuc nerwowych.

A ze niektorzy patrza krotkowzrocznie i plasko na zycie i zdarzenia mu towarzyszace to widza w sposob bardzo ograniczony.

Nie ma co walczyc z innym postrzeganiem rzeczywistosci niz wlasne , bo kazdy moze dyskutowac tylk poprzez wzorzec swoj.

Kiara U¶miech U¶miech

============================

Kiara: "A pisz sobie co chcesz , mysl jak chcesz ,i dedukuj co chcesz na moj temat.
Jak przekroczysz normy bede interweniowac."

Gro¼ba? Czy taka "tolerancja" w pañstwie policyjnym! U¶miech Kiara, to co piszesz jest szczytem absurdu, megalomanii w³asnej osoby, wiary we w³asne powo³anie a byæ mo¿e w kontek¶cie g³oszonych przez ciebie "prawd ostatecznych" nawet mesjanizmu. A mo¿e to te¿ pocz±tek zaburzeñ psychicznych jak w przypadku Lucyny? Ka¿dy czytelnik mo¿e to oceniæ we w³asnym sumieniu.

A mo¿e to te¿ pocz±tek zaburzeñ psychicznych jak w przypadku LucynyCo¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶

Kiara U¶miech U¶miech

Sali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 20:43:40 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #485 : Marzec 03, 2010, 13:02:21 »

Ale¿ ty jeste¶ chwiejna emocjonalnie. kto¶ kto posada tak chwiejn± i niestabiln± psychikê nie powinien siê tak emocjonowaæ, a ju¿ na pewno denerwowaæ. to mo¿e wywo³aæ pewne nieodwracalne szkody a przecie¿ nie o to chodzi. ¿yczysz wszystkim mi³o¶ci i pogody ducha a wewn±trz a¿ kipi... dla odmiany we¼ poprostu sobie czasem na wstrzymanie i zdystansuj do tego co mówisz, piszesz i czytasz. bêdziesz wtedy du¿o bardziej szczê¶liw± kobiet±. inni z tob± te¿ U¶miech

Przypominam ¿e mamy tu temat "KOD PERSZEROWY A WIEDZA WSPÓ£CZESNA"  i bardzo proszê trzymaæ siê tematu , a nie stawiaæ diagnozy lekarskie.
Dla odmiany, Marek 324  cyt; "we¼ sobie na wstrzymanie i zdystansuj siê do tego co czytasz ",zobaczysz wtedy jaki bêdziesz szczê¶liwy  Du¿y u¶miech
Pozdrawiam  chanell

=======================================

chanell, o ile nie zauwa¿y³a¶ ju¿ dawno zdystansowa³em siê do toczonych tu dyskusji i ich merytorycznego poziomu. a co do bycia szczê¶liwym mogê ciê zapewniæ i¿ jestem szczê¶liwym cz³owiekiem, miêdzy innymi dlatego ¿e nie za¶miecam sobie g³owy wyssanymi z palca rewelacjami wizjonerów z nibylandii... realizujê swoje ¿ycie w oparciu o bliskich tu i teraz z planem na przysz³o¶æ, nie oczekujê natomiast roku 2012 jako daty kiedy kto¶ z nas zrobi wszystkokochaj±cych i wszystkorozumiej±cych ludzi. peace & love... niedawno to pisa³em. to zdarta p³yta któr± przestano graæ w latach 70 ubieg³oego wieku g³ównie w stanach. nie sprawdzi³a siê, nie wytrzyma³a próby czasu i tak naprawdê nigdy nie bêdzie mia³a racji bytu.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 16:32:16 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #486 : Marzec 04, 2010, 09:25:25 »

Marku U¶miech
Bardzo siê cieszê ¿e jeste¶ szczê¶liwy i jak piszesz nie za¶miecasz sobie g³owy
sobie g³owy wyssanymi z palca rewelacjami wizjonerów z nibylandii.
Chyba jednak nie jest to do koñca prawd± ,bo nie wchodzi³by¶ na to forum i nie traci³ swojego cennego czasu.Co powoduje ¿e ciê tu jednak przyciaga ? Tylko proszê nie pisz mi czego¶ w rodzaju " wchodzê tu dla rozrywki,lub po¶miaæ siê z waszych bzdur"  Zastanów siê przez chwilê i odpwiedz szczerze.
pozdrawiam chanell

ps; chyba ¿e nie przystoi ci ze mn± dyskutowaæ ,bo kiedy¶ napisa³e¶ ¿e " swoj± wiedz± nie dorastam ci do piêt " czy co¶ w tym rodzaju .

