Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:49:32

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844323 razy)
0 u¿ytkowników i 55 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1775 : Pa¼dziernik 16, 2012, 23:15:55 »

Jak zwykle artqowa manipulacja swoimi domniemaniami na cudzy  temat....

Odp: upadek religii 2009
« Odpowiedz #948 : Marzec 12, 2010, 16:27:34 »
   Odpowiedz cytuj±c
Przecie¿ o tym mówi³ - zapowiada³ ju¿ Jezus, wiêc co w tym dziwnego - id±c Twoim tokiem my¶lenia nale¿a³oby stwierdziæ, ¿e chrze¶cijañstwo upad³o... zanim powsta³o.. Czy to, ¿e w jakim¶ zespole jest tzw. "szczur" vel "kret" ¶wiadczy o jego upadku?
¦wiadczy to o tym, ¿e trwa za¿arta walka, byæ mo¿e z powodu, ¿e czasu ma³o...

Moja odpowiedz na twoje przyrównywanie do  szczurów  i kretów chrze¶cijañstwa., a nastêpnie wielkie bum , bo ja u¿y³am w odpowiedzi twoich porównañ.

Cytat: arteq  Pa¼dziernik 16, 2012, 22:57:13
Cytat: Kiara  Pa¼dziernik 16, 2012, 22:42:53
Przecie¿ to by³y twoje s³owa ( ju¿ zapomnia³e¶) , które ja zacytowa³am a, Ty wszcz±³e¶ rwetes, postaram siê odszukaæ ten post.
Ale¿, proszê, co masz siê wysilaæ... tylko znowu rzucasz potwarz, kolejny raz manipulujesz i twierdzi "to nie moja rêka", bo autorem "szczura" jest:

Cytat: Kiara  Marzec 17, 2010, 00:22:57
"Jednego szczura da³o by siê upolowaæ, ale jak s± same szczury przebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowaæ.
Szczury nie zrezygnuj± z wygodnego ¿ycia i ci±gniêcia karmy od dostarczycieli... , bêd± ca³y czas udawaæ i¿ s± jedyn± drog± zbawienia dla tych co mod³y do nich z kas± zanosz±..."
No có¿ , wygodne ¿ycie , nabijanie w butelkê , straszenie i kamufla¿e s± specjalno¶ci± tej grupy od 2000 lat.

Chyba ta ca³a afera to dzie³o twojej hipokryzji i nic wiêcej. Chyba nie da siê zaprzeczyæ kolejno¶ci napisanych postów? Twój by³ pierwszy , mój odpowiedzi± na twój w którym powiedzia³e¶ wyra¼nie i¿  "w zespole chrze¶cijañskim by³ jaki¶ szczur , lub kret...."

To jest moja ostatnia odpowiedz w tym temacie, koniec offa.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. blu... dziêki za podpowiedz. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 13:05:16 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1776 : Pa¼dziernik 17, 2012, 00:10:41 »

Ech, trzeba byæ kompletnym ignorantem jêzykowym aby nie wiedzieæ ¿e cudzys³ów w jêzyku polskim oznacza nie tylko cytowanie kogo¶ (co najmniej kilka wyrazów) jak te¿ wskazywaæ na inne znaczenie danego wyrazu ni¿ ogólnie przyjête czy te¿ ironiê (gdy cudzys³ów dotyczy jednego wyrazu) - i to mia³o miejsce w przypadku mojego postu. ¦wiadczy o tym dobitnie u¿ycie zaraz drugiego s³owa - kret, co dowodzi ¿e tymi synonimami okre¶li³em cz³owieka dopuszcaj±cego siê dywersji. Ty natomiast Kiaro u¿y³a¶ szczura aby obraziæ, zel¿yæ - poszczególne s³owa nie s± ju¿ ujête w czudzys³ów... Ujê³a¶ w niego kilka zdañ - wiêc siê pytam- kto jest niby autorem tych zdañ, gdzie one niby pad³y wcze¶niej, hê? I tutaj jest twoja manipulacja i hipokryzja. Wiesz co tak naprawdê nak³apa³a¶ i dllatego dupochron - "nie bêdê ju¿ o tym mówi³a"... ¯a³osne.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 13:05:39 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1777 : Pa¼dziernik 17, 2012, 00:39:38 »

"Jedenego szczura dalo by sie upolowac, ale jak sa same szczury porzebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowac.
Szczury nie zrezygnuja z wygodnego zycia i ciagniecia karmy od dostarczycieli... , beda caly czas udawac iz sa jedyna droga zbawienia dla tych co modly do nich z kasa zazanosza..."
No coz , wygodne zycie , nabijanie w butelke , straszenie i kamuflaze sa specjalnoscia tej grupy od 2000 lat.

Nie wiem ju¿  kim trzeba byæ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zas³ania siê cudzys³owem, a mój cudzys³ów traktuje siê jako dos³owno¶æ. Jako¶ bardzo wybiórcze s± te zasady polskiego , które s³owa mog± potraktowaæ jako nie dos³owno¶æ ,natomiast zdania jednego lub dwóch juz nie.

Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tek¶cie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czê¶ci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9585

I niech to wyja¶nienie  juz bêdzie ostatnim zdaniem na temat , w którym pokaza³e¶ kim jeste¶ i po co jeste¶ na tym forum..

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Ale jak ju¿ prawie wszystko wyja¶nili¶my to mo¿e wrócimy do meritum Twojej manipulacji moj± wypowiedzi±? Gdzie w którym miejscu ja u¿y³am okre¶lenia takiego ?

Cytat: arteq  Pa¼dziernik 16, 2012, 22:40:09
Kiaro, u¿ywaj±c kiedy¶ okre¶lenia "szczury w purpurze..." jako¶ nie poda³a¶... cytatu...  :]

Nie napisa³am ani razu o ¿adnych "szczury w purpurze...", ale to zdecydowanie lepiej brzmi i kieruje bardziej uwagê w okre¶lonym wybranym przez ciebie kierunku, bo poprzebierane szczury to mog± byæ nawet za krasnoludki...... prawda?

arteq  twoje zachowanie jest infantylne nawet manipulatorem jeste¶ kiepskim, jedyn± rzecz± któr± od lat robisz na tym forum to wszczynanie awantur i  rozmydlanie tematów oraz szczucie ludzi przeciw sobie, szkoda mi na ciebie czasu i energii. Idz sobie swoj± drog± szczê¶liwie i omijaj mnie zwyczajnie szerokim ³ukiem.

Proszê moderatora o przeniesienie ca³ej tej dyskusji st±d  do odpowiedniego miejsca.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 13:05:48 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1778 : Pa¼dziernik 17, 2012, 10:39:11 »

Nie wiem ju¿  kim trzeba byæ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zas³ania siê cudzys³owem, a mój cudzys³ów traktuje siê jako dos³owno¶æ. Jako¶ bardzo wybiórcze s± te zasady polskiego , które s³owa mog± potraktowaæ jako nie dos³owno¶æ ,natomiast zdania jednego lub dwóch juz nie.

Kiaro, po raz kolejny strasz siê "nauczaæ" (rozumiesz co w tym miejscu oznacza ten cudzys³ów?) w kwestiach o których masz mgliste czy te¿ ca³kowity brak pojêcia. Wybacz, ale zabawnym jest pouczanie przez Ciebie innych w temacie poprawno¶ci jêzykowej - wszak w Twoich postach a¿ roi siê od b³êdów stylistycznych, gramatycznych czy te¿ ra¿±cych ortograficznych, ale ok wracajmy do meritum. Wybiórcze nie s± zasady (bo te nawet wymieniaj±... wyj±tki od nich) lecz jak widzê zdolno¶æ ich zrozumienia. Twoja argumentacja mnie rozbawi³a, poniewa¿... potwierdza moje stanowisko, a przeczy Twojej linii obrony. Zasady j. polskiego nie s± wybiórcze, w tym przypadku równie¿, s± jasno okre¶lone, kwestia czytania ze zrozumieniem. Zgodnie - z zamieszczon± przez Ciebie definicj± (któr± wszak opisywa³em w moim poprzednim po¶cie) - u¿ycia s³owa >szczur< samego w cudzys³owie wskazuje na:
Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tek¶cie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czê¶ci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie.
Otó¿ norma interpunkcyjna dopuszcza u¿ycie cudzys³owu w celu zasygnalizowania ironicznego stosunku autora do u¿ytego w tek¶cie znaczenia wyrazu lub po³±czenia wyrazowego.
. I w takim znaczeniu go u¿y³em jako okre¶lenie osoby uprawiaj±cej dywersjê, niszcz±cym po cichu od wewn±trz, co wynika zarówno z kontekstu jak i dodatkowym u¿yciem s³owa "kret" = osoba która "ryje". Kiaro, czy¿ nie oczywistym jest, ¿e u¿yte w cudzys³owie s³owo >kret< do okre¶lenia czyjego¶ zachowania nie oznacza, ¿e cz³owiek ten zjada d¿d¿ownice, ryje korytarze pod ziemi± i mieszka w ziemnych norach? I jak widaæ wszyscy zrozumieli poprawnie - bo nikt nie mia³ zastrze¿eñ.

Natomiast u¿ycie cudzys³owu w kontek¶cie jaki zastosowa³a¶ jest równie¿ opisane w za³±czonej przez Ciebie definicji:
Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tek¶cie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czê¶ci, [...]
Niedopuszczalne jest tak¿e u¿ycie cudzys³owu jako swego rodzaju usprawiedliwienia za nie najlepsze u¿ycie wyrazu b±d¼ po³±czenia wyrazowego. Cudzys³ów nie mo¿e byæ ¶rodkiem ³agodz±cym czyj±¶ niezrêczno¶æ jêzykowo-stylistyczn±. Stosownym rozwi±zaniem jest zast±pienie niefortunnego sformu³owania elementem normatywnym.
Wiêc Ty umieszczaj±c w cudzys³owu fragment tekstu kaza³a¶ man wierzyæ, ¿e jest to zacytowana czyja¶ wypowied¼. Wiêc pytam siê ponownie - czyja? Wska¿ proszê. W swojej wypowiedzi nie umie¶ci³a¶ tego wyrazu w cudzys³owu, wiêc tym samym wyczerpa³a¶ znamiona dzia³añ opisane w w/w czê¶ci definicji - wiêc o co Ci chodzi? Twoim, bardzo czytelnym zamierzeniem by³o upuszczenie ¿ó³ci i nienawi¶ci poprzez l¿enie - co równie¿ by³o oczywistym dla forumowiczów i chyba stad dosta³a¶ za to ostrze¿enie/minusa...

Dla ca³kowitej jasno¶ci pe³na definicja do której poda³a¶ link:
Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tek¶cie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czê¶ci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych. Tego te¿ aspektu u¿ycia cudzys³owu dotyczy pytanie.
Otó¿ norma interpunkcyjna dopuszcza u¿ycie cudzys³owu w celu zasygnalizowania ironicznego stosunku autora do u¿ytego w tek¶cie znaczenia wyrazu lub po³±czenia wyrazowego. Cudzys³ów mo¿e równie¿ byæ sygna³em stylistycznej obco¶ci danego fragmentu tekstu, przy czym najczê¶ciej chodzi o zaznaczenie wyst±pienia elementu potocznego (kolokwialnego) w tek¶cie pisanym w stylu oficjalnym (wysokim). Nie nale¿y natomiast oznaczaæ cudzys³owem sformu³owañ o charakterze metaforycznym oraz zwi±zków frazeologicznych. Niedopuszczalne jest tak¿e u¿ycie cudzys³owu jako swego rodzaju usprawiedliwienia za nie najlepsze u¿ycie wyrazu b±d¼ po³±czenia wyrazowego. Cudzys³ów nie mo¿e byæ ¶rodkiem ³agodz±cym czyj±¶ niezrêczno¶æ jêzykowo-stylistyczn±. Stosownym rozwi±zaniem jest zast±pienie niefortunnego sformu³owania elementem normatywnym.

Inne definicje (za PWN: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629866) równie¿ tak samo definiuj± znaczenie i zakres u¿ycia:
Cudzys³ów, podobnie jak nawias, ma charakter wyodrêbniaj±cy i sk³ada siê z dwu znaków — otwieraj±cego i zamykaj±cego. Stosowany jest przede wszystkim do wydzielania s³ów cytowanych i oznaczania specyficznych u¿yæ wyrazów i wyra¿eñ, bywa on wiêc okre¶lany równie¿ jako znak redakcyjny.

Fakt, nieprecyzyjnie zapamiêta³em, bo nie u¿y³a¶ rzeczownika "purpura" lecz epitetu "wytworne stroje". Jednak to nie zmienia kontekstu (sama napisa³a¶, ¿e nawet lepiej oddaje kontekst).

Kiaro, ponownie zarzucasz to co sama robisz - w tym przypadku wodolejstwo i sianie niezgody - wszak to Ty unikasz rzeczowych, konkretnych dyskusji i lubujesz sie w przedrukach. To Ty siejesz na ka¿dym kroku nienawi¶æ do krk i katolików. Dlatego b±d¼ w koñcu konkretna - kogo zacytowa³a¶?

Proszê modów o przeniesienie kilku powy¿szych postów do odpowiedniejszego watku - np. "wyra¼ siebie"
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 13:05:58 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1779 : Pa¼dziernik 17, 2012, 10:55:48 »

"Jedenego szczura dalo by sie upolowac, ale jak sa same szczury porzebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowac.
Szczury nie zrezygnuja z wygodnego zycia i ciagniecia karmy od dostarczycieli... , beda caly czas udawac iz sa jedyna droga zbawienia dla tych co modly do nich z kasa zazanosza..."
No coz , wygodne zycie , nabijanie w butelke , straszenie i kamuflaze sa specjalnoscia tej grupy od 2000 lat.

Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tek¶cie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czê¶ci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9585

I niech to wyja¶nienie  juz bêdzie ostatnim zdaniem na temat , w którym pokaza³e¶ kim jeste¶ i po co jeste¶ na tym forum..

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Ale jak ju¿ prawie wszystko wyja¶nili¶my to mo¿e wrócimy do meritum Twojej manipulacji moj± wypowiedzi±? Gdzie w którym miejscu ja u¿y³am okre¶lenia takiego ?

Cytat: arteq  Pa¼dziernik 16, 2012, 22:40:09
Kiaro, u¿ywaj±c kiedy¶ okre¶lenia "szczury w purpurze..." jako¶ nie poda³a¶... cytatu...  :]

Nie napisa³am ani razu o ¿adnych "szczury w purpurze...", ale to zdecydowanie lepiej brzmi i kieruje bardziej uwagê w okre¶lonym wybranym przez ciebie kierunku, bo poprzebierane szczury to mog± byæ nawet za krasnoludki...... prawda?

arteq  twoje zachowanie jest infantylne nawet manipulatorem jeste¶ kiepskim, jedyn± rzecz± któr± od lat robisz na tym forum to wszczynanie awantur i  rozmydlanie tematów oraz szczucie ludzi przeciw sobie, szkoda mi na ciebie czasu i energii. Idz sobie swoj± drog± szczê¶liwie i omijaj mnie zwyczajnie szerokim ³ukiem.

Proszê moderatora o przeniesienie ca³ej tej dyskusji st±d  do odpowiedniego miejsca.

Gdzie s± wymienione przeze mnie "szczury w purpurze"?

Ja ods³aniam oszustwa ideologiczne KRK , z³o które tworz± przez wieki , wyznawcami nie jestem zainteresowana , ka¿dy ma wolna wole i mo¿e wyznawaæ co mu siê tylko podoba.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 13:06:07 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1780 : Pa¼dziernik 17, 2012, 12:17:24 »

Pyta szczur drugiego szczura
Czy twa pelerynka bura?

Na to szczur z muchami w nosie
Ty nie pytaj co ja noszê

Bo gdy siê rozniesie w necie
Bêdzie skandal we wszech¶wiecie

---------

To pa, mi³ego dnia  Du¿y u¶miech

I co¶ dla pos³uchania, refleksji…  Mrugniêcie

Ryszard Rynkowski - Szczê¶liwej drogi ju¿ czas (live)
http://www.youtube.com/watch?v=vj7qmWyNfzc

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 13:06:17 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1781 : Pa¼dziernik 17, 2012, 13:07:17 »

wydzieli³em pozosta³e posty do "Wyra¼ siebie!"- songo

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1782 : Pa¼dziernik 17, 2012, 13:22:01 »

Songo, mo¿e jeszcze przenie¶ wszystko, Kiary i arteq poczynaj±c od zaczepki o szczurach + moje ostatnie 2 nie zwi±zane z dyskusj± o bractwach i wiedzy.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1783 : Pa¼dziernik 17, 2012, 13:26:07 »

Songo, mo¿e jeszcze przenie¶ wszystko, Kiary i arteq poczynaj±c od zaczepki o szczurach + moje ostatnie 2 nie zwi±zane z dyskusj± o bractwach i wiedzy.

czyli od którego numerycznie?,-
bo nie ¶ledzê tych potyczek Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1784 : Pa¼dziernik 17, 2012, 13:30:01 »

Ja my¶lê songo i¿ od 174 postu powinno siê przenie¶æ dyskusjê, najwy¿ej jaki¶ w ¶rodku tematycznie po³aczony zostawiæ.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1785 : Pa¼dziernik 17, 2012, 13:56:21 »

Och Kiaro, mog± byæ i "szczury w wytwornych strojach..." - co przyzna³em w poprzednim po¶cie i nie zmienia to ani na jotê kontekstu i Twoich zamiarów. To kto jest autorem tych s³ów/opinii?
Czy ju¿ ³apiesz jakie s± zasady stosowania cudzys³owu?
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1786 : Pa¼dziernik 17, 2012, 14:36:19 »

Pozwoli³em sobie prze¶ledziæ dyskusje i choæ nie jestem fanem Kiary (denerwuje mnie jej ton i wyobrazenie jakby by³a wyroczni±, choæ niewiele wie ale byæ mo¿e ma jakie¶ odjazdy), w tym momencie uwa¿am jednak arteq ¿e sie czepiasz. W gruncie rzeczy chodz ci o udowodnienie zdaje siê faktu nazwania ciebie szczurem ni¿ dowodzenie zawi³o¶ci jêzykowych?

Ale w±tek jakby nie patrzyæ ciekawy, jak to zwykle bywa przy dyskusjach "gospodyñ", bo przecie¿ Ratzinger to s³owo okre¶lajace szczura, hahahaha. Nie ma to jednak wymiaru obrazania koscio³a, po prostu zbieg okoliczno¶ci U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2012, 14:41:32 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1787 : Pa¼dziernik 17, 2012, 14:38:13 »

Cudzys³ów zw±tpi³ ju¿ nawet w siebie
Gdy mu wytkniêto zasady b³êdne
Szuka biedaczek wyk³adni w niebie
By siê wyra¿aæ bardziej oglêdnie

Chichot

---------

To pa  Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1788 : Pa¼dziernik 17, 2012, 21:31:35 »

Nagumulululi, Kiara nie nazwa³a mnie szczurem - tak dla jasno¶ci. Gdyby nawet to zrobi³a nie wywar³oby to na mnie wra¿enia, poniewa¿ nie jest osob± która mo¿e co¶ mi tak naprawdê dodaæ b±d¼ uj±æ. Tak¿e jej opinie i "nauki" nale¿y braæ z baaardzo du¿ym przymru¿eniem oka, ale fakt - dla ludzi naiwnych mo¿e byæ niebezpiecznawa, bo opowiada g³upoty ale niestety przetykane prawd±. Ca³o¶æ oczywi¶cie jako taka jest naci±gniêciem, bzdur±, ale wiele osób patrz±c na te nitki prawdy mo¿e daæ siê naci±gn±æ.

Rozchodzi siê o to, ¿e Kiara ustawicznie krytykuje innych dok³adnie za to co sama czyni na ka¿dym kroku, ba - swoje zachowanie przypisuje innym (tak by³o równie¿ i w tym przypadku gdy to nakazywa³a Ptakowi wzi±æ odpowiedzialno¶æ za niby cytat, a sama wije siê przed dok³adnie tym samym. Sama wachluje szczurami (tak, bez ujêcia tego s³owa w cudzys³ów), a sama podnios³a ogromne larum gdy u¿y³em powiedzenia "jak ch³op krowie na miedzy" t³umacz±c jej pewne zagadnienia "³opatologicznie".

Podchodzi³em ze sceptycyzmem do pogl±dów Ptaka, ¿e Kiara jest jak nagrana ta¶ma... ale na ka¿dym kroku zdaje siê to niestety potwierdzaæ - kompletny brak czytania ze zrozumieniem gdy tre¶æ nie jest spójna z jej pogl±dami.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1789 : Pa¼dziernik 18, 2012, 08:07:14 »

Nagu, po prostu arteq zosta³ z³apany na manipulacji, podwójnej zreszt±.
1. Jako pierwszy u¿y³ s³owa "szczur" w tym samym kontek¶cie, o który ma pretensje do kogo¶ innego, a teraz zas³ania sobie oczy cudzys³owem i mówi jak dziecko, ¿e go tam nie by³o.
2. Wywo³uj±c zadymkê u¿y³ sformu³owania "szczury w purpurze...", które nigdzie we wcze¶niejszych dyskusjach nie pad³o, a ma oczywi¶cie bardzo jednoznaczny wyd¼wiêk.
3. Ten sam temat wywo³a³ po raz drugi, oczywi¶cie w w±tku, który z tym sformu³owaniem nie ma nic wspólnego.
St±d p³yn± dwa wnioski;
1. Nasz "brat" traci pamiêæ?
2. Dyskusja w w±tku o Bia³ym Bractwie zd±¿a³a w niepo¿±danym dla kogo¶ kierunku i trzeba by³o nieco zamieszaæ, aby wyhamowaæ pêd w±tku i dyskutantów.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1790 : Pa¼dziernik 18, 2012, 10:40:30 »

Nie wiem sk±d te ograniczenia aby przeczytaæ tekst ze zrozumieniem. Nie mówiê nawet o moich pogl±dach, lecz o DEFINICJACH (np. zasady u¿ycia cudzys³owu - kiedy co i jak oraz znaczenie u¿ycia poszczególnych opcji), a w my¶l takowych wyra¼nie opisane s± obie sytuacje - czym innym jest u¿ycie samego POJEDYNCZEGO s³owa w cudzys³owie (co ja uczyni³em), a czym innym ZDAÑ (co uczyni³a Kiara - ju¿ pomijam fakt, ¿e jako¶ do tej pory nie powiedzia³a kto jest autorem "cytatu" - ech, ciekawe czy teraz za³apiecie poprawne znaczenie u¿ytej opcji cudzys³owu, podpowiem: ironia - to tyle w kwestii manipulacji i k³amstw).

Ponadto zachêcam uwa¿nie do zaznajomienia siê z terminem "bliskoznaczny" vel "synonim". Wytworny strój <--> w purpurze (trafno¶æ synonimu zauwa¿y³a nawet Kiara) i zachêcam do obejrzenia obrazków np. króli, dostojników. Jak ju¿ wcze¶niej stwierdzi³em - fakt - nie u¿y³a okre¶lenia "w purpurze" lecz "wytworny strój", co jednak w ¿aden sposób nie zmienia kontekstu jej wypowiedzi. Ponadto gdybym to ja, a nie Kiara obra¿a³, l¿y³ - to chyba wtedy inaczej rozdzielono by ostrze¿enia...

Ogólnie zachêcam do rozmowy z jak±¶ polonistk±, najlepiej posiadaj±c± do¶wiadczenie.

Blue, wiem, wiem, ¿e Cie strasznie ci¶nie aby mi do³o¿yæ w jakikolwiek sposób. Zdajê sobie sprawê, ¿e jest to efektem  zapamiêtania moich - wszak rzeczowych - pytañ odnosz±cych siê do Twoich postów i zapewne bezsilno¶ci w udzieleniu rozs±dnej odpowiedzi... Podchodzisz zbyt emocjonalnie, ciskasz siê, próbujesz uk³uæ, ale... to tylko chwilowa, bezzasadna satysfakcja (ale ok, je¿eli to Ci nawet chwilowo pomaga to ¶mia³o), bo pytania... nadal pozosta³y bez odpowiedzi i - z czego nadal zapewne zdajesz sobie sprawê - nie jeste¶ w stanie udzieliæ odpowiedzi aby nie naruszaæ spójno¶ci prezentowanych pogl±dów. Je¿eli uwa¿asz inaczej to chêtnie do nich wrócê, ok?

Co do BB, mylisz siê - piszcie sobie ile Wam siê podoba, wszak to forum dyskusyjne.   
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1791 : Pa¼dziernik 18, 2012, 10:52:04 »

@Arteq
Podchodzi³em ze sceptycyzmem do pogl±dów Ptaka, ¿e Kiara jest jak nagrana ta¶ma... ale na ka¿dym kroku zdaje siê to niestety potwierdzaæ - kompletny brak czytania ze zrozumieniem gdy tre¶æ nie jest spójna z jej pogl±dami.
Tutaj ta wypowied¼ akurat rezonuje. Przysz³o takie wra¿enie równie¿, ¿e te same tre¶ci, a nawet identyczne ca³e zwroty siê odtwarzaj± niczym p³yta non-stop od kilku lat. Jakby maszynowo.

O "nagranej ta¶mie" ¶wiadczy te¿ brak zdolno¶ci do polemiki z obcym "programowo" zdaniem na zrozumia³ym poziomie dla interlokutora. Szalenie silne zafiksowanie na JA .

To ju¿ Arteq wykazujesz wiêcej elastyczno¶ci w ramach pewnych tematów ni¿ Kiara Mrugniêcie .... pozytywnie oczywi¶cie Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1792 : Pa¼dziernik 21, 2012, 15:15:18 »

Dodam do tego co napisa³ szacowny braciak, czy aby sprawdzi³e¶ ¼ród³o informacji arteq?
Czy na Twoje rzeczowe pytanie dosta³e¶ rzeczow± odpowied¼ od wielce szacownej ptak Du¿y u¶miech
Hm to by by³o co¶ nowego Du¿y u¶miech
Choæ muszê siê zgodziæ z faktem, ¿e jeden obroñca poprawnej pisowni na forum przydaje siê Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1793 : Listopad 11, 2012, 09:26:03 »

arteq.
obdarowany jest przyczyn± takiego zachowania darczyñcy albo te¿ obdarowany k³ama³ mówi±c o swoich mo¿liwo¶ciach odczytywania poziomu energii innych...

Zawsze taka sytuacja - odebranie prezentu, a o tym tutaj dyskutujemy - wi±¿e siê z jakim¶ traumatycznym prze¿yciem.

Dopuszczam jedn± sytuacjê w której nale¿y usprawiedliwiæ osobê odbieraj±c± podarowan± rzecz - w sytuacji gdy zosta³a wprowadzona w b³±d, zmanipulowana b±d¼ oszukana, czyli gdy ten prezent - co by nie mówiæ - wy³udzono...

Regulamin forum.

- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

- Zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).

kiara U¶miech U¶miech
Mniemam ¿e marzysz o tym aby arteq da³ ci spokój?

Radzê porzuciæ przedszkolne my¶lenie w stylu new age: typu - to op³acany agent ... wys³annik ko¶cio³a   ... mason ... cz³onek opus dei który zosta³ wys³any przez papie¿a aby walczyæ z kiara ... etc

Radzê spojrzeæ g³êbiej w siebie czy to aby nie rozwi±zany konflikt z twojej przysz³o¶ci z jakim¶ mê¿czyzna nie przyci±ga arteq a ... nieszczê¶liwa mi³o¶æ ... rozwód? Walczyæ w sobie z tym jednym facetem ... jak znam podobne archetypowo przypadki to mo¿e i nawet koñczy³y siê przemoc± fizyczna ... st±d twoja nienawisc w stos do mezczyzn .... i marzenie zwyciêstwa nad nimi ... problem polega jednak na tym ¿e to nie aspekt ¿eñski p przez ciebie przemawia ... musisz siê z tego oczy¶ciæ je¿eli chcesz mieæ spokój

W±tpiê jednak ¿e to do ciebie przemówi choc to czyst± psychologia analityczna
Jedynie to mo¿e przynie¶æ ci ulgê bo w ¿yciu nie ma przypadków a ludzi których spotkamy nie bior± siê z zasady prawdopodobieñstwa lecz stanowi± lustro naszego wnêtrza

Zapamiêtaj sobie to stwierdzenie  tylko w stosunku  do  siebie ... 

wiadomo¶æ przenios³em do w³a¶ciwego w±ktu- songo
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 11:23:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1794 : Listopad 11, 2012, 12:52:29 »

Nie mam ¿adnego problemu z nienawi¶ci± do mê¿czyzn , dokona³e¶ z³ego odczytu, nie mam ¿adnej nieszczê¶liwej mi³o¶ci , tu te¿ pud³o. Nie jestem rozwódk±  te¿ nie trafione.
Bacznie obserwuje moje ¿ycie i analizujê wszystko, wiem dlaczego pojawiaj± siê pewne sytuacje ( postaraj siê odczytaæ inaczej) gdy kto¶ kiedy¶ nie poradzi³ sobie z agresja , natarczywo¶ci± , chamstwem , wulgarno¶ci± i przemoc± mentaln± innych ( jest to jego brak wiedzy w tej dziedzinie) kompletuj±c wiedzê teraz  musi przej¶æ przez zestaw podobnych  zdarzeñ na miarê obecnego czasu  nad którymi teraz  zapanuje.  One go nie zdominuj±, musi pokonaæ dawny u¶piony  strach i skonfrontowaæ siê z lud¼mi ( dawnymi czêsto) którzy spowodowali swoj± siln± presj±  niedokoñczenie tamtych zdarzeñ, czyli brak wiedzy.
 Dlatego obecnie pojawiaj± siê obok mnie w³a¶nie  tacy ludzie i tworz± sytuacje przez które ja muszê przej¶æ najlepiej jak potrafiê nie boj±c siê ods³aniaæ wszystkiego co by³o i jest  ich nieprawo¶ci±.  Zawsze jest to pokonywaniem osobistego dawnego  strachu , wychodzeniem z pola ofiary, te próby przechodzi ka¿dy w wieloaspektowo¶ci ka¿dej sytuacji ¿yciowej.

Bycie dawne ofiar± tych ludzi i zdarzeñ nie mo¿e trwaæ w nieskoñczono¶æ , pora na opuszczenie  tamtej  traumy, pora na konfrontacje ze zdarzeniami , które ods³aniaj± siê , daj± nam  niedokoñczon± wiedzê na swój temat i moc z pokonywania ich z godno¶ci±.

Oceniaj±c mnie opierasz siê na niepe³nej informacji , nie znasz ni mnie ni mojej przesz³o¶ci  ni nawet pe³nych informacji z tera¼niejszo¶ci ,analizujesz obecne wycinkowe  zdarzenia swoim aktualnym nastawieniem do mnie i czê¶ciow± wiedz± o nich. Wyjd¼ ponad zobaczysz wiêcej, nic nie jest jednoaspektowe. Kiedy¶ dawno temu bezczeszczono mnie i  wiedzê o mnie , pozostawiaj±c fa³szyw± ,tym zmanipulowanym fa³szem zastraszano mnie i wpajano we mnie  moj±  ma³o¶æ, i s³abo¶æ, teraz s± identyczne usi³owania. Pewnie kiedy¶  nie poradzi³am sobie z przekazywaniem prawdy i walk±  o siebie z manipulacj± informacyjn± na mój temat, kiedy¶... . Teraz jest juz inaczej , jestem na tyle silna i¿ mam odwagê mówiæ prawdê , co siê naprawdê sta³o,co  my¶lê i czujê, mam odwagê przeciwstawiaæ siê k³amstwom i wszelakim oszustwom. I to jest fina³ i sukces mojego rozwoju, nie poddaje siê ¿adnej manipulacji ni fizycznej ni mentalnej. Osi±gnê³am w³a¶ciw± moc i wiedzê w temacie z którym kiedy¶ sobie nie poradzi³am, nauczy³am siê rozró¿niaæ intencje w piêknych s³owach , odczytywaæ prawdziwy cel dzia³añ w zmanipulowanych opowie¶ciach oraz  odnajdywaæ w nich fa³sz zgrabnie owijany w czê¶æ prawdy i prawdopodobieñstwa. To by³a bardzo trudna i d³uga droga, która dobiega juz koñca,tylko dlatego istnia³y te wszystkie k³amliwe manipulacje., Gdy proces  koñczy siê  one przestaj± istnieæ , bo nie maj± juz mocy dzia³ania na mnie i potrzeby kreowania siebie.
Wszystkie nasze  zdarzenia ¿yciowe s± tylko i a¿ naszymi lekcjami rozwojowymi , s± , istniej± gdy s± niezbêdne dla nas , gdy ju¿ osi±gamy pe³niê wiedzy na ich temat sytuacje zmieniaj± siê , one przestaj± istnieæ w naszych ¿yciach, my zaczynamy je widzieæ w pe³nym ¶wietle. Tak te¿ jest ze mn±.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:27:23 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1795 : Listopad 11, 2012, 13:33:41 »

W pierwszym zdaniu dementujesz ... w drugim potwierdzasz ... co¶ mi to przypomina
Twoje zmaganie z arteqiem niestety sugeruje niepowodzenie na tej drodze ... dlaczego nie stosujesz prawd które glosisz ... po prostu pokochaj artqa i daj mu to odczuæ U¶miech  to takie trudne? Przecie¿ znasz ró¿ne moce?
Nie radzê zachwycaæ siê dzieæmi które widz± piêkne panie ... ja¶ i ma³gosia ju¿ siê przekonali czym jest chata z czekolady ... ale pewnie tobie nie zale¿y na tym aby prawdê o sobie odnale¼æ ... zale¿y ci wy³±cznie na odwecie wobec tych którzy cie upokorzyli ?  Przej¶cie do wy¿szego wymiaru to dla ciebie wy¿sza energia ... czyli wiêksz± si³± destrukcji

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1796 : Listopad 11, 2012, 14:01:17 »

@Janusz
Szanowni Forumowicze.
Od dzisiaj tzw. ''procesy interpersonalne'' czyli informacje dotycz±ce tego co kto o innych my¶li i wie, mo¿liwe bêd± do realizowania tylko na prywatnych wiadomo¶ciach.
Ka¿dy taki post umieszczany, gdzie indziej ni¿ na priv, bêdzie przez adminów i moderatorów usuwany do ¶mietnika.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4944.msg107782#msg107782

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1797 : Listopad 11, 2012, 14:05:23 »

nagumulululi chyba nie zrozumia³e¶ i¿ trudne do¶wiadczenia wcale nie musz± tworzyæ w cz³owieku nienawi¶ci do nikogo, u mnie powsta³o zrozumienie przyczyny i akceptacja jej jako najlepszego dla mnie. Co wcale nie znaczy i¿ zostaje przy pierwotnym skutku jako finale wiedzy posz³am dalej ponad dawnymi zdarzeniami i p³yn±c± z nich informacj±. Nie zakodowa³o to we mnie nienawi¶ci, mam zrozumienie i wiedzê oraz moc.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:17:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1798 : Listopad 11, 2012, 16:11:48 »

Heheh, widzê, ¿e "nowy zapis zasad" jest pewnym osobom wybitnie na rêkê, teraz uwa¿aj±, ¿e bêd± mog³y ca³kowicie bezkarnie snuæ wizje wspania³o¶æ na swój temat, a gdyby kto¶ raczy³ siê z tym nie zgodziæ - oczywi¶cie podaj±c fakty czy te¿ rzetelnie argumentuj±c - bêdzie zaraz spuszczony w kana³ bo... podepnie siê to pod prywatne wycieczki... Tym samym zaci±ga siê kotarê na owoce, ale ok, jestem bardzo spokojny, bo... jednak to chwilowa z³uda, bo takowe zabiegi nie pozostan± bez echa - przy¶pieszy to znacznie osi±gniecie masy krytycznej, pomagaj± w tym równie¿ niewystêpuj±ce wcze¶niej, potê¿ne ilo¶ci suchych "przedruków"...
Zawsze istnieje taki punkt przyjmowania bzdur, k³amstw czy manipulacji po przekroczeniu którego nastêpuje zawalenie... niedawny stan zawa³owy forum by³ zlekcewa¿ony... dlatego jestem przekonany - przeczuwam, ¿e ju¿ nied³ugo co¶ stanie siê z TYM forum i mocno straci - albo ca³kowicie albo mocno zamilknie...   

Aha, i nie ma to nic wspólnego z domniemanym wzniesieniem, przej¶ciem w inne wymiary...
aby nie byæ pos±dzonym, ¿e przy³o¿y³em do tego rêkê, nieco siê wycofam... i tutaj ta z³a wiadomo¶æ - nie myliæ z "odchodzê" :]
wiêc do "a nie mówi³em"  :]

bêdê bardzo zobowi±zany za nie dorabianie teorii do faktów i pozostawienie tego postu na miejscu.
dziêkujê.

edit:
pomimo nowego zapisu w regulaminie podtrzymujê swoje stanowisko - kto tylko bêdzie mia³ ochotê mo¿e ¶mia³o siê wypowiadaæ na mój temat, nawet skrajnie "prywatnie" - nie mam nic do ukrycia i dlatego nie bêdê mia³ najmniejszych zastrze¿eñ. Jedyna ma³a pro¶ba, a le i to nawet nie przymusowe - mile widziana argumentacja danego pogl±du.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:40:48 wys³ane przez arteq » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1799 : Listopad 11, 2012, 16:36:00 »

nagumulululi chyba nie zrozumia³e¶ i¿ trudne do¶wiadczenia wcale nie musz± tworzyæ w cz³owieku nienawi¶ci do nikogo, u mnie powsta³o zrozumienie przyczyny i akceptacja jej jako najlepszego dla mnie. Co wcale nie znaczy i¿ zostaje przy pierwotnym skutku jako finale wiedzy posz³am dalej ponad dawnymi zdarzeniami i p³yn±c± z nich informacj±. Nie zakodowa³o to we mnie nienawi¶ci, mam zrozumienie i wiedzê oraz moc.

Kiara U¶miech U¶miech
Widzisz, akurat mia³em okazjê przeczytaæ interesuj±ca wypowied¼ ptaka która szybko zosta³a usuniêta ... cenzura dziala na twoja korzy¶æ U¶miech celebrytka z ciebie ...

Natomiast twój spór z artqem dotyczy g³ównie ko¶cio³a w pow. Ujêciu ...  hmmm mam ta fazê za sob± ... równie¿ kiedy¶ by³em przeciwnikiem ko¶cio³a widz±c jego dzie³a ... teraz natomiast uwa¿am ¿e to co oferuj± jego zaciekli przeciwnicy jest o wiele gorsze ... dlatego nic mnie nie dziwi ... europa jest zalewana lewactwem pod szczytnymi has³ami ale co siê za tym kryje wiedz± nieliczni ...

Natomiast fakt ¿e piszesz i¿ nie ma to na ciebie wp³ywu dowodzi ¿e nie wiesz co to wyparcie i jego skutek w postaci dyskusji z artqem ... polecam poczytaæ
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:44:07 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: