Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:56:20

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844435 razy)
0 u¿ytkowników i 99 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1725 : Pa¼dziernik 08, 2012, 20:52:17 »

Z w±tku o atakach energetycznych:

Czy do tego potrzebny jest pentagram?  Raczej  jego wiedza któr± mo¿na u¿yæ do konkretnych blokad energetycznych w okre¶lonym czasie zwi±zanym z wiêksza lub mniejsza aktywno¶ci± biologiczn± cz³owieka. To bardzo obszerna wiedza , ja bynajmniej nie skupiê siê na przekazywaniu jej.
Pewne jest i¿ obowi±zuje jedna zasada , s³abszy podporz±dkowywany jest silniejszemu.

A jak siê do twoich deklaracji o posiadaniu owej wiedzy, jak i umieszczonych wcze¶niej informacji, i¿ kilkukrotnie zdarzy³o ci siê j± w sposób skrajny wykorzystaæ, ma wychwalana przez ciebie polityka niesiania strachu?
Jak mo¿na krytykowaæ religie (bo strasz±) i chwaliæ siê jednocze¶nie energetycznym shotgunem? Ju¿ pominê t± bezwarunkow± mi³o¶æ, dziêki której taka jeste¶ wspania³a Z politowaniem

Jak siê kogo¶ o co¶ oskar¿a to trzeba dowodami operowaæ , a jak siê ich nie posiada, to lepiej ( jak kto¶ tu napisa³) ugry¼æ siê w jêzyk , lub palec. I g³upot nie wypisywaæ bo siê o¶mieszasz.

Kiara U¶miech U¶miech

O nic oskar¿aæ ciê nie muszê, sama to sobie zrobi³a¶.
Przyzna³a¶ siê do posiadania "wiedzy" (nie tylko wyt³uszczony fragment twojej wypowiedzi, bo i ca³y temat o atakach, jak nie cale forum), o tym, jak j± wykorzystywa³a¶ pisa³a¶ tutaj, a o tym, ¿e wykorzystywa³a¶ j± w sposób skrajny (i tu ciê chêtnie, ubieg³szy ewentualn± edycjê, zacytujê):

Wierz w co chcesz , ja siê opieram na wiedzy,a nie wierze, podam tylko trzy przyk³ady.
Pierwszy raz by³ kilka lat temu , by³ niemo¿liwie silny, a mo¿ne i ja by³am s³absza albo u¿ywana technika tej osoby inna ni¿ te stosowane ostatnio.
Jako¶ na wiosnê opisywa³am o trzech rodzajach radzenia sobie z takimi atakami.
1. nie masz mocy obrony giniesz.

2. odbijasz od siebie zwrot idzie do nadawcy wzmocniony o si³ê odbicia i on ginie. tak te¿ siê sta³o z ta osob± , która by³a mistrzem by³a doskonale obeznana w tej dziedzinie i sta³o za nim oko³o miliona uczniów. Wiedzia³ i¿ zap³aci za to ¿yciem , nic nie pomogli wyznawcy i niby pomocne techniki zabezpieczaj±ce. To nie by³a zabawa , prawo przyczyny i skutku dzia³a zawsze, chyba ¿e co sprytniejsi zlecaj± te "zabawy" swoim tarcz±. Ta osoba nie ¿yje.

3. tu zadzia³a³a grupa doskonale znaj±ca temat i stosuj±ca technikê z dla nich pozytywnym rezultatem nie jeden raz. uderzenie by³o bardzo silne , ale moje mo¿liwo¶ci tez juz du¿o wiêksze, przejê³am energiê i wzmocni³am siê ni±. Mogli te¿ zap³aciæ ¿yciem , lub zdrowiem, ale mia³am mo¿liwo¶æ neutralizacji skutku zwrotnego, u¿y³am jej.
Kiara U¶miech U¶miech

To jak z t± twoj± pogard± dla siania strachu i wnosz±c±, bezwarunkow± mi³o¶ci±?
Skoro wiedzia³a¶, kto ciê atakowa³, to czy poinformowa³a¶ rodzinê tej osoby o faktycznej, g³oszonej tutaj jawnie i bez skrupu³ów przyczynie jej ¶mierci? Nie s±dzisz, ¿e by³oby to s³uszne i honorowe, skoro przecie¿ tylko siê broni³a¶? Tutaj ju¿ nie siêga owo, "zawsze dzia³aj±ce prawo przyczyny i skutku"?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1726 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:07:31 »

Z w±tku o atakach energetycznych:

Czy do tego potrzebny jest pentagram?  Raczej  jego wiedza któr± mo¿na u¿yæ do konkretnych blokad energetycznych w okre¶lonym czasie zwi±zanym z wiêksza lub mniejsza aktywno¶ci± biologiczn± cz³owieka. To bardzo obszerna wiedza , ja bynajmniej nie skupiê siê na przekazywaniu jej.
Pewne jest i¿ obowi±zuje jedna zasada , s³abszy podporz±dkowywany jest silniejszemu.

A jak siê do twoich deklaracji o posiadaniu owej wiedzy, jak i umieszczonych wcze¶niej informacji, i¿ kilkukrotnie zdarzy³o ci siê j± w sposób skrajny wykorzystaæ, ma wychwalana przez ciebie polityka niesiania strachu?
Jak mo¿na krytykowaæ religie (bo strasz±) i chwaliæ siê jednocze¶nie energetycznym shotgunem? Ju¿ pominê t± bezwarunkow± mi³o¶æ, dziêki której taka jeste¶ wspania³a Z politowaniem

Jak siê kogo¶ o co¶ oskar¿a to trzeba dowodami operowaæ , a jak siê ich nie posiada, to lepiej ( jak kto¶ tu napisa³) ugry¼æ siê w jêzyk , lub palec. I g³upot nie wypisywaæ bo siê o¶mieszasz.

Kiara U¶miech U¶miech

O nic oskar¿aæ ciê nie muszê, sama to sobie zrobi³a¶.
Przyzna³a¶ siê do posiadania "wiedzy" (nie tylko wyt³uszczony fragment twojej wypowiedzi, bo i ca³y temat o atakach, jak nie cale forum), o tym, jak j± wykorzystywa³a¶ pisa³a¶ tutaj, a o tym, ¿e wykorzystywa³a¶ j± w sposób skrajny (i tu ciê chêtnie, ubieg³szy ewentualn± edycjê, zacytujê):

Wierz w co chcesz , ja siê opieram na wiedzy,a nie wierze, podam tylko trzy przyk³ady.
Pierwszy raz by³ kilka lat temu , by³ niemo¿liwie silny, a mo¿ne i ja by³am s³absza albo u¿ywana technika tej osoby inna ni¿ te stosowane ostatnio.
Jako¶ na wiosnê opisywa³am o trzech rodzajach radzenia sobie z takimi atakami.
1. nie masz mocy obrony giniesz.

2. odbijasz od siebie zwrot idzie do nadawcy wzmocniony o si³ê odbicia i on ginie. tak te¿ siê sta³o z ta osob± , która by³a mistrzem by³a doskonale obeznana w tej dziedzinie i sta³o za nim oko³o miliona uczniów. Wiedzia³ i¿ zap³aci za to ¿yciem , nic nie pomogli wyznawcy i niby pomocne techniki zabezpieczaj±ce. To nie by³a zabawa , prawo przyczyny i skutku dzia³a zawsze, chyba ¿e co sprytniejsi zlecaj± te "zabawy" swoim tarcz±. Ta osoba nie ¿yje.

3. tu zadzia³a³a grupa doskonale znaj±ca temat i stosuj±ca technikê z dla nich pozytywnym rezultatem nie jeden raz. uderzenie by³o bardzo silne , ale moje mo¿liwo¶ci tez juz du¿o wiêksze, przejê³am energiê i wzmocni³am siê ni±. Mogli te¿ zap³aciæ ¿yciem , lub zdrowiem, ale mia³am mo¿liwo¶æ neutralizacji skutku zwrotnego, u¿y³am jej.
Kiara U¶miech U¶miech

To jak z t± twoj± pogard± dla siania strachu i wnosz±c±, bezwarunkow± mi³o¶ci±?
Skoro wiedzia³a¶, kto ciê atakowa³, to czy poinformowa³a¶ rodzinê tej osoby o faktycznej, g³oszonej tutaj jawnie i bez skrupu³ów przyczynie jej ¶mierci? Nie s±dzisz, ¿e by³oby to s³uszne i honorowe, skoro przecie¿ tylko siê broni³a¶? Tutaj ju¿ nie siêga owo, "zawsze dzia³aj±ce prawo przyczyny i skutku"?

Tak, ta osoba nie ¿yje ju¿ od kilku lat, pope³ni³a sama ¶wiadomie samobójstwo. Bowiem wiedz±c co j± czeka po odbiciu siê przesy³anej energii , wys³a³a strza³ê ¶mierci. No có¿ , ja nie zna³am wcze¶niej jej zamiarów, bo bym j± uprzedzi³a o zagro¿eniu ¶mierci.
S± to czyny porównywalne ze strza³ami snajperów , nikt nikogo nie uprzedza o nich, ale bywa i¿ odbicie mo¿e spowodowaæ ¶mieræ snajpera.
To on i tylko on ponosi za to odpowiedzialno¶æ bowiem dokonywa³ tego z pe³na premedytacj± i ¶wiadomo¶ci±.

Chyba nie chcesz mi wmówiæ i¿ dla mojego dobra powinnam daæ siê zabiæ, byæ ofiar± tego cz³owieka?Co¶Co¶ O, nie, nie.. moje ¿ycie jest dla mnie zbyt cenne ¿ebym da³a siê zabiæ , bo kto¶ chce wypróbowaæ swoj± moc! Pierwszym i podstawowym obowi±zkiem Cz³owieka jest chroniæ swoje ¿ycie, jak kto¶ ¶wiadomie nim szar¿uje dla jakich¶ korzy¶ci i traci je bezmy¶lnie, to on ponosi za to odpowiedzialno¶æ ,a  nie jego niedosz³a ofiara.
Tak dzia³a prawo przyczyny i skutku , wcze¶niej czy pó¼niej zbierzesz co zasiewasz.
My¶lê i¿ zrozumia³a¶ zasadê?

Mi³o¶æ bezwarunkowa akceptuje takie do¶wiadczenie wybrane przez kogo¶ dla siebie, widaæ by³o mu niezbêdne skoro tak siê sta³o.Nic nie dzieje siê bez przyczyny.... ja pozna³am swoja moc i wiedzê o tym i¿ wielu ludzi co innego mówi,a zupe³nie co innego robi. Zatem nie po s³owach, a po czynach nale¿y identyfikowaæ intencje i warto¶ci dzia³añ.
Ot i ca³a historia.
Wiêcej moich wyja¶nieñ w tej kwasji nie bêdzie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 08, 2012, 21:15:20 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #1727 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:16:08 »

po pierwsze snajper NIGDY sie nie myli. Rozmawialam wiele z zolnierzami chocby z tymi z Bliskiego Wschodu (Afganistan itp.). Zawsze mowili, ze snajperem byc to najgorsza robota.
I piekne slowa uslyszalam cyt."jedna kula dwa trupy".

Pomyslcie, zanim zaczniecie pisac.

ale mia³am mo¿liwo¶æ neutralizacji skutku zwrotnego, u¿y³am jej

To szanuje, bo na tym polega wlasnie rozwoj. Kto nie potrafi bedzie "dziobany" tymi strzalami (tak to sie nazywa w feng-shui).

janneth daj na luz... robisz duzo niepotrzebnej zadymy. Widac masz moznych sponsorow.!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1728 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:25:20 »

A kto powiedzia³ i¿ ten "snajper" siê pomyli³? strza³ by³ celny z wielkiej odleg³o¶ci, ale on nie bra³ pod uwagê odbicia, to siê niezwykle rzadko zdarza, co nie znaczy nie jest niemo¿liwe.
To nie s± strza³y tradycyjnej broni, zatem obowi±zuj± tu nieco inne zasady.

W tamtej sytuacji nie mia³am  jeszcze mo¿liwo¶ci przejmowania energii ataku. Go¶æ wiedzia³ dok³adnie co robi i jaki mo¿e byæ tego skutek dla niego, by³ ¶wiadomy wszystkiego.
Je¿eli kto¶ wybiera takie do¶wiadczenie dla siebie z premedytacj± widaæ jest mu niezbêdne, pozostaje tylko akceptacja.
Chêæ zabijania dla korzy¶ci to nie jest feng-shui i nie ma z tym nic wspólnego.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 08, 2012, 21:27:47 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #1729 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:31:02 »

Nie znam goscia, ale na snajperce znam sie. To byl moj sport, jeszcze na studiach...°°

Tam nic nie odbija sie. Nie ma rykoszeta. Jest raz, albo nigdy. zapytaj fachowcow, jesli mnie nie wierzysz°°

P.S. Co do faceta, to przestan myslec o tym, w porownaniu do wiedzy, to tzw. "pikus" - spoko! Mrugniêcie Widac zasluzyl, masz jeszcze watpliwosci??
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1730 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:35:10 »

Ja nie my¶lê o nim , wybaczy³am mu ju¿ dawno temu, poda³am przyk³ad czego robiæ nie mo¿na , bo skutki mog± byæ tragiczne.
Siejesz zbierasz i to wszystko.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1731 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:44:56 »

Piszesz Kiaro o atakach na Ciebie. A pamiêtasz, jak wiele lat temu na x-forum i bodaj¿e starym Cheopsie równie¿,
niektórzy forumowicze oskar¿ali Ciê o ataki energetyczne na nich? K³amali?
A Twoje oskar¿enia dotycz±ce innych, czym s±? Jak równie¿ wieloletnie skupianie na sobie uwagi poprzez pisanie
tysiêcy postów i odmawianie innym rozumienia w przypadku posiadania przeciwnego zdania?
Siejesz i zbierasz, tak¿e ataki.
Nazwy tego samego bywaj± ró¿ne, jak pisze przebi¶niegChichot

To pa  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 08, 2012, 21:45:57 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1732 : Pa¼dziernik 08, 2012, 21:51:51 »

Piszesz Kiaro o atakach na Ciebie. A pamiêtasz, jak wiele lat temu na x-forum i bodaj¿e starym Cheopsie równie¿,
niektórzy forumowicze oskar¿ali Ciê o ataki energetyczne na nich? K³amali?

Tak , k³amali , dlaczego? Nie wiem.

Jestem absolutnie ¶wiadoma tego co robiê , a takich rzeczy nie robi³am nigdy i nie zrobiê , to wiem, bowiem s± poza moim systemem warto¶ci i zawsze by³y.
Jak± ³atkê chcia³a by¶ mi jeszcze przypi±æ ptaku? a mo¿e lepiej wiesz ode mnie co ja robiê , a czego nie robiê?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 08, 2012, 21:53:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1733 : Pa¼dziernik 08, 2012, 22:03:42 »

Nie mi os±dzaæ kto k³amie i nie ja jestem specjalistk± od ³atek. A co kto robi, widoczne jest.
Przynajmniej, je¶li chodzi o forum. Ka¿de s³owo, ka¿da my¶l, ka¿da intencja zapisuje siê.
I siê pó¼niej zbiera plony.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1734 : Pa¼dziernik 08, 2012, 23:48:33 »

Kiaro, Kiaro... siedzisz po uszy w b³ocie i jeszcze wierzgasz pomimo ¿e ju¿ siê krztusisz. Zaczynaszsama sobie zaprzeczaæ - raz piszesz ¿e nie by³ ¶wiadomy odbicia... by za chwilê napisaæ ¿e pope³ni³ ¶wiadomie samobójstwo...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1735 : Pa¼dziernik 09, 2012, 00:03:57 »

Ostatnie wyja¶nienie, cz³owiek ten wiedzia³ doskonale co mo¿e siê wydarzyæ gdy strza³ nie zadzia³a, tego by³ absolutnie ¶wiadom. Jak wszyscy przestêpcy ( bo by³o to ¶wiadome przestêpstwo dla cz³owieka , który by³ nauczycielem duchowym, a on by³), uwa¿a³ i¿ uda mu siê jego czyn z oczekiwanym skutkiem. Jednak bra³ pod uwagê fiasko ( czyli by³ ¶wiadomy zwrotu energetycznego , który wywo³a jego ¶mieræ) bo powiadomi³ bliskich i¿ odejdzie z ziemi , powiedzia³ jak i dok³adnie kiedy ( jest to przewidywalne), powiedzia³ i¿ nie ma na to ratunku i ¿e sam ponosi odpowiedzialno¶æ za swój czyn.
Zatem mimo wszystko nie by³o to dos³owne samobójstwo , lecz ¶wiadoma akceptacja w³asnego czynu , który je dokona³.
Ludzie którzy u¿ywaj± tego sposobu zabijania innych doskonale wiedza o zaistnieniu innych skutków ni¿ oczekiwane przez nich , a mimo wszystko dokonuj± tych paskudnych czynów.

Dlaczego? Bo raczej rzadko zdarza siê osoba , która potrafi  i mo¿e siê obroniæ przed efektem strza³u , zdecydowanie czê¶ciej  sprawcy osi±gaj± zamierzony skutek.
Oni i tylko oni ponosz± odpowiedzialno¶æ za swoje czyny w ¿adnym wypadku nie ich  ofiara , która siê obroni³a przed nimi.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1736 : Pa¼dziernik 09, 2012, 09:44:51 »

Dlatego lepiej widzieć zawsze to, co dobre w człowieku nawet jeśli wskazuje się na iluzje. Atak na iluzję nie może wrócić w postaci odbicia śmierci fizycznej. Owszem, zabicie w kimś wyobrażeń (tego JA) może się powrócić do nadawcy "odwdzięczając się "  tym samym , ale to akurat na zdrowie Du¿y u¶miech

Na zdrowie, jeśli nie ma utożsamienia ze sobą- mistrzem nauczycielem duchowym. Bo jeśli jest utożsamienie to ono wymusza samobójstwo fizyczne, gdyż taki człowiek już nie może żyć ze SOBĄ.

Natomiast odbicie strzały to raczej działanie jak lustro. To nie pozostawia obojętnym jednak. Lustrzana skorupa nie wpuszcza niczego, ale to oznacza, że  jednocześnie szczelnie oddziela od życia, od rzeczywistości takiej , jaką ona jest. W gabinecie luster trudno rozpoznać to, co rzeczywiste od odbicia .
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2012, 09:45:05 wys³ane przez east » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1737 : Pa¼dziernik 09, 2012, 14:46:27 »

Czy wy przypadkiem nie macie jakiego¶ problemu psychicznego na moim punkcie? Nie potraficie dyskutowaæ o ¿adnym temacie normalnie? Jedyny który was kreci nakrêca to Kiara?

To forum nie jest po¶wiêcone mojej osobie , ono jest wielotematyczne nie Kiarowe , mo¿na znale¼æ dla siebie interesuj±ce zagadnienie i pisaæ do woli , przedstawiaj±c swoj± wiedzê i zdanie na jej temat, tworz±c naprawdê ciekawe dyskusje.
Ja postrzegam jakie¶ ograniczenia , które siê ujawniaj± tylko w temacie ... a... Kiara..... !!!!, bo..... Kiara!!!
Obud¼cie siê w koñcu z tych mira¿y!

Kiara U¶miech U¶miech

no wiêc Kiaro niezale¿nie od pisanych tre¶ci, jeste¶ naturalnie biegunowo odleg³a, wrêcz mo¿e i przeciwna do swoich "fanów",-
w innym w±tku, chyba w³a¶nie
Ptak pisze o przep³ywie energii, dlaczego i jak,-
w³a¶nie biegunowo¶æ i ró¿nica potencja³ów to powoduje, no i zapachnia³o fizyk±
Du¿y u¶miech Mrugniêcie

pozdrawiam

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1738 : Pa¼dziernik 09, 2012, 15:29:45 »

Ja nie widzê ¿adnego problemu. Je¶li cz³owiek nie uto¿samia siê z cia³em, bez znaczenia s± opinie innych.
Zreszt±, tu nawet nie o opinie chodzi a o prezentacjê innej wiedzy.
To, ¿e Kiara nie uznaje wszystkiego, co sprzeczne z jej ‘uk³adank±’, nie znaczy, ¿e ma prawo mówiæ,
‘wy nic nie rozumiecie’. Rozumie ka¿dy, kto posiada rozum i wywy¿szanie jednego postrzegania nad inne,
jest zbêdne.
Wszyscy tworzymy jedn± wielk± skarbnicê wiedzy jednej ca³o¶ci, jednego stwórcy z niezliczon± ilo¶ci± 
indywidualnych agend, którymi jeste¶my. Nie ma wa¿niejszych i mniej wa¿nych, mocniejszych i mniej mocnych.
Ka¿dy jest tak samo potrzebny, skoro jest. I tyle.
A Kiara? Fajny folklor tego forum. Tylko trochê za bardzo osobi¶cie wszystko bierze.
Ale brak dystansu, to te¿ koloryt i mo¿e niedosyt energetyczny?  Chichot Mo¿e chlebodawca za ma³o p³aci?  Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1739 : Pa¼dziernik 09, 2012, 16:06:52 »

Szacowni czy ta dyskusja oznacza, ¿e nie tylko szacowna Fair Lady nosi szable u boku  Cool
Dodam tylko, ¿e pewien jestem ,ze ka¿dy kowalem swojego losu i tego, ze co kto posiej to zbierze i tego ¿e ka¿dy sobie rzepkê skrobie. Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie wypada zadaæ takiemu szacownemu gremium pytanie o zasadno¶æ skupiania siê na innym ni¿ na sobie, ale có¿ dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
Wiem tylko, ¿e fajnie jest nie baæ siê spojrzeæ w lustro Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #1740 : Pa¼dziernik 10, 2012, 11:25:46 »

Nie wiem, gdzie to wstawic, wiec laduje tu:

arteq cyt z watku Biblia

Có¿, nie wiem gdzie i do jakiego "ko¶cio³a" chodzi³e¶. Nie liczy³em ile razy by³em w ko¶ciele (ale zapewne ponad te 500) i bardzo czêsto s³yszê nawo³ywanie, zachêcanie do... codziennego czytania Pisma ¦wiêtego. Wiele razy s³ysza³em równie¿ gdy ksi±dz podsumowuj±c odbyta "kolêdê" wyra¿a³ smutek, ¿e i owszem Biblia le¿y na stole, ale taka nóweczka - nie u¿ywana.
Z Twoich postów wynika, ¿e nie problem w g³oszeniu ale w us³yszeniu...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2012, 11:26:04 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1741 : Pa¼dziernik 10, 2012, 13:47:23 »

Cytat: East
Jeste¶ ?

Jestem.  Du¿y u¶miech

jeste¶cie niezmordowani nawet je¶li was nie ma Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1742 : Pa¼dziernik 10, 2012, 14:05:00 »

Cytat: Songo1970
jeste¶cie niezmordowani nawet je¶li was nie ma  Du¿y u¶miech 

Ja przecie¿ jestem.  Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1743 : Pa¼dziernik 10, 2012, 14:18:59 »

Cytat: Songo1970

Ja przecie¿ jestem.  Du¿y u¶miech

wiem ptaku tak tylko "wyrywam piórka" Du¿y u¶miech

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1744 : Pa¼dziernik 10, 2012, 16:58:06 »

songo1970
Cytat: East
Jeste¶ ?

Jestem.  Du¿y u¶miech

Ano jak to mówi przys³owie gdzie diabe³ nie mo¿e tam kobietê po¶lij Du¿y u¶miech
Tak szacowna ptak podebra³a easta, ¿e dla ¶wiêtego spokoju powiedzia³ - jestem Du¿y u¶miech
No ale spokojnie braciak wszyscy na tym forum wiedz± ¿e Cie nie ma Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1745 : Pa¼dziernik 11, 2012, 08:56:15 »

Nie martwiê siê cudzymi wyobra¿eniami na tzw "mój"temat . Tak na prawdê to nie ma znaczenia co "wiesz" , bo po³±cznie w Syntezie tak czy inaczej dzia³a poza uto¿samieniami. I nie s± tu potrzebne ¿adne "poradnie ma³¿eñskie" Mrugniêcie A pisanie o tym jest niczym wskazywanie na informacyjny drogowskaz przydro¿ny i niczym wiêcej.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1746 : Pa¼dziernik 11, 2012, 16:21:32 »

Nie wiem, gdzie to wstawic, wiec laduje tu:
arteq cyt z watku Biblia
Có¿, nie wiem gdzie i do jakiego "ko¶cio³a" chodzi³e¶. Nie liczy³em ile razy by³em w ko¶ciele (ale zapewne ponad te 500) i bardzo czêsto s³yszê nawo³ywanie, zachêcanie do... codziennego czytania Pisma ¦wiêtego. Wiele razy s³ysza³em równie¿ gdy ksi±dz podsumowuj±c odbyta "kolêdê" wyra¿a³ smutek, ¿e i owszem Biblia le¿y na stole, ale taka nóweczka - nie u¿ywana.
Z Twoich postów wynika, ¿e nie problem w g³oszeniu ale w us³yszeniu...

Proste. Nie wiem dlaczego s³owa "podsumowuj±c odbyt± kolêdê" odnios³a¶ do wizyty w moim domu. Ale u¶ci¶lê: podsumowuj±c odbyt± kolêdê w ca³ej parafii, w wielu przypadkach widzia³ Biblie nie nosz±ce ¶ladów u¿ycia, mojego przypadku to nie dotyczy³o.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1747 : Pa¼dziernik 11, 2012, 17:22:54 »

Znaczy umiesz czytaæ i pisaæ Du¿y u¶miech
to OK bom siê ju¿ zamartwi³ Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #1748 : Pa¼dziernik 11, 2012, 23:15:47 »

A me s³owo przesz³o echem nie widzialnym...
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #1749 : Pa¼dziernik 11, 2012, 23:19:01 »

"odbyta " kolêda ....hmm... czyli taka ca³kiem do d....niczego :-)
Strony: 1 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: