Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 16:34:46

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 883466 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1775 : Październik 16, 2012, 23:15:55 »

Jak zwykle artqowa manipulacja swoimi domniemaniami na cudzy  temat....

Odp: upadek religii 2009
« Odpowiedz #948 : Marzec 12, 2010, 16:27:34 »
   Odpowiedz cytujÂąc
PrzecieÂż o tym mĂłwiÂł - zapowiadaÂł juÂż Jezus, wiĂŞc co w tym dziwnego - idÂąc Twoim tokiem myÂślenia naleÂżaÂłoby stwierdziĂŚ, Âże chrzeÂścijaĂąstwo upadÂło... zanim powstaÂło.. Czy to, Âże w jakimÂś zespole jest tzw. "szczur" vel "kret" Âświadczy o jego upadku?
ÂŚwiadczy to o tym, Âże trwa zaÂżarta walka, byĂŚ moÂże z powodu, Âże czasu maÂło...

Moja odpowiedz na twoje przyrĂłwnywanie do  szczurĂłw  i kretĂłw chrzeÂścijaĂąstwa., a nastĂŞpnie wielkie bum , bo ja uÂżyÂłam w odpowiedzi twoich porĂłwnaĂą.

Cytat: arteq  PaÂździernik 16, 2012, 22:57:13
Cytat: Kiara  PaÂździernik 16, 2012, 22:42:53
Przecie¿ to by³y twoje s³owa ( ju¿ zapomnia³eœ) , które ja zacytowa³am a, Ty wszcz¹³eœ rwetes, postaram siê odszukaÌ ten post.
AleÂż, proszĂŞ, co masz siĂŞ wysilaĂŚ... tylko znowu rzucasz potwarz, kolejny raz manipulujesz i twierdzi "to nie moja rĂŞka", bo autorem "szczura" jest:

Cytat: Kiara  Marzec 17, 2010, 00:22:57
"Jednego szczura daÂło by siĂŞ upolowaĂŚ, ale jak sÂą same szczury przebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowaĂŚ.
Szczury nie zrezygnujÂą z wygodnego Âżycia i ciÂągniĂŞcia karmy od dostarczycieli... , bĂŞdÂą caÂły czas udawaĂŚ iÂż sÂą jedynÂą drogÂą zbawienia dla tych co modÂły do nich z kasÂą zanoszÂą..."
No có¿ , wygodne ¿ycie , nabijanie w butelkê , straszenie i kamufla¿e s¹ specjalnoœci¹ tej grupy od 2000 lat.

Chyba ta caÂła afera to dzieÂło twojej hipokryzji i nic wiĂŞcej. Chyba nie da siĂŞ zaprzeczyĂŚ kolejnoÂści napisanych postĂłw? TwĂłj byÂł pierwszy , mĂłj odpowiedziÂą na twĂłj w ktĂłrym powiedziaÂłeÂś wyraÂźnie iÂż  "w zespole chrzeÂścijaĂąskim byÂł jakiÂś szczur , lub kret...."

To jest moja ostatnia odpowiedz w tym temacie, koniec offa.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. blu... dziĂŞki za podpowiedz. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:16 wysłane przez songo1970 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #1776 : Październik 17, 2012, 00:10:41 »

Ech, trzeba byÌ kompletnym ignorantem jêzykowym aby nie wiedzieÌ ¿e cudzys³ów w jêzyku polskim oznacza nie tylko cytowanie kogoœ (co najmniej kilka wyrazów) jak te¿ wskazywaÌ na inne znaczenie danego wyrazu ni¿ ogólnie przyjête czy te¿ ironiê (gdy cudzys³ów dotyczy jednego wyrazu) - i to mia³o miejsce w przypadku mojego postu. Œwiadczy o tym dobitnie u¿ycie zaraz drugiego s³owa - kret, co dowodzi ¿e tymi synonimami okreœli³em cz³owieka dopuszcaj¹cego siê dywersji. Ty natomiast Kiaro u¿y³aœ szczura aby obraziÌ, zel¿yÌ - poszczególne s³owa nie s¹ ju¿ ujête w czudzys³ów... Ujê³aœ w niego kilka zdaù - wiêc siê pytam- kto jest niby autorem tych zdaù, gdzie one niby pad³y wczeœniej, hê? I tutaj jest twoja manipulacja i hipokryzja. Wiesz co tak naprawdê nak³apa³aœ i dllatego dupochron - "nie bêdê ju¿ o tym mówi³a"... ¯a³osne.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:39 wysłane przez songo1970 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1777 : Październik 17, 2012, 00:39:38 »

"Jedenego szczura dalo by sie upolowac, ale jak sa same szczury porzebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowac.
Szczury nie zrezygnuja z wygodnego zycia i ciagniecia karmy od dostarczycieli... , beda caly czas udawac iz sa jedyna droga zbawienia dla tych co modly do nich z kasa zazanosza..."
No coz , wygodne zycie , nabijanie w butelke , straszenie i kamuflaze sa specjalnoscia tej grupy od 2000 lat.

Nie wiem juÂż  kim trzeba byĂŚ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zasÂłania siĂŞ cudzysÂłowem, a mĂłj cudzys³ów traktuje siĂŞ jako dosÂłownoœÌ. JakoÂś bardzo wybiĂłrcze sÂą te zasady polskiego , ktĂłre sÂłowa mogÂą potraktowaĂŚ jako nie dosÂłownoœÌ ,natomiast zdania jednego lub dwĂłch juz nie.

Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9585

I niech to wyjaÂśnienie  juz bĂŞdzie ostatnim zdaniem na temat , w ktĂłrym pokazaÂłeÂś kim jesteÂś i po co jesteÂś na tym forum..

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Ale jak juÂż prawie wszystko wyjaÂśniliÂśmy to moÂże wrĂłcimy do meritum Twojej manipulacji mojÂą wypowiedziÂą? Gdzie w ktĂłrym miejscu ja uÂżyÂłam okreÂślenia takiego ?

Cytat: arteq  PaÂździernik 16, 2012, 22:40:09
Kiaro, uÂżywajÂąc kiedyÂś okreÂślenia "szczury w purpurze..." jakoÂś nie podaÂłaÂś... cytatu...  :]

Nie napisaÂłam ani razu o Âżadnych "szczury w purpurze...", ale to zdecydowanie lepiej brzmi i kieruje bardziej uwagĂŞ w okreÂślonym wybranym przez ciebie kierunku, bo poprzebierane szczury to mogÂą byĂŚ nawet za krasnoludki...... prawda?

arteq  twoje zachowanie jest infantylne nawet manipulatorem jesteÂś kiepskim, jedynÂą rzeczÂą ktĂłrÂą od lat robisz na tym forum to wszczynanie awantur i  rozmydlanie tematĂłw oraz szczucie ludzi przeciw sobie, szkoda mi na ciebie czasu i energii. Idz sobie swojÂą drogÂą szczĂŞÂśliwie i omijaj mnie zwyczajnie szerokim Âłukiem.

ProszĂŞ moderatora o przeniesienie caÂłej tej dyskusji stÂąd  do odpowiedniego miejsca.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:48 wysłane przez songo1970 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #1778 : Październik 17, 2012, 10:39:11 »

Nie wiem juÂż  kim trzeba byĂŚ.... gdy w usprawiedliwieniach siebie zasÂłania siĂŞ cudzysÂłowem, a mĂłj cudzys³ów traktuje siĂŞ jako dosÂłownoœÌ. JakoÂś bardzo wybiĂłrcze sÂą te zasady polskiego , ktĂłre sÂłowa mogÂą potraktowaĂŚ jako nie dosÂłownoœÌ ,natomiast zdania jednego lub dwĂłch juz nie.

Kiaro, po raz kolejny strasz siê "nauczaÌ" (rozumiesz co w tym miejscu oznacza ten cudzys³ów?) w kwestiach o których masz mgliste czy te¿ ca³kowity brak pojêcia. Wybacz, ale zabawnym jest pouczanie przez Ciebie innych w temacie poprawnoœci jêzykowej - wszak w Twoich postach a¿ roi siê od b³êdów stylistycznych, gramatycznych czy te¿ ra¿¹cych ortograficznych, ale ok wracajmy do meritum. Wybiórcze nie s¹ zasady (bo te nawet wymieniaj¹... wyj¹tki od nich) lecz jak widzê zdolnoœÌ ich zrozumienia. Twoja argumentacja mnie rozbawi³a, poniewa¿... potwierdza moje stanowisko, a przeczy Twojej linii obrony. Zasady j. polskiego nie s¹ wybiórcze, w tym przypadku równie¿, s¹ jasno okreœlone, kwestia czytania ze zrozumieniem. Zgodnie - z zamieszczon¹ przez Ciebie definicj¹ (któr¹ wszak opisywa³em w moim poprzednim poœcie) - u¿ycia s³owa >szczur< samego w cudzys³owie wskazuje na:
Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie.
Otó¿ norma interpunkcyjna dopuszcza u¿ycie cudzys³owu w celu zasygnalizowania ironicznego stosunku autora do u¿ytego w tekœcie znaczenia wyrazu lub po³¹czenia wyrazowego.
. I w takim znaczeniu go uÂżyÂłem jako okreÂślenie osoby uprawiajÂącej dywersjĂŞ, niszczÂącym po cichu od wewnÂątrz, co wynika zarĂłwno z kontekstu jak i dodatkowym uÂżyciem sÂłowa "kret" = osoba ktĂłra "ryje". Kiaro, czyÂż nie oczywistym jest, Âże uÂżyte w cudzysÂłowie sÂłowo >kret< do okreÂślenia czyjegoÂś zachowania nie oznacza, Âże czÂłowiek ten zjada dÂżdÂżownice, ryje korytarze pod ziemiÂą i mieszka w ziemnych norach? I jak widaĂŚ wszyscy zrozumieli poprawnie - bo nikt nie miaÂł zastrzeÂżeĂą.

Natomiast u¿ycie cudzys³owu w kontekœcie jaki zastosowa³aœ jest równie¿ opisane w za³¹czonej przez Ciebie definicji:
Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, [...]
Niedopuszczalne jest tak¿e u¿ycie cudzys³owu jako swego rodzaju usprawiedliwienia za nie najlepsze u¿ycie wyrazu b¹dŸ po³¹czenia wyrazowego. Cudzys³ów nie mo¿e byÌ œrodkiem ³agodz¹cym czyj¹œ niezrêcznoœÌ jêzykowo-stylistyczn¹. Stosownym rozwi¹zaniem jest zast¹pienie niefortunnego sformu³owania elementem normatywnym.
Wiêc Ty umieszczaj¹c w cudzys³owu fragment tekstu kaza³aœ man wierzyÌ, ¿e jest to zacytowana czyjaœ wypowiedŸ. Wiêc pytam siê ponownie - czyja? Wska¿ proszê. W swojej wypowiedzi nie umieœci³aœ tego wyrazu w cudzys³owu, wiêc tym samym wyczerpa³aœ znamiona dzia³aù opisane w w/w czêœci definicji - wiêc o co Ci chodzi? Twoim, bardzo czytelnym zamierzeniem by³o upuszczenie ¿ó³ci i nienawiœci poprzez l¿enie - co równie¿ by³o oczywistym dla forumowiczów i chyba stad dosta³aœ za to ostrze¿enie/minusa...

