Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:25:04

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843557 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1825 : Listopad 12, 2012, 09:19:20 »

Wpierw trzeba zaj±æ siê sob±. A, potem konfrontowaæ siê ze ¶wiatem zewnêtrznym.
Dobry kierunek Du¿y u¶miech
Zaj±æ siê "sob±" ,tak, ale uczciwie. Zacznij od tego czy jeste¶, a nie od za³o¿eñ , mniemañ i pobo¿nych ¿yczeñ. Potem uk³adaj ¶wiat hahaha ..

Wiêc co wewn±trz, to i na zewn±trz.

Pytanie : czym jest i czy jest granica pomiêdzy wewn, a zewn ? Nie granica iluzoryczna , ale ta rzeczywista, namacalna.
Jak j± znajdziesz to dopiero zadawaj dalej fundamentalne pytania .... i ewentutalnie naprawiaj ¶wiaty ...

blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1826 : Listopad 12, 2012, 09:59:04 »

Generalnie: je¶li siê mówi o konfrontacji nie mo¿na mówiæ o harmonii, bo te dwie siê wykluczaj±.
Oczywi¶cie "dla ka¿dego...", o czym kolega Przebi¶nieg nagminnie przypomina, póki co konfrontacja króluje, a z tego punktu widzenia do równowagi, czy harmonii doj¶æ nie mo¿na.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1827 : Listopad 12, 2012, 10:29:42 »

Konfrontuj± siê na przyk³ad ró¿ne punkty widzenia, jak to na forach dyskusyjnych bywa. Czy z za³o¿enia w przypadku dyskusji nale¿y przekre¶liæ harmoniê ?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1828 : Listopad 12, 2012, 11:35:13 »

Ka¿da dyskusja tworzy rodzaj energii ... jak±? Albo powoduj±c± harmoniê albo dysharmoniê, zale¿nie co jest przez kogo tworzone w stosunku do energii fali na której obecnie jeste¶my ( a jest to dosyæ wysoka wibracja) odsuwamy siebie sami  w ni¿sz±  przestrzeñ energetyczn± lub harmonizujemy coraz bardziej z wibracj± najwy¿sz±.
Zatem ka¿dy sobie wybiera sam i ka¿dy sam siebie swoim wyborem przesuwa w tej przestrzeni. Wiadom± i oczywist± sprawa i¿ jest  tworzenie awantur i ocenianie innych to niskie wibracje, akceptacja i spokój i korygowanie siebie to wysokie. Nie ma ¿adnego powodu by oceniaæ innych nie siebie, bo mamy prawo i mo¿emy zmieniaæ tylko siebie i wznosiæ lub degradowaæ tylko siebie, na tym powinni¶my siê skupiæ tworz±c harmoniê ,a nie dysharmoniê.
Ka¿dy niech przyjrzy siê sobie i oceni siebie bo ku temu ma wystarczaj±co du¿o odno¶ników w przegl±dzie w³asnego ¿ycia.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 11:35:46 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1829 : Listopad 12, 2012, 12:02:19 »

Wiadom± i oczywist± sprawa i¿ jest  tworzenie awantur i ocenianie innych to niskie wibracje, akceptacja i spokój i korygowanie siebie to wysokie. Nie ma ¿adnego powodu by oceniaæ innych nie siebie, bo mamy prawo i mo¿emy zmieniaæ tylko siebie i wznosiæ lub degradowaæ tylko siebie, na tym powinni¶my siê skupiæ tworz±c harmoniê
Owszem, Kiaro ,dlatego dyskusja jest okazj± do przyjrzenia siê tzw "sobie". Jak mo¿esz skorygowaæ tzw . "siebie" skoro nie widzisz siebie , a tylko g³aszczesz siebie po g³ówce i chowasz siê za swoje JA, na które - jak piszesz - nikt nie ma wp³ywu.

W³a¶nie wtedy odcinasz siê nie tylko od szans na korektê, ale przede wszystkim od ... ¿ycia. Ono do Ciebie puka w ka¿dej chwili, ono Ciebie tworzy, a w pewnym sensie ono jest "Tob±". Ono jest "tob±-artkiem" , a teraz "tob±-eastem".

Daj ¿yciu, czyli prawdziwej sobie, szansê na dialog , na rozwój , na harmoniczn± korektê. Ale do tego trzeba nabraæ do tzw "siebie" dystansu , a nie fiksowaæ siê na wyobra¿eniach na w³asny temat, gdy¿ to one w³a¶nie wprowadzaj± dysharmoniê.

Ka¿dy niech przyjrzy siê sobie i oceni siebie bo ku temu ma wystarczaj±co du¿o odno¶ników w przegl±dzie w³asnego ¿ycia.
To dobry pocz±tek ,ale bez s³odzenia sobie, bez samooszukiwania siê Kiaro , plus do tego mo¿e parê refleksji z zewn±trz ?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1830 : Listopad 12, 2012, 12:08:15 »

Cytat: astre
Wpierw trzeba zaj±æ siê sob±. A, potem konfrontowaæ siê ze ¶wiatem zewnêtrznym.

Ale¿ w³a¶nie zajmowanie siê sob± wynika z konfrontacji i poprzez konfrontacjê ze ¶wiatem zewnêtrznym.
Tylko w dzia³aniu mo¿liwy jest ogl±d i tre¶ciwa obserwacja. Akcja – reakcja, to mechanizm poznania.
Bo co to znaczy wpierw trzeba zaj±æ siê sob±? Wpierw przed czym?

Czy s±dzisz, ¿e zamkniêcie siê w czterech ¶cianach i czytanie biblioteki da Ci ogl±d siebie?
Albo znacz±co wp³ynie na Twój rozwój? Jedynie zape³nisz bitami zwoje mózgowe, a i tak ¿ycie Ciê zweryfikuje.

Wyobra¿enia na temat siebie bez sprawdzenia w praktyce, to czysta iluzja. M±dro¶ci ksi±¿kowe, to tylko
m±dro¶ci ksi±¿kowe. Prawdziwy rozwój dzieje siê poprzez zderzenie z rzeczywisto¶ci±, z innymi lud¼mi.
Oni s± naszymi stymulatorami, na zasadzie odbiæ. A tre¶ci powstaj± poprzez przetworzenie tego,
co ciê spotyka na co dzieñ. W Internecie, te¿.  Chichot Bo i tu jest dzia³anie, i to czasami jakie?  Du¿y u¶miech

Za¶ ¶wiata wcale nie trzeba zmieniaæ ani niañczyæ, on zmienia siê wraz z nami i poprzez nas.
Takie sprzê¿enie zwrotne.  Mrugniêcie

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #1831 : Listopad 12, 2012, 12:19:33 »

ptak cyt
Oni s± naszymi stymulatorami, na zasadzie odbiæ. A tre¶ci powstaj± poprzez przetworzenie tego,
co ciê spotyka na co dzieñ.

Dokladnie tak jest podczas cwiczen na workach treningowych. Uderzenia sa akcja a reakcja to fala powracajaca do ciala, swietny masaz miesni plecow i przykregowych.
Zyjemy w swiecie polaczen paralelnych, i te zaleznosci manifestuja sie na roznych poziomach energetycznych. Nawet bazgroly na kartce papieru ozyja, nagle! I "stana sie cialem"  Mrugniêcie

Przeczytalam dzis cala dyskusje i nie znalazlam sedna, bo ni to atak ni obrona - o co tu chodzi?

P.S. Co do Kiary, to administracja przeoczyla nagrodzenia 3 punktami + za utworzenie watku PREZENTY...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1832 : Listopad 12, 2012, 12:30:38 »

I jeszcze jedno, wynoszenie siê ponad innych, bo w swojej ocenie, kto¶ akurat do¶wiadcza „niskich wibracji”
te¿ jest do¶wiadczaniem tych¿e „niskich wibracji”. Tylko, ¿e zafiksowane ego, tego nie widzi, wszak ono jest naj, naj….  Du¿y u¶miech
O¶wiecenia ¿yczê, bo wynoszenie siê, to nie wzniesienie…   Chichot

Fair Lady, co do sedna wczorajszej akcji, to ono jest, ale to ju¿ ka¿dy we w³asnym zakresie musi je odczytaæ.
Nie ma uniwersalnego, dla ka¿dego bêdzie inne. A i tre¶æ poszatkowana ¶mietnikiem nie u³atwia odczytu dla postronnych.
Ale to pewnie z nadmiernego niañczenia niesfornych forumowiczów.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1833 : Listopad 12, 2012, 12:36:54 »

ptak- czytaj mnie jak chcesz, ale wiesz dobrze o co chodzi,-
bo jeste¶ tu d³u¿ej i wiêcej wiesz,-
mam tylko jedn± pro¶bê w³a¶nie do ciebie os., aby¶ sw± retoryk± nie "p³ynê³a" w stronê @Artka Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 12:37:05 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #1834 : Listopad 12, 2012, 12:40:08 »

Mrugniêcie
Kiedys (w poprzednim wcieleniu Chichot) na smietniku ladowaly bardzo czesto moje posty, gdyz uznano mnie za element wywrotowy o "niskich" wibracjach. Stad czasem na zasadzie sentymentu lubie poczytac zawartosc tego dziwnego wlasciwie watku Z politowaniem
Czesto myslalam po co to maja inni ogladac?? Skoro admin, czy mod uznal za do kitu, to niech wykasuje i juz, a tu niet! trzeba przybic do slupa ogloszeniowego, aby inni widzieli jakim jest sie be!
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1835 : Listopad 12, 2012, 12:40:31 »

Nie east, z pozycji konfrontacji nie mo¿na doj¶æ do harmonii. Jedynie odej¶cie od tego do pozycji wspó³pracy, uzupe³niania wzajemnego czegokolwiek w temacie przyniesie równowagê i harmonie w jednym

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1836 : Listopad 12, 2012, 12:41:05 »

Ludzie maja problemy ze sob± , maja je we w³asnych wnêtrzach, nie radz± sobie z nimi i staraj± siê pomniejszaæ innych ¿eby pozornie byæ wiêkszymi. To ich problemy cedowane na innych, s± to identyczne zachowania jak wystraszonych zwierz±t, atakuj± innych gdy sami siê boj±. Jest to prymitywna i naiwna demonstracja niby ich si³y , a tak naprawdê  braku wewnêtrznej mocy z warczeniem i szczekaniem oraz atakiem uwa¿aj bo ja jestem tym m±drym i silnym , a ty s³aby i g³upi uciekaj stad.... To ¶ci±ganie kogo¶ pod swoj± kreskê... bo niby jakim prawem ma byæ inny ni¿ ja? a nie daj Bo¿e jeszcze lepszy!!!!!!To wprost niedopuszczalne! Natychmiast do do³u! a co to odkrywa? Cudz± ma³o¶æ i nic wiêcej.

Istota silna nie ma potrzeby takich zachowañ czuje siê pewnie akceptuje s³abszych obok bo wie i¿ jej osobistej przestrzeni nikt nie zak³óci.Nie ma wiêc ¿adnego powodu do demonstracji swoich pozorów , to s± akty dla w³asnego ego, takie substytuty.

Naprawdê nie jest wa¿ne kto co  o kim my¶li i mówi, wa¿ne dla nas jest tylko w³asne sumienie , z tego bêdziemy siebie rozliczaæ , a nie z cudzych widzimisie..... ka¿dy ma swoj± , etykê , prawo¶æ i poziom uczuæ czyli swój rozwój osobisty i to on  i tylko on decyduje o wszystkim , nie cudzy i nie cudze opinie a w³asne wnêtrze tworz±ce dobro , piêkno , harmoniê, lub z³o , ciemno¶æ  i ból. ka¿dy zbierze swój plon nie cudzy i powinien zajmowaæ siê sob± nie bli¼nim. Ale na g³upotê nikt jeszcze lekarstwa nie wymy¶li³, zatem dzieje siê co siê dzieje. Masz racjê kate te wczorajsze uderzenia wracaj± do tych  którzy je wykonali, naprawdê wszystkie.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 12:46:37 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1837 : Listopad 12, 2012, 12:46:15 »

Wyobra¿enia na temat siebie bez sprawdzenia w praktyce, to czysta iluzja. M±dro¶ci ksi±¿kowe, to tylko
m±dro¶ci ksi±¿kowe. Prawdziwy rozwój dzieje siê poprzez zderzenie z rzeczywisto¶ci±, z innymi lud¼mi.
TAAAK .
To prawda, choæ tak na prawdê, kiedy pryska iluzja (bo jest rozpoznana w ¶wietle), to nie widaæ rozdzielenia, za¶ owe "stymulatory" czyli ludzie i zdarzenia s± równie¿ czêsci± tej samej Ca³o¶ci, a nie wrogami .Tak ¿ycie realizuje rozwój. Poprzez swoje awatary. Poczucie jedno¶ci z ¿yciem to akceptacja tego co jest czêsci± tego wielkiego , gigantycznego "siebie".

Za¶ ¶wiata wcale nie trzeba zmieniaæ ani niañczyæ, on zmienia siê wraz z nami i poprzez nas.
Takie sprzê¿enie zwrotne.  Mrugniêcie
"Nas" jako elementy jednej symfonii ...

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1838 : Listopad 12, 2012, 12:47:48 »

ptak- czytaj mnie jak chcesz, ale wiesz dobrze o co chodzi,-
bo jeste¶ tu d³u¿ej i wiêcej wiesz,-
mam tylko jedn± pro¶bê w³a¶nie do ciebie os., aby¶ sw± retoryk± nie "p³ynê³a" w stronê @Artka Mrugniêcie

A co Ci przeszkadza retoryka Artqa? Jest przynajmniej szczery, nie zak³amany. ¯e dla niektórych bywa
zbyt bolesnym lustrem? Czy to wina lustra? Trzeba st³uc lustro, bo jest be i nie podoba siê nam w³asny ogl±d?
Lito¶ci, my¶la³am, ¿e wiêcej w Tobie tolerancji.

I o co tak naprawdê chodzi? Wiesz to przynajmniej sam?  Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1839 : Listopad 12, 2012, 12:49:16 »

Kate, patrzysz dualistycznie z dwóch koñców: atak obrona. Jak wy¿ej napisa³em z ¿adnej skrajnej pozycji nie da siê wej¶æ w stan równowagi. Ale powtórzê "da ka¿dego..." i na artkowe owoce ostatnio d³ugo siê nie czeka.

Edit: taaa teori± lustra mo¿na wszystko wyt³umaczyæ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 12:51:29 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1840 : Listopad 12, 2012, 12:49:49 »

Lito¶ci, my¶la³am, ¿e wiêcej w Tobie tolerancji.

I o co tak naprawdê chodzi? Wiesz to przynajmniej sam?  Du¿y u¶miech

o "krêcenie kota ogonem"
dziêkuje- to wszystko!

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1841 : Listopad 12, 2012, 12:54:43 »

Cytat: Songo1970
o "krêcenie kota ogonem"

To ocena. Jak widzisz, nie da siê bez nich, chocia¿ ponoæ nie oceniamy.  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1842 : Listopad 12, 2012, 12:57:49 »

Prawdziw± iluzj± wiedzy i oceniania ludzi przez t± niby wiedzê s± wypisywania na  temat innych  stert bzdur na podstawie tylko czytania ich wypowiedzi i s³uchania ocen  innych. ¯eby kogo¶ poznaæ i mieæ prawo o nim co¶ powiedzieæ potrzebny jest kontakt bezpo¶redni , fizyczny i to w trudnych sytuacjach , bo dopiero w takich ludzie pokazuj± prawdziw± twarz.

Czytaj±c cudz± wypowiedz mo¿esz oceniæ TYLKO WYPOWIEDZ , a nie cz³owieka. ocenianie ludzi przez pryzmat tylko ich wypowiedzi bywa bardzo ale to bardzo mylne.

Inne blablania  s± tylko ¿yczeniowymi opiniami ego , osoby  która ma problemy sama z sob± . Ja bym siê nie odwa¿y³a ani opowiadaæ , ani oceniaæ kogo¶ tylko na podstawie cudzych opowie¶ci nie widz±c tej osoby ani jeden raz w moim ¿yciu.
¯ycia Ludzkie to bardzo skomplikowane sploty wydarzeñ s³u¿±ce ich rozwojowi, wybrane jako najlepsze dla nich na dany moment przez nich i Stwórcê , kto jest m±drzejszy od Stwórcy i ma prawo krytykowaæ i oceniaæ te uk³ady?
Tu na forum s± tacy nie wiedz± i¿ tak naprawdê pokazuj± swoje ma³o¶ci dla siebie z którymi powinni zacz±æ pracowaæ by dokonywaæ zmiany w sobie nie innych zawsze sobie, bo ka¿dy mo¿e zmieniæ tylko siebie samego i na tym powinien siê skupiæ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 13:01:26 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1843 : Listopad 12, 2012, 13:11:14 »

Cytat: Kiara
Ludzie maja problemy ze sob±

O tak, ludzie maj± problemy ze sob±. Nawet Ci, którzy mniemaj±, ¿e ich nie maj±.  Chichot

Co do oceny, niekoniecznie osobiste poznanie osoby dajê wiêksz± prawdê o niej.
Ocena wynika z w³asnej interpretacji, wg w³asnych mo¿liwo¶ci i bywa bardziej ocen± siebie ni¿ drugiego.
To nabyte przekonania, w³asna wiedza i wra¿liwo¶æ oraz empatia daj± bardziej lub mniej przybli¿ony wgl±d
w drugiego cz³owieka.
Mo¿na z kim¶ ¿ycie prze¿yæ i niewiele o nim wiedzieæ. Wiedzieæ, a nie mniemaæ.

Ci±g³e widzenie ma³o¶ci w innych…. daje m±dremu do my¶lenia.  Mrugniêcie
A kto jest m±drzejszy od stwórcy? Czasami stwórca sam nie wie, co tworzy.  Du¿y u¶miech

To pa  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1844 : Listopad 12, 2012, 13:20:06 »

Ptak.
A kto jest m±drzejszy od stwórcy? Czasami stwórca sam nie wie, co tworzy. 

Wiadomo kto Ptak! skoro Ptak wie i¿ Stwórca nie wie co tworzy , to znaczy Ptak to wie i jest m±drzejszy ( swoim zdaniem nie moim ) od Stwórcy!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 13:24:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1845 : Listopad 12, 2012, 13:23:03 »

Cytat: Kiara
Wiadomo kto Ptak! skoro Ptak wie i¿ Stwórca nie wie co tworzy , to znaczy Ptak to wie i jest m±drzejszy ( swoim zdaniem) od Stwórcy!

Skoro tak uwa¿asz?  Du¿y u¶miech Buziak
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #1846 : Listopad 12, 2012, 13:25:08 »

blu
Kate, patrzysz dualistycznie z dwóch koñców: atak obrona. Jak wy¿ej napisa³em z ¿adnej skrajnej pozycji nie da siê wej¶æ w stan równowagi.

Zycie od stanu rownowagi ucieklo! Stan rownowagi=zastoj=bezdech/nicosc.
Kiedys prowadzilam watek o liczbie Phi (Fi) - jest to ciekawe, bo na tej wlasnie proporcji (liczba to uproszczone okreslenie) oparty jest model naszego swiata i naszych cial. W naturze nazywa sie to filotaksja. Matematycy mowia na to zloty podzial.
Czyli nie na symetrii to wszystko opiera sie.
 Mrugniêcie
Blu - w zyciu zawsze sa dwa bieguny, dualizm, czyli akcja i reakcja, albo obrona i atak, co w tym zlego? Nikt nie stoi caly czas tylko w jednym punkcie, tak samo jak nie caly czas broni sie, czy atakuje, to sie caly czas zmienia, ale wg tych wlasnie praw i regul.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1847 : Listopad 12, 2012, 13:30:42 »

Dla mnie akcja i reakcja s± naturalno¶ci± , ale atak i obrona to ju¿ nie mój ¶wiat.Nie mam potrzeby atakowania nikogo, ni chêci  ci±g³ego bronienia siebie przed cudzymi atakami.

Ja wybieram inny ¶wiat dla siebie do ¿ycia pe³en dobra , harmonii , piêkna i tworzenia mi³o¶ci± nie strachem.
Dlatego ¶wiaty siê rozdzielaj± , bo ludzie wybieraj±  sobie inne przestrzenie z innymi do¶wiadczeniami.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 13:44:54 wys³ane przez Kiara » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1848 : Listopad 12, 2012, 13:36:52 »

Kate, w±tek ci "wyciê³o", nie wiem czy to naprawdê by³ agent hacker, ale lepszej interpretacji brak.
To jest twój ogl±d i pogl±d, ja mam inny. Równowaga a zastój to dwie ró¿ne rzeczy. I jak widaæ ta dualistyczna walka do niczego dobrego na tym ¶wiecie nie doprowadzi³a.
Bo podstawow± trudno¶ci± jest dzi¶ zrozumieæ, ¿e wspó³praca buduje. Dziwne tory ewolucji, bo w czasie ludzi tzw. pierwotnych to by³o powszechnie znane.
Nikt nie powiedzia³, ¿e dla równowagi punkt podparcia musi byæ na ¶rodku, mo¿e w³a¶nie w miejscu z³otego podzia³u?
Problem w tym, ¿e to trzeba poczuæ - nie da siê ze skrajnych pozycji.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #1849 : Listopad 12, 2012, 13:45:01 »

Ludzie maja problemy ze sob± , maja je we w³asnych wnêtrzach, nie radz± sobie z nimi i staraj± siê pomniejszaæ innych ¿eby pozornie byæ wiêkszymi.To ich problemy cedowane na innych, s± to identyczne zachowania jak wystraszonych zwierz±t, atakuj± innych gdy sami siê boj±. Jest to prymitywna i naiwna demonstracja niby ich si³y , a tak naprawdê  braku wewnêtrznej mocy z warczeniem i szczekaniem oraz atakiem uwa¿aj bo ja jestem tym m±drym i silnym , a ty s³aby i g³upi uciekaj stad.... To ¶ci±ganie kogo¶ pod swoj± kreskê... bo niby jakim prawem ma byæ inny ni¿ ja? a nie daj Bo¿e jeszcze lepszy!!!!!!To wprost niedopuszczalne! Natychmiast do do³u! a co to odkrywa? Cudz± ma³o¶æ i nic wiêcej.
I tak postrzegasz ¶wiat dooko³a siebie ?
Bardzo smutny to widok, ale pociesz siê, ¿e nieprawdziwy, jak ka¿de wyobra¿enie , jak ka¿dy inny ,skrajny os±d, choæ pewnie te¿ potrzebne w pewnym sensie. Jako t³o....

Istota silna (..) czuje siê pewnie (..) wie i¿ jej osobistej przestrzeni nikt nie zak³óci.
Nie ma wiêc ¿adnego powodu do demonstracji swoich pozorów , to s± akty dla w³asnego ego, takie substytuty.
Zatem zgodzi³a¶ siê odegraæ tak± rolê a potem ...... uwierzy³a¶ w ni±, zidentyfikowa³a¶ siê , sta³a¶ siê ni± i chocia¿ widzisz TO u innych , u siebie nie dostrzegasz i nawet nie starasz siê dostrzec bo .... JA JESTEM SILNA, MNIE nikt nie zak³óci.

Naprawdê nie jest wa¿ne kto co  o kim my¶li i mówi, wa¿ne dla nas jest  tylko w³asne sumienie
Sumienie jako kolejna granica oddzielaj±ca CIEBIE od reszty ¶wiata ?

(..) ka¿dy ma swoj± , etykê , prawo¶æ i poziom uczuæ czyli swój rozwój osobisty i to on  i tylko on decyduje o wszystkim , nie cudzy i nie cudze opinie a w³asne wnêtrze tworz±ce dobro , piêkno , harmoniê, lub z³o , ciemno¶æ  i ból.
Etyka jest etyk±, nie nale¿y do MNIE ... tak samo uczucia, rozwój, harmonia, ciemno¶æ, jasno¶æ ... nie s± MOJE ... one nie nale¿± do nikogo .
Przejawiaj± siê .

Masz racjê kate te wczorajsze uderzenia wracaj± do tych  którzy je wykonali, naprawdê wszystkie.
Kto je interpretuje jako uderzenia ten zbiera je ......  a tak na prawdê to nie s± uderzenia , tylko informacje.
[/quote]
Strony: 1 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: