Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1775 : Październik 16, 2012, 23:15:55 » |
|
Jak zwykle artqowa manipulacja swoimi domniemaniami na cudzy temat.... Odp: upadek religii 2009 « Odpowiedz #948 : Marzec 12, 2010, 16:27:34 » Odpowiedz cytujÂąc PrzecieÂż o tym mĂłwiÂł - zapowiadaÂł juÂż Jezus, wiĂŞc co w tym dziwnego - idÂąc Twoim tokiem myÂślenia naleÂżaÂłoby stwierdziĂŚ, Âże chrzeÂścijaĂąstwo upadÂło... zanim powstaÂło.. Czy to, Âże w jakimÂś zespole jest tzw. "szczur" vel "kret" Âświadczy o jego upadku? ÂŚwiadczy to o tym, Âże trwa zaÂżarta walka, byĂŚ moÂże z powodu, Âże czasu maÂło...
Moja odpowiedz na twoje przyrównywanie do szczurów i kretów chrzeœcijaùstwa., a nastêpnie wielkie bum , bo ja u¿y³am w odpowiedzi twoich porównaù. Cytat: arteq PaŸdziernik 16, 2012, 22:57:13 Cytat: Kiara PaŸdziernik 16, 2012, 22:42:53 Przecie¿ to by³y twoje s³owa ( ju¿ zapomnia³eœ) , które ja zacytowa³am a, Ty wszcz¹³eœ rwetes, postaram siê odszukaÌ ten post. Ale¿, proszê, co masz siê wysilaÌ... tylko znowu rzucasz potwarz, kolejny raz manipulujesz i twierdzi "to nie moja rêka", bo autorem "szczura" jest:
Cytat: Kiara Marzec 17, 2010, 00:22:57 "Jednego szczura da³o by siê upolowaÌ, ale jak s¹ same szczury przebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowaÌ. Szczury nie zrezygnuj¹ z wygodnego ¿ycia i ci¹gniêcia karmy od dostarczycieli... , bêd¹ ca³y czas udawaÌ i¿ s¹ jedyn¹ drog¹ zbawienia dla tych co mod³y do nich z kas¹ zanosz¹..." No có¿ , wygodne ¿ycie , nabijanie w butelkê , straszenie i kamufla¿e s¹ specjalnoœci¹ tej grupy od 2000 lat. Chyba ta ca³a afera to dzie³o twojej hipokryzji i nic wiêcej. Chyba nie da siê zaprzeczyÌ kolejnoœci napisanych postów? Twój by³ pierwszy , mój odpowiedzi¹ na twój w którym powiedzia³eœ wyraŸnie i¿ "w zespole chrzeœcijaùskim by³ jakiœ szczur , lub kret...." To jest moja ostatnia odpowiedz w tym temacie, koniec offa. Kiara  ps. blu... dziêki za podpowiedz. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:16 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1776 : Październik 17, 2012, 00:10:41 » |
|
Ech, trzeba byÌ kompletnym ignorantem jêzykowym aby nie wiedzieÌ ¿e cudzys³ów w jêzyku polskim oznacza nie tylko cytowanie kogoœ (co najmniej kilka wyrazów) jak te¿ wskazywaÌ na inne znaczenie danego wyrazu ni¿ ogólnie przyjête czy te¿ ironiê (gdy cudzys³ów dotyczy jednego wyrazu) - i to mia³o miejsce w przypadku mojego postu. Œwiadczy o tym dobitnie u¿ycie zaraz drugiego s³owa - kret, co dowodzi ¿e tymi synonimami okreœli³em cz³owieka dopuszcaj¹cego siê dywersji. Ty natomiast Kiaro u¿y³aœ szczura aby obraziÌ, zel¿yÌ - poszczególne s³owa nie s¹ ju¿ ujête w czudzys³ów... Ujê³aœ w niego kilka zdaù - wiêc siê pytam- kto jest niby autorem tych zdaù, gdzie one niby pad³y wczeœniej, hê? I tutaj jest twoja manipulacja i hipokryzja. Wiesz co tak naprawdê nak³apa³aœ i dllatego dupochron - "nie bêdê ju¿ o tym mówi³a"... ¯a³osne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:39 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1777 : Październik 17, 2012, 00:39:38 » |
|
Cytat: Kiara Marzec 17, 2010, 00:22:57 "Jedenego szczura dalo by sie upolowac, ale jak sa same szczury porzebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowac. Szczury nie zrezygnuja z wygodnego zycia i ciagniecia karmy od dostarczycieli... , beda caly czas udawac iz sa jedyna droga zbawienia dla tych co modly do nich z kasa zazanosza..." No coz , wygodne zycie , nabijanie w butelke , straszenie i kamuflaze sa specjalnoscia tej grupy od 2000 lat. Nie wiem ju¿ kim trzeba byÌ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zas³ania siê cudzys³owem, a mój cudzys³ów traktuje siê jako dos³ownoœÌ. Jakoœ bardzo wybiórcze s¹ te zasady polskiego , które s³owa mog¹ potraktowaÌ jako nie dos³ownoœÌ ,natomiast zdania jednego lub dwóch juz nie. Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych. http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9585I niech to wyjaœnienie juz bêdzie ostatnim zdaniem na temat , w którym pokaza³eœ kim jesteœ i po co jesteœ na tym forum.. Kiara  ps. Ale jak ju¿ prawie wszystko wyjaœniliœmy to mo¿e wrócimy do meritum Twojej manipulacji moj¹ wypowiedzi¹? Gdzie w którym miejscu ja u¿y³am okreœlenia takiego ? Cytat: arteq PaŸdziernik 16, 2012, 22:40:09 Kiaro, u¿ywaj¹c kiedyœ okreœlenia "szczury w purpurze..." jakoœ nie poda³aœ... cytatu... :] Nie napisa³am ani razu o ¿adnych "szczury w purpurze...", ale to zdecydowanie lepiej brzmi i kieruje bardziej uwagê w okreœlonym wybranym przez ciebie kierunku, bo poprzebierane szczury to mog¹ byÌ nawet za krasnoludki...... prawda?arteq twoje zachowanie jest infantylne nawet manipulatorem jesteœ kiepskim, jedyn¹ rzecz¹ któr¹ od lat robisz na tym forum to wszczynanie awantur i rozmydlanie tematów oraz szczucie ludzi przeciw sobie, szkoda mi na ciebie czasu i energii. Idz sobie swoj¹ drog¹ szczêœliwie i omijaj mnie zwyczajnie szerokim ³ukiem. Proszê moderatora o przeniesienie ca³ej tej dyskusji st¹d do odpowiedniego miejsca.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:48 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1778 : Październik 17, 2012, 10:39:11 » |
|
Nie wiem ju¿ kim trzeba byÌ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zas³ania siê cudzys³owem, a mój cudzys³ów traktuje siê jako dos³ownoœÌ. Jakoœ bardzo wybiórcze s¹ te zasady polskiego , które s³owa mog¹ potraktowaÌ jako nie dos³ownoœÌ ,natomiast zdania jednego lub dwóch juz nie. Kiaro, po raz kolejny strasz siê "nauczaÌ" (rozumiesz co w tym miejscu oznacza ten cudzys³ów?) w kwestiach o których masz mgliste czy te¿ ca³kowity brak pojêcia. Wybacz, ale zabawnym jest pouczanie przez Ciebie innych w temacie poprawnoœci jêzykowej - wszak w Twoich postach a¿ roi siê od b³êdów stylistycznych, gramatycznych czy te¿ ra¿¹cych ortograficznych, ale ok wracajmy do meritum. Wybiórcze nie s¹ zasady (bo te nawet wymieniaj¹... wyj¹tki od nich) lecz jak widzê zdolnoœÌ ich zrozumienia. Twoja argumentacja mnie rozbawi³a, poniewa¿... potwierdza moje stanowisko, a przeczy Twojej linii obrony. Zasady j. polskiego nie s¹ wybiórcze, w tym przypadku równie¿, s¹ jasno okreœlone, kwestia czytania ze zrozumieniem. Zgodnie - z zamieszczon¹ przez Ciebie definicj¹ (któr¹ wszak opisywa³em w moim poprzednim poœcie) - u¿ycia s³owa >szczur< samego w cudzys³owie wskazuje na: Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Otó¿ norma interpunkcyjna dopuszcza u¿ycie cudzys³owu w celu zasygnalizowania ironicznego stosunku autora do u¿ytego w tekœcie znaczenia wyrazu lub po³¹czenia wyrazowego. . I w takim znaczeniu go u¿y³em jako okreœlenie osoby uprawiaj¹cej dywersjê, niszcz¹cym po cichu od wewn¹trz, co wynika zarówno z kontekstu jak i dodatkowym u¿yciem s³owa "kret" = osoba która "ryje". Kiaro, czy¿ nie oczywistym jest, ¿e u¿yte w cudzys³owie s³owo >kret< do okreœlenia czyjegoœ zachowania nie oznacza, ¿e cz³owiek ten zjada d¿d¿ownice, ryje korytarze pod ziemi¹ i mieszka w ziemnych norach? I jak widaÌ wszyscy zrozumieli poprawnie - bo nikt nie mia³ zastrze¿eù. Natomiast u¿ycie cudzys³owu w kontekœcie jaki zastosowa³aœ jest równie¿ opisane w za³¹czonej przez Ciebie definicji: Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, [...] Niedopuszczalne jest tak¿e u¿ycie cudzys³owu jako swego rodzaju usprawiedliwienia za nie najlepsze u¿ycie wyrazu b¹dŸ po³¹czenia wyrazowego. Cudzys³ów nie mo¿e byÌ œrodkiem ³agodz¹cym czyj¹œ niezrêcznoœÌ jêzykowo-stylistyczn¹. Stosownym rozwi¹zaniem jest zast¹pienie niefortunnego sformu³owania elementem normatywnym. Wiêc Ty umieszczaj¹c w cudzys³owu fragment tekstu kaza³aœ man wierzyÌ, ¿e jest to zacytowana czyjaœ wypowiedŸ. Wiêc pytam siê ponownie - czyja? Wska¿ proszê. W swojej wypowiedzi nie umieœci³aœ tego wyrazu w cudzys³owu, wiêc tym samym wyczerpa³aœ znamiona dzia³aù opisane w w/w czêœci definicji - wiêc o co Ci chodzi? Twoim, bardzo czytelnym zamierzeniem by³o upuszczenie ¿ó³ci i nienawiœci poprzez l¿enie - co równie¿ by³o oczywistym dla forumowiczów i chyba stad dosta³aœ za to ostrze¿enie/minusa... Dla ca³kowitej jasnoœci pe³na definicja do której poda³aœ link: Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych. Tego te¿ aspektu u¿ycia cudzys³owu dotyczy pytanie. Otó¿ norma interpunkcyjna dopuszcza u¿ycie cudzys³owu w celu zasygnalizowania ironicznego stosunku autora do u¿ytego w tekœcie znaczenia wyrazu lub po³¹czenia wyrazowego. Cudzys³ów mo¿e równie¿ byÌ sygna³em stylistycznej obcoœci danego fragmentu tekstu, przy czym najczêœciej chodzi o zaznaczenie wyst¹pienia elementu potocznego (kolokwialnego) w tekœcie pisanym w stylu oficjalnym (wysokim). Nie nale¿y natomiast oznaczaÌ cudzys³owem sformu³owaù o charakterze metaforycznym oraz zwi¹zków frazeologicznych. Niedopuszczalne jest tak¿e u¿ycie cudzys³owu jako swego rodzaju usprawiedliwienia za nie najlepsze u¿ycie wyrazu b¹dŸ po³¹czenia wyrazowego. Cudzys³ów nie mo¿e byÌ œrodkiem ³agodz¹cym czyj¹œ niezrêcznoœÌ jêzykowo-stylistyczn¹. Stosownym rozwi¹zaniem jest zast¹pienie niefortunnego sformu³owania elementem normatywnym.
Inne definicje (za PWN: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629866) rĂłwnieÂż tak samo definiujÂą znaczenie i zakres uÂżycia: Cudzys³ów, podobnie jak nawias, ma charakter wyodrĂŞbniajÂący i skÂłada siĂŞ z dwu znakĂłw — otwierajÂącego i zamykajÂącego. Stosowany jest przede wszystkim do wydzielania s³ów cytowanych i oznaczania specyficznych uÂżyĂŚ wyrazĂłw i wyraÂżeĂą, bywa on wiĂŞc okreÂślany rĂłwnieÂż jako znak redakcyjny.Fakt, nieprecyzyjnie zapamiĂŞtaÂłem, bo nie uÂżyÂłaÂś rzeczownika "purpura" lecz epitetu "wytworne stroje". Jednak to nie zmienia kontekstu (sama napisaÂłaÂś, Âże nawet lepiej oddaje kontekst). Kiaro, ponownie zarzucasz to co sama robisz - w tym przypadku wodolejstwo i sianie niezgody - wszak to Ty unikasz rzeczowych, konkretnych dyskusji i lubujesz sie w przedrukach. To Ty siejesz na kaÂżdym kroku nienawiœÌ do krk i katolikĂłw. Dlatego bÂądÂź w koĂącu konkretna - kogo zacytowaÂłaÂś? ProszĂŞ modĂłw o przeniesienie kilku powyÂższych postĂłw do odpowiedniejszego watku - np. "wyraÂź siebie"
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:58 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1779 : Październik 17, 2012, 10:55:48 » |
|
Cytat: Kiara Marzec 17, 2010, 00:22:57 "Jedenego szczura dalo by sie upolowac, ale jak sa same szczury porzebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowac. Szczury nie zrezygnuja z wygodnego zycia i ciagniecia karmy od dostarczycieli... , beda caly czas udawac iz sa jedyna droga zbawienia dla tych co modly do nich z kasa zazanosza..." No coz , wygodne zycie , nabijanie w butelke , straszenie i kamuflaze sa specjalnoscia tej grupy od 2000 lat. Nie wiem ju¿ kim trzeba byÌ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zas³ania siê cudzys³owem, a mój cudzys³ów traktuje siê jako dos³ownoœÌ. Jakoœ bardzo wybiórcze s¹ te zasady polskiego , które s³owa mog¹ potraktowaÌ jako nie dos³ownoœÌ ,natomiast zdania jednego lub dwóch juz nie. Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych. http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9585I niech to wyjaœnienie juz bêdzie ostatnim zdaniem na temat , w którym pokaza³eœ kim jesteœ i po co jesteœ na tym forum.. Kiara  ps. Ale jak ju¿ prawie wszystko wyjaœniliœmy to mo¿e wrócimy do meritum Twojej manipulacji moj¹ wypowiedzi¹? Gdzie w którym miejscu ja u¿y³am okreœlenia takiego ? Cytat: arteq PaŸdziernik 16, 2012, 22:40:09 Kiaro, u¿ywaj¹c kiedyœ okreœlenia "szczury w purpurze..." jakoœ nie poda³aœ... cytatu... :] Nie napisa³am ani razu o ¿adnych "szczury w purpurze...", ale to zdecydowanie lepiej brzmi i kieruje bardziej uwagê w okreœlonym wybranym przez ciebie kierunku, bo poprzebierane szczury to mog¹ byÌ nawet za krasnoludki...... prawda?arteq twoje zachowanie jest infantylne nawet manipulatorem jesteœ kiepskim, jedyn¹ rzecz¹ któr¹ od lat robisz na tym forum to wszczynanie awantur i rozmydlanie tematów oraz szczucie ludzi przeciw sobie, szkoda mi na ciebie czasu i energii. Idz sobie swoj¹ drog¹ szczêœliwie i omijaj mnie zwyczajnie szerokim ³ukiem. Proszê moderatora o przeniesienie ca³ej tej dyskusji st¹d do odpowiedniego miejsca. Gdzie s¹ wymienione przeze mnie "szczury w purpurze"?Ja ods³aniam oszustwa ideologiczne KRK , z³o które tworz¹ przez wieki , wyznawcami nie jestem zainteresowana , ka¿dy ma wolna wole i mo¿e wyznawaÌ co mu siê tylko podoba.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:06:07 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1780 : Październik 17, 2012, 12:17:24 » |
|
Pyta szczur drugiego szczura Czy twa pelerynka bura?
Na to szczur z muchami w nosie Ty nie pytaj co ja noszĂŞ
Bo gdy siĂŞ rozniesie w necie BĂŞdzie skandal we wszechÂświecie--------- To pa, miÂłego dnia  I coÂś dla posÂłuchania, refleksji…  Ryszard Rynkowski - SzczĂŞÂśliwej drogi juÂż czas (live) http://www.youtube.com/watch?v=vj7qmWyNfzc
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:06:17 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1781 : Październik 17, 2012, 13:07:17 » |
|
wydzieliÂłem pozostaÂłe posty do "WyraÂź siebie!"- songo
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1782 : Październik 17, 2012, 13:22:01 » |
|
Songo, moÂże jeszcze przenieÂś wszystko, Kiary i arteq poczynajÂąc od zaczepki o szczurach + moje ostatnie 2 nie zwiÂązane z dyskusjÂą o bractwach i wiedzy.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1783 : Październik 17, 2012, 13:26:07 » |
|
Songo, moÂże jeszcze przenieÂś wszystko, Kiary i arteq poczynajÂąc od zaczepki o szczurach + moje ostatnie 2 nie zwiÂązane z dyskusjÂą o bractwach i wiedzy.
czyli od ktĂłrego numerycznie?,- bo nie ÂśledzĂŞ tych potyczek 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1784 : Październik 17, 2012, 13:30:01 » |
|
Ja myœlê songo i¿ od 174 postu powinno siê przenieœÌ dyskusjê, najwy¿ej jakiœ w œrodku tematycznie po³aczony zostawiÌ. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1785 : Październik 17, 2012, 13:56:21 » |
|
Och Kiaro, mog¹ byÌ i "szczury w wytwornych strojach..." - co przyzna³em w poprzednim poœcie i nie zmienia to ani na jotê kontekstu i Twoich zamiarów. To kto jest autorem tych s³ów/opinii? Czy ju¿ ³apiesz jakie s¹ zasady stosowania cudzys³owu?
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1786 : Październik 17, 2012, 14:36:19 » |
|
PozwoliÂłem sobie przeÂśledziĂŚ dyskusje i choĂŚ nie jestem fanem Kiary (denerwuje mnie jej ton i wyobrazenie jakby byÂła wyroczniÂą, choĂŚ niewiele wie ale byĂŚ moÂże ma jakieÂś odjazdy), w tym momencie uwaÂżam jednak arteq Âże sie czepiasz. W gruncie rzeczy chodz ci o udowodnienie zdaje siĂŞ faktu nazwania ciebie szczurem niÂż dowodzenie zawiÂłoÂści jĂŞzykowych? Ale wÂątek jakby nie patrzyĂŚ ciekawy, jak to zwykle bywa przy dyskusjach "gospodyĂą", bo przecieÂż Ratzinger to sÂłowo okreÂślajace szczura, hahahaha. Nie ma to jednak wymiaru obrazania koscioÂła, po prostu zbieg okolicznoÂści 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 14:41:32 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1787 : Październik 17, 2012, 14:38:13 » |
|
Cudzys³ów zw¹tpi³ ju¿ nawet w siebie Gdy mu wytkniêto zasady b³êdne Szuka biedaczek wyk³adni w niebie By siê wyra¿aÌ bardziej oglêdnie  --------- To pa 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1788 : Październik 17, 2012, 21:31:35 » |
|
Nagumulululi, Kiara nie nazwa³a mnie szczurem - tak dla jasnoœci. Gdyby nawet to zrobi³a nie wywar³oby to na mnie wra¿enia, poniewa¿ nie jest osob¹ która mo¿e coœ mi tak naprawdê dodaÌ b¹dŸ uj¹Ì. Tak¿e jej opinie i "nauki" nale¿y braÌ z baaardzo du¿ym przymru¿eniem oka, ale fakt - dla ludzi naiwnych mo¿e byÌ niebezpiecznawa, bo opowiada g³upoty ale niestety przetykane prawd¹. Ca³oœÌ oczywiœcie jako taka jest naci¹gniêciem, bzdur¹, ale wiele osób patrz¹c na te nitki prawdy mo¿e daÌ siê naci¹gn¹Ì.
Rozchodzi siê o to, ¿e Kiara ustawicznie krytykuje innych dok³adnie za to co sama czyni na ka¿dym kroku, ba - swoje zachowanie przypisuje innym (tak by³o równie¿ i w tym przypadku gdy to nakazywa³a Ptakowi wzi¹Ì odpowiedzialnoœÌ za niby cytat, a sama wije siê przed dok³adnie tym samym. Sama wachluje szczurami (tak, bez ujêcia tego s³owa w cudzys³ów), a sama podnios³a ogromne larum gdy u¿y³em powiedzenia "jak ch³op krowie na miedzy" t³umacz¹c jej pewne zagadnienia "³opatologicznie".
Podchodzi³em ze sceptycyzmem do pogl¹dów Ptaka, ¿e Kiara jest jak nagrana taœma... ale na ka¿dym kroku zdaje siê to niestety potwierdzaÌ - kompletny brak czytania ze zrozumieniem gdy treœÌ nie jest spójna z jej pogl¹dami.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1789 : Październik 18, 2012, 08:07:14 » |
|
Nagu, po prostu arteq zosta³ z³apany na manipulacji, podwójnej zreszt¹. 1. Jako pierwszy u¿y³ s³owa "szczur" w tym samym kontekœcie, o który ma pretensje do kogoœ innego, a teraz zas³ania sobie oczy cudzys³owem i mówi jak dziecko, ¿e go tam nie by³o. 2. Wywo³uj¹c zadymkê u¿y³ sformu³owania "szczury w purpurze...", które nigdzie we wczeœniejszych dyskusjach nie pad³o, a ma oczywiœcie bardzo jednoznaczny wydŸwiêk. 3. Ten sam temat wywo³a³ po raz drugi, oczywiœcie w w¹tku, który z tym sformu³owaniem nie ma nic wspólnego. St¹d p³yn¹ dwa wnioski; 1. Nasz "brat" traci pamiêÌ? 2. Dyskusja w w¹tku o Bia³ym Bractwie zd¹¿a³a w niepo¿¹danym dla kogoœ kierunku i trzeba by³o nieco zamieszaÌ, aby wyhamowaÌ pêd w¹tku i dyskutantów.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1790 : Październik 18, 2012, 10:40:30 » |
|
Nie wiem skÂąd te ograniczenia aby przeczytaĂŚ tekst ze zrozumieniem. Nie mĂłwiĂŞ nawet o moich poglÂądach, lecz o DEFINICJACH (np. zasady uÂżycia cudzysÂłowu - kiedy co i jak oraz znaczenie uÂżycia poszczegĂłlnych opcji), a w myÂśl takowych wyraÂźnie opisane sÂą obie sytuacje - czym innym jest uÂżycie samego POJEDYNCZEGO sÂłowa w cudzysÂłowie (co ja uczyniÂłem), a czym innym ZDAĂ (co uczyniÂła Kiara - juÂż pomijam fakt, Âże jakoÂś do tej pory nie powiedziaÂła kto jest autorem "cytatu" - ech, ciekawe czy teraz zaÂłapiecie poprawne znaczenie uÂżytej opcji cudzysÂłowu, podpowiem: ironia - to tyle w kwestii manipulacji i kÂłamstw).
Ponadto zachêcam uwa¿nie do zaznajomienia siê z terminem "bliskoznaczny" vel "synonim". Wytworny strój <--> w purpurze (trafnoœÌ synonimu zauwa¿y³a nawet Kiara) i zachêcam do obejrzenia obrazków np. króli, dostojników. Jak ju¿ wczeœniej stwierdzi³em - fakt - nie u¿y³a okreœlenia "w purpurze" lecz "wytworny strój", co jednak w ¿aden sposób nie zmienia kontekstu jej wypowiedzi. Ponadto gdybym to ja, a nie Kiara obra¿a³, l¿y³ - to chyba wtedy inaczej rozdzielono by ostrze¿enia...
Ogólnie zachêcam do rozmowy z jak¹œ polonistk¹, najlepiej posiadaj¹c¹ doœwiadczenie.
Blue, wiem, wiem, Âże Cie strasznie ciÂśnie aby mi doÂłoÂżyĂŚ w jakikolwiek sposĂłb. ZdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże jest to efektem zapamiĂŞtania moich - wszak rzeczowych - pytaĂą odnoszÂących siĂŞ do Twoich postĂłw i zapewne bezsilnoÂści w udzieleniu rozsÂądnej odpowiedzi... Podchodzisz zbyt emocjonalnie, ciskasz siĂŞ, prĂłbujesz ukÂłuĂŚ, ale... to tylko chwilowa, bezzasadna satysfakcja (ale ok, jeÂżeli to Ci nawet chwilowo pomaga to ÂśmiaÂło), bo pytania... nadal pozostaÂły bez odpowiedzi i - z czego nadal zapewne zdajesz sobie sprawĂŞ - nie jesteÂś w stanie udzieliĂŚ odpowiedzi aby nie naruszaĂŚ spĂłjnoÂści prezentowanych poglÂądĂłw. JeÂżeli uwaÂżasz inaczej to chĂŞtnie do nich wrĂłcĂŞ, ok?
Co do BB, mylisz siĂŞ - piszcie sobie ile Wam siĂŞ podoba, wszak to forum dyskusyjne.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1791 : Październik 18, 2012, 10:52:04 » |
|
@ ArteqPodchodzi³em ze sceptycyzmem do pogl¹dów Ptaka, ¿e Kiara jest jak nagrana taœma... ale na ka¿dym kroku zdaje siê to niestety potwierdzaÌ - kompletny brak czytania ze zrozumieniem gdy treœÌ nie jest spójna z jej pogl¹dami.
Tutaj ta wypowiedÂź akurat rezonuje. PrzyszÂło takie wraÂżenie rĂłwnieÂż, Âże te same treÂści, a nawet identyczne caÂłe zwroty siĂŞ odtwarzajÂą niczym pÂłyta non-stop od kilku lat. Jakby maszynowo. O "nagranej taÂśmie" Âświadczy teÂż brak zdolnoÂści do polemiki z obcym "programowo" zdaniem na zrozumiaÂłym poziomie dla interlokutora. Szalenie silne zafiksowanie na JA . To juÂż Arteq wykazujesz wiĂŞcej elastycznoÂści w ramach pewnych tematĂłw niÂż Kiara  .... pozytywnie oczywiÂście 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1792 : Październik 21, 2012, 15:15:18 » |
|
Dodam do tego co napisaÂł szacowny braciak, czy aby sprawdziÂłeÂś ÂźrĂłdÂło informacji arteq? Czy na Twoje rzeczowe pytanie dostaÂłeÂś rzeczowÂą odpowiedÂź od wielce szacownej ptak  Hm to by byÂło coÂś nowego  ChoĂŚ muszĂŞ siĂŞ zgodziĂŚ z faktem, Âże jeden obroĂąca poprawnej pisowni na forum przydaje siĂŞ  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1793 : Listopad 11, 2012, 09:26:03 » |
|
arteq. obdarowany jest przyczynÂą takiego zachowania darczyĂący albo teÂż obdarowany kÂłamaÂł mĂłwiÂąc o swoich moÂżliwoÂściach odczytywania poziomu energii innych...
Zawsze taka sytuacja - odebranie prezentu, a o tym tutaj dyskutujemy - wi¹¿e siê z jakimœ traumatycznym prze¿yciem.
Dopuszczam jedn¹ sytuacjê w której nale¿y usprawiedliwiÌ osobê odbieraj¹c¹ podarowan¹ rzecz - w sytuacji gdy zosta³a wprowadzona w b³¹d, zmanipulowana b¹dŸ oszukana, czyli gdy ten prezent - co by nie mówiÌ - wy³udzono... Regulamin forum.
- Zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).
- Zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).
kiara  Mniemam ¿e marzysz o tym aby arteq da³ ci spokój? Radzê porzuciÌ przedszkolne myœlenie w stylu new age: typu - to op³acany agent ... wys³annik koœcio³a ... mason ... cz³onek opus dei który zosta³ wys³any przez papie¿a aby walczyÌ z kiara ... etc Radzê spojrzeÌ g³êbiej w siebie czy to aby nie rozwi¹zany konflikt z twojej przysz³oœci z jakimœ mê¿czyzna nie przyci¹ga arteq a ... nieszczêœliwa mi³oœÌ ... rozwód? WalczyÌ w sobie z tym jednym facetem ... jak znam podobne archetypowo przypadki to mo¿e i nawet koùczy³y siê przemoc¹ fizyczna ... st¹d twoja nienawisc w stos do mezczyzn .... i marzenie zwyciêstwa nad nimi ... problem polega jednak na tym ¿e to nie aspekt ¿eùski p przez ciebie przemawia ... musisz siê z tego oczyœciÌ je¿eli chcesz mieÌ spokój W¹tpiê jednak ¿e to do ciebie przemówi choc to czyst¹ psychologia analityczna Jedynie to mo¿e przynieœÌ ci ulgê bo w ¿yciu nie ma przypadków a ludzi których spotkamy nie bior¹ siê z zasady prawdopodobieùstwa lecz stanowi¹ lustro naszego wnêtrza Zapamiêtaj sobie to stwierdzenie tylko w stosunku do siebie ... wiadomoœÌ przenios³em do w³aœciwego w¹ktu- songo
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 11:23:12 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1794 : Listopad 11, 2012, 12:52:29 » |
|
Nie mam ¿adnego problemu z nienawiœci¹ do mê¿czyzn , dokona³eœ z³ego odczytu, nie mam ¿adnej nieszczêœliwej mi³oœci , tu te¿ pud³o. Nie jestem rozwódk¹ te¿ nie trafione. Bacznie obserwuje moje ¿ycie i analizujê wszystko, wiem dlaczego pojawiaj¹ siê pewne sytuacje ( postaraj siê odczytaÌ inaczej) gdy ktoœ kiedyœ nie poradzi³ sobie z agresja , natarczywoœci¹ , chamstwem , wulgarnoœci¹ i przemoc¹ mentaln¹ innych ( jest to jego brak wiedzy w tej dziedzinie) kompletuj¹c wiedzê teraz musi przejœÌ przez zestaw podobnych zdarzeù na miarê obecnego czasu nad którymi teraz zapanuje. One go nie zdominuj¹, musi pokonaÌ dawny uœpiony strach i skonfrontowaÌ siê z ludŸmi ( dawnymi czêsto) którzy spowodowali swoj¹ siln¹ presj¹ niedokoùczenie tamtych zdarzeù, czyli brak wiedzy. Dlatego obecnie pojawiaj¹ siê obok mnie w³aœnie tacy ludzie i tworz¹ sytuacje przez które ja muszê przejœÌ najlepiej jak potrafiê nie boj¹c siê ods³aniaÌ wszystkiego co by³o i jest ich nieprawoœci¹. Zawsze jest to pokonywaniem osobistego dawnego strachu , wychodzeniem z pola ofiary, te próby przechodzi ka¿dy w wieloaspektowoœci ka¿dej sytuacji ¿yciowej. Bycie dawne ofiar¹ tych ludzi i zdarzeù nie mo¿e trwaÌ w nieskoùczonoœÌ , pora na opuszczenie tamtej traumy, pora na konfrontacje ze zdarzeniami , które ods³aniaj¹ siê , daj¹ nam niedokoùczon¹ wiedzê na swój temat i moc z pokonywania ich z godnoœci¹. Oceniaj¹c mnie opierasz siê na niepe³nej informacji , nie znasz ni mnie ni mojej przesz³oœci ni nawet pe³nych informacji z teraŸniejszoœci ,analizujesz obecne wycinkowe zdarzenia swoim aktualnym nastawieniem do mnie i czêœciow¹ wiedz¹ o nich. WyjdŸ ponad zobaczysz wiêcej, nic nie jest jednoaspektowe. Kiedyœ dawno temu bezczeszczono mnie i wiedzê o mnie , pozostawiaj¹c fa³szyw¹ ,tym zmanipulowanym fa³szem zastraszano mnie i wpajano we mnie moj¹ ma³oœÌ, i s³aboœÌ, teraz s¹ identyczne usi³owania. Pewnie kiedyœ nie poradzi³am sobie z przekazywaniem prawdy i walk¹ o siebie z manipulacj¹ informacyjn¹ na mój temat, kiedyœ... . Teraz jest juz inaczej , jestem na tyle silna i¿ mam odwagê mówiÌ prawdê , co siê naprawdê sta³o,co myœlê i czujê, mam odwagê przeciwstawiaÌ siê k³amstwom i wszelakim oszustwom. I to jest fina³ i sukces mojego rozwoju, nie poddaje siê ¿adnej manipulacji ni fizycznej ni mentalnej. Osi¹gnê³am w³aœciw¹ moc i wiedzê w temacie z którym kiedyœ sobie nie poradzi³am, nauczy³am siê rozró¿niaÌ intencje w piêknych s³owach , odczytywaÌ prawdziwy cel dzia³aù w zmanipulowanych opowieœciach oraz odnajdywaÌ w nich fa³sz zgrabnie owijany w czêœÌ prawdy i prawdopodobieùstwa. To by³a bardzo trudna i d³uga droga, która dobiega juz koùca,tylko dlatego istnia³y te wszystkie k³amliwe manipulacje., Gdy proces koùczy siê one przestaj¹ istnieÌ , bo nie maj¹ juz mocy dzia³ania na mnie i potrzeby kreowania siebie. Wszystkie nasze zdarzenia ¿yciowe s¹ tylko i a¿ naszymi lekcjami rozwojowymi , s¹ , istniej¹ gdy s¹ niezbêdne dla nas , gdy ju¿ osi¹gamy pe³niê wiedzy na ich temat sytuacje zmieniaj¹ siê , one przestaj¹ istnieÌ w naszych ¿yciach, my zaczynamy je widzieÌ w pe³nym œwietle. Tak te¿ jest ze mn¹. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:27:23 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1795 : Listopad 11, 2012, 13:33:41 » |
|
W pierwszym zdaniu dementujesz ... w drugim potwierdzasz ... coœ mi to przypomina Twoje zmaganie z arteqiem niestety sugeruje niepowodzenie na tej drodze ... dlaczego nie stosujesz prawd które glosisz ... po prostu pokochaj artqa i daj mu to odczuÌ  to takie trudne? Przecie¿ znasz ró¿ne moce? Nie radzê zachwycaÌ siê dzieÌmi które widz¹ piêkne panie ... jaœ i ma³gosia ju¿ siê przekonali czym jest chata z czekolady ... ale pewnie tobie nie zale¿y na tym aby prawdê o sobie odnaleŸÌ ... zale¿y ci wy³¹cznie na odwecie wobec tych którzy cie upokorzyli ? Przejœcie do wy¿szego wymiaru to dla ciebie wy¿sza energia ... czyli wiêksz¹ si³¹ destrukcji
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1796 : Listopad 11, 2012, 14:01:17 » |
|
@ JanuszSzanowni Forumowicze. Od dzisiaj tzw. ''procesy interpersonalne'' czyli informacje dotyczÂące tego co kto o innych myÂśli i wie, moÂżliwe bĂŞdÂą do realizowania tylko na prywatnych wiadomoÂściach. KaÂżdy taki post umieszczany, gdzie indziej niÂż na priv, bĂŞdzie przez adminĂłw i moderatorĂłw usuwany do Âśmietnika.http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4944.msg107782#msg107782
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1797 : Listopad 11, 2012, 14:05:23 » |
|
nagumulululi chyba nie zrozumiaÂłeÂś iÂż trudne doÂświadczenia wcale nie muszÂą tworzyĂŚ w czÂłowieku nienawiÂści do nikogo, u mnie powstaÂło zrozumienie przyczyny i akceptacja jej jako najlepszego dla mnie. Co wcale nie znaczy iÂż zostaje przy pierwotnym skutku jako finale wiedzy poszÂłam dalej ponad dawnymi zdarzeniami i pÂłynÂącÂą z nich informacjÂą. Nie zakodowaÂło to we mnie nienawiÂści, mam zrozumienie i wiedzĂŞ oraz moc. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:17:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1798 : Listopad 11, 2012, 16:11:48 » |
|
Heheh, widzê, ¿e "nowy zapis zasad" jest pewnym osobom wybitnie na rêkê, teraz uwa¿aj¹, ¿e bêd¹ mog³y ca³kowicie bezkarnie snuÌ wizje wspania³oœÌ na swój temat, a gdyby ktoœ raczy³ siê z tym nie zgodziÌ - oczywiœcie podaj¹c fakty czy te¿ rzetelnie argumentuj¹c - bêdzie zaraz spuszczony w kana³ bo... podepnie siê to pod prywatne wycieczki... Tym samym zaci¹ga siê kotarê na owoce, ale ok, jestem bardzo spokojny, bo... jednak to chwilowa z³uda, bo takowe zabiegi nie pozostan¹ bez echa - przyœpieszy to znacznie osi¹gniecie masy krytycznej, pomagaj¹ w tym równie¿ niewystêpuj¹ce wczeœniej, potê¿ne iloœci suchych "przedruków"... Zawsze istnieje taki punkt przyjmowania bzdur, k³amstw czy manipulacji po przekroczeniu którego nastêpuje zawalenie... niedawny stan zawa³owy forum by³ zlekcewa¿ony... dlatego jestem przekonany - przeczuwam, ¿e ju¿ nied³ugo coœ stanie siê z TYM forum i mocno straci - albo ca³kowicie albo mocno zamilknie...
Aha, i nie ma to nic wspólnego z domniemanym wzniesieniem, przejœciem w inne wymiary... aby nie byÌ pos¹dzonym, ¿e przy³o¿y³em do tego rêkê, nieco siê wycofam... i tutaj ta z³a wiadomoœÌ - nie myliÌ z "odchodzê" :] wiêc do "a nie mówi³em" :]
bĂŞdĂŞ bardzo zobowiÂązany za nie dorabianie teorii do faktĂłw i pozostawienie tego postu na miejscu. dziĂŞkujĂŞ.
edit: pomimo nowego zapisu w regulaminie podtrzymujĂŞ swoje stanowisko - kto tylko bĂŞdzie miaÂł ochotĂŞ moÂże ÂśmiaÂło siĂŞ wypowiadaĂŚ na mĂłj temat, nawet skrajnie "prywatnie" - nie mam nic do ukrycia i dlatego nie bĂŞdĂŞ miaÂł najmniejszych zastrzeÂżeĂą. Jedyna maÂła proÂśba, a le i to nawet nie przymusowe - mile widziana argumentacja danego poglÂądu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:40:48 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1799 : Listopad 11, 2012, 16:36:00 » |
|
nagumulululi chyba nie zrozumia³eœ i¿ trudne doœwiadczenia wcale nie musz¹ tworzyÌ w cz³owieku nienawiœci do nikogo, u mnie powsta³o zrozumienie przyczyny i akceptacja jej jako najlepszego dla mnie. Co wcale nie znaczy i¿ zostaje przy pierwotnym skutku jako finale wiedzy posz³am dalej ponad dawnymi zdarzeniami i p³yn¹c¹ z nich informacj¹. Nie zakodowa³o to we mnie nienawiœci, mam zrozumienie i wiedzê oraz moc. Kiara  Widzisz, akurat mia³em okazjê przeczytaÌ interesuj¹ca wypowiedŸ ptaka która szybko zosta³a usuniêta ... cenzura dziala na twoja korzyœÌ  celebrytka z ciebie ... Natomiast twój spór z artqem dotyczy g³ównie koœcio³a w pow. Ujêciu ... hmmm mam ta fazê za sob¹ ... równie¿ kiedyœ by³em przeciwnikiem koœcio³a widz¹c jego dzie³a ... teraz natomiast uwa¿am ¿e to co oferuj¹ jego zaciekli przeciwnicy jest o wiele gorsze ... dlatego nic mnie nie dziwi ... europa jest zalewana lewactwem pod szczytnymi has³ami ale co siê za tym kryje wiedz¹ nieliczni ... Natomiast fakt ¿e piszesz i¿ nie ma to na ciebie wp³ywu dowodzi ¿e nie wiesz co to wyparcie i jego skutek w postaci dyskusji z artqem ... polecam poczytaÌ
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:44:07 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
|