Dla caÂłkowitej jasnoÂści peÂłna definicja do ktĂłrej podaÂłaÂś link:
Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych. Tego te¿ aspektu u¿ycia cudzys³owu dotyczy pytanie.
Otó¿ norma interpunkcyjna dopuszcza u¿ycie cudzys³owu w celu zasygnalizowania ironicznego stosunku autora do u¿ytego w tekœcie znaczenia wyrazu lub po³¹czenia wyrazowego. Cudzys³ów mo¿e równie¿ byÌ sygna³em stylistycznej obcoœci danego fragmentu tekstu, przy czym najczêœciej chodzi o zaznaczenie wyst¹pienia elementu potocznego (kolokwialnego) w tekœcie pisanym w stylu oficjalnym (wysokim). Nie nale¿y natomiast oznaczaÌ cudzys³owem sformu³owaù o charakterze metaforycznym oraz zwi¹zków frazeologicznych. Niedopuszczalne jest tak¿e u¿ycie cudzys³owu jako swego rodzaju usprawiedliwienia za nie najlepsze u¿ycie wyrazu b¹dŸ po³¹czenia wyrazowego. Cudzys³ów nie mo¿e byÌ œrodkiem ³agodz¹cym czyj¹œ niezrêcznoœÌ jêzykowo-stylistyczn¹. Stosownym rozwi¹zaniem jest zast¹pienie niefortunnego sformu³owania elementem normatywnym.

Inne definicje (za PWN: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629866) rĂłwnieÂż tak samo definiujÂą znaczenie i zakres uÂżycia:
Cudzys³ów, podobnie jak nawias, ma charakter wyodrĂŞbniajÂący i skÂłada siĂŞ z dwu znakĂłw — otwierajÂącego i zamykajÂącego. Stosowany jest przede wszystkim do wydzielania s³ów cytowanych i oznaczania specyficznych uÂżyĂŚ wyrazĂłw i wyraÂżeĂą, bywa on wiĂŞc okreÂślany rĂłwnieÂż jako znak redakcyjny.

Fakt, nieprecyzyjnie zapamiĂŞtaÂłem, bo nie uÂżyÂłaÂś rzeczownika "purpura" lecz epitetu "wytworne stroje". Jednak to nie zmienia kontekstu (sama napisaÂłaÂś, Âże nawet lepiej oddaje kontekst).

Kiaro, ponownie zarzucasz to co sama robisz - w tym przypadku wodolejstwo i sianie niezgody - wszak to Ty unikasz rzeczowych, konkretnych dyskusji i lubujesz sie w przedrukach. To Ty siejesz na ka¿dym kroku nienawiœÌ do krk i katolików. Dlatego b¹dŸ w koùcu konkretna - kogo zacytowa³aœ?

ProszĂŞ modĂłw o przeniesienie kilku powyÂższych postĂłw do odpowiedniejszego watku - np. "wyraÂź siebie"
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:05:58 wysłane przez songo1970 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1779 : Październik 17, 2012, 10:55:48 »

"Jedenego szczura dalo by sie upolowac, ale jak sa same szczury porzebierane w wytworne stroje , to juz trudno nawet polowanie zainicjowac.
Szczury nie zrezygnuja z wygodnego zycia i ciagniecia karmy od dostarczycieli... , beda caly czas udawac iz sa jedyna droga zbawienia dla tych co modly do nich z kasa zazanosza..."
No coz , wygodne zycie , nabijanie w butelke , straszenie i kamuflaze sa specjalnoscia tej grupy od 2000 lat.

Cudzys³ów s³u¿y nie tylko do wyodrêbniania przytaczanych w tekœcie cudzych wypowiedzi, fragmentów utworów, tytu³ów dzie³ lub ich czêœci, lecz tak¿e wyodrêbnia wyrazy i zwroty u¿yte w znaczeniu innym ni¿ znaczenie podstawowe/neutralne stylistycznie. Mówimy wówczas o u¿yciu cudzys³owu ze wzglêdów znaczeniowo-stylistycznych.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9585

I niech to wyjaÂśnienie  juz bĂŞdzie ostatnim zdaniem na temat , w ktĂłrym pokazaÂłeÂś kim jesteÂś i po co jesteÂś na tym forum..

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Ale jak juÂż prawie wszystko wyjaÂśniliÂśmy to moÂże wrĂłcimy do meritum Twojej manipulacji mojÂą wypowiedziÂą? Gdzie w ktĂłrym miejscu ja uÂżyÂłam okreÂślenia takiego ?

Cytat: arteq  PaÂździernik 16, 2012, 22:40:09
Kiaro, uÂżywajÂąc kiedyÂś okreÂślenia "szczury w purpurze..." jakoÂś nie podaÂłaÂś... cytatu...  :]

Nie napisaÂłam ani razu o Âżadnych "szczury w purpurze...", ale to zdecydowanie lepiej brzmi i kieruje bardziej uwagĂŞ w okreÂślonym wybranym przez ciebie kierunku, bo poprzebierane szczury to mogÂą byĂŚ nawet za krasnoludki...... prawda?

arteq  twoje zachowanie jest infantylne nawet manipulatorem jesteÂś kiepskim, jedynÂą rzeczÂą ktĂłrÂą od lat robisz na tym forum to wszczynanie awantur i  rozmydlanie tematĂłw oraz szczucie ludzi przeciw sobie, szkoda mi na ciebie czasu i energii. Idz sobie swojÂą drogÂą szczĂŞÂśliwie i omijaj mnie zwyczajnie szerokim Âłukiem.

ProszĂŞ moderatora o przeniesienie caÂłej tej dyskusji stÂąd  do odpowiedniego miejsca.

Gdzie sÂą wymienione przeze mnie "szczury w purpurze"?

Ja odsÂłaniam oszustwa ideologiczne KRK , zÂło ktĂłre tworzÂą przez wieki , wyznawcami nie jestem zainteresowana , kaÂżdy ma wolna wole i moÂże wyznawaĂŚ co mu siĂŞ tylko podoba.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:06:07 wysłane przez songo1970 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1780 : Październik 17, 2012, 12:17:24 »

Pyta szczur drugiego szczura
Czy twa pelerynka bura?

Na to szczur z muchami w nosie
Ty nie pytaj co ja noszĂŞ

Bo gdy siĂŞ rozniesie w necie
BĂŞdzie skandal we wszechÂświecie

---------

To pa, miÂłego dnia  DuÂży uÂśmiech

I coÂś dla posÂłuchania, refleksji…  MrugniĂŞcie

Ryszard Rynkowski - SzczĂŞÂśliwej drogi juÂż czas (live)
http://www.youtube.com/watch?v=vj7qmWyNfzc

« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 13:06:17 wysłane przez songo1970 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1781 : Październik 17, 2012, 13:07:17 »

wydzieliÂłem pozostaÂłe posty do "WyraÂź siebie!"- songo

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1782 : Październik 17, 2012, 13:22:01 »

Songo, moÂże jeszcze przenieÂś wszystko, Kiary i arteq poczynajÂąc od zaczepki o szczurach + moje ostatnie 2 nie zwiÂązane z dyskusjÂą o bractwach i wiedzy.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1783 : Październik 17, 2012, 13:26:07 »

Songo, moÂże jeszcze przenieÂś wszystko, Kiary i arteq poczynajÂąc od zaczepki o szczurach + moje ostatnie 2 nie zwiÂązane z dyskusjÂą o bractwach i wiedzy.

czyli od ktĂłrego numerycznie?,-
bo nie ÂśledzĂŞ tych potyczek MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1784 : Październik 17, 2012, 13:30:01 »

Ja myœlê songo i¿ od 174 postu powinno siê przenieœÌ dyskusjê, najwy¿ej jakiœ w œrodku tematycznie po³aczony zostawiÌ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #1785 : Październik 17, 2012, 13:56:21 »

Och Kiaro, mog¹ byÌ i "szczury w wytwornych strojach..." - co przyzna³em w poprzednim poœcie i nie zmienia to ani na jotê kontekstu i Twoich zamiarów. To kto jest autorem tych s³ów/opinii?
Czy juÂż Âłapiesz jakie sÂą zasady stosowania cudzysÂłowu?
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #1786 : Październik 17, 2012, 14:36:19 »

PozwoliÂłem sobie przeÂśledziĂŚ dyskusje i choĂŚ nie jestem fanem Kiary (denerwuje mnie jej ton i wyobrazenie jakby byÂła wyroczniÂą, choĂŚ niewiele wie ale byĂŚ moÂże ma jakieÂś odjazdy), w tym momencie uwaÂżam jednak arteq Âże sie czepiasz. W gruncie rzeczy chodz ci o udowodnienie zdaje siĂŞ faktu nazwania ciebie szczurem niÂż dowodzenie zawiÂłoÂści jĂŞzykowych?

Ale wÂątek jakby nie patrzyĂŚ ciekawy, jak to zwykle bywa przy dyskusjach "gospodyĂą", bo przecieÂż Ratzinger to sÂłowo okreÂślajace szczura, hahahaha. Nie ma to jednak wymiaru obrazania koscioÂła, po prostu zbieg okolicznoÂści UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 14:41:32 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1787 : Październik 17, 2012, 14:38:13 »

Cudzys³ów zw¹tpi³ ju¿ nawet w siebie
Gdy mu wytkniêto zasady b³êdne
Szuka biedaczek wykÂładni w niebie
By siĂŞ wyraÂżaĂŚ bardziej oglĂŞdnie

Chichot

---------

To pa  DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #1788 : Październik 17, 2012, 21:31:35 »

Nagumulululi, Kiara nie nazwa³a mnie szczurem - tak dla jasnoœci. Gdyby nawet to zrobi³a nie wywar³oby to na mnie wra¿enia, poniewa¿ nie jest osob¹ która mo¿e coœ mi tak naprawdê dodaÌ b¹dŸ uj¹Ì. Tak¿e jej opinie i "nauki" nale¿y braÌ z baaardzo du¿ym przymru¿eniem oka, ale fakt - dla ludzi naiwnych mo¿e byÌ niebezpiecznawa, bo opowiada g³upoty ale niestety przetykane prawd¹. Ca³oœÌ oczywiœcie jako taka jest naci¹gniêciem, bzdur¹, ale wiele osób patrz¹c na te nitki prawdy mo¿e daÌ siê naci¹gn¹Ì.

Rozchodzi siê o to, ¿e Kiara ustawicznie krytykuje innych dok³adnie za to co sama czyni na ka¿dym kroku, ba - swoje zachowanie przypisuje innym (tak by³o równie¿ i w tym przypadku gdy to nakazywa³a Ptakowi wzi¹Ì odpowiedzialnoœÌ za niby cytat, a sama wije siê przed dok³adnie tym samym. Sama wachluje szczurami (tak, bez ujêcia tego s³owa w cudzys³ów), a sama podnios³a ogromne larum gdy u¿y³em powiedzenia "jak ch³op krowie na miedzy" t³umacz¹c jej pewne zagadnienia "³opatologicznie".

Podchodzi³em ze sceptycyzmem do pogl¹dów Ptaka, ¿e Kiara jest jak nagrana taœma... ale na ka¿dym kroku zdaje siê to niestety potwierdzaÌ - kompletny brak czytania ze zrozumieniem gdy treœÌ nie jest spójna z jej pogl¹dami.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1789 : Październik 18, 2012, 08:07:14 »

Nagu, po prostu arteq zostaÂł zÂłapany na manipulacji, podwĂłjnej zresztÂą.
1. Jako pierwszy uÂżyÂł sÂłowa "szczur" w tym samym kontekÂście, o ktĂłry ma pretensje do kogoÂś innego, a teraz zasÂłania sobie oczy cudzysÂłowem i mĂłwi jak dziecko, Âże go tam nie byÂło.
2. WywoÂłujÂąc zadymkĂŞ uÂżyÂł sformuÂłowania "szczury w purpurze...", ktĂłre nigdzie we wczeÂśniejszych dyskusjach nie padÂło, a ma oczywiÂście bardzo jednoznaczny wydÂźwiĂŞk.
3. Ten sam temat wywoÂłaÂł po raz drugi, oczywiÂście w wÂątku, ktĂłry z tym sformuÂłowaniem nie ma nic wspĂłlnego.
StÂąd pÂłynÂą dwa wnioski;
1. Nasz "brat" traci pamiĂŞĂŚ?
2. Dyskusja w w¹tku o Bia³ym Bractwie zd¹¿a³a w niepo¿¹danym dla kogoœ kierunku i trzeba by³o nieco zamieszaÌ, aby wyhamowaÌ pêd w¹tku i dyskutantów.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
arteq
Gość
« Odpowiedz #1790 : Październik 18, 2012, 10:40:30 »

Nie wiem sk±d te ograniczenia aby przeczytaæ tekst ze zrozumieniem. Nie mówiê nawet o moich pogl±dach, lecz o DEFINICJACH (np. zasady u¿ycia cudzys³owu - kiedy co i jak oraz znaczenie u¿ycia poszczególnych opcji), a w my¶l takowych wyra¼nie opisane s± obie sytuacje - czym innym jest u¿ycie samego POJEDYNCZEGO s³owa w cudzys³owie (co ja uczyni³em), a czym innym ZDAÑ (co uczyni³a Kiara - ju¿ pomijam fakt, ¿e jako¶ do tej pory nie powiedzia³a kto jest autorem "cytatu" - ech, ciekawe czy teraz za³apiecie poprawne znaczenie u¿ytej opcji cudzys³owu, podpowiem: ironia - to tyle w kwestii manipulacji i k³amstw).

Ponadto zachêcam uwa¿nie do zaznajomienia siê z terminem "bliskoznaczny" vel "synonim". Wytworny strój <--> w purpurze (trafnoœÌ synonimu zauwa¿y³a nawet Kiara) i zachêcam do obejrzenia obrazków np. króli, dostojników. Jak ju¿ wczeœniej stwierdzi³em - fakt - nie u¿y³a okreœlenia "w purpurze" lecz "wytworny strój", co jednak w ¿aden sposób nie zmienia kontekstu jej wypowiedzi. Ponadto gdybym to ja, a nie Kiara obra¿a³, l¿y³ - to chyba wtedy inaczej rozdzielono by ostrze¿enia...

Ogólnie zachêcam do rozmowy z jak¹œ polonistk¹, najlepiej posiadaj¹c¹ doœwiadczenie.

Blue, wiem, wiem, Âże Cie strasznie ciÂśnie aby mi doÂłoÂżyĂŚ w jakikolwiek sposĂłb. ZdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże jest to efektem  zapamiĂŞtania moich - wszak rzeczowych - pytaĂą odnoszÂących siĂŞ do Twoich postĂłw i zapewne bezsilnoÂści w udzieleniu rozsÂądnej odpowiedzi... Podchodzisz zbyt emocjonalnie, ciskasz siĂŞ, prĂłbujesz ukÂłuĂŚ, ale... to tylko chwilowa, bezzasadna satysfakcja (ale ok, jeÂżeli to Ci nawet chwilowo pomaga to ÂśmiaÂło), bo pytania... nadal pozostaÂły bez odpowiedzi i - z czego nadal zapewne zdajesz sobie sprawĂŞ - nie jesteÂś w stanie udzieliĂŚ odpowiedzi aby nie naruszaĂŚ spĂłjnoÂści prezentowanych poglÂądĂłw. JeÂżeli uwaÂżasz inaczej to chĂŞtnie do nich wrĂłcĂŞ, ok?

Co do BB, mylisz siĂŞ - piszcie sobie ile Wam siĂŞ podoba, wszak to forum dyskusyjne.   
east
Gość
« Odpowiedz #1791 : Październik 18, 2012, 10:52:04 »

@Arteq
Podchodzi³em ze sceptycyzmem do pogl¹dów Ptaka, ¿e Kiara jest jak nagrana taœma... ale na ka¿dym kroku zdaje siê to niestety potwierdzaÌ - kompletny brak czytania ze zrozumieniem gdy treœÌ nie jest spójna z jej pogl¹dami.
Tutaj ta wypowiedÂź akurat rezonuje. PrzyszÂło takie wraÂżenie rĂłwnieÂż, Âże te same treÂści, a nawet identyczne caÂłe zwroty siĂŞ odtwarzajÂą niczym pÂłyta non-stop od kilku lat. Jakby maszynowo.

O "nagranej taÂśmie" Âświadczy teÂż brak zdolnoÂści do polemiki z obcym "programowo" zdaniem na zrozumiaÂłym poziomie dla interlokutora. Szalenie silne zafiksowanie na JA .

To juÂż Arteq wykazujesz wiĂŞcej elastycznoÂści w ramach pewnych tematĂłw niÂż Kiara MrugniĂŞcie .... pozytywnie oczywiÂście DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1792 : Październik 21, 2012, 15:15:18 »

Dodam do tego co napisaÂł szacowny braciak, czy aby sprawdziÂłeÂś ÂźrĂłdÂło informacji arteq?
Czy na Twoje rzeczowe pytanie dostaÂłeÂś rzeczowÂą odpowiedÂź od wielce szacownej ptak DuÂży uÂśmiech
Hm to by byÂło coÂś nowego DuÂży uÂśmiech
ChoĂŚ muszĂŞ siĂŞ zgodziĂŚ z faktem, Âże jeden obroĂąca poprawnej pisowni na forum przydaje siĂŞ DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #1793 : Listopad 11, 2012, 09:26:03 »

arteq.
obdarowany jest przyczynÂą takiego zachowania darczyĂący albo teÂż obdarowany kÂłamaÂł mĂłwiÂąc o swoich moÂżliwoÂściach odczytywania poziomu energii innych...

Zawsze taka sytuacja - odebranie prezentu, a o tym tutaj dyskutujemy - wi¹¿e siê z jakimœ traumatycznym prze¿yciem.

Dopuszczam jedn¹ sytuacjê w której nale¿y usprawiedliwiÌ osobê odbieraj¹c¹ podarowan¹ rzecz - w sytuacji gdy zosta³a wprowadzona w b³¹d, zmanipulowana b¹dŸ oszukana, czyli gdy ten prezent - co by nie mówiÌ - wy³udzono...

Regulamin forum.

- Zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

- Zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).

kiara UÂśmiech UÂśmiech
Mniemam Âże marzysz o tym aby arteq daÂł ci spokĂłj?

RadzĂŞ porzuciĂŚ przedszkolne myÂślenie w stylu new age: typu - to opÂłacany agent ... wysÂłannik koÂścioÂła   ... mason ... czÂłonek opus dei ktĂłry zostaÂł wysÂłany przez papieÂża aby walczyĂŚ z kiara ... etc

Radzê spojrzeÌ g³êbiej w siebie czy to aby nie rozwi¹zany konflikt z twojej przysz³oœci z jakimœ mê¿czyzna nie przyci¹ga arteq a ... nieszczêœliwa mi³oœÌ ... rozwód? WalczyÌ w sobie z tym jednym facetem ... jak znam podobne archetypowo przypadki to mo¿e i nawet koùczy³y siê przemoc¹ fizyczna ... st¹d twoja nienawisc w stos do mezczyzn .... i marzenie zwyciêstwa nad nimi ... problem polega jednak na tym ¿e to nie aspekt ¿eùski p przez ciebie przemawia ... musisz siê z tego oczyœciÌ je¿eli chcesz mieÌ spokój

WÂątpiĂŞ jednak Âże to do ciebie przemĂłwi choc to czystÂą psychologia analityczna
Jedynie to mo¿e przynieœÌ ci ulgê bo w ¿yciu nie ma przypadków a ludzi których spotkamy nie bior¹ siê z zasady prawdopodobieùstwa lecz stanowi¹ lustro naszego wnêtrza

ZapamiĂŞtaj sobie to stwierdzenie  tylko w stosunku  do  siebie ... 

wiadomoœÌ przenios³em do w³aœciwego w¹ktu- songo
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 11:23:12 wysłane przez songo1970 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1794 : Listopad 11, 2012, 12:52:29 »

Nie mam Âżadnego problemu z nienawiÂściÂą do mĂŞÂżczyzn , dokonaÂłeÂś zÂłego odczytu, nie mam Âżadnej nieszczĂŞÂśliwej miÂłoÂści , tu teÂż pudÂło. Nie jestem rozwĂłdkÂą  teÂż nie trafione.
Bacznie obserwuje moje Âżycie i analizujĂŞ wszystko, wiem dlaczego pojawiajÂą siĂŞ pewne sytuacje ( postaraj siĂŞ odczytaĂŚ inaczej) gdy ktoÂś kiedyÂś nie poradziÂł sobie z agresja , natarczywoÂściÂą , chamstwem , wulgarnoÂściÂą i przemocÂą mentalnÂą innych ( jest to jego brak wiedzy w tej dziedzinie) kompletujÂąc wiedzĂŞ teraz  musi przejœÌ przez zestaw podobnych  zdarzeĂą na miarĂŞ obecnego czasu  nad ktĂłrymi teraz  zapanuje.  One go nie zdominujÂą, musi pokonaĂŚ dawny uÂśpiony  strach i skonfrontowaĂŚ siĂŞ z ludÂźmi ( dawnymi czĂŞsto) ktĂłrzy spowodowali swojÂą silnÂą presjÂą  niedokoĂączenie tamtych zdarzeĂą, czyli brak wiedzy.
 Dlatego obecnie pojawiajÂą siĂŞ obok mnie wÂłaÂśnie  tacy ludzie i tworzÂą sytuacje przez ktĂłre ja muszĂŞ przejœÌ najlepiej jak potrafiĂŞ nie bojÂąc siĂŞ odsÂłaniaĂŚ wszystkiego co byÂło i jest  ich nieprawoÂściÂą.  Zawsze jest to pokonywaniem osobistego dawnego  strachu , wychodzeniem z pola ofiary, te prĂłby przechodzi kaÂżdy w wieloaspektowoÂści kaÂżdej sytuacji Âżyciowej.

Bycie dawne ofiarÂą tych ludzi i zdarzeĂą nie moÂże trwaĂŚ w nieskoĂączonoœÌ , pora na opuszczenie  tamtej  traumy, pora na konfrontacje ze zdarzeniami , ktĂłre odsÂłaniajÂą siĂŞ , dajÂą nam  niedokoĂączonÂą wiedzĂŞ na swĂłj temat i moc z pokonywania ich z godnoÂściÂą.

OceniajÂąc mnie opierasz siĂŞ na niepeÂłnej informacji , nie znasz ni mnie ni mojej przeszÂłoÂści  ni nawet peÂłnych informacji z teraÂźniejszoÂści ,analizujesz obecne wycinkowe  zdarzenia swoim aktualnym nastawieniem do mnie i czĂŞÂściowÂą wiedzÂą o nich. WyjdÂź ponad zobaczysz wiĂŞcej, nic nie jest jednoaspektowe. KiedyÂś dawno temu bezczeszczono mnie i  wiedzĂŞ o mnie , pozostawiajÂąc faÂłszywÂą ,tym zmanipulowanym faÂłszem zastraszano mnie i wpajano we mnie  mojÂą  maÂłoœÌ, i sÂłaboœÌ, teraz sÂą identyczne usiÂłowania. Pewnie kiedyÂś  nie poradziÂłam sobie z przekazywaniem prawdy i walkÂą  o siebie z manipulacjÂą informacyjnÂą na mĂłj temat, kiedyÂś... . Teraz jest juz inaczej , jestem na tyle silna iÂż mam odwagĂŞ mĂłwiĂŚ prawdĂŞ , co siĂŞ naprawdĂŞ staÂło,co  myÂślĂŞ i czujĂŞ, mam odwagĂŞ przeciwstawiaĂŚ siĂŞ kÂłamstwom i wszelakim oszustwom. I to jest finaÂł i sukces mojego rozwoju, nie poddaje siĂŞ Âżadnej manipulacji ni fizycznej ni mentalnej. OsiÂągnĂŞÂłam wÂłaÂściwÂą moc i wiedzĂŞ w temacie z ktĂłrym kiedyÂś sobie nie poradziÂłam, nauczyÂłam siĂŞ rozró¿niaĂŚ intencje w piĂŞknych sÂłowach , odczytywaĂŚ prawdziwy cel dziaÂłaĂą w zmanipulowanych opowieÂściach oraz  odnajdywaĂŚ w nich faÂłsz zgrabnie owijany w czêœÌ prawdy i prawdopodobieĂąstwa. To byÂła bardzo trudna i dÂługa droga, ktĂłra dobiega juz koĂąca,tylko dlatego istniaÂły te wszystkie kÂłamliwe manipulacje., Gdy proces  koĂączy siĂŞ  one przestajÂą istnieĂŚ , bo nie majÂą juz mocy dziaÂłania na mnie i potrzeby kreowania siebie.
Wszystkie nasze  zdarzenia Âżyciowe sÂą tylko i aÂż naszymi lekcjami rozwojowymi , sÂą , istniejÂą gdy sÂą niezbĂŞdne dla nas , gdy juÂż osiÂągamy peÂłniĂŞ wiedzy na ich temat sytuacje zmieniajÂą siĂŞ , one przestajÂą istnieĂŚ w naszych Âżyciach, my zaczynamy je widzieĂŚ w peÂłnym Âświetle. Tak teÂż jest ze mnÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:27:23 wysłane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #1795 : Listopad 11, 2012, 13:33:41 »

W pierwszym zdaniu dementujesz ... w drugim potwierdzasz ... coÂś mi to przypomina
Twoje zmaganie z arteqiem niestety sugeruje niepowodzenie na tej drodze ... dlaczego nie stosujesz prawd ktĂłre glosisz ... po prostu pokochaj artqa i daj mu to odczuĂŚ UÂśmiech  to takie trudne? PrzecieÂż znasz ró¿ne moce?
Nie radzĂŞ zachwycaĂŚ siĂŞ dzieĂŚmi ktĂłre widzÂą piĂŞkne panie ... jaÂś i maÂłgosia juÂż siĂŞ przekonali czym jest chata z czekolady ... ale pewnie tobie nie zaleÂży na tym aby prawdĂŞ o sobie odnaleŸÌ ... zaleÂży ci wy³¹cznie na odwecie wobec tych ktĂłrzy cie upokorzyli ?  PrzejÂście do wyÂższego wymiaru to dla ciebie wyÂższa energia ... czyli wiĂŞkszÂą si³¹ destrukcji

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1796 : Listopad 11, 2012, 14:01:17 »

@Janusz
Szanowni Forumowicze.
Od dzisiaj tzw. ''procesy interpersonalne'' czyli informacje dotyczÂące tego co kto o innych myÂśli i wie, moÂżliwe bĂŞdÂą do realizowania tylko na prywatnych wiadomoÂściach.
KaÂżdy taki post umieszczany, gdzie indziej niÂż na priv, bĂŞdzie przez adminĂłw i moderatorĂłw usuwany do Âśmietnika.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4944.msg107782#msg107782

Kiara
Gość
« Odpowiedz #1797 : Listopad 11, 2012, 14:05:23 »

nagumulululi chyba nie zrozumiaÂłeÂś iÂż trudne doÂświadczenia wcale nie muszÂą tworzyĂŚ w czÂłowieku nienawiÂści do nikogo, u mnie powstaÂło zrozumienie przyczyny i akceptacja jej jako najlepszego dla mnie. Co wcale nie znaczy iÂż zostaje przy pierwotnym skutku jako finale wiedzy poszÂłam dalej ponad dawnymi zdarzeniami i pÂłynÂącÂą z nich informacjÂą. Nie zakodowaÂło to we mnie nienawiÂści, mam zrozumienie i wiedzĂŞ oraz moc.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:17:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #1798 : Listopad 11, 2012, 16:11:48 »

Heheh, widzê, ¿e "nowy zapis zasad" jest pewnym osobom wybitnie na rêkê, teraz uwa¿aj¹, ¿e bêd¹ mog³y ca³kowicie bezkarnie snuÌ wizje wspania³oœÌ na swój temat, a gdyby ktoœ raczy³ siê z tym nie zgodziÌ - oczywiœcie podaj¹c fakty czy te¿ rzetelnie argumentuj¹c - bêdzie zaraz spuszczony w kana³ bo... podepnie siê to pod prywatne wycieczki... Tym samym zaci¹ga siê kotarê na owoce, ale ok, jestem bardzo spokojny, bo... jednak to chwilowa z³uda, bo takowe zabiegi nie pozostan¹ bez echa - przyœpieszy to znacznie osi¹gniecie masy krytycznej, pomagaj¹ w tym równie¿ niewystêpuj¹ce wczeœniej, potê¿ne iloœci suchych "przedruków"...
Zawsze istnieje taki punkt przyjmowania bzdur, kÂłamstw czy manipulacji po przekroczeniu ktĂłrego nastĂŞpuje zawalenie... niedawny stan zawaÂłowy forum byÂł zlekcewaÂżony... dlatego jestem przekonany - przeczuwam, Âże juÂż niedÂługo coÂś stanie siĂŞ z TYM forum i mocno straci - albo caÂłkowicie albo mocno zamilknie...   

Aha, i nie ma to nic wspĂłlnego z domniemanym wzniesieniem, przejÂściem w inne wymiary...
aby nie byÌ pos¹dzonym, ¿e przy³o¿y³em do tego rêkê, nieco siê wycofam... i tutaj ta z³a wiadomoœÌ - nie myliÌ z "odchodzê" :]
wiĂŞc do "a nie mĂłwiÂłem"  :]

bĂŞdĂŞ bardzo zobowiÂązany za nie dorabianie teorii do faktĂłw i pozostawienie tego postu na miejscu.
dziĂŞkujĂŞ.

edit:
pomimo nowego zapisu w regulaminie podtrzymujĂŞ swoje stanowisko - kto tylko bĂŞdzie miaÂł ochotĂŞ moÂże ÂśmiaÂło siĂŞ wypowiadaĂŚ na mĂłj temat, nawet skrajnie "prywatnie" - nie mam nic do ukrycia i dlatego nie bĂŞdĂŞ miaÂł najmniejszych zastrzeÂżeĂą. Jedyna maÂła proÂśba, a le i to nawet nie przymusowe - mile widziana argumentacja danego poglÂądu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:40:48 wysłane przez arteq » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #1799 : Listopad 11, 2012, 16:36:00 »

nagumulululi chyba nie zrozumiaÂłeÂś iÂż trudne doÂświadczenia wcale nie muszÂą tworzyĂŚ w czÂłowieku nienawiÂści do nikogo, u mnie powstaÂło zrozumienie przyczyny i akceptacja jej jako najlepszego dla mnie. Co wcale nie znaczy iÂż zostaje przy pierwotnym skutku jako finale wiedzy poszÂłam dalej ponad dawnymi zdarzeniami i pÂłynÂącÂą z nich informacjÂą. Nie zakodowaÂło to we mnie nienawiÂści, mam zrozumienie i wiedzĂŞ oraz moc.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Widzisz, akurat mia³em okazjê przeczytaÌ interesuj¹ca wypowiedŸ ptaka która szybko zosta³a usuniêta ... cenzura dziala na twoja korzyœÌ Uœmiech celebrytka z ciebie ...

Natomiast twĂłj spĂłr z artqem dotyczy g³ównie koÂścioÂła w pow. UjĂŞciu ...  hmmm mam ta fazĂŞ za sobÂą ... rĂłwnieÂż kiedyÂś byÂłem przeciwnikiem koÂścioÂła widzÂąc jego dzieÂła ... teraz natomiast uwaÂżam Âże to co oferujÂą jego zaciekli przeciwnicy jest o wiele gorsze ... dlatego nic mnie nie dziwi ... europa jest zalewana lewactwem pod szczytnymi hasÂłami ale co siĂŞ za tym kryje wiedzÂą nieliczni ...

Natomiast fakt Âże piszesz iÂż nie ma to na ciebie wpÂływu dowodzi Âże nie wiesz co to wyparcie i jego skutek w postaci dyskusji z artqem ... polecam poczytaĂŚ
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 16:44:07 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: