Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1900 : Grudzień 22, 2012, 15:09:56 » |
|
songo ucaÂłuj ÂświÂątecznie mamĂŞ i pogratuluj jej wytrwaÂłoÂści w zawodzie oraz serca jakie przekazaÂła wszystkim , ktĂłrych uczyÂła. ByĂŚ nauczycielem to jedna z najtrudniejszych rĂłl, ktĂłra uczy niesamowitej cierpliwoÂści , wytrwaÂłoÂści i szlifuje wszystkie osobiste wybujaÂłoÂści... ÂŚwiÂąteczne, Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Nauczycieli ! Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1901 : Grudzień 22, 2012, 15:36:11 » |
|
songo ucaÂłuj ÂświÂątecznie mamĂŞ i pogratuluj jej wytrwaÂłoÂści w zawodzie oraz serca jakie przekazaÂła wszystkim , ktĂłrych uczyÂła. ByĂŚ nauczycielem to jedna z najtrudniejszych rĂłl, ktĂłra uczy niesamowitej cierpliwoÂści , wytrwaÂłoÂści i szlifuje wszystkie osobiste wybujaÂłoÂści... ÂŚwiÂąteczne, Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Nauczycieli ! Kiara  dziĂŞkujĂŞ w imieniu mamy,- masz racje w swej refleksji nad tym zawodem, a kaÂżda mama i tak jest nauczycielkÂą caÂłe Âżycie swych dzieci.  pozdrĂłwka ÂświÂąteczne 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2012, 15:42:27 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1902 : Grudzień 24, 2012, 02:07:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1903 : Styczeń 05, 2013, 20:29:46 » |
|
Rozumiem Blue, Âże w dziaÂłach przez Ciebie moderowanych moÂżna swobodnie (i co ciekawsze - bezpodstawnie) uÂżywaĂŚ okreÂśleĂą "tÂłumok" czy "idiota", tak? Bo skoro tutaj Ci nie przeszkadzajÂą... ba - przyklaskujesz temu, popierajÂąc danÂą postawĂŞ forumowicza. Za to niewygodne dla Ciebie i Twoich towarzyszy posty (w ktĂłrych nie ma ani Âśladu lÂżenia, kÂłamstw) usuwasz bÂłyskawicznie, bez sÂłowa wyjasnienia... Kolejny raz siĂŞ pogr¹¿asz. Kolejna, regulaminowa farsa. Egzorcyzmy nad „tÂłumokami” i „idiotami” odczyniane przez "uduchowione" ega.  ZaÂś czwarty wymiar, tudzieÂż epoka serca, wci¹¿ nieosiÂągalne… To pa
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 20:31:06 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1904 : Styczeń 05, 2013, 21:03:50 » |
|
Arteq, na tym forum odpuœci³em sobie, bo dla mnie wszystkie twoje posty tutaj by³y personalne i na nowym usun¹³bym je bez wahania, inne, jak te wywo³ywane przez was równie¿. Nie ma skutku bez przyczyny, i to w³aœnie Kap³anowi uœwiadomi³em.
Edit: WiĂŞc na nowym przyczyna nie zaistniaÂłaby, a wÂłaÂściwie zaistniaÂłaby czasowo.
Ptaku, eh, epoka serca mĂłwisz, ja naprawdĂŞ nie widzĂŞ serca w postach arteq, KapÂłana czasami teÂż, nie widzĂŞ rĂłwnieÂż w niektĂłrych swoich i niektĂłrych twoich - a czy ty widzisz je wszĂŞdzie?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 21:09:25 wysłane przez blueray21 »
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1905 : Styczeń 05, 2013, 21:59:26 » |
|
Widzê to nieco inaczej, tak¿e z postaw¹. Nie mo¿na twierdziÌ, ¿e jest siê cz³owiekiem rzetelnym, a potem... tutaj nie jestem, a tam - tak, jestem/bêdê. Tak samo z uczciwoœci¹ - nie mo¿na powiedzieÌ jestem uczciwym, ale... od 13:00 do 15:00, albo w pracy nie, w domu tak. Natomiast Twój powy¿szy post jest dowodem na podwójn¹ moralnoœÌ - w zale¿noœci od czasu/miejsca deklarujesz odmienne dzia³ania w tych samych aspektach.
edit start: Takich Twoich wybiórczych postaw móg³bym dowodziÌ wiele razy - jak najbardziej "personalnie". Nie ³apiesz tak¿e znaczenia "personalna wypowiedŸ". Personaln¹ wypowiedzi¹ jest ka¿da w której jest chocia¿ œlad opinii, pogl¹du, postawy, komentarza - bo ktoœ (personalnie) to wyra¿a. Tak samo w przypadku gdy ktoœ dan¹ tezê argumentuje swoj¹ postaw¹/ nieweryfikowaln¹ bezpoœrednio wiedz¹ - wtedy zanim damy "wiarê" danej opinii mamy jak najbardziej prawo oceniaÌ postawê danej osoby, sprawdzaÌ jej wiarygodnoœÌ. I to nie jest mój wymys³, jest to powszechnie akceptowalne i praktykowane. edit stop.
Osoba która jest stronnicza, przyzwala, ba - przyklaskuje w jednym miejscu czynom za które ma (?) zamiar karaÌ gdzie indziej - jak dla mnie nie ma moralnego prawa rozliczaÌ innych, bez wzglêdu na miejsce. Tym bardziej gdy dowiedziono jej stronniczoœÌ ocen.
Albo jest siĂŞ w porzÂądku albo nie.
I mylisz siĂŞ, uwaÂżajÂąc Âże na nowym forum bĂŞdziesz alfÂą i omegÂą... Nie przejdzie to na dÂłuÂższÂą metĂŞ, "obawiam" siĂŞ Âże i na krĂłtszÂą rĂłwnieÂż. Jestem o tym dziwnie przekonany, tak samo jak byÂłem przekonany o losach tego forum, piszÂąc jakieÂś 2 m-ce temu, Âże to forum nie pociÂągnie dÂługo...
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 22:04:30 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #1906 : Styczeń 05, 2013, 22:02:43 » |
|
Tak, to ty jesteÂś nieomylnym prorokiem. ChwaÂła ci.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1907 : Styczeń 05, 2013, 22:12:29 » |
|
Nie jestem nieomylny - wiele razy to mĂłwiÂłem, niepotrzebny sarkazm (chociaÂż nic poza nim Ci nie pozostaje w Âświetle faktĂłw, to czĂŞste zachowanie-"obrona").
Aby przewidzieĂŚ jak zakoĂączy siĂŞ wiele deklaracji, postaw, jak rozwinÂą siĂŞ wÂątki na tym forum, co bĂŞdĂŞ mĂłwiĂŚ niektĂłrzy z forumowiczĂłw gdy przyjdzie czas "speÂłnienia" nie trzeba byĂŚ nieomylnym. Nie trzeba byĂŚ prorokiem. Nie trzeba posiadaĂŚ szerokiej wiedzy merytorycznej na dany temat. Nie trzeba Âżadnych tam trzecich oczu, uduchowieĂą, "wiedzy" wewnĂŞtrznej czy porozwijanych czakr. Wystarczy nieco doÂświadczenia Âżyciowego, obserwacja zachowania w tym reakcji na pewne sytuacje, i nieco znajomoÂści psychologii - nawet tych nabytych i... zdrowego rozsÂądku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 22:15:24 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #1908 : Styczeń 05, 2013, 22:38:57 » |
|
Odpowiedz sobie, bo mnie nie musisz: co ci do tego, ¿e czyjaœ przepowiednia, czy prognoza siê nie spe³ni³a? To problem tej osoby, a nie twój. Jaki masz, ¿e tak powiem: tytu³, aby rozliczaÌ kogoœ? Ptak tu piêknie pisa³a o lustrach i ego. Nawet channelingi by³y o robieniu dobrze i posiadaniu racji. Stwierdzi³eœ sarkazm w celowo wstawionym sformu³owaniu, a jak nazwaÌ twoje sformu³owania wobec w tym przypadku Kap³ana? Gdy widzê niektóre twoje posty to autentycznie przypomina mi siê przypowieœÌ Mistrza o drzazdze i belce w oku. A teraz wjecha³eœ na mnie, pisz sobie tutaj co chcesz, co wymyœlisz i domniemasz - bo widzê, ¿e ci to sprawia przyjemnoœÌ i przynosi satysfakcjê. StronniczoœÌ? Owszem jestem stronniczy, trzymam swoj¹ stronê, tak jak ty swoj¹, ale nigdy nie deklarowa³em inaczej. I jak zwykle, ka¿dy temat po twoim podejœciu do niego, l¹duje w personalnych aspektach, wiêc nic dziwnego, ¿e ju¿ brakuje ci dyskutantów. Ja ju¿ skoùczy³em. Pa pa, jak ptak mówi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 22:40:03 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1909 : Styczeń 05, 2013, 23:17:50 » |
|
Dlaczego to forum ma Artqa? Bo WszechÂświat stawia lustro dla „doskonaÂłych”, co by mogli siĂŞ podciÂągn¹Ì. Arteq, to boska szczepionka. Tym potrzebniejsza, im bardziej wkurzajÂąca. To pa Ps. OdnoÂśnie serca. Ja go nie widzĂŞ, ale ono widzi mnie i to wystarczy. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #1910 : Styczeń 06, 2013, 11:37:55 » |
|
Problem, ptaku, jest taki, ¿e stawia to lustro, a raczej ono samo siê stawia w kuchni, zamiast w ³azience. Sama szczepionka, owszem, czasami bardzo potrzebna, ale czy przymusowe szczepienia wszystkich? Wkurzaj¹ca? Wielu tutaj ju¿ oduczy³o siê reagowania, co oczywiœcie zwiêksza intensywnoœÌ prób szczepienia, ale to mój punkt widzenia, nieco inny ni¿ twój.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1911 : Styczeń 06, 2013, 13:09:57 » |
|
Problem, ptaku, jest taki, ¿e stawia to lustro, a raczej ono samo siê stawia w kuchni, zamiast w ³azience. Sama szczepionka, owszem, czasami bardzo potrzebna, ale czy przymusowe szczepienia wszystkich? Wkurzaj¹ca? Wielu tutaj ju¿ oduczy³o siê reagowania, co oczywiœcie zwiêksza intensywnoœÌ prób szczepienia, ale to mój punkt widzenia, nieco inny ni¿ twój. To dobrze, ¿e lustro stawia siê tak¿e w kuchni. Bo wyobraŸ sobie jakie strawy a raczej niestrawy by³yby serwowane przez kucharza, który nigdy nie przegl¹da siê w lustrze?  A przecie¿ wszem wiadomo, co tak bardzo broni siê przed ogl¹daniem siebie. To nasze pieszczoszki niedopieszczone - ega.  I jak takie jedno z drugim (ego) zobaczy siebie zje¿onego, bo Arteq pyta, to mo¿e zamiast szczerzyÌ k³y na brata, uœmiechnie siê. I jeszcze podziêkuje za uci¹¿liwoœÌ odbijania naszych niedoskona³oœci, zamiast posy³aÌ brata na pohybel. Wówczas i szczepionki bêd¹ zbêdne i przymus zniknie. Dlaczego Arteq jednych dra¿ni wiêcej, drugich mniej a innych wcale? Odpowiedzi szukaÌ trzeba w sobie, nie w Artqu. No i powiedz blue, czy ten post kwalifikujesz jako personalny i na nowym forum nie mia³by prawa zaistnieÌ? Proszê o szczer¹ odpowiedŸ.  To pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1912 : Styczeń 06, 2013, 13:31:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1913 : Styczeń 06, 2013, 13:40:09 » |
|
A ja widzê Kiaro, ¿e coœ zaciemni³o Ci postrzeganie i rozró¿nianie. Czy¿by ten nieszczêsny fiolet na trzecim oku?  To pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #1914 : Styczeń 06, 2013, 13:41:09 » |
|
Szczerze, to na pewno nie, chyba, ¿e wobec protestu arteq. Jeœli ktoœ mówi pozytywnie o kimœ, lub jego cechach nie widzê powodu, aby to kasowaÌ, ale na pewno nie w dowolnym w¹tku, jak teraz to robimy - przeniós³bym go do czegoœ odpowiedniego. Dlaczego dra¿ni, tu moje zdanie jest inne i pozwolê sobie je zachowaÌ. Mo¿na te¿ poobserwowaÌ i odwróciÌ pytanie. Dlaczego niektórzy dra¿ni¹ tylko niektórych, a inni nikogo. Jako podpowiedŸ dodam, ¿e lustra jakby nie patrzeÌ dzia³aj¹ w druga stronê te¿. Wiêc skoro ju¿ tutaj nawijamy sobie o arteq i lustrach, to jego reakcja dla mnie jest w³aœnie wynikiem takiego w³aœnie podra¿nienia, poniewa¿ zawsze (trudno, a w³aœciwie, nie mogê znaleŸÌ innego przyk³adu) on jest on jest inicjatorem. Potem to ju¿ jest lustro w lustrze i robi¹ siê coraz wiêksze, chyba, ¿e ktoœ nie zareaguje. Wiêc proszê spójrz te¿ z innego punktu widzenia, a w³aœciwie z punktu widzenia obserwatora, bez emocji, a zobaczysz wiêcej. Dla mnie to w³aœnie on ma bardzo du¿o luster i ja tak to widzê. I ta teoria luster naprawdê wiele mówi. O stylu dzia³ania luster nie bêdê siê wypowiada³, bo szkoda czasu.
Edit: dwa powyÂższe posty to klasyka tego, o czym mĂłwiĂŞ, choĂŚ nie sÂą jakieÂś agresywne, to jeÂśli o mnie chodzi na nowym trafiÂłyby w niebyt.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2013, 13:55:37 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1915 : Styczeń 06, 2013, 14:04:19 » |
|
Blu, ka¿dy dla ka¿dego jest lustrem.  A to, co nas irytuje w odbiciu, jest informacj¹ by siê temu bli¿ej przyjrzeÌ. Lecz tylko i wy³¹cznie sobie, bo irytacja jest nasza. ZewnêtrznoœÌ jedynie otwiera nam oczy, jeœli przestaniemy je mocno zaciskaÌ i wkurzaÌ siê na bliŸnich.  W czym Arteq jest gorszy od Ciebie, blue? No w czym?  Czy to jego wina, ¿e œwiat siê w nim odbija? A zw³aszcza niektórzy? Widocznie ci niektórzy musz¹ coœ zobaczyÌ i zrozumieÌ, mimo, ¿e tak bardzo nie chc¹. Jak zobacz¹, artqowe lustro zniknie lub stanie siê neutralne. I nawet da siê lubiÌ, o zgrozo!  Zaœ to, czy Arteq odniesie korzyœÌ z naszych luster wzglêdem niego, nie powinno nas tak bardzo obchodziÌ. Ka¿dy ma swój indywidualny proces. Chocia¿ jest on równie¿ wspólny. To pa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #1916 : Styczeń 06, 2013, 14:31:42 » |
|
Odwróci³aœ nieco kota ogonem, skoro nas nie powinny obchodziÌ lustra arteq - tu siê z tob¹ w pe³ni zgadzam - to dlaczego arteq maj¹ obchodziÌ lustra innych? Nie widzisz ró¿nicy w swojej interpretacji? Wed³ug twojego pierwotnego twierdzenia to przyk³adowy arteq pierwszy widzi tak wiele luster - skoro to s¹ jego odbicia - to kto w koùcu ma coœ do zrozumienia, zrobienia? Dla mnie to jest oczywiste, i nie negujê dalszych odbiÌ wobec jego "przeciwników", bo to siê te¿ do tego sprowadza, ale inicjacja jest najwa¿niejsza.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1917 : Styczeń 06, 2013, 14:43:58 » |
|
Blu, to nie wa¿ne, z której strony kot jest ogl¹dany, b¹dŸ g³askany.  Wa¿ne, co czujesz przy dotyku, tak¿e tym na odleg³oœÌ. Oczywistym jest, ¿e ka¿dy ma swoje do przepracowania i tym wiêcej, im wiêcej pojawia siê odbiÌ. Ale niech ka¿dy martwi siê przede wszystkim o w³asne lustrzane odbicia. I coœ z tym robi, do diaska, zamiast rozbijaÌ lustra.  Albo obchodziÌ czarnego kota z daleka.  To pa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #1918 : Styczeń 06, 2013, 15:13:02 » |
|
No nie, powiedz to kotu gÂłaskanemu pod wÂłos. AleÂż mnie caÂły czas chodzi o to samo, Âże kaÂżdy powinien zajmowaĂŚ siĂŞ sobÂą osobiÂście. Faktycznie, im wiĂŞcej luster widzi tym wiĂŞcej ma do przerobienia, choĂŚ tÂłuczenie ich teÂż jest jednym ze sposobĂłw przerabiania, moÂże wymaga najmniej pracy. A obchodzenie, to tylko przesuniĂŞcie w czasie i tak to wrĂłci, jak przysÂłowiowe dÂługi.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1919 : Styczeń 06, 2013, 15:22:08 » |
|
Prawda jest taka i¿ to nie w artqu odbijaj¹ siê ci niektórzy i nie w ptaku , a to ci dwoje widz¹ swoje odbicia w tych niektórych i nie potrafi¹ ich zaakceptowaÌ. miast skupiÌ siê na sobie, zastanowiÌ dlaczego i co z tym zrobiÌ? Oni zaczynaj¹ toczyÌ walki ze swoimi odbiciami w niektórych , prowokuj¹c niektórych do zmiany na swój styl ¿eby odbicie swoje zobaczyÌ inne. Bowiem to nie ci niektórzy pisz¹ do tych "œwiêtych , doskona³ych" agresywne i oœmieszaj¹ce posty tylko to ci "œwiêci doskonali" to robi¹ wyczekuj¹c na reakcje i poci¹gniecie energii z tego zdarzenia ( co kolwiek kryje siê pod nazw¹ poci¹gniêcie energii), zatem wypada³o by siebie korygowaÌ , a nie ci¹gle wymuszaÌ na lustereczku pokazanie innego siebie. No có¿ ale trudno to zaakceptowaÌ gdy ego wali pod chmury.... Mnie nie przeszkadza cudza odmiennoœÌ i nikomu z tego powodu nie robiê wymówek, rób sobie cz³owieku co, ci siê tylko podoba,( jednak mam prawo i korzystam z niego) krytykowaÌ , chwaliÌ i dyskutowaÌ na temat zdarzeù, sytuacji , filozofii , polityki , religii i wszelkich ideologij. Ktoœ kto ma problemy sam z sob¹ , ci¹gle szuka kogoœ do wyhaczenia i zrzucenia na niego swojej niedoskona³oœci, nie potrafi siebie akceptowaÌ i ceniÌ takim jakim jest. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2013, 15:23:55 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1920 : Styczeń 06, 2013, 18:20:03 » |
|
No i jakieœ ego znalaz³o dwoje winnych, choÌ niedawno tyle o mi³oœci sz³o. A tu raptem taki agresywny post, w dodatku bardzo personalny.  Dyskusja o lustrach nie w smak? Co ciê Kiaro zahaczy³o? I komu potrzebna jest energia, ¿e atakujesz? Có¿, regulaminem nie da siê niczego wymusiÌ, jak widaÌ. Najgorzej jest oceniÌ siebie, prawda? Bo ktoœ tu nie akceptuje Artqa, ptaka, racjonalistê i wielu innych, czyli zwyczajnie nie akceptuje jakiejœ czêœci siebie samego. Ja tam Ciê Kiaro akceptujê, ze wszystkimi przyleg³oœciami, tak samo jak akceptujê Artqa i ka¿dego forumowicza. Akceptujê te¿ siebie, dlatego piszê szczerze co myœlê, nawet jeœli komuœ czasami nie w smak. Na szczêœcie s¹ ró¿ne smaki.  To pa  Ps. Spoko, na nowym forum ptaka nie bêdzie. Przynajmniej na razie. 
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1921 : Styczeń 06, 2013, 19:06:35 » |
|
No i jakieœ ego znalaz³o dwoje winnych, choÌ niedawno tyle o mi³oœci sz³o. A tu raptem taki agresywny post, w dodatku bardzo personalny.  Dyskusja o lustrach nie w smak? Co ciê Kiaro zahaczy³o? I komu potrzebna jest energia, ¿e atakujesz? Có¿, regulaminem nie da siê niczego wymusiÌ, jak widaÌ. Najgorzej jest oceniÌ siebie, prawda? Bo ktoœ tu nie akceptuje Artqa, ptaka, racjonalistê i wielu innych, czyli zwyczajnie nie akceptuje jakiejœ czêœci siebie samego. Ja tam Ciê Kiaro akceptujê, ze wszystkimi przyleg³oœciami, tak samo jak akceptujê Artqa i ka¿dego forumowicza. Akceptujê te¿ siebie, dlatego piszê szczerze co myœlê, nawet jeœli komuœ czasami nie w smak. Na szczêœcie s¹ ró¿ne smaki.  To pa  Ps. Spoko, na nowym forum ptaka nie bêdzie. Przynajmniej na razie.  Ptaku oswiecony .... dlaczego kobiety uwielbiaj¹ przegl¹daÌ siê w lustrze? To pytanie filozoficzne. Niestety lustro bywa tu rozumiane potocznie. Hmmm gdyby ludzie znali odpowiedŸ na to dlaczego interesuj¹ siê ezoteryka ... mieliby nietegie miny. Czy dobro jest dobrem a z³o z³em ? A mo¿e to tylko zwyciêzca i zwyciezony?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2013, 19:16:35 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1922 : Styczeń 06, 2013, 19:27:42 » |
|
Ptaku oswiecony .... dlaczego kobiety uwielbiajÂą przeglÂądaĂŚ siĂŞ w lustrze? To pytanie filozoficzne. Niestety lustro bywa tu rozumiane potocznie. Nagu, chyba nie chcesz powiedzieĂŚ, Âże przeglÂądanie siĂŞ w lustrze, takÂże filozoficzne - to domena kobiet. MĂŞÂżczyÂźni rĂłwnieÂż to uwielbiajÂą, tylko bardziej skrycie.  Dlaczego? A jednak Narcyz byÂł pÂłci mĂŞskiej.  Hmmm gdyby ludzie znali odpowiedÂź na to dlaczego interesujÂą siĂŞ ezoteryka ... mieliby nietegie miny. Czy dobro jest dobrem a zÂło zÂłem ? A moÂże to tylko zwyciĂŞzca i zwyciezony? A Ty znasz odpowiedÂź? I jest jedna dla wszystkich? Ciekawy jest ten twĂłj pomysÂł korelacji dobra-zÂła ze zwyciĂŞzcÂą-zwyciĂŞÂżonym. Wart przemyÂślenia. Nawet g³êbokiego. Kurcze…… 
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1923 : Styczeń 06, 2013, 19:39:07 » |
|
Ptaku oswiecony .... dlaczego kobiety uwielbiajÂą przeglÂądaĂŚ siĂŞ w lustrze? To pytanie filozoficzne. Niestety lustro bywa tu rozumiane potocznie. Nagu, chyba nie chcesz powiedzieĂŚ, Âże przeglÂądanie siĂŞ w lustrze, takÂże filozoficzne - to domena kobiet. MĂŞÂżczyÂźni rĂłwnieÂż to uwielbiajÂą, tylko bardziej skrycie.  Dlaczego? A jednak Narcyz byÂł pÂłci mĂŞskiej.  Hmmm gdyby ludzie znali odpowiedÂź na to dlaczego interesujÂą siĂŞ ezoteryka ... mieliby nietegie miny. Czy dobro jest dobrem a zÂło zÂłem ? A moÂże to tylko zwyciĂŞzca i zwyciezony? A Ty znasz odpowiedÂź? I jest jedna dla wszystkich? Ciekawy jest ten twĂłj pomysÂł korelacji dobra-zÂła ze zwyciĂŞzcÂą-zwyciĂŞÂżonym. Wart przemyÂślenia. Nawet g³êbokiego. Kurcze……  Niestety uwaÂżam Âże to domenÂą kobiet. Niestety nie udzielam odpowiedzi ... dlaczego jednak wyewoluowaly ptaki ... z pewnoÂściÂą nie dlatego Âże byÂły dobre. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2013, 19:39:48 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1924 : Styczeń 06, 2013, 19:51:06 » |
|
Nagu, ok., nie bêdziemy k³óciÌ siê o lusterkow¹ domenê.  Ale z tymi ptakami, to móg³byœ temat trochê rozwin¹Ì. Co masz na myœli pisz¹c o ptasiej ewolucji. I jakie ptaki? Rozumiane jako ziemski gatunek? Kosmiczny gatunek? Bogowie ptaki? 
|
|
|
|
|
|
|
|