ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1850 : Listopad 12, 2012, 13:45:11 » |
|
Ja wybieram inny œwiat dal siebie do ¿ycia pe³en dobra , harmonii , piêkna i tworzenia mi³oœci¹ nie strachem. Dlatego œwiaty siê rozdzielaj¹ , bo ludzie wybieraj¹ dla siebie inne przestrzenie z innymi doœwiadczeniami. A póki co, Ciebie, 'mi³oœciwej' równie¿ pe³no w œmietniku, wiêc czym siê ró¿nisz? Wszak to ta sama œmietnikowa przestrzeù. Naprawdê s¹dzisz, ¿e jesteœ lepsza a ktoœ gorszy? B³¹d aksjologiczny.  Ka¿dy wybiera œwiat mi³oœci, dobra i harmonii, bo to mamy w swoich wnêtrzach i do tego têsknimy. Jednak tkwimy TU, na poligonie i doœwiadczamy, szlifuj¹c wewnêtrzny diament. ¯eby diament by³ diamentem, musz¹ zadzia³aÌ na niego ogromne si³y. Nie wyhodujesz diamentu w kloszu.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1851 : Listopad 12, 2012, 13:50:21 » |
|
Kiara cyt Nie mam potrzeby atakowania nikogo, ni chĂŞci ciÂągÂłego bronienia siebie przed cudzymi atakami.  no wlasnie ta nomenklatura - do dzis jeszcze tkwia stare uzbrojenia slowne - atak i obrona to wcale nie oznacza "dac komus w morde, albo skulic sie przed kopiacym glanem:). To UMIEJETNOSC reakcji, na szybka zmiane biegunow. Nie czujesz strachu, wiec nie prowokujesz ataku. To jest wlasnie ta sztuka walki bez walki;) BluMoje watki, ktore tworzylam, nie byly tylko dla mnie, chcialam podzielic sie wiedza z innymi. Wiedze zbieralam z roznych zrodel i przez dlugi czas. Skoro je wcielo to nie ma sprawy, to tylko zapis, ktos kiedys pociagne ten woz dalej. Symetria to tzw. przeksztalcenie, sa rozne metody odwzorowan przestrzennych, symetria jest jednym z podstawowych. Czyli mozna szybko skonfrontowac, czy wszystko jest ok. Np. czy mamy rowno zapiete guziki, prawidlowy przedzialek na glowie, jednakowe skarpetki;) itp. itd. To takie narzedzie uzytku codziennego;)
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 13:52:40 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1852 : Listopad 12, 2012, 14:05:20 » |
|
Kiara cyt Cytuj Nie mam potrzeby atakowania nikogo, ni chĂŞci ciÂągÂłego bronienia siebie przed cudzymi atakami. Chichot no wlasnie ta nomenklatura - do dzis jeszcze tkwia stare uzbrojenia slowne - atak i obrona to wcale nie oznacza "dac komus w morde, albo skulic sie przed kopiacym glanem:). To UMIEJETNOSC reakcji, na szybka zmiane biegunow. Nie czujesz strachu, wiec nie prowokujesz ataku. To jest wlasnie ta sztuka walki bez walki;) byĂŚ moÂże wÂłaÂśnie tak, co nie wszyscy jeszcze sÂą w stanie zrozumieĂŚ, a moÂże nigdy nie zrozumiejÂą? Nie wiem... Nie uwaÂżam siĂŞ za lepszÂą czy gorszÂą , a za innÂą.Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1853 : Listopad 12, 2012, 16:09:55 » |
|
Szacowni osobiœcie uwa¿am, ze kiedyœ ka¿dy z nas narozrabia³. Je¿eli nie ka¿dy to wiêkszoœÌ jak by mog³a cofn¹Ì czas to pewne cosie zrobi³a by inaczej  Ja jestem praktykiem, a przynajmniej siê staram nim byÌ. Praca na w³asn¹ œwiadomoœci¹ u mnie skutkuje wprowadzaniem u mnie i dooko³a mnie zmian i przemian. Zgodnie z prawem odbicia (lustrem) wychodzê z za³o¿enia ¿e je¿eli ja siê zmieniam i moja przestrzeù to drugi i jego przestrzeù tez siê zmienia. Moim skromnym zdaniem albo ¿yje siê histori¹, albo tworzy siê Nowe, a historia s³u¿y jako wyci¹gniête wnioski z doœwiadczeù. Co za tym idzie je¿eli ktoœ by³ kiedyœ kominiarzem to teraz mo¿e jest piekarzem, wiêc postrzeganie go jak kominiarza jest wracaniem do historii ju¿ nie aktualnej. Dodatkowo stawia tak postrzegaj¹cego cz³owieka po stronie deklaruj¹cych akceptacje innoœci drugiego,,,tylko deklaruj¹cych tzn teoretyków. Wiem te¿ i po sobie, ¿e ³atwo zapaliÌ siê z³¹ radoœci¹ zauwa¿aj¹c , ¿e drugiemu garb wyrasta tylko co to u mnie zmieni ? Ka¿dy kowalem swojego losu ...tylko swojego. Weryfikacje ka¿dy sam swojemu cia³u fizycznemu zafunduje sam nie ktoœ komuœ tylko ka¿dy sam, wiêc ¿eby siê nie okaza³o, ¿e ,,sprawiedliwy" dostanie kopa w ¿yÌ, a ten kopany przepustkê do Innej Przestrzeni, Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê ja siê zmieni³em, zmieniam, przemieniam (znaczy chyba rozwijam)wiêc nie negujê, ¿e drugi siê zmieni³, zmienia i przemienia (chyba rozwija)  Nie mam wy³¹cznoœci na bycie harcerzem, ktoœ te¿ mo¿e byÌ choÌ w innej dru¿ynie lub innym obozie ale nie oznacza to, ¿e ten drugi nie jest harcerzem tak dobrym jak ja  to pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 16:12:39 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1854 : Listopad 12, 2012, 16:25:00 » |
|
¯eby kogoœ poznaÌ i mieÌ prawo o nim coœ powiedzieÌ potrzebny jest kontakt bezpoœredni , fizyczny i to w trudnych sytuacjach , bo dopiero w takich ludzie pokazuj¹ prawdziw¹ twarz. O, wychodzi na to, ¿e Kiara pozna³a mnie osobiœcie, do tego w trudnych sytuacjach... (bo nie zak³¹dam w tym momencie hipokryzji)... tylko dlaczego ja nic o tym spotkaniu nie wiem? :] Gonimy w piêtkê, ju¿ w piêtkê...
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1855 : Listopad 12, 2012, 19:45:32 » |
|
Matulu moja ciele ogon ma  to pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1856 : Listopad 12, 2012, 19:59:00 » |
|
PrzebiÂśniegu, to juÂż mutant, tych ogonĂłw ze trzy tu widzĂŞ, a nic nie pobraÂłem, widaĂŚ najwyÂższa pora. To na zdrowie.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1857 : Listopad 12, 2012, 21:25:24 » |
|
O, wychodzi na to, ¿e Kiara pozna³a mnie osobiœcie, do tego w trudnych sytuacjach... (bo nie zak³¹dam w tym momencie hipokryzji)... tylko dlaczego ja nic o tym spotkaniu nie wiem? :] Gonimy w piêtkê, ju¿ w piêtkê... Kiara z mojego punktu widzenia stara sie byc otwarta na kontakty, a w jakim celu je nawiazuje to jest JEJ prywatna sprawa. Dzis ludzie ciesza sie np. spamy dostawac nagle "ktos" do nich napisal i mysli o nich - to pietno samotnosci... choc Ziemia wzmacnia wibracje, tylko jakie?? Bo moze i Ziemia wzmacnia, ale Szatan ze szponow puscic nie chce. P.S. Cala ta farsa arteq contra Kiara --- ciekawe, bo na skypie chyba mozna wymienic sie lepiej niz tu na tej platformie 2D. Jednostki komunikacyjne zywia... maluckie baranki, ktore sa potem na oltarzach w imie WODZA ... kojone truciznami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 21:26:31 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1858 : Listopad 13, 2012, 16:18:07 » |
|
KateP.S. Cala ta farsa arteq contra Kiara --- ciekawe, bo na skypie chyba mozna wymienic sie lepiej niz tu na tej platformie 2D. Szacowna, a nie zgodzê siê z Tob¹ Bo na wieœÌ o krzywych nogach kobieta przewa¿nie skype wy³¹cza a tu tu musi przeczytaÌ od a do z to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1859 : Listopad 13, 2012, 20:38:03 » |
|
Nie ma AKTYWNYCH (krzywych) nog, po waszej selekcji.  Teraz sa cwiczenia! A na krzywego°° to i ja napije sie, za Twoje zdrowko! 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1860 : Listopad 15, 2012, 19:30:41 » |
|
 Hm co do krzywych nĂłg mamy inne doÂświadczenia szacowna  ChoĂŚ rozumiem, Âże jak pijesz za moje zdrĂłwko (dziekuje  ) ,,na krzywego" to masz nogi masz zgrabne  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1861 : Listopad 25, 2012, 21:33:44 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 21:34:08 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1862 : Grudzień 13, 2012, 13:53:31 » |
|
yyy... Kiara, wiem Âże nie raz siĂŞ sprzeczaliÂśmy, ale chciaÂłbym Cie gorÂąco poÂżegnaĂŚ. Szkoda Âże za tydzieĂą nie bĂŞdzie Cie juÂż z nami. PomyÂślaÂłem sobie Âże mogÂłabyÂś przepisaĂŚ caÂły swĂłj majÂątek na mnie. Odezwij siĂŞ moÂże na PW to podam Ci moje dane personalne i umĂłwimy siĂŞ z notariuszem. Dodatkowe mieszkanie by siĂŞ przydaÂło... obiecujĂŞ Âże bĂŞdĂŞ podlewaÂł kwiaty.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1863 : Grudzień 13, 2012, 14:11:18 » |
|
Ja tam majÂątku Kiary nie chcĂŞ, ale poÂżegnaĂŚ gorÂąco, jak najbardziej.  Jeszcze tylko tydzieĂą i Kiara (jak nas zapewniaÂła) uruchomi swojÂą merkabĂŞ oraz odleci na NowÂą ZiemiĂŞ. Zatem Âżegnaj Kiaro. Smutno nam bĂŞdzie bez Ciebie. Powodzenia, gdziekolwiek bĂŞdziesz. I przekaÂż nam czasami w formie channelingu, jak TAM jest. Oraz jak Ci siĂŞ wiedzie. To pa 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1864 : Grudzień 13, 2012, 14:42:12 » |
|
widzisz Kiaro jak Ciê bardzo kochaj¹...bo tylko mi³oœÌ tak nie odpuszcza, chyba ¿e..... nienawiœÌ, ale to tylko jej odwrotnoœÌ...przenicowaÌ zawsze mo¿na, pod warunkiem, ¿e skorzysta siê ze swojej wolnej woli we w³aœciwy sposób. a warto, zdaje siê; bowiem zbyt du¿o tu ³opatyzmu i kawana³awizmu wszelakiego  , by siê tego wreszcie nie wzi¹Ì i nie nauczyÌ  post i scriptum: ...nie uwa¿acie, ¿e 12.12.1012 to by³ naprawdê przewspania³y dzieù i dzisiaj podobnie jest! tyle s³oùca w ca³ym mieœcie... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2012, 14:43:14 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1865 : Grudzień 13, 2012, 14:48:00 » |
|
Ocenianie osoby nie okreÂśla kim ona jest. OkreÂśla to, kim Ty jesteÂś. Zgadzam siĂŞ z powyÂższym w peÂłni. Jednak niektĂłrzy nie mogÂą pozbyĂŚ siĂŞ owej przykrej dolegliwoÂści i oceniajÂą na okrÂągÂło. Nie waÂżne, wrĂłg, czy przyjaciel. Robaczywe myÂśli projektowane sÂą na bliÂźnich. No i Âświat odpÂłaca wyrokiem. OczywiÂście niesprawiedliwym, wedle oceniacza, bo winni sÂą przecieÂż inni. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1866 : Grudzień 13, 2012, 15:06:25 » |
|
I pozdrĂłw brata Enkiego... :*
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1867 : Grudzień 13, 2012, 16:27:11 » |
|
jak widaĂŚ koliberek przez Ptaka kochany o wiele bardziej jeszcze zatem uÂściski w podziĂŞkowaniu Âśle tym szczegĂłlniejsze  i jakÂże sÂłodki to wyrok w porĂłwnaniu z tymÂże tutaj jest gdyÂż bardziej groÂźny taki "Âświadomy", niÂźli nieÂświadomy "bies". "Nasza klasa" - nie ogladaÂłem jeszcze, ale pierwsze pytanie z filmu intrygujÂące. https://www.youtube.com/watch?v=i_7_LuqRJUE
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2012, 20:19:09 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1868 : Grudzień 13, 2012, 17:08:40 » |
|
A co tu ma mi³oœÌ ptaka do koliberka lub odwrotnie? Pisa³am o w³asnych obserwacjach. S¹, jakie s¹. I tyle. East, myœlisz, ¿e Enki i jego brat bêd¹ na Nowej Ziemi? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2012, 17:09:23 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1869 : Grudzień 13, 2012, 18:16:11 » |
|
koùczê ogl¹daÌ zapodany przeze mnie film. znakomity, oparty na faktach. myœlê, ¿e bêdzie niez³¹ odpowiedzi¹...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1870 : Grudzień 13, 2012, 18:26:24 » |
|
Przykro mi bardzo i¿ wszystkich moich "wielbicieli" szpetnie rozczarujê nie pozostawiaj¹c im tak bardzo cenionych przez nich dóbr materialnych....  ale niestety dematerializuj¹ca siê ziemia dokona równie¿ ich dematerializacji bezpowrotnie. Zatem mo¿ecie zabraÌ jedynie moje dary w postaci mojej wiedzy , któr¹ przekazywa³am wam razem z mi³oœci¹ mojego serca. Nic bowiem nie jest bardziej cennego ni¿ mi³oœÌ, dobro i m¹droœÌ, zatem wybaczcie i¿ tylko takie dary wam pozostawiê , jednak gdy ceniÌ je zaczniecie , oprawcie je w najpiêkniejsze ornamenty i w waszych sercach jako skarby pielêgnujcie. Mogê jedynie zagwarantowaÌ i¿ gdy cenne dla Was bêd¹ wartoœÌ Wasza wzroœnie razem z nimi i ka¿dy kto na Was spojrzy sercem otwartym o podzielenie siê tymi bezcennymi darami poprosi. Ci którzy w podró¿ ISTNIENIA wybior¹ siê ze swoj¹ Energi¹ niechaj drogê piêknem M¹droœci Serca sobie wyznacz¹, niezale¿nie czy ju¿ w wy¿szym wymiarze siê znajd¹, czy jeszcze ni¿szy zechc¹ osob¹ swoj¹ wzbogacaÌ. Có¿ dodaÌ jeszcze mogê...? Niezale¿nie od Waszych niechêci do mnie ( jak zawsze niewiedz¹ podyktowanych) ka¿dy jest mi bliski i drogi i o dobro losu ka¿dego z Was wystêpowa³am z wiar¹, ¿e czas piêkno, dobro i m¹droœÌ w Was otworzy. Reszta wiedz¹ Wasz¹ stanie siê w najw³aœciwszym momencie mo¿liwoœci jej akceptacji, w rzeczy samej przeka¿ê Wam wiêcej ni¿ w najœmielszych marzeniach oczekiwaÌ mogli byœcie. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2012, 13:37:29 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1871 : Grudzień 13, 2012, 19:31:48 » |
|
ale niestety dematerializujÂąca siĂŞ ziemia dokona ich wszystkich dematerializacji bezpowrotnie. O, czyli za tydzieĂą zdematerializuje siĂŞ nam Ziemia?  A niektĂłrzy obawiajÂą siĂŞ zalania polskiego WybrzeÂża, lecz to pikuÂś w porĂłwnaniu ze znikniĂŞciem Ziemi.  21 grudnia napiszĂŞ post ze zdematerializowanego laptopa. I przeÂślĂŞ Wszystkim ÂświÂąteczne Âżyczenia. TakÂże tobie, Kiaro.  To na razie, pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1872 : Grudzień 13, 2012, 19:41:26 » |
|
Na czas dematerializacji ka¿dy stworzy sam sobie swój œwiat wedle swojej projekcji , swoich wyobra¿eù i oczekiwaù. Je¿eli ktoœ zaplanuje sobie w tym czasie wojnê , ona siê wydarzy w jego œwiadomoœci , je¿eli bêdzie to jakiœ kataklizm , on zaistnieje w jego œwiadomoœci , je¿e ktoœ zaprogramuje sobie i¿ nic siê nie wydarzy tak odbierze swoj¹ rzeczywistoœÌ. Zatem wa¿ne jest by nie programowaÌ nic strachem , as reszta...? Ka¿dy jest inny i ka¿dy prze¿yje inn¹ rzeczywistoœÌ z grupa ludzi podobnie myœl¹cych. Jak sobie zaprogramujesz wysy³anie ¿yczeù tak siê dla Ciebie stanie, to normalne. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1873 : Grudzień 13, 2012, 19:45:22 » |
|
To chyba pozostaje nam tylko powtĂłrzyĂŚ za Herbertem: Testament
Zapisuje czterem ÂżywioÂłom to co miaÂłem na niedÂługie wÂładanie
ogniowi - myÂśl niech kwitnie ogieĂą
ziemi ktĂłrÂą kochaÂłem za bardzo ciaÂło moje jaÂłowe ziarno
a powietrzu sÂłowa i rĂŞce i tĂŞsknoty to jest rzeczy zbĂŞdne
to co zostanie kropla wody niech kr¹¿y miêdzy ziemia niebem
niech bĂŞdzie deszczem przezroczystym paprociÂą mrozu pÂłatkiem Âśniegu
niech nie doszedÂłszy nigdy nieba ku Âłez dolinie mojej ziemi
powraca wiernie czystÂą, rosÂą, cierpliwie kruszÂąc twardÂą glebĂŞ
wkrĂłtce zwrĂłcĂŞ czterem ÂżywioÂłom to co miaÂłem na niedÂługie wÂładanie
- nie powrĂłcĂŞ do ÂźrĂłdÂła spokoju Herbert Zbigniew
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1874 : Grudzień 13, 2012, 20:10:19 » |
|
Przykro mi bardzo i¿ wszystkich moich "wielbicieli" szpetnie rozczarujê nie pozostawiaj¹c im tak bardzo cenionych przez nich dóbr materialnych....  ale niestety dematerializuj¹ca siê ziemia dokona ich wszystkich dematerializacji bezpowrotnie. Zatem mo¿ecie zabraÌ jedynie moje dary w postaci mojej wiedzy , któr¹ przekazywa³am wam razem z mi³oœci¹ mojego serca. Nic bowiem nie jest bardziej cennego ni¿ mi³oœÌ, dobro i m¹droœÌ, zatem wybaczcie i¿ tylko takie dary wam pozostawiê , jednak gdy ceniÌ je zaczniecie , oprawcie je w najpiêkniejsze ornamenty i w waszych sercach jako skarby pielêgnujcie. Mogê jedynie zagwarantowaÌ i¿ gdy ceniÌ je zaczniecie wartoœÌ Was wzroœnie razem z nimi i ka¿dy kto na was spojrzy sercem otwartym o podzielenie siê tymi bezcennymi darami poprosi. Ci którzy w podró¿ ISTNIENIA wybior¹ siê ze swoj¹ Energi¹ niechaj drogê piêknem m¹droœci Serca sobie wyznacz¹ niezale¿nie czy ju¿ w wy¿szym wymiarze siê znajd¹ czy jeszcze ni¿szy zechc¹ osob¹ swoja wzbogacaÌ. Có¿ dodaÌ jeszcze mogê...? Niezale¿nie od waszych niechêci do mnie ( jak zawsze niewiedz¹ podyktowanych) ka¿dy jest mi bliski i drogi i o dobro losu ka¿dego wysta³am z wiar¹ ¿e czas piêkno dobro i m¹droœÌ w was otworzy. Reszta wiedz¹ wasz¹ stanie siê w najw³aœciwszym momencie mo¿liwoœci jej akceptacji. W rzeczy samej przeka¿ê Wam wiêcej ni¿ w najœmielszych marzeniach oczekiwaÌ mogli byœcie. Kiara  Ale s³uchaj, Tobie i tak wszystko jedno a my mamy taki misterny plan jak przetrwaÌ... tak¿e wiesz... wyka¿ siê odrobin¹ mi³oœci i daj nam szansê na prze¿ycie :>
|
|
|
|
|
|
|
|