Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1800 : Listopad 11, 2012, 16:47:44 » |
|
Interesuj¹ca to nie zawsze znaczy prawdziwa...... jest wiele bardzo interesuj¹cych bredni pisanych intencjonalnie. I wiele bardzo odkrywanej prawdy w celu zdjêcia kodów g³êboko wgranych w podœwiadomoœÌ ludzi. Ja z nikim nie walczê nie mam takiego celu, ja tylko ods³aniam historyczne prawdy zmanipulowane przez ro¿ne opcje , nie tylko krk. To burzy systemy, otwiera ludziom œwiadomoœÌ , zmienia ich pozycje w œwiecie , a to siê bardzo tym systemom nie podoba. Z tego powodu ludzcy przedstawiciele tych upadaj¹cych opcji walcz¹ zawziêcie o nie usi³uj¹c zniszczyÌ tych , którzy dewaluuj¹ star¹ zmanipulowan¹ wiedzê. Gdyby nie pojawili siê ludzie jak ja dalej byœmy chodzili w tym kieracie czasu z klapkami na oczach jak konie i workiem owsa pod buzi¹. Inni zaœ op³ywaj¹c w luksusach zacierali by rêce nazywaj¹c siê wybraùcami którzy maja prawo do wszystkiego. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1801 : Listopad 11, 2012, 17:05:14 » |
|
Kiara
Trudno ci zauwa¿yÌ ¿e to co piszesz to ucieczka przed tym co cie spotka³o ... na zasadzie kompensacji tego ¿e by³aœ traktowana jak œmiec szukasz uzasadnienia sobie swojej wszechmocy ... czujesz ¿e œwiat krêci siê wokó³ ciebie ... etc to efekt psychologicznej inflacji ... zalania tresciami z podœwiadomoœci buduj¹cym atmosferê wszechmocy ... Ÿród³em tego jest defekt z przesz³oœci który ma nad tob¹ w³adze ... ty natomiast masz z³udzenie
Taki stan wyglÂąda mniej wiĂŞcej tak Âże co chwilĂŞ wydaje ci siĂŞ Âże juÂż prawie prawie wszystko wiesz co chwilĂŞ doznsjesz olÂśnienia i mĂłwisz sobie jej jestem boginia ... byĂŚ moÂże nawet wystĂŞpujÂą szczÂątkĂłwe oznaki prekoginicji ... stÂąd wyobraÂżenie wszechmocy i wpÂływania na wszystko a nie odwrotnie
Znam masĂŞ takich przypadkĂłw ... ale ok nie bĂŞdĂŞ cie uÂświadamial bo przywrĂłcenie do stanu zero oznaczaÂłoby ponownÂą depresjĂŞ
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 17:14:27 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1802 : Listopad 11, 2012, 18:17:30 » |
|
nagumulululi Taki stan wyglÂąda mniej wiĂŞcej tak Âże co chwilĂŞ wydaje ci siĂŞ Âże juÂż prawie prawie wszystko wiesz co chwilĂŞ doznsjesz olÂśnienia i mĂłwisz sobie jej jestem boginia Dodam do tego co napisaÂł poprzednik, Âże to chyba jakaÂś neutralizacja odwetu za to jak potraktowano kobiety w czasach np inkwizycji. CĂłz wypada tylko paniom ÂżyczyĂŚ powodzenia i wyciÂągania wnioskĂłw i zakoĂączyc dany proces jak najszybciej  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1803 : Listopad 11, 2012, 18:21:01 » |
|
nagumulululi ByÌ mo¿e s¹ takie przypadki , byÌ mo¿e s¹ takie kobiety... ale ja do nich nie nale¿ê jestem wrêcz wzorcow¹ realistk¹. Nie dajê siê bajerowaÌ i nie tworzê sama dla siebie mitów, do mitomanki mi bardzo daleko. Zatem tu te¿ nie trafi³eœ z ocen¹, jeszcze raz masz zbyt ma³o danych na w³aœciwy wniosek , a ma³o tego chcesz mnie wsadziÌ w przygotowan¹ przez siebie przegródkê do której ja nie pasujê. I na dodatek pokutuj¹ w Tobie zakulisowe mity o mnie i w tym jest Twój problem ogl¹d przez fa³szywy pryzmat informacyjny. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 19:09:26 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1804 : Listopad 11, 2012, 19:15:20 » |
|
Twoja obrona wizerunku za wszelkÂą cenĂŞ ... nawet kÂłamstwa jak to nazwaÂł ptak ÂświadcZy o tym Âże w istocie bardziej zaleÂży ci na opinii tu zgromadzonych niÂż wÂłasnej ... w gruncie rzeczy potwierdza to iÂż twoja osoba jako taka nie ufa samej sobie i brak jej wiary w siebie ... gdyby bylo inaczej nie daÂłaby o swĂłj wizerunek jak robi to kaÂżdy mistrz duchowy walczÂąc z tym co czepia siĂŞ jego maski
W kaÂżdym razie nie chce cie oÂśmieszyĂŚ ... jednak daje do myÂślenia Âże to droga do utraty kontroli nad sobÂą w imiĂŞ poczucia satysfakcji zwyciĂŞstwa
Dawno temu wydawaÂło mi siĂŞ rzeczywiÂście Âże to mĂŞÂżczyÂźni sÂą ÂźrĂłdÂłem zÂła ... przeszli Âże stepĂłw i narzucili patriarchat ... mam juÂż to dawno za sobÂą ... bzdura Âświat nie jest taki prosty jak siĂŞ wydaje .. ludzie nigdy Âżadnego olÂśnienia nie doznajÂą i przejÂścia w inne wymiary ... wiedza dla czÂłowieka o wszystkim jest jego zguba
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 19:27:34 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1805 : Listopad 11, 2012, 19:50:06 » |
|
Tylko idiota nie dba o swój wizerunek i pozwala go deprawowaÌ innym, ja do tej grupy nie nale¿ê. Ja mam czyst¹ twarz i ¿adnej maski nie pozwolê sobie na ni¹ przez nikogo na³o¿yÌ. Jasne? ptak na swoj¹ "prawdomównoœÌ" niech przedstawi ( jak to ona nazywa ) twarde dowody. Nie musisz poznawaÌ ¿adnej prawdy jak nie chcesz mo¿esz sobie ¿yÌ jak ci siê podoba , ale nie wymuszaj na mnie swoich rewelacji bo ja ich nie przyjmê jako moj¹ wiedzê. Zatem skup siê mo¿e na zrobieniu sobie analizy to pewnie zobaczysz co na Tobie wymusza robienie mi jej. Dziêkuje ci za rozmowê temat analiz i zwierzeù uwa¿am za zamkniêty z powodu wchodzenia w moje osobiste ¿ycie. kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 20:02:24 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1806 : Listopad 11, 2012, 20:13:34 » |
|
Zachowanie jak to przysta³o na guru .... dlatego dzia³alnoœÌ takich ludzi jak arteq jest wysoce po¿yteczna ... demaskowanie. .. on przynajmniej jako jeden z nielicznych nie jest agresywny ... przynajmniej nie zauwa¿y³em  A za œwiat mi³oœÌ w twoim wykonaniu dziêkujê i nikomu nie ¿yczê ... poniewa¿ nie zdajesz sobie sprawy z tego ¿e powoli zachowujesz siê jak twój oprawca ... on przejmuje nad tob¹ kontrolê ... st¹d wybuchy agresji ... tobie siê wydaje ¿e ju¿ go pokonujesz ... ju¿ ju¿ a tu on staje siê tob¹ choc nigdy tego nie zauwa¿ysz ... Smak zwyciêstwa pozostaje ale kogo nad kim ... s³ysza³am kiedyœ o kap³anach w ¿eùskich ciuszkach? Gdyby d³u¿ej popracowaÌ udowodni³y ci to ... koniec jak tam chcesz to trudne rozmowy Niestety ¿ywota ludzi g³oszacych ¿e s¹ mesjasza bywaj¹ trudne ... w historii po chrystusie takich ludzi bylo tysi¹ce a nadal nikt nie rozumie o co w tym chodzi