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #487 : Marzec 04, 2010, 09:46:13 »

hm akurat tamten eksperyment nie powiodl sie z innych powodow...rozwoj duchowy to nie wolny sex i narkotyki..ale mieli dobre zalozenia:), pozatym tlamsil ich system i czas sie jeszcze nie dopelnil...teraz jak juz ludzie prawie wszystko zniszczyli tak czy inaczej jakies odswierzenie musi nastapic:)
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #488 : Marzec 04, 2010, 10:38:44 »

Co do Lucyny ju¿ kiedy¶ pisa³em ¿e w moim prze¶wiadczeniu jest to g³êboko chora umys³owo kobieta która jest ¶wiêcie przekonana i gor±co wierzy w swoje omamy, co do reszty wydaje mi siê ¿e przemawia aspekt czysto biznesowy.

Na jakiej podstawie twierdzisz iz . P. Lucyna jest chora umyslowo kobieta i ma jakies omamy? Prosze o dowody.

Administracje prosze o KATEGORYCZNA REAKCJE w tej sprawie. To ze kogos nie ma na forum i sam sie nie obroni nie upowaznia nikogo do personalnego ponizania i osmieszania.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 10:39:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #489 : Marzec 04, 2010, 11:22:17 »

Kiara, bo to co mówi kwalifikuje j± do takiej oceny. a z tymi dowodami tak siê nie rozpêdzaj, mo¿na równowa¿nie stwierdziæ ¿e skoro nie mo¿esz dostarczyæ dowodów na prawdziwo¶æ twierdzeñ g³oszonych przez Lucynê to znaczy ¿e L. k³amie. Pomijaj±c notabene fakt, i¿ z rzeczy które zapowiada³a nic siê nie sprawdzi³o. i to jest racjonalna i miarodajna ocena.

Chanell, w takim razie nie wiem co ci odpowiedzieæ... skoro ty wiesz lepiej... zreszt± ju¿ kiedy¶ odpowiedzia³em na to pytanie. i to by³a prawda. swojego prywatnego czasu nie po¶wiêci³bym na takie dyskusji, i na tym ten komentarz zakoñczê.

Ponadto nie wk³adaj w moje usta s³ów których nie wypowiedzia³em, nie ocenia³em twojej wiedzy tylko stwierdzi³em, i twierdzê dalej ¿e nie jeste¶ dla mnie partnerem do rozmowy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 12:50:20 wys³ane przez marek324 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #490 : Marzec 04, 2010, 11:32:29 »

Ponadto nie wk³adaj w moje usta s³ów których nie wypowiedzia³em, nie ocenia³em twojej wiedzy tylko stwierdzi³em, i twierdzê dalej ¿e nie jeste¶ dla mnie partnerem do rozmowy.

Tak to by³o to stwierdzenie ,pozostaje mi tylko przyznac ¿e i ty nim dla mnie nie jeste¶ ,ale zupe³nie z innych powodów.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #491 : Marzec 04, 2010, 12:30:07 »

tylko zauwa¿ quetzalcoatl44  ¿e nie jest to kwesti± za³o¿eñ tylko realiów w których istniejemy. wtedy to siê nie uda³o, teraz równie¿ nie - i to z jednego powodu: przes³aniki przy¶wiecaj±ce niektórym u¿ytkownikom tego forum, z ca³ym szacunkiem dla tych osób s± ... dla osób sprawuj±cych w³adzê i decyduj±cych o zminanch w polityce, gospodarce, handlu, zbrojeniach itd... i ponownie z ca³ym szacunkiem, osoby pokroju Kiary która wszystkich kocha nie bêd± mia³y chocia¿ cienia mo¿liwo¶ci zaistnienia w krêgach sprawuj±cych w³adzê. Sorry, takie s± realia. A to jest niebêdne dla zainicjowania globalnych zmian. Ko³o siê zamyka.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #492 : Marzec 04, 2010, 16:30:53 »

Cytat: marek324
A mo¿e to te¿ pocz±tek zaburzeñ psychicznych jak w przypadku Lucyny?

Zatem przedstaw dowód potwierdzaj±cy owe psychiczne zaburzenia p. Lucyny. W przeciwnym przypadku bêdê musia³ Ciê ukaraæ za pomówienia.

I, je¶li nie masz nic do napisania w konkretnym temacie a chcesz tylko zaznaczyæ tam sw± obecno¶æ, to czyñ to w tym w±tku.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #493 : Marzec 04, 2010, 17:02:46 »

cyt: "i ponownie z ca³ym szacunkiem, osoby pokroju Kiary która wszystkich kocha nie bêd± mia³y chocia¿ cienia mo¿liwo¶ci zaistnienia w krêgach sprawuj±cych w³adzê. Sorry, takie s± realia. A to jest niebêdne dla zainicjowania globalnych zmian. Ko³o siê zamyka."

no niestety nie ma innej drogi, wszystko inne juz sie wyczerpalo a ten kierunek dotychczasowy juz nie funkcjonuje.....nikt tego jeszcze nie mowi glosno ale juz nie ma min kapitalizmu - starej ekonomii to juz upadlo tylko nie wiadomo co dalej...- na sile mozna oczywiscie jeszcze wywolac jakas wojne ale kazdy wie ze bedzie to sie rownalo z totalna destrukcja...zalezy od ludzi czy sie na to zdecyduja..
moze nie trzeba odrazu wszystkich kochac, ale trzeba sie starac:)  i odnajdywac w innych samego siebie i robic to co jest dobre i porzyteczne dla innych i dla zdrowia planety:) - oczyscic troche przestrzen:) - bo wiekszosc rzeczy jest zanieczyszczona i robiona w taki sposob zeby Cie albo od czegos uzaleznic (na kazdym prawie poziomie jezeli chodzi o spolecznestwo - system), albo jest toksyczna , np. jak wiele lepiej by sie np korzystalo z internetu gdyby nie bylo reklam:) - to wszystko jest tak naprawde czarna magia i wielu ludziom dziala na podswiadomosc, to tylko jeden z przykladow ale jest tego mnostwo...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #494 : Marzec 04, 2010, 21:00:36 »

Cytat: marek324
A mo¿e to te¿ pocz±tek zaburzeñ psychicznych jak w przypadku Lucyny?

Zatem przedstaw dowód potwierdzaj±cy owe psychiczne zaburzenia p. Lucyny. W przeciwnym przypadku bêdê musia³ Ciê ukaraæ za pomówienia.

I, je¶li nie masz nic do napisania w konkretnym temacie a chcesz tylko zaznaczyæ tam sw± obecno¶æ, to czyñ to w tym w±tku.

Wypowied¼ Marka324 odebra³em jako jego przypuszczenia, a nie stwierdzenie - my¶lê, ¿e to dosyæ wa¿ne w tym aspekcie:
Co do Lucyny ju¿ kiedy¶ pisa³em ¿e w moim prze¶wiadczeniu jest to g³êboko chora umys³owo kobieta która jest ¶wiêcie przekonana i gor±co wierzy w swoje omamy,
Nie ukrywam, ¿e sam zastanawia³em siê czy £obos mo¿e mieæ zaburzenia tego typu - oczywi¶cie jednoznacznych dowodów nie mam [by³aby nimi diagnoza lekarska] ale móg³bym przytoczyæ szereg poszlak i wypowiedzi lekarzy w kontek¶cie do zbli¿onych zachowañ u innych. Idê o zak³ad, ¿e nawet gdyby takow± diagnozê lekarsk± przedstawiæ na tym forum to zaraz posypa³yby siê gromy o ujawnianiu intymnych informacji na temat £obos i wniesiono by o ukaranie - mo¿na by nawet przytoczyæ zapisy regulaminu.