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 20:20:40 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1807 : Listopad 11, 2012, 21:33:29 » |
|
ptak na swoj¹ "prawdomównoœÌ" niech przedstawi ( jak to ona nazywa ) twarde dowody. Tak, ptak ma swoj¹ prawdomównoœÌ i dlatego zapytam Ciê, czy nadal podtrzymujesz, ¿e nie rozwodzi³aœ siê ze swoim mê¿em? Bez wzglêdu na to, czy zakoùczy³o siê to prawomocnym wyrokiem (bo tego akurat wspomniana osoba nie jest pewna). Za to inna twierdzi, ¿e s¹d przyzna³ dom i opiekê nad m³odszym synem twojemu mê¿owi, Ty zaœ mieszkasz ze starszym. Zaprzeczysz temu? Œmia³o, poka¿ swoj¹ twarz. Niestety, dowodu w postaci papierka przedstawiÌ Ci nie mogê. I o tym doskonale wiesz. mam pytanie do administracji , a co siê dzieje jak ktoœ notorycznie i z luboœci¹ lamie regulamin kilka razy dziennie? @Janusz Szanowni Forumowicze. Od dzisiaj tzw. ''procesy interpersonalne'' czyli informacje dotycz¹ce tego co kto o innych myœli i wie, mo¿liwe bêd¹ do realizowania tylko na prywatnych wiadomoœciach. Ka¿dy taki post umieszczany, gdzie indziej ni¿ na priv, bêdzie przez adminów i moderatorów usuwany do œmietnika.http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4944.msg107782#msg107782Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 21:34:17 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1808 : Listopad 11, 2012, 21:58:45 » |
|
PrzestaĂą manipulowaĂŚ moimi tekstami nie ma Âżadnej mojej zgody na ÂżadnÂą publicznÂą publikacjĂŞ , jest zapytanie i regulamin oraz frustracja osoby uwielbiajÂącej bezpodstawne ploty o kimÂś. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 21:59:40 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1809 : Listopad 11, 2012, 22:10:03 » |
|
Kiaro, ja tu nie moderujĂŞ, ale decyduj siĂŞ od razu, czy dyskutujesz, czy siĂŞ odÂżegnujesz, a nie po 10 postach. JeÂżeli podejmujesz dyskusjĂŞ w takim szczegĂłlnym wÂątku, to kaÂżdy ma prawo przypuszczaĂŚ, Âże nie przekroczyÂło to twojego "progu czuÂłoÂści". To taka moja dygresja. Pisz od razu : "nie dyskutujĂŞ na mĂłj temat".
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1810 : Listopad 11, 2012, 22:25:45 » |
|
zatem oÂświadczam publicznie gdyby jeszcze ktoÂś tego nie wiedziaÂł. Nie dyskutujĂŞ na temat mojego Âżycia osobistego! PomĂłwienia i domysÂły niech pozostanÂą w sferze w ktĂłrej je stworzono przez tych , ktĂłrym sÂą one potrzebne do ich Âżycia.Kiara  ps. chyba wyraÂźnie i bezpoÂśrednio pod postem ptaka nastÂąpiÂła moja reakcja na temat jej plot.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 22:50:27 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1811 : Listopad 11, 2012, 22:44:06 » |
|
Tak, ptak ma swoj¹ prawdomównoœÌ i dlatego zapytam Ciê, czy nadal podtrzymujesz, ¿e nie rozwodzi³aœ siê ze swoim mê¿em? Bez wzglêdu na to, czy zakoùczy³o siê to prawomocnym wyrokiem (bo tego akurat wspomniana osoba nie jest pewna). Za to inna twierdzi, ¿e s¹d przyzna³ dom i opiekê nad m³odszym synem twojemu mê¿owi, Ty zaœ mieszkasz ze starszym. Zaprzeczysz temu? Œmia³o, poka¿ swoj¹ twarz.
Niestety, dowodu w postaci papierka przedstawiĂŚ Ci nie mogĂŞ. I o tym doskonale wiesz.
OdnoszĂŞ wraÂżenie, Âże wchodzisz w Âświat dysharmonii. A Âświat dysharmoni, to Âświat rozmaitej walki. To Âświat ocen, sÂądĂłw i osÂądĂłw wartoÂściujÂących.... ÂŚwiat w ktĂłrym Âżyjesz jest dokÂładnie taki jakim go postrzegasz. ZmieĂą punkt widzenia, a zmieni siĂŞ TwĂłj Âświat.... Ale, wyglÂąda na to, Âże byÂłoby to zbyt bolesne, aby rozstaĂŚ siĂŞ choc na chwilĂŞ ze swoimi myÂślami. Lecz, to nawet nie sÂą myÂśli ! Lecz ''myÂśli'', ktĂłre stojÂą za przekonaniami zgodne z rolÂą ostatniego panujÂącego ''wenĂŞtrznego ministra'' -ego. Ego w sensie rozmaitych nabytych rĂłl, wzorcĂłw, blokad, ÂświatopoglÂądĂłw i utoÂżsamieĂą ...etc ... Warto zastanowiĂŚ siĂŞ choĂŚ przez chwilĂŞ jak tworzysz swojÂą rzeczywistoœÌ ? 1. Czy tworzysz jÂą bez sprawowania kontroli i pozwalasz innym byĂŚ tacy jacy sÂą, a nie tacy jakimi chciaÂłabyÂś, aby nimi byli. 2.Czy uÂżywasz swojej mocy (potencja³ów), aby skutecznie dziaÂłaĂŚ z innymi ? 3.Czy uÂżywasz swojej mocy, aby skutecznie panowaĂŚ nad swoim Âżyciem i skutecznie go rozwijaĂŚ ? A, jeÂżeli tak, to na czym to polega i w czym jest wyraÂżone ? ÂŚWIAT HARMONII SPOKOJU, TO ÂŚWIAT WEWNĂTRZNEJ RĂWNOWAGI PANOWANIA NAD SOBÂĄ I SWOIM ÂŻYCIEM. PANOWANIA NAD TYM NA CZYM JESTEM W CHWILI OBECNEJ ? Có¿ CiĂŞ zatem obchodzÂą czyjeÂś prywatne sprawy typu : ktoÂś siĂŞ rozwiĂłdÂł, sÂąd przyznaÂł, czy nie przyznaÂł to, lub tamto i na dodatek chcesz je publicznie rostrzygaĂŚ ?...! ÂŻyj i pozwĂłl innym ÂżyĂŚ zgodnie z ich wyborami i doÂświadczeniami....! CzÂłowiek Âświadomy wie, Âże nie ma wiĂŞkszego znaczenia co dziaÂło siĂŞ kiedyÂś? Jakie b³êdy popeÂłniliÂśmy, lub popeÂłniÂł je kktoÂś. WaÂżne jest tylko to, co zdecydujemy TERAZ. Istota nieÂświadoma motywowana jest wci¹¿ wydarzeniami z przeszÂłoÂści pochodzÂących z przeszÂłych uwarunkowaĂą. Czy naszÂą wewnĂŞtrznÂą podstawÂą jest umniejszanie siĂŞ do tego co kiedyÂś robiliÂśmy i kim byliÂśmy ? NIE ! NaszÂą motywacjÂą jest otwarcie siĂŞ na wyznaczenie sobie nowych zadaĂą i celĂłw ? To jest wÂłaÂśnie czêœÌ niezwykle waÂżnych procesĂłw wybaczenia, ktĂłre polegajÂą na zrozumieniu tych procesĂłw. A zrozumienie, to zrozumienie, Âże wszystko przydarza siĂŞ nie nam, ale dla NAS. To co napisaÂłaÂś w powyÂższym swoim tekÂście to hipnotyczny stan zagubienia siĂŞ w ktĂłrymÂś aspektĂłw swojej osobowoÂści.... To miĂŞdzy innymi stawianie oporu, osÂądzanie czyichÂś doÂświadczeĂą, egocentryczne chciejstwo w prĂłbie zmiany czegoÂś, czego Ciebie nawet nie dotyczy. Konfucjusz powiedziaÂł : CzÂłowiek Âświadomy szuka wszystkiego w sobie..... CzÂłowiek nieÂświadomy szuka w zewnĂŞtrznym Âświecie, zazwyczaj prĂłbujÂąc dopasowaĂŚ zewnĂŞtrzny Âświat do krajobrazu siebie samego, czyli tego co sam postanowiÂł widzieĂŚ. A wÂłaÂściwie, to obwinia innych o swoje wÂłasne uczucia, odczucia i emocje, ktĂłre uwaÂża za zÂłe. A dalej ten Âświat takowych iluzji i projekecji nazywa sobie poszukiwaniem prawdy, sprawiedliwoÂści i uczciwoÂści..... Aby dokonaĂŚ spektakularnych wydarzeĂą w swoim Âżyciu wszystko naleÂży zacz¹Ì do siebie i skoĂączyĂŚ na sobie.... Open your eyes, a z pewnoÂściÂą zobaczysz wiĂŞcej.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 22:59:25 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1812 : Listopad 11, 2012, 23:20:17 » |
|
Problem w tym, ¿e forum nie jest od sprawdzania prawdomównoœci. Wobec braku 'twardych dowodów", które tu nie mog¹ zaistnieÌ, wypowiedzi œwiadcz¹ o czyjejœ sympatii, b¹dŸ antypatii. I tyle. W tej sytuacji jakakolwiek psychoanaliza, pomijaj¹c ¿e dotyczy osoby i tu nie powinna mieÌ miejsca, - jest tyle warta co ta analiza wobec lalki Barbie - ca³oœÌ opiera siê na "deklaracjach" od przedmiotu analizy do asystentów. Bezsens. Astre ma jednak du¿o racji, choÌ te¿ wchodzi w zakres ocen osobowoœci. Nagu wyt³umacz mi raczej, dlaczego praktycznie ka¿dy chce os¹dzaÌ / oceniaÌ kogoœ innego, po co? Czy¿by dowartoœciowanie, ego? Sk¹d generalnie potrzeba uwidaczniania negatywnych zdaniem dyskutanta cech kogoœ innego? Czy tego aby nie t³umaczy teoria lustra, ostatnio czêsto przywo³ywana?
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1813 : Listopad 11, 2012, 23:23:44 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 23:25:36 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1814 : Listopad 11, 2012, 23:43:58 » |
|
Problem w tym, ¿e forum nie jest od sprawdzania prawdomównoœci. Wobec braku 'twardych dowodów", które tu nie mog¹ zaistnieÌ, wypowiedzi œwiadcz¹ o czyjejœ sympatii, b¹dŸ antypatii. I tyle. W tej sytuacji jakakolwiek psychoanaliza, pomijaj¹c ¿e dotyczy osoby i tu nie powinna mieÌ miejsca, - jest tyle warta co ta analiza wobec lalki Barbie - ca³oœÌ opiera siê na "deklaracjach" od przedmiotu analizy do asystentów.
Wed³ug mnie jedn¹ z najwa¿niejszych rzeczy jest weryfikacji prawdomównoœci, zw³aszcza gdy rozmawiamy o rzeczach trudnonamacalnych, albo gdy ktoœ zasadnoœÌ tez opiera na... samym sobie. Blueray, mylisz siê równie¿ twierdz¹c, ¿e nie ma mo¿liwoœci zbudowania rzeczywistego rysu osoby bazuj¹c na jej wypowiedziach i zachowaniach na forum, potrzeba odpowiedniej wiedzy i próbek, to wszystko. Precyzyjne portrety psychologiczne buduje siê bazuj¹c na wiele skromniejszym materiale. To, ¿e Ty ewentualnie nie potrafisz nie oznacza, ¿e jest to niewykonalne...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 23:47:39 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1815 : Listopad 11, 2012, 23:58:35 » |
|
Astre ma jednak duÂżo racji, choĂŚ teÂż wchodzi w zakres ocen osobowoÂści.
OsobowoœÌ jest ''córk¹ wielu matek" jak g³osz¹ w akademickich progach. I pewnie du¿o w tym racji. A. poniewa¿ by³em autorem tego tekstu, to z tej racji pozwolê sobie wnioskowaÌ, ¿e dokona³em, ale raczej próby scharakteryzowania osobowoœci....
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 23:58:58 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1816 : Listopad 12, 2012, 00:14:51 » |
|
Precyzyjne portrety psychologiczne buduje siĂŞ bazujÂąc na wiele skromniejszym materiale.
MoÂże wpierw postaraj siĂŞ, ale o swĂłj portret psychologiczny zanim wybierzesz siĂŞ personalnie i publicznie w czyjeÂś obszary ! Zatem wpierw dobrze byÂłoby zapytaĂŚ, czy ktoÂś sobie wogĂłle Âżyczy Twoich publicznych psychologicznych portretĂłw, do ktĂłrych sÂądze nie posiadasz do tego ani odpowiedniej wiedzy, przygotowania, ani uprawnieĂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 00:16:53 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1817 : Listopad 12, 2012, 00:29:31 » |
|
Songo bawi siĂŞ w cenzora usuwa co mu siĂŞ podoba bez uzasadnienia
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1818 : Listopad 12, 2012, 00:31:09 » |
|
Jak tak dalej pĂłjdzie, Âśmietnik stanie siĂŞ najbardziej popularnym wÂątkiem. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1819 : Listopad 12, 2012, 00:33:50 » |
|
MĂłj rys teÂż moÂżna sporzÂądziĂŚ w ten sam sposĂłb i czy mi siĂŞ to podoba czy nie, jest wtĂłrne. Opinie - prĂłby opisywania takowych byÂły juÂż wczeÂśniej prezentowane na tym forum i nie pokrzykiwaÂłeÂś wtedy Silver... to raz . Dwa - nie widzĂŞ abym na forum zamieÂściÂł kompleksowy portret jakiegos forumowicza. WiĂŞc po co to zÂżymanie siĂŞ?
JeÂżeli jesteÂś takim przeciwnikiem analizowania postaw innych to co zrobiÂłeÂś... dwa posty temu odnoÂśnie analizy zachowania siĂŞ Ptaka???
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 00:55:16 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1820 : Listopad 12, 2012, 01:10:30 » |
|
MĂłj rys teÂż moÂżna sporzÂądziĂŚ w ten sam sposĂłb i czy mi siĂŞ to podoba czy nie, jest wtĂłrne.
Ten rys to sobie sam dla siebie narysuj na kartce papieru. Opinie - prĂłby opisywania takowych byÂły juÂż wczeÂśniej prezentowane na tym forum i nie pokrzykiwaÂłeÂś wtedy Astre... to raz .
Po pierwsze to ich nie czytaÂłem, bo nie mam takiego obowiÂązku czytaĂŚ wszystkiego. Po drugie, czyjeÂś opinie o Tobie, o mnie, lub jakiekolwiek inne wogĂłle mnie NIE interesujÂą. Dwa - nie widzĂŞ abym na forum zamieÂściÂł kompleksowy portret jakiegos forumowicza. WiĂŞc po co to zÂżymanie siĂŞ?
To dobrze, Âże nie zamieÂściÂłeÂś. Zajmij siĂŞ sobÂą, to o wiele wiĂŞcej zyskasz ..... JeÂżeli jesteÂś takim przeciwnikiem analizowania postaw innych to co zrobiÂłeÂś... dwa posty temu odnoÂśnie analizy zachowania siĂŞ Ptaka???
Jaka jest ró¿nica pomiedzy Twoim, a moim analizowaniem postaw ? Twoja jest taka, ze wchodzisz mniej , lub bardziej z butami w czyjeœ ¿ycie, tylko tego nie widzisz, albo nie chcesz widzieÌ ! A moja, jest taka, ¿e pos³uguj¹c siê terminologi¹ psychologiczn¹ celem moim jest szersze, pe³niejsze zrozumienie zjawisk podaj¹c inne mo¿liwoœci i pespektywy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 01:12:42 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1821 : Listopad 12, 2012, 01:31:54 » |
|
Stary, skoro czyjekolwiek opinie na czyjkolwiek temat CiĂŞ nie interesujÂą... to po co siĂŞ tak napinasz i pokrzykujesz? Skoro - jak przypuszczaÂłem - wedle Twojej opini Twoje metody sÂą lepsze, ok, stosuj swoje - mi stopieĂą sprawdzalnoÂści moich w zupeÂłnoÂści wystarczy Silver. ÂŻe Twoje subtelniejsze, mniej bezpoÂśrednie, ok. NieÂśmiaÂło tylko przypomnĂŞ, Âże jeszcze przed chwilÂą oburzaÂłeÂś siĂŞ nawet nie na odmianĂŞ lecz ogĂłlne analizĂŞ jako takÂą... Jedynie nie wypowiadaÂłbym siĂŞ z takÂą pewnoÂściÂą ktĂłre zapewniajÂą szerszy i bardziej obiektywny oglÂąd... Ale oczywiÂście moÂżesz wydawaĂŚ wÂłasne osÂądy...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1822 : Listopad 12, 2012, 01:46:11 » |
|
Nie jest moÂżliwe zajĂŞcie siĂŞ sobÂą bez konfrontacji ze Âświatem zewnĂŞtrznym, czyli z innymi ludÂźmi. Jedynie w takim kontekÂście rodzÂą siĂŞ wnioski i analizy wzglĂŞdem siebie. Samo dumanie, bez odbiĂŚ ze strony Âświata nic konstruktywnego nie wnosi. Zrozumienie tego, oraz Âświadome przechodzenie przez proces nie wpĂŞdza w dysharmoniĂŞ. Co najwyÂżej w krĂłtkotrwaÂłe zawirowania, z ktĂłrych wychodzi siĂŞ wzbogaconemu w wiedzĂŞ o sobie. O innych takÂże.  DziaÂłanie zaÂś jedynie na egotycznej czĂŞÂści, faktycznie pozbawia harmonii i energii, a wiedza jest faÂłszywa, tak jak faÂłszywe i maskujÂące jest ego. To pa 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1823 : Listopad 12, 2012, 02:02:11 » |
|
Nie jest moÂżliwe zajĂŞcie siĂŞ sobÂą bez konfrontacji ze Âświatem zewnĂŞtrznym, czyli z innymi ludÂźmi.
Wpierw trzeba zaj¹Ì siê sob¹. A, potem konfrontowaÌ siê ze œwiatem zewnêtrznym. Konfrontacja ze œwiatem zewnêtrznym (czyli, jak siê z nim konfrontujesz?) to nic innego tylko wynik Twoich wewnêtrznych treœci, które s¹ wynikiem pracy nad sob¹. Wiêc co wewn¹trz, to i na zewn¹trz. Wiêc fundamentalne pytanie ? Od czego trzeba zacz¹Ì ? Od œwiata, czy od siebie ? Chcesz zmieniaÌ œwiat, ludzi, czy siebie ? Swiat zmienisz tylko tyle i na tyle ile zmienisz siebie.... Poprzez poszerzanie œwiadomoœci, pog³êbianie wiedzy o samym sobie pomagamy wszystkiemu, co nas otacza. Doskonal¹c siebie doskonalimy wszystko, a nie odwrotnie. A, to mo¿na sprawdziÌ na codzieù konfrontuj¹c siê z t¹ audiowizualn¹ przestrzeni¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 02:39:25 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1824 : Listopad 12, 2012, 07:30:43 » |
|
Dla mnie by³ to te¿ pewien eksperyment, czy w ogóle jest to skuteczne,- problem polega na tym, ¿e na pewne osoby jakikolwiek reg. nie dzia³a,- albo inaczej, one wybra³y sobie miejsce w sieci do za³atwiania swoich prywatnych spraw na publicznej scenie i nie obchodzi ich to, ¿e innych w ogóle to nie interesuje i nie chc¹ równie¿ tego czytaÌ.! To moje refleksje na bie¿¹co, bo bycie niaùk¹ doros³ych ludzi na forum jest co najmniej œmieszne, a nawet ¿enuj¹ce..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
|