Zastanawia mnie równie¿ ¿±danie Kiary dowodów na jasno wyartyku³owane przypuszczenia w ¶wietle tego, ¿e sama dopuszcza siê oszczerstw [tak, tak - "stara sprawa" z pomówieniami na temat doktryny KK w kwestii kobiet i grzechów ciê¿kich] - i w jej przypadku nie by³y to przypuszczenia lecz stwierdzenie. I jako¶ sprawa dziwnie "przycich³a". Prosi³em o dowody na to - nie raczy³a udzieliæ i jak zwykle w podobnych przypadkach wykrêca siê niechêci± do dyskusji...
Czy je¿eli Marek324 wyrazi równ± niechêæ do ci±gniêcia tematu to bêdzie po sprawie? Dlaczego w przypadku Marka 324 podjêto szybkie, konkretne i stanowcze dzia³ania, a w przypadku Kiary pozwala siê aby pomówienia nadal wisia³y? Dlaczego pozwolono jej by wskazywa³a na mnie jako na przeszkolon± bojówkê KK, czy jakiego¶ Lazara [o, tutaj jedynie pogro¿ono palcem]?

Dlatego mo¿e odnosz±c siê chronologicznie do zdarzeñ/zg³oszeñ - najpierw doprowad¼my sprawê Kiary do koñca [pomówienia pod adresem KK], a dopiero potem "potrz±¶nijmy" Markiem324? - tak± mam propozycjê. My¶lê, ¿e bardzo uczciw±. i jeszcze raz zwracam uwagê na ró¿ne znaczenie i gradacjê s³ów "przypuszczam" i "stwierdzam". Marek324 nie nazwa³ £obos np. "pomylon±", "g³upkiem", czy "downem" [jak Phi czytelników Biblii] lecz u¿y³ okre¶lenia naukowego - bez zabarwieñ emocjonalnych czy nosz±cych oznaki l¿enia.
Je¿eli na dosyæ prawdopodobne przypuszczenia mamy ¿±daæ jednoznacznych dowodów - to ja mam kilka propozycji...
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #495 : Marzec 08, 2010, 07:59:48 »

"Co do Lucyny ju¿ kiedy¶ pisa³em ¿e w moim prze¶wiadczeniu jest to g³êboko chora umys³owo kobieta która jest ¶wiêcie przekonana i gor±co wierzy w swoje omamy..."

Darek, jak to przedstawia powy¿szy akapit jest to moja subiektywna ocena bez podtekstu oszczerczego do której mam pe³ne prawo w aspecie wypowiadanych przez Kiarê "prawd ostatecznych". I nie bierz mnie pod w³os sugesti± przedstawienia dowodów na to, gdy¿ jedynym obiektywnym dowodem w tej sytuacji by³oby orzeczenie lekarskie które jest poufne. Jego publikacja bez zgody pacjenta kwalifikowa³a by t± sytuacjê jako sprawê karn±. A do wypowiadania w³asnych opinii bez obra¿ania osoby o której piszê mam pe³ne prawo. Chyba ¿e jest to dla kogo¶ niewygodne, a to temat na zupe³nie inn± ju¿ dyskusjê.

A tak zaupe³nie na marginesie Darek, je¶li ju¿ starasz siê "utrzymaæ porz±dek" na tym forum to b±d¼ obiektywny do koñca i równo traktuj uczestników forum bo to ¼le ¶wiadczy o tobie:

Odpowiedz #486 : Marzec 03, 2010, 12:26:01 »
"A mo¿e to te¿ pocz±tek zaburzeñ psychicznych jak w przypadku Lucyny

Kiara "
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 09:35:00 wys³ane przez marek324 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #496 : Marzec 08, 2010, 14:26:09 »

A do wypowiadania w³asnych opinii bez obra¿ania osoby o której piszê mam pe³ne prawo. Chyba ¿e jest to dla kogo¶ niewygodne, a to temat na zupe³nie inn± ju¿ dyskusjê.

Masz - dopóki bêdziesz daleki od obra¿ania i pomówieñ. Dobrze jest u¿ywaæ takich zwrotów, jak ten przez Ciebie zastosowany - "w moim przekonaniu, odczuciu...", "wydaje mi siê", "mo¿liwym jest, ¿e". Jak¿e to dalekie od tych, którzy swoje opinie podpisuj± jako "prawda o...".
Tylko cz³owiek inteligentny dopuszcza do ¶wiadomo¶ci fakt, ¿e mo¿e siê myliæ...

A tak zaupe³nie na marginesie Darek, je¶li ju¿ starasz siê "utrzymaæ porz±dek" na tym forum to b±d¼ obiektywny do koñca i równo traktuj uczestników forum bo to ¼le ¶wiadczy o tobie

Z tego co wiem - admin ma zawsze racjê, a demokracja nie ma na forum zastosowania.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #497 : Marzec 08, 2010, 14:39:30 »

Tak spokojnym adminem jak jest Darek to sie nie spotyka czesto. Powiem nawet, ze duzo razy byl obrazany
naprawde bez powodu, a tylko dlatego ze nie dzialal wedlug zyczenia danego forumowicza. Przykre jest to, ale niestety prawdziwe.

Ponad to , na tym forum nigdy nie bedzie spokoju . Jesli sa dwa dni spokojne, to wiadoma ze nastepna rozruba jest w drodze. Sa osoby na tym forum ktore produkuja bez ustanko zla energie, co uniemozliwia
osiagniecie dobrej spokojnej atmosfery. Dzisiaj wiem ze tak pozostanie. Rafaela
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #498 : Marzec 08, 2010, 14:50:10 »

janneth a w moim przekonaniu usilowanie naprowadzenia kogos na swiadome oskarzanie o psychiczna chorobe w sposob,  w Twoim przekonaniu bezkarny jest zwykla ludzka perfidia i dodam iz to jest w moim przekonaniu pewne na 100%

Ale... nawet osobiste przekonania uwlaczajace drugiemu Czlowiekowi  insynuacja oskarzajaca o chorobe psychiczna musi byc udokumetowana.

W moim przekonaniu rzeczy takie publicznie pisane bez podstaw prawnych ( a byc nia moze orzecznie lekarskie na temat choroby  danej osoby) sa zwyczajnie karalne. I to nie tylko w moim przekonaniu , lecz w oczach prawa rowniez.

Jezeli komus zbyt czesto cos sie wydaje co prawda nie jest ... swiadczy to w moim przekonaniu o jakichs zaburzeniach jego swiadomosci. Radzenie wiec naduzywania tego typu zwrotow stawia taka osobe w bardzo niekorzystnym swietle , nie mowiac juz o nieuczciwosci intecji uzywania tych zwrotow..

Kiara U¶miech U¶miech

ps.marek 324 , jezeli chcesz uzyc przeeciwko mnie jakoms moja opinie to zacytuj post z kontekstem wypowiedzi. Zacytowanie dwoch slow wyjetych z caloksztaltu o niczy nie swiadczy. Takich "kompozycji" slownych  o negatywnym zabarwieniu mozna nastwarzac z postow prawie kazdej osoby na forum.
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #499 : Marzec 08, 2010, 15:38:37 »

Z tego co wiem - admin ma zawsze racjê, a demokracja nie ma na forum zastosowania.

Posiadasz zatem bardzo b³êdne informacje... Admin to te¿ cz³owiek, który mo¿e siê myliæ, demokracjê na forum jak najbardziej mo¿na zastosowaæ, trzeba wiedzieæ tylko jak. Pamiêtajmy ¿e forum tworz± u¿ytkownicy, forumowicze i z ich opiniami nale¿y równie¿ siê liczyæ bo... no w³a¶nie - Admin mo¿e siê myliæ.
To oczywi¶cie nie oznacza aby popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ, o wszystkim mo¿na rozmawiaæ i je¿eli znajdzie siê grupa ludzi, która to potrafi to nie widzê przeszkód aby demokracjê w takim wypadku stosowaæ.

Naturalnie to co napisa³em powy¿ej nie jest w ¿aden sposób ocen± ani tego forum ani Admina.
Jako Administrator znacznie wiêkszego forum a co za tym idzie - Administrator z du¿ym do¶wiadczeniem zaznaczam tylko ¿e obie strony powinny siê nawzajem szanowaæ. Wtedy wszystko jest mo¿liwe. Administrator powinien byæ traktowany z odpowiednim szacunkiem chocia¿by za swój wk³ad i zaanga¿owanie w prowadzeniu takiego forum a sam Admin powinien... i tu druga strona medalu... szanowaæ swoich forumowiczów bo bez nich jego dzie³o ¶wieci³oby pustkami. Ot taka zale¿no¶æ.
Wiêc nie nale¿y zak³adaæ z góry ¿e kto¶ ma racj±... nale¿y rozmawiaæ o wszystkim na odpowiednim poziomie.

Przepraszam za offtop i pozdrawiam Mrugniêcie
